Dodaj do ulubionych

MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo

21.06.10, 20:28
Oto jest pytanie
Bedzie widowisko czy rozczarowanie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: to sem ja MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.147.19.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.06.10, 20:31
      A od kiedy Del Bosque wymawia się "busket"???
      • justinehh Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 20:40
        Od dzisiaj ;)
        • dobry-dobry Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:02
          czy tylko ja słyszałem jak pan Szpaku nazywa Puyola "hu..l"?
      • Gość: młoda Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 20:44
        Szpakowaski chyba myślał, że to rodzina Busquetsa. Ale spokojnie - już się
        poprawił - teraz del Bosque nazywa się Rueda :).
        Czy ktoś ma do niego numer telefonu, żeby zadzwonić i poinformować go, jak
        nazywają się trenerzy?
    • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 20:40

Komentuje Szpaku i już na wstępie mam złe przeczucia,hm...hm...hm...
      Muszę podejść w przerwie do hiszpańskiej ławki trenerskiej i
      udzielić kilku jakże cennych wskazówek Vicente
    • Gość: marcino MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 20:53
      niech TVP wreszcie zdejmie Szpakowskiego , juz sie go sluchac nie da po 20
      minutach. Był już "Maj-Kon" "Ksiar" a teraz wymyslił Vicente del "Busket"!
      • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 20:57
        Gość portalu: marcino napisał(a):

> niech TVP wreszcie zdejmie Szpakowskiego , juz sie go sluchac nie
        da po 20
        > minutach. Był już "Maj-Kon" "Ksiar" a teraz wymyslił Vicente
        del "Busket"!

Spokojnie,właśnie ustaliłem z Vicente że jeżeli zaliczy wtopę i
        zapoda tekst - że do piłki doszedł Puziol... ,zdejmiemy komentatora w przerwie ;)
      • Gość: mad Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.icpnet.pl 21.06.10, 21:51
        Szpaku i tak jest 1000 razy lepszy niż "Włodek" tego to się dopiero słuchać nie
        da ;/
    • Gość: Harry Co decyduje o kolejności w grupach? IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 21.06.10, 21:00

w przypadku równej ilości punktów
      • Gość: dziewczyna Re: Co decyduje o kolejności w grupach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.10, 21:04
        Ilosc goli
    • Gość: maciek MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.dolsatbelchatow.pl 21.06.10, 21:00
      czy inni forumowicze też zauważyli że jest autoodśnieżanie zamiast
      autoodświeżanie ?
      • Gość: marcino Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:05
        zauwazylismy:) bylo to juz kiedys tlumaczone dlaczego jest odsnieżanie:D
      • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:07
        Gość portalu: maciek napisał(a):

> czy inni forumowicze też zauważyli że jest autoodśnieżanie zamiast
        > autoodświeżanie ?

maciek,ja nic nie widzę chociażbym chciał,hm...
        widocznie nie opłaciłem abonamentu :(
    • Gość: m. MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:04
      Czy jeszcze ktoś, oprócz mnie, ma wrażenie, że Dario & Włodi bezczelnie kibicują Hiszpanii?
      • justinehh Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:13
        Ja kibicuję Hiszpanii po cichu.
      • Gość: kk Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.acn.waw.pl 21.06.10, 23:08
        Gość portalu: m. napisał(a):

> Czy jeszcze ktoś, oprócz mnie, ma wrażenie, że Dario & Włodi bezczelnie kibicuj
        > ą Hiszpanii?

Bezczelnie? Mało powiedziane. Tekst Szpaka po niecelnym strzale piłkarza
        Hondurasu: "Proszę się nie obawiać, to tylko boczna siatka".

Nie wiem, skąd u komentatorów przekonanie, że wszyscy polscy widzowie z całą
        pewnością kibicują Hiszpanii, Brazylii, Portugalii, a znaczna większość Anglii i
        Francjii...
      • teyoo pewnie że szpak jest stronniczy 22.06.10, 08:31
        Gość portalu: m. napisał(a):

> Czy jeszcze ktoś, oprócz mnie, ma wrażenie, że Dario & Włodi bezczelnie kibicuj
        > ą Hiszpanii?

To norma u polskich komentatorów, a szczególnie u Szpaka. Poczekaj tylko na mecz
        Barcelony z jakimkolwiek innym klubem, a zobaczysz, co on potrafi. Przejdzie sam
        siebie, będzie się darł przez minutę GOOOOOL dla Barcy i podniecał za każdym
        razem, gdy któryś z katalończyków dotknie piłki.

Jak ja bym chciała u nas komentatorów jak na niemieckich tv - z rzadka się
        odzywają, nie faworyzują żadnej drużyny, nie podniecają się jak kretyni, nie
        wydzierają się i nie ględzą cały czas jak stare baby w maglu o ciotce babki
        Ronaldo.. szkoda, że upiornego Szpakowskiego nie można wyłączyć. Zawsze musi być
        ten unieprzyjemniacz w pakiecie z meczem:(
    • Gość: Zenit MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.static.system77.pl 21.06.10, 21:12
      A już dajcie na luz z tym Szpakiem i Lubańskim. Narzekacie na nich
      co mecz, już się niedobrze robi. I tak nic to nie da, a w porównaniu
      z innymi komentatorami przynajmniej klimat tworzą. Poza tym
      komentator nie musi być niewiadomo jakim lingwistą, a wy traktujecie
      komentowanie jak konkurs poprawnej polszczyzny i cholera wie jeszcze
      czego. Dajcie na luz.
      • Gość: marcino Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:22
        ale chyba nazwiska piłkarzy i trenerów powinien znać i prawidłowo wypowiadać.
      • Gość: klimat Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: 217.152.14.* 21.06.10, 21:26
        Klimat? Ty to nazywasz klimatem? Toż to kabaret a nie klimat. On przeszkadza w
        oglądaniu meczu zamiast pomagać.
        • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:39
          Gość portalu: klimat napisał(a):

> Klimat? Ty to nazywasz klimatem? Toż to kabaret a nie klimat. On
          przeszkadza w
          > oglądaniu meczu zamiast pomagać.

Fakt jest lepszy niż wuwuzele ;)
          • pregierz Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:42
            Jeszcze raz pytam

dlaczego w TV nie komentują kobiety ?!!!
      • teyoo przecież my wymagamy zaledwie minimum 22.06.10, 08:51
        Gość portalu: Zenit napisał(a):

> A już dajcie na luz z tym Szpakiem i Lubańskim. Narzekacie na nich
        > co mecz, już się niedobrze robi. I tak nic to nie da, a w porównaniu
        > z innymi komentatorami przynajmniej klimat tworzą. Poza tym
        > komentator nie musi być niewiadomo jakim lingwistą, a wy traktujecie
        > komentowanie jak konkurs poprawnej polszczyzny i cholera wie jeszcze
        > czego.

Ależ Zenit. Komentator (swoją drogą, co za idiotyzm, opowiadać mi, co widzę;) to nie jest żaden zawód wymagający wysokich kwalifikacji, jak chirurg czy architekt. To tylko gość, który zna się trochę na piłce i umie powiedzieć składnie kilka zdań. I tyle.
        Naprawdę to taki WIELKI problem nauczyć się przed meczem wymowy nazwisk piłkarzy?
        Tymczasem Szpak kompletnie nie nadaje się do zawodu komentatora - jak już wspomniałam - nie będącego wszakże niczym trudnym - to ten sam poziom, co pani obsługująca ksero;)
        - powtarza się (szuka szansy, gdzie partnerzy, achchchhhh jak niewiele brakowało)
        - nie potrafi opanować wymowy KILKU obcych słów, notorycznie przekręca nazwiska piłkarzy (niektórzy nawet mają u niego po kilka wersji nazwisk! - np. Puyol - Puziol, niegdyś Vieira, który bywał Wiejrą, Wierą, Wejrą itp.;) - wymówić poprawnie nazwisko potrafiłby raczej nawet upośledzony menel, a Szpaku jakoś przez tyle lat nie umie się nauczyć
        - ględzi CAŁY CZAS, zagaduje mecz, opowiada plotki o piłkarzach i popierduje z radości, mogąc wygrzebać statystyki w rodzaju "ta drużyna nigdy nie straciła gola w 13 minucie, grając pod słońce, na wyjeździe poza Europą", które NIKOGO nie interesują
        - jest stronniczy. Naprawdę potrafi uprzykrzyć mecz - akcje twojej drużyny kwituje niechętnym mruknięciem, a gdy przeciwnicy zaledwie dotkną piłki, Szpaku o mało orgazmu nie dostanie..
        - pomyłki. Widz przed tv widzi, że piłkarz popchnął rywala, a Szpak się dziwi, za co żółta kartka.. piłkę wybija np. Rooney, a Szpak twierdzi, że to Terry.. podejrzewam też, że nie bardzo zna zasady piłki nożnej:P

No więc naprawdę nie wymagamy wiele - komentator to nic wielkiego, ma od czasu do czasu powiedzieć kilka zdań typu "X podaje do Y, piłkę przejmują przeciwnicy itp.", dobrze wymawiać nazwiska, być bezstronnym i tyle. Tyle że Szpaku nie spełnia nawet tych minimalnych wymagań! Co to beztalencie tyle czasu robi w tv, pozostaje zagadką.. w prywatnej firmie/tv taki cudak wyleciałby raz dwa na zbity pysk:/
    • pregierz MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo 21.06.10, 21:21
      No własnie dlaczego nie komentuje jakaś kobieta ?????

Czy zczuba czyta to forum ?
      Ja chce zeby mecze komentowały kobiety !!!
    • Gość: bart Hiszpania gra jak mistrz??? IP: *.ptr.magnet.ie 21.06.10, 21:27
      nie rozsmieszajacie mnie prosze.. graja przeciez z Hondurasem
    • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:38

nareszcie :)
    • Gość: !!!! Piękny goooooool!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.06.10, 21:38
      Brawo Villa!
    • Gość: Zenit MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.static.system77.pl 21.06.10, 21:44
      Eee tam, przeżywacie... Przekręca nazwiska - ok, ale czy to jest
      znowu aż tak irytujące? Można sie pośmiać, podejść do tego z
      dystansem. Poza tym zawsze są dyskusje jak właściwie powinno
      wypowiadac sie nazwiska niektórych piłkarzy, a że się
      przejęzyczy...Robienie tragedii z byle czego. Poza tym jak tak
      czytam komentarze po meczach to zauważam, że w Polsce nie istnieje
      dobry komentator. Każdy jest zły, beznadziejny... Tacy są jacy są,
      zapewne wśród forumowiczów są mistrzowie mowy polskiej i byliby
      lepsi od każdego w tym kraju. Mecze oglądać, a komentatorzy to tylko
      dodatek.
      • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:59

> Eee tam, przeżywacie... Przekręca nazwiska - ok, ale czy to jest
        > znowu aż tak irytujące? Można sie pośmiać, podejść do tego z
        > dystansem. Poza tym zawsze są dyskusje jak właściwie powinno
        > wypowiadac sie nazwiska niektórych piłkarzy, a że się
        > przejęzyczy...Robienie tragedii z byle czego. Poza tym jak tak
        > czytam komentarze po meczach to zauważam, że w Polsce nie istnieje
        > dobry komentator. Każdy jest zły, beznadziejny... Tacy są jacy są,
        > zapewne wśród forumowiczów są mistrzowie mowy polskiej i byliby
        > lepsi od każdego w tym kraju. Mecze oglądać, a komentatorzy to
        tylko
        > dodatek.

A ja chcę by mecze komentował TOMASZ ZIMOCH
      • teyoo Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 22.06.10, 08:56

> Eee tam, przeżywacie... Przekręca nazwiska - ok, ale czy to jest
        > znowu aż tak irytujące?

Tak.

> Można sie pośmiać, podejść do tego z
        > dystansem.

Można. Raz, no dwa. Ale wysłuchiwać przez lata całe "Puziol", "Wejra", "Żoze Murińjo" czy "podanie do Runiego" są poza czyjąkolwiek cierpliwością. Chyba małpa by się przez ten czas nauczyła mówić, a Szpaku nie umie.

> w Polsce nie istnieje
        > dobry komentator. Każdy jest zły, beznadziejny...

To prawda. A dobrzy komentatorzy istnieją - wystarczy pooglądać mecze w niemieckiej tv.

> Mecze oglądać, a komentatorzy to tylko
        > dodatek.

Jak dla mnie, to komentatorzy mogliby nie istnieć. Bez sensu - jakiś facet opowiada ci, co widzisz:o
        Ale to nie jest dodatek. To jest BARDZO UPIERDLIWY DODATEK. Niepotrzebny dodatek. Trudno go zignorować, gdy cały czas brzęczy ci nad uchem.
    • adam81w MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo 21.06.10, 21:54
      Naprzód Hiszpanie!
    • paolo630 Cesc Brodaty 21.06.10, 21:55
      teraz poważnie będzie grał? czy jak barbarzyńca?
      • paolo630 Iker bez brody 21.06.10, 21:59
        Marca zastanawiała się na ile zmiana brodatego wyglądu Ikera wpłynie
        na postawę zespołu więc może i ta broda Cesca jest znacząca?
      • paolo630 Kto mu dał 10? 21.06.10, 22:17
        powinien zamienić się z Matą na 13
    • pregierz MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo 21.06.10, 22:04
      Powinny komentować kobiety ?
      No pięknookie i złotouste, gdzie jesteście ?
      • paolo630 piękne i złotouste 21.06.10, 22:07
        obstawiają szatnię Hiszpanii
    • paolo630 Polska Honduras 21.06.10, 22:22
      1:3 w meczu korespondencyjnym. Co zachowuje wypracowaną proporcję w
      grach z Ameryką środkową (0:2 z Ekwadorem)
    • Gość: dc MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: 194.117.241.* 21.06.10, 22:24
      NAJBARDZIEJ ŻAL MI CHILE KTÓRE PEWNIE NIE AWANSUJE MIMO 2 ZWYCIĘSTW
    • Gość: dryft Smiec David Villa IP: *.acn.waw.pl 21.06.10, 22:29
      www.youtube.com/watch?v=ajWkK6TgoMk&feature=player_embedded
      gdzie jest czerwona kartka ?
    • Gość: marcin MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.leed.cable.ntl.com 21.06.10, 22:35
      Hiszpania mnie rozczarowala,gra ze slabymi rywalami idzie jak po
      grudzie,jesli Chile bedzie w takim gazie jak dzis to zabiega i tym samym
      wyeliminuje Hiszpanow,a jesli wyjda z grupy to i tak brazylia ich
      zalatwi.szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka