pregierz 21.06.10, 20:28 Oto jest pytanie Bedzie widowisko czy rozczarowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: to sem ja MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.147.19.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.06.10, 20:31 A od kiedy Del Bosque wymawia się "busket"??? Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 20:40 Od dzisiaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-dobry Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:02 czy tylko ja słyszałem jak pan Szpaku nazywa Puyola "hu..l"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 20:44 Szpakowaski chyba myślał, że to rodzina Busquetsa. Ale spokojnie - już się poprawił - teraz del Bosque nazywa się Rueda :). Czy ktoś ma do niego numer telefonu, żeby zadzwonić i poinformować go, jak nazywają się trenerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 20:40 Komentuje Szpaku i już na wstępie mam złe przeczucia,hm...hm...hm... Muszę podejść w przerwie do hiszpańskiej ławki trenerskiej i udzielić kilku jakże cennych wskazówek Vicente Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcino MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 20:53 niech TVP wreszcie zdejmie Szpakowskiego , juz sie go sluchac nie da po 20 minutach. Był już "Maj-Kon" "Ksiar" a teraz wymyslił Vicente del "Busket"! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 20:57 Gość portalu: marcino napisał(a): > niech TVP wreszcie zdejmie Szpakowskiego , juz sie go sluchac nie da po 20 > minutach. Był już "Maj-Kon" "Ksiar" a teraz wymyslił Vicente del "Busket"! Spokojnie,właśnie ustaliłem z Vicente że jeżeli zaliczy wtopę i zapoda tekst - że do piłki doszedł Puziol... ,zdejmiemy komentatora w przerwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.icpnet.pl 21.06.10, 21:51 Szpaku i tak jest 1000 razy lepszy niż "Włodek" tego to się dopiero słuchać nie da ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Co decyduje o kolejności w grupach? IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 21.06.10, 21:00 w przypadku równej ilości punktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Co decyduje o kolejności w grupach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.10, 21:04 Ilosc goli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.dolsatbelchatow.pl 21.06.10, 21:00 czy inni forumowicze też zauważyli że jest autoodśnieżanie zamiast autoodświeżanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcino Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:05 zauwazylismy:) bylo to juz kiedys tlumaczone dlaczego jest odsnieżanie:D Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:07 Gość portalu: maciek napisał(a): > czy inni forumowicze też zauważyli że jest autoodśnieżanie zamiast > autoodświeżanie ? maciek,ja nic nie widzę chociażbym chciał,hm... widocznie nie opłaciłem abonamentu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:04 Czy jeszcze ktoś, oprócz mnie, ma wrażenie, że Dario & Włodi bezczelnie kibicują Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:13 Ja kibicuję Hiszpanii po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.acn.waw.pl 21.06.10, 23:08 Gość portalu: m. napisał(a): > Czy jeszcze ktoś, oprócz mnie, ma wrażenie, że Dario & Włodi bezczelnie kibicuj > ą Hiszpanii? Bezczelnie? Mało powiedziane. Tekst Szpaka po niecelnym strzale piłkarza Hondurasu: "Proszę się nie obawiać, to tylko boczna siatka". Nie wiem, skąd u komentatorów przekonanie, że wszyscy polscy widzowie z całą pewnością kibicują Hiszpanii, Brazylii, Portugalii, a znaczna większość Anglii i Francjii... Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo pewnie że szpak jest stronniczy 22.06.10, 08:31 Gość portalu: m. napisał(a): > Czy jeszcze ktoś, oprócz mnie, ma wrażenie, że Dario & Włodi bezczelnie kibicuj > ą Hiszpanii? To norma u polskich komentatorów, a szczególnie u Szpaka. Poczekaj tylko na mecz Barcelony z jakimkolwiek innym klubem, a zobaczysz, co on potrafi. Przejdzie sam siebie, będzie się darł przez minutę GOOOOOL dla Barcy i podniecał za każdym razem, gdy któryś z katalończyków dotknie piłki. Jak ja bym chciała u nas komentatorów jak na niemieckich tv - z rzadka się odzywają, nie faworyzują żadnej drużyny, nie podniecają się jak kretyni, nie wydzierają się i nie ględzą cały czas jak stare baby w maglu o ciotce babki Ronaldo.. szkoda, że upiornego Szpakowskiego nie można wyłączyć. Zawsze musi być ten unieprzyjemniacz w pakiecie z meczem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenit MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.static.system77.pl 21.06.10, 21:12 A już dajcie na luz z tym Szpakiem i Lubańskim. Narzekacie na nich co mecz, już się niedobrze robi. I tak nic to nie da, a w porównaniu z innymi komentatorami przynajmniej klimat tworzą. Poza tym komentator nie musi być niewiadomo jakim lingwistą, a wy traktujecie komentowanie jak konkurs poprawnej polszczyzny i cholera wie jeszcze czego. Dajcie na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcino Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:22 ale chyba nazwiska piłkarzy i trenerów powinien znać i prawidłowo wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimat Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży IP: 217.152.14.* 21.06.10, 21:26 Klimat? Ty to nazywasz klimatem? Toż to kabaret a nie klimat. On przeszkadza w oglądaniu meczu zamiast pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:39 Gość portalu: klimat napisał(a): > Klimat? Ty to nazywasz klimatem? Toż to kabaret a nie klimat. On przeszkadza w > oglądaniu meczu zamiast pomagać. Fakt jest lepszy niż wuwuzele ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:42 Jeszcze raz pytam dlaczego w TV nie komentują kobiety ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo przecież my wymagamy zaledwie minimum 22.06.10, 08:51 Gość portalu: Zenit napisał(a): > A już dajcie na luz z tym Szpakiem i Lubańskim. Narzekacie na nich > co mecz, już się niedobrze robi. I tak nic to nie da, a w porównaniu > z innymi komentatorami przynajmniej klimat tworzą. Poza tym > komentator nie musi być niewiadomo jakim lingwistą, a wy traktujecie > komentowanie jak konkurs poprawnej polszczyzny i cholera wie jeszcze > czego. Ależ Zenit. Komentator (swoją drogą, co za idiotyzm, opowiadać mi, co widzę;) to nie jest żaden zawód wymagający wysokich kwalifikacji, jak chirurg czy architekt. To tylko gość, który zna się trochę na piłce i umie powiedzieć składnie kilka zdań. I tyle. Naprawdę to taki WIELKI problem nauczyć się przed meczem wymowy nazwisk piłkarzy? Tymczasem Szpak kompletnie nie nadaje się do zawodu komentatora - jak już wspomniałam - nie będącego wszakże niczym trudnym - to ten sam poziom, co pani obsługująca ksero;) - powtarza się (szuka szansy, gdzie partnerzy, achchchhhh jak niewiele brakowało) - nie potrafi opanować wymowy KILKU obcych słów, notorycznie przekręca nazwiska piłkarzy (niektórzy nawet mają u niego po kilka wersji nazwisk! - np. Puyol - Puziol, niegdyś Vieira, który bywał Wiejrą, Wierą, Wejrą itp.;) - wymówić poprawnie nazwisko potrafiłby raczej nawet upośledzony menel, a Szpaku jakoś przez tyle lat nie umie się nauczyć - ględzi CAŁY CZAS, zagaduje mecz, opowiada plotki o piłkarzach i popierduje z radości, mogąc wygrzebać statystyki w rodzaju "ta drużyna nigdy nie straciła gola w 13 minucie, grając pod słońce, na wyjeździe poza Europą", które NIKOGO nie interesują - jest stronniczy. Naprawdę potrafi uprzykrzyć mecz - akcje twojej drużyny kwituje niechętnym mruknięciem, a gdy przeciwnicy zaledwie dotkną piłki, Szpaku o mało orgazmu nie dostanie.. - pomyłki. Widz przed tv widzi, że piłkarz popchnął rywala, a Szpak się dziwi, za co żółta kartka.. piłkę wybija np. Rooney, a Szpak twierdzi, że to Terry.. podejrzewam też, że nie bardzo zna zasady piłki nożnej:P No więc naprawdę nie wymagamy wiele - komentator to nic wielkiego, ma od czasu do czasu powiedzieć kilka zdań typu "X podaje do Y, piłkę przejmują przeciwnicy itp.", dobrze wymawiać nazwiska, być bezstronnym i tyle. Tyle że Szpaku nie spełnia nawet tych minimalnych wymagań! Co to beztalencie tyle czasu robi w tv, pozostaje zagadką.. w prywatnej firmie/tv taki cudak wyleciałby raz dwa na zbity pysk:/ Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo 21.06.10, 21:21 No własnie dlaczego nie komentuje jakaś kobieta ????? Czy zczuba czyta to forum ? Ja chce zeby mecze komentowały kobiety !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Hiszpania gra jak mistrz??? IP: *.ptr.magnet.ie 21.06.10, 21:27 nie rozsmieszajacie mnie prosze.. graja przeciez z Hondurasem Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:38 nareszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Piękny goooooool!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.06.10, 21:38 Brawo Villa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenit MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.static.system77.pl 21.06.10, 21:44 Eee tam, przeżywacie... Przekręca nazwiska - ok, ale czy to jest znowu aż tak irytujące? Można sie pośmiać, podejść do tego z dystansem. Poza tym zawsze są dyskusje jak właściwie powinno wypowiadac sie nazwiska niektórych piłkarzy, a że się przejęzyczy...Robienie tragedii z byle czego. Poza tym jak tak czytam komentarze po meczach to zauważam, że w Polsce nie istnieje dobry komentator. Każdy jest zły, beznadziejny... Tacy są jacy są, zapewne wśród forumowiczów są mistrzowie mowy polskiej i byliby lepsi od każdego w tym kraju. Mecze oglądać, a komentatorzy to tylko dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 21.06.10, 21:59 Gość portalu: Zenit napisał(a): > Eee tam, przeżywacie... Przekręca nazwiska - ok, ale czy to jest > znowu aż tak irytujące? Można sie pośmiać, podejść do tego z > dystansem. Poza tym zawsze są dyskusje jak właściwie powinno > wypowiadac sie nazwiska niektórych piłkarzy, a że się > przejęzyczy...Robienie tragedii z byle czego. Poza tym jak tak > czytam komentarze po meczach to zauważam, że w Polsce nie istnieje > dobry komentator. Każdy jest zły, beznadziejny... Tacy są jacy są, > zapewne wśród forumowiczów są mistrzowie mowy polskiej i byliby > lepsi od każdego w tym kraju. Mecze oglądać, a komentatorzy to tylko > dodatek. A ja chcę by mecze komentował TOMASZ ZIMOCH Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo Re: MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na ży 22.06.10, 08:56 Gość portalu: Zenit napisał(a): > Eee tam, przeżywacie... Przekręca nazwiska - ok, ale czy to jest > znowu aż tak irytujące? Tak. > Można sie pośmiać, podejść do tego z > dystansem. Można. Raz, no dwa. Ale wysłuchiwać przez lata całe "Puziol", "Wejra", "Żoze Murińjo" czy "podanie do Runiego" są poza czyjąkolwiek cierpliwością. Chyba małpa by się przez ten czas nauczyła mówić, a Szpaku nie umie. > w Polsce nie istnieje > dobry komentator. Każdy jest zły, beznadziejny... To prawda. A dobrzy komentatorzy istnieją - wystarczy pooglądać mecze w niemieckiej tv. > Mecze oglądać, a komentatorzy to tylko > dodatek. Jak dla mnie, to komentatorzy mogliby nie istnieć. Bez sensu - jakiś facet opowiada ci, co widzisz:o Ale to nie jest dodatek. To jest BARDZO UPIERDLIWY DODATEK. Niepotrzebny dodatek. Trudno go zignorować, gdy cały czas brzęczy ci nad uchem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo 21.06.10, 21:54 Naprzód Hiszpanie! Odpowiedz Link Zgłoś
paolo630 Cesc Brodaty 21.06.10, 21:55 teraz poważnie będzie grał? czy jak barbarzyńca? Odpowiedz Link Zgłoś
paolo630 Iker bez brody 21.06.10, 21:59 Marca zastanawiała się na ile zmiana brodatego wyglądu Ikera wpłynie na postawę zespołu więc może i ta broda Cesca jest znacząca? Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo 21.06.10, 22:04 Powinny komentować kobiety ? No pięknookie i złotouste, gdzie jesteście ? Odpowiedz Link Zgłoś
paolo630 Polska Honduras 21.06.10, 22:22 1:3 w meczu korespondencyjnym. Co zachowuje wypracowaną proporcję w grach z Ameryką środkową (0:2 z Ekwadorem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: 194.117.241.* 21.06.10, 22:24 NAJBARDZIEJ ŻAL MI CHILE KTÓRE PEWNIE NIE AWANSUJE MIMO 2 ZWYCIĘSTW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryft Smiec David Villa IP: *.acn.waw.pl 21.06.10, 22:29 www.youtube.com/watch?v=ajWkK6TgoMk&feature=player_embedded gdzie jest czerwona kartka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin MŚ 2010. Hiszpania - Honduras Z Czuba i na żywo IP: *.leed.cable.ntl.com 21.06.10, 22:35 Hiszpania mnie rozczarowala,gra ze slabymi rywalami idzie jak po grudzie,jesli Chile bedzie w takim gazie jak dzis to zabiega i tym samym wyeliminuje Hiszpanow,a jesli wyjda z grupy to i tak brazylia ich zalatwi.szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś