Dodaj do ulubionych

MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty...

IP: *.icpnet.pl 23.06.10, 22:13
"W Korei Północnej panuje reżim, więc Dzong-Hun nie może robić z drużyną
cokolwiek zechce. Najprawdopodobniej otrzymuje bezpośrednie rozkazy od
Dzong-Ila poprzez urządzenie, którego nie można dostrzec w telewizji czy z trybun.

Tłumaczyłoby to również dlaczego tuż po końcowym gwizdku sędziego trener
zastrzegał, że fatalny wynik jest wyłącznie jego winą. Gdyby nie wypowiedział
tych słów tyran mógłby uznać, że szkoleniowiec zrzucił na niego
odpowiedzialność za narodowy blamaż - a to mogłoby zakończyć się zesłaniem do
obozu pracy."

NO WIĘKSZEJ BZDETY JUŻ DAWNO NIE CZYTAŁEM ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: dr_dedoverde MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 22:21
      Dokładnie, to czyta się jak dzieła Kilgore'a Trouta.
      Może mu do ucha wszyli chip z słuchwaką i odbiornikiem radiowym ?
      • manhu Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 13:38
        Trzeba było czytać co trzeba kiedy trzeba, a nie teraz we dwóch bredzić! Korea Płn. dawno temu odniosła duży sukces na MŚ, ale to było za mało, więc za karę trafili do obozu pracy. I stąd te zdania z artykułu. Mam nadzieję że taktykę ustalał Wódz, bo inaczej obozu pracy nie unikną.
    • Gość: w1 MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 22:34
      Pranie mózgu chcecie ludziom zafundować chyba.
      Chociaż w Korei też pisali, że Polska przegrała z Hiszpanią, bo tyran Tusk
      nakazał grać drużynie ofensywnie i zagroził zsyłką do kopalni na wieloletnie
      roboty.
      • bnch Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 08:31
        Tekst wydaje się być trochę przerysowany, ale chyba ze swoim porównaniem przesadzasz. Skoro tatuś szanownego wielkiego przywódcy zamknął piłkarzy po dobrym występie w 1966 r., to czemu synalek (o ile żyje) miałby tego nie zrobić? W KRL-D jest kult tych dwóch baranów, który polega m.in. na tym, że Kim Dzong-Il przyjeżdża na kurzą fermę, udziela wskazówek na miejscu i brojlery zaczynają się mnożyć dwukrotnie szybciej. To że to bzdura jest bez znaczenia, ale takie treści są prezentowane w północnokoreańskiej TV. Jeśli Kim lubi piłkę podobnie jak film, to różnych rzeczy można się po nim spodziewać. Może i sugerował, aby zagrać bardziej ofensywnie. Przecież mówimy o facecie, który kazał porwać reżysera i aktorkę (bodajże Japończyków) i uwięził ich na lata, by mogli pracować w przemyśle filmowym.
        • Gość: zenek Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 09:04
          bzdury, tamta druzyna do dzis ma się świetnie i wszyscy sa emerytami oficerami
          którzy otrzymali nagrody za tamten występ
          • Gość: ??? Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: 83.142.184.* 24.06.10, 09:31
            pomijasz tylko zgrabnie, że wszyscy ODSIEDZIELI swoje i dopiero potem zostali
            "zrehabilitowani" a raczej zawiedzenie oczekiwań zostało im łaskawie
            "wybaczone". Typowa komunistyczna propaganda. Przypominasz tych pozytecznych
            idiotów z Anglii i Francji którzy krzyczeli "ręce precz od Rosji" i którzy
            podkochiwali się w Stalinie gdy ten mordował miliony ludzi na Ukrainie i we
            własnym państwie...
            • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 13:53
              Gość portalu: ??? napisał(a):

> pomijasz tylko zgrabnie, że wszyscy ODSIEDZIELI swoje i dopiero potem zostali
              > "zrehabilitowani" a raczej zawiedzenie oczekiwań zostało im łaskawie
              > "wybaczone". Typowa komunistyczna propaganda.
              To typowa propaganda zimnej wojny, tyle że w tym przypadku Zachodnia.
              Brytyjczycy rozpuszczali te ploty bo byli wściekli że FIFA nie pozwoliła im
              niewpuścić Koreańczyków na mundial, ani ich upokorzyć na samym mundialu. Dumni
              synowie Albionu zemścili się więc w inny sposób, a debile z mózgami wypranymi
              prawicową propagandą łykają te brednie.
              • andrzejto1 Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 14:41
                tornson napisał:

> To typowa propaganda zimnej wojny, tyle że w tym przypadku Zachodnia.
                > Brytyjczycy rozpuszczali te ploty bo byli wściekli że FIFA nie pozwoliła im
                > niewpuścić Koreańczyków na mundial, ani ich upokorzyć na samym mundialu. Dumni
                > synowie Albionu zemścili się więc w inny sposób, a debile z mózgami wypranymi
                > prawicową propagandą łykają te brednie.

Już ci kiedyś proponowałem wyjazd do innego "raju ludzi pracy" tyle, że
                cieplejszego niż KRlD. Jedź chłopie, przekonaj się jak tam jest..
                Potem nam poopowiadasz jak było...
                • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 14:45
                  andrzejto1 napisał:

> Już ci kiedyś proponowałem wyjazd do innego "raju ludzi pracy" tyle, że
                  > cieplejszego niż KRlD. Jedź chłopie, przekonaj się jak tam jest..
                  > Potem nam poopowiadasz jak było...
                  Wiem że słyszysz to na każdym kroku, ale powtórzę to co wszyscy inni w
                  zetknięciu z tobą.
                  Debil jesteś i tyle :)
                  • andrzejto1 Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 14:55
                    tornson napisał:

> andrzejto1 napisał:
                    >
                    > > Już ci kiedyś proponowałem wyjazd do innego "raju ludzi pracy" tyle, że
                    > > cieplejszego niż KRlD. Jedź chłopie, przekonaj się jak tam jest..
                    > > Potem nam poopowiadasz jak było...
                    > Wiem że słyszysz to na każdym kroku, ale powtórzę to co wszyscy inni w
                    > zetknięciu z tobą.
                    > Debil jesteś i tyle :)

Też proponowałem ci, że byś mi to powiedział osobiście. Mam podać namiary jak
                    mnie znaleźć??
                    Żałosne...
                    • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 25.06.10, 11:42
                      andrzejto1 napisał:

> Też proponowałem ci, że byś mi to powiedział osobiście. Mam podać namiary jak
                      > mnie znaleźć??
                      > Żałosne...
                      za małe ścierwełko jesteś bym miał ci poświęcać większą uwagę niż szybkie
                      ośmieszenie twego debilizmu na forum. :>
                  • Gość: torson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 24.06.10, 15:20
                    torson jestes debilem
                • Gość: Obiektywny Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 16:06
                  "Już ci kiedyś proponowałem wyjazd do innego "raju ludzi pracy"
                  tyle, że
                  > cieplejszego niż KRlD. Jedź chłopie, przekonaj się jak tam jest..
                  > Potem nam poopowiadasz jak było..."

Niech zgadnę, chodzi o Włochy ?

wyborcza.pl/1,75248,3932609.html
                  • andrzejto1 Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 16:23
                    Gość portalu: Obiektywny napisał(a):

> "Już ci kiedyś proponowałem wyjazd do innego "raju ludzi pracy"
                    > tyle, że
                    > > cieplejszego niż KRlD. Jedź chłopie, przekonaj się jak tam jest..
                    > > Potem nam poopowiadasz jak było..."
                    >
                    > Niech zgadnę, chodzi o Włochy ?
                    >

Nie o raj made in Fidel Castro
                    • Gość: Obiektywny Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 22:42
                      ale polacy trafiają do obozów pracy we Włoszech, nie na Kubę. A
                      jakie znaczenie czy prywatny obóz czy państwowy ? w krajach
                      demokratycznych obozy pracy są prywatne, i już.
                    • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 25.06.10, 11:40
                      andrzejto1 napisał:

> Nie o raj made in Fidel Castro
                      A skąd się tobie tutaj nagle Castro wziął, niedorobiony tworze polskiej
                      propagandy dla tępaków. :>
              • Gość: JANEK Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 24.06.10, 15:18
                torson, typowy wielbiciel komuny
                • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 25.06.10, 11:43
                  Gość portalu: JANEK napisał(a):

> torson, typowy wielbiciel komuny
                  Na jakiej postawie wnioskujesz? Mowa jest o Korei, której swoją drogą wcale
                  wielbicielem nie jestem, a nie o komunie. No chyba że wierzysz w propagandę KRLD
                  która twierdzi że jest to kraj demokratyczny i komunistyczny. :>
          • Gość: Usta pełne kamieni Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne kamieni IP: 193.0.116.* 24.06.10, 09:35
            Polecam przeczytać książkę a wszysko napisane w artykule okaże się
            prawdą.
            Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne kamieni. Dziesięć lat w
            północnokoreańskim gułagu",

Więcej... wyborcza.pl/1,75517,2777597.html#ixzz0rkr45GIb
            • Gość: WKMP Re: Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne ka IP: 83.142.184.* 24.06.10, 09:41
              no co Ty, zaraz ci jakiś lewak napisze, że to imperialistyczne kłamstwa bo
              przecież w Korei ludzie żyją w pełnej swobodzie i całkowitym nieosiągalnym gdzie
              indziej dobrobycie...
              • Gość: niespodziewany Re: Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne ka IP: *.chello.pl 24.06.10, 10:44
                Ja mysle ( idac dotychczasowym tropem tej ""wybitnej"" pokojowej nagrody ze
                najblizszy pokojowy Nobel w 100% to Kim Dzong II (korea pln).......
                za zgladzenie pilkarzy po przegranych na mistrzostwach swiata w pilce noznej........
              • Gość: zenek Re: Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne ka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 13:21
                sam jesteś lewak
                o korei same kłamstwa w TV i prasie
                jakos zdjecia z ukrytych aparatów i kamer nie pokazuja ludzi cierpiacych z głodu
                biednie tam jest
                reżim tam jest
                ale to że miliony z głodu umieraja to bujda
                • andrzejto1 Re: Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne ka 24.06.10, 14:48
                  Gość portalu: zenek napisał(a):

> sam jesteś lewak
                  > o korei same kłamstwa w TV i prasie
                  > jakos zdjecia z ukrytych aparatów i kamer nie pokazuja ludzi cierpiacych z głod
                  > u
                  > biednie tam jest
                  > reżim tam jest
                  > ale to że miliony z głodu umieraja to bujda

To zależy które zdjęcia oglądasz...
                • Gość: janek Re: Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne ka IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 24.06.10, 15:25
                  zenek.. powinienes pojechac do tego raju i tam zostac, naprawde
                  bedzie na tym forum lepiej bez kretyna jak ty
                  • Gość: zenek Re: Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne ka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 08:08
                    sam jesteś kretyn
                    wiesz o tym że koreańczycy co sie dostali do południowej korei chca w WIEKSZOŚCI
                    WRACAc DO PÓŁNOCNEJi to również tacy którzy nie maja w północnej rodziny która
                    można za ich ucieczke ukarać?
                    dziwne troche nie? skoro ludzie tam milionami z glodu umierają
            • Gość: zenek Re: Kang Czolhwan, Pierre Rigoulot "Usta pełne ka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 13:23
              no i co z tego że ktos tak napisał?
              jak ja napisze artykuł do gazety że korea to kraj mlekiem i miodem płynący i
              gazeta go opublikuje to wtedy wszyscy będą mnie linkowac udowadniając jak tam
              jest dobrze
              uzyjcie logiki, spójrzcie na amatorskie zdjęcia z korei i sami wyciagnijcie wnioski
      • Gość: mik jak ty nic nie rozumiesz IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.10, 09:46
        Tusk, to działał żeby Polacy przegrali, jak najwyższym stosunkiem bramek.
        Przecież on ma w d..e interesy Polski i bez przerwy wysługuje sie innym
        krajom: Rosji, Niemcom, USA, a teraz także i Hiszpanii.
        Zadanie wykonał, przecież SMUDA złożył jemu i Komorze przysiegę przed
        zgrupowaniem.
      • Gość: plusk Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: 109.243.206.* 24.06.10, 10:11
        Kim Dzong Il - Wielki strateg ;)

--
        Wyrzuć Bronka z boiska!
    • Gość: Janoo MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: 83.238.116.* 23.06.10, 22:42
      Lol i rotfl razem wzięty. Naprawdę brakuje słów na to co wymyślacie, niezły towar. ;O Podając informację dotyczącą spekulacji azjatyckich mediów, warto dodać dokładne źródło. Albo, co ja gadam, jakby jakiś pseudoFakt napisał o białych myszkach w domu Kingonga to też byłby to dla Was dobry materiał?

Cóż, dawno nie czytałem tak głupiego artykułu. Czekam na kolejne wieści z kraju pół-człowieka, pół-szatana - wielkiego Kima!
    • Gość: Michaił Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.toya.net.pl 24.06.10, 07:46
      A ja polecam filmik o tym wspanialy kraju...
      www.youtube.com/watch?v=h9HyNO2UZOY
    • Gość: G MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 07:46
      A najlepsze jest fragment:
      "...Niezależne koreańskie media twierdzą, że..."
      • Gość: ja Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: 95.108.41.* 24.06.10, 10:11
        Bo tu chodzi o południowokoreańskie media głąbie!
        • Gość: r Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.0.fullrate.dk 24.06.10, 11:53
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Bo tu chodzi o południowokoreańskie media głąbie!

Wyjaśnij proszę, od czego są zależne pozostałe (południowo-) koreańskie media,
          skoro domniemanie rzetelności wymagało podkreślenia niezależności.
    • Gość: normalny Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 07:52
      artykul faktycznie nieco sensacyjny, ale widze, ze w komentarzach objawilo sie
      kilku fanow komunistycznego raju.. a jedzcie tam i ukochajcie swojego wodza, po..by
    • 12.12a1 MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... 24.06.10, 08:10
      Trener wzial wine na siebie to moze po powrocie isc na posterunek milicji,zeby
      wywiezli go do obozu koncentracyjnego,a po pewnym czasie pewnie bedzie tak ze
      dolacza do niego pozostali zawodnicy.A u nas sa durnie,którzy chwala ten
      system,niech tam pojada w ramach jakiegos wolontariatu to przekonaja sie na
      czym to goovno polega.Tego sqrwysyna Kima powinni ustrzelic,moze nastepca
      bylby normalniejszy bo czego mozna spodziewac sie od czlowieka chorego
      psychicznie,który byl zrobiony po duzej ilosci stolicznej albo jakichs ziól.
    • Gość: WKMP Najazd lewadła na forum... IP: 83.142.184.* 24.06.10, 08:29
      rozumiem, że dla większości wypowiadających się tu otumanionych lewaków reżim
      komunistyczny w Korei Północnej nie istnieje? Miliony ludzi nie głodują, nie
      są zsyłane do obozów pracy itp itd? OK, to fajnie, pozdrawiam serdecznie i
      życzę wam wszystkim lewackim kacapom wyprawy tam "na wakacje".
      • tadeusz542 Polska -Haiti 7:0 MŚ rok 1974 24.06.10, 08:50
        O ile mnie pamięć nie myli
      • the_rapist Tu sie mylisz 24.06.10, 12:59
        Na wakacje do Korei Polnocnej mozna sie jak najbardziej wybrac. Wiaze sie to ze
        sporymi kosztami, masa biurokracji, ale nie jest niemozliwe. Poza tym z punktu
        widzenia turysty jest to najbezpieczniejszy kraj na swiecie!. Po pierwsze terror
        sprawia, ze praktycznie nie istnieje tam pospolita przestepczosc (kradzieze
        kieszonkowe, naciaganie turystow itp.), po drugie kazdy turysta ma osobistego
        ochroniarza. Pilnuje on, zeby turysta nie poszedl tam, gdzie nie powinien,
        odpowiada rowniez na wszystkie pytania. W razie niesubordynacji nikt cie do
        obozu nie zesle, po prostu wsadza cie do samolotu, a do paszportu wbija piekna
        pieczatke. I to wszystko.
      • tornson Re: Najazd lewadła na forum... 24.06.10, 13:48
        Gość portalu: WKMP napisał(a):

> rozumiem, że dla większości wypowiadających się tu otumanionych lewaków reżim
        > komunistyczny w Korei Północnej nie istnieje? Miliony ludzi nie głodują, nie
        > są zsyłane do obozów pracy itp itd?
        Nawet gdyby te brednie były prawdą, to co to ma wspólnego z komunizmem?
        • Gość: janek Re: Najazd lewadła na forum... IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 24.06.10, 15:52
          torson, jestes kretynem
    • Gość: osz Re: wyglada jak jaruzelski w dobrych latach IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.10, 08:29
      co to za dopalacz w tej flaszce
    • Gość: Mich Ludzie w Korei Płn. cierpią prawdziwy głód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 09:13
      a świat zastanawia się czy w Iraku i Iranie produkują broń atomową
      czy nie. Najechać tego pajaca z korei płn, rozwalić jego i jego
      świtę i wysłać tym biednym ludziom żywność!!!
      • Gość: antihamburgeiros kasa i tylko kasa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 13:04
        jeszcze wierzysz w bajki o broni atomowej i biologicznej w iraku?
        nikt nie zaatakuje korei pln, bo sie to nikomu nie oplaca, nie ma tam
        ropy, gazu itd, a po uwolnieniu tego kraju pojawi sie wielka fala
        emigracji do korei pld, ktora zachwieje gospodarka tego kraju, trzeba
        bedzie miliardow euro i dlugich lat, zeby spoleczenstwo korei pln
        dostosowac do zycia w normalnym swiecie; nie wierz, ze jakis kraj z
        dobrego serca odpali kima i uwolni biednych koreanczykow, nie ma
        szans, upadek rezimu w korei pln to wiecej klopotow dla swiata niz
        korzysci, nikt nie zrobi nic, zeby pomoc korei pln, bo to NIKOMU SIE
        NIE OPLACA!
        • Gość: Dorota Re: kasa i tylko kasa! IP: *.centertel.pl 25.06.10, 12:04
          Mądrze napisałeś.
    • Gość: Pixi Reżimowy Telepator Komunistyczno-Ludobójczy RTKL-7 IP: *.cdma.centertel.pl 24.06.10, 09:14
      To właśnie to urządzenie, niewidoczne z trybun itd., przez które Kim sączy
      myśli do głowy trenera. Można go wprawdzie wyłączyć odpinając sobie nos, w
      którym jest bateria albo uszy, które są tajnymi reżimowymi antenami, ale za
      jedno i drugie idzie się do obozu. Nie zmienia to jednak nic, bo tam i tak
      zawsze idzie się do obozu. Np. mrugając przeszkadza się pracować kamerom w
      oczach osoby wyposażonej w RTKL-7, więc prosto do obozu! Wszyscy skończą w obozie.
    • Gość: hahahahaha KimKim IP: *.icpnet.pl 24.06.10, 09:15
      A na tym jednym ze zdjęć to ten pamperek ogląda nową salę tortur ?
    • Gość: Franko i co komuchy? aż wam się łezka kręci w oku... IP: *.aster.pl 24.06.10, 09:19
      Na szczęście wasz kandydat już odpadł z wyborów i nie zrobi nam
      drugiej Korei...
      • Gość: tt Re: i co komuchy? aż wam się łezka kręci w oku.. IP: *.chello.pl 24.06.10, 11:10
        szkdoa ze twojemu ojcu nie odpadły jajc ai zrobil ciebie... w korei to ejst taki
        komunizm, jak w twojej lepetynie rozum...
    • Gość: ja i nie ma komu ubić skurgwysyna... IP: 81.219.189.* 24.06.10, 09:52
    • Gość: bluter obraz nie kłamie IP: *.chello.pl 24.06.10, 09:52
      Pisać można wiele ale niedowiarkom propopnuje zdjęcia i filmy. Nie
      chodzi o komentarze ale o obrazy, to co widać- puste drogi, portrety
      na ścianach itp- to więcej mówi niż tysiące słów. Na YouTube można
      znaleźć tego sporo, wystarczy wpisać korea północna
    • Gość: alina MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: 77.79.230.* 24.06.10, 10:02
      Nie rozumiem tych dziwnych komentarzy,z których wynika, ze ich autorzy mają
      dość powierzchowną wiedzę o świecie, szczególnie tym dalekim i małoznanym...
      Reżim komunistyczny w Korei Północnej jest mało oparty na ideałach Marksa i
      Lenina, tudzież późniejszych towarzyszy. To totalna dyktatura, system
      dziedziczonego jednowładztwa. Niegdysiejszy cesarz Chin to mały pikuś przy
      "cesarzach" północnokoreańskich. Trener powiedział oficjalnie, ze słucha rad
      wodza i to one ukierunkowują go na sukces. mało prawdopodobne, by miał jakieś
      urządzenie (to raczej był żart dziennikarski, który poszedł w świat). Facet ma
      przerąbane bo oświadczył, że słucha wodza, a tu taka klapa. Gułag murowany, a
      potem łaskawe darowanie winy... Tam się dzieją rzeczy straszne, Orwell miałby
      świetna pożywkę. Zwykli ludzie są zaprogramowani przez wodza. Nie ma
      internetu, wolnych mediów (niezależne media koreańskie- autor miał na myśli
      media południowokoreańskie), nie ma nic prócz myśli szanownego ojca i jego
      rąbniętego synalka. Ludzie jedzą trawę z głodu, a wódz ma 26 pociągów do swej
      dyspozycji (szyny i dworce zbudowane tylko dla niego), limuzyny i najlepsze
      koniaki (choć nikt z normalnych ludzi nie wie co to konak), 11-pasmową
      autostradę po której jeżdżą tylko samochody ciężarowe i wojskowe. Absurdów i
      ciekawostek jest mnóstwo, tak jak mnóstwo jest obozów koncentracyjnych (z
      doświadczeniami medycznymi na ludziach) Nikt ze świata nawet nie trąbnie o
      prawach człowieka ze strachu. Kim ma bombę i oddanych generałów. A my tu sobie
      bla, bla o meczu...
    • tocqueville Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 10:03
      dzieciom neostrady nie pamiętającym komuny takie doniesienia
      rzeczywiście mogą wydać się wymyślone
      - ale akurat jest b. prawdopodobne że tak było
      skoro w PRL (o wieleż b. liberalnym niż KRLD) na szczytach władzy
      zarządzano produkcją kapusty kiszonej czy sznurka do snopowiązałki, to
      czemu KIm nie miałby ręcznie sterować piłką? (potężne narzedzie
      propagandowe)
    • Gość: Fofo Kto to pisał? IP: *.chello.pl 24.06.10, 10:36
      "Problem tkwił w tym, że trener Kim Dzong-Hun grał kiedyś jako obrońca i
      zawsze ustawia zespół defensywnie - mówi dobry przyjaciel szkoleniowca.
      Niezależne koreańskie media twierdzą, że to Kim Dzong-Il wymusił na
      Dzong-Hunie szalenie ofensywną strategię"

To w końcu taktyka miała być ofensywna czy defensywna, pismaki?
      • Gość: rochu Re: Kto to pisał? IP: *.WRO.Korbank.PL 24.06.10, 10:47
        Czytaj ze zrozumieniem. Trener chciał ustawić defensywnie, ale poszedł
        rozkaz z góry, że ma być ofensywnie.
    • epupecki MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... 24.06.10, 10:40
      Pięknie będzie jeśli dostaną z 10 goli! Najładniej jeśli wszyscy
      piłkarze zwieja i poproszą o azyl. Czy ten naród już został do końca
      wyzbyty godności ludzkiej? Czy nigdy już się nie podniosą?
      Gdy widziałem wzruszonych Koreańczyków w trakcie słuchania hymnu
      byłem przerażony i zniesmaczony. To zachowamie upodlonego
      niewolnika, który już tyko kocha wielkigo brata, wodza!
      • Gość: asaisk Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: 212.160.172.* 24.06.10, 11:15
        I tu mamy problem - jeżeli zwiją, wymordowana zostanie rodzina.
        Indoktrynacja swoją drogą a brutalna prawda - swoją.
        A w jakim odosobnieniu są trzymani, widać też bylo przy okazji
        mundialu. Obawiam się, że prędzej czy póxniej dla tych biedakow to
        się źle skończy.
        • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 13:50
          Gość portalu: asaisk napisał(a):

> I tu mamy problem - jeżeli zwiją, wymordowana zostanie rodzina.
          > Indoktrynacja swoją drogą a brutalna prawda - swoją.
          > A w jakim odosobnieniu są trzymani, widać też bylo przy okazji
          > mundialu. Obawiam się, że prędzej czy póxniej dla tych biedakow to
          > się źle skończy.
          Buuuuuuahahahaahahaha!! I wy debile mówicie o indoktrynacji w KRLD, gdy sami
          macie mózgi sprane nie mniej niż poddani Kima. :P
          • andrzejto1 Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 15:04
            tornson napisał:

> Gość portalu: asaisk napisał(a):
            >
            > > I tu mamy problem - jeżeli zwiją, wymordowana zostanie rodzina.
            > > Indoktrynacja swoją drogą a brutalna prawda - swoją.
            > > A w jakim odosobnieniu są trzymani, widać też bylo przy okazji
            > > mundialu. Obawiam się, że prędzej czy póxniej dla tych biedakow to
            > > się źle skończy.
            > Buuuuuuahahahaahahaha!! I wy debile mówicie o indoktrynacji w KRLD, gdy sami
            > macie mózgi sprane nie mniej niż poddani Kima. :P

Prosimy o źródła tych rewelacji...
            Oczywiście nikogo, kto posiada poziom inteligencji wyższy niż przeciętny
            szympans nie interesują opowieści z Ambasady KRLD albo innych ich oficjalnych
            przedstawicielstw.
            • Gość: Janoo Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: 83.238.116.* 24.06.10, 20:58
              ah, czyli mam rozumieć, że znasz kogoś z Ambasady? No to jest już jasne, przepraszam za moje wątpliwości :)
            • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 25.06.10, 11:45
              andrzejto1 napisał:

> Prosimy o źródła tych rewelacji...
              > Oczywiście nikogo, kto posiada poziom inteligencji wyższy niż przeciętny
              > szympans nie interesują opowieści z Ambasady KRLD albo innych ich oficjalnych
              > przedstawicielstw.
              No właśnie! Prosimy o źródła i dowody tych rewelacji, o głodzie, obozach pracy i
              mordowaniu piłkarzy za złe wyniki, w KRLD. :P
      • johnny-kalesony Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 14:27
        epupecki napisał:

> Pięknie będzie jeśli dostaną z 10 goli! Najładniej jeśli wszyscy
        > piłkarze zwieja i poproszą o azyl.

Nie sądzę, żeby tak było. Ich rodziny są już zakładnikami, czasowo osadzonymi w
        obozach na wypadek, gdyby nie zechcieli powrócić do kraju.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • tornson Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 14:45
          johnny-kalesony napisał:

> Nie sądzę, żeby tak było. Ich rodziny są już zakładnikami, czasowo osadzonymi w
          > obozach na wypadek, gdyby nie zechcieli powrócić do kraju.
          Bo tak powiedzieli w FOXie?? :>
      • andrzejto1 Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 15:00
        epupecki napisał:

> Pięknie będzie jeśli dostaną z 10 goli! Najładniej jeśli wszyscy
        > piłkarze zwieja i poproszą o azyl. Czy ten naród już został do końca
        > wyzbyty godności ludzkiej? Czy nigdy już się nie podniosą?
        > Gdy widziałem wzruszonych Koreańczyków w trakcie słuchania hymnu
        > byłem przerażony i zniesmaczony. To zachowamie upodlonego
        > niewolnika, który już tyko kocha wielkigo brata, wodza!

Nie łudź się. NIe uciekną, bo zostały tam ich rodziny. Za błedy, czy przewiny
        jednego członka rodziny odpowiadają wszyscy. Ja jeden coś ukradnie, to do łagru
        idą wszyscy. Nie wspominam o totalnej indoktrynacji. Ci ludzie nie znają innego
        świata...
        • Gość: Janoo Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: 83.238.116.* 24.06.10, 20:57
          Dokładnie tak jak Ty, drogi kolego, nie znasz ich świata. Równie dobrze mógłbyś z podobnym przekonaniem mówić o uprawie bataty w Nigerii.
      • zz09 Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 15:04
        Łatwo Ci mówić z perspektywy mieszkańca wolnego kraju. Ciekaw
        jestem, jak byś uprawiał tę "godność ludzką", zostawiwszy katom żonę
        i dzieci jako zakładników. Jak byś "się podnosił", wiedząc, że w
        każdej chwili obserwują Cię i sprawdzają, czy Twoja twarz wyraża
        dostateczne uwielbienie dla wodza. Zniesmaczony byłeś, powiadasz...
        Nie pamiętasz już widać - albo miałeś szczęście nie żyć w tych
        czasach - jak w warunkach nieporównywalnie lżejszego totalitaryzmu
        ludzie w Polsce chodzili na stadiony na propagandowe masówki,
        skandowali durne hasła i machali idiotycznymi transparentami. I nikt
        nikogo nie trzymał na muszce. A mimo to ludzie się bali... Najpierw
        spróbuj zrozumieć, a potem udzielaj dobrych rad, które Ciebie nic
        nie kosztują, a Koreańczyków mogą kosztować życie własne i bliskich.
      • Gość: gracjan SZ.P. Eugeniuszu, IP: 195.47.201.* 24.06.10, 15:32
        > Czy ten naród już został do końca wyzbyty godności ludzkiej?
        odpowiadając Panu na powyższe pytanie chciałem nadmienić, ze w KRL-D
        dzieci juz od najmłodszych lat są indoktrynowane w przedszkolach.
        Tylko na niedzielę wracają do rodzinnych domów do rodziców. Resztę
        dzieciństwa spędzaja na nauce "miłosci do wielkiego wodza
        towarzysza...".
        BYł kiedyś taki dokument pt. "Defilada" chyba go można na youtube
        obejrzeć.
      • Gość: rod Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.centertel.pl 25.06.10, 12:10
        Oni są pałowani od urodzenia.Nie wiedzą, że może być inaczej.
    • Gość: mERY MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 10:57
      BIEDNI ,ZESTRESOWANI PIŁKARZE KOREI PÓŁNOCNEJ - ŻAL MI ICH BARDZO,
      SPEKULUJĄC JAKIE ICH CZEKAJĄ KONSEKWENCJE TEGO MECZU- TO AŻ STRACH
      POMYŚLEĆ...:(
    • Gość: bilecikidokontroli MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: 94.72.95.* 24.06.10, 10:57
      To tak jak u nas.Taktykę ofensywna na mecz z hiszpanią ustalał
      Smudzie sztab wyborczy Bronka Komorowskiego...Obóz pracy wydaje sie
      być sensownym rozwiązaniem dla takich "kopaczy"...Jak nie umieją
      kopac powinni sie nauczyc...np.przy rowach melioryzacyjnych...
    • Gość: Bralczyk/Miodek Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:20
      Kochani, słowo transmisja już oznacza, że przekaz jest "na żywo", a
      więc albo relacja "na żwywo"(live), albo transmisja. Poprawcie się!
      • tocqueville Re: MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo tak 24.06.10, 11:32
        transmisja to transmisja = przekaz z punktu a do punktu B
    • Gość: mis_uszatek MŚ 2010. Korea Północna przegrała 0:7, bo takty... IP: *.elblag.vectranet.pl 24.06.10, 11:35
      Nie wiem kto jest bardziej pier***ty on czy ta jego swita tak bardzo
      sie go bojac :)))))))))
    • Gość: abcd Jarek, Jarek po trupach do celu IP: *.komster.pl 24.06.10, 11:41
      youtube.com/watch?v=FnECifsl43w&feature=player_embedded

Bój się Polaku, bój się, wraca IV RP

Zamarli na Helu, zamarli na Wawelu
      Po trupach do celu, po trupach do celu
      Nie wierzył nikt, wątpiło wielu
      A Jarek na to: "Po trupach do celu, po trupach do celu"

Bój się Polaku, bój się, wraca IV RP Nie!

On światłem ciemniejszym niż czeluść w tunelu
      Na czele kartelu, po trupach do celu, po trupach do celu, po trupach
      do celu

Jarek, Jarek, przyjaciół ma wielu
      Każdy chce leżeć na Wawelu

Na oczach twoich kraj wylał dziecko z kąpielu
      A Jarek na to po trupach do celu, po trupach do celu , po trupach do
      celu, po trupach do celu

Jarek, Jarek, wróci polityczny zamęt? Nie!
      Jarek, Jarek, wypełni brata testament

Każdy chce leżeć na wawelu, do celu
      Każdy chce leżeć na wawelu

do celu, po trupach do celu

Jarek, Jarek - wróci wspomnień czar, irasiad i borubar

Na oczach twoich cały kraj wylał jak dziecko z kąpielu,
      Po trupach do celu, po trupach do celu, po trupach do celu, po
      trupach do celu

Jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy,
      Co nam obca przemoc wzięła szablą odbierzemy

trupach do celu,

Kocham Cię, kocham Cię Polsko

Bój się Polaku, bój się, wraca IV RP Nie!

do celu

Na oczach twoich kraj wylał dziecko z kąpielu
      A Jarek na to po trupach do celu, po trupach do celu , po trupach do
      celu, po trupach do celu

Jarek, Jarek, wróci polityczny zamęt? Nie!
      Jarek, Jarek, wypełni brata testament

Każdy chce leżeć na wawelu

do celu, po trupach do celu

Na oczach twoich cały kraj wylał jak dziecko z kąpielu,
      trupach do celu

Jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy,
      Co nam obca przemoc wzięła szablą odbierzemy

trupach do celu,

• Gość: abcd Re: Jarek, Jarek po trupach do celu IP: *.rz.izeto.pl 24.06.10, 14:11
        Jesteś idiotą. Aż mi wstyd, że podpisuję się takim samym nickiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka