Dodaj do ulubionych

MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo

06.07.10, 20:26
Dlaczego Holendrzy są Pomarańczowi?

Nazwa pochodzi od Dynastii Oranienburgów.
Oranje-pomarańczowy
Obserwuj wątek
    • pregierz MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo 06.07.10, 20:27
      Jednych i drugich lubie. Niech wygra lepszy.
      Urugwaj (wespół z Ghaną) sprzedał mi poprzednim meczem najlepszy
      towar na tej imprezie. Sport to handel emocjami a w tym meczu emocje
      były niesamowite.
      Holendrzy od zawsze byl świetni, wreszcie kiedyś trzeba to
      ukoronować.
      • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo 06.07.10, 20:51

Wszystko zgodnie z planem,gol przedniej marki
    • justinehh MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo 06.07.10, 20:50
      No to się Gio popisał ...
    • Gość: ZnaFca MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: 85.222.87.* 06.07.10, 21:14
      Mam nadzieję, że Holendrzy rozjadą OSZUSTÓW
      (piłkarzy ręcznych)z Urugwaju
    • Gość: grs MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: *.interpc.pl 06.07.10, 21:15
      Czemu tam nie stał Van der Sar : /
    • pregierz MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo 06.07.10, 21:19
      Lubie Urugwaj, bo lubie jak firma dba o klienta. Znów starają sie
      żebym sie nie nudził i dają emocje. Bardzo dobrze.
    • Gość: gostek MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 21:27
      van Bronckhorsta też strzelił z lewej nogi. Poprawcie w temacie.
      • Gość: gostek Re: MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: *.acn.waw.pl 06.07.10, 21:28
        z lewej i z prawej strony zdjęcia kolego ;)
    • Gość: Urugway MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: 194.117.241.* 06.07.10, 21:32
      Naprzód Urusi ..dowalić Niderlandom!!
    • Gość: Max Muzyka z reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 21:33
      Muzyka z reklamy Nike pasuje do dzisiejszego meczu, bo została skomponowana przez Holendrów. Ale przez kogo, to mogłaby być kolejna zagadka dla bywalców Lolka :).
    • morfeusz_1 Re: MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo 06.07.10, 22:01

Już po meczu
    • minasz na 2-1 był spalony 06.07.10, 22:02
      znow wypaczony mecz
      • Gość: Maryjan Re: na 2-1 był spalony IP: *.eimperium.pl 06.07.10, 22:31
        Piłkarz który to niby był na spalonym nie dotknął piłki, więc spalonego nie ma.
        A nawet jeśli by tknął, to nie było spalonego, obejrzyj powtórki.
        • Gość: af Re: na 2-1 był spalony IP: *.acn.waw.pl 06.07.10, 22:41
          Gość portalu: Maryjan napisał(a):

> Piłkarz który to niby był na spalonym nie dotknął piłki, więc
          spalonego nie ma.

Maryjan lepiej przeczytaj przepisy.

A player in an offside position is only penalised if, at the moment
          the ball
          touches or is played by one of his team, he is, in the opinion of
          the referee,
          involved in active play by:
          • interfering with play or
          • interfering with an opponent or
          • gaining an advantage by being in that position
      • 1492007gazeta Re: na 2-1 był spalony 06.07.10, 22:33
        no wlasnie, nie powinni uznac tej drugiej braki Holendrow. Moze w sumie Holandia
        byla jednak lepsza, ale w zasiegu Urugwaju. Kto wie, ja by sie potoczyl mecz bez
        tego gola...
      • Gość: zzz Re: na 2-1 był spalony IP: 94.75.118.* 06.07.10, 22:37
        masz wypaczony baniak. podobnie jak eksperci w polskiej telewizji
        • Gość: Mikele Re: na 2-1 był spalony IP: 94.254.252.* 06.07.10, 22:47
          Ktokolwiek z obecnych, jeśli grał kiedyś profesjonalnie w piłkę, wie, że był spalony przy bramce 2:1 dla Holendrów. Nieważne, że van Persie nie dotknął piłki, ważne, że chciał ją dotknąć, zasłaniał bramkarza i brał udział w akcji, był ostatnim zawodnikiem przed bramkarzem... Przepisy gry w piłkę nożną mówią więc, że był spalony. Drugim skandalem jest pozostawienie van Bommela na boisku. Niestety, w tym meczu zasłużył on na ewidentną czerwoną kartkę po 3 brutalnych faulach... Sędziowie na tym Mundialu po raz kolejny byli coś za bardzo pobłażliwi dla niego... Przy jednym faulu kopnął on dodatkowo Urugwajczyka delikatnie bez piłki... Moim zdaniem, Holandia prześliznęła się na farcie do finału. Jest to jeden z najsłabszych medalistów z ostatnich lat... Proszę wymienić mi choć jedną piękną zespołową akcję, z której padł gol dla Holandii na tych Mistrzostwach... Niestety, próżno takiej szukać... Fart i sędziowie są z Holandią na tym Mundialu... Gratulację dla małego Urugwaju!
          • Gość: sedzia.u2.pl Re: na 2-1 był spalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 23:11
            mówisz wszystko na niekorzyść holandii a fakt jest taki, że już w 28 minucie
            urugwaj powinien grać w 10. napastnik urugwaju mało nie wybił swoją przewrotą
            wszystkich zębów obrońcy holenderskiemu. jak można było nie dać czerwonej kartki???

co do spalonego - sytuacja problematyczna, bo był na pozycji spalonej, ale nie
            zagrał piłki, wg mnie nie przeszkadzał też bramkarzowi bo uderzenie było z
            lekkiego kąta i piłkę bramkarz cały czas widział. więc ciężko powiedzieć
            jednoznacznie jak to interpretować. co innego jakby strzał był idealnie z linii
            prostej - wówczas byłby spalony bo zawodnik zasłaniałby piłkę, ale z lewej
            strony bramkarz widział uderzenie i to widać na powtórce.
            • Gość: bla Re: na 2-1 był spalony IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.10, 02:22
              Jako bramkarz, widząc gracza, który prawdopodobnie zagra piłkę, opóźniałbym interwencję jak najdłużej, by pozostawić sobie możliwość obrony, gdyby wspomniany zawodnik lekko zmienił tor lotu piłki. Fakt, bramkarzem nie jestem, ale jednak sama obecność van Persiego na drodze piłki mogła zmienić/opóźnić decyzję bramkarza, i jak dla mnie powinien być spalony.

Co do przewroty w stylu Tekkena - z tą czerwoną to nie wiem sam. Z jednej strony 'przydzwonienie' okropnie bolesne, z drugiej nie mam wątpliwości, że nie takie zagranie było celem Urugwajczyka - a więc za niebezpieczną grę żółta wydaje się w miarę sprawiedliwa, chociaż nie protestowałbym, gdyby arbiter pokazał czerwony kartonik.
        • Gość: humbuk Re: na 2-1 był spalony IP: *.lannet.pl 06.07.10, 23:02
          Racja, zero profesjonalizmu i obiektywizmu w TVP. Pan Szczepłek mówiący o
          skandalu to jakiś żart. Czy naprawdę tak trudno sobie wyobrazić jak ciężko
          sędziom podejmować decyzje? My mamy powtórki, a oni co? Bramka dla Holandii wg
          mnie zdecydowanie do uznania. Może 1 sędzia na 10 by to gwizdnął, ale np ja nie.
          Piłka po rykoszetach trafia do bramki bez dotknięcia van Persiego. Nie widzę
          też, żeby Muslera w jakikolwiek sposób został zmylony zachowaniem Holendra.
          Zgodnie z duchem gry uznałbym gola. Tak samo jak uznałbym gola Valdeza w meczu
          Hiszpania - Paragwaj, chociaż decyzji sędziego za skandal nie uważam.
          Pamiętajcie proszę jak ciężko czasem podejmować im decyzje. Ciekaw jestem ilu z
          nas zauważyłoby bramkę Lamparda?! Skandalem dla mnie jest brak obiektywizmu i
          jednoznaczne wydawanie opinii w stylu Tomaszewskiego bez rozważenia wszystkich
          elementów wpływających na daną decyzję sędziego.
    • pregierz MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo 06.07.10, 22:17
      Niemcy nie bądzcie tchórzami, w sobote na boisku !
      Urugwaj.
      • Gość: pregierz Re: MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: 81.15.191.* 07.07.10, 22:47
        pregierz napisała:

> Niemcy nie bądzcie tchórzami, w sobote na boisku !
        > Urugwaj.

Witamy Zgraje.
        ...........Urugwaj
    • Gość: Greghorius MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: *.swidnica.mm.pl 06.07.10, 22:22
      Teraz tylko czekać na finał z Niemcami. Aż szkoda, że Holandia w nim polegnie.
    • old.european No to wygrali z pechem Urugwaju. I tylko z nim 06.07.10, 22:39

• Gość: m Karma is a bitch. IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.10, 22:42
      Gdyby nie to chamskie zagranie w meczu z Ghana, to bylo by mi ich zal.
    • Gość: b MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: *.umts.vodacom.co.za 06.07.10, 22:45
      Super! No to maja pilkarze reczni za swoje!:P Szkoda ze holandia w finale
      przegra ale spoko Urugwaj skonczy na 4 miejscu i dobrze:P.

Co do drugiej bramki to nawet jak pilkarz byl na spalonym to nie dotknal pilki
      wiec bramka jak najbardziej sluszna:)

Ja jutro sie wybieram na drugi polfinal oby byly podobne emocje!:)
      • Gość: kasta Re: MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: *.infocoig.pl 06.07.10, 22:58
        nie znasz się, to się nie odzywaj z taką pewnością
        spalony był
      • Gość: sedzia.u2.pl Re: MŚ 2010. Urugwaj - Holandia Z Czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 23:14
        nie musiał dotykać piłki, wystarczy że ją zasłaniał bramkarzowi - i to już jest
        spalony wg przepisów. pytanie tylko czy zasłaniał piłkę? bo wg mnie nie
        zasłaniał ponieważ strzał był wykonany z lewej strony a piłkarz stał na środku,
        w momencie strzału bramkarz widział piłkę. problematyczna sytuacja.

wg mnie holandia w finale pokona niemców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka