Dodaj do ulubionych

Ale kino przed Euro 2012

IP: 80.50.54.* 16.11.10, 11:25
No fajny artykuł, tylko co - poza wylewającym się z niego popisem grafomaństwa (na dodatek raczej średnich lotów) - wartościowego i ciekawego przekazuje czytelnikowi?
Bo jak dla mnie to wygląda na klasyczny bełkot pt. "czymś trzeba zapchać tę dziurę".

A co do szarpaniny gołych bab w oparach wódy i rynsztoka - jak na razie taki spektakl pobiłby popularnością pseudowyczyny naszych kopaczy na głowę.

Obserwuj wątek
    • Gość: eq Re: Ale kino przed Euro 2012 IP: *.aster.pl 16.11.10, 11:43
      Forma felietonu ma swoje prawa, ale rzeczywiście tutaj pisanie o zjawisku językiem, którym posługują się jego uczestnicy mnie razi. Nie można było napisać "picie" zamiast "chlanie", "wódka" zamiast "wóda"?

Według mnie same cytaty bohaterów wystarczyłyby i nie trzeba ich doprawiać. A tak tekst zamiast skłaniać do refleksji raczej stanowi ciąg dalszy całego zjawiska.
      • Gość: dżimi Re: Ale kino przed Euro 2012 IP: 80.50.54.* 16.11.10, 12:03
        > Według mnie same cytaty bohaterów wystarczyłyby i nie trzeba ich doprawiać.
        > A tak tekst zamiast skłaniać do refleksji raczej stanowi ciąg dalszy całego zjawiska.
        O właśnie, to -to-to. Czytając ten felieton miałem wrażenie ze sam wchodzę w te opary wódy i rynsztoka, a w samym środku tego bagna siedzi utytłany fekaliami autor felietonu i (posługując się jego słownictwem): "wali gorzałę z gwinta skrobiąc następny felieton".
        • Gość: wer Re: Ale kino przed Euro 2012 IP: *.cable.smsnet.pl 17.11.10, 06:59
          to by onaczało że felieton jest bardzo dobrze napisany...
    • decha5 Ale kino przed Euro 2012 16.11.10, 13:05
      Szanowny Panie Redaktorze!
      W większości, zgadzam się z przedmówcami! Tylko, że ja mam nad nimi pewną (tak sądzę) przewagę! Osobiście grałem w piłkę (wówczas A klasa - tak, niewysoko), osobiście znałem REDAKTORA!!!!!! Grzegorza Aleksandrowicza i byłem sędzią piłkarskim ( 240,00 zł. za I ligę+ zwrot kosztów przejazdu)! Ówcześni dziennikarze pisali o futbolu, przede wszystkim z nadzieją, wkładając w artykuły całą swoja wiedzę i doświadczenie, które dedykowali aktualnym trenerom reprezentacji! Oczywiście były wyjątki, ale one tylko potwierdzały regułę! Proszę mi wskazać chociaż jeden taki werset w tym tekście. To jest prawie gotowy scenariusz dla filmu np. Pana Pasikowskiego! ONI, wreszcie doczekali się 1972, 1974, 1982r. Te lata były dla nich nagrodą; wyśnioną nagrodą! Oni po cichu, w zaciszu redakcyjnym czy prywatnie, w domu, bardzo wg. NICH NIESKROMNIE, personifikowali się z tymi sukcesami! Czy po artykule Pana red. STECA, ocenach Pana red. ZARZECZNEGO i podobnym, mogą się zdarzyć takie piękne rarytasy zdarzyć? Osobiście WĄTPIĘ! Pozdrawia serdecznie, decha5!
    • wese Stec to parch polskiej piłki 16.11.10, 21:36
      czy Stec nie przewidział że Smuda jako trener to totalne zero ?? przesledzcie jego artykuly jak wychwala pod niebiosa Smuda jako jedynego treneiro itd . A teraz to co Stec madrala tal jest tak samo odpowiedzialny jak Smuda , proponuje nie czytac Steca i jemu podobnych bo to parchy polskiej piłki .
      • wese Nie czytać Steca nie kupować GW to parchy polskie 16.11.10, 21:38
        Nie czytajcie Steca to parch polskiej piłki
        • wese Dlaczego dziennikarze odpowiedzialni ... 16.11.10, 21:47
          Dlaczego dziennikarze odpowiedzialni sa za stan polskiej piłki . Dziwne ale prawdziwe to wy bywacie na imprezach suto zakrapianych gorzałom to wam sa podawane informcje niby poufne ktore caly futbolowy swiatek zna od dawna . Byscie cos nabazgrali i mieli za to kase , to wy ktorzy oceniacie nie potraficie przebiec w przyzwoity tempie chocby 5 km bo brzuchhy za durze i dupy wasze za szerokie probujecie pisac o nieudacznej polskiej piłce .Jestście żałośni i taksamo korupcjogenni jak reszta fryzjerów , kiełabasów i innych . By o czymś pisać to trzeba się natym jeszcze znać , samo czytanie i pisanie nie wystarczy .
          • Gość: oj. Re: Dlaczego dziennikarze odpowiedzialni ... IP: *.escom.net.pl 16.11.10, 23:39
            wese, nie dość, że sam sobie 3x odpowiadasz, to jeszcze głupio i nieortograficznie.
            po co? kogo twój bluzg obchodzi?
      • Gość: 15.10.do Yumy Pan Stec ma 100% racji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 23:54
        Dlatego ja mam już zabukowane bilety do Malmo/Lundu na II rundę i półfinał MŚ w piłce ręcznej 2011r.i kopaną już słodko pie... z całym anturażem.
        • Gość: / Re: Pan Stec ma 100% racji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 00:22
          bardzo dobrze - ile mozna patrzec na tych kopaczy? pajacow i komediantow?
          ci ktorzy chodza na mecze sa chyba jeszcze gorsi - oni tam nie ida na zadne widowisko sportowe
          to oni tworza widowisko - oni chca byc aktorami tych zenujacych rzeczy pod ochrona policji
          =
      • Gość: st.pauli Re: Stec to parch polskiej piłki IP: 85.117.7.* 17.11.10, 10:40
        Pan (Pani) najwyraźniej nie rozumie, że w momencie wyboru Smudy na trenera kadry nie dało się przewidzieć, że nie będzie sobie radził radził z drużyną, skoro do tej pory we wszystkich klubach miał posłuch. Trudno też zaprzeczyć, że wydawał się najlepszym polskim kandydatem na to stanowisko. Jeśli nie pojmuje Pan (Pani), że można o kimś zmienić zdanie, to serdecznie współczuję.

Czy nie uważa Pan (Pani), że to kuriozalne czytać artykuł jakiegoś dziennikarza i jednocześnie wzywać innych, by tego nie czytali?

Szczerze życzę Panu (Pani) złagodnienia języka, gdyż ten nie przystoi osobom na pewnym poziomie.
    • Gość: tib Ale kino przed Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:50
      Ale artykuł... na zegarku się nie znam, ale głupi nie jestem. Jednak 3/4 tekstu nie rozumiem, to jakiś bełkot jest.
    • cezar85 Stec prawie jak repra 16.11.10, 21:59
      z tą różnicą,że repra kiedyś zacznie wygrywać a cymbał zawsze będzie cymbałem
      • Gość: st.pauli Re: Stec prawie jak repra IP: 85.117.7.* 17.11.10, 10:42
        Cóż za błyskotliwa i dogłębna analiza! Po przeczytaniu tego aż trudno mi pojąć, że można być takim geniuszem!
    • Gość: Marcy Ale felieton przed EURO 2012 IP: *.81.datacomsa.pl 16.11.10, 22:01
      Tak właśnie przedstawiają się dzieła p. Steca: rozwleczone zdania upstrzone grafomańskimi ornamentami, a treść miałka niczym wulgarny leitmotiv niniejszego felietonu. W zasadzie pozostaje podziwiać upór redaktora w wykuwaniu tego stylu.
    • Gość: dzeku Stecu mistrzu posluchaj IP: 78.146.234.* 16.11.10, 22:09
      Rafal, taka twoja praca ze komentujesz to co sie dzieje czy to ma rece czy nogi czy nie, smuda jaki jest taki jest widzisz jakiegos innego trenera na tym miejscu ? bo powiedzmy sobie szczerze nawet jak lysy grzesio wywrocilby budzet pzpn i zatrudnil THE ONE mourinho to talent trenerski nie gra i wiesz o tym dobrze. skoro gra im sie lepiej jak pija to niech pija, who cares ? licza sie wyniki a poki co nie ma ich i umowmy sie ze nie bedzie. jedyny fart warty uwagi to byl mecz z portugalia cala reszta jest taka jak cala nasza pilka. Moze napisz artykul na temat tego ze pewien Miro dal ciala jakis czas temu bo przestraszyl sie mafii Platiniego kiedy chcial zrobic (podobno) czysciec na naszym podworku. teraz tylko obijamy sie o smieci ktore nadal na nim leza. po co mam grac w pucharach skoro nic tam nie osiagamy ? tematem numer jeden jest ksztalt maskotki euro poniewaz gramy tak slabo ze az sie nie chce mowic o innych. WKS nawet nie chce wystawiac drogby i kalou bo szkoda dla nich czasu. napisz o tym
    • bokassa Ale kino przed Euro 2012 16.11.10, 22:14
      A co to jesteście towarzyszu Stec taki subtelny,to właśnie wy przez dwadzieścia lat pracujecie w pocie czoła za grubą forsę ,aby ten kraj schamiał,spsiał i skundlił się do reszty,a wasz Wielki Jąkała całe swoje życie temu poświęcił.
      Każdy dzień bez kłamstw,jątrzenia.obłudy to dla was dzień stracony.Jakim trzeba byc obłudnikiem aby ronić łzy nad schamieniem polskiej piłki,taka piłka jaki kraj,takie ambicje piłkarzy jak ambicje waszych młodych wykształconych i z dużych miast.Jak w kraju cyników,łapówkarzy.ludzi bez honoru i właściwości mieli się uchować wspaniali ,mądrzy i ambitni piłkarze.Jaka Wyborcza tacy też piłkarze.
      • Gość: kat Re: Ale kino przed Euro 2012 IP: *.chello.pl 16.11.10, 23:25
        Współczuję Panu, Panie Bokassa! Panu wszystko z jednym się kojarzy. Czy próbował Pan o swoich problemach porozmawiać z dobrym lekarzem? Współczesna psychiatria podobno czyni cuda. Głowa do góry!
      • Gość: oj. Re: Ale kino przed Euro 2012 IP: *.escom.net.pl 16.11.10, 23:43
        @bokassa: jak udowodniła kampania prezydencka, są na tym świecie piguły, które pomagają nawet najbardziej zatwardziałym poj..... Ale pamiętaj, trzeba je łykać, w dodatku bez przerwy!
    • drbatman PZPN to Polska właśnie 17.11.10, 00:16
      dzialacze ucza sie od najlepszych picerow czyli naszej klasy politycznej. bylo o pijanstwie sp.prezydenta, lekomanii prezesa i o wszystkim tylko nie istocie rzadzenia. odwracanie uwagi chamskimi zagrywkami zabetonowalo Polske w marazmie i poczuciu beznadziei. co rusz premier tlumaczy, ze przegrane 0:6, miazdzace miejsca w rankingach czy ucieczka zdolnej mlodziezy z kraju to sukces. dlatego tak grozne byly glosy o bojkocie stadionowym, bo ludzie mogliby tak samo postapic z uczestnictwem w wyborach. potem wyjsc na ulice i zrobic ustawke na wiejskiej - spoleczenstwo kontra "elita"
      • Gość: orto Re: PZPN to Polska właśnie IP: *.cable.smsnet.pl 17.11.10, 07:11
        sp. prezydenta? możesz to rozwinąć? o Kwacha ci chodzi? a nie sorry na GóWnie "be" jest tylko i wyłącznie Lech K.
        • drbatman Re: PZPN to Polska właśnie 17.11.10, 20:14
          sp. od "świętej pamięci" kompulsywny pacanie.
          better dead than red!
    • Gość: pan od polskiego Re: Ale kino przed Euro 2012 IP: 178.73.49.* 17.11.10, 01:49
      po za
      • Gość: Jerry Re: Ale kino przed Euro 2012 IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.11.10, 04:13
        Jakies maskotki Hujenko i Cipienko,Smuda zobowiazal sie wypic mocz Arboledy,a kopacze chodza juz od paru dni zesrani na mysl ze beda grac z "potega" Afryki.Oto stan polskiej pilki.
    • Gość: Observer Ale kino przed Euro 2012 IP: 217.153.157.* 17.11.10, 09:39
      Brawo Panie Rafale! Najlepszy tekst kabaretowy jaki czytałem w tym roku. Doskonałość sama w sobie. Kpina, ironia, przemieszana z tragedią piłki skopanej, śmiesznością i małością bohaterów robiących za celebrytów. Dawno sie tak nie uśmiałem. Proszę o więcej.
    • Gość: k Grafoman co najbardziej promował Smude Wstyd Stecu IP: *.chello.pl 17.11.10, 09:43

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka