Dodaj do ulubionych

Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ...

17.02.11, 21:43
Chwała im za serce do walki! Mimo strat, spowodowanych odejściem Peszki, dali sobie chłopcy radę. Poczekajmy jednak do rewanżu, bo Braga tak łatwo nie odpuści. Nie popadajmy w euforię. Nie jest jeszcze tak dobrze, jak by się chciało.
Obserwuj wątek
    • ulanzalasem Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... 17.02.11, 21:49
      WOW! Wygrali na wiosnę haha...liczy się faza do jakiej doją i życzę każdemu polskiemu klubowi sukcesów, ale w ramach przypomnienia:
      Wisła Kraków:
      * Puchar Europy
      Ćwierćfinał (1x): 1978/79
      * Puchar Zdobywców Pucharów
      1/8 finału (2x): 1967/68, 1984/85
      * Puchar UEFA
      1/8 finału (1x): 2002/03

Lech musi zajść dalej jeśli chce pokazać, że jest lepszy ;)
      • Gość: lol Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: 84.10.47.* 17.02.11, 21:55
        1/8 to sukces? chyba tylko w Polsce ze średnich i dużych krajów Europy :D
      • zawszelp1922 Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube 17.02.11, 22:04
        ulanzalasem napisała:

> WOW! Wygrali na wiosnę haha...li

Buhahahaha

Kiedyś aby awansować do 1/8 czy nawet 1/4 europejskich pucharów wystarczyło przejść 2 rundy...
        Górnik Zabrze awansując do finału PZP musiał przejść 4 rundy.Teraz to byłoby nawet 4 rundy eliminacji 4 rundy na wiosnę i między nimi przejście fazy grupowej (awans 2 z 4)

Więc o czym my tu mówimy?
        • Gość: sla Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.xdsl.centertel.pl 17.02.11, 22:07
          Kiedyś to grali Polacy, a dzisiaj ilu Polaków zagrało ? 2 czy 3?
          • Gość: fafa Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.cdma.centertel.pl 17.02.11, 22:12
            tylu jaki z ciebie matematyk,,, heheh
          • Gość: don Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: 95.108.116.* 17.02.11, 22:14
            Zagrało 8 Polaków. Kolejnych 3 by zagrało gdyby mogli.
          • Gość: true Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.man.poznan.pl 18.02.11, 08:20
            idiota! trzeba było uwazniej ogladać wczorajszy mecz... ile lech stracił goli??? 0?? ok popatrz kto grał w obronie?? bramkarz Polak... 4 obrońców Polacy.. (jeden prawie zutylizowany) na skrzydłach Polacy.. wiec nie chrzań ze to nie Polski sukces... Z reszta pokaz mi choc jeden klub w europejskich rozgrywkach która stworzony jest z graczy tylko z danego państwa... pomyśl dwukrotnie potem pomysl jeszcze raz a potem pisz debilne komenty!!
            • szpila-3 Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube 18.02.11, 09:28
              no wlasnie !!! -
      • Gość: zed Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.impan.gov.pl 17.02.11, 22:49
        Dobrze, że nie sięgasz pamięcią sanacji. Jesteś typowym polskim malkontentem, gdyby przegrali to twoje samopoczucie byłoby zapewne lepsze
      • Gość: Kibol kks Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 22:46
        Wisła Kraków? Żałosny dwumecz z Panathinaikosem, mógłbym tak wymieniać bez końca... A Lech? Przypomnij sobie PZP 88' z Barceloną (dla twojej wiadomości 1-1 i w karnych 4-5 dla Barcy).
        Wisła i Legia są dobre w II lidze. Przede wszystkim Legia.
    • Gość: KKS Przepraszamy wszystkich IP: 213.156.123.* 17.02.11, 21:54
      Którzy poczuli się dotknięci,kolejnym zwycięstwem Lecha-MP.Ja osobiście przepraszam także za to,że po meczu wysikałem się pod drzewem,a nie dopiero w domu.
    • Gość: Litar Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 22:13
      Fajnie było. Piękny mecz. Tylko czemu kibice Lecha mieli te odblaskowe kamizelki?
      • Gość: H Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 22:32
        Na stadion wpuszczono 10 tys kibicow mniej,bo UEFA powiedziala ze min jest za malo stewardow.

Wiec dzis stewardem kazdy mogl byc:)
        • Gość: gari Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 07:53
          pokraczna kibolska logika
    • Gość: Kuba Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: 213.156.125.* 17.02.11, 22:35
      Dobrze się zachował Rudnevs przy tej bramce. A co do artykułu to no cz słabość naszej piłki potwierdza się i z roku na rok jest gorzej niestety. Jeśli nie zaczniemy czegoś konstruktywnego robić z nasza piłką to od gadania o tym nic się nie zmieni.
      Lech w tej chwili jest taka wisienką na torcie. Chłopaki nie trzęsą portkami przed rywalem z europy tylko graja w piłkę i to z powodzeniem.
      Brawo Kolejorz trzymam mocno kciuki w rewanżu a także w PP i lidze

Lech Lech Kolejorz !
    • Gość: xxx [...] IP: 178.73.24.* 17.02.11, 22:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: seeb Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 22:49
        obchodzi prawdziwych kibiców, karczku ze wsi...
        • Gość: xxx Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: 178.73.24.* 17.02.11, 22:55
          Gość portalu: seeb napisał(a):

> obchodzi prawdziwych kibiców, karczku ze wsi...

tych co plują na ludzi czy jeszcze prawdziwszych, ciulu?
          • Gość: ktoś Pewnie jesteś wiesniakiem z podwarszawskiej wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 23:57
            albo -jeszcze lepiej - z zaścianka typu Targówek lub inny Ursynów
      • szpila-3 Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube 18.02.11, 09:38
        JESLI CIE " CHUJ " OBCHODZI ??? -
    • Gość: KKS-MP gts na precle IP: 213.156.123.* 17.02.11, 22:47
      Akim ty jesteś galicyjska mendo spłodzona w kiblu na geymonta przez gumową pałę MO
    • Gość: TAK Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.02.11, 22:53
      Dziękuję i zapraszam
    • piotr33k2 Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube 17.02.11, 22:55
      jeszcze nie ma sie czym podniecac ,to dopiero pierwszy mecz minimalnie wygrany a czeka nas trudny rewanż na normalnych boisku z druzyna moze nie tak dobra jak kiedyś udinese ale napewno lepsza techniczie od lecha .mimo wszystko gratulacje dla lecha i bakero bo wygrali lepsza taktyką i wola zwyciestwa a to juz polowa sukcesu .
      • Gość: aron Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.paradowski.pl 18.02.11, 07:23
        miejmy nadzieję że pyry polegną na wyjeździe tak ze trójka do zera
        • Gość: Milo WZL Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: 212.109.148.* 18.02.11, 09:41
          Oj chłopaku, zawiść Cię zżera i frustracja, że Twój klub w ostatnich latach błaźni się na arenie europejskiej (albo go tam w ogóle nie ma). Zamiast cieszyć się, że jakaś polska drużyna odnosi sukcesy w meczach z wymagającymi rywalami, że po raz pierwszy od wielu lat jakiś polski klub dorównuje poziomem Europie (nie bije mistrzów zachodnich lig, ale drużyny z 4-5 miejsc najsilniejszych lig w Europie to jest naprawdę coś!), to pluje taki jeden z drugim, bo nie potrafi przeboleć, że to właśnie Lech a nie ich klub przełamał tą polską niemoc. To wszystko nie bierze się z niczego - Lech postawił na profesjonalizm, jest dobrze zorganizowany i obliczony na sukces (nie na trzepanie łatwej kasy w lidze). Mają ambicje i pokazują, że "móc to chcieć".

Życzę Lechowi, żeby to pasmo sukcesów ciągnęło się dalej. Sztab i piłkarze swoją ciężką pracą zwyczajnie na to zasłużyli. Najlepszym kibicom (nie tym od Litara) w Polsce też się to należy.
        • Gość: kontemplator07 Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:52
          nadzieja matką głupich
    • Gość: Ostrysz Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 23:18
      Jak ja lubię czytać opinie internetowych szczekaczy.
      Oj boli idiotów z poza Wlkp, że ich kluby są niczym, w porównaniu do Lecha, oj boli.
      I proszę mi tu nie przytaczać "sukcesów" z lat 90' bo to jest śmieszne, chociaż nie,
      przepraszam, to jest żałosne.

Ps
      Brawo Lech, powodzenia w rewanżu!, no i w PP z Polonią!
    • Gość: groso Sukces?? Sukces to bedzie jak przejda dalej IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 23:32
      Sukces?? Sukces to bedzie jak przejda dalej. Rownie dobrze mozna napisac o sukcesie reprezentacji Polski w meczu z Hiszpania. Bo tam jeszcze w drugiej minucie meczu byl remis. I nierozumiem zachwytow nad samym widowiskiem. Trzeba samego siebie oszukiwac ze to byl swietny mecz. Ale trzeba przyznac ze wynik jak na takie spotkanie jest bardzo dobry
    • Gość: old-kibic Lech jest najlepszy w Polsce,ale media i tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 23:54
      chwalą tylko to co w "stolycy". Tymczasem warszawka buduje już drugi stadion (pierwszy to ciągle nieukończony stadion Legii, drugi to Narodowy) chociaż nie wiadomo po co, bo drużyny grają na poziomie europejskich trampkarzy. Zapewne odezwą się głosy,że Lech nie radzi sobie w lidze,ale zastanawiam się po co miałby się wysilać. Ważniejsze dla niego są rozgrywki międzynarodowe.
    • Gość: kibic z dala 20 lat czekaliśmy na akcję Białorusina z Łotyszem IP: *.dormar.net.pl 17.02.11, 23:55
      sukces polskiego lumpenfutbola
      • Gość: reszta-to-wieś ważne,że w barwach polskiego klubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 23:59
        a co więcej -Wielkopolskiego, bo tylko ten region potrafi utrzyma cjako taki poziom na tle Unii.
        • Gość: kibic z dala rozśmieszyłeś dziadziusia wnusiu IP: *.dormar.net.pl 18.02.11, 00:14
          napisz coś jeszcze
          • Gość: old-kibic Pamiętasz bramkę Szołtysika w Monachium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 01:12
            mam na myśli tą strzeloną ZSRR w ółfinale turnieju olimpijskiego. Takie bramki mogą decydować o późniejszych sukcesach drużyny i mam nadzieję, że podobnie będzie z bramkami Rudnevsa
            • Gość: kibic z dala obie bramki Kazia w finale z Hungarią zapamiętałem IP: *.dormar.net.pl 18.02.11, 07:16
              półfinału nie oglądałem żeby nie wkurzyć się porażką z kacapią..
      • Gość: pilkarz angielski futbol tez do doopy IP: *.elpos.net 18.02.11, 07:13
        bo arsenal wygral, ale bramik strzelil jakis holender i rosjanin. Bleee. Dla barcy tez czesto strzela gole jakis messi. Jednak hiszpanski futbol to dno!
        • Gość: kibic z dala dla ciebie lumpenfutbol Wisły będzie teraz dobry IP: *.dormar.net.pl 18.02.11, 07:21
          będziesz miał tam Polaka z krwi i kości zrobionego w ciągu miesiąca.
          • Gość: frfrfr Re: dla ciebie lumpenfutbol Wisły będzie teraz do IP: *.elpos.net 18.02.11, 07:40
            slucham?:)
            • Gość: kibic z dala 15-tu obcokrajowców w Wiśle . komu tam kibicują ? IP: *.dormar.net.pl 18.02.11, 10:49
              ale wkoło jest wesoło...
    • Gość: dada Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.tktelekom.pl 18.02.11, 00:01
      Jestem z Dolnegoslaska gratuluje Lechowi i zastanawiam sie dlaczego jestescie tak zadrośni? Czy nie mozemy sie cieszyc ze polska druzyna osiaga jakis sukces? I mam tez dosc gadania ze polska pilka jest slaba bo moim zdaniem poziom ekstraklasy jest coraz wyzszy o czym swiadczy marna pozycja lecha, zamiast marudzic jak to polakom w zwyczaju wezcie sie tez do roboty i razem poprawmy nasz ukochany sport:D PILKA MA CIESZYC a NIE DZIELIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: poznańczyk też tak myślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 01:15
        pozdrawiam :-)
    • Gość: dada Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.tktelekom.pl 18.02.11, 00:05
      Byłbym zapomniał Wielkopolska niech tez się za bardzo nie wywyższa bo pycha nie jest wskazana w tym momencie
    • Gość: j. Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.escom.net.pl 18.02.11, 01:13
      Tia... szmata zalozona bramkarzowi, fuks jakich malo, ale cieszmy sie... rownie dobrze moglby byc remis bezbramkowy.

Taki gol pada 1 na 10 prob. Miedzy nogami bramkarza, Rudnevs mial wiecej szczescia niz rozumu. Podawal Rudnevs, strzelal Krivec, bronil Arboleda... dobrze ze na bramce chociaz Kotorowski...

W Bradze bedzie 2:0 dla Sportingu i tyle w temacie. Nie ma sie czym podniecac.
    • synziemi Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube 18.02.11, 01:24
      1:0 to ciut za mala zaliczka i przewiduje, ze w rewanzu Braga nadrobi straty.
    • Gość: wojtek2 Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.torun.mm.pl 18.02.11, 01:47
      Gratulacje dla Lecha za zwycięstwo.A cieszyć się mamy z czego bo w klasyfikacji klubowej tylko Lech zdobywa dla polskich klubów punkty,bo gdyby nie Lech pewnie bylibyśmy w tej klasyfikacji na równi z Luksemburgem,chociaż dużo wyżej nie jesteśmy,bo ani Legia,Wisła,Jagielonia itd.nie zdobywają w ostatnich latach żadnych punktów.
    • Gość: kibic Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.02.11, 02:14
      zaloze sie, od jutra polskie pismaki z upurem ona..nisty, znowu beda sprzedawac strzelca bramki!!!
    • manini Lech pierwszym polskim klubem ? 18.02.11, 05:41
      Wspaniałe podanie Kriwca, gol Rudnevsa! .A gdzie Polacy????? zwycięstwo godne pochwały ,ok.Niestety polska piłka idzie drogą koszykówki ,kogo obchodzą sukcesy w Europie Prokomu ?LChcemy oglądać sukcesy polskich piłkarzy ,popatrzcie na zainteresowanie grą Borussi i FC Koel .pozdrawiam
      • Gość: PIOTR Re: Lech pierwszym polskim klubem ? IP: 122.150.205.* 18.02.11, 06:13
        Lech na Bradze dostanie wpie.....ze az hej. Odpadaja bo marni.
        • Gość: true Re: Lech pierwszym polskim klubem ? IP: *.man.poznan.pl 18.02.11, 08:19
          marny to jest placzek bez wiary i z kompleksami piszący marne komenty jak ty... Marny człowieczku!
      • Gość: true Re: Lech pierwszym polskim klubem ? IP: *.man.poznan.pl 18.02.11, 08:18
        trzeba było uwazniej ogladać wczorajszy mecz... ile lech stracił goli??? 0?? ok popatrz kto grał w obronie?? bramkarz Polak... 4 obrońców Polacy.. (jeden prawie zutylizowany) na skrzydłach Polacy.. wiec nie chrzań ze to nie Polski sukces... Z reszta pokaz mi choc jeden klub w europejskich rozgrywkach która stworzony jest z graczy tylko z danego państwa... pomyśl dwukrotnie potem pomysl jeszcze raz a potem pisz debilne komenty!!
      • Gość: roro Re: Lech pierwszym polskim klubem ? IP: *.icpnet.pl 18.02.11, 09:26
        Gdyby prezes Wojciechowski z Polonii nie oferował płac "z kosmosu" i nie przepłacał kupując piłkarzy dla własnego widzimisię, to w Lechu grałby dzisiaj Sobiech zamiast Rudnevsa, a także Jodłowiec, Mierzejewski, Sadlok i inni polscy piłkarze (ciekawe, czy Lech grałby wtedy tak jak gra). Ale jeśli piłkarze tacy jak Rudnevs, Ubiparip czy Kriwiec kosztują mniej niż np. Sobiech, to nie do Lecha należy mieć pretensje, że nie stawiają na polskich piłkarzy (stawki "zaporowe" np. za Pawłowskiego z Lubina). Poza tym to Lech daje obecnie najwięcej piłkarzy do reprezentacji Polski (Wojtkowiak, Murawski, Wołąkiewicz, także Kikut, Kiełb, jeszcze niedawno Bosacki, Gancarczyk, Wilk, kiedyś Ślusarski, niedługo pewnie Arboleda), zresztą w szerokiej kadrze Lecha jest kilkunastu reprezentantów (bo jeszcze Burić, Injac, Henriquez, Kriwiec, Stilić, Rudnevs)!
    • manini zresztą co to za polski klub 18.02.11, 07:11
      jak u nich na stadionie plują na kibiców w naszych polskich barwach
      • Gość: gośćniedzielny Re: zresztą co to za polski klub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:59
        Nie każdy, kto ubiera barwy ochronne, zwłaszcza narodowe, zasługuje na to by go nie opluwać.
    • Gość: p Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube IP: *.sgn.sca.se 18.02.11, 08:18
      Ciekawe ilu kibiców Polski opluli na stadionie kibice lecha
    • Gość: 30-latek Dożyłem... IP: *.microsoft.com 18.02.11, 09:10
      j.w.
      • Gość: CalaPolsaLejeZwisl Re: Dożyłem... IP: *.tecnun.es 18.02.11, 09:41
        Ale wiselka ma gula normalnie sie oszczalem ze smiechu czytajac ich forum ktore podeslal mi kolega. dla idiotow nie umiejacych liczyc podam ze na 14 graczy Lecha grajacych wczoraj 8 to polacy :D a tutaj pare cytatow z forum wisly

"No więc co to ma wspólnego z karnetami na Wisłę? Wisłę gó... obchodzi czy Lech gra w 1/8 czy w finale LM.
        Spokojnie, ich kara boska za sprzedanie się Amice, graniu na ich licencji i za inne przekręty kara Boska spotka. Bo to jest niemożliwe żeby klub, który był na skraju bankructwa i ich jedynym ratunkiem było sprzedanie się Amice, którym zajebali wszystko od piłkarzy, sponsorów i budżet grał teraz na ich licencji w LE."

"A te pajace z poznania tymi kamizelkami próbują się upodobnić do kolegów z ochrony?"

"kur..a, jestem kibicem Wisły z Wielkopolski, koledzy pojechali na ten mecz, miałem nadzieje że przegra amika i się pośmieje z nich a tu nici. ehhh, mam nadzieje że w rewanżu odpadną"

"A ja jestem za przegraną Lecha. Mam już dość przeglądania serwisów z tym jaki to Lech jest zajebisty i ciągłe och ach. Ich wygrane tylko bardziej promują ich w Polsce co z pewnością nie jest dobre dla Wisły. Kibicować mogę z nimi ale reprezentacji i na tym koniec."

"O rany, nie umiem sprzyjac Amice. Wiem, że ich sukces przekłada się na ranking itd., ale wydaje mi się - to zresztą było wałkowane setki razy - że funkcjonowanie tego klubu jest oparte na oszustwie. Klub na licencji Amiki, a niby Lech. Do tego dochodzi kwestia uniknięcia odpowiedzialności za korupcyjne przekręty Amiki. Istnienie tego klubu w takiej formule obraża moje poczucie sprawiedliwości. Dlatego życzę im jak najgorzej - i nie ma to nic wspólnego z nienawiścią."

i wiele wiele innych polecam wislakrakow.com/forum lepsze niz demotywatory, bash i inni mistrzowie :DDDDDDDDD

Cala Polska smieje sie z wisly !!!
    • szpila-3 Re: Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klube 18.02.11, 09:52
      DO WSZYSTKICH " FRUSTRATOW " !!!--
    • Gość: dada Liga Europejska. Lech pierwszym polskim klubem ... IP: *.tktelekom.pl 18.02.11, 11:21
      Wy jestescie Tępi :| przepraszam za zniewage ale tak sie zachowujecie ! A GDZIE POLACY? a w angli w niektorych timqach jest po jednym angliku w 11:| zreszta nie tylko asystujacy i strzelajacy grali tylko cala druzyna:| Wasze nazekania pesymizm i agresja w stosunku do lecha jest idiotyczna:| I PRZEZ TO NIGDY POLSKA PILKA NIE BEDZIE NA WYSOKIM POZIOMIE

MAM nadzieje ze osoby piszace te komentarze maja 12 lat:|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka