roll3iflex 28.03.11, 14:14 Każdy lepszy od naszych kopaczy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awaro36 Perquis i Boenisch 28.03.11, 14:18 to gwarancja dobrej obrony nie to co Sadloki jodlowce i inne patalachy Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Euro 2012. Perquis i Arboleda. Nowi stoperzy ka... 28.03.11, 14:20 To nie tylko problem w nowych zawodnikach. Np. dlaczego tych trzech grających w Dortmundzie w Bundeslidze grają przyzwoicie a w reprezentacji snują się po boisku bo nie wiedza co robić ? A stoperów bez trudu znajdzie w polskiej lidze, tylko trzeba ich znaleźć a potem nauczyć nie tyle gry co zajmowania odpowiedniego miejsca na boisku, ustawiania się. A Smuda jakoś sobie nie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
xym byłem wściekły na linię obrony po meczu z Litwą 28.03.11, 14:37 pierwszy gol po tym, jak czterej obrońcy równocześnie rzucili się na jednego Litwina pozostawiając drugiego całkowicie bez krycia stawia pod znakiem zapytania cała polską defensywę. Przykre że w tej czwórce był też Piszczek, który w Borussii tak dobrze sobie radzi. W kadrze zagrał jak na kacu. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Euro 2012. Perquis i Arboleda. Nowi stoperzy 28.03.11, 14:46 Tez uwazam, ze pilkarze wychowani wg "polskiej mysli szkoleniowej" gwarantuja tylko i wylacznie kompromitacje. Lepszy Arboleda z Perquisem niz Sadlok z Glikiem, to nie ulega watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.30.tysiecy Zróbmy Casting... 28.03.11, 15:30 Zróbmy CASTING na piłkarza reprezentacji Polski. Znajdźmy piłkarzy z całego świata, co chcą grać dla nas, nim trzeba będzie im dać obywatelstwo. Mógłby go pokazać TVN, Polsat lub TVP, a ocenialiby: Szczęsny jako Wojewódzki, Kowalczyk jako Czesław i Górniak jako Sablewska. Proponuję nazwę XMiernot. Może reprezentacja Polski nie grała by lepiej, ale za to na pewno byłoby nowocześniej i śmieszniej. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Euro 2012. Perquis i Arboleda. Nowi stoperzy ka... 28.03.11, 15:00 Ani Perquis, ani Arboleda nie będą zbawcami polskiej reprezentacji. Jeżdżenie za takimi po świecie i namolne nagabywanie o grę w naszej kadrze jest uwłaczające i nigdy nie powinno mieć miejsca. 15 lekcji polskiego odbył Perquis, zabawne. Obraniak pod 2 latach powoływania do naszej kadry dopiero zaczyna trochę dukać po polsku. Z Rogerem trwało to jeszcze dłużej, no ale dobrze, ze chociaż obaj próbują już mówić w naszym języku. Nie jestem przeciwny naturalizowaniu obcokrajowców w naszej kadrze, ale musza to być zawodnicy po pierwsze: dobrzy, po drugie: mający jakieś związki z Polską i znający nasz język, po trzecie: to oni sami muszą chcieć dla nas grać. Niemcy by sobie nigdy nie pozwolili, by jeździć po świecie i namolnie namawiać do gry w ich reprezentacji. Ci co grają u nich, zostali wychowani i nauczeni grać w piłkę w Niemczech, świetnie mówią po niemiecku, czują się ich obywatelami i są całkowicie zintegrowani. I to oni wyrazili chęć gry dla ich reprezentacji, a nie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
stach72 DRAMAT ! 28.03.11, 15:07 Obecnie są w Polsce zawodnicy do grania w kadrze....a Smuda buduje wszystko od dupy strony....taki Lenczyk wspaniale przygotowuje fizycznie zawodników do sezonu i budowe zespołu zaczyna od obrony...my nigdy nie będziemy grać jak Barca,a Smuda uparcie próbuje grać efektownie i widać jak grają...mozna wypracować swój styl który będzie skuteczny bo wymnierny dla umiejętnosci naszych graczy... Mourinho z Interem nie swirował w otwartą gre z Barca i wygrał..... Smuda robi z jabłek... pomarańcze ,a mozna pyszną szarlotke Odpowiedz Link Zgłoś
zicc1 On nie ma zadnych szans na gre dla Francji! 28.03.11, 15:16 Chce grać dla Polski o której nic nie wie PRZEGLĄD SPORTOWY: Dlaczego chce pan grać w naszej reprezentacji? DAMIEN PERQUIS: Chcę to zrobić dla babci. Ona jest Polką i wiem, że sprawiłbym jej wiele przyjemności, gdybym grał dla Polski. Ale reszta rodziny w 100 procentach popiera moją decyzję, by reprezentować polskie barwy. Poza tym macie mocną drużynę. Poczyniliście wielkie postępy. Z outisidera przeobraziliście się w solidną ekipę, która ostatnio regularnie gra w wielkich imprezach. PS: Wie pan z kim konkurowałby o miejsce w składzie w reprezentacji Polski? Wiem, że na mojej pozycji środkowego obrońcy długo grał u was Jacek Bąk, którego dobrze kojarzę z Francji. Poza nim na mojej pozycji występuje też taki inny zawodnik, który gra u nas. Zaraz jak on się nazywa? W każdym razie jego też kojarzę. Ale nie wiem czy jestem o niego lepszy. Decyzja należałby do trenera. PS: Chodzi panu pewnie o Dariusza Dudkę z Auxerre. Poznał go pan? Nie znam go za dobrze, ale miałem okazję go poznać. Wiem, że w Auxerre gra też inny Polak Ireneusz Jeleń. PS: A co pan wie jeszcze wie o Polsce i naszej reprezentacji? Ile punktów zdobyła nasza drużyna w eliminacjach mundialu? Hm, 12-13? PS: Pudło. Tylko siedem. Wie pan chociaż kto jest selekcjonerem? Niestety, nie wiem. Muszę się spytać Tadeusza Fogiela. PS: Kto jest najlepszym polskim piłkarzem? Moim zdaniem Ireneusz Jeleń. Bardzo dobry zawodnik, tyle że ostatnio kontuzjowany. PS: Tyle że od dawna nie gra w kadrze. A nazwisko Jakub Błaszczykowski coś panu mówi? Kto? Może gdybym zobaczył to na piśmie, to bym skojarzył. PS: A Artur Boruc? Hm, zaraz, zaraz... www.imprezysportowe.pl/aktualnosci,Chce_grac_dla_Polski_o_ktorej_nic_nie_wie,49,2690.html Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: On nie ma zadnych szans na gre dla Francji! 28.03.11, 17:07 Wypowiedź dla PS tego Perquisa jest skandalem. Chłopak chce grać dla Polski, a pojęcia zielonego nie ma o naszej reprezentacji. Nawet Boruca nie kojarzy! Na miejscu Smudy kopnął bym go w dupę i wysłał do babci, by coś niecoś opowiedziała mu o naszym kraju. Z takiego kołka nasza reprezentacja pożytku mieć nie będzie. Żadnego! Odpowiedz Link Zgłoś
bamshe Ale po co nam Arboleda 28.03.11, 15:30 Przeciez wiekowo to on juz jest na wykonczeniu. trzeba kadre budowac na przyszlosc a nie tylko na najblizsze spotkania. Moze w koncu zacznijmy brac przyklad od najlepszych ot chocby Niemcy sama w zasadzie mlodziez w reprezentacji. I tacy pograja i na EURO i na mistrzostwach. ekipa sie zgra i bedzie wygrywac wszystko jak leci. Hiszpanie tez od lat graja ze soba. Na ch.. nam Arboleda ktory pogra rok moze dwa Odpowiedz Link Zgłoś
godbac51 Buuuuuuuuuu smuda wypie...j!!!! 28.03.11, 17:03 Smuda sku...syniu, jak mozesz robic taka szopke z POLSKIEJ REPREZENTACJI!!! W skladzie beda sami zagraniczniacy co po polsku nie mowia !!!! SMUDA SPIERDALAJ ze swojego stanowiska nie jestes godny bycia selekcjonerem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarkoc2 Re: Euro 2012. Perquis i Arboleda. Nowi stoperzy 09.04.11, 23:13 pasjonatkasportu.blog.eurosport.fr/files/2011/04/smolarek-arboleda.jpg taki jest poziom Arboledy Odpowiedz Link Zgłoś