kristofoser 04.06.11, 09:31 Pewnie nawet z tą Argentyną C czy D łatwo nie będzie jeżeli ci wielcy polscy kopacze przegrywają z Litwą która w poważnym meczu z kolei przegrywa z Lichtensteinem ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olias Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 09:40 a jak i z "tą" Argentyną przegrają nasze bidulki? heh! chyba będę oglądał mecz, bo to może być lepsze niż Kabareton. Odpowiedz Link Zgłoś
y.tenzen Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 09:52 Jak przegrają to powiedzą, że to przecież była "wielka" Argentyna... a z Argentyną niewielu wygrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
glowny_pasazer Kto kupił bilety? 04.06.11, 12:29 Przyznać się matołki kto kupił bilety, żeby Lato i spółka mieli za co chlać? Widziałem na stronie sprzedawcy, że całkiem ładnie zeszły :) Nie chcecie może kupić biletów na mecz Wsteczni Wygwizdów kontra Niedojdy Pierdziszewo? Dam wam 10 proc. taniej od ceny biletów na tzw. reprezentację, a będzie można się nawet piwa napić z komendantem zaprzyjaźnionego posterunku policji :D Odpowiedz Link Zgłoś
glowny_pasazer Gratulacje 04.06.11, 13:16 Temu panu gratulujemy radości. Lato & Co. Zarobił na tobie na dwie flaszki :D Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Gratulacje 04.06.11, 13:24 mam to gdzieś czy Lato, czy gdyby był Boniek zarobili by 2 flaszki, jezeli przeszkadza Ci Lato to zacznij działać w piłce, bądz delegatem i zmieniaj świat czego Ci zyczę i może za parę lat gdy będę kupował bilet na mecz 2 flaszki będą Twoje:) Za swoją kasę idę dopingować Polską reprezentację zawsze chodziłem, wg Ciebie za komuny mieliśmy nie chodzić na mecze to rządzili komuniści? To teraz mam nie chodzić bo delegaci wybrali Latę, osobiście trzymałem kciuki za Bońkiem, ale wygrał Lato to mam się obrazić jak PiS gdy przegrywa wybory? To jest chora logika. Odpowiedz Link Zgłoś
glowny_pasazer Re: Gratulacje 04.06.11, 13:50 To jest twoja logika. > mam to gdzieś czy Lato, czy gdyby był Boniek zarobili by 2 flaszki, jezeli prze > szkadza Ci Lato to zacznij działać w piłce, bądz delegatem i zmieniaj świat cze > go Ci zyczę i może za parę lat gdy będę kupował bilet na mecz 2 flaszki będą Tw > oje:) Wolę piwo, a delegatem nie zostanę - akurat ja nie jestem do kupienia (wyjątek potwierdzający regułę?) > Za swoją kasę idę dopingować Polską reprezentację zawsze chodziłem, wg Ciebie > za komuny mieliśmy nie chodzić na mecze to rządzili komuniści? Ja tego nigdzie nie napisałem, ale jeżeli tak uważasz... > To teraz mam nie > chodzić bo delegaci wybrali Latę, osobiście trzymałem kciuki za Bońkiem, ale w > ygrał Lato to mam się obrazić jak PiS gdy przegrywa wybory? A co mnie obchodzi pis po czy inne goowno? Czy Ty wszędzie widzisz Donalda albo Jarosława? Może lepiej nie otwieraj lodówki :D > To jest chora logika. Jak na wstępie Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Gratulacje 04.06.11, 14:33 > To jest twoja logika. > > > mam to gdzieś czy Lato, czy gdyby był Boniek zarobili by 2 flaszki, jezel > i prze > > szkadza Ci Lato to zacznij działać w piłce, bądz delegatem i zmieniaj świ > at cze > > go Ci zyczę i może za parę lat gdy będę kupował bilet na mecz 2 flaszki b > ędą Tw > > oje:) > > Wolę piwo, a delegatem nie zostanę - akurat ja nie jestem do kupienia (wyjątek > potwierdzający regułę?) to na piwa dla Ciebie, uogólniasz, ale moze warto wystartować i zmienić coś w PZPN? > > Za swoją kasę idę dopingować Polską reprezentację zawsze chodziłem, wg Ci > ebie > > za komuny mieliśmy nie chodzić na mecze to rządzili komuniści? > > Ja tego nigdzie nie napisałem, ale jeżeli tak uważasz... ale uważasz ze nie powinniśmy chodzić na mecz bo rządzi w PZPN Lato- to napisałeś, a ja mam gdzieś kto rządzi idę dopingować reprezentację. > > To teraz mam nie > > chodzić bo delegaci wybrali Latę, osobiście trzymałem kciuki za Bońkiem, > ale w > > ygrał Lato to mam się obrazić jak PiS gdy przegrywa wybory? > > A co mnie obchodzi pis po czy inne goowno? Czy Ty wszędzie widzisz Donalda albo > Jarosława? Może lepiej nie otwieraj lodówki :D nie tylko chcę Ci pokazać- może nie do końca trafne porównanie, ze to nie moja piaskownica i nie moje wybory, więc ja się nie obrażam i nie wzywam do bojkotu jak Ty kupowania biletów na mecz, czy będzie rządził Boniek, Lato, Listkiewicz. Lato wygrał wybory i on rządzi. > > To jest chora logika. Twoja z bojkotem kibicowania reprezentacji. > Jak na wstępie Jak na końcu:) Odpowiedz Link Zgłoś
glowny_pasazer Nie bojkotuję reprezentacji 04.06.11, 15:57 Nie bojkotuję reprezentacji - obejrzę ich na treningu. Zastanawia mnie, co kieruje ludźmi potrafiącymi wydać ciężko zarobione pieniądze na mecz reprezentacji kontra rezerwy? Sponsoring? (przecież nie napiszę kur.estwo, bo pzpn z Grzegorzem L. na czele by się obraził) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.30.tysiecy ... To nie jest reprezentacja Polski ... 05.06.11, 08:28 To nie jest reprezentacja Polski, ale reprezentacja PZPN. Reprezentacja Polski to by była, gdyby PZPN działał w imieniu wszystkich Polaków i dla dobra Polski, a wszyscy widzimy, że wcale tak nie jest. Wystarczy spojrzeć, że w zarządzie siedzą ludzie dla których honor i odpowiedzialność moralna za swoje działania to jakieś abstrakcyjne pojęcie z Wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 10:15 Na szczęście ludzie Twojego pokroju pomału wymierają w Polsce. Zaczyna przeważać wiara we własne siły i możliwości, i walka lepszą przyszłość. Za 20 lat tacy narzekacze jak Ty będą albo siedziały na zasiłku albo w budżetówce. Reszta będzie dumna ze swej narodowości pod KAŻDYM względem. Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 11:00 poki442003 napisał: > Na szczęście ludzie Twojego pokroju pomału wymierają w Polsce. Zaczyna przeważa > ć wiara we własne siły i możliwości, i walka lepszą przyszłość. Za 20 lat tacy > narzekacze jak Ty będą albo siedziały na zasiłku albo w budżetówce. Reszta będz > ie dumna ze swej narodowości pod KAŻDYM względem. Przeczytaj co napisałeś. Człowiek realnie ocenia "siłę" naszego "zespołu". Lepiej toto oglądać z nastawianiem kabaretowym, niż się stresować i denerwować. Wierzyć we własne siły to każdy powinien, ale we WŁASNE, a nie jakiś lebiegów, bo na to jak ci ludzie grają nie mamy najmniejszego wpływu. Dumnym też trzeba być z własnych barw i kraju, ale właśnie ci mierni kopacze zabijają w wielu z nas takie odczucia, stając się pośmiewiskiem dla obcych - to także trochę przenoszone jest na nas - takie uogólnienie, jeśli rozumiesz co mam na myśli. Obcy śmieją się z nich i ich gry, więc i śmieją się ogólnie z wszystkich Polaków. Mam jednak nadzieję, że dożyjemy czasów, kiedy gra naszych piłkarzy będzie powodem do dumy i polska reprezentacja w kopaną nie będzie synonimem kompletnego dziadostwa, beznadziei i pseudogwiazdorstwa miernot. Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:04 Nie wiem jak Ty, ale ja wyśmiewając grę Luksemburczyków czy Azerów nadal ich bardzo szanuję i wątpię żeby oni odczuwali swoje piłkarskie porażki tak boleśnie jak to robisz Ty. Odnoszę wrażenie, że jeśli chodzi o piłkę nożną, to jesteś zwykłym obserwatorem, który z piłką ma tyle styczności ile daje mu telewizja i kilka gierek w marynarza rozegranych w podstawówce. Jeżeli uważasz że nie masz żadnego wpływu na to co się dzieje w naszym piłkarskim świecie, to nie wciskaj nosa w nie swoje sprawy. Ja nie zamierzam krytykować Cię za to jakim jesteś biznesmenem, informatykiem czy robolem. Ten, kto chce zrobić coś dobrego, myśli o tym, co dobrego zrobić. Ten kto jedynie ogranicza się do stwierdzenia oczywistego faktu że jest źle, będzie tylko wytykał błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 05.06.11, 00:08 Wolę oglądać grę Luxemburga, czy Lichtensteinu, ponieważ widzę, że ci ludzie się starają, zależy im i sprawia im to przyjemność. W przypadku naszych ja tego po prostu nie widzę - jednostkowe przykłady niektórych graczy, ale nie widać tego po zespole, a to niestety zespołowa gra. Mylisz się co do odczuwania porażek naszych piłkarzy - generalnie nie wiem skąd z mojego poprzedniego postu można coś takiego wyczytać. Ja ich kompletnie nie odczuwam, ponieważ nas do tego przyzwyczaili. Owszem, cieszę się gdy wygrają. Ale nie zamierzam dołować się czymś na co nie mam wpływu. Nie będziesz mi pisał w co mam wciskać nos, a w co nie, zapamiętaj to sobie. Nie pisz też o swoich odczuciach względem mojej osoby, ponieważ znowu jesteś w błędzie - swego czasu działałem dość mocno w tym środowisku i nigdy więcej nie zamierzam się do niego już zbliżać, chyba że nastąpią tam głębokie zmiany. Powiem Ci jednak jeszcze jedno - przejmuję się generalnie sprawami na które mam wpływ. Na piłkę i grę naszych nie mam wpływu. Skoro Ty masz tak boskie moce, podziel się proszę jaki to wpływ mieć możemy? Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 11:49 Wytłumacz mi proszę, w jaki sposób narodowość może być powodem do dumy. Moja, a zapewne również Twoja narodowość wynika wyłącznie z tego, że czystym przypadkiem urodziliśmy się między Odrą a Bugiem w takim a nie innym okresie. Z czego być tu dumnym? Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:42 Chociażby z tego że pomimo 120-letniej okupacji zaborowej wyrwaliśmy się z niewoli. Z tego, że z kolejnej okupacji znów udało nam się wyrwać. A jak to pod okupacją zwykle bywa: najeźdźcy robili wszystko żeby wyplewić z nas polskość - co im się nie udało! Z tego jestem dumny. Jestem dumny z bigosu, klusek śląskich i kiełbasy polskiej. Jestem dumny z Małysza, Bońka i Sienkiewicza. Jestem dumny z Poniatowskeigo i Jana III Sobieskiego. Jestem dumny z piwa Tyskiego, z gór Świętokrzyskich i puszczy Białowieskiej. Jestem dumny z tego że Hiszpanie widząc Polaka witają go radosnym "Ola!", jestem dumny z moich rodaków którzy czując na sobie piętno starych, złych czasów potrafią spojrzeć naprzód i powiedzieć "Jestem dumny że jestem Polakiem". Jestem dumny z tych którzy mówią tak nie zważając na to że to hasło zostało przypięte panu Kaczyńskiemu, a każdego kto uważa się za patriotę automatycznie kojarzy się z byłym premierem. Jestem dumny z tego że mogę Ci to wszystko powiedzieć, a może po przeczytaniu tego otworzysz oczy na świat, a nie na to co piszą w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
rawahecht Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 13:26 poki442003 napisał: > Chociażby z tego że pomimo 120-letniej okupacji zaborowej wyrwaliśmy się z niew > oli. Z tego, że z kolejnej okupacji znów udało nam się wyrwać. A jak to pod oku > pacją zwykle bywa: najeźdźcy robili wszystko żeby wyplewić z nas polskość - co > im się nie udało! Z tego jestem dumny. Jestem dumny z bigosu, klusek śląskich i > kiełbasy polskiej. Jestem dumny z Małysza, Bońka i Sienkiewicza. Jestem dumny > z Poniatowskeigo i Jana III Sobieskiego. Jestem dumny z piwa Tyskiego, z gór Św > iętokrzyskich i puszczy Białowieskiej. Jestem dumny z tego że Hiszpanie widząc > Polaka witają go radosnym "Ola!", jestem dumny z moich rodaków którzy czując na > sobie piętno starych, złych czasów potrafią spojrzeć naprzód i powiedzieć "Jes > tem dumny że jestem Polakiem". Jestem dumny z tych którzy mówią tak nie zważają > c na to że to hasło zostało przypięte panu Kaczyńskiemu, a każdego kto uważa si > ę za patriotę automatycznie kojarzy się z byłym premierem. Jestem dumny z tego > że mogę Ci to wszystko powiedzieć, a może po przeczytaniu tego otworzysz oczy n > a świat, a nie na to co piszą w gazetach. Ty jestes dumny z tego wszystkiego? Chyba raczej DURNY z tego wszystkiego !(?) Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 05.06.11, 08:47 No cóż, współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
rawahecht Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 05.06.11, 09:04 Jesli to samowspolczucie, to swiadczy, ze Twoj organizm reaguje prawidlowo. Czyli, jeszcze nie wszystko stracone. Zycze przyjemnej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
klonpvv z dumą 05.06.11, 18:27 Co do otwierania oczu to się nie zgodzę, co do reszty mniej lub WIĘCEJ się zgadzam. Pomóc otwierać oczy można sobie i bliskim A bez poczucia dumy [przynajmniej minimalnej] narodowej, inne narodowości zawsze będą ich miały w D dla całej reszty ze szkodą :( No i Hiszpanie faktycznie widząc polacco wołają wesoło Ola! całe szczęście tam gdzie byłem inna grupa polacco też miała równo pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 14:32 I nie zapomnij kupic lekarstw na zapas..............bo mozesz wykitowac z tej dumy.........jak na razie polska jest jak papier toaletowy...................i w najblizszym tysiacleciu to sie NA PEWNO nie zmieni........... Odpowiedz Link Zgłoś
y.tenzen Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 09:50 Trener Smuda i PZPN to cwane lisy. Celowo wybrali takich "wybrakowanych" przeciwników, bo z takimi przeciwnikami mają szansę wygrać. A jak to później będzie ładnie wyglądało w statystykach... I będzie można powiedzieć, że pod wodzą polskiego szkoleniowca Polacy też potrafią wygrać z silnym rywalem (tak jak za Leo z Portugalią)... Odpowiedz Link Zgłoś
komarrek Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 09:53 Niech lepiej uważają żeby nie przegrać tego meczu bo jeśli dobrze pamiętam to na Euro mieliśmy ogromne problemy z Austrią, a nasz obecny Mistrz Polski przegrał rok temu z 3 zespołem Azerbejdżanu i to dwukrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Stec, to dlatego strzeliłeś sobie dready? 04.06.11, 09:56 Przez brak poczucia własnej wartości? A właściwie z pełnym poczuciem że jest się do niczego? Na szczęście nie wszyscy Polacy tacy są. Nie wszyscy mówią o sobie że mieszkają w wygwizdowie. Nawet jeżeli jest to prawdą. Ja nie pozwolę nikomu nazywać naszej piłki wygwizdowem. Owszem, wyniki są co najmniej kiepskie, ale to nie zmienia faktu że nie pozwolę nikomu obrażać mnie czy moich braci. Najgorsze jest to że człowiek znany i przez wielu szanowany ma władzę pisać opiniotwórcze artykuły na łamach ogólnopolskiej gazety, w sytuacji kiedy najwyraźniej zupełnie nie zdaje sobie sprawy z tego jak jego opinie wpłyną na społeczeństwo. A może zdaje sobie sprawę i chce się pobawić? Powiedze mi Stec, jesteś tylko zakompleksiony czy już osiągnąłeś etap psychopaty? Odpowiedz Link Zgłoś
katra10 Re: Stec, to dlatego strzeliłeś sobie dready? 04.06.11, 10:20 nazwanie gówna różą nie zmieni faktu, że gó... pozostaje gównem Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Stec, to dlatego strzeliłeś sobie dready? 04.06.11, 10:24 to sobie bądź gównem jak Ci to odpowiada, a zawsze nim pozostaniesz dopóki będziesz mówił w taki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Stec, to dlatego strzeliłeś sobie dready? 05.06.11, 00:58 poki 44 ,Przestan szastac jakimis wyswiechtanymi banalami,OBUDZ sie lepiej............ci kopacze ciebie olewaja ,a ty o jakichs wojenkach bzdurnych piszesz,moze dodasz jeszcze ze jestes dumny z pilsuckiego?...........ale zanim to zrobisz ,to przemysl te swoje wypociny ,bo piszesz o zniewoleniu ,nie zauwazajac ze polska jest pod okupacja watykanu,a jeszcze do tego co niektorzy jankesow chca dorzucic..POBUDKA CHLOPIE ,POBUDKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "nie pozwolę nikomu obrażać mnie czy moich braci" 04.06.11, 10:22 "nie pozwolę nikomu obrażać mnie czy moich braci" Ocena nie jest obrazaniem kogokolwiek:nie mamy pilkarzy tylko zadnych szmalu nieudolnych kopaczy. Nie mamy w kraju naszej federacji pilki noznej tylko zwykle karierowiczowskie nierzadko sprzedajne szmaty wspierane przez bezkarna i przestepcza swiatowa organizacje FIFA i uzurpujace sobie prawo do poslugiwania sie nazwa naszego kraju i zostawione nam w spusciznie przez Listkiewicza. Najzwyczajniej nie mamy zawodowej ligi pilki noznej tylko spektakle kopaczy "entuzjastycznie" realacjonowane przez marketingowych debilow nazywanych w naszym kraju pilkarskimi sprawozdawcami urozmaicane wystepawmi niedorozwinietych dwunogich czlekopodobnych samcow nazywanych w naszym kraju kibolami. Mam nadzieje, ze po kompromitacji w ME cale to zlodziejskie odmozdzone towarzystwo polglowkow znajdzie sie zwyczajnie na bruku. Re: Stec, to dlatego strzeliłeś sobie dready? Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: "nie pozwolę nikomu obrażać mnie czy moich br 04.06.11, 10:27 Wszyscy których wymieniłeś ciężko pracują na to żeby nasza piłka była lepsza. No, może poza PZPN-em. Śmieszni marketingowcy zamiast robić z siebie debili mogliby zostawić tą piłkę w spokoju żeby się całkiem pogrążyła a na stadiony znowu żeby chodziło średnio po 800 osób. Powiedz mi co Ty zrobiłeś żeby nasza piłka była lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: "nie pozwolę nikomu obrażać mnie czy moich br 04.06.11, 10:38 Co zrobił? Nic, bo ma to w dupie. Dał tylko upust swoim kompleksom kilkakrotnie ujadając na wszystkich dookoła i obwiniając wszystkich od rządu, do PZPN-u za całe zło tego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Dał tylko upust swoim kompleksom kilkakrotnie 04.06.11, 11:01 kilkakrotnie ujadając na wszystkich dookoła i obwiniając wszystkich od rządu, do PZPN-u za całe zło tego świata..." Jesli juz w ogole to nie ja jeden biorac pod uwage to co sie od lat dzieje na naszych arenach kopaczy i z czym nasze wladze rowniez od lat nie potrafia sobie poradzic. Ogolnie ma sie coraz wieksze wrazenie ze nasz kraj jest zdominowanu przez szukajacych sobie przy kazdej okazji wszelkich mozliwych usprawiedliwien niekompetentnych glabow rozczulajacych sie nad powszechna niemozliwoscia zrobienia zaradzenia samemu czemukolwiek: PZPN jesli jest wyjatkiem to tylko na okolicznosc popularnosci sportu ktorym "zarzadza". Kiedys ta uniemozliwiajaca wszelkie skuteczne dzialanie role spelniala winna wszystkiemu komuna: dzisiaj z racji na brak godnego "zastepstwa" kazda krytyka skrajnej, bo dwudziestoletniej nieudolnosci, jest wystarczajacym powodem tyle powszechnych co smiesznych w takim wypadku psychologicznych analiz osobowosci krytykujacego! ..... www.thekf.org/events/news/petition/ Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: "Dał tylko upust swoim kompleksom kilkakrotni 04.06.11, 11:30 Dobrze że przytoczyłeś tutaj komunę, bo akurat prawdą jest, że 95% zła w naszym kraju to jest efekt kilkudziesięcioletniej okupacji. Mówiąc o dwudziestoletniej nieudolności na pewno zdajesz sobie sprawę że siebie również nazywasz nieudolnym. A przecież to jest nieprawda! Nieudolny i słaby jest zawsze tylko ten kto tak o sobie myśli. Kończąc psychologiczną analizę krytykującego: jesteś osobą należącą do typu ludzi: "ja jestem dobry, inni są źli". Ludzie cechujący się tym typem osobowości to są egoiści, których interesuje głównie czubek własnego nosa, od czasu do czasu udający bardzo przyjaznych żeby zmyć z siebie wizerunek egoisty, bo przecież nikt z nas nie lubi być w ten sposób nazywanym. A im bardziej czuje ze jest egoistą, tym bardziej stara się temu zaprzeczać. Kończy się na tym że poświęcają wiele czasu i energii na krytykę poczynań innych, aby odwrócić uwagę otoczenia od tego czego ów egoista się wstydzi u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nie na temat. Zwykly personalny belkot typowy 04.06.11, 12:10 dla naszego polswiatka polinteligencji w momencie w ktorym brak jest innych argumentow. Moja sytuacja zawodowa nie ma tu nic do rzeczy. Pilka nozna jest na swiecie masowym sportem i jednoczesnie odgrywa niemala role w ksztaltowaniu popularnego wizerunku kazdego kraju. Jesli ludzie, ktorzy sa za nia odpowiedzialni nie potrafia zapewnic wymaganego minimum, tak by od lat nie kompromitowac naszego kraju, to najzwyczajniej sie do tej pracy nie nadaja. Re: "Dał tylko upust swoim kompleksom kilkakrotni Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Nie na temat. Zwykly personalny belkot typowy 04.06.11, 12:28 Czego brakuje Szwedom? Norwegom? Czego im brakuje? Mają masę kasy, możliwości szkoleniowe, dobrze poukładane w swoich związkach piłkarskich. A mimo to ich kluby i reprezentacje piłkarskie stoją na podobnym do naszego poziomu. Wszystko zależy od społeczeństwa. Wszystko, bez wyjątku. Do jakiegokolwiek zadania w życiu się zabierasz: nie mając motywacji - nie masz najmniejszych szans na sukces. Mogą sobie dwie kaczki rozmawiać o tym jak wielki ma być ogród w pałacu który wybudują własnymi skrzydłami, albo z czego będą zbudowane ściany, ale jakie to ma znaczenie, skoro dopóki są kaczkami to nigdy tego pałacu nie zbudują? Tak samo my nie będziemy potrafili stworzyć mądrego PZPN-u, dopóki nie postawimy sobie celu pozytywnego zamiast celu negatywnego który Ty i redaktor Stec próbujecie nam wpoić. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "ich kluby i reprezentacje piłkarskie stoją na 04.06.11, 12:35 "ich kluby i reprezentacje piłkarskie stoją na podobnym do naszego poziomu." Chyba zatrujesz: zanim cos takiego napiszesz spojrz moze ankingu FIFA .. fr.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html#confederation=0&rank=204&page=2 Jestesmy na 71 miejscu. Po ME w 2012, zachowujac dotychczasowa "dynamike", wyjdziemy z pierwszej setki Re: Nie na temat. Zwykly personalny belkot typowy Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: "ich kluby i reprezentacje piłkarskie stoją n 04.06.11, 12:45 Ty naprawdę ograniczyłeś swoje spojrzenie na sytuację do 2 lat wstecz, jednocześnie mówiąc że źle jest od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Czepiasz sie: dolujemy w tym rankingu szybciej lub 04.06.11, 12:51 wolniej z chwilowymi (jak na gieldzie) "wyskokami" co najmniej od 10 lat. Linkow poszukaj sobie sam. Re: "ich kluby i reprezentacje piłkarskie stoją n Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.no ??? 04.06.11, 20:56 To powiedz mi przyjacielu dlaczego jest tak źle jak jest? A może twierdzisz, że jest świetnie, a zło generuje negatywne nastawienie wszystkich dookoła? Powiedz mi co dobrego dzieje się w polskiej piłce oprócz budowy stadionów? Jak wygląda system szkolenia? Jest w ogóle taki system? Oprócz kilku filantropów którzy inwestują WŁASNE pieniądze i tworzą namiastkę profesjonalnych klubów nie dzieje się nic pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Re: Nie na temat. Zwykly personalny belkot typowy 04.06.11, 13:43 1stanczyk nie zauważyłeś że poki442003 to troll? nie karm trolla! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Wszyscy których wymieniłeś ciężko pracują na to 04.06.11, 10:47 "Wszyscy których wymieniłeś ciężko pracują na to żeby nasza piłka była lepsza." Mysle ze zartujesz albo prowokujesz: Jesli w ogole pracuja to glownie zeby, na okolicznosc popularnosci pilki noznej, zyc duzo lepiej niz inni robiac, jesli wo ogole cos robia, duzo mniej. A w ogole skoro tak duzo pracuja i nie maja od lat zadnych efektow to sie najzwyczajniej do tej pracy nie nadaja I wlasnie dlatego od lat jedynym skutecznym rozwiazaniem pogarszajacego sie poziomu kopaczy (bo od pikarzy dzielaich cale lata swietlne) jest wprowadzenie komisarza i wyrzucenie calego tego odmozdzonego i nieudolnego towarzystwa wzajemnej adoracji chronionego przez bezkarna i przestepcza FIFA na zbity pysk. I to wlasnie nalezalo zrobic wiele lat temu. I tego wlasnie oczekuje po kompromitacji jaka beda ME w naszym kraju ! Re: "nie pozwolę nikomu obrażać mnie czy moich br Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: "Wszyscy których wymieniłeś ciężko pracują na 04.06.11, 11:16 Trochę Cię Stec zaraził tym bezgranicznym pesymizmem. Wzrost popularności piłki nożnej w Polsce jaki obserwujemy w ciągu ostatnich kilku lat (co szxczególnie widać na stadionach) jest dla Ciebie niezauważalny? Plan rozwoju danej dyscypliny sportowej może mieć różne strategie, wg jednej z nich najpierw trzeba zbudować zainteresowanie, co udaje się znakomicie. Dzięki zapełnianiu dużych stadionów takie klubu jak Lech, Legia, Wisła czy już niedługo Lechia odnotowują przeogromny wzrost dochodów. Uprzedzając Twój upór w wyszukiwaniu czegoś do czego można się przyczepić: owszem, być może te pieniądze zostaną przejedzone, ale nie w każdym klubie prezesem jest Wojciechowski. Nie ma na świecie ani jednej ligi piłkarskiej która byłaby jednocześnie biedna i silna. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To wszystko co piszesz to jest pustoslowie: licza 04.06.11, 11:29 sie wyniki: te bedziemy widzieli i bedziemy, mam nadzieje, umieli wlasciwie "docenic" na ME. To co pieszesz to jest to listkiewiczowe granie na czas: dzieje sie dobrze czekajmy na wyniki. Ile razy PZPN to juz "gral" w obronie glownie wlasnej skory! Dzisiaj "pogrywa" podobnie w obawie o coraz bardziej ewidentna kompromitacjie na ME organizowanych w naszym kraju. To "juz niedlugo" od lat stosowane w PZPN-owskiej propagandzie jest zwyklym graniem na czas do nastepnych mistrzostw, do nastepnych rozgrywek byleby tylko moc utrzymac sie przy pelnym zlobie. Listkiewicz, przez lata szef PZPN-u, byl mistrzem tej przegranej przez wladze gry. Wspial sie dzieki niej do FIFA zostawiajac w PZPN-nie zwykle gowno. Re: "Wszyscy których wymieniłeś ciężko pracują na Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: "Wszyscy których wymieniłeś ciężko pracują na 04.06.11, 11:21 Myślisz, że jak już znajdzie się odważny i rozwali cały PZPN, Lacie urwie łeb i Kręcinie wypruje flaki to od razu będzie lepiej? Jesteś jednak bardzo naiwny. Dziś już słychać głosy tęsknoty za Listkiewiczem, bo jak się okazuje był bardzo skutecznym prezesem i najlepszym w historii PZPN! Otóż oświadczam ci, że nic się nie zmieni nawet jeśli PZPN zostanie zrównany z ziemią i nawet popiół po nim nie pozostanie. To kluby szkolą piłkarzy, nie PZPN. Dopóki nie zechcą od podstaw na poważnie szkolić młodzież i zatrudniać dla nich dobrych i dobrze opłacanych trenerów, to nadal będziemy mieli takich drewnianych piłkarzy jak teraz i nie pomoże żadne zrzucanie napalmu na PZPN... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk W PRL-u mozna bylo a dzisiaj nie mozna ... 04.06.11, 11:44 Twoje oswiadczenia sa tyle warte ile podobne PZPN-u. Najwyzszy czas po tylu niedotrzymanych obietnicach zastosowac radykalne srodki: ludzie ktorzy zajmuja sie w naszym kraju kopaczami, bo przeciez nie pilka nozna,najzwyczajniej nie tylko nie potrafia tego robic, ale skutecznie przeszkadzaja tym wszystkim, ktorzy chca i moga pod warunkiem ze na wlasny, a nie ten PZPN-owski rachunek. Tak dluga jak dlugo banda zwyklych odmozdzonych pajacow z zarzadu PZPN-u przypisywala sobie nie swoje sukcesy tak dlugo nie bedzie najmniejszych szans na poprawe naszej coraz nizszej pozycji w swiatowym rankingu pilkarskim. Ile biedniejszych krajow wyprzedza w nim naszych kopaczy i dlaczego ? Bronisz PZPN z dokladnie tych samych co oni sami siebie pozycji. Bo wlasnie dla nich pieniadze to jest wszystko czego oczekuja i potrzebuja. I temu wlasnie, zaspokojeniu roszczen finansowych pracujacych tam debili, od lat glownie sluzy PZPN. Patrza na swiat przez pryzmat szmalu a nie sportu: stad ta wieloletnia korupcja siegajaca wladz PZPN-u i pozniejsze szmatlawe trzymanie sie za wszelka cene stolkow. Re: "Wszyscy których wymieniłeś ciężko pracują na Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: W PRL-u mozna bylo a dzisiaj nie mozna ... 04.06.11, 12:34 Stanczyk, wszystko pieknie i ladnie, ale pilkarzy szkola kluby, a nie dziadki z PZPN, wiec przestan smucic, bo coraz bardziej popadasz w swoja wlasna glupote...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "coraz bardziej popadasz w swoja wlasna glupote" 04.06.11, 12:40 "coraz bardziej popadasz w swoja wlasna glupote" Kluby podlegaja PZPN-owi. To PZPN decyduje co i jak dzieje sie w klubach. To on daje albo nie licencje i ustala wraz z zarzadami poszczegolnych lig reguly "gry". Ustala kierunki i zasady szkolenia, daje licencje trenerskie, oragnizuje szkolenia dla sedziow i kadry niejednokrotnie rowniez tej klubowej. Re: W PRL-u mozna bylo a dzisiaj nie mozna ... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: "coraz bardziej popadasz w swoja wlasna glupo 04.06.11, 13:08 1stanczyk napisał: > "coraz bardziej popadasz w swoja wlasna glupote" > > Kluby podlegaja PZPN-owi. > To PZPN decyduje co i jak dzieje sie w klubach. > To on daje albo nie licencje i ustala wraz z zarzadami poszczegolnych lig regul > y "gry". > Ustala kierunki i zasady szkolenia, daje licencje trenerskie, oragnizuje szkole > nia dla sedziow i kadry niejednokrotnie rowniez tej klubowej. > > Re: W PRL-u mozna bylo a dzisiaj nie mozna ... Naprawde stanczyK?! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Dam ci dobra rade, idz do roboty, zarob troche grosza i kup sobie klub pilkarski, jak Wojciechowski, Rutkowski, Cupial czy Solorz, moze wtedy zrozumiesz, jakim glupcem jestes...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tagtag Re: "coraz bardziej popadasz w swoja wlasna glupo 04.06.11, 13:42 To co napisałes swiadczy o tym, ze masz zerowe pojecie o organizacji piłki noznej. 1. kluby w żadnym możliwym sensie tego słowa nie podlegają PZPN-owi. A pisanie o wpływie PZPN na to dzieje się w klubach bedacych spółkami prawa handlowego to absurd 2. Licencji przyznaje PZPN ściśle w oparciu o tzw. podręcznik licencyjny UEFA 3. Warunkiem prowadzenie klubu ekstraklasy jest posiadanie licencji trenerskiej UEFA, co oznacza , ze ta organizacja koncesjonuje szkolenia trenerskie na tym poziomie (praktycznie ten sam program w całej Europie) 4. Szkolenie dla kadry klubowej - ta jakiś absurd. Co to takiego? 5 Jakie znowu zarządy lig ustalające jakieś reguły gry? Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: "nie pozwolę nikomu obrażać mnie czy moich br 05.06.11, 00:59 Kto pracuje poki44,nazwiska prosze !!!.............. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: kononowicz :) 04.06.11, 11:53 pięknie lepiej byśmy się skompromitowali to Twój cel gratuluję, już wiem dlaczego od 966 roku w tym kraju jest tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: kononowicz :) 04.06.11, 12:07 kolejny ubrany na czarno-szaro przestraszony świata i przekonany o swojej słabości człowieczek? Nie, dziękuję, koniec dyskusji, swoje powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: kononowicz :) 04.06.11, 12:29 dereks napisał: > pięknie lepiej byśmy się skompromitowali to Twój cel gratuluję, już wiem dlacze > go od 966 roku w tym kraju jest tak źle Nie znasz historii tego kraju, wiec siedz lepiej cicho...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA HA H A H AH AH H A H AH H AH H A H AH A H AH A H H AH AH H A H A H AH H Kompromitacje mielismy juz z Hiszpania, ale przeciez sam pisales, ze to byl dobry mecz, bo Polacy zagrali ofensywnie, niemiecka szkola pilkarska...;DDDDDDDDDDDD BUA HA H AH AH AH AH H AH H A H H AH H AH A H AH AH H A H AH H A HA H A Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: kononowicz :) 04.06.11, 12:36 Ty znasz historię tego kraju najlepiej, gratuluję, PiS czeka na Ciebie kolego Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: kononowicz :) 04.06.11, 13:05 dereks napisał: > Ty znasz historię tego kraju najlepiej, gratuluję, PiS czeka na Ciebie kolego Domena PiSdolstwa jest wlasnie powolywanie sie na historie tego kraju (jak ty), robienie z tego kraju dziadostwa (jak ty)...:DDDDDDD Ja jestem dumnym wyborca Platformy, ale ty wyjatkowo wykazujesz cechy PiSdolstwa umyslowego...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: kononowicz :) 04.06.11, 13:22 dereks napisał: > współczuje PO że ma takiego wyborcę:) Potrafisz to w racjonalny sposob umotywowac, czy napisales to, bo chciales sie odgryzc, ale za glupi jestes na cieta riposte...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: kononowicz :) 04.06.11, 13:26 przy Twym umyśle mój blednie jest malutki jak wiórek kokosowy, gdzież mi do Twej logiki i jasności umysłu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: kononowicz :) 04.06.11, 13:41 To prawda, bo ty wierzysz w to, ze Smuda, jak kiedys Gorski osiagnie wielki cukces tylko dlatego, ze druzyna Gorskiego przed MS przegrywala, ja natomiast staram sie trzezwo analizowac sytuacje. To jest wlasnie to, co nas rozni...;DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: kononowicz :) 04.06.11, 13:49 Ty w czasach Górskiego wieszałbyś na nim psy jak na Smudzie robisz teraz, skad wiesz , że historia się nie powtórzy, znasz przysłowie, że historia lubi się powtarzać?;) A i jeszcze jedno i z Górskiego się śmiali i ze Smudy się smieją że to Dyzmowie piłki... więc coś ich łączy Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: kononowicz :) 04.06.11, 14:00 dereks napisał: > Ty w czasach Górskiego wieszałbyś na nim psy jak na Smudzie robisz teraz, skad > wiesz , że historia się nie powtórzy, znasz przysłowie, że historia lubi się po > wtarzać?;) > A i jeszcze jedno i z Górskiego się śmiali i ze Smudy się smieją że to Dyzmowi > e piłki... więc coś ich łączy Za czasow Gorskiego trenowalem w mlodzizowkach Arsenal i nie mialem dostepu do polskiej prasy i telewizji, a skad wiem, ze historia sie nie powtorzy? Bo Gorski mial bardzo dobrych pilkarzy, ktorymi gral kazdy mecz, tak, zeby po wielu porazkach wkoncu sie ze soba zgrali i stworzyli druzyne dobrze rozumiejacych sie ludzi. U Smudy tego nie ma o czym caly czas staram ci sie wytlumaczyc. :D TEraz zmykam z psem na spacer, jak bedziesz tu jeszcze za godzine, to jeszcze pogadamy o twoich wierzeniach i marzeniach...;DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: kononowicz :) 04.06.11, 14:35 jak grałem w młodzieżówkach Arsenalu:) dobre :) zejdz na ziemię, halo tu ziemia:) Odpowiedz Link Zgłoś
mejlek Re: Stec, to dlatego strzeliłeś sobie dready? 04.06.11, 12:15 - Przepraszam, ale pańskie odczucia rozmijają się z faktami. - Tym gorzej dla faktów! Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Stec, to dlatego strzeliłeś sobie dready? 05.06.11, 00:57 Przestan szastac jakimis wyswiechtanymi banalami,OBUDZ sie lepiej............ci kopacze ciebie olewaja ,a ty o jakichs wojenkach bzdurnych piszesz,moze dodasz jeszcze ze jestes dumny z pilsuckiego?...........ale zanim to zrobisz ,to przemysl te swoje wypociny ,bo piszesz o zniewoleniu ,nie zauwazajac ze polska jest pod okupacja watykanu,a jeszcze do tego co niektorzy jankesow chca dorzucic..POBUDKA CHLOPIE ,POBUDKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Dyskusja o Stecu jest... 04.06.11, 10:21 Dyskusja o Stecu jest średnio interesująca. Dyskusja z opinią Steca wydaje mi się ciekawsza. Nie wiem czy Argentyna szanuje swoje barwy narodowe bardzo, czy kiepsko. Nie mam jednak pretensji do PZPN-u, bo to nie PZPN powołuje graczy do reprezentacji Argentyny. Nasz problem polega na tym, że mamy kiepskich piłkarzy. Na dodatek z kiepskich piłkarzy nie potrafimy stworzyć choćby odrobinę mniej kiepskiej drużyny, a jest to wykonalne. Obawiam się, że nawet ze "słabą" Argentyną sukcesu nie odniesiemy. Mesi (czy jak mu tam) i inne gwiazdy to nie małpy z Zoo, które obwozi się ku uciesze gawiedzi. Jeśli Argentyna doszła do wniosku, że na Polskę ich 3 liga wystarczy, przysyłają 3 ligę. Stuknijmy ją 9:0 (w oficjalnym meczu), to następnym razem przyjadą wszyscy najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Nasz problem polega na tym, że mamy kiepskich pił 04.06.11, 10:35 "Nasz problem polega na tym, że mamy kiepskich piłkarzy." Nasz problem polega na tym ze nasza zawodowa pilka nozna zajmowaly sie od samego poczatku zwykle skorumpowane gowniane szmaty zgrupowane w przestepczej i skorumpowanej organizacji o mylacej, bo uzurpujace sobie prawo do korzystania z nazwy naszego kraju, nazwie PZPN. Dzisiaj po dwudziestu kilku latach ich nierzadko zlodziejskiego pajacowania juz po prostu nie ma juz w naszym kraju zawodowej pilki noznej . Sa spektakle coraz bardziej nieudolnych kopaczy najczesciej, za sprawa naszej przynaleznosci do UE, sprowadzanych z zagranicy Brak pilkarzy jest konsekwencja w najlepszym wypadku skrajnego niedowladu umyslowego debilow dla ktorych nasza zawodowa pilka nozna nie jest jak gdzie indziej elementem miedzynarodowych sportowych ambicji ale jest tylko i wylacznie sposobem ich wygodnego, dostatniego tym niemniej gownianego zycia. Przejda do historii naszego sportu jako zwykle szmaty! Re: Dyskusja o Stecu jest... Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: "Nasz problem polega na tym, że mamy kiepskic 04.06.11, 10:46 Nie można w 100% zwalać winy na PZPN. Gdyby w Polsce sport uprawiała choćby co 10. osoba, to sukcesy przychodziłyby znacznie częściej. A Polacy są narodem bardzo podobnym do Anglików. Różnica pomiędzy wynikami tych narodów w różnych dyscyplinach sportowych jest wprostproporcjonalna do możliwości treningowych. Gdyby te możliwości były zbliżone, wówczas nasze wyniki na międzyanrodowych arenach również byłyby podobne. Zarówno oni jak i my wolimy paść swoje tyłki w fotelu przed telewizorem z piwskiem w ręku, a tym co ratuje brytyjski sport jest ogromna rzesza imigrantów o trochę odmiennych zainteresowaniach niż pasywny tryb życia. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Nie można w 100% zwalać winy na PZPN" 04.06.11, 11:10 Dlaczego nie mozna ? Gdyby to bylo w PRL-u ci panowie od dawna szukaliby sobie pracy gdzie indziej. Ilu pilkarzy swiatowej klasy zostalo wyszkolonych przez tych zasiadajacych od lat w zarzadzie PZPN-u debilow? W PRL-u bylo ich jesli nie setki to na pewno dziesiatki .. W siatkowce, w pilce recznej,nieomal w kazdym innym sporcie druzynowym w ktorym pieniadze nie sa tym czym sa w pilce noznej, ilosc naszych sukcesow jest odwrotnie proporcjonalne do szmalu z jakiego korzystaja zwykle odmozdzone zlodziejskie debile w PZPN-nie. Bo tam chodzi rowniez o sport i sukcesy bez ktorych nie ma grosza, a nie jak w PZPN-nie tylko i wylacznie o szmal zdobywany, bo przeciez nie zarabiany, spektaklami dla kiboli ! Re: "Nasz problem polega na tym, że mamy kiepskic Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: "Nie można w 100% zwalać winy na PZPN" 04.06.11, 11:42 W piłkę ręczną grają "odmieńcy". Tak ich nazywali rówieśnicy którzy w szkole trenowali kopaną. To samo jest z siatkówką, która jest przecież wg młodzieży "babskim sportem". Dzięki temu ich podejście do sportu jest zupełnie inne, bardziej dojrzałe. Te dyscypliny trenują ludzie którzy inaczej patrzą na świat niż przez pryzmat tego co powiedzą kumple, a właśnie przez takie smarkackie kumplostwo nasza piłka nożna wygląda tak jak wygląda. Dołączasz do 25-osobowej grupy - nie masz wyjścia, musisz krakać jak i oni. Nie ujmując niczego piłkarzom jako ludziom - znam wielu i to naprawdę fajne chłopaki. Ale ich podejście do sportu? Większość z nich ogranicza się do rzucenia palenia tytoniu. Poza tym jedna wielka impreza. Powiedz mi jak to zmienić "a obsypię Cię złotem". Na pewno rewolucja w PZPN tego nie zmieni, przypomnij sobie poprzednią: zamianę Dziurowicza na Listkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Jak zmienic ? Wszelkie dotychczasowe proby zmian 04.06.11, 12:00 w oparciu o istniejace struktury okazaly sie nieskuteczne. Nalezy sprobowac inaczej: wyrzucic wszystkich z PZPN-u na zbity pysk niezaleznie od miedzynarodowych konsekwencji: co mamy do stracenia ? Kolejna kompromitacje naszych kopaczy czy naszych zespolow ligowych .. <<W piłkę ręczną grają "odmieńcy">> "To samo jest z siatkówką," Co to sa za argumenty ? "nasza piłka nożna wygląda tak jak wygląda" Wyglada dokladnie tak jak przez lata budowaly ja karierowiczowskie szmaty z PZPN-u ! Twoje liczne "argumenty" tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze piszac "Na pewno rewolucja w PZPN tego nie zmieni" na pewno nie masz racji. Zmiana Dziurowicza na Listkiewicza odbyla sie w ramach caly czas tego samego gownianego towarzystwa wzajemnej adoracji. Pisalem o karnym wyrzuceniu wszystkich dotychczasowych czlonkow zarzadu PZPN-u na zbity pysk ! Re: "Nie można w 100% zwalać winy na PZPN" Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Jak zmienic ? Wszelkie dotychczasowe proby zm 04.06.11, 12:17 Argument wyciągnięty z kontekstu to żaden argument. A zrób sobie tą rewolucję. Wywal wszystkich na zbity pysk. Ale jak wówczas powstrzymasz tysiące hien czyhających na ich miejsce? Co, może rząd tego dopilnuje? Kto tylko będzie miał taką możliwość, będzie tam wciskał swoich. Dopóki nie zmienimy swojej zakompleksionej mentalności i przekonania że jesteśmy najgorsi na świecie - dopóty będziemy najgorsi na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Dopóki nie zmienimy swojej zakompleksionej mentaln 04.06.11, 12:31 "Dopóki nie zmienimy swojej zakompleksionej mentalności i przekonania że jesteśmy najgorsi na świecie " Licza sie nawet nie tyle wyniki (rezultaty meczow), chcociaz te sa najwazniejsze, ale rowniez styl w jakim zostaly osiagniete. Ten nasz, naszych kopaczy, jest ponizej dolnej strefy stanow dolnych, nie mowiac juz o wynikach. Oni od lat juz po prostu nie potrafia grac w pilke nozna nie mowiac juz o turniejach pilkarskich. Ostani raz nasz styl z ktorego mozna by byc dumnym to byl koniec lat 70-tych ubieglego wieku. Wczesniej mecze Gornika Zabrze z MC czy MU ! I zadne jaskolki jak ten mecz z Portugalia nie uczynily i nie uczynia wiosny. Re: Jak zmienic ? Wszelkie dotychczasowe proby zm Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: "Nasz problem polega na tym, że mamy kiepskic 04.06.11, 11:10 poki442003 napisał: > Nie można w 100% zwalać winy na PZPN. Gdyby w Polsce sport uprawiała choćby co > 10. osoba, to sukcesy przychodziłyby znacznie częściej. A Polacy są narodem bar > dzo podobnym do Anglików. Różnica pomiędzy wynikami tych narodów w różnych dysc > yplinach sportowych jest wprostproporcjonalna do możliwości treningowych. Gdyby > te możliwości były zbliżone, wówczas nasze wyniki na międzyanrodowych arenach > również byłyby podobne. Zarówno oni jak i my wolimy paść swoje tyłki w fotelu p > rzed telewizorem z piwskiem w ręku, a tym co ratuje brytyjski sport jest ogromn > a rzesza imigrantów o trochę odmiennych zainteresowaniach niż pasywny tryb życi > a. Nie można bez infrastruktury, kilka orlików to za mało, potrzebne jest najpierw amatorskie, a potem profesjonalne szkolenie dzieci i młodzieży na większą skalę. Do Anglików to mamy dalej niż na Marsa. Tam malutkie dzieci prowadzane są przez rodziców są zapisywane do lokalnych klubów piłkarskich, krykieta, czy jakiś innych i systematycznie grają. Wówczas łatwo jest wyłowić talenty. Co do różnic między nami a Anglikami - tam grywają również "dziadki", u nas siedzą w kilkugodzinnych kolejkach do lekarzy. Poza tym taki powszechne tradycje sportowe umarły wraz z przedwojenną inteligencją. Jednak największym problemem jest u nas brak infrastruktury sportowej, szczególnie takiej ogólnodostępnej. Dla przykładu takie zwykłe szkoły powinny mieć przykaz odgórny, że sale gimnastyczne powinny zarabiać, jeśli ktoś chce je wynająć i pograć, a młodzież szkolna powinna mieć możliwość gry kiedy chce - w czasie pozaszkolnym - jeśli ma na to ochotę. Takze zamykanie boisk przyszkolnych - czemu to ma służyć? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nasz problem polega na tym, że mamy 04.06.11, 12:48 Re: "Nasz problem polega na tym, że mamy kiepskic Nasz problem polega glownie na tym ze mamy dla siebie tysiace usprawiedliwien byleby tylko moc zyc tym naszym, w przypadku naszych kopaczy od rozgrywek do rozgrywek, tanim "patriotycznym" chciejstwem i rozbudzanymi przez PZPN, na potrzeby zachowania wlasnych cieplych stolkow w zarzadzie , nadziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
boederman Do p. Steca 04.06.11, 10:23 Panie Rafale, Caly artykul przeczytalem, szczerze mowiac, z lekkim zazenowaniem i konsternacja. Po pierwsze, Panskie rozwazania maja niezwykle negatywny, wrecz depresyjny wydzwiek i wydaje mi sie, ze pewnych sformulowan i okreslen Pan naduzywa lub po prostu nie rozumie ich semantycznych znaczen. Rozumiem, ze gra reprezentacji, jak rowniez poziom ekstraklasy, moze Pana nie satysfakcjonowac, ale polska pilka juz od 20 lat nie osiaga sukcesow i nie zmieni sie tej sytuacji ot tak sobie. Zamiast ciagle krytykowac poszczegolnych pilkarzy oraz trenera Smude, prosze zastanowic sie nad metodami szkolenia pracy z mlodzieza, finansowania grup mlodziezowych oraz, co powinno byc generalnie Panska misja i odpowiedzialnoscia, poprawa wizerunku reprezentacji w mediach. Nadmienilem te ostatnia idee calkowicie swiadomie, sadzac przy tym, ze czesc winy za taki a nie inny poziom polskiej ligi oraz reprezentacji narodowej ponosza wlasnie sami dziennikarze, a wsrod nich ten, ktory najwiecej narzeka i niewiele robi, czyli Pan, Panie Stec. Prosze uderzyc sie w piers i stwierdzic, ze marnosc i przecietnosc polskiej pilki jest wprost proporcjonalna do marnosci Panskich artykulow, chorych insynuacji, tendencji do plotkarstwa, nieuzasadnionej krytyki i niezwykle negatywnego nastawienia (naprawde, w zyciu, nie czytalem bardziej depresyjnych artykulow niz Panskie!!). Cieszmy sie, ze mamy kilku naprawde dobrych pilkarzy, jak Piszczek, Lewandowski, Obraniak, Szczesny, Blaszczykowski i moze nawet paru innych, toz to prawie cala jedenastka. Ja wierze w tych chlopakow, kibicuje im z calego serca, wiem ile sil i checi wkladaja w to by pokazac sie polskim kibicom z jak najlepszej strony, a to, ze czasami im nie wychodzi.... coz, nie kazdy moze grac jak Brazylia, Hiszpania czy Niemcy, sport bylby nudny, gdyby ci potencjalnie slabsi nie sprawiali sensacji w meczach z silniejszymi. Jestem kibicem naszej reprezentacji i bede z nia zarowno w czasach sukcesow, jak i porazek. Nie musimy za wszelka cene niczego wygrywac. Ta nasza rozpaczliwa, wrecz zalosna, pogon za trofeami wynika najzwyczajniej z polskiej pseudo-dumy i niskiej samooceny, potrzebujemy medali i pucharow, stajemy do kazdego meczu zawsze z rozdmuchanymi nadzejami, niczym Zagloba przed walka, tylko po to by moc zadrzec nasze nosy jeszcze wyzej i poglaskac swoje ego. Odpowiedz Link Zgłoś
glean Re: Do p. Steca 04.06.11, 11:01 Wprawdzie pana post ma konkretnego adresata, ale pozwolę sobie na niego też odpowiedzieć. Piszę to jako osoba która już od kilku lat (a konkretnie od dymisji Beenahakera) przestałą sie interesować w zasadzie polską piłką. A wyciągając konkrety z Pana wypowiedzi: > Zamiast ciagle krytykowac poszczegolnych pilkarzy oraz trenera Smude, prosze za > stanowic sie nad metodami szkolenia pracy z mlodzieza, finansowania grup mlodzi > ezowych oraz, co powinno byc generalnie Panska misja i odpowiedzialnoscia, popr > awa wizerunku reprezentacji w mediach Po pierwsze - sory ale Stec nie raz o tym pisał. I można by na ten temat pisać dużo ale wszystko robija się o jedno: o beton PZPNu. Poki ta instytucja istnieje NIE BEDZIE SZKOLENIA MLODZIEZY. Niech Pan nie rozsmiesza piszac o porawie wizurenku pilki w mediach - czyli co, media maja klamac? Najpierw niech sie pilka poprawi to i wizerunek bedzie lepszy. Osobiscie uwazam, ze ten wizerunek i tak jest za dobry i koloryzowany. >coz, nie kazdy moze grac jak Brazyl > ia, Hiszpania czy Niemcy, sport bylby nudny, gdyby ci potencjalnie slabsi nie s > prawiali sensacji w meczach z silniejszymi. Ale kazy może grać jak Czechy, Słowacja, Szwecja i pare innych mocnych sredniaków >Jestem kibicem naszej reprezentacji > i bede z nia zarowno w czasach sukcesow, jak i porazek. Nie musimy za wszelka > cene niczego wygrywac. Ta nasza rozpaczliwa, wrecz zalosna, pogon za trofeami w > ynika najzwyczajniej z polskiej pseudo-dumy i niskiej samooceny, potrzebujemy m > edali i pucharow, stajemy do kazdego meczu zawsze z rozdmuchanymi nadzejami, ni > czym Zagloba przed walka, tylko po to by moc zadrzec nasze nosy jeszcze wyzej i > poglaskac swoje ego. Rozumiem, że dla Pana mecz jest widowiskiem w iście amerykańskim stylu, czyli okazją do wciągniecia paru hot dogów, troche chipsow i podlania tego piwkiem. W sumie.....to jakie znaczenia ma kto gra??? Moja opinia jest -NIESTETY -taka: W tej sytuacji im gorzej dla polskiej pilki tym lepiej. Mam nadzieje ze piłka w Polsce upadnie całkowicie, ludzie przestana sie po prostu interesowac tym gó.... ktore na sie serwuje co pozwoli na rozpad PZPNu. I wtedy bedzie mozna zaczac budowac ją od nowa. Mam nadzieje, ze po Euro rząd (jakikolwiek bedzie) rozpiep..... PZPN, niech sobie zawiesza reprezentacje na pare lat, kluby w rozgrywkach euro tez. Moze wtedy dzieciki zaczna spontanicznie same grac w pilke dla przyjemnosci NIE DLA KASY. I moze w koncy narodzi sie w Polsce normalna piłka. Sory za błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Do p. Glean'a: zapisz się do PiS 04.06.11, 11:34 jasne im gorzej tym lepiej, nie dziwię się że w tym kraju jest jak jest. Cieszymy się z porażek innych, cóż że to Polska reprezentacja niech im skopią tyłki będzie wspaniale-tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
glean Re: Do p. Glean'a: zapisz się do PiS 04.06.11, 18:17 Oj, nie dramatyzowałbym aż tak bardzo i nie przenosił opinii na temat piłki na grunt ogólnokrajowy. Ale jeśli chodzi o piłkę to faktycznie liczę na następujący schemat: Kiepska piłka -> mało widzów na meczach -> mała oglądalność w tv -> mało reklam -> ............ i wtedy PZPN... DOOOOP!!!! A mówiąc krótko - póki jest PZPN nie będzie dobrej polskiej piłki i tyle. I pisząc DOBRA nie mam na myśli regulranego zdobywania pucharów narodowych i klubowych. Mógłbym podać przykłądydy kilku meczów, gdzie chociaż przegraliśmy to widać było, że to była gra nie kiepski skecz Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Do p. Steca 04.06.11, 11:48 > Niech Pan nie rozsmiesza piszac o porawie > wizurenku pilki w mediach - czyli co, media maja klamac? Owszem, media mają kłamać. Media kłamią i muszą kłamać, gdyby media mówiły prawdę ten świat już dawno by nie istniał. Chodzi o to żeby kłamać w dobrej wierze. Proszę się nie oburzać na to zdanie o kłamstwach w mediach, kto choć troszeczkę czasu poświęcił w życiu na obserwację reakcji społeczeństw na poszczególne informacje podawane przez media - ten przyzna mi rację. Odpowiedz Link Zgłoś
boederman Re: Do p. Steca 04.06.11, 12:17 Po pierwsze przestanmy sie porownywac do innych. Slowacja, Czechy i Szwecja to zupelnie inne historie. Zreszta Slowacja to moim zdaniem druzyna jednego, moze dwoch sezonow i pewnie skonczy, jak Polska obecnie lub Bulgaria po Mistrzostwach Swiata w USA. Zupelnie sie nie zgadzam, ze akurat Slowacja i Czechy maja dla Polski byc przykladem do nasladowania. Czesi (Szwedzi takze) juz od wielu lat nie odnosza zadnych sukcesow w pilce klubowej, ba, ich zespoly klubowe sa zdecydowanie gorsze obecnie od polskich!! Czesi jednak maja bardzo dobry marketing, potrafili sprzedac pilkarzy typu Rosicky, Baros do dobrych bogatych klubow, dzieki czemu zdecydowanie poprawila sie koniunktura, odniesli wiec typowo ekonomiczny sukces. Slowacja?? Artmedia tylko raz zawitala na pilkarskie salony, ktorych zreszta tez nie podbila! Pilkarze mistrza Slowacji tworzyli dobra druzyne, ale indywidualnie nie byli doskonalymi zawodnikami. Niewielu z nich kontynuuje obecnie kariere w dobrych europejskich klubach. Szwecja?? Gdzie jest obecnie IFK Goeteburg, ktory niegdys walczyl z Legia o Lige Mistrzow? Gdzie Malmo?? Gdzie AIK Sztokholm zapchany reprezentantami Szwecji?? Jedyne, czego mozemy im pozazdroscic to wlasnie szkolenie mlodziezy. Sprzedaja swoich utalentowanych 18-, 19-, 20- latkow do sredniakow angielskiej Premier League, dobrych klubow holenderskich, belgijskich lub wloskich, tam dojrzewaja pilkarsko i mentalnie, dzieki temu kadra prezentuje rowny (ale tez nie wysmienity) poziom. Polska ma ogromny potencjal i ja osobiscie wierze, ze mamy najwieksze szanse rozwoju w calej Europie jesli chodzi o poziom ligi i szkolenia. Wystarczy zmusic kluby do inwestowania w mlodych zawodnikow, ich trening i infrastrukture. Nie pisze tutaj o nowoczesnych stadionach, bo te na szczescie sa juz budowane, chodzi mi o centra szkolenia, boiska treningowe, cale baze szkoleniowa, przygotowanie fizjologiczne oraz profesjonalna opieke psychologiczna w kazdym klubie ekstraklasy. Do tego potrzeba edukacji i zasobow ludzkich, nie tylko polskich, ale tez zagranicznych - specjalistow w swoich dziedzinach. Wiemy, ze "polska mysl szkoleniowa" swoje najlepsze czasy ma za soba, pora wiec zdywersyfikowac metody treningowe zatrudniajac doswiadczonych ekspertow z roznych srodowisk i kultur, aby sprawdzic i przetestowac obecnie najbardziej skuteczne warianty szkoleniowe. Tak wlasnie pracuje sie w Niemczech, ktorzy zatrudniaja amerykanskich specjalistow przy opracowywaniu koncepcji fizjologicznej oraz psychologicznej swoich pilkarzy. Smuda tez probuje podobnych rozwiazan i mysle, ze kazdy powinien to docenic. Ponadto, my tez mamy powody do dumy, my rowniez odnosilismy sukcesy, tak samo przejsciowe i tymczasowe jak Czechy, Slowacja czy Szwecja. Czy juz zapomnielismy o meczach z Portugalia? Norwegia? Czechami? Slowacja? To przeciez bylo zaledwie 3-5 lat temu. Po drugie, mam szczescie pamietac o sukcesach trenera Smudy sprzed kilkunastu i kilku lat, kiedy to wprowadzil Widzew do Ligi Mistrzow, a pozniej z sukcesami prowadzil Wisle Krakow, Zaglebie Lubin i Lecha. Nie wiem, czy obecnie jestesmy w stanie znalezc polskiego trenera z wiekszym doswiadczeniem i wiedza niz Smuda. Moze on sie sprawdza tylko w klubach? Moze, ale nie powinnismy oceniac jego pracy po meczach towarzyskich, gdzie koncentracja zawodnikow oraz brak swiadomosci gry o medale na pewno wplywaja na jakosc ich wystepu, co zostalo naukowo udowodnione. Po trzecie, tak, ogladam sport i kibicuje naszym sportowcom dla przyjemnosci, czesto przy tym jedzac hamburgera i popijajac piwem. Dla mnie sport to "show", swietna zabawa, doskonaly czas i mam nadzieje, ze nigdy nie stanie sie dla mnie czyms "na smierc lub zycie". To po prostu nie ma sensu! Wlasnie niektore kraje, jak USA, Anglia, Hiszpania i Niemcy odeszly juz dawno od "sprzedawania" i promocji wydarzen sportowych w kontekscie walki "o wszystko". Tam ludzie ida obejrzec mecz, bo chca zrelaksowac sie po dniu pracy, chca zobaczyc "widowisko", czyli show! U nas komentatorzy, tacy jak Stec, dorabiaja ideologie do wszystkich wydarzen sportowych, ktore moga godzic w ich wlasna, polska dume i samoocene. Ile to juz razy slyszelismy historie o "meczach o wszystko"? Komu jest to potrzebne? Jako psycholog, odnosze wrazenie i rozumiem, ze przegrywajac "mecz o wszystko", nie zostaje mi juz nic. Jestem "looserem", bo przegralem, i to jeszcze przegralem wszystko. Polscy pilkarze karmieni taka sensacyjna propaganda i presja nigdy nie beda grali na miare oczekiwan naszych kibicow i dziennikarzy. Zawsze bedzie zle, nawet wtedy, kiedy bedzie dobrze. Jesli wygramy z Czechami lub Szwecja 1:0, to pojawia sie pytania dlaczego nie bylo 2:0 lub 3:0. To ciagle narzekanie i krytyka na pewno nie wplywaja pozytywnie na polskich pilkarzy. Dlatego ja naprawde wole kupic hamburgera, piwo, zrelaksowac sie, kibicowac tak dobrze jak potrafie, a jesli do tego bedzie zwyciestwo to super, a jak nie, to trudno, moj swiat sie nie skonczy. Po czwarte, nie rozumiem, dlaczego kibice i dziennikarze prowadze nagonke, ze polscy pilkarze zarabiaja zbyt wiele. Polecam porownac zarobki graczy poszczegolnych reprezentacji, nawet tych jakosciowo zblizonych do Polski, jak Slowenia, Bialorus, Norwegia, Chorwacja, Serbia itd. Pieniadze sa dla pilkarzy tak samo wazne, jak dla gornika jego pensja. Kariera pilkarza nie trwa w nieskonczonosc i przychodzi moment, gdy trzeba zawiesic buty na kolku, za cos jednak trzeba zyc i z czegos sie utrzymywac. Granie dla samej przyjemnosci na pewno jest wspaniale, ale malo mobilizujace, co juz w latach 50tych udowodnil amerykanski psycholog Skinner. Reguly jego "operant conditioning" sa uzywane obecnie przez wiekszosc cywilizowanych systemow edukacyjnych na swiecie. Uczac sie dla samej przyjemnosci nauki, niewiele dzieci dotrwaloby do konca szkoly podstawowej, gwarantuje ci to! Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Zgadzam się w 100% z boederman 04.06.11, 11:29 mamy obecnie kilku piłkarzy w czołowych klubach europejskich a tu takie biadolenie, Smuda jaki jest każdy widzi, ale już zapomnieliśmy fantastyczne mecze drużyn pod jego wodzą- Lech, Wisła, Widzew. Oni mają jeden cel, czyli Mistrzostwa Europy w 2012 roku, już zapomnieliśmy klapy drużyny "wspaniałego" trenera Leo, eliminacja cudowne a potem.... Odpowiedz Link Zgłoś
wawiak80 Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? 04.06.11, 11:37 Mamy piłkarzy w czołowych klubach? I jak to się stało że majac dobrych piłkarzy cudem uratowaliśmy się przed spadkiem do 5 koszyka? Jesteśmy obecnie na poziomie Malty czy Islandii. Jeszcze nie dawno regularnie ogrywaliśmy ekipy z Ukrainy, Norwegii czy Czech Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? 04.06.11, 11:41 a nie mamy? i Ty się interesujesz piłka chyba ręczna Odpowiedz Link Zgłoś
boederman Re: Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? 04.06.11, 12:21 Oj prosze, przestancie pisac o koszykach, bo to nie ma zadnego przelozenia na obecna sytuacje. Miejsce Polski w 4 koszyku wynika tylko i wylacznie z faktu, ze Polska od 2 lat nie zagrala w zadnym meczu o stawke i nie jest to wina slabego poziomu reprezentacji tylko organizacji ME przez Polske i Ukraine. Ukraina tez spada w rankingu FIFA na leb i na szyje i nikt z tego nie robie ogolnonarodowej histerii! Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Dzieki 04.06.11, 12:38 dzięki że niektórym znawcom wytłumaczyłeś :) ale oni i tak wiedzą swoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
wawiak80 odp do forumowicza 04.06.11, 11:32 Masz rację ze Polska reprezentacja nie odnosi żadnych sukcesów od 20 lat (Barcelona 1992), jednak w ostatniej dekadzie wygladało to przynajmniej jako tako. Reprecentacja zaliczyła 2 mundiale z rzedu , oraz pierwszy awans do Euro. Do poszczególnych imprez losowani byliśmy z drugiego koszyka obok takich ekip jak Rosja, Czechy czy Szwecja. Obecnie spadliśmy z 2 do 4 koszyka, przegrywamy lub remisujemy wszystkie mecze. Drużyna nie ma charakteru ani pomysłu na grę. Smuda już od roku nie powienien prowadzić kadry, zresztą jak widac to od początku był zły pomysł. Reprezentacja zajmuje najniższe miejsce w histoirii rankingu FIFA i UEFA. Tak xle nie było wiec Zarzeczy ma rację. Lato pogązył Polską piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
spr.polsko Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 10:29 Ale jak będzie brzmiało: Polska - Argentyna 3:0!!! Chyba, że jak zwykle Polska - Argentyna 0:3!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jest_prawda Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:35 widzisz chloptasiu mlodys i glupis. Bo skad takie dziecko moze pamietac 1974 rok Odpowiedz Link Zgłoś
nagroda1985 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 10:45 jaka reprezentacja C czy D?! Czy Pan zapomniał o śr. obr. Otamendim? Podstawowy gracz Porto? w sezonie strzelił 6 bramek jakby nie patrzeć. Co do Garaya, chyba trudno jest się przedostać do pierwszej 11 Realu jak ma się takich obrońców? Czu jednak Pan uważa że nie... Z całego artykułu wynika że Pan się na tym jednak tak dobrze nie zna. A negatywne artykuły są tylko po to żeby podnieść ilość czytelników? Żenada. i to mówię jako czytelnik i osoba która się tylko interesuję piłką nożna, ale widzę że poziomem na ten temat to wielu moich kumpli już dawno Pana prześcignęło. Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 10:46 trudno jest komentowć coś co śmierdzi podstawianiem Smudzie trampkarzy ,by tylko uratować jego i trak bezwizerunkową postać.Żal mi piłkarzy,dają nadzieję na stworzenie dobrej reprezentacji,jednak nie przy takim nieuku trenerskim,to on swoim warsztatem trenerskim zaprzepaścił i dalęj będzie niszczył drużynę.Czas na Smudę był dobry w feudaliżmie,tam był potrzebny ekonom i brutalna siła.Teraz jeżeli nie przemówisz takimi argumentami do piłkarza,czy jakiegokolwiek pracownika,chleb z tej mąki nie wyjdzie.Smuda stworzył z dobrych piłkarzy zakalca,niezjadliwą substancję dla kibica.Jeszcze jest czas,jeszcze można zatrudnić na te ME,trenera" zadaniowego",człowieka z charyzmą,który będzie potrafił w krótkim czasie poukładać to co zawalił Smuda.Co po mistrzostwach?,już będziemy wiedzieli co w polskiej piłkarskiej trawie piszczy i nie klejmy gliną zespołu jak to czyni Smuda,lecz zatrudnijmy trenera z prawdziwego zdarzenia,nawet bym sie nie zdziwił gdyby to był duet polskich trenerów.Jest tylko jedno zastrzeżenie,to można zrobić tylko i wyłącznie bez LATY,KRĘCINY i SMUDY. Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 10:58 Znajdź mi drużynę która będąc gospodarzem mistrzostw, grając przez 2 lata bez motywacji, potrafiła w tym okresie grać ładną piłkę niedopuszczając krytyków do głosu? Proszę, znajdź mi taką drużynę bo widocznie moja pamięć nie sięga tak daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
katra10 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 11:18 to nie chodzi, że tańczyli jak Barcelona.. to chodzi o styl.. to by zobaczyć, że już mają wypracowane jakieś systemy gry w trakcie ataku pozycyjnego, kontrataku, przy stałych fragmentach gry, by poszczególne formacje były już jako tako zgrane ze sobą... już teraz plus minus powinna być znana pierwsza jedenastka.. a my bramkarza pierwszego nie mamy, ani jakichkolwiek schematów gry... Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 11:50 sorki, ale mamy pierszego bramkarza- bramkarza nr 1 Arsenalu Londyn , czy coś mi umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "grając przez 2 lata bez motywacji" 04.06.11, 11:19 "grając przez 2 lata bez motywacji" Z motywacja czy bez i nie od dwoch lat zreszta nasza narodowa druzyna kopaczy najzwyczajniej nie potrafi grac w pilke nozna. Graja sobie w cos co przypomina tylko, dzieki "emocjonujacym" sprawozdaniom, ten popularny sport. Ciekawe czy jeszcze sa w pierwszej setce klasyfikowanych przez FIFA druzyn ? W ogole sam fakt ograniczania sie w argumentacji do dwoch lat jest niebywalym tupetem. Nasza druzyna narowodowa, nie mowiac juz o druzynach ligowych, nie ma zadnych rezultatow od conajmniej od dziesieciolecia a te co miala wczesniej to byly popluczyny tego co dzialo sie jeszcze w dziedzinie szkolenia pilkarzy w czasach PRL-u. Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: "grając przez 2 lata bez motywacji" 04.06.11, 11:55 Ok, od tego momentu przestaję z Tobą dyskutować. Jeśli nie pamiętasz jak awansowaliśmy do dwóch poprzednich mundiali i na Euro, to znaczy że należysz do tych których sam krytykujesz: oczekujesz sukcesu o którym bezskutecznie marzą takie drużyny jak Argentyna, Anglia czy Portugalia, a ponieważ taki sukces nie przychodzi to oznacza że jesteśmy patałachami. Występy na mistrzostwach to były porażki z góry na dół - nie przeczę. Ale poza mistrzostwami było znacznie więcej meczów eliminacyjnych, w których pokazywaliśmy na co nas stać. A stać nas na wiele. Jestem ciekaw co udało Ci się osiągnąć w życiu zawodowym z Twoim zaangażowaniem w poszukiwaniu porażek. Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 11:26 Jak mnie pamięć nie myli,tylko jedna reprezentacja była poddawana dużej krytyce.To były ORŁY GÓRSKIEGO.Wtedy było gorzej niż teraz,ale nic dwa razy się nie zdarza,a Smuda ze swoim warsztatem trenerskim nie dorasta Górskiemu i Gmochowi,bo taki duet trenerski stworzył tamtą drużynę.Za pana Piechniczka już było łatwiej,trzon drużyny pozostał po Górskim i Gmochu,doszedł do tego Strejlau(świetny człowiek)i jakoś to się potoczyło.Wójcik i Engel już nie byli szczęściarzami jak poprzednicy,za bardzo wierzyli swoją maestrię i nieomylność,ze względu na skład grup z jakich wchodzili do MŚ,było im łatwiej dostać się do mistrzostw,reszta to już katastrofa.Smuda nie chce stosować praktyk poprzedników,którzy już na początku tworzenia kadry mięli podstawowych zawodników i rezerwy,roszady były minimalne,więc łatwiej im było o jakikolwiek sukces,Smuda toi gnorant i wszystko pozamieniał na drobne myśląc że jest nowatorem,z dbrej mąki zrobił zakalca i bez pomocy innych trenerów(bo zakładam że Smudę odwołają na dniach.a Lato zatrudni trenera "zadaniowego,tylko na te ME)inaczej popłyniemy.Mam 68 lat,grałem trochę w piłkę jeszcze w wtedy istniała Gwardia,potem Partyzant a skończyło się na Błękitnych,wydaje mi się że mam rację,Smuda to ignorancja i obłuda,nie cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks oj kolego warsztat merytoryczny słaby 04.06.11, 11:39 Strejlau" nie doszedł " za Piechniczka był już za Górskiego :), ale jak się fakty nie zgadzają tym gorzej dla faktów... Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 11:59 widziałeś jeden mecz drużyn ligowych Smudy? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:09 dereks napisał: > widziałeś jeden mecz drużyn ligowych Smudy? Widzialem Lecha, Wisle, Lubin i kilka innych i wiesz co, zawsze graja taka sama taktyka, prosto i do przodu, szybko, szybko z przodu a z tylu tyly. Probke taktyki Smudy miales w meczy z Hiszpania, gdzie idiota kazal grac amatorom z zawodowcami jedyna taktyka, jaka zna i jak to sie skonczylo wszyscy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:16 Smuda preferuje grę ofensywną, ale jak wiesz mimo tyłów w tyłach jak to określiłeś Widzew nie przegrał meczu w całym sezonie. Smuda preferuje, niemiecką szkołę grę do końca i zawsze do przodu, mecz z Hiszpanią pokazał naszym gwiazdkom jaka dzieli ich różnica i był dobrym prysznicem na głowy gwiazd. Wg Ciebie miał zamurować bramke i cieszyć się z remisu typowy polski minimalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:24 To fajnie, ze Smuda preferuje gre ofensywna, ale kazdy kibic, pilkarz a tym bardziej trener doskonale wie, ze nie mozna grac ofensywnie z kazdym przeciwnikiem, miales tego przyklad z Hiszpania, jezeli dalej tego nie rozumiesz, to moze warto by bylo zakonczyc dyskusje, bo do nikad ona nie prowadzi...;D Niemiecka szkola gry nie jest polska szkolo gry, polscy pilkarze nie byli szkoleni w Niemczech, tylko w Polsce, Holandii, Brazylii i Francjii, a mecz z Hiszpania btl klapa, bo Smuda nie potrafil ustawic drzyny na asekuracyjny styl gry z kontratakow (pamietasz mecz Hiszpanii ze Szwajcaria) ? :DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:33 to był mecz towarzyski szkoleniowy, widziałeś mecz o pietruszkę i porównujesz z meczem na mistrzostwach... W pucharach Smuda ze swoimi drużynami nie był samobójcą, aczkolwiek zawsze szukał szansy na zwycięstwo jak pamiętasz. Poczekajmy do mistrzostw i oceniajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:37 Alez oczywiscie, ze powinnsmy poczekac do mistrzostw i dopiero wtedy oceniac, ale musisz rowniez zrozumiec,ze pilka reprezentacyjna, to zupelnie inny swiat, niz pilka klubowa, praca trenera klubowego, to zupelnie cos inego, niz praca selekcjonera kadry narodowej, jak wkoncu to zrozumiesz, to moze bedziesz mial cos madrego do powiedzenia...;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:39 to możesz mi wytłumaczyć te różnice.... czekam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 13:12 dereks napisał: > to możesz mi wytłumaczyć te różnice.... czekam Przykro mi, ale nie moge. Jestes tak glupi, ze tego tobie sie nie da wytlumaczyc, jezeli nie rozumiesz, jakie sa te roznice, to nikt i nigdy ci ich nie bedzie w stanie wytlumaczyc...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 13:50 zasmuciłes mnie, z e już nigdy się tego nie dowiem, nie wiem jak będę z tym zył dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 14:02 dereks napisał: > zasmuciłes mnie, z e już nigdy się tego nie dowiem, nie wiem jak będę z tym zył > dalej... Popros rodzicow o pomoc, dobra szkola, jakies korepetycje? Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 14:36 ale sam napisałęś że już nic mi nie pomoże , ska ta zmiana zdania?;) Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 12:42 co to za brednie, kiedy niby wojcik zagral z polska na ms? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 13:14 seven napisał: > co to za brednie, kiedy niby wojcik zagral z polska na ms? Pewnie chodzilo o eliminacje, ale to szczegol swiadczacy o glupocie autora..;D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 13:35 zgadzam się z Tobą tak jak Smolarek wg Ciebie był w klubie kokosa:) też świadczy o Tobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 13:54 Tu masz racje, Smolarek byl przez jeden mecz w mlodej ekstraklasie, a nie klubie kokosa...:DDD Ale sam pisales: oj to już zapomniałeś że Polonia przeniosła Smolarka do drużyny rezerw i mówiło się że przejdzie do klubu "kokosa" oj braki pamięci- skleroza? Ile Smolarek gral w tych rezerwach i dlaczego, kto go tam przeniosl i jakie za to przeniesienie poniosl konsekwencje? bua ha h a h h ah a h ah a ha Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 14:38 napisałem ze się mówiło a nie ze był, tak trudno powiedzieć że się pomyliłeś ?;) to typowo polskie, wszyscy są głupi a Ty jesteś mądry, pomiliłeś się bo ja napisałem ze był przeniesiony do rezerw:) dobre Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. 04.06.11, 11:37 może kolego się pochwali wynikami prowadzonymi przez siebie druzyn? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Ej Stecu, Stecu... 04.06.11, 11:51 Nasza kadra w meczu z rezerwami Argentyny tez bedzie niemalnze w calosci rezerwowa, bo nie ma w niej jakosci Smolarka, Rogera, Wasilewskiego. Wielbiciele poslkiej mysli szkoleniowej ze Smuda i Stecem na czele musza zrozumiec,ze nie da sie zastapic jakosci, mlodymi obiecujacymi, ale jednak uczacymi sie zawodu pilkarskiego zawodnikow. Kadra nie jest klubem, gdzie trener moze pozwolic sobie na przegrane mecze towarzyskiego wpuszczajac mlodziez, w kadrze nie ma miejsca na prywatne uprzedzenia selekconera i jego zasranym obowiazkiem jest grac najlepszymi, a nie najmlodszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: a nie gra najlepszymi? 04.06.11, 12:00 Nie, nie gra najlepszymi, gra tymi, ktorzy sie dopiero ucza jak byc najlepszym, lub tymi, ktorzy mu nie podskuja. Na dzien dzisiejszy w kadrze jest tylko jeden pilkarz potrafiacy grac technicznie i to jest Obraniak, a to jest znacznie za malo. W meczach gdy Smuda z laski wpuszcal Rogera i Smolarka na kilka ostatnich minut wszyscy widzielismy, jaka roznice ci zawdnicy nawet w kilka minut wnosza. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: a nie gra najlepszymi? 04.06.11, 12:11 czyli wg Ciebie Lewandowski, Piszczek, Błaszczykowski to słabeusze? Mierzejewski też nie zasłużył na powołanie? Szczęsny też do bramki się nie nadaje? widziałeś Smolarka w Polonii? On się dopiero szuka formy przy J. Zielińskim wcześniej był bez formy, więc wystaw Twoja 11 najlepszych piłkarzy, czekam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: a nie gra najlepszymi? 04.06.11, 12:18 Naprawde nie jestes w stanie zrozumiec kilku zdan, ktore przeczytales? Wroc sie do mojego postu, przeczytaj go kilka razy i jak zrozumiesz jego tresc, to wroc i odpisz, ale tym razem uzyj logigki...;D Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 12:23 widzisz Twoje logika to brak argumentów, wymień tych wg Ciebie lepszych piłkarzy... i co zero ani jednego nie wymieniłeś. Gdzie Twoje argumenty? Napisałeś że nie powołuje najlepszych zadałem pytanie wymień ich- więc z logiką coś u Ciebie nie tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 12:26 dereks napisał: > widzisz Twoje logika to brak argumentów, wymień tych wg Ciebie lepszych piłkarz > y... i co zero ani jednego nie wymieniłeś. Gdzie Twoje argumenty? Napisałeś że > nie powołuje najlepszych zadałem pytanie wymień ich- więc z logiką coś u Ciebie > nie tak:) Wymienilem tych lepszych pilkarzy i podalem bardzo konkretne argumenty, ale ty ich nie zrozumiales, dlatego najlepszym rozwiazaniem bedzie, jak wrocisz do nauki alfabetu, pozniej skup sie na czytankach, tak, zebys za kilka lat byl zdolny przeczytac tekst ze zrozumieniem...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 12:31 wymieniłeś 3 piłkarzy z których 2 nie ma formy no cóż logika u Ciebie błyszczy miło uczyć się od tak madrych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 12:40 Ktorzy z tych 2 nie maja formy? Pytam, bo w swoich klubach sa podstawowymi zawodnikami i ich pracodawcy ani nie mysla ich sprzedawac nawet za dobre pieniadze, z reszta mogles to sam zaobserwowac w ostatnich meczach kadry, gdy Smuda wpuszczal ich na koncowe minuty meczow, a oni w tych kilku minutach potrafili wypracowac wiecej sytuacji podbramkowych, niz ci, ktorych zmienili przez wiekszosc meczu. A Kuba, Kuba jest wedlug ciebie w formie....? BUA HA HA H A H AH H H AH AH AH AH A HA H HA H A Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 12:49 oj to już zapomniałeś że Polonia przeniosła Smolarka do drużyny rezerw i mówiło się że przejdzie do klubu "kokosa" oj braki pamięci- skleroza? Kuba nie jest w najwyższej formie, ale wyższej niż Smolarek. Daj na spokojnie pograć Wasylowi i jeżeli będzie w formie to się zdziwisz jak Smuda go powoła. Jeżeli Smolarek od przyszłego sezonu będzie błyszczał droga do kadry będzie otwarta, ale może przypomnisz mi ile bramek w całym sezonie zdobył dla Polonii ten zawodnik w najwyższej formie? i ile miał asyst? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 13:20 dereks napisał: > oj to już zapomniałeś że Polonia przeniosła Smolarka do drużyny rezerw i mówiło > się że przejdzie do klubu "kokosa" oj braki pamięci- skleroza? > Kuba nie jest w najwyższej formie, ale wyższej niż Smolarek. Daj na spokojnie p > ograć Wasylowi i jeżeli będzie w formie to się zdziwisz jak Smuda go powoła. Je > żeli Smolarek od przyszłego sezonu będzie błyszczał droga do kadry będzie otwar > ta, ale może przypomnisz mi ile bramek w całym sezonie zdobył dla Polonii ten z > awodnik w najwyższej formie? i ile miał asyst? A wiesz jaki trener, a nie Polonia przeniosl Smolarka do klubu kokosa i wiesz jak dlugo tamten trener byl trenerem, a Smolarek byl "kokosem"? Wiesz ile bramek Smolarek strzelil i ile wypracowal po powrocie z klub kokosa...? BUA HA H A H A H A H A H A H AH A H AH AH A HA H AH A HA H AH H A H Wlasnie dlatego z toba nie warto dyskutowac, bo nie posiadasz zadnej wiedzy i na dodatek jestes glupi, jak but, nie rozumiesz tego co czytasz i upierasz sie przy czyms, czego nie rozumiesz. Ty myslisz, ze, jak druzyna Gorskiego przed MS grala slabo, a na MS zajela 3 miejsce, to tak samo bedzie z druzyna Smudy, ale tak wcale nie musi byc, chociazby wlasnie dlatego, ze w druzynie Gorskiego byli pilkarze, ktorzy byli klasa swiatowa, a w druzynie Smudy takich nie ma...;DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: braki merytoryczne 04.06.11, 13:28 Smolarek nigdy nie był w klubie kokosa - to do Twojej wiadomości!!! uzupełnij braki i będziemy dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 13:46 Smolarek dla Twojej wiadomości mądry człowieku, nigdy nie był w klubie kokosa to już CI pisałem, widzę ze dokształcasz się teraz z wiadomości o swym idolu a to się ceni na naukę nigdy za późno:) jeżeli chodzi Ci ile strzelił bramek i miał asyst po powrocie z drużyny rezerw to już Ci odpowiadam: 4 bramki strzelił , 1 miał asystę Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 14:29 Wiem ,wiem, zagalopowalem sie i popelnilem blad...:DDDDDDDDDDDDDDDDD Upewnij sie co do asyst i bramek, bo to tez swiadczy o tobie...;DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: dyskusja na argumenty 04.06.11, 14:40 upewniłem się jeszcze raz powtarzam strzelił 4 bramki i miał 1 asystę - sprawdzone podaje link kolego, www.sport.pl/sport/2,105604,,,,145845778,P_SPORT_PODMIOT.html wiesz w co nie wątpie kiedy wrócił do 1 druzyny z rezerw :) Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Twoja logika 04.06.11, 12:30 "Nasza kadra w meczu z rezerwami Argentyny tez bedzie niemalnze w calosci rezerwowa," wymień 1 skład wg Ciebie skoro ten jest rezerwowy.... brak Twej odpowiedzi "bo nie ma w niej jakosci Smolarka, Rogera, Wasilewskiego." Smolarek jak grał każdy widzi, Wasyl po cięzkiej kontuzji wraca do formy, ale jej jeszcze nie ma na poziomie przed kontuzja, Roger- tu możemu podyskutować , ale to 1 zawodnik, gdzie 10? brak Twej odpwiedzi " Wielbiciele poslkiej mysli szkoleniowej ze Smuda i Stecem na czele musza zrozumiec,ze nie da sie zastapic jakosci, mlodymi obiecujacymi, ale jednak uczacymi sie zawodu pilkarskiego zawodnikow. Kadra nie jest klubem, gdzie trener moze pozwolic sobie na przegrane mecze towarzyskiego wpuszczajac mlodziez, w kadrze nie ma miejsca na prywatne uprzedzenia selekconera i jego zasranym obowiazkiem jest grac najlepszymi, a nie najmlodszymi." wymień tych "starych" doswiadczonych którzy nadają się do kadry brak Twej odpwiedzi Twą odpowiedzią był zarzut braku logiki pytanie w którym miejscu mych zadancyh pytań do Twego postu? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kralik111 czekam na Twą 1 jedenastkę Reprezen 04.06.11, 13:10 Czekaj sobie, tyle ci pozostalo, bo za glupi jestes, zeby zrozumiec co i o czym pisalem we wszystkich postach do ciebie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA H A H AH A H A H AH AH A H A H AHA H AH A H AH A H H A HA H A H H A H AH H AH AH Ja nie jestem selekcjonerem, nie mam pretensji do Smudy o jego 11-tke, tylko wlasnie o to, ze tej 11-tki nie ma, glupi glabie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Kralik111 czekam na Twą 1 jedenastkę Reprezen 04.06.11, 13:15 będą grały duchy, zejdź na ziemie mądry głąbie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kralik111 czekam na Twą 1 jedenastkę Reprezen 04.06.11, 13:27 Jestem na ziemi i na dodatek twardo po nie stapam. To nie ja debilu wierze w to, ze, jak Gorki przegrywal przed MS i zajal 3 miejsce, to tak samo musi byc ze Smuda, to jest twoja wiara, a ja ci staram sie wtylumaczyc, ze tak wcale nie mus byc i tlumacze ci dlaczego. Przeczytaj razem z mama moje posty, wierze w to, ze mama pomoze ci je zrozumiec...;DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Kralik111 czekam na Twą 1 jedenastkę Reprezen 04.06.11, 13:30 czekałem na nazwiska 7 zawodników a nie osobiste wycieczki, ale gdy rozum śpi budzą się upiory:), gdy brak argumentów to wtedy personalne wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kralik111 czekam na Twą 1 jedenastkę Reprezen 04.06.11, 14:09 No nie weim, jak ci to wytlumaczyc. Moze lepiej pocwicz czytanie, odkurz stare czytanki, wejs jakies korepetycje czytania ze zrozumieniem, wroc sie do mojego poprzedniego postu i postaraj sie zrozumiec jego tresc...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Kralik111 czekam na Twą 1 jedenastkę Reprezen 04.06.11, 14:26 a co z klubem kokosa, chlapnęło się głupotę i wstyd przyznać? no przestań tacy madrzy ludzie jak Ty chyba do błędów potrafią się przyznac? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Twoja logika 04.06.11, 13:01 A nie jest prawie w calosci rezerwowa? Ilu z tych 11 pilkarzy, ktorzy zagraja z Argentyna grali w ostatnich 5-6 meczach kadry? Tych "starych doswiadczonych" juz wymienilem i sam glupolu przytaczasz ich nazwiska. Smolarek gral bardzo dobrze, bo w Polonii praktycznie nie gra na swojej pozycji, a mimo to strzelil kilka bramek, mial sporo asyst i zawsze jest podstawowym czlonem druzyny. Ja wiem, ze polaczkowo oczekuje gwiazdorstwa po Smolarku, bo ma wysoki, jak na polskie warunki kontrakt, ale rzeczywistosc jest taka, ze kazdy pilkarz dostaje od trenera przed kazdym meczem konkretne zadania do wykonania i Smolarek zawsze je wykonuje. Roger, o czym tu dyskutowac? W ostatnich meczach kadry gdy wchodzil na koncowe minuty meczu swoja technika zawsze robil zament w polu karnym przeciwnika i za kazdym razem o maly wlos nie wpadala z tego bramka. Nikt z polskich pilkarzy nie dysponuje taka technika, jak Roger, wiec pyta, o czym tu dysutowac? Wasilewski juz wrocil do zdrowia i jego forma w ostatnich meczach ligi belgijskiej byla conajmniej dobra, idac twom tokiem rozumowania rowniesz Beonish nie bedzie zdolny do gry na Euro, bo leczy bardzo powazna kontuzje. Wiecej doswiadczonych zawodnikow juz bym nie probowal, ale dziwie sie dlaczego w kadrze nie ma Maleckiego, chlopak zrobil ogromny postep, ale, ze jest pyskaty i waleczny nie ma miejsca w kadrze, a przeciez Smuda od wielu lat powtarza, ze takich "krnabrnych walczakow" najbardziej lubi...;DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Twoja logika 04.06.11, 13:12 widzisz wymieniłeś po pół godzinie ledwo 4 :( więc jeszcze 7 ... czekam dziękuję za komplement, wiem ze jak się nie ma argumentów to trzeba coś dodać od Siebie:) Głupol to ładne:) określenie często je słyszysz? :) Gdzie są Twoje argumenty? Gdzie 11 doświadczonych piłkarzy?( Wymieniłeś 4 SMOLAREK, WASYL, ROGER, MAŁECKI (chyba ma 23 lata to nie wiem czy się łapie do Twych starych i doświadczonych:) gdzie reszta kadry? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Twoja logika 04.06.11, 13:24 Ja nigdy idioto nie pisalem, ze mam 11-tke, przeczytaj matole moje posty ze zrozumieniem, to sam sie przekonasz, a jezeli faktycznie jestes na to za glupi, to moze warto zwolac mame niech ci je przeczyta i stresci, tak, zeby dziecko potrafilo zrozumiec...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Twoja logika 04.06.11, 13:32 napisałeś kolego drogi, ze drużyna Smudy to drużyna rezerw więc gdzie ci pierwszoplanowi zawodnicy, przecież musisz ich znać skoro napisałeś że ci obecni to rezerwowi, skąd to wiedziałeś? jak nie znasz tych pierwszoplanowych- brak logiki, ale o to Twój umysł tak mądry nie śmiałbym podejrzewać:) Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz_macica Re: Ej Stecu, Stecu... 04.06.11, 13:25 SWIETE SLOWA!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyndalski_bis Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 12:00 Wygrana z rezerwami też będzie sukcesem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Przestańmy w końcu narzekać! Myślmy pozytywnie! 04.06.11, 12:00 Reprezentacja Polski przygotowuje się do turnieju EURO2012 we własnym kraju! Jako gospodarze nie musimy grać w kwalifikacjach, stąd gramy jedynie sparingi. Więc przestańmy narzekać, że czeka Nas kolejny nudny sparing. Tym razem gramy z głęboką rezerwą Argentyny i co z tego? Stwórzmy naszej reprezentacji taką atmosferę, jakby mieli grać w meczu otwarcia mistrzostw świata! Nowoczesny stadion, pełne trybuny, wspaniały doping, jeśli w takiej atmosferze wygramy po dobrej grze 4-0 z Argentyną "D", to kogo będzie interesowało, że przeciwnik był mocno osłabiony? Przeciwko Argentynie i Francji w reprezentacji Polski zagrają piłkarze, od których będziemy za rok oczekiwali wyników godnych najlepszych reprezentacji świata. Więc może i najwyższy czas, by media i kibice zrozumieli, że atmosfera wokół kadry zależy również od Nas! Jeśli ci piłkarze zobaczą, że wszyscy się od nich odwracają, to dla kogo mają walczyć??? Krzycząc: Polska gola! Dopingujemy Naszą reprezentację a nie PZPN! Pamiętajmy o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Piszesz na zamowienie ? Grasz na "aptriotycznych" 04.06.11, 12:22 emocjach w obronie szmatlawych, nieudolnych i od lat trzymajacych sie swoich zasranych stolkow durniow z PZPN-u nie od lat nie mogacych sie niczym "pozytywnym", jak tylko, jak do tej pory skuteczna obrona swoich apanazy, wykazac ! Jesli nie chca grac w reprezentacji naszego kraju to nie: zamknijmy ten szmatlawy PZPN-owski interes i basta. Laski nie robia: granie w reprezentacji to jest zaszczyt nawet gdyby nie bylo zadnego kibica na trybnach. "kogo będzie interesowało, że przeciwnik był mocno osłabiony?" To jest czesc tej wygranej strategii Listkiewicza w grze na czas, w grze pozorow za ktorymi bylo i jest caly czas to samo gowno ! Kolejny oby wygrany,mecz z Argentyna (jej pewnie trzecia labo czwarta reprezntacja) ma byc czascia zludzen ktore prysna w pierwszych dniach ME w 2012 roku .. Atmosfere wokol kadry tworza pilkarze jesli juz nie zwyciestwami to co najmniej dobra gra. My, od lat, nie mamy pilkarzy tylko nieudolnych przegrywajacych wszystko co sie da kopaczy! Re: Przestańmy w końcu narzekać! Myślmy pozytywni Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Stanczyk, jesteś wyborcą PiS-u czy PO? 04.06.11, 12:50 Sądząc po Twojej ogólnej chęci do bojkotowania polskiej piłki nożnej bliżej Tobie chyba bardziej do PO, niż do PiS-u. I to mnie najbardziej dziwi, bo będąc w zupełnej opozycji do PiS, popierasz ogólnie to ujmując "pozytywne myślenie". Więc dlaczego nie stosujesz tych samych wzorców w stosunku do polskiej reprezentacji? Nieustanne biadolenie i utyskiwanie, popierane bojkotem, nie jest odpowiednią drogą do poprawy atmosfery wokół polskiej piłki! Czy Szczęsny, Piszczek, Błaszczykowski, Obraniak, Lewandowski i wielu innych są celem Twojego bojkotu? Czy bardziej efektem Twojej ogólnej frustracji? Co z kolei przybliża Ciebie bardziej do sympatyków PiS-u... może rzeczywiście, bliżej Tobie do sekciarzy z Krakowskiego Przedmieścia? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nie na temat. Tradycyjnie wzorem naszego 04.06.11, 12:57 polswiatka polinteligencji kiedy brakuje argumentow zaczyna sie belkot pod tytulem psychologiczna "analiza" nie tyle ocen i pogladow, ale samego oponenta i proby doszukania sie w niej wlasciwych prostakom personalnych argumentow. Nawet gdybym byl bezdomnym zebrakiem to co to ma do rzeczy. Re: Stanczyk, jesteś wyborcą PiS-u czy PO? Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 12:06 Inni powołani Argentyńczycy pracują w bardziej renomowanych firmach, ale do podstawowego składu reprezentacji im daleko. Nawet bardzo daleko. Tylko obrońcy Ezequiel Garay i Pablo Zabaleta zmieścili się w 26-osobowej, szerokiej kadrze na lipcowe mistrzostwa kontynentu. Mecze w kadrze to jedno czy Garay przypadkiem w tym sezonie nie ma za sobą aż....pięciu "5" spotkań w klubie ?! :D Przecież lepiej się sprawdzić z kimś kto gra, nawet gdy będzie to podstawowy gracz argentyńskiego średniaka to i tak mógłby więcej namieszać. Jednego im nie można odmówić, nawet rezerwowy jak Garay może być o klasę lepszy niż czołowy polski obrońca. Skoro ministerstwo sportu i Tusk odpuściło PZPNnowi to ten burdel nigdy się nie skończy. Czy Lato jest "POteżniejszy" niż Tusk? :> PZPN wiedział, że kupuje podróbkę, bowiem zapłacił za sparing 100 tys. euro. Za oryginał musiałby dać co najmniej milion. Za oryginał w kreacji luksusowej, np. z Leo Messim w podstawowym składzie, prawdopodobnie jeszcze więcej. A ile kosztuje mecz z pierwszym składem Szwajcarii, Urugwaju, Turcji czy Szwecji? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Czy prasa nigeryjska tez tak plula?!! 04.06.11, 14:05 z nigeria tez graly rezerwy agrentyny ...czy prasa nigeryjska tez tak plula? Nie!!! Typowa zagrywka GWna: -jesli sie uda to GWno powie coz to za zwyciestwo -jesli sie nie uda GWno powie nawet z patalachmi si nie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
bobby61 Re: Reprezentacja - Argentyna 04.06.11, 14:26 Obawaiam się, że Pan Dyzma nie reprezentuje polskiej myśli, jesli taka jest. Mam poważne obawy czy to jest jakakolwiek myśl. Kursy były w Bundesrepublik a praktyka w Turcji. Zyczę im powodzenia, ale szanse są marne. A szkoda, bo nadzieje jak zwykle sa duże, rozczarowanie też będzie ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja - Argentyna 04.06.11, 14:42 wiesz ze w latach 70 na Górskiego też mówili Dyzma :) to tak na marginesie:) Odpowiedz Link Zgłoś
glosnarodu.pl Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 04.06.11, 14:33 Kompletna żenada. reprezentacja, poziom sparingów, a trener na czele. Wszyscy maja w d....., a Smuda to chyba najgorszy trener reprezentacji Polski od lat. Ale spoko, niech utrzyuma stołek do Euro 2012, to bedziemy miec katastrofe jakich nawet wytrwali pobłażacze w polskij piłce nie widzieli. Stawiajmy dalej na tych polskich dziadów co to o kopaniu piłki pojecia nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Pola 04.06.11, 14:44 na kogo mamy stawiać wg Ciebie? mamy reprezentację Polski wypożyczyć skąd? a to że piłkarzy mamy takich jak mamy świadczy o nas kolego i naszej kulturze społecznej do wychowania fizycznego, jakie społeczeństwo taki sport panie kolego... Odpowiedz Link Zgłoś
jiddu Futbol według Steca :)) 04.06.11, 15:00 Ma prawo posiadać taką wizję, gdzie narodowe drużyny robią sobie jaja z piłki. Ma prawo uważać, że remis z Grecją i wygrana z Norwegią nic nie znaczą. Polska to w ogóle taki kraj, że by nie być oplutym trzeba co najmniej Portugalię z Ronaldo w składzie pokonać. Wszystkie drużyny przeżywają swoje męki, padają remisy, minimalne zwycięstwo z teoretycznie dużo słabszymi rywali, potentatom zdarzają się niespodziewane porażki. Litwa pokonuje Polskę, jest blisko niespodzianki z Hiszpanami i nagle przegrywa z Lichtensteinem, bo tak już jest i tak będzie zawsze. Wiele rzeczy w piłce to kwestia przypadku. Znakomita gra teraz nie gwarantuje sukcesu na ME. Górski tuż przed MŚ 74 zagrał sparing ze śląskim klubem i oberwał 1:4. Tacy ówcześni Stece rozpisywali się wtedy, że będzie totalna kompromitacja na MŚ. Cóż, przewidzieć niepowodzenie jest łatwiej niż przewidzieć sukces, gdyż po prostu po sukces na każdej imprezie sięga niewielu, większość doznaje porażki. Jęczenie więc się opłaca bardziej od wspierania, bo to większa szansa robić potem za eksperta, który przecież przewidział porażkę. Piłkarzom czasem brak klasy, ale według mnie komentatorom brakuje jej niemal zawsze i gdyby ta ich mentalność miała obowiązywać w reprezentacji, nie mielibyśmy żadnych szans nawet z San Marino. Rozumiem, niech gościu jęczy na PZPN, na złą organizację, jakieś nieprawidłowości prawne itd. ale na reprezentację taki jad wylewać? To już lekka przesada. Trafiły się dobre mecze, było ich może niewiele, ale były i trzeba po prostu mieć nadzieję, że te dobre znowu przyjdą w najważniejszym momencie. Nie jutro, za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
yayetchco Towarzyszu Stec przypominamy Wam, że 04.06.11, 15:29 Towzrsyzu Stec przypominamy Wam, że towarzysz Szechter nie wypłaci Wam wierszówki jak będziecie słabo opluwać polską piłkę nożną. Czy towarzysz zrozumiał ? Odpowiedz Link Zgłoś
mejlek Z reprezentacją Argentyny Polacy nie zagrają! 04.06.11, 15:34 Ojojojoj! To z kim my wreszcie gramy? Się pogubiłem... Może po kolorze... hmm... To gramy z włochami? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Ech to byly czasy jak plwociny Steca zlizywano z 04.06.11, 15:38 Ech to byly czasy jak plwociny Steca proroka mniejszego w GW zlizywano z namszaczeniem jako prawde do wierzenia podana "yntelygentom":) ...a dzis? tola ma steca STEC MA TOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Na ekipę,którą dysponujemy wystarczą 04.06.11, 16:52 mleczarze i listonosze rezerwowych argentyny Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher dwa pierwsze zdania 04.06.11, 21:37 i już wiem, że Stec to spłodził. czy on kiedyś przestanie pisać z tą infantylną manierą ? Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Stec jest klasycznym przykladem grafomana 05.06.11, 13:30 Pisanie dla pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
mittad Reprezentacja. Z reprezentacją Argentyny Polacy... 05.06.11, 09:37 Przestancie w koncu sarkac. Nic Wam sie nie podoba. Teraz nie podoba Wam sie reprezentacja Argentyny. Graja jednak pod szyldem Argentyny to nic nam do tego. i Wam tez. Moze oni buduje juz nowa reprezentacje, ktora bedzie grac w mistrzostwach swiata w 2014. Kiedy maja to robic jak nie teraz. Oni buduja Smuda buduje wiec zobaczymy kto ma lepszych kandydatow do gry w mistrzowskich meczch. W koncu zacznijcie pisac pozytywnie o naszych pilkarzch, o naszych reprezentacjach. Nie dolujcie ich. Wielokrotnie pisalem, ze trenera Smude my kibice normalni nie ci na nie rozlicza po mnistrzostwach Europy. Do tych mistrzostw dajcie im spokoj, niech sie przygotowuja w normalnych warunkach a nie w stresie. Jak nie chcecie o nich pisac pozytywow to w ogole nie piszcie tak bedzie lepiej. Ja jeste zwyklym kibicem, bylym pilkarzem w latach 50-60-70. Jestem emerytem i spokojniej na to wszystko patrze. Wy jestescie mlodzi i dlatego tacy niecierpliwi. Mam na mysli i tych mlodych forumowiczow i tych dziennikarzy ktorzy pisza to co im slina na jezyk przyniesie. I na razie tyle. Zastanowcie sie co jest lepsze, czy dokop[anie Smudzie i jego wybrancom, czy lepsza gra naszych w przyszlosci. Badzmy cierpliwi. Odpowiedz Link Zgłoś