Dodaj do ulubionych

Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy?

08.06.11, 19:12
1. Boruc, 2. Wasilewski, 3. Piotr Brożek, 4. Kaźmierczak, 5. Małecki - każdy z tej piątki bardzo by się kadrze przydał. Nawet Wojtek Szczęsny mówił o Arturze, że to najlepszy polski bramkarz. Wasyl i Kaźmierczak to twardziele, których tej reprezentacji brakuje, Piotrek Brożek byłby bardzo przydatny na obronie, a zadziorność Małeckiego plus jego nietuzinkowe umiejętności też by rozruszały pomoc i atak. Trenerze przejrzyj na oczy!!!!! Jak można powoływać Glika i Tytonia, a nie Wasyla czy Boruca???
Obserwuj wątek
    • judas1 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 19:13
      Kupisz, nie kupisz - potargować można....
    • andre61maz Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 19:15
      Autorzy!!! Wytrzeżwiejcie!!! O Dudku to miało być, czy o Borucu??
    • dunker15 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 19:17
      Sebastian Mila? Myślę, że zasługuje bardziej niż Kaźmierczak
    • piotrjanusz2 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 19:21
      Smuda powiedz od razu,że nie nawidzisz zawodników z charakterem,a gdybyś był trenerem w latach 1967-1976 to Tomaszewski,Lubański,deyna,Gadocha i inni nie mieliby żadnych szans na grę w reprezentacji,a póżniej ani Boniek,Żmuda,Smolarek,Szymanowski i inni też nie mieliby u Pana żadnych szans.
      • maciu1946 Boruc i charakter? 08.06.11, 20:10
        Boruc jest mieszacz o wielkim ego. Gdyby mowic o charakterze to takim do przodu. Ale gdy facio pije i jeszcze sie kloci to jest maciciel. A ze swoje zdanie przedklada nad trenera to ma co chcial. A swoja droga Kaczynski tez ma charakter no niema???
        • pata.m Re: Boruc i charakter? 08.06.11, 21:12
          nie ma, a Boruc ma i jest świetnym bramkarzem. drugiego tak zdolnego, niekonwencjonalnego i charyzmatycznego długo nie będziemy mieli. smuda ma przerost ego jak kaczyński.
          • dereks Re: Boruc i charakter? 08.06.11, 22:05
            w meczy z Irlandią był faktycznie niekonwencjonalny i ze Słowacją tu masz rację
    • augenthaler Re: Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy 08.06.11, 19:26
      Brakuje Smolarka, ktory zawsze duzo wnosil do reprezentacji. Gdyby odbudowal forme, bylby lepszy niz malo kreatywny Lewandowski.
    • njebieski Boruc jest skonczony 08.06.11, 19:31
      on juz mial swoją szanse, zawalil eliminacje do MS. Poprzez pijanstwo.
      Mamy dobrych bramkarzy i nie potrzeba nam mąciciela.
      • karollo1978 Re: Boruc jest skonczony 08.06.11, 19:36
        A ja myślę, że powinno się mu dać szansę - czasem potrzebny jest taki kop w tyłek.
      • ragol Re: Boruc jest skonczony 08.06.11, 21:45
        Taaak... mamy dobrych bramkarzy. Sęk w tym że Boruc co najmniej ociera się o wybitność. Nie przez przypadek zostaje się w pierwszej trójce bramkarzy na świecie...

Zawalił eliminacje? Tam cały zespół dał dupy na maxa.
        Mąciciel? A tak, bo nie włazi bez mydła i ma własne zdanie.

Smuda jest pieprzonym cieniasem, który w czerwcu przyszłego roku wystawi bandę dzieciaczków, zamiast wojowników z krwi i kości. Facet nie ma żadnej koncepcji tej drużyny. I nie będzie miał. To będą dla nas bardzo krótkie ME.
        • dereks Re: Boruc jest skonczony 08.06.11, 22:04
          banda dzieciaczków? dobre pokaż mi drugiego zawodnika z Polski który w wieku 21 lat jest podstawowym bramkarzem Arsenalu
    • langston Wasyl i Malecki powinni grac! 08.06.11, 19:33
      Ta reprezentacja ma za malo charakteru!
    • swist60 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 19:42
      Dlaczego nikt nie wspomniał Michała Żewłakowa??Tak wiem zaraz ktoś powie że on zakończył karierę reprezentanta, ale tak naprawdę zrobił to bo prosić franza o możliwość gry nie będzie. może o bramkę możemy być spokojni mamy Fabiana i Szczęsnego tak w obronie to posucha jest, a mecz z Grecją pokazał że Michał wnosił sporo spokoju do gry.
    • patrickvcf A Jerzy Dudek ? 08.06.11, 19:45
      Brakuje mi w tym zestawieniu Jurka Dudka. Przecież facet ma dopiero 37 lat na Euro spokojnie mógłby zagrac, bo wciąż jest to najlepszy polski bramkarz. A Mirosław Sznaucner ? Bardziej pasuje mi tu on niż jacyś piłkarze z ligi tureckiej czy 2 angielskiej. Jakby selekcjoner przejrzał że robi błąd to by na Euro poszło nam całkiem nieżle. Szczególnie w sprawie Dudka- myśle że gdyby tyle lat w Realu nie siedział to i na Euro 2008 by zagrał.
      Mila, Smolarek ? Myśle że to już gracze wypaleni- nic by nie wnieśli do reprezentacji. Lewy? oglądałeś jego chociaż jeden mecz w Bundeslidze ? To obejrzyj, może zmienisz zdanie.
      Moja kadra:
      BR: Jerzy Dudek (1), Artur Boruc (2), Tomasz Kuszczak (3)
      OBR: Grzegorz Wojtkowiak, Łukasz Piszczek, Manuel Arboleda, Marcin Wasilewski, Arkadiusz Głowacki, Damien Perquis, Mirosław Sznaucner, Sebastian Bönisch
      POM: Rafał Murawski, Dariusz Dudka, Roger Guerreiro, Adam Matuszczyk, Ludovic Obraniak, Sławomir Peszko, Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski
      NA: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń, Kamil Grosicki, Paweł Brożek
    • maz-48 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 19:56
      Boruc zamknął sobie drogę do kadry obrażając selekcjonera. Nazwanie go Dyzmą to straszna obelga, jeśli ktoś tego nie rozumie, to niech przeczyta książkę T. Dołęgi - Mostowicza, lub obejrzy serial z Romanem Wilhelmi.
      Boruc miał pełną świadomość czym ryzykuje i zrobił to z premedytacją. Smuda ma rację, gdybym ja był szefem jakieś firmy i podwładny tak mnie nazwał - od razu by wyleciał na bruk, choćby to był świetny fachowiec! Nie ma ludzi niezastąpionych...
      • 6uldv8 Dyzma... ;) 08.06.11, 21:12
        A czy Boruc przypadkiem nie ma racji i czy Smuda to nie jest Dyzma polskiego futbolu?... ;)

Nie sądzę, by Smuda akurat za to określenie obraził się na Boruca, bo nie wierzę, by przeczytał kiedyś książkę Dołęgi-Mostowicza.
        • dereks Re: 08.06.11, 22:07
          no wiesz jeżeli uważasz trenera który tyle razy wywalczył MP i miał sukcesy z Widzewem i Lechem w Europie to Twoja wiedza jest ... jak Dyzmy?
    • grzespelc Re: Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy 08.06.11, 19:59
      Z Maderą i Kusiem to chyba żart. Wasilewski i Brożek tak, Małecki, Celeban i Cywka warci rozważenia, reszta nie.
    • maciu1946 Boruc jest pajac 08.06.11, 20:00
      Moze blysnac ale latwe babole ma czesto. A bramkarz ma byc solid jak np Van der Saar bez pajacowania bez wyglupow a MU byl spokojny o tyly. Boruc zawalil kilka kluczowych gier i Smuda ma 100% racje. A ze jeszcze probuje (Boruc) rzadzic w kadrze to won parchu.
    • hunter4 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 20:14
      Caly ten artykul przekunuje mnie, ze smuda dokonuje wlasciwej selkcji.
      Boruc - wybitny bramkarz, ale brak zangazowania w el.MS sam sie skreslil.Jaki trener moglby mu jeszcze zaufac?Po prostu robi sie starszy i juz mu sie nie chce mobilizowac.
      Malecki - typowa napinka, co wiecej gada niz potrafi.Pilkarz , ktory duzo gada to dla mnie musi duzo zangazowania pokazac na boisku.On pakzuje jak mu wyjdzie.Na euro jest taki poziom, ze na duzo mu nie pozwola, a wywiadami sie nie przestarsza.Maleckiemu to bym radzil poczytac, pogladac o Matysiku.Skromny pilkarz, ktory zostawil wiecej serce i zdrowia niz Malecki i jego potomkowie do tzrech pokolen naprzod.Nie slowa , lecz czyny.
      Mila to chyba zart.On naprawde na MS w Niemczech , mimo ze gral z 10 minut , to powinien wtedy wystepowac w pampersach.KOmpletnie sparalizowany, nieprzygotowany, zero umiejetnosci.Naprawde , wtedy na jego miejscu, bym sam odmowil wyjazdu na te MS
      Wasilewski- wlaczak, nie odmawiam, ale malo zwrotny i wolny.Robienie min to nie wszystko, nikt sie nie przestraszy.Dobry na nasza lige, nic ponadt to.
      • pawelekok Wreszcie jakaś rozsądna wypowiedź. 08.06.11, 20:44
        Czytając powyższe posty miałem wrażenie, że w Polsce mamy samych trenerów reprezentacji:) Szczególnie rozśmieszyła mnie propozycja powołania Sebastiana Mili. Piłkarz bardzo słaby fizycznie, przewracający się na murawę przy najmniejszym kontakcie z twardym obrońcą czy pomocnikiem, który w reprezentacji nie rozegrał ani jednego spotkania na jakim takim poziomie. Naprawdę nie mam pojęcia czemu w przeszłości był powoływany. Chyba chodziło tylko o sponsoring, żeby jego menadżer mógł go zyskownie sprzedać. A dziś już wiekowy i wypalony.
    • road_66 Dziennikarz albo ignorant albo idiota 08.06.11, 20:32
      "gdzie zawsze był najmocniejszym punktem kadry." Borcu nie był zawsze najmocniejszym punktem miał swój lepszy moment, jednak potem swoimi babolami przegrał (tak on nam je przegrał, razem z innymi piłkarzami ale głółnie on) eliminacje MŚ

jeden baboli
      • dr_avalanche Re: Dziennikarz albo ignorant albo idiota 09.06.11, 07:54
        A dziennikarz pisze o eliminacjach czy o dużych turniejach? Przypomnisz nam jakiś duży turniej, który przegrał nam Boruc? I kto tu teraz jest idiotą?
    • swist60 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 20:47
      Odpuśćcie temu Borucowi.miała chłopak słabsze momenty ale zawsze było można na nim polegać, a Smuda nie lubi ludzi mających inne zdanie niż on.i dojdzie do tego że na boisku zostanie 11 "dziewczynek" które będą przepraszały za to że zostali sfaulowani. potrzeba nam tęż złych chłopców którzy kiedy trzeba nie zawachają się faulować.
    • zbycho52 Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 20:57
      No to wiemy kto powinien byc w kadrze,ale nie wiemy kto nie powinien byc w kadrze,a jest-bo z kogos trzeba zrezygnowac,zeby tamci mogli na ich miejsce sie zalapac.
    • cozakoles Brakuje mi tu tylko... 08.06.11, 21:07
      ..Shaqa, powinien być na 1 miejscu w tym zestawieniu a nie na ostatnim..
    • obywatel_nienumerowanej_rp Kogo brakuje w kadrze? Dobrego selekcjonera... 08.06.11, 21:21
      Piłkarzy mamy dobrych, jednak u Smudy liczy się uległość a nie charakter. Dlatego, póki nie będzie lepszego (mądrzejszego) trenera, będziemy w rankingu za połową Azji i Afryki.

.............................................................
      Co łączy rozbiory, wojny światowe, stalinizm, konkordat i wybór Kaczyńskich na premiera/prezydenta RP? Wszystkie te wydarzenia są formą okupacji narodu polskiego przez żądnych władzy zwyrodnialców.
    • ulanzalasem Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 21:22
      Prędzej sam stanę w bramce albo wezmę Janka Tomaszewskiego niż Boruca, który u mnie nigdy nie zagra

Ktoś taki jest trenerem? "Jego kadra", on ustała skład, ale takie wypowiedzi nie przestoją trenerowi, a do Euro jeszcze sporo czasu (kontuzja Szczęsnego, Fabiańskiego...), w szczególności do ciągle jednego z lepszych bramkarzy, który gra regularnie w klubie.
      • dereks Re: gra regularnie w klubie? 08.06.11, 22:01
        Kolego coś Ci się nie pomyliło, nie mieści się na ławce rezerwowych i mecze Fiorentiny ogląda z trybun
    • a-z2 Smuda? Już wolę Kasperczaka 08.06.11, 22:16
      JAK JA MAM DOSYĆ TEGO BURAKA!!!!!!!!! SMUDA WON Z TĄ CAŁĄ PZPNOWSKA SKORUMPOWANA BANDĄ ALKOHOLIKÓW!!!!!!!!!!!
    • trymerek Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 08.06.11, 22:52
      BRAKUJE PIŁKARZY
      • cozakoles Re: Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy 08.06.11, 23:48
        hahaha :) no i na dobranoc się jeszcze uśmiałem ;D dzięki
    • guru133 W kadrze Smudy brakuje przede wszystkim pilkarzy. 09.06.11, 00:48
      Tylko skąd biedaczysko ma ich wziąć?:(
    • jabbaryt Kogo brakuje w kadrze Smudy? Piłkarzy 09.06.11, 08:44
      Ma paru kopaczy ale to nie piłkarze.
    • mohock Rok do Euro 2012. Kogo brakuje w kadrze Smudy? 10.06.11, 19:11
      zastapmy kims Murawskiego nie wiem kim.. moze byc Adamiak Grazyna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka