Dodaj do ulubionych

Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii

• Gość: traktor Czyli, oglądać MŚ kobiet? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.11, 20:09
      Może tam lepiej grają w piłkę?
    • Gość: zakapior Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 20:10
      A ja przytoczę ulubione porzekadło Polskich komentatorów i ekspertów od futbolu: poziom piłki nożnej bardzo się wyrównał i na tym etapie nie ma już słabych przeciwników...
    • Gość: lepec Żaaaaaaaaaaaaaal by jaga IP: *.mtvk.pl 07.07.11, 20:17
      Przyznam szczerze że nie widziałem tego meczu bo żal mi było czasu,jednakże wystarczyło mi obejrzenie Sportu na TVP i widok trzech 100000000000000000000% akcji Plizgi żeby ocenic ten mecz:DNO,WSTYD,HAŃBA,ŻAŁOBA. To czego Plizga nie strzelił,przysięgam że sam bym trafił. Tej 2 na pustą to może nie ale tą pierwszą nad poprzeczką na bank. Ale ja nie jestem profesjonalnym zawodnikiem tylko amatorem.....swoją drogą 70% amatorów pewnie jedną z tych sytuacji by wykorzystało.
    • Gość: Kibic Chyba Guardiola IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 20:21
      Mourinho zaklepal juz Czesio. A o repre bedzie sie musial bic ze Swierczewski. Mozliwe, ze doslownie, bo ten podobno jako alternatywe dla bycia selekcjonerem rozwaza starty w MMA.
    • Gość: znawiec realji Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.gdynia.mm.pl 07.07.11, 20:33
      Prezes lieto, kumata-inaczej istota, powinna strzelić ze z litra czystej na odwagę, pojechać do miszelplatini, i przekonać go, że ten zespół co to on wygrał z jagiellonią, to powinni zdyksw... dyksw... no, tego... wywalić, bo ten kraj co on ten zespół jest z, to on właściwie wew Azji jest. I tak oto przechodzim to kolejnej rundy. Napijmy się.
    • Gość: jaa Nadal ściągajcie jugoli i innych bez ambicji IP: 178.73.49.* 07.07.11, 20:34
      Oni to mają gdzieś. Nawet się cieszą, że teraz będą odpoczywać, a nie jeździć po jakichś Gruzjach, czy innych Abchazjach. Panie Lato jak tam? Dumny z polskiej piłki? Panie Engel system szkolenia młodzieży zbudowany? Panie Piechniczek jak tam polska myśl szkoleniowa? Szczęśliwi?
    • Gość: CAMELeon Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 20:46
      [sonda=gdzie zajdzie Wisła Kraków w LM]
      [*]Odpadnie w I
      [*]Przejdzie kwalfikacje
      [*]Nie wyjdzie z grupy
      [*]zdobędzie 2 punkty
      [*]odpadnie w 1/8
      [/sonda]
    • Gość: Ja Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: 46.253.175.* 07.07.11, 21:06
      Nalezy sie z tego cieszyc, bo tak zasciankowa druzyna z zawodnikami tak malo ambitnymi i z trenerem kompletnym idiota (ucz sie trenowac a nie dukac po rosyjsku kretynie), skompromitowalaby sie zupelnie w kolejnej rundzie np przegrywajac 5:0 z jakims Metalurgiem.
    • Gość: 73sebek Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 21:09
      Ja na miejscu takich "piłkarzy zawodowych" spaliłbym się ze wstydu...panowie trzeba zacząć trenować a nie bawić się PLAYSTATION !!!!
    • Gość: Promotor Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.07.11, 21:32
      Wiecie, że są większe JAJA od przegranej Jagi??? To jest chęć Prezydenta Truskolawskiego promowania za 4 mln rocznie miasta Białystok!!! Pan Prezydent jest z nadania tej partii, której SZEF MA TOLE.
    • Gość: ŚLĄSK WR Dżaga do III ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 21:45
      Doczekaliście się blamażu ! buraczki !!Chciało sie do Europy ale najpierw trzeba było rozjechać dalekie wschodnie kresy ale niestety w tych pasiastych zle dobranych kolorystycznie koszulkach ,wasze umiejętności to braki w czytaniu na poziomie liceum .Wróćcie na ziemie ,zabieszcie się za robotę ,patałachy.Hańbicie polską piłkę ,a może wy należycie jednak do Białorusi bo to blisko do granicy ?.Sprzedaliście Grosickiego ,pogrążacie siebie i cały ten piłkarsko lewy kraj .Tylko Ślask Wrocław i Wisła Kraków jest w stanie zmazać wasze grzechy ,a Pan,Panie Trener Probiesz nie udawaj kozaka ,aby dostać posadę trenera reprezentacji trzeba wygrywać z Liverpoolem.Czarny czwartek dla polskiego footbolu i to przez dzieciaki ze stoku
    • Gość: Emeryt Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 21:47
      ku..a!! wstyd!!
    • Gość: Gocha Niech stadion wybudują na 1000000 w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 21:51
      Zara Ronaldo przyjdzie i bedzie gitara.
    • Gość: mordalo Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: 94.40.67.* 07.07.11, 21:51
      A mnie się wydaje,że problem leży w psychice naszych zawodników,którzy jako wielcy-imć panowie Polacy z dzida pradziada gardzą i wyśmiewają sie z narodów typu kazachowie-wychodząc na boisko nie wyobrażają sobie,żeby jakiś tam naród pasterzy zrobił im krzywdę-tymczasem realia są inne...oni ciężko pracują i robią wszystko żeby nadrobić piłkarskie i wogóle każde zaległości-tymczasem panowie Polacy są przekonani o swojej doskonałości oraz,o ironio,geniuszu polskiej myśli szkoleniowej(rozsądni ludzie wiedzą,że na dzisiaj takowa nie istnieje)
    • Gość: Dziennikarz Tok Wkurzaja mnie dziennikarze, ktorzy pojecia nie maj IP: *.adsl.alicedsl.de 07.07.11, 21:54
      Wkurzaja mnie dziennikarze, ktorzy pojecia nie maja. Caly czas gazeta pisala, ze Jagielonia jest faworytem. To mi wlosy debem stawaly, bo irtysz jest bogatszym klubem od trzech najlepszych Polskich razem wzietych. Jezeli dziennikarz pisze, ze Jagielonia jest faworytem, to powinien sie przeniesc na drzewa i opisywac kolor bananow, bo nie ma zielonego pojecia. Polska liga jest 100 lat za murzynami, a 200 lat za Rosja, Ukraina i Kazachska liga. Tez za Bialorusia. Choc to wydaje sie dziwne. Ale to fakt. Fakt. FAkt.
      • Gość: cykor Re: Wkurzaja mnie dziennikarze, ktorzy pojecia ni IP: *.internetia.net.pl 08.07.11, 02:14
        No, już już, bez przesady. Jak liga kazachska wystawi drużyne zdolną do wejścia do grupy w LE to pogadamy na temat tego która liga jest mocniejsza. Po prostu Jagiellonia to słaby klub, dziwnie budowany któremu przydarzyła się jedna dobra runda w sezonie (bo na wiosne to już lecieli na oparach).
        Lech, Wisła, Legia poradziłyby sobie bez większych problemów.

A gadanie, że Irtysz ma wiekszy budżet niż cośtam jest co roku w związku z kazachskim klubem. Kiedyś Chazar Lenkoram się chwalił, że ma tyle kasy że może Lecha 3 razy wykupić no i Lech mu wklepał.

Ostatnie wpadku polskich klubów byly żenujące, ale myślę ze to była oznaka słabego sezonu który się zbliżał. Teraz forma polskich liderów odbije. Za jakieś dwa sezony liga się ustabilizuje, Jaga wróci na należne sobie miejsce 10-14, czołówkę stworzą Wisła, Legia, Lech i Polonia, które gonić będą Lechia, Lubin i Widzew.
    • Gość: Kibol Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.acn.waw.pl 07.07.11, 21:55
      Brawo Probierz,brawo super polityka kadrowa Panów KULESZY i WOŁOSZYNA.Róbcie piłke ale w Gołdapi Panowie.
    • Gość: j Re: Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 21:58
      Jakby to powiedział Kpt.Bomba: TĘPE CH*JE No ale po takim czymś, jak tu iść teraz na mecz polskiej spi*dolonej sraklasy!? No toz trzeba być masochistą i ostatnim debilem. wybudujcie jeszcze parę 40k stadionikow to na bank sie zapełnią januszami i innymi naiwnymi bolkami.
    • Gość: Maro Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.204.35.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.11, 22:17
      Pojedynek wieśniakow - kto się tym podnieca ?
    • toldo1977 Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii 07.07.11, 22:18
      Uważam, że to skandal! "piłkarzyki" z JAgiellonii poczuli się jak gwiazdy przy drużynie Irtysza i po skromnym, wymęczonym zwycięstwie u siebie (twierdzili że zagrali dobry mecz tylko byli nieskuteczni, ale tak nie było bo już u siebie grali bardzo słabo) pojechali na rewanż z nastawieniem lekko wybieganego remisu. Pytam, gdzie jest motywacja? Na taki wyjazd trzeba jechac i zapie...ć, cisnąć od początku, żeby strzelić gola a oni zaczęli grać jak była 80 minuta i przegrywali 2-0! Pomijam już akcje plizgi, bo dla mnie to nie jest piłkarz, tylko kopacz. Chodzi mi wyłącznie o nastawienie drużyny, bo Kazachowie jak dostali piłkę to biegli a nasi chodzili. Ni się nie zmienia (wyjątek Lech) w tej postawie juz od ładnych paru sezonów. No i nie zmienia sie zarząd pzpn, gdzie zachlane mordy siedza twardo na swoich stolkach i biora pensję 20 razy większą niz zwykły Kowalski, który wzięty gdzieś z przypadku pewnie lepiej by rządził niż Grzegorz lato. ślabo mi jak na to patrzę!
    • Gość: Kamil Dawid Plizga IP: *.zary.vectranet.pl 07.07.11, 22:36
      Uważam go za głównego konstruktora i wynalazce:) dzisiejszego blamażu. Smuda NIGDY więcej nie powinien tego łamagi powoływać. Bo łamaga i nieudacznik to najłagodniejsze słowa jakie przychodzą mi do głowy. Probiez tez jest winny, bo widząc co drewniak wyczynia, powinien tego drewnonoglu jak najszybciej zdjąc , a na jego miejscu masażysta druzyny i tak byłby lepszy
    • Gość: Zasanie Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.toya.net.pl 07.07.11, 22:39
      Dziękujemy Jagiellonii, wkrótce podziękujemy Legii, Śląskowi i Wiśle (obym się mylił), proponuję rozwiązać ligę i na chybił trafił darować miejsca do preeliminacji którejś z drużyn. Liga "Polska" to dno, już raz odmówiłem sobie oglądania tego "serialu" po porażce Wisły z Lewadią, a kibicując Panu Frankowskiemu trzymałem kciuki za Jagą. Teraz nie będę oglądał już tego kabaretu pod nazwą "ekstraklasa" w której "gra" zgraja kopiących inaczej "kopaczy" nie piłkarzy, przepraszam piłkarzy. Proponuję aby cały sezon na mecze Jagi wpuszczać owce i barany, a kopaczy zatrudnić w MPO za średnią krajową z zupką regeneracyjną. Jeżeli ma już ruszyć ta "ekstrakopana" to z Jagą -20pkt. za kompromitację naszej ojczyzny. Z poważaniem kibic który pamięta I ligę z Bońkiem, Surlitem, Tłokińskim, Ogazą, Kasperczakiem , Kuklą, piłkarzem Latą, Oratowskim, Hnatią, Szymanowskimi, Lipką, Motyką, Wróblem, Skrobowskim, Moskalem itd. Dobranoc.
    • Gość: Zdzichu Treściwie, ale konkretnie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.11, 22:54
      Śmiać mi się chce jak czytam te niektóre farmazony... Postaram się napisać coś od siebie, aby wykazać komiczny wręcz poziom polskiej ligi.

Pierwszą i najważniejszą rzeczą jest tutaj system rozgrywek, przygotowywanie do sezonu, rozpoczęcie kwalifikacji już w pierwszych rundach (choć jak widać i to za wysokie progi na polskie nogi). Zacznijmy od tego, że wszystkie albo zdecydowana większość największych i najlepszych lig ma TYLKO JEDEN okres przygotowawczy. Czy ktoś widział, aby Barcelona, Man Utd czy Milan przygotowywali się gdzieś w środku zimy na drugą część sezonu? NIE, oni to, co przepracują w lecie mają na cały sezon. W Polsce jest dziwny układ rozgrywek, ponieważ zimą jest krótsza przerwa niż latem, a co za tym idzie to właśnie zimą kluby szukają egzotycznych miejsc na obozy etc., aby starczyło to na drugą część sezonu, wtedy także robi się sporo transferów, karuzela się toczy. W lecie zaś mamy chorą sytuację, okno transferowe dobrze się nie rozpocznie, liga dobrze się nie zakończy, a Jaga już musi męczyć się w "pucharach" i pojawia się problem - jak zaplanować okres przygotowawczy? Ale po co planować okres przygotowawczy dwa razy do roku? Skoro Ekstraklasa ma takie wielkie ambicje to niech wzorem La Liga czy Premier League wystarcza jeden okres. Jaga jednak się przygotowała, wszystko fajnie, losowanie i uśmiechy na twarzach, ha ha ha, hi hi hi, bo przecież co tu się bać Kazachów, zwykli kelnerzy, więc gramy. Drużyna, która praktycznie przez cały rok biła się o mistrza kraju męczy się niemiłosiernie u siebie, szczęśliwie strzelając bramkę, choć Jaga grała bardzo dobrze. Oczywiście pozory są - Irtysz to bardzo mocny przeciwnik, groźny u siebie, nie można go lekceważyć - opis przeciwnika taki, jakby Jadze przyszło się mierzyć z Atletico Madryt. Jedziemy 4 tysiące km, gramy rewanż z bardzo wymagającym rywalem, na ciężkim terenie, sztuczna trawa, po prostu wszystko przeciw Jadze... Po całkiem niezłym meczu Jaga przegrywa 2:0. Płacz, wstyd, kompromitacja, ale trener Probierz ostrzegał - Irtysz jest bardzo mocny u siebie. Drużyna jeszcze nigdy nie przeszła 1 rundy kwalifikacji, aż dziwne jakie potęgi muszą tu grać, skoro tak mocna i groźna u siebie drużyna jak Irtysz nie może przejść pierwszej rundy kwalifikacji. Spójrzmy prawdzie w oczy Jaga, która cały sezon walczyła o mistrza, a w ubiegłym roku wypadła najlepiej z polskich klubów w el. do LE dziś kompromituje się niesamowicie, Jaga powinna rozbić Kazachów u siebie 5:0, a do Azji lecieć dopełnić formalności, nikt nie powinien tu sztucznie słodzić jaki to Irtysz jest mocny, bo to zwykła drużyna, która gra, bo grać musi, a nic do rywalizacji nie wnosi. Niemniej jednak skoro Jaga tak okropnie męczyła się z Irtyszem to ja się boję pomyśleć co będzie z resztą naszych drużyn.

Nie oglądałem całego meczu, gdyż nie miałem możliwości, ale fragment, który obejrzałem przedstawiał jakąś drużynę jakby z drugiej ligi, kompletnie ze sobą nie zgraną, nikt nie wie co ma robić, obrońcy popełniają jakieś niezrozumiałe błędy, bo jak nazwać sytuację, w której dwóch biegnie do piłki i żaden jej nie kopie, tylko patrzą się na siebie z nadzieją, że ten drugi kopnie, podczas gdy Kazach przejmuje piłkę? Ta drużyna z taką grą nie powinna mieć prawa gdy w najwyższej klasie rozgrywkowej, bo to wstyd i kompromitacji... I to nie Panie Michale Irtysz jest tak groźny i mocny u siebie, w dodatku grający na sztucznej trawie, tylko to Jaga jest tak przeraźliwie słaba, bo inaczej tego określić się nie da. Okres eliminacji, w których główne rolę odgrywają Azjaci w ogóle nie powinien uwzględniać Polski, nasze drużyny powinny zaczynać koło 3 rundy, ale po tym, co widzę sądzę, iż Polacy powinni mieć dwa miejsca w pucharach, zwycięzca PP w el. do LE, a mistrz w el. do LM. Więcej się nie należy.

Rosja, Ukraina - kraje, w których jeszcze parę lat temu nikt nie śnił, że CSKA czy Szachtar zdobędą PUEFA, tam jeszcze parę lat temu była podobna sytuacja jak w Polsce, mistrz w II rundzie el. do LM, a trzy drużyny w el. do PUEFA od pierwszych rund. Dziś w LM grają dwie rosyjskie drużyny z urzędu, a trzecia w kwalifikacjach... Oczywiście to nie te pieniądze, ale postęp jest kolosalny, a jak jest w Polsce? Tu z kolei jest postęp, ale wsteczny.

A może skoro taki problem jest w braku gdy, podczas gdy jeszcze w czerwcu trzeba grać w el. to trzeba zmienić system z jesień - wiosna na wiosna - jesień. Wówczas unikniemy śniegu na stadionach, a na koniec czerwca drużyny będą w gazie. Z drugiej strony w Anglii grają cały rok, zima, nie zima grają, a w wakacje odpoczynek, w Niemczech przez miesiąc nie grają, ale cały czas są w gazie, nikt nie narzeka, a u nas zima, wielka przerwa, transfery, zaś Barca czy Chelsea uzupełniają tylko braki w kadrze, a nie przebudowują połowy składu. Jeżeli zmiana systemu ma pomóc, zmieńmy go.

Dlaczego rokrocznie Polacy ciągle muszą się kompromitować i zganiać winę, a to na upał, a to na brak gry, a to na krótki odpoczynek, a to na sztuczną murawę? Dlaczego przy tak ogromnych pieniądzach łożonych na polski futbol z roku na rok jest co raz gorzej. Ludziom się we łbach przewraca, za prawa chcą wielkie pieniądze, piłkarze chcą wielkie pieniądze, Polaków w klubach coraz mniej, bo rynek jest tak zepsuty, że jakikolwiek piłkarz do innego polskiego klubu praktycznie nie ma możliwości przejść... Gdy tylko Legia, Lech, Wisła czy Polonia kimś się zainteresują to cena od razu jest nie mniejsza niż 1 mln €? Ach, no tak, Polacy jak te psy ogrodnika, nie sprzedamy piłkarza do innego polskiego klubu, bo czemu on ma mieć z tego korzyść, sprzedamy za granicę za większy pieniądz, którym się podzielimy. I ja nie wymagam transferów w mln €, ale jeżeli sprzedamy piłkarza A za 2 mln € to zainwestujmy te pieniądze w 2, góra 3 zawodników dobrej klasy, tak, aby jakość specjalnie nie zmalała, ale skoro zawodnik A odchodzi, a w jego miejsce przychodzi 10 innych za połowę tej kwoty to chyba coś jest nie tak...
    • Gość: Jaro z Bemowa żółto-czerwone badziewie.... IP: 83.143.44.* 07.07.11, 23:19
      No, brawo! To chyba rekord...
      Czy któraś z polskich drużyn (słowo trochę na wyrost) uwinęła się z pucharami tak szybko?
      • Gość: Zdzichu Re: żółto-czerwone badziewie.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.11, 01:31
        Tak to chyba nigdy albo bardzo dawno nie było... Zazwyczaj wszyscy starali się razem zakończyć, a teraz Jaga zakończyła, podczas gdy jeszcze inni nie zaczęli. A może to teraz taki nowy trend wśród polskich pucharowiczów. Kto pierwszy odpadnie...
    • Gość: ja. Re: Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.escom.net.pl 07.07.11, 23:33
      Gość portalu: wsad napisał(a):
      > DNO I 3 METRY MUŁU !!!

A błąd: dno i trzy metry kału.
      • Gość: Jerry Re: Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 08.07.11, 03:04
        Sledzie wyje.bane przez pasterzy koz i baranow.Wsiaki spod ruskiej granicy osmieszyly Polske na arenie miedzynarodowej. Idzcie dalej jelenie na stadion finansowac tych smieciarzy,ktorzy nie maja honoru a was maja daleko w dupie,bo i tak bedziecie skladac co tydzien danine na ich smiesznie wysokie wynagrodzenia.
        Poko trabajo,mucho dinero.
    • Gość: ja Liga Europejska. Kompromitacja Jagiellonii IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 06:55
      Płaćmy im więcej, nadal cackajmy się z kibolami i nadal tolerujmy nieudolny PZPN, nadal traktujmy ustaki meczowe jako nic takiego a za rok nic się nie zmieni. Jeśli jeszcze przez najbliższe lata nikt nie zajmie się sportem szkolnym bo dzieci na wf mogą się spocić, załamać paznokcie lub jeszcze bardziej bzdurne wymówki uznamy za prawidłowość to za pięć lat ze sportu zadowoleni będą tylko działacze. Nie martwy się jednak bo wtedy będziemy kibicować ustawkom kibiców mordobicia gimnazjalistek, okładania babć w autobusach - natura nie toleruje pustki. Zobaczycie będzie fajnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka