Dodaj do ulubionych

Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce butów

IP: *.net.azartsat.pl 29.10.11, 08:31
smutne ale prawdziwe
Obserwuj wątek
    • kirith Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce butów 29.10.11, 12:32
      Hmm, ja do końca nie jestem przekonany, czy rzeczywiście można oderwać stronę sportową piłki nożnej od biznesowej. Przecież brak sukcesów sportowych wcześniej czy później MUSI przynieść finansowe problemy. Nawiązując do porównania z artykułu: jeśli będziemy produkować niezbyt smaczne chipsy to prędzej, czy później nawet najwierniejsi ich wielbiciele od nas sie odwrócą.
    • Gość: Tomek_W "zbędny balans" IP: *.cdma.centertel.pl 29.10.11, 20:17
      "Paradoks polega na tym, że kiedy trwa sezon krajowy, wszyscy deklarują, że mierzą w awans do europejskich pucharów (prawdopodobnie na zasadzie odruchu z przeszłości, gdy dawał on prestiż) - dopiero kiedy już się do nich dostaną, traktują je jak zbędny balans."
      Paradoks polega, że tradycyjne gazety drukowane działy korekty zaczynają traktować jak zbędny balast.
    • Gość: olo Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce butów IP: *.echostar.pl 30.10.11, 09:41
      Nie cierpię artykułów steca, ale tym razem muszę przyxnać, że pokusił się o całkiem trafną analizę. No i chyba trochę zmienił styl...
    • mallina Re: Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce 30.10.11, 09:52
      moze i smutne, moze i prawdziwe. tez uwazam, ze sezon krajowy plus mecze reprezentacji sa wazniejsze niz LM.
    • Gość: boczek150 Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce butów IP: 195.114.161.* 30.10.11, 09:55
      Nie wiem co w tym "smutnego" albo "prawdziwego jak piszą poprzednicy. Prezes klubu sportowego jest dokładnie w takiej samej sytuacji jak członek zarządu każdej innej spółki - choćby zajmowała się ona produkcją papieru toaletowego. Natomiast piłkarz jest dokładnie takim samym "pracownikiem" jak osoba zatrudniona w piekarni. Oni po prostu w mig dostosowują się do warunków panujących w środowisku tak aby zapewnić ciągłość działania. Może w latach osiemdziesiątych to co najwyżej w bloku komunistycznym było inaczej, ale na pewno nie na szeroko pojętym "zachodzie".
    • Gość: bolek Re: Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce IP: *.trzebinia.mm.pl 30.10.11, 10:08
      Co jest smutne? To, że dla klubów ważniejsze są rozgrywki ligowe niż sztucznie dmuchany balonik LM? Kluby chcą grać tam gdzie są pieniądze a te z kolei są tam gdzie są kibice.
    • Gość: len Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce butów IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 10:15
      od dawna przestały mnie interesować mecze w lidze mistrzów ciągle tych samych drużyn i nie zależy mi by do tego wrócić. nie obchodzą mnie te kluby i nie mam ochoty tego oglądać. Dzięki temu mam więcej wolnego czasu i pieniędzy również. Z tą LM to tak trochę jak z polskim sejmem, kręci to tylko tych, którzy w tym siedzą.
      • Gość: Adi Re: Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce IP: *.icpnet.pl 30.10.11, 10:47
        Stec, nie przesadzaj z tymi nieprzydatnymi do gry piłkarzami Juve - mieli wtedy trochę kontuzji, ale sprawdź sobie składy, czy grały tam tacy słabeusze (podpowiem - nie)
        więc nie umniejszaj sukcesu Lecha
        sam artykuł ok, ale nic odkrywczego
    • Gość: rudinho09 Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce butów IP: *.elblag.vectranet.pl 30.10.11, 10:53
      A wg mnie jest w tym troszkę przesady. To, że taki Tottenham nie chce tracić sił w LE można zrozumieć. Najsilniejsze kluby dalej walczą o prymat w LM, która- w mojej opinii- od kilku lat jest mniej atrakcyjna niż LE.
    • Gość: Jojo Zenada IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.11, 10:57
      Rafalek pitoli farmazony gnebiony nostalgia za polskimi druzynami w pucharach europy
    • cezaryk Jaki znowu sport? 30.10.11, 11:06
      Sport kończy się tam gdzie wygrana przewyższa wartość jednej, średnio zmęczonej marchewki.
      Mamy do czynienia z masowymi imprezami artystyczno–rozrywkowymi.
    • old.kibol Artykuł Steca jest niepełny 30.10.11, 11:22
      Nie napisał nic o kibolach. Czekamy zatem, redaktorze, na druga czesc. A wraz z nami kierownictwo gazety. I rząd.
    • Gość: k-x Coraz mniej sportu w sporcie. Mecz w fabryce butów IP: *.unknown.vectranet.pl 30.10.11, 11:42
      Klęski przykrość wyrządzają tylko kibicom.

A ci zawodzą "....nic sie niee staaałoooo"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka