carla4 08.06.04, 22:00 Zauważcie jaki jest kolor tła serwisu EURO 2004 ........... życzę Holandii powtórzenia sukcesu z 1988r. , a Ruud mógłby pójść w ślady van Bastena ...eh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cube Re: Euro 1988 - Holandia IP: 212.244.43.* / 212.244.43.* 11.06.04, 22:22 Naprzod Tulipany :-) EURO 88 to moje pierwsze ME - od tego czasu jestem kibicem pomaranczowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Pomarańczowych Re: Euro 1988 - Holandia IP: *.pkobp.pl 14.06.04, 13:55 Mam nadzieję, że Pomarańczowi zwyciężą mistrzostwa, bo nie są w gronie faworytów, a grając bez obciążenie psychicznego - jakie ciążą na murowanych faworytach - pokażą wreszcie co potrafią. Życzę im tego i czekam jak "rozwalą" Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Euro 1988 - Holandia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.04, 00:39 E, nie bardzo rozumiem, jakich Niemcow maja teraz rozwalic Holendrzy?? Tamte euro pamietam rowniez doskonale, zwlaszcza, ze ekipa CCCP grala pieknie i skutecznie, no to ostatnie do czasu niestety. Ciekawostka, ze wowczas w finale zagrali ze swym rywalem z grupy, wlasnie z CCCP. W grupie przegrali 0:1 po golu Protasowa, ale w finale - niestety - zwyciezyli. Mozna tylko gdybac co by bylo gdyby Bielanow nie spieprzyl karnego. Ale polfinal z Wlochami gdy ekipa Lobanowskiego caly mecz grala presing do dzis dnia wspominam z lezka w oku i czekam kiedy doczekam sie w koncu powtorki. Teraz wiec rowniez moze dojsc do rewaznu w finale za mecz z grupy,a le mam nadzieje, ze tym razem zwyciezca bedzie ten sam w obu meczach :) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablos Re: Euro 1988 - Holandia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.06.04, 23:23 Z tamtych mistrzostw pamiętam pierwszy mecz Holendrów z ZSRR, przegrali go 0:1 grali źle, dziwiłem się dlaczego nie gra van Basten, okazało się że był świeżo po kontuzji, wszedł w końcówce. Potem się w toku turnieju rozkręcili się. Pierwszy mecz więc jeszcze o niczym nie świadczy (to dla kibiców Portugalii czy Anglii) Pamiętam jeszcze ich mecz z Irlandią, której kibicowałem i troszke załamałem się bramką Kiefta strzeloną głową, dającą awans pomarańczowym, eliminując tym samym piłkarzy z zielonej wyspy;( Potem już kibicowałem pomarańczowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: Euro 1988 - Holandia IP: *.dyn.optonline.net 28.06.04, 07:03 Wtedy chyba w ogole Holandia dostala sie na mistrzostwa przypadkowo za Jugoslawie. Gwiazda i liderem ZSRR byl Michailiczenko. Gola na wage wyjscia z grupy strzelil Wim Kieft (dzis zapomniany, wieczny rezerwowy). Zapewne gdyby nie kontuzja van Bastena Holandia zdobylaby mistrzostwo swiata 1990 (przegrali z RFN po pelnym skandali meczu; Voeller-Rijkaard). To byl ich zespol marzen z silnym liderem w kazdej linii Rijkaard-Gullit-van_Basten. Byli dobrzy skrzydlowi i swietny bramkarz potrafiacy bronic karne. W nastepnych latach Seedorf i Davids nie sprostali oczekiwaniom. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Euro 1988 - Holandia IP: 212.122.214.* 27.06.04, 00:16 Wspaniały był bramkarz Holandii: Hans van Breukelen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson To były pierwsze mistrzostwa jakie oglądałem, IP: *.ds.pg.gda.pl 27.06.04, 02:15 a kibicowałem... ZSRR, świetny mieli wtedy skład, Dasajew,Biełanow,Zawarow, Litowczenko... Zostawiając na boku sprawy polityczne, rozpad ZSRR był wielką stratą dla futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: Euro 1988 - Holandia 27.06.04, 11:39 To nie były wprawdzie moje pierwsze mistrzostwa, chociaż byłam wtedy jeszcze dzieckiem, ale od tego właśnie roku kibicuję Holandii. I to wcale nie dlatego, że wtedy wygrali. Od początku mistrzostw właśnie gra Holendrów przypadła mi do gustu. Pamiętam jak moje starsze siostry śmiały się ze mnie co też sobie dziecko wymyśliło. No i wiadomo kto śmiał się na końcu. Od tamtej pory już mi tak zostało. Jestem zawsze wierna, chociaż trochę łez przez reprezentację Holandii wylałam (ten 1996 rok), ale zawsze w nich wierzę, czasami nawet na przekór temu co widzę. Oni zdobędą tytuł Mistrza Europy w 2004 roku. Na sto procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Euro 1988 - Holandia(wspomnienia) IP: 66.189.0.* 27.06.04, 17:30 25 czerwiec 1988 Monachium 15.30 Olymoiastadion 72 308 widzow sedzia Michael Vautrot (Francja) Holandia van Breukelen-van Aerle-R.Koeman- Rijkaard-van Tiggelen-Wouters-Gullit (kap)-A.Muhren-E.Koeman-Vanenburg-van Basten ZSRR Dasajew(kap)-Demianienko-Chidjatulin-Alejnikow-Rac-Litowczenko-Zawarow- Michajliczenko-Gocmanow(68min Baltacza)-Protasow(71minPasulko) Bielanow 1-0 Gullit 33 min glowa 2-0 van Basten 54 min 73 minuta Karny Bielanowa pbronil bramkarz Holandii Odpowiedz Link Zgłoś