Gość: obiektywnie IP: *.proxy.aol.com 18.06.04, 12:42 To nie Chorwacja byla taka silna,tylko Francja taka slaba... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk j-bie Re: Chorwaci po remisie z Francją IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:49 Sędzia to złodziej, kiedy wreszcie sędziowie traktować będą na równych zasadach niby-wielkie zespoły i teoretcznie słabsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin odpowiedź IP: 217.153.6.* 18.06.04, 13:36 odpowiedź: przejrzyj komentarz po meczu Wlochy - Chorwacja na ostatnich MS w Korei. bramka po ewidentnym spalonym Chorwacji zabrala zwyciestwo Wlochom. Wszyscy maja krotka pamiec i dra mordy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Obiektywizm IP: *.pool.mediaWays.net 18.06.04, 14:02 Najciekawsze jest to że nawet osoby związane z piłką (byli trenerzy, piłkarze) w swoim zaślepieniu nie są w stanie pozostać obiektywnym. A wystarczy wziąć do ręki przepisy gry w piłkę i przeczytać punkt,cytuję "Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego ruchu ręki - nie podlega karze". Zresztą oni to pewnie wiedzą, a mimo tego rżną głupa. Czego w takim razie wymagać od kibiców-laików. Najlepiej chuzia na sędziego-mimo że Chorwaci dostali karnego który ,szacuję, w co najmniej 50% przypadków nie zastałby podyktowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nie podlega karze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 14:25 czyli zawodnik nie powinien zostać ukarany (np. kartką) - i słusznie. Co nie znaczy, że gra nie powinna zostać przerwana z powodu zagrania ręką. I o to właśnie wszystkim chodzi. Nikt nie domaga się kartki dla Trezegueta, nikt nie twierdzi że zagrał celowo. Sam chyba rżniesz głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: nie podlega karze? IP: *.pool.mediaWays.net 18.06.04, 15:29 Osobiste uwagi pod moim adresem możesz sobie wsadzić. A jako kara rozumiana jest w tutaj kara rzutu wolnego lub kara rzutu karnego np. punkt 39 "Rozmyślne dotknięcie piłki ręką we własnym polu karnym przez zawodnika znajdującego się na zewnątrz pola karnego podlega karze rzutu karnego". Są to kary zespołowe. Kary indywidualne- napomnienia kartką opisane są osobno. Zresztą każdy kto interesuje się piłką nie od święta wie, że nieumyślne zagranie ręką nie powoduje przerwania gry. Tak było np. w meczu Francji z Anglią, gdzie centra Francuza trafiła angielskiego obrońcę w rękę i to w polu karnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: nie podlega karze? IP: *.g.pppool.de 18.06.04, 15:37 Gość portalu: ja@ napisał(a): Zresztą każdy kto interesuje się piłką nie od święta wie, że nieumyślne > zagranie ręką nie powoduje przerwania gry. Tak było np. w meczu Francji z > Anglią, gdzie centra Francuza trafiła angielskiego obrońcę w rękę i to w polu > karny Nieprawda!Gra musi zostac przerwana jesli nieumyslne zagranie reka wplywa na przebieg gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: nie podlega karze? IP: *.pool.mediaWays.net 18.06.04, 15:47 Jeśli podasz mi punkt w przepisach który tak mówi to przyznam ci chętnie rację. Ja znam tylko ten który cytowałem i jest on jednoznaczny. Szukać możesz np. tutaj www.pzpn.pl/pzpn/3/5/zasadyg.htm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: nie podlega karze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 15:55 Oj chyba nie jest to takie proste. Była kiedyś nastrzelona ręka w meczu Polonia- Legia Zielińskiego. Zieliński nie zrobił ruchu ręką w kierunku piłki, ale miał szeroko rozstawione ręce. Zelasko w analizie w Canale uznał, że ręka nie była w typowej pozycji wynikającej z normalnego ruchu zawodnika i że karny był słuszny. Trezeguet wczoraj sięgał ręką w kierunku piłki i karny był jedyną prawidłową decyzją. To był ewidentny karny, chociaż Chorawtom, za głupotę w tej sytuacji strata bramki się należała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Payton Re: nie podlega karze? IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 19.06.04, 00:01 Wreszcie ktoś sensowny :) Zgadzam się z kolegą w 100% 1. Ręka Trezegueta nieumyślna. 2. Karny dla Chorwacji bardzo wątpliwy (Silvestre wyraźnie ucieka z nogami) 3. Pdoobna sytuacja do punktu 1. w meczu Francja - Anglia. Dośrodkowanie z lewej strony i G. Neville odbija piłkę ręką (nieumyślnie ale też wystawioną w przód, a nie przy ciele) i co? Nie ma karnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Obiektywizm IP: *.g.pppool.de 18.06.04, 14:43 Gość portalu: ja@ napisał(a): > Najciekawsze jest to że nawet osoby związane z piłką (byli trenerzy, piłkarze) > w swoim zaślepieniu nie są w stanie pozostać obiektywnym. A wystarczy wziąć do > ręki przepisy gry w piłkę i przeczytać punkt,cytuję "Nieumyślne zetknięcie się > piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego > ruchu ręki - nie podlega karze". Zresztą oni to pewnie wiedzą, a mimo tego rżną > > głupa. Czego w takim razie wymagać od kibiców-laików. Najlepiej chuzia na > sędziego-mimo że Chorwaci dostali karnego który ,szacuję, w co najmniej 50% > przypadków nie zastałby podyktowany. Tu nie chozi o kare tylko o korzysc jaka wyniosl zawodnik poprzez "Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką ".Gdyby sedzia przerwal akcje bramki by nie bylo.I tak powinien zrobic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwro Nie PATETYCZNA tylko ZALOSNA postacia IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 18.06.04, 14:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 14:22 Dziennnikarz zastosował kalkę językową i przetłumaczył "pathetic" na patetyczny. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisi mi to, ale To Francja jest słaba IP: *.dsl.mindspring.com 18.06.04, 15:18 Gość portalu: obiektywnie napisał(a): > To nie Chorwacja byla taka silna,tylko Francja taka slaba... Francja była słabsza nietylko od Chorwacji, ale i od Anglii też, z którą wygrali cudem, a cudotwórcą był Z.Zidane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Czemu sędziowie tak KŁAMIĄ ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 15:48 Odpowiedz Link Zgłoś