Dodaj do ulubionych

Dziś finisz grupy śmierci

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 01:46
No i niestety ...czechulce podłożą się szkopom i Holandia się pożegna z
Euro..a szkoda bo ta drużyna potrafi grać piękny futbol i pokazałaby to w
dlaszych fazach turnieju...a tak awansują Niemcy.Nie wiem jak wy ale mi sie
niedobrze robi jak oglądam mecze Niemców..może to dlatego że kibicuje
Anglii?:))
Obserwuj wątek
    • Gość: lisior ...a Polska dostaje w tylek od Lichtensteinu IP: *.client.comcast.net 23.06.04, 01:46
      ...a Polska dostaje w tylek od Lichtensteinu
      Nic nowego..
      • Gość: MARIAN KORBA IRAK KATOLICKI!!!!!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:05
        Przecież piłka jest okrągła, a Irak to nasi przyjaciele i im pomagamy.
        Nawracamy ich na katolicyzm.
        Jak już Irakijczycy będą katolikami to zaprosimy ich na igrzyska katolickie,
        które zostaną wkrótce w Polsce zorganizowane.

MIEJSCE NA NOTATKI:
        ................................................................................
        ................................................................................
        .

• helter-skelter czesi do boju! 23.06.04, 01:49
      chłopaki włochów i tak już uniknęliście...proszę was nie dajcie niemcom wyjść
      z grupy, zagrajcie jak trzeba!
      najgorszy finał jaki można by sobie wyobrazić to niemcy:francja - tfu!mam
      nadzieję że juz dzięki czechom stanie się to niemozliwe.
      • Gość: Raf30 Re: czesi do boju! IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.06.04, 09:54
        To nawet lepiej że u Czechów grają rezerwy. Bo podstawowym zawodnukom nie
        chciałoby sie juz grać przez cały mecz a zmiennicy będą chcieli sie wykazać.
        Jestem pewien że Czesi nawet w tym rezerwowym ustawieniu są lepsi niż Łotwa,
        która z Niemcami zremisowała. Więc Niemców razcej nic nie uratuje , no chyba że
        ich tchórzliwy trener zdobędzie sie na odwagę i postawi od początku spotkania
        na młodego ale nieobliczalnego Podolskiego. Anglicy nie bali sie postawić na
        małolata i dzięki niemu są w 1/4 finału jak bedzie z Niemcami - zobaczymy ale
        ja życze wszystkiego dobrego Czechom i Holandii a pzrecież jest jeszcze Łotwa -
        to by dopiero była sensacja!!!
    • Gość: gość portalu Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 01:54
      final Łotwa-Grecja
    • Gość: Michal 'Czesiom' gratulujemy reprezentacji IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.06.04, 02:05
      'czesiom' gratulujemy reprezentacji. i niech grają tak do końca euro.
    • Gość: slunzok CZESI NIE DAC SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.medwln01.nj.comcast.net 23.06.04, 02:05
      skopcie tylki niemcom, pepiki kochane.
      go nedved go nedved go
    • Gość: Adam kiełbasa wawa mam nadzieje ze NIEMCY polegną z Czechami IP: *.chello.pl 23.06.04, 02:15
      nie znosze Niemieckiego futbolu opartego na kopaninie bez sensu(oczywiscie w nogi przeciwnika a nie w piłke) . PIłka w wykonaniu NIEMCÓW jest żenująca nudna i nastraja mnie antyfurbolowi. Czesi do boju lIcze na was, HOLANDIA MUSI WYJŚĆ z grupy, gładziutko przejedzie sie po Łotyszach, a niemcy dostaną w tyłek od czechów 1:2 danke
      • Gość: gut Re: mam nadzieje ze NIEMCY polegną z Czechami IP: *.nyc.rr.com 23.06.04, 04:45
        adasiu widze ze ladnie krytykujesz niemiecka pilke, masz takie prawo. zapytam
        sie tylko jak polska wypada na tegorocznych mistrzostwach europy ? wyjda z
        grupy ? jesli niemcy sa tragiczni to w jakich kategoriach mozna opisac polska
        pilke ?
        • Gość: k2 Re: mam nadzieje ze NIEMCY polegną z Czechami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 04:47
          to proste - polskiej pilki lepiej nie komentowac
      • Gość: hector Re: mam nadzieje ze NIEMCY polegną z Czechami IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 23.06.04, 08:21
        Co za bzdury - Niemcy, Szwedzi czy Duńczycy grają twardo, ale na ogół nie
        brutalnie. Złośliwe faule są domeną wyżelowanych dupków z południa. A Holandia
        w meczu z Niemcami nie istniała - miała szczęście, że napastnicy Voellera grają
        gorzej niż trampkarze Swornicy Czarnowąsy.
      • Gość: hacki Re: mam nadzieje ze NIEMCY polegną z Czechami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 08:23
        oj tak myślę, ze w kopaniu nóg przeciwnika to najlepsi są Włosi. I jeszcze
        podejdą, przeproszą lekkim szturchańcem, lub mocniejszym gdy sędzia zasłonięty,
        naplują itp
    • Gość: maciek Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: 205.201.32.* 23.06.04, 05:10
      No bo, jak mawial jeden z najmadrzejszych ludzi, ktorych
      spotkalem Czesi to Niemcy, tylko ze Slowianie...
    • Gość: ja Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: 62.233.130.* 23.06.04, 07:50
      Nie zgadzam sie, by wygrali Niemcy.
      Trzeba mocno czarowac, by Pepikom sie powiodlo.
      A nie kasandrycznie wiescic, ze kopiacy po piszczelach maja wyzszosc.
    • Gość: kibic my sa male Niemcy.... IP: *.vogel.pl 23.06.04, 07:50
      tak czasem mowią Czesi... zanim nastało Euro w Czechach spokojnie mozna bylo
      placic markami:-)

Wystawią rezerwy i pewnie Niemcy przejdą.

---
      Ale co sie dziwic. KAzdy z podstawowego składu moze zostac kontuzjowany, moze
      mu sie czerwona kartka czy zółta trafic.
      Wazny jest cwiercfinał.

Holandia winna sama sobie jak i Włosi... choc tu historia nieco inna:-)

pozdrawiam

• Gość: Emre Drogi redaktorze! IP: *.brpo.gov.pl 23.06.04, 07:56
      Obcokrajowcami to podpiera się głównie liga hiszpańska i włoska, więc może
      pisanie o tym, iż niemiecka "jak żadna inna" jest lekką przesadą.
      • Gość: Fan Re: Redaktor ma racje ! IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 08:01
        Udzial procentowy obcokrajowcow w Bundeslidze - 60 % !
    • Gość: Słowianin Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: *.kielce.net.pl 23.06.04, 08:11
      Też nie cierpię gry Faszystów ale w żadnym razie nie można winić Czechów jeśli
      przegrają. Wręcz przeciwnie. Czescy kibice powinni mieć pretensje do trenera
      jeśli ten wystawiłny Nedeveda i Kollera i któryś znich załapałby kartkę albo co
      gorsza kontuzję. Trzymam kciuki za czechów żeby wygrali tą zabawę.
    • Gość: k1 Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:27
      Holendrom gratulujemy trenera.
    • Gość: Joseph żegnaj holandio IP: *.kalisz.mm.pl 23.06.04, 09:37
      Wygląda na to że po Hiszpanii i Italii Holendrzy również spakują się przed
      ćwierćfinałem.Bo Niemcy pewno nie odpuszczą i wygrają z rezerwami Czech.A
      Holendrzy będą się tak męczyli jak włosi z Bułgarią.Łotwa do boju!!!
      • Gość: zabka01 Re: żegnaj holandio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:40
        a moze Czesi zremisują , a łotwa wygra
    • rapatap Jeśli Czesi przegrają z Niemcami, to... 23.06.04, 09:42
      mam nadzieję, że w finale spotkają się... z Niemcami i przegrają w doliczonym
      czasie gry, tak jak w 1996 roku. Oszustwo nigdy nie popłaca, prędzej czy
      później.
      • Gość: ws dlatego Czesi nie przegraja z Niemcami IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 10:16
    • Gość: majk Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: *.tiffani.co.uk 23.06.04, 09:46
      dokopcie szwabom niech kahn placze
    • Gość: pomarańcza Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: *.teta.com.pl 23.06.04, 09:57
      Czesi wygrają, bo:
      - będą grali na luzie i bez obciążenia,
      - rezerwowi będą chcieli się pokazać z dobrej strony (przykład Polski z meczu z
      USA na MŚ),
      - z Holendrami wyrównali rachunki, teraz czas na rewanż za finał ME z 1996r.

Argumenty trochę naciągane, ale tu upatruję szansę dla Holendrów. Pytanie
      tylko, czy Holendrzy pozbierali się i czy są w stanie wygrać z Łotwą?
    • Gość: Jokasty Deutschland über alles! IP: 212.14.60.* 23.06.04, 10:02
      Jak ja nienawidze tej zalosnej niecheci do niemcow.
      Kazdy z was nie cierpi ich nie wiedzac nawet dlaczego - a gdyby dali wam 5 Euro
      na godzine - szorowalibyscie im kible wlasnymi szczoteczkami do zebow.
      Naprzod Niemcy - Gott mit uns!
      • Gość: ws Powody niecheci do niemieckiego futbolu IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 10:37
        Niechetnie nastawieni do Niemieckiej reprezentacji sa nie tylko Polacy a
        wlasciwie prawie wszyscy i to nie (tylko) z powodu WW II.
        Otoz Niemcy czesto wyeliminowywaly zespoly grajace ladniej i lepiej.
        (i tak np. 1954 mieli z nimi pecha Wegrzy, 1974 Polacy i Holendrzy.
        2002 tez niezasluzenie doszli do finalu. Tylko 1990, z Beckenbauerem jako
        trenerem wygrali zasluzenie i pokazali piekny futbol)
        Udawalo im sie to dzieki "niemieckim cnotom": dyscypliny, zacietosci,
        pracowitosci, ofiarnosci.
        Mozna te cnoty podziwiac ale futbolu na nich bazujacego ogladac sie za bardzo
        nie chce.
        Ja w kazdym razie wole poogladac gre Holendrow dlatego mam nadzieje, ze Czesi
        sie nie podloza i ze Holendrzy sie nie potkna o Lotyszow.
      • Gość: pacal nic nie rozumiesz kmieciu IP: *.bg.am.poznan.pl 23.06.04, 11:10
        To nie niechęć do Niemców, tylko do tej rąbaniny, którą nazywają niemieckim
        stylem gry w piłkę. Jeśli wolisz to co prezentują od gry Czechów, Holendrów,
        Duńczyków, Szwedów, Portugalczyków [można tu właściwie wpisać każdy zespół poza
        Włochami, Łotysze grają tylko z kontry, ale mają po prostu takie a nie inne
        możliwości, więc są usprawiedliwieni], to musisz być chyba masochistą.

Śmieszne że doszukujesz się wszędzie nienawiści wobec swojej nowej ojczyzny.
        Mówiąc szczerze, ani mnie ona grzeje, ani ziębi, ale nie chcę ich oglądać na
        Euro więcej niż muszę.
        • Gość: Jokasty Nie wiem kto tu nie rozumie. IP: 212.14.60.* 23.06.04, 12:05
          Jeśli wolisz to co prezentują od gry Czechów, Holendrów,
          > Duńczyków, Szwedów, Portugalczyków [można tu właściwie wpisać każdy zespół poza
          > Włochami, Łotysze grają tylko z kontry, ale mają po prostu takie a nie inne
          > możliwości, więc są usprawiedliwieni]...

Co do Czechow sie zgodze, ale Holandia? Portugalia?!?!?!, Dania i Szwecja we
          wczorajszym ustawionym meczu?!?! Gdzie wy widzicie to piekno??
          ME i MS to turnieje - i trzeba tam grac w okreslony sposob - nie ma szans na
          piekny futbol - liczy sie walka i kondycja. Hiszpanie, Holendrzy, Portugalczycy
          graja byc moze pieknie - ale dalej niz do cwiercfinalu nie dojda.
          • Gość: ws Re: Nie wiem kto tu nie rozumie. IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 13:12
            "ale Holandia? Portugalia?!?!?!, Dania i Szwecja we
            > wczorajszym ustawionym meczu?!?! Gdzie wy widzicie to piekno??"

Nie zartuj, taki mecz jak Holandii z Czechami zdarza sie raz na wiele lat. I to
            nie tylko zasluga Czechow ale i Holendrow, ktorzy grali fantastycznie.
            Czegos takiego to Niemcy od 14 lat nie pokazali.
            Nie wiem , czy mecz Dania-Szwecja byl ustawiony. Jezeli tak, to bardzo
            widowiskowo go ustawili. Nie wiem, czy pamietasz, byl kiedys na Mundialu mecz
            Niemcy-Austria.
            Obu urzadzal remis i dla Algerii (a moze Tunezji, nie pamietam) tylko remistych
            dwu druzyn oznaczal wylecenie z turnieju.
            Ten mecz Austria-Niemcy to bylo najbardziej niesmaczne widowisko w calej
            historii mistrzostw swiata.
            To ja juz wole takie dunsko-szwedzkie "ustawianie.
            Pozatem i Dunczyca i Szwedzi pokazali w innychmeczach klase o wiele wyzsza niz
            Niemcy.

"> ME i MS to turnieje - i trzeba tam grac w okreslony sposob - nie ma szans na
            > piekny futbol - liczy sie walka i kondycja. Hiszpanie, Holendrzy, Portugalczycy
            > graja byc moze pieknie - ale dalej niz do cwiercfinalu nie dojda."

Byc moze, ale chyba widz ma prawo zyczyc szczescia wlasnie tym druzynom, ktore
            oprocz walki i kondycji pokazuja tez ladna pilke a do takich druzyn niemiecka
            reprezentacja z reguly nie nalezy.
      • Gość: Holender Re: Deutschland über alles! IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 23.06.04, 13:26
        Ja tez nie lubie niecheci do Niemcow, uwazam to za prostackie i baedzo
        subiektywne. Ale.... gdyby dupny meteoryt walna w Niemcy to z braku mozliwosci
        czyscili by kible za 5 euro we francji czy anglii. Niemcy maja plus ze przewage
        cywilizacyjna nad krajami zza odry na wschod tylko dlatego ze ucickali inne
        narody i plemienia przez cale wieki. Nie mam do nich zalu za to, bo uwazam ze
        silniejszy wygrywa, ale historycznie rzecz biorac to Niemcy sa najwiekszymi
        grabiezcami w europie po za ruskami (jesli ruskow zaliczy sie do europy). Przez
        to sa strasznie arogancy i nie dadza sobie nic powiedziec. Deuttschland Uber
        alles jest tego przykrym przykladem. Ja prosze tylko o odrobine skromnosci. Za
        150 lat Niemcow, Polski czy Francji juz nie bedzie... Beda tylko Stany
        Zjednoczone Europy. Historia w Ameryce sie powturzy a jesli nie, to Europa
        bedzie zacofanym kontynentem ktory Afryka nawet przegoni. Dlaczego? Bo istnieja
        teraz Niemcy i Polacy ktorzy pluja sobie w twarz zamiast wspolpracowac. Na
        konies powiem panu, panie Jokasty, ze koleje zycia moga w dziwny sposob sklonic
        pana do czyszczenia kibli szczoteczka w kazdym miejscu na swiecie za miske
        pomyjz zeszlego tygondnia. Jeszcze raz prosze o troche skromnosci... chyba ze
        pana na to nie stac za te euro ktore pan zarabia.....
        • Gość: ws Nie przeginaj IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 13:35
          Polska zawisc nie jest lepsza od niemieckiej arogancji.
          Pozatem to nie na temat.

J zycze Niemcom, zeby zostali znowu mistrzami swiata.
          Ale pod dwoma warunkami:

1. Jezeli beda ladnie grali
          2. Jezeli chociaz z raz sie do MIstrzostw Swiata albo Europy nie zakwalifikuja.
          Chociaz raz (najlepiej dwa razy) mundial bez Niemiec!
          A potem niech sobie beda znowu mistrzami. Bede sie cieszyl.
      • Gość: cyg@nek Hasło, które napisałeś jest faszystowskie. IP: *.enformatic.pl 23.06.04, 17:21
        Pleciesz bzdury. Ja akurat jestem fanem Bundesligi i bardzo cenię piłkę
        niemiecką. Mam sporo szacunku dla Niemców, choć nie płacą mi nawet 1 centa za
        godzinę. W mojej ocenie więcej jest wśród Niemców antypolskości niż wśród
        Polaków antyniemieckości, ale to problem Niemców, nie mój.
        Uważam, że Niemcy mają najlepszych dziennikarzy sportowych (obiektywizm) i
        najlepszych (acz nie bezbłędnych) sędziów na świecie.
        Niemcy dziś wygrają (oby za sprawą Podolskiego) i nie można mieć pretensji do
        Czechów, że zagrają rezerwy-ONI IDĄ NA MISTRZA, więc nie powinni "umierać za
        Holandię".
        Inna sprawa czy ten "urlop" wyjdzie Czechom na zdrowie. Może lepsza jest
        meczowa passa niż "oszczędzanie sił"? Zobaczymy.
        A tak naprawdę to trzymam kciuki za Łotyszy. Wiem, że bez wielkich szans, ale...
        • Gość: ws Re: Hasło, które napisałeś jest faszystowskie. IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 17:51
          "bardzo cenię piłkę
          > niemiecką. "

Pilka niemiecka na pewno jest dobra ale sa lepsze, ktore maja na MS i ME mniej
          sukcesow.
          Wiec, ze tak powiem, dla sprawiedliwosci byloby fajnie, jakby Niemcy mieli z raz
          siedem lat chudych. A potem niech znowu wygrywaja.

"W mojej ocenie więcej jest wśród Niemców antypolskości niż wśród
          > Polaków antyniemieckości,"

Jednak w Niemczech nie ma jakiejs obsesji antypolskiej.
          W Polsce obsesja antyniemiecka jest szeroko rozpowszechniona - co jest niejako
          zrozumiale.
          Ja bym powiedzial, ze oni raczej po prostu maja Polske w dupie - to tez niejako
          jest zrozumiale.
          Wiem o czym mowie, bo mieszkam od wielu lat w Niemczech.

"> Uważam, że Niemcy mają najlepszych dziennikarzy sportowych (obiektywizm) ""

Bardzo mozliwe, chociaz nie zawsze tak bylo ale w ostatnich latach sie chyba
          rzeczywiscie zmienili na lepsze.
          Jak w 1998 na mistrzostwach swiata Niemcy pokonani zostali przez Chorwatow, ich
          trener, Bertie Vogts zwalil wine na sedziego, ktory dal niemieckiemu zawodnikowi
          czerwona kartke (zupelnie slusznie) i insynuowal jakis spisek przeciw
          niemieckiemu futbolowi. Za ten szowinistyczny wyglup to nawet Bild-Zeitung go
          wysmiala.

"nie można mieć pretensji do
          > Czechów, że zagrają rezerwy-ONI IDĄ NA MISTRZA, więc nie powinni "umierać za
          > Holandię"."

Dla tych co beda grali, to wielka szansa, zeby sie pokazac i w przyszlosci juz
          nie grzac lawy.
          Wiec chyba beda "umierac za Holandie" (albo za Lotwe - kto wie?).
          • Gość: cyg@nek Cenna polemika. IP: *.enformatic.pl 23.06.04, 21:52
            Niemcy potrafią grać nie tylko skutecznie, ale i pięknie. Jeśli ktoś nie wierzy
            polecam mecze z MŚ'90 i puchar Borussi Dortmund. Nie ulegajmy stereotypom.
            Mówienie o słabych Niemcach jest nieporozumieniem, bo to wicemistrzowie świata.
            Jeśli jest drużyna, która gra do końca to właśnie Niemcy. Mogę się zgodzić, że
            obecne pokolenie piłkarzy nie jest najzdolniejsze, ale wyniki są, więc czego
            oczekiwać?
            Wiem, że czeski II skład zagra bez obciążeń i pamiętam, że polscy rezerweiros w
            pięknym stylu pokonali hamburgeiros(MŚ'2002). Kibicuję Czechom, a po cichu
            Łotyszom.
            W tych mistrzostwach odpadli już Włosi i Hiszpanie, to i odpadziocha Niemców
            albo Holendrów nie jest hańbą. Coraz mniej jest słabych drużyn.
            Co do obsesji antyniemieckiej w Polsce-przesada. Czterej pancerni są w polskim
            sercu, ale to już western a nie obsesja.
    • Gość: ws Jaka grupa smierci? IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 10:14
      Jest dwuch zzdecydowanych faworytow a reszta to przecietniactwo.
      Wszystkie inne grupy sa bardziej "smiertelne".
      Czesi nie podloza sie Niemcom, bo Niemcom nikt sie juz nie podklada. Za czesto
      wygrywali psim swedem i wyeliminowywali lepsze druzyny.
      Oczywiscie Czesi nie wystawia najlepszego skladu i dlatego Niemcy maja pewna
      szanse ale mysle ze niewielkie.
      Oczywiscie Holendrom moze powinac sie noga przeciw Lotyszom.
      Byloby szkoda.
    • Gość: dieter skłócone gwiazdeczki pojadą do domu IP: *.atr.bydgoszcz.pl 23.06.04, 10:59
      bo czechom sie nie będzie chciało walczyć do upadłego by pokonać niemców, a
      takie zwycięstwa same nie przychodzą
      niemcy natomiast raczej wygrywają z czechami,więc mają dobre nastawienie i
      wiarę w sukces
      a holandia wcale pieknie nie grała....
      • Gość: pacal pięknie może nie, ale co w takim razie powiedzieć IP: *.bg.am.poznan.pl 23.06.04, 11:13
        o Niemcach??? Poza tym z Czechami grali całkiem całkiem.
      • Gość: ws Re: skłócone gwiazdeczki pojadą do domu IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 13:17
        "> bo czechom sie nie będzie chciało walczyć do upadłego by pokonać niemców"

Na pewno bedzie sie chcialo, tylko niestety bedzie gral drugi sklad, wiec Niemcy
        jakies szanse maja.

"> a holandia wcale pieknie nie grała...."

Z Niemcami moze i nie ale z Czechami napewno piekniej niz Niemcy kiedykolwiek od
        wielu, wielu lat.
    • Gość: BiG78 Niemcy i tak wygrają IP: 62.233.207.* 23.06.04, 11:03
      Jak zawsze 1:0 i nie będzie się im chciało biegać
      • Gość: ws Definicja Linnekera: IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 13:21
        "Pilka nozna, to taka gra, gdzie 22 facetow gania za jedna pilka
        i na koniec wygrywaja Niemcy".
        Dzieki bogu to sie nie zawsze sprawdza.
    • Gość: trapatoni Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: 80.51.234.* 23.06.04, 11:26
      czesi demoluja niemców a holendrzy miazdza łotyszy
    • Gość: antyniemiec Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: 212.160.138.* 23.06.04, 11:49
      podłożą sie jak w '38 Hitlerowi
    • Gość: trapatoni Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: 80.51.234.* 23.06.04, 12:11
      niemcy to jedna wielka pomylka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a holandia jest spoczko
      niech ten advcat wposci w koncu kluiverta!!!!!!
      • Gość: kibic Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:29
        Tak ,tak pewnie meczu Niemcy - Holandia nie oglądałeś. Kto w tym meczu miał
        szczęście ? Pewnie Holandia śmiechu warte.
      • Gość: cyg@nek Uwaga godna trapatoniego. IP: *.enformatic.pl 23.06.04, 17:25
        ... i jeszcze Cruyffa z van Bastenem.
      • Gość: ewa Re: Dziś finisz grupy śmierci IP: *.nadzikimzachodzie.pl / 62.233.233.* 23.06.04, 18:43
        To wtedy może zdjąć pozostałych dziewięciu (bramkarz niech zostanie), by nie
        przeszkadzali Kluivertowi w indywidualnych popisach.
    • Gość: Holender Holendrzy to kompromisowcy!!! IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 23.06.04, 12:58
      Od 12 lat mieszkam w Holandii i wiem ze pilka nozna w tym kraju jest tylko i
      wylacznie rozrywka. W skladzie holandii graja glownie "obywatele holenderscy"
      bylych kolonii takich jak surinam i ichnie do tej pory antyle holenderskie
      (davids, seedorf, kluivert, van hooidonk) a takze sa pilkaze pochodzenia
      tureckiego i marokanskiego. Choc wszyscy sa 3cim albo 4tym pokoleniem
      mieszkajacym w holandii to nie maja poczucia narodowego, nawet nie znaja
      pierwszych dwoch zdan hymnu bo maja inna kulture. W ten sposob rozgrywki euro
      czy mistrzostwa swiata sa dla nich impreza na ktorej mozna zarobic tak jak w
      ligach wloskich czy hiszpanskich w ktorych graja i zarabiaja miliony na rok.
      Holenderska duma ich wali, w przeciwienstwie do van Nisteroya i robbena ktorzy
      sa prawdziwymi holendrami i im zalezy. To jest moim zdaniem najwieksza porazka
      reprezentacji holandii.
      • Gość: Romek A ja sie ciesze IP: 5.5R2D* / *.pg.com 23.06.04, 14:36
        A ja sie ciesze ze "nasi" nie pojechali do Portugalii; wyobrazacie jakbysmy sie
        dzisiaj czuli gdyby zamiast Lotyszy Polacy grali z Czechami, Holandia i
        Niemcami? Az ciary przechodza (kto nie pamieta Polska - Lotwa 0 : 1)
      • Gość: jaca Re: Holendrzy to kompromisowcy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:42
        to ciekawe co piszesz bo zawsze wydawało mi się że Edgar Davids jest jednym z
        najbardziej zaangażowanych graczy Oranje. Nie przypominam sobie meczu w którym
        by odpuścił.
        • Gość: Lope Re: Holendrzy to kompromisowcy!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.04, 17:49
          Rzeczywiście interesujące. Jednak Davids jest podobno uważany wlasnie przez
          kibicow Oranje za najbardziej oddanego sprawie, jest ich faworytem po prostu w
          tego typu sondażach nt. motywacji. Być może obserwacja wywiedziona z postawy
          niejakiego Kluiverta. No ale w tej sytuacji nie da się mądrze
          generalizować...wygląda że to cecha osobista człowieka a nie surinamczyka...
          Ja myślę - a jestem fanem Holandii i Brazylii - że problemem są waśnie w
          drużynie i trenerzy. A o obojętności gracza mowiono na przyklad...tak, tak...po
          występie van Basten w MS we Włoszech. Ten największy pilkarz tamtej dekady na
          MS nie pokazal tego co zwykle (znowu - być może z powodu sklocenia zespołu i
          trenera, czy nie byl to wtedy ten sam Dick Advocaat?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka