Dodaj do ulubionych

Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd

• Gość: 4krzych1 w Portugalii jest coś nowego: IP: *.acn.pl 26.06.04, 09:54
      "...WNIKLIWE KRYCIE..." - no pyszne po prostu!!!
      • Gość: Athlon Re: w Portugalii jest coś nowego: IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 26.06.04, 10:52
        ale i tak moim zdaniem Szpakowski nie wali głupot w stylu "grecy nie umiom", co
        zdażyło się komentatorowi meczu Francja-Grecja, myslałem, że znajomośc języka
        polskiego jest wymogiem przy przyjmowaniu do pracy w telewizji...
        • Gość: Lupus Re: w Portugalii jest coś nowego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 11:10
          Te głupoty wygadywane przez większość komentatorów da się wytłumaczyć emocjami.
          Niech będzie! Brak przygotowania do pracy to już lekceważenie kibiców -
          przykład nazwiska - w Europie jest kilkanaście języków, w tym kilka
          słowiańskich - dlaczego Jirzinek (Czech) zmienia jeden na Dżirzinek, dlaczego
          Nedwed ( z apostrofem nad e) zmienia bałwan jeden na NEDWED a nie Nedwied. To
          samo z nazwiskami Chorwatów, Rosjan. A słynne Szpakowe Olimpik Marsei (
          dlaczego jednak nie Inter Milani albo Bayerna Munich?) Głąby do nauki!
    • Gość: ss Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:09
      Powiem ci, że troche przesadziłeś...Aż tak idiotycznie to Szpaku nie gada.
      Owszem popełnie błędy, ale da sie go słuchać. Co powiesz, w takim razie o
      poziomie red. Jasiny, Iwańskiego, a do filozofa Mielcarskiego to już nie mam
      siły. Francja-Grecja skomentował duet komentatorski wszechczasów, Basałaj-
      Mielcarski. TRAGEDIA, DRAMAT, co oni prezentują. Może się mniej trochę mylą od
      Szpaka, ale brak im tej właściwej nutki w głosie, tego elektryzowania. Szpaku
      mimo bardzo śmiesznych i żenujących błędów jest najlepszy z wszystkich
      komentatorów TVP. Wnioski pozostawiam wam samym. Skoro popełniający mnóstwo
      błędów Szpakowski jest najlepszym komentatorem w TVP...
      • Gość: reyals Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.nmax.pl 26.06.04, 12:41
        Chyba cie straszy albo jestes z W-wy. Przecież tego palanta nie można słuchać.
        Zawsze przynosi nieszczęście i ten jego niby bezstronny komentarz. Obudzcie sie
        wszyscy.Najpierw z kolegą Bońkiem szli za Włochami, później za Francją. Strach
        pomyśleć co on może sobie teraz zrobić. Chyba otworzy sobie żyły. " Normalne
        oczy" błagamy cie o to. OTWÓRZ SOBIE ŻYŁY i daj nam spokój.
      • Gość: Szpaki precz! Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 11:51
        > Powiem ci, że troche przesadziłeś...Aż tak idiotycznie to Szpaku nie gada.
        > Owszem popełnie błędy, ale da sie go słuchać. Co powiesz, w takim razie o
        > poziomie red. Jasiny, Iwańskiego, a do filozofa Mielcarskiego to już nie mam
        > siły. Francja-Grecja skomentował duet komentatorski wszechczasów, Basałaj-
        > Mielcarski. TRAGEDIA, DRAMAT, co oni prezentują. Może się mniej trochę mylą
        od
        > Szpaka, ale brak im tej właściwej nutki w głosie, tego elektryzowania.

Pieprzysz, synku. Zgadzam sie, ze Basalaj i Mielcarski sa do odstrzalu, ale
        Iwanski przerasta Szpaka o glowe. Darka da sie sluchac? Nutki w glosie??
        Elektryzowanie??? Kup sobie bilet na jakis wystep kabaretowy, powinienes byc
        zadowolony. Ale nieprawda jest, jakoby Szpakowskiego dalo sie sluchac: dwoch
        zdan po polsku sklecic nie umie, myli zawodnikow, druzyny i trenerow, nie jest
        na biezaco z europejska pilka (nie wie, na przyklad, kto gra w ktorym klubie),
        nie potrafi dobrze wymowic nazwiska, ktore ma wiecej niz dwie sylaby (a i z
        dwusylabowymi czasem sobie nie radzi - vide Hargreaves). Tobie najwyrazniej
        odpowiada taki prymitywny belkot, ale to jeszcze nie powod, zeby TVP promowala
        ja za moje pieniadze w czasie najwiekszej ogladalnosci.
    • Gość: sergo Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:41
      pamiętacie jak Dariusz komentując mecz legii z ifk goeteborg na koniec
      powiedział na "... na pytanie kibiców w całym kraju(szpakowski gdzie jest ta
      legia? tak śpiewali kibice w tamtym czasie gdy legia grała na wyjeździe)
      odpowiadam w Lidze Mistrzów" tym mnie załatwił
    • Gość: ja Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: 195.225.180.* 26.06.04, 13:11
      "Grają swoje ale bez swojej charakterystyczne gry"
    • Gość: salix Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 13:32
      Dawno temu było Holandczycy i Brazylianie...
    • a.adas Czy Szpaku zatrzymał się w 98 roku. 26.06.04, 15:53
      Słuchając go mam wrazenie, że on za stan obowiązujący uznaje właśnie
      mistrzostwa świata we Francji. Podnieca się Del Piero, Zidanem, Thuramem,
      Owenem, Beckhamem itp., a o młodszych zawodnikach wie co najwyzej tyle, ile
      napisano w oficjalnym programie mistrzostw. Tak samo nie do końca wie, co się
      działo w piłce przez te lata, myli druzyny, lata itd.
      A zabił mnie wywiad w "Wyborczej" z kwietnia bodaj, ZAWODOWY komentator piłki
      noznej na pytanie bodaj Wołowskeigo, a może Pola zaczął się śmiać.
      Basałaj moze nudzi, ale nie przeszkadza oglądać meczu. A Szpak, nie dość ze
      nudzi to jeszcze nie szanuje słuchaczy, i nie radzi sobie już z sytuacją na
      boisku. W dawnych dobrych czasach były dwie kamery na krzyż, to można było
      gadać co się chciało i starczało przygotowanie radiowe. No i nie było
      internetu, to w historyjki o taki Linekerze, czy Maradonie wierzyło się bez
      zastrzezeń. Teraz każdy debil (taki jak ja) może w minutę sprawdzić informację.
      • Gość: MistrzBo klony angielskie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.06.04, 16:18
        "na boisko wchodzi WESSEL", 20 minut pozniej " przy pilce WASSEL", mija
        kolejne 20 minut " strzal oddal WASSL". ilóż ci cholerni Angole maja zawodnikow
        o podobych nazwiskach i tak samo wygladajacych;)
    • Gość: zwykły kibic Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 26.06.04, 16:26
      Wszystkim, którzy próbują stanąć w obronie Szpakowskiego, głęboko współczuję.
      Tak, jak współczuję każdemu, kogo dopadła nieuleczalna choroba. I to choróbsko,
      które nawiedziło nic nie winnych kibiców, uderzyło ze zdwojoną siłą powtórnie.
      Już była nadzieja, że kryzys został przezwyciężony, prawie dwa lata spokoju, a
      tu nagle znów zjawia się Szpakowski. I to jak się zjawia! Kompletnie nie
      przygotowany, jeszcze bardziej nie czujący piłki, której zresztą nie rozumiał
      nigdy, piramidalny ignorant językowy, bufon, Narcyz, nieuk. Jego podejście do
      zawodu, za który otrzymuje niemałe pieniądze z naszych danin na TVP,
      dyskwalifikuje Go całkowicie. Ludzie, otwórzcie oczy i uszy! Ten bałwan nigdy
      nie KOCHAŁ piłki nożnej. Gdyby było inaczej, w życiu nie popełniałby tak
      rażących błędów. Ostatnia sprawa, to jego "wiarygodność" jako komentatora. Jego
      kibicowanie poszczególnym zespołom (najczęściej faworytom), jest tak nachalne i
      słyszalne, że wprost niesmaczne. Wszystko razem upoważnia do podsumowania
      działalności tego Pana, jednym słowem: ŻENADA!!!!!!:(
      • Gość: nothing Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 18:01
        Kiedyś: Ronald de Bur i jego brat bliźniak Frank de Ber.
        Ostatnio: Gusjew z ósjemką.
      • Gość: nie lubiący Szpaka Szpakowskiemu mówimy NIE!!! IP: *.astral.lodz.pl 27.06.04, 11:49
        Żenada i jeszcze raz ŻENADA!
        Ja nie mogę go słuchać. Wolę przełączyć na relację w ZDF a jeżeli nie ma innego
        kanału z transmisją, po prostu ściszamy trochę telewizor tak, że ledwo słychać
        tego pseudo-komentatora... (trochę traci na tym atmosfera, ale wolimy to niż
        wysłuchiwanie jego durnych tekstów)
        Panie Basałaj - dlaczego on wrócił?!? Co to za układ...?!
        Szpakowskiemu mówimy NIE!!!
        • gutek9 Re: Szpakowskiemu mówimy NIE!!! 27.06.04, 14:24
          Jak mi znajdziesz lepszego komentatora w Polsce to stary jesteś poprostu mój
          idol. Szpaq pieprzy trzy po trzy para piętnaście ale przynajmniej czai klimat
          meczu. Czasami jak coś pierdyknie to mam przynajmniej polew. a Basałaj
          Srasałaj? on jak komentuje to pożal sie Boże!! Niech idzie sobie w bierki
          pograć albo najlepiej pojedynki szachowe komentować. nara nie lubiący szpaka.
    • Gość: Johny mnie rozp... bardziej pan mielcarski IP: *.iweb.pl 26.06.04, 19:03
      bordziej dennego goościa to jeszcze nie slyszalem. powinien miec nazwisko milczarski. bo te jego historie typu kosmici przylecieli i larsson wrocil do reprezentacji,to juz lepiej posluchac jak jan tomaszewski obronil by te karne
      • lk-b-01 olimpik marsei 26.06.04, 19:43
        a ja mu daję wyłączność na komentowanie tej gruzyny, olimpik marsei!
        • marcinmurawski Re: olimpik marsei 26.06.04, 21:48
          a dla mnie i tak największym hitem jest Sfen Joran Erikszon - zabawne, bo
          akurat w Danii tak się wymawia (Joran zamiast Goran, czy Joeteborg zamiast
          Goeteborg), mieszkalem przez jakis czas wiec sie dopytywalem i sprawdzilem.
          Natomiast i Szwedzi i ogolnie Europa moowi "Goran", tak jak "Goeteburg",
          czy "Gothenburg". Ale dla buca S - ciage "Joran"
          A - i inna ciekawostka dunska, tj. z dunskiego jezyka. "Leverkusen"
          (dokladnie "Lever kussen") oznacza mniej wiecej tyle co kurze pipki :) A jak to
          powiedzialem to sie znajomi Duny dziwili ze jest takie miasto w Niemczech i
          polewali na maxa :))
          • Gość: :) Re: olimpik marsei IP: *.proxy.aol.com 26.06.04, 23:50
            nie wiem jak powinno być poprawnie, ale brytyjscy komentatorzy też mówią
            Joran...
          • Gość: Marek Re: olimpik marsei IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 27.06.04, 11:36
            Właśnie Szwedzi wymawiają "G" w Goeteburg, Goranie, Gullfiberze jak "J" zbliżone
            nieco do ... polskiego "ż" ale bardzo miękkiego.
            Czyli "Sfen Joran..." jest najbliższe wymowy "cieciu, co byłeś w Danii"
            Konsultowałem to ze SZWEDAMI.
          • Gość: potopczyk Re: olimpik marsei IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 11:56
            Od roku ucze sie szwedzkiego. I zapewniam cie, ze "Joran" jest o wiele blizszy
            szwedzkiej wymowy, niz "Goran". Goran to moze byc Ivanisevic, w tenisie. Tak
            jak nie mowi sie "Goeteborg", tylko "Joeteborj(e)" - w przyblizeniu,
            naturalnie. A to, ze Angole maja Gothenburg... Coz, maja tez Warsaw, nie?
    • Gość: lbk Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 21:58
      szwecja-wlochy po udanej akcji wlochow w polu karnym:
      - ... z duza latwoscia i soboda szwedzi dopuszczaja wlochow do takiej sytuacji

dobre, dobre

portugalia-anglia po strzelonej bramce przez portugalczykow mielcarski prubuje cos powiedziec, a szpaq przez lzy szczescia wali cos w stylu:
      - cicho grzesiu, dajmy sie im chwile pocieszyc

• Gość: lbk Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 22:02
        przepraszam za blad "probuje"
        • Gość: Łukasz Darek.. IP: *.toya.net.pl 27.06.04, 00:20
          Komentarz z WC 2002 przebija wszystko :
          "Zieliński puścił Bąka lewą stroną"....... Dostałem skurczu mieśni brzucha ..
          Inne "stratosferyczne" powiedzenia :
          "indywidualny zwód" , "dośrodkowanie na skrzydło", "ostatni finał ligi mistrzów
          ogladało 29 miliardów ludzi" ... ahhh
          Wszystkie te "anomalie językowe" przytaczam jednak z uśmiechem na twarzy.
          Dzieje sie tak poniewaz lubie Darka. Popelnia swoje "kardynalne" błędy. Ale
          widać ze on zyje i emocjonuje sie meczem. Nie smęci. Wprowadza niezła
          atmosfere. W kazdym badz razie jest "galaktycznie" lepszy od fatalnego Basałaja
          ktorego nie moge słuchać.

• rolotomasi Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd 27.06.04, 16:38
            Pożyczyłem i oddaję>>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9346918&a=13770285
    • Gość: zizu Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.04, 02:20
      szpaku na drzewo, bo obciach niesamowity: szwjatajnger jest jest bardzo podobny
      do efenberg...era.,
      Vieri, stnanął mu (???????????????!!!!!!!!!!!!!!) ...........bramkarz na
      drodze, wezcie tego krawaciarza i nie mowcie, ze jest dobry
      • coatlicue Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd 27.06.04, 16:47
        skąd oni biorą tych komentatorów?? pliiizz.............
    • Gość: niedźwiedź Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: 62.181.170.* 27.06.04, 12:39
      Jak długo jeszcze ten "fachura" będzie straszyć kibiców? Mam nadzieję, że nie
      do śmierci, jak jego idol czyli Jan Ciszewski. Aby być komentatorem piłkarskim
      nie wystarczy trajkotać bez przerwy i bez sensu. Warto jeszcze umieć
      rozpoznawać choćby polecenia sędziego i wiedzieć, czy gra będzie wznowiona
      rzutem z autu, czy rzutem wolnym.
      • Gość: Poznańczyk Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 16:44
        A co powiecie o przed meczowym studio z Szaranowiczem w roli głównej? Co drugie
        słowo następuje cudowne "yyyyyyyyyyyyy".
        Szaranowicz komentujący skoki narciarskie:
        Jaką ten zawodnik ma potencję, tak jak Adam Małysz kilka sezonów temu :PPPPPP

Szpaka lubię bo jest przynajmniej zabawnie, a nikt nie powie, że Jasina i
        Iwański nie mają swoich faworytów (mecz Legia-Lech rewanż PP) :-(
      • Gość: tom Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 16:44
        Szpakowski jest dobrym komentatorem. Lubie oglądac mecz jak Szapak komentuje. I
        co z tego, ze gosc cos tam powiedział albo cos zle wymawia. Robicie straszną
        zadyme z byle czego.
        • Gość: Hary Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 27.06.04, 17:20
          Szpakowski najpierw piał zachwyty na zespołem b. ZSRR, a teraz dostaje orgazmu
          wymawiając wielokrotnie słowo Zidane. Na szczęście mój telewizor ma taki
          genialnie przewidziany na takie okoliczności przycisk wyłączający fonię i mam
          spokojne oglądanie meczu bez kretyńskich komentarzy. A tak przy okazji kto to
          wydłubał z niebytu i popiera taką miernotę dopuszczając go do mikrofonu.
          Dziennikarze śledczy ujawnijcie to!
    • Gość: maciek IMO NAJBARDZIEJ FINEZYJNY KOMENTARZ SZPAKA IP: *.futuro.pl 27.06.04, 17:26
      ooolalala ! po bramce dla Francji w meczu z Anglia. polecam tez linka.
      kibice.net/forum/viewtopic.php?t=206
    • Gość: Aza Szpakowskiemu stanowcze NIE IP: *.wrzos.wroc.pl 27.06.04, 20:45
      • Gość: agvik pomaranczowo biali IP: *.tele2.pl 27.06.04, 21:29
        to nie byl Szpakowski.
        Wczoraj po meczu Holandia-Szwecja uslyszlam nastepujacy komentarz.
        "Pilkarze w pomaranczowych koszulkach dzisiaj grali na bialo"
      • Gość: profan Re: Szpakowskiemu stanowcze NIE IP: *.w / 80.72.36.* 27.06.04, 22:56
        Hmm, coś ciekawego (optymistycznego?) dzieje się chyba w TV - mecze zaczął
        komentować Basałaj, o Dareczku nie słychać. Już taki piękny mecz opuścił -
        Grecja-Francja, gdzie wydawałoby się faworyt murowany. Można by się znowu (jak w
        meczu Francja-Chorwacja) zachwycać się "cudowną", "genialną", "wzorcową" grą
        Zidana i CO . Dareczek lubi się ślinić do faworytów, daje wówczas zniesmaczonym
        widzom lekcję futbolu.
        No i czemu go nie ma? Może gamoń znowu komuś podpadł i poszedł w odstawkę.
        Byłoby miło.
    • Gość: w Szpakowski jest Davidem Beckhamem komentarza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 22:57
      piłkarskiego
    • Gość: mare Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 23:38
      Faul Jiraneka, przy piłce Wincente, podanie do Wincenta, Francuzki piłkarz
      Marlet (głupek wymawia z "t" na końcu) itp itd
      • Gość: kid Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.euv / 193.174.122.* 28.06.04, 01:25
        26.o6
        Mecz holandia-szwecja, druga polowa.''PODANIE larson, larsooon,larsooon,larsson
        w polu karnym i bedzie goooo..VAN Der SAR,NIEKTORYCH CHYBA DENERWUJE TEN
        BRAMKARZ.''
    • Gość: baro Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 01:40
      Z dawanych czasow:
      Frank de BUR do swojego brata de BERA.
      Albo to co przytaczal Pilch: "kapitan Smiertin" - jak tylko byl przy pilce albo
      Michal Zewlakow do swojego starszego o 2 minuty brata Marcina (lub na odwrot
      nie wiem ktory jest mlodszy).
      Mnie strasznie smieszy jak Szpak non-stop myli zawodnikow.Nawet przy karnych
      pomylil bodaj Maniche z Nuno Gomesem;)
      No i oczywiscie Zizu ktory "wszystko widzi","i jedni i drudzy" przy kazdej
      okazji;)
      Co nie zmienia faktu ze mam olbrzymi sentyment do tego pana, moze dlatego ze
      jestem mlody i gdy zaczynalem ogladac mecze to wlasnie z jego
      komentarzem..zreszta jest o niebo lepszy niz np. koles ktory komentowal Czechy -
      Dania...to jego teatralne podnoszenie glosu..strasznie mnie wkurza ta
      maniera..wole Szpaka przynajmniej autentycznie przezywa te mecze;)
    • maretina Re: Komentarz Szpaka z Meczu Gwiazd 28.06.04, 06:35
      to nie byl darek szpakowski, tylko jakis inny pan w meczu... hmmmm mam
      nadzieje, ze sie nie myle;) holandia szwecja. oto cytat:
      strzelil srodkowa czescia stopy dlugiego rogu":D)))))))))))))))
    • lester31 Re: Niech wreszcie skończy z tymi SPEKTAKLAMI !!! 28.06.04, 07:58
      W każdym meczu mamy być świadkami SPEKTAKLU !!!! Dosyć tego !!!!
      • Gość: Berni Re: Niech wreszcie skończy z tymi SPEKTAKLAMI !!! IP: 213.199.221.* 29.06.04, 21:23
        A to (oczywiście o Francji): Ta asymetryczność akcji - raz lewą, raz prawą
        stroną boiska, a czasami środkiem. Pogratulować!
        • Gość: Lope Jan Ciszewski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 21:55
          teraz powtarzają mecze z jego komentarzem w tv. Patrzę, slucham i powiadam: był
          świetny. Miał i głos, i zrozumienie futbolu. Takiego szukajcie !
          • cza_ha Re: Komentarz Szpaka z meczu Finał Euro 2004 05.07.04, 00:10
            " Dzień Dobry Państwu, 30 stopni ceksjusza wspaniała piłkarska pogoda "
            Po takim wstępie wiadomo : facio się zna !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka