Gość: antychryst1 IP: *.4pr.pl 29.07.04, 10:56 czy przez to ze tvp nie transmituje meczow to przypadkiem kluby(na razie wisla) nie traca duzych pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miki Re: mam pytanie 2 IP: *.aster.pl 29.07.04, 11:12 A jak myślisz, dlaczego PZPN podpisał na ligę kontrakt z Canal+, a na Ligę Mistrzów z Polsat Sport oraz inne zagraniczne ligi. Widać, jakie efekty przynosi praca Basałaja w TVP. Nie wiem, czy się ze mną zgodzisz antychryst. Ale Basałaj i Lenkiewicz powinni zabiegać o telewidza, a tymczasem Listkiewicz musi szukać sponsorów w Canal+ i Polsat Sport, bo oni wykazali zainteresowanie transmisjami z meczy. A Basałajowi na tym nie zależy. PS. Niektórzy bronią Basałaja, że to nie jego wina. No sorry, ale jak by u mnie w firmie był taki kierownik komórki, który spaprał by robotę, to w najlepszym wypadku, czekała by go degradacja. I tu Basałaj i Lenkiewicz zawinili. W końcu ktoś na wysokim stanowisku w TV powierzył im te funkcje i oni reprezentują dział sportu. Oni, jako szefowie sportu w programach 1 i 2 odpowiadają za relacje i to oni powinni renegocjowac warunki ze Sportfive. Tak więc nie zgodzę się z tym, że to nie jest winą red. Janusza Basałaja. Pozdrawiam Cię antychryst. Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: mam pytanie 2 29.07.04, 11:46 A dlaczego kluby nie negocjuja bezpośrednio z TV tylko korzystają z pośredników typu sportfive ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: mam pytanie 2 29.07.04, 11:52 > PS. Niektórzy bronią Basałaja, że to nie jego wina. No sorry, ale jak by u mnie > > w firmie był taki kierownik komórki, który spaprał by robotę, to w najlepszym > wypadku, czekała by go degradacja. Ale przeciez redakcja sportowa przedłużyła umowę ze sportfive. To wyższe szefostwo (Gaweł ???) uznało umowę za nieważną. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: mam pytanie 2 29.07.04, 12:29 Kluby mają podpisaną umowę ze Sportfive, i pieniadze prawdopodobnie i tak dostaną. Klub straci na reklamach stadionowych. Tak się waham. Ciekawe czy jak Wisła wylosuje MU czy Real (odpukać) TVP dalej się będzie upierać, ze nie praw? Odpowiedz Link Zgłoś