Dodaj do ulubionych

Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 08:38
Nie wiem czy to dobrze dla Wisły.
Obserwuj wątek
    • Gość: arti to lepiej niż piczka IP: 80.51.254.* 09.12.04, 08:54
      gdyby miał za Kasperczaka przyjść jakiś trener z wynikami to ok, ale Liczka -
      dzięki!czyli Wisła - mistrz!
      • Gość: Darek Lechu - skoro nie wiesz, to po co się wypowiadasz? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.12.04, 09:52
        Pies jak nie ma co robić, to wiesz co liże...
        • Gość: swerd na pewno to dobre dla górnika.lorens sie oddalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:19
          • Gość: Lech Poznań KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ! IP: *.u.mcnet.pl 09.12.04, 13:48
            spadaj na bambus banany prostować, mowiąc po polsku
            • Gość: pyrek Re: KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 15:08
              Lech ma za to trenera fachowca
              • Gość: Lech Poznań TRENER LECHA JEST NAJLEPSZY!!! IP: *.u.mcnet.pl 09.12.04, 17:11
                i dlatego wszyscy przyjezdni z krakowa robią mu na dzień dobry Loda!!!!
      • Gość: qwerty mistrz ligi podwórkowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:00
        podobno do trzech razy sztuka, ale... mistrzostwo polskiej ligi podwórkowej to
        dla wisły żaden sukces to obowiązek, a ciupiałowi się dziwię, najpierw jedzie
        po kasperczaku jak po łysej kobyle, a teraz go zostawia? teraz to ostatnia
        szansa by nowy trener mógł jeszcze coś zrobić i wywalczyć wreszcie ten awans do
        LM, a jak nie to choć do ligi UEFA. wcale się nie dziwię, że piłkarzyny murem
        stoją za trenerem, bo każdy inny za takie pośmiewisko rozgonił by ich po
        okręgówkach. i te kolesiowskie transfery kasperczaka - że tylko pajaca hughes'a
        przypomnę... arivederci marzenia o LM :(
        • Gość: Zbychu Re: mistrz ligi podwórkowej IP: 80.51.255.* 09.12.04, 10:37
          aWANS

Awans do jakielkolwiek ligi moga i muszą wygrac piłkarze.Jak nie ma się kim
          grać to spadać!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Johny [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 10:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: PawełB. Re:LEGIA LEGIA LEGIA !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:08
        Przynosisz wstyd kibicom Legii, także i mnie.
        Mam dla Ciebie propozycję: albo wypowiadaj się na temat
        albo zamknij mordę palancie.
    • Gość: mim Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:09
      do śmieci można wrzucić ładnych parę wydań Gazety z "Faktami" odnośnie
      Kasperczaka- sięgacie dna- szkoda
      • Gość: mil Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.12.04, 10:23
        Zyczyłbym sobie aby Polska przyjęła standardy europejskie najlepiej standardy
        angielskie gdzie trener pracuje kilka kilkanaście lat. A u nas pomysł na
        drużyne to zatrudnić nowego trenera.
    • Gość: SEVEN BIALONSKI I WEBER... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.12.04, 10:23
      pora odszczekac pare artykulow. ale chyba honoru wam nie starczy
    • Gość: pancio Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: 62.29.137.* 09.12.04, 10:36
      "Późno w nocy ze środy na czwartek..." oni poprostu oglądali mecz LM a później
      skróty!! a wszyscy mówią ze rozmawiali ! tylko oglądanie pozostaje Wiśle :-)
    • Gość: Kibic z Poznania Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:42
      Hmm ... !
      Brawo Prezes Cupiał !
      Wykazał Pan bardzo dużo rozsądku w przypadku Pana Kasperczaka zostawiając go na
      stanowisku trenera, jak najbardziej należało obniżyć względnie zamrozić apanaże
      do czasu osiągnięcia wytyczonych celów, zatrudnienie innego trenera i "praca od
      postaw" pochłonęłoby znacznie większe koszty.
      Odsunięcie od polityki transferowej jest jak najbardziej uzasadnione.
      Zatrudnienie Pana Mielcarskiego wydaje się być bardzo logiczne - ciekawe
      czy będą razem współpracować, jeżeli są profesjonalistami, a na to wygląda
      to maszyna Kasperczak - Mielcarski ma ogromne szanse nabrać oszołamiającego
      rozpędu.
      Tak na koniec to w Polsce też mamy bardzo zdolnych piłkarzy nie trzeba
      koniecznie szukać nowych graczy na południu Europy lub w AFRYCE.
      Gratuluję jeszcze raz moim zdaniem bardzo trafnej decyzji Panu Cupiałowi,
      pod względem biznesowym wykazał Pan PROFESJONALIZM w pełnym tego słowa
      znaczeniu.
      ŻYCZĘ PANU SAMYCH SUKCESÓW W PRZYSZŁYM ROKU - ZDOBYCIA MISTRZOSTWA POLSKI
      PUCHARU POLSKI, KWALFIKACJI DO LIGI MISTRZÓW LUB PÓŁFINAŁU PUCHARU UEFA (TO
      TEŻ NALEŻY TRAKTOWAĆ JAKO SUKCES) I PROSZĘ NIE ROZSPRZEDAWAĆ ZESPOŁU.
    • Gość: kibic z Katowic Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:05
      Nie wiem czemu Kasperczaka tak lubią kibice Wisły i za co?
      z takim skłądem to nawet trener matol wygralby Lige Polską.
      A w pucharach? Wisła dobrze grala jak kasperczak dostał zespoł od Smudy! a
      potem jak juz caly sezon przepracował z nia to przegrali z adnrlechtem bez
      stylu a potem przerzneli z Valerenga! nastpeny sezon i co?????...... przegrany
      mecz z realem. mozna przegrac ale trzeba wierzyc ze sie wygra.... a potem Super
      silni Gruzini ich opykali!!!! ich podoboj skonczyl i zaczał sie na Wisle. To sa
      2 lata pracy Kasperczaka w Wisle. Gdybym był Cupialem to bym wywalil
      Kasperczaka ....... ale cóz zawalili prawnicy ze taka umowe zrobili
    • lil_makaveli JA TEŻ NIE WIEM CZY TO DOBRA WIADOMOŚĆ... 09.12.04, 11:05
      Zanosiło się na to. Kasperczak zaczął znowu czuć się pewnie udzielając
      wypowiedzi "byłem przeciwny odejściu Uche", "jestem przeciwny odejściu
      Gorawskiego". Moim zdaniem trener powinien zostać, ale nie na dotychczasowych
      warunkach, tzn. ograniczyć mu możliwość sprowadzania tych graczy, których zobie
      zażyczy. Jeżeli są chętni, to trzeba sprzedać Żurawskiego, Gorawskiego,
      Szymkowiaka i kogo tam jeszcze się da i niech Kasperczak buduję nową drużynę na
      przyszły sezon. Piszę "na przyszły", bo ten, nie ma co ukrywać, Wisła zakończy
      z Mistrzem (8 pkt. przewagi i tyle 13 meczy do rozegrania). Użyłem też
      słowa "drużynę", tzn. nie 11 + Stolarczyk i Kwiek! Teraz w obliczu odejścia
      kilku graczy z podstawowego składu, nie ma kim grać! Ale tak to jest jak nawet
      w PP po boisku w Gorzycach biegała pierwsza 11! Nowi gracze będą potrzebowali
      czasu, żeby zaaklimatyzować się w Wiśle. Jestem ciekaw ile czasu zajmie
      Kasperczakowi nauczenie Madeja gry w obronie (w Lechu przez tych pare sezonów
      nie nauczył się nawet jej podstaw). Nie wiem jak wyglądają umowy między
      klubami, ale myślę, że powrót Brożków nie byłby złym rozwiązaniem. To tyle
      zobaczymy co z tego wyjdzie...
    • Gość: bolo Został i inc się na lepsze nie zmieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:42
      szkoda, bo z takim budżetem można już pograć choćby w UEFA
    • Gość: Piotr z Łodzi Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.lodz.mm.pl 09.12.04, 11:59
      nie było warto zwalniać Kasperczaka bo to i tak jeden z najlepszych polskich
      trenerów. Za granicą z polskich trenerów doceniono jedynie Kasperczaka i Bońka
      (seria A i B we Włoszech - co by nie powiedzieć). Alternatywą dla Kasperczka
      w/g mnie mógłby być Smuda ( Liga Mistrzów, 3 mistrzostwa Polski, superpuchar )
      którego szkoda do słabiutkiej Odry Wodzisław. Liczko - dobry dyrektor sportowy
      albo prezes PZPN. Problem polskiej piłki to nie Kasperczak, czy Smuda, ale
      organizacja, infrastruktura, szkolenie, brak dobrze opłacanych trenerów z
      zgranicy, czy klasowych z Polski, którzy mogliby podszkolić polskich piłkarzy w
      technice w indywidualnym treningu. Takich asystentów - korepetytorów. Wreszcie
      problem Wisły to nie Kasperczak, ale brak Ekstraklasy Juniorów ( Ligii
      Rezerw ), którą tworzyłyby dróżyny grające w I lidze. Nie może być tak aby
      rezerwowy Wisły Kraków: Kukiełka, Kuźba, tracili czas w 3 lidze, a Brozkowie,
      Strąk, Kuzera, Nawotczyński, czy Kwiek gdzieś tak za karę błąkali się po
      słabych klubach. Niechby taka Ekstraklasa Rezerw grała o Puchar Ligii, miała
      swojego tytularnego sponsora i transmisje w regionalnej telewizji. Piłkarzy
      Wisły uśpiły łatwe zwycięstwa na rynku krajowym dla tego przegrali w Europie z
      Anderlechtem, Valerengą i Dynamem Tibilisi. Widzew do końca rywalizował ramię w
      ramię z Legią dlatego miał dosyć waleczności, aby odrobić straty z Borendby
      Kopenhaga i awansować do Ligii Mistrzów. Wisła już nie rywalizyje z nikim.
      • lil_makaveli MYŚLAŁEM, ŻE FANI SMUDY JUŻ WYMARLI... 09.12.04, 12:24
        Ogólnie ciekawe spostrzeżenia... ale odpowiednikiem drużyny rezerw jest Wisła
        II, występująca w normalnej lidze rozgrywkowej (na takiej zasadzie, że jeżeli
        pierwsza drużyna gra w 1 lidze, to druga drużyna może występować maksymalnie w
        3 lidze). W tej drużynie występują oczywiście również juniorzy, chociaż
        oczywiście drużyny juniorskie istnieją niezależnie i posiadają własny cykl
        rozgrywkowy (liga, zgrupowania reprezentacji itp.). Po co tworzyć ligę rezerw?
        Jakich piłkarzy wystawiałyby w niej inne drużyny? Odpowiedź: Z 3-cio, 4-
        toligowych obecnych rezerw!!! Dla takich piłkarzy jak Brozkowie, Strąk,
        Narotczyński wypożyczenie jest, zdaniem trenera, jedyną szansą na grze w 1
        lidze (kluby może nie najsilniejsze, ale mogą grać przeciwko "najlepszym").
        Kuzera powinien wylecieć z klubu, ale Wisła mimo wszystko nie zerwała z nim
        kontraktu. A z Kwiekiem nie wiem o co chodzi, bo przecież od momentu kiedy
        trafił do Wisły (początek sezonu) gra w pierwszej drużynie. A co do pana Smudy,
        to stanął on w miejscu, albo nawet się uwstecznił. Przejął Odrę i zdaje mi się,
        że zimą "zajedzie" piłkarzy i Wodzisław będzie w sporych tarapatach pod koniec
        sezonu
    • Gość: romi Re: Gwizdon trzecia na 15km IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 09.12.04, 12:11
      Brawo, brawo Magda. Teraz kolej na Tomasza. Pozdrawiam Wislakow.
    • Gość: Olo Dziennikarze z Warszawy rozpętali nagonkę na Heńka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 13:02
      żeby trafił do Legii.
    • Gość: Wirus Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:09
      Wedle mnie to powinni sciągnąć Kosowskiego spowrotem i kupić Krzynówka
    • Gość: Lens Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:12
      Czy poza domyslami pismaki sa w stanie przekazac jakas konkretna informacje.
      Nie wiedza kto jest rzecznikiem prasowym Wisly -nie Jacek a Jaroslaw Krzoska -
      ale wiedza co mial przekazac Basalaj o 22:00 w TV. Moze numery sobotniego (11
      grudzien br.) totka tez znaja?
      Komus bardzo zalezy na popsuciu atmosfery w Wisle i rozbiciu druzyny -jak widac
      kazda metoda jest dobra.
    • Gość: fan Cupiał zgłupiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:55
      A może zgłupiał Kasperczak.Po takim wywiadzie Cupiała tak jeden jak i drugi
      powinni być konsekwentni.A OKAZUJE SIĘ,ŻE ANI JEDEN ANI DRUGI JAJ NIE MA !!!!
    • Gość: harry SUPER WIADOMOŚC DLA WISŁY i dla jeje KIBICÓW!! IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 09.12.04, 14:29
      Trzyamałem kciuki żeby zostal i się spełniło. Mam nadzieję że wreszcie się uda
      awansować do LM lub zwojować coś poważnego w PUEFA.

Pozdrowienia dla Pana Kasperczaka! JAZDA,JAZDA,JAZDA!!
    • Gość: kosa Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:50
      i co o tym myśleć? Kasperczak na początku wygrał z Parmą, z Shalke. Ale co
      dalej? W zeszłym roku valerenga! Real rozumiem. Graki nawet jako tako. No ale to
      REAL. Ten real madryt. Bardzo słaby ostatnio no ale...trudno./ Ale co sie działo
      w meczu z Dinamem??? Grali jakby zapomnieli jak sie kopie piłke! Co powinien
      zrobić Cupiał? Nie wiem. Ale jeśli Kasperczak zostanie to Cupiał powinien troche
      mniej dawać do kieszeni. Nie poprawka. DUŻO mniej.
    • Gość: Damian Trzeba postawic inne cele niz dotychczas IP: *.net-548.magic.fr 09.12.04, 15:33
      Ludzie, przeciez patrzac obiektywnie, nie ma zadnych realnych szans na to aby
      zobaczyc jakis Polski klub w Lidze Mistrzow! Moze i uda sie raz na 10 lat jakis
      fuks. Ale wedlug mnie to nie Kasperczak, Radolsky czy byly trener Legi Kubicki
      sa odpowiedzialni za brak sukcesow polskiej pilki na arenie europejskiej. Po
      prostu potrzebna jest restrekturyzacja Polskiej pilki. Konkretnie mowiac:
      otworzenie w jak najszybszym tempie szkolek pilkarskich w kazdym niezadluzonym
      Polskim pierwszoligowym klubie (z pewnoscia malo takich jest - Wisla K.; Amica;
      Groclin i Legia). A zeby te szkolki otworzyc to, po pierwsze, Panstwo musi
      wiecej pieniedzy przeznaczyc na sport, po drugie, PZPN musi pomoc wybodowac tym
      klubom o ktorych wyzej mowa te szkolki a po trzecie, trzeba ze strony pilkarzy
      wiecej pracy a mniej gadania. Pilka jest po stronie Pana Listkiewicza ktory
      musi zdobyc poprzez negocjacje pieniadze ktore tak bardzo Polska pilka nozna
      potrzebuje.
    • Gość: detektyw bolek Legia czeka na Kasperczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:34
      Perypetie z obsadą ternerską w Legii wynikają (jak sądzę, to jest tylko mój domysł) z tego, że
      właściciele czekali na to co się stanie z Kasperczakiem.
      Byli tak pewni, że Kasperczak odejdzie z Wisły, że przyhamowali zwiazanie się z Wdowczykiem,
      który przecież już odszedł z Korony, pewny, że przechodzi do Legii.
      Gdyby Kasperczak został zwolniony z Wisły - pewnie by go zatrudnili u siebie.
    • Gość: D Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 09.12.04, 16:05
    • Gość: Dziawa Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 09.12.04, 16:08
      Hentryk Kasperczak to dobry fachowiec, żle się stało, że prezesem został
      Basałaj, będzie takim prezesem jak komentatorem. Trybuny trybuny go
      wygwizdają, będzie Basałaj sp........j.
    • Gość: mkstan@interia.pl Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.budimex.com.pl 09.12.04, 17:06
      Kochani Kibice i Panowie "Dziennikarzowie",
      Czwarta "Waaadza" ("Panowie Dziennikarzowie") rozpisują się na ten temat chyba
      tylko z braku pomysłów na jeszcze bardziej sensacyjne (czytal: plotki)
      artykuły. Powoli wiadomości są "kalką" artykułów z "Vivy" albo innych
      plotkarskich gazet. Dla kogo takie bzdety ?
      A co bedzie z takim dobrym trenerem jak Kasperczak to wie tylko Cupiał.
    • Gość: konopny jas TO SIWY BUC I NIC WIECEJ!!! IP: *.chello.pl 09.12.04, 17:12
      Bardzo dobrze,ze zostaje bo to dyzma o twarzy zacietego wsiocha pasuje idealnie
      do Krakowa.WIIIISLAAAAA HOOJA WYTRYSLA.
    • Gość: l Re: Henryk Kasperczak nadal trenerem Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka