Dodaj do ulubionych

Kasperczak skarży się PZPN

IP: *.f / *.pl 11.01.05, 16:47
i dobrze!! podpisali kontrakt to niech płacą
Obserwuj wątek
    • Gość: Pietrek Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: 212.182.102.* 11.01.05, 16:53
      Tak jest ! Cupiał sam jest sobie winny - podpisać kontrakt na takich
      warunkach...
      Nie spodziewałem się, że z Cupiała taki łoś - jak on ten biznes zrobił ? Chyba
      nakradł, albo miał kolegów w "służbach" :)
      • Gość: hegemon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 20:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: maciek Nie denerwuj sie Hegemonku, to na serduszko źle IP: *.chello.pl 11.01.05, 20:37
          wpływa!
    • Gość: cH4zM Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.telsten.com / 83.238.68.* 11.01.05, 16:53
      Kasperczak predej czy pozniej zmieknie, nie da rady bez trenowania do 2008 :).
      • Gość: yeah Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 17:09
        tylko,ze kontrakt powinien zostac rozwiazany za bezprawne zawieszenie,z winy
        pracodawcy,a wtedy wisla placi jednorazowo te 860 tys odszkodowania,a
        Kasperczak moze sobie pracowac gdzie chce.Przeciez jak zwalniali Houlliera z
        Liverpoolu tez dostal ok.10mln euro za zerwanie kontraktu i nikt nie patrzyl na
        jego osiagniecia w ostatnich latach
        • Gość: jac Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.lukas.com.pl 11.01.05, 17:16
          jakie zawieszenie?
          chyba nie wiesz o czym ty mowisz!
          klub nie zawiesil kasperczaka, klub jedynie zwolnil go z "obowiazku swiadczenia
          pracy", polega to na tym, ze kasperczak jest pracownikiem, co miesiac dostaje
          nalezna mu pensje, ale nie pojawia sie w pracy,
          w tym czasie moze pojechac na ryby, pojsc do lasu na grzyby, ale nie moze
          wykonywac pracy dla innego pracodawcy,
          takie rozwiazanie jest jak najbardziej zgodne z prawem,
          z jednej strony basalaj strzelil sobie w kolano, podpisujac z kasperczakiem
          taki kontrakt, ale z drugiej strony moze grac na zwloke, liczac, ze kasperczak
          zmieknie, nie wieze, zeby heniek wytrzymal do 2008 roku bez trenowania, a nawet
          jesli, to po 2008 malo kto bedzie chcial go zatrudnic:)
          • Gość: yeah Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 17:34
            nie jestem pewien czy masz racje i mniejsza z tym czy nazwiemy
            to "zawieszeniem" czy "zwolnieniem z obowiazku swiadczenia pracy".Klub moze tak
            postapic,ale przy zgodzie Kasperczaka.pzpn nie chce sie w to mieszac bo to
            przeciez banda matolow,ale jak sprawa dojdzie do uefy to zobaczymy jak sie
            potoczy.Tymbardziej,ze Kasperczaka maja podobno reprezentowac kancelarie prawne
            (polska i francuska),nie sadze zeby sie zgodzily jezeli nie byloby opcji
            wygrania sprawy
            • Gość: jac Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.01.05, 18:42
              sek w tym, ze kasperczak nie musi wydac swojego pozwolenia na zwolnienie z
              obowiazku swiadczenia pracy:)
              mnie spotkala podobna sytuacja - zlozylem wypowiedzenie, szef podpisal i
              napisal pismo, w ktorym zwalnial mnie z obowiazku swiadczenia pracy - wszystko
              odbywalo sie bardzo formalnie i zareczam ci, ze moja zgoda w tej kwestii nie
              byla wymagana,
              inna sprawa, to to, ze tak naprawde nie wiemy jakie sa wszystkie zapisy
              kontraktu, a moga byc tam takie punkty, ktore w jakis inny sposob reguluja
              powyzsza kwestie
    • Gość: Kibic Płakać sie chce.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:19
      Uważam, że w tym sporze rację ma raczej Kasperczak, ale mam żal do niego. Nie
      powinno się robić takiego widowiska. Czyżby po paru latach w pracy w polsce tak
      szybko przesiąkł naszą marną rzeczywistoscią? Najbardziej szkoda mi, że jak
      pojawił się w Polsce w końcu klub, który miał pieniądze, organizację, niezłych
      zawodników, teraz właściwie się rozsypuje. Taka typowa polska rzeczywistość.
      Zawsze albo ktoś chce osiągnąć szybki zysk, coś ukraść. A jak wyjątkowo tego
      nie ma to się pokłucą. Płakać się chce......
      • Gość: Burbon Jako wolentariusz???Panie Heniu to jest pomysl!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.01.05, 17:29
        Panie Kasperczak niech Pan sobie spokojnie odbiera forse co miesiac od Wisly i pracuje jako pierwszy w swiecie trener tej klasy " za darmo" i wtedy moze Pana Wisla... . , a Panu sie nie bedzie nudzic , nie moze Pan tylko oficjalnie zarabiac, ale na to sa przeciez prawnicy , za pomysl chce tylko 10% Pozdrawiam
      • Gość: Raff Re: Płakać sie chce.... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 11.01.05, 19:32
        Nawet, jeśli prawnie Ksperczak ma rację, to idiotę z siebie robi. Myślałem, że
        jest facetem na poziomie.Przychodzić na trening gdy wie, że go nie chcą... A co
        do kasy, o której piszesz: Normalne, że się wszystko rozwaliło, bo te "potęgi"
        są po prostu jednorazowe, ot, kilka lat dobrej koninktury i stawiamy dobry klub,
        potem małe wachania koniunktury i pierwsze co spuszczamy to drużynę. Tak bedzie
        dopóki: Nie pojawi się prawdziwy pieniądz, i jeśli kluby nie będą rentowne. A w
        tej chwili raczej nie są, bo jeśli nie będzie średniej na meczu 40-50 tys. to
        nie da sie zarobić na piłce, póki co.
        Pozdrawiam
        Raff
    • Gość: lancet PIENIACZ Kasperczak... IP: *.telia.com 11.01.05, 17:40
      I tak to, zamiast "Wielkiego Trenera" i wzoru dla mlodziezy, wylazl z Henia
      Kasperczaka pieniacz.. duszyczka malenka i nikczemnego gatunku..

Najbardziej obrzydliwy jest brak honoru i wlasnej godnosci.. Trzeba miec pewne
      konkretne i obrzydliwe cechy by pchac sie bez zenady i wstydu tam, gdzie nas
      nie chca i gdzie uwazaja iz spartolilismy robote..
      • Gość: do pieniacza Re: PIENIACZ Kasperczak... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 17:46
        ty jestes pieniacz,kasztanie.Ciekawe czy gdyby ktos kogo lubisz lezal ci 900tys
        euro to zgodzilbys sie na 250tys??
        • Gość: lancet Re: PIENIACZ Kasperczak... IP: *.telia.com 11.01.05, 18:27
          Gość: do pieniacza IP: *.aster.pl / *.aster.pl
          Data: 11.01.2005 17:46

ty jestes pieniacz,kasztanie.Ciekawe czy gdyby ktos kogo lubisz lezal ci 900tys
          euro to zgodzilbys sie na 250tys??
          --------------------------------------------------------------------------------

- Ja nie mowie synu o pieniadzach - Zorientuj sie jak rozwiazuja te sprawy
          trenerzy na calym swiecie.. Po cichu.. i miedzy zainteresowanymi stronami..

Zaden trener WYRZUCONY z klubu nie bedzie przylazil na konferencje z ktorych
          go wypraszaja, zaden szanujacy sie trener nie bedzie przylazil na trening,
          jesli pracodawca wyraznie mu powiedzial iz do trenowania druzyny wykluczone by
          go dopuszczono.
          Tu o cos wiecej niz o pieniadze chodzi.. Pieniadze sie zalatwia bez rozglosu..
          Natomiast Henio Kasperczak jak wesz, nie chce "odpiac sie" od klubu, z ktorego
          jego wyrzucono i gdzie go nie chca..
          To co robi H.Kasperczak - synu - nazywa sie w jezyku polskim: "warcholstwo"
          i "pieniactwo" - by uzyc tylko tych ogledniejszych okreslen i jestem przekonany
          iz jakikolwiek klub, ktory by chcial H.Kasperczaka w przyszlosci zatrudnic,
          gleboko sie zastanowi przed podjeciem takiej decyzji.. Wszedzie i wszyscy wola
          miec do czynienia z ludzmi honoru i ludzmi z poczuciem wlasnej godnosci..

Nie jedynemu Kasperczakowi obnizyc chca place za ta robote ktora wykonal i nie
          jego jednego zwolniono na tym Swiecie.. Nikt nie chce placic za partolona
          robote i to normalne.. Normalne tez ze pracodawca umawia sie placic za DOBRZE
          wykonana robote a nie chce placic za robote (delikatnie mowiac) partolona..

lancet

• Gość: lancelot Dobrze Henio robi! Poza tym ma w dalszym ciagu ... IP: *.chello.pl 11.01.05, 20:34
            wazna umowe, a Basalaj nie wie jak sobie poradzic. Jakby chcial sie z Heniem
            dogadac to by sie dogadal, ale przeciez to prezes i kaski mu szkoda. POza tym
            jesli Henio to taki zly trener jest... i byl, jak juz sie gdzie niegdzie
            slyszy, to dlaczego go sciagali i czy to jego wina ze pilkarze woleli do
            fryzjera niz dluzej na treningu zostac? Po drugie, jesli by mnie tak obrazali
            (jak to zrobil Basalaj), to tez bym sie uparl i wycisnal ich do ostatniego
            grosika! Do sądu powinien pojsc od razu, a nie sie tu z gowniarzami ciagac!

> - Ja nie mowie synu o pieniadzach - Zorientuj sie jak rozwiazuja te sprawy
            > trenerzy na calym swiecie. Po cichu.. i miedzy zainteresowanymi stronami...
            Nie musimy po innych blaznach powtarzac ; )

> Zaden trener WYRZUCONY z klubu nie bedzie przylazil na konferencje z ktorych
            > go wypraszaja, zaden szanujacy sie trener nie bedzie przylazil na trening,
            > jesli pracodawca wyraznie mu powiedzial iz do trenowania druzyny wykluczone
            > by go dopuszczono.
            Po pierwsze, to ciagle zatrudniony, a po drugie, jakby nie przyszedl, zaraz
            byloby, ze lekcewazy obowiazki sluzbowe, itd. i zaraz pretekst, zeby nie
            wyplacic calej kasy by sie znalazl albo zeby cos w mediach przeciw
            Kasperczakowi skrecic.

> Nie jedynemu Kasperczakowi obnizyc chca place za ta robote ktora wykonal i
            nie
            > jego jednego zwolniono na tym Swiecie.. Nikt nie chce placic za partolona
            > robote i to normalne.. Normalne tez ze pracodawca umawia sie placic za DOBRZE
            > wykonana robote a nie chce placic za robote (delikatnie mowiac) partolona.
            Ja tam go faktycznie na boisku nie widzialem, ale to chyba nie byla jego
            funkcja, prawda!
            A konczac:
            Basalaj to blazen i typowy polski "biznesmen" - zero honoru, orżnac kogos na
            kasę, nie dotrzymac umowy, udawac niewinnego i zdziwionego, a najlepiej
            najbardziej pokrzywdzonego ze wszystkich.
    • Gość: Shark's kASPERCZAK go home!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:42
      już dawno powinni zwolnić tego żyda, zamiast podpisywać z nim kontrakt.
      • Gość: Loco Nie błaźnij sie takimi wypowiedziami, kretynie! IP: *.chello.pl 11.01.05, 20:05
        Domyslam sie ze wg ciebie wszyscy, oprocz twej zalosnej osoby sa Zydami? Ales
        to sobie wymyslil, tylko pozazdroscic...
    • swirus-bajerus WISLA! BLAZNY!-CALA POLSKA SIE Z WAS SMIEJE!!! 11.01.05, 18:07
      :)))
    • Gość: Mariusz1970 Biedaki , jak im pomóc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:27
      Trafił biedny klub na biednego trenera , o jaka szkoda , a wy nie podniecajcie
      się , bo niewielu z was zobaczy w zyciu takie pieniadze na wlasne oczy, krzywdy
      sobie nie zrobią , spoko
    • Gość: cyg@nek Jednak Heniu ma wyjątkowo głupich doradców. IP: *.osk.enformatic.pl 11.01.05, 18:49
      Prawem pracodawcy jest zakazać pracownikowi świadczenia pracy, byle tylko
      wypłacał pensję. Heniu (pewnie z czyjejś głupiej dorady) pracuje
      na "dyscyplinarkę" (np. za zakłócanie porządku w miejscu pracy) i dostanie gugu
      zamiast odszkodowania.
      Wisła postąpiła wyjątkowo rozsądnie, a Heniu robi z siebie pajaca.
      Heniu! idź do jakiegoś prawnika o inteligencji przewyższającej szympansa, to ci
      to wszystko wyklaruje. Moją sugestię masz gratis, bo cię jeszcze szanuję.
    • Gość: JA:) Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:25
      Biedaczysko poskarzyl sie ........wcale Wisle niewspoBczuje barany z nich
      gBupie i tyle niech padna bedzie sie z czego smiec <LOL>
    • Gość: Loco BRAWO HENIU!!! NIE DAJ SIĘ TYM "BIZNESMENOM"!!! IP: *.chello.pl 11.01.05, 19:58
      Basałaju jeden! Płać! Jeśli tak wyglada organizacja w najlepszej polskiej
      drużynie, to niech nas, kibiców ma Bog w opiece. Umowa to umowa!
      Heniu idź od razu do FIFA, bo te pedały z PZPN i tak Ci nie pomoga. Jak Cie nie
      umieja docenic, to chociaz im dokop, prosze!!!
      Niech sie naucza - polscy "biznesmeni"!
      Pozdrowienia dla Henia!!!
    • Gość: Aszkenazi zdobadzcie txt tej umowy i opublikujcie!!! IP: *.aster.pl 11.01.05, 20:44
      bez tego mozemy sobie komentowac sprawe do upojenia
    • Gość: chłopaszek mam w d.... sprawy p Kasperczaka IP: 193.151.96.* 11.01.05, 20:59
      niech się pozabijaja , nie finansuje piłki noznej ani zadnej mafi piłkarskiej
      i dlatego zwisa mi to jak moje j....
      • Gość: Mailman Wisła vs. Kasperczak IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 21:29
        Z całym szacunkiem ale jesteście śmieszni, razem z p. Kasperczakiem.
        1. Pracodawca ma ZAWSZE możliwość zwolnienia pracownika z obowiązku świadczenia
        pracy!
        2. P. Kasperczak i jego buńczucze wypowiedzi o awancie do LM. I co???
        Vallarenga Oslo i Dynamo Tibilisi, jeszcze jakieś pytania?
        3. Wisła dała ciała podpisując tak długi kontrak nie zabezpieczając się w
        lepszy sposób.
        4. P. Kasperczak jest zwykłym gnojkiem bez honoru (pomijam jego umiejętności
        trenerskie). Umieć odejść z klasą to jest sztuka. A teraz żaden szanujący się
        klub czy federacja nie podpisze z nim kontraktu na dłuższy okres.

Reasumując,, mimo szacunku dla trenera K. jako pracownik okazał się gnojkiem i
        tyle.
        • Gość: robuś Re: Wisła vs. Kasperczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:56
          Gnojem to jest Cupiał!!!Nie chce respektowac umow ktore zawiera. I nie chodzi
          mi tu tylko o Kasperczaka!! A z gruzinami i norwegami przegraly "pilkarzyki" ze
          Skislej!!!!
        • Gość: BAH zwalnianie po krakowsku. IP: *.chello.pl 11.01.05, 23:09
          Na jakiej podstawie stosujecie rozwiązania
          Kodeksu Pracy do kontraktu Kasperczaka.
          Co innego zwolnienie ze świadczenia pracy
          w okresie wypowiedzenia a co innego na 5 lat.
          Nie sądzę by w sądzie udało się Wiśle
          obronić swoje "rozwiązanie".
          Czy ktoś wyobraża sobie by tak
          postąpić np. z pielęgniarką
          Zwolnić ją po krakowsku na 6 lat
          a po 5 straci prawo wykonywania zawodu.

To co prezentuje Wisła to naiwne cwaniactwo.
          W tym teatrze absurdu Kasperczak gra dobrze
          i nie popełnia błędu.

Odejść bez kasy nie jest oznaką
          honoru ale skrajnej głupoty.

• Gość: Treneiro Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.pl 11.01.05, 21:41
      Jak mi Zarząd Wisły nakupuje tyle zawodników co temu przereklamowanemu
      nieudacznikowi to mogę za 2000 EURO doprowadzić ich do Ligi Mistrzów.
      Ten facet nie ma wstydu.To szmacianka.
      • Gość: Zacho Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:46
        To poprowadź Inter Mediolan i sam jesteś szmacianka. Przypomnę, że Inter swego
        czasu miał DreamTeam, coś ala obecny Real tylko słabszy atak, lepsza obrona i
        to starczyło na 11 miejsce we Włoszech.

Zaś POLSKI WYNALAZEK złodzieja cupiała mnie wkurza, chce on okraść Kasperczaka
        i z tego ten cały cyrk. Trenera się po prostu zwalnia, a nie robi cyrk,
        zatrudnia drugiego i czeka aż temu się odechce. Nie słyszałem o takim przypadku
        na świecie, a wynalazek złodzeja cupiała jest "genialny", bo po co ma płacić od
        razu 860 tys, skoro może zapłacić przez parę lat (zysk inflacja, odsetki), a i
        trenerowi może się odechcieć, bo wypada z rynku. I z tego będzie afera na cały
        świat w FIFA, bo gdyby takie cyrki były możliwe to już by ktoś to zastosował.
    • Gość: as Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 01:44
      Gdyby nie pan Czupial nie bylo by silnej Wisly jak na nasza lige i nie bylo by
      pana Kasperczaka jako trenera w Wisle.wiec podziekujcie mu ze zechcial wydac
      tyle forsy, ktora trener jak i zawodnicy nie potrafili pomnozyc przekladajac to
      na wynik sportowy miedzynarodowy w LM.paru gosci tego portalu nie doroslo do
      problemu i wypisuje bzdury.jak 'ktos '-powiedzial to jest tylko sport- to
      powinien powiedziec ze w sporcie liczy sie honor,powinien wiedziec kiedy
      skonczyc przygode ze sportem.po kase siega, gdy sie na nia zapracuje.a proba
      wyludzenia nie przystoji takiej osobistosci, ktora na swe dobre ime cieszko na
      boisku zapracowala.nie moze teraz tego rozdrabniac na drobne!powinien
      pielegnowac z honorem swa slawe oraz wyniki sportowe,z ktorych moze byc
      dumny. pozd.......
    • Gość: ! Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:17
      !
    • Gość: ok Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 09:10
      WISŁA-górą !
    • Gość: fux Re: Kasperczak skarży się PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 08:48
      co za wstyd !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka