Dodaj do ulubionych

POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać

IP: *.toya.net.pl 10.06.02, 21:06
Na stronie wyborczej czytam dziś
....
Nie sądzę, bym musiał odejść. Ale jeśli taka będzie wola PZPN, przyjmę to. Ja
chcę dalej pracować z tym zespołem - mówił w rozmowie z "Gazetą" po meczu z
Portugalią trener Jerzy Engel.
....

Czy macie jakikolwiek szacunek do tego zespołu tego co zbudował Engel?
Bo ja bardzo niewiele. Wmawiałem sobie po porażkach z Japonią , Rumunią ,
beznadziejnym meczu z Estonią że ta drużyna na mistrzostwach zagra inaczej.
Nie było nic takiego a nasze dwa mecze pokazały jak beznadziejne postacie można
wykreować na gwiazdy w reklamach ( Ile nasi reprezentanci zarobili przecież na
reklamach choć to akurat nie ich wina a speców od marketingu którzy
wykorzystają każdą okazję do pokazania productu w lepszym lighcie choćby
podstawą tego miał być tak ulotny sukces jak awans do mistrzstostw se słabej
grupy i w przeciętnym stylu ( poza grą Oliego która byłą fenomenalna ).
Dobra koniec tego wysmętniania niech tylko już nigdy nie słyszę nazwisk takich
jak Engel , Hajto ,Świerczewski, Żewłakow Michał. A o tej "druzynie" i o tym co
im przyrządał ich nadworny kucharz nie chcę już więcej słyszeć. Ani o ich
żonach na mundialu ani o wszystkich innych pierdołach..........
ZARAZ SIĘ PORZYGAM...............
ŁEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee

Obserwuj wątek
    • Gość: armanda wrrrr IP: *.acn.pl / 10.133.133.* 10.06.02, 21:11
      Ale jak wygraliśmy eliminacje do Mistrzostw Świata, to mogłeś słuchać o tym, co
      przyrządza kucharz, o żonach, o wszystkich innych pierdołach ...
      • Gość: Fagoo Sorki IP: *.toya.net.pl 10.06.02, 21:43
        Faktycznie miałaś prawo zrobić wrr. Przepraszam całą płeć piękną za moje
        niefortunne sformułowanie na końcu tekstu " o żonach na mundialu i wszystkich
        innych pierdołach". Nie uważam wcale że żony ich obecność blisko piłkarzy na
        mundialu to dla nich pierdoły. One są bardzo ważne. Tylko dlaczego wokół tej
        reprezentacji budowano taką atmosferę jak wokół artystów, primabalerin,
        wielkich gwiazd futbolu. Straciłem dla nich całą sympatię już po meczu z
        Rumunią trzymał mnie oprzy telewizorze tylko jakiś niepoprany optymizm. Ale
        dzisiaj Hajto chamskim wejściem w Joao Pinto przekreślił wszystko.

BRRRRRRRR WRRRRRRRRRRR
    • Gość: maro Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.lask.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 21:25
      Nasi piłkarze awansując do mistrzostw zwąchali świetny interes - REKLAMA.
      Zamiast wylewać poty na treningach, przygotowując się do mundialu, zajęli się
      szukaniem jak najlepszych ofert reklamowych. Skusiły ich m.in. Pekao SA, Knorr,
      Star Foods, Megavita. Przypomnę, iż oficjalnym sponsorem naszej kadry jest Era,
      która za 2 mln $ kupiła prawa do korzystania z wizerunku reprezentacji. Ale
      tego naszym kopaczom było oczywiście mało. W tym wszystkim jest duża wina
      działaczy PZPN i Engela,którzy widząc co się dzieje nie ukrócili tego
      precederu. Sam trener oczywiście też występuje w reklamie McDonald'sa.
      Konkluzja: W wyniku zajmowania się biznesem a nie sportem forma musiała spaść.
      Są to sportowcy bardzo małego formatu. Szczytem ich marzeń był już sam awans do
      mistrzostw. To nie jest drużyna, tam nie ma żadnej atmosfery zespołu,który może
      coś osiągnąć. To jest towarzystwo wzajemnej adoracji (sprawa Iwana).
      Niech wracają jak najszybciej do domu i do swoich klubów, gdzie ostatnio
      najczęściej zasłużenie grzeją ławę. Z tą drużyną (poza kilkoma zawodnikami) nic
      się nie da już zrobić.
      To nie są piłkarze to REKLAMIARZE!!!!!!
    • Gość: Hania Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 10.06.02, 21:30
      Jakby wygrali to byśmy nie narzekali i nie szukali "dziury w całym".
      Czy to ładnie kopać już leżących ?
      Jakby wygrali to byśmy się cieszyli I KONIEC !!!
      • Gość: emem Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.acn.waw.pl 10.06.02, 21:33
        Haniu
        ale dostalismy w dupem ze az plakac sie chce do tego w stylu
        rozpaczliwym!!!!!!!!!
        Przestan mowic jak Engel co by bylo gdyby!!!!!
        • Gość: wojciech Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 10.06.02, 21:42
          a te baby, my tu chcemy się skatować i ponarzekać na śmierć a Hania nam tu
          wyjeżdża, że jakbyśmy wygrali to byśmy byli weseli, tu się samo ciśnie na usta
          Hania nie pieprz!! ;)
      • Gość: Fagoo Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.toya.net.pl 10.06.02, 21:37
        Posłuchaj ja nie szukam dziury w całym tylko dziwi mnie tupet Jurka E.
        Naprawdę jego bystra myśl taktyczna się nie sprawdziła . A jeśli to konflikt
        między piłkarzami to też żle świadczy tylko o Engelu który nie wyrwał chwastów.
        • Gość: satanas Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.02, 21:46
          Gość portalu: Fagoo napisał(a):

> Posłuchaj ja nie szukam dziury w całym tylko dziwi mnie tupet Jurka E.
          > Naprawdę jego bystra myśl taktyczna się nie sprawdziła . A jeśli to konflikt
          > między piłkarzami to też żle świadczy tylko o Engelu który nie wyrwał chwastów.

Mnie sie zdaje, ze misio J.E. polubil miod z reprezentacyjnego
          ula i sam od niego nie odejdzie. "Przeciez jeszcze tyle miodu(*)
          zostalo, a ja mialbym odejsc! To byloby nierozsadne. Ten miodek
          trzeba wyjesc do konca." Zdaje sie, ze trzeba bedzie go sila
          oderwac od ula.

(*) malym dzieciom wyjasniam, ze miod=kasa.
          • Gość: hvat Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.krakow.pl 10.06.02, 21:59
            Ta miododajna kraina to PZPN i niby reformatorzy odnowiciele to towarzystwo
            wzajemnej adoracji w którym reprezentacja jest tylko tworem pozwalającym
            osiągnąć materialny zysk mierzony tysiącami USD.Kto sam zrezygnuje z tak
            intratnej posady w dodatku gdy nie odpowiada się za nic.Panie J.E niech pan ze
            swoją strategią budowania jedzie na Cypr może tam Pan coś osiągnie ale
            ostrzegam budowniczych niech Pan nie zabierea bo to brakoroby.
        • Gość: dolfuss Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 10.06.02, 22:08
          No i co? Zwalniać trenera? W 1994 Norwegów wprowadził na MS Olsen i nie
          awansował z grupy! Nikt go nie zwalniał. Trochę pokory Engel Miał tylko dwie
          gwiazdy Oliego i Dudka a reszta to rzemieślnicy lepsi, słabsi i patałach takie
          jak Świerczewski, Żóraw, Kryształowicz i Żewłakow. I awansował z nimi do MS.
          Trochę szcunku dla tego Pana!
          • Gość: maks Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 23:24
            No oczywiście że zwolnić. Nie jest w stanie zrobić niczego więcej. Eliminacje
            do finałów to jego Himalaje, na nic większego się nie wdrapie. Przecież już
            dzisiaj mówi, że będzie opierał się na tych swoich herosach ( tylko z Matyskiem
            ma zamiar się rozstać), a jak juz Engel wypowiada się w ten sposób w tej
            materii, to słowa dotrzyma. Miał w nosie Wichniarka, nie chciało mu sie
            sprawdzać innych zawodników. Przecież ci, którzy graja to tylko rzemieślnicy.
            Mistrza jest trudno zastąpić, ale rzemieślnika innym rzemiochą...
            Trener Chorwacji wykazał sie odwagą, usunął repów z drużyny i wygrał. Engel nic
            nie zmieni w meczu z USA. Idę o zakład. Nie ten format fachowca.
            • Gość: ceres Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 23:30
              Chyba niestety masz rację. Przykre
            • Gość: -- Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: 217.153.90.* 11.06.02, 12:32
              Gość portalu: maks napisał(a):

> No oczywiście że zwolnić. Nie jest w stanie zrobić niczego więcej. Eliminacje
              > do finałów to jego Himalaje, na nic większego się nie wdrapie. Przecież już
              > dzisiaj mówi, że będzie opierał się na tych swoich herosach ( tylko z Matyskiem
              >
              > ma zamiar się rozstać), a jak juz Engel wypowiada się w ten sposób w tej
              > materii, to słowa dotrzyma. Miał w nosie Wichniarka, nie chciało mu sie
              > sprawdzać innych zawodników. Przecież ci, którzy graja to tylko rzemieślnicy.
              > Mistrza jest trudno zastąpić, ale rzemieślnika innym rzemiochą...
              > Trener Chorwacji wykazał sie odwagą, usunął repów z drużyny i wygrał. Engel nic
              >
              > nie zmieni w meczu z USA. Idę o zakład. Nie ten format fachowca.

Jasne widzę że fachowcem jest tutaj co najmniej co drugi, każdy z was potrafi
              wskazać poprawną taktykę a Wichnirek to oczywiście zbawca polskiej piłki bo gdyby
              był o .... ho ho kto wie
              Czy żaden z was buraki nie ma w sobie chociaż odrobinę przyzwoitości????????
              Jeśli nie Engelowi to komu zawdzięczcie to że w ogóle mogliście obejrzeć naszą
              reprezentację na MIstrzostwach Świata?????
              Co czułeś jeden z drugim 1 września po meczu z NOrwegią???
              Czy wtedy uważaliście że Engel to nie ten format fachowca że nasi grają
              archaicznie?????
              Przez ostatnie 16 lat dostawaliśmy wpierdol już na początku eliminacji i należało
              myśleć po 2 meczach o kolejnych. Teraz trafił się gość który doprowadził te
              łamagi do finałów i wszyscy wieszacie na nim psy.
              Naprawdę dziwię się że Engel chce być dalej trenerem reprezentacji, która ma grać
              dla takich ludzi bo na miano kibiców żaden z was nie zasłużył
              • Gość: Fagoo Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 12:43
                Nie wiem czy ty zasłużyłeś na miano buraka ale ten kto ,jak mówisz najpierw dał
                nam radość 1 września ( choć moim zdaniem to wszystko była zasługa Olisadebe ),
                czyli jerzy E. napewno wart jest tego miana. Argumenty
                - nie podjęcie prób wprowadzenia młodzieży do reprezentacji ( poza klikoma
                ogonami) jeszcze przed mistrzowstami
                - puszczenie klika razy A.Bąka ( najbardziej smrodliwy tn w 17 minucie wczoraj )
                - ślepa wiara w Hajtę, Wałdocha , Koźminskeigo , Świerczewskiego
                - prawdopodobny brak odwagi i umiejętności taktycznych ( patrz ustawienie z
                porttugalią )

• Gość: -- Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: 217.153.90.* 11.06.02, 13:32

> Nie wiem czy ty zasłużyłeś na miano buraka ale ten kto ,jak mówisz najpierw dał
                  >
                  > nam radość 1 września ( choć moim zdaniem to wszystko była zasługa Olisadebe ),
                  >
                  > czyli jerzy E. napewno wart jest tego miana.
                  Ok przepraszam trochę mnie poniosło po przeczytaniu paru postów od tzw. znawców
                  piłki

Argumenty
                  > - nie podjęcie prób wprowadzenia młodzieży do reprezentacji ( poza klikoma
                  > ogonami) jeszcze przed mistrzowstami
                  Ale jakiej młodzieży????? Wichniarka na razie zostawmy w spokoju
                  Terlecki ma talent ale na Boga grał w Stomilu może jak pogra w Widzewie to
                  przyda się reprezentacji
                  Smolarek - jak najbardziej ale przeszkodziła Engelowi kontuzja
                  Rasiak czy Gajtkowski- stary naprawdę uważasz że oni by rzucili POrtugalię na
                  kolana????? BYłem na meczu młodzieżówek Polska-Włochy i Rasiak był jednym z
                  najsłabszych na boisku, zresztą poza Smolarkiem wszyscy zagrali fatalnie , więc
                  na powoływanie ich hurtem do I repy jest jeszce stanowczo za wcześni

> - puszczenie klika razy A.Bąka ( najbardziej smrodliwy tn w 17 minucie wczoraj
                  > )

To rzeczywiście jedna z jego największych pomyłek, ale to nie przez Bąka
                  przegraliśmy dwa mecze tracąc 6 bramek

> - ślepa wiara w Hajtę, Wałdocha , Koźminskeigo , Świerczewskiego

Tak oni są do wywalenia ale na ich pozycjach nie było bardziej doświadczonych i
                  ogranych z zagranicznymi napastnikami piłkarzami zawodników

> - prawdopodobny brak odwagi i umiejętności taktycznych ( patrz ustawienie z
                  > porttugalią )

Co ty chcesz od ustawienia taktycznego z Portugalią??????
                  Nasza szansa to było strzelenie szybko bramki i czekanie na kontry , trudno
                  byłoby strzelić szybko gola grając 1 napastnikiem więc Engel postawił na trzech i
                  bardzo dobrze zrobił, inna spprawa że nasi byli słabi w ataku i nie potrafili
                  strzelić gola. Twoim zdaniem jakby był 1 czy 2 w ataku to zrobiliby to
                  szybciej??????

• Gość: Fagoo Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 14:09
                    Widzisz sam potwierdzasz że Engel podejmuje dziwne ( pochopne decyzje ) 3 w
                    ataku żeby szybko strzelić bramkę ale jak mówisz nasi byli słabi w ataku
                    (czyżby engel o tym nie wiedział wcześniej ) . Tylko Oli z Kryszałowiczem się
                    liczyli, choć nie tak jak jeszze rok temu.

Młodzież? Smolarek ok kontuzja a Szymkowiak i Kosowski, Głowacki ( i nie przez
                    przypadek wszyscy z wisły ). Szczególnie brak szymkowiaka mnie dziwi
                    • Gość: -- Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: 217.153.90.* 11.06.02, 15:10

> Widzisz sam potwierdzasz że Engel podejmuje dziwne ( pochopne decyzje ) 3 w
                      > ataku żeby szybko strzelić bramkę ale jak mówisz nasi byli słabi w ataku
                      > (czyżby engel o tym nie wiedział wcześniej ) . Tylko Oli z Kryszałowiczem się
                      > liczyli, choć nie tak jak jeszze rok temu.
                      Skoro byli słabi to chyba lepiej żeby trzech słabych atakowało niż dwóch,
                      przecież większe jest wtedy prawdopodobieństwo sukcesu (bramki) , chyba się z tym
                      zgodzisz

> Młodzież? Smolarek ok kontuzja a Szymkowiak i Kosowski, Głowacki ( i nie przez

Brak Kosowskiego to bład, Głowacki był w kadrze i ćwiczył na treningach, trenerzy
                      Żmuda i Kleidinst widzieli wszystkich na treningach i skoro wyszedł Wałdoch na
                      środu obrony to na treningach był lepszy niż Głowacki, któremu dobrze życzę,
                      zobaczymy jak zagra z USA bo mam niestety obawę że może nie wytrzymać
                      psychicznie Mundial to niestety nie polska liga , co do Szymkowiaka to przed
                      finałami nie był w tak kapitalnej formie żeby zabierać go tym razem , ale może w
                      przyszłości

> przypadek wszyscy z wisły ). Szczególnie brak szymkowiaka mnie dziwi

Prawda jest taka że żaden z piłkarzy którzy nie grali i tak by nas nie uratował
                      bo żaden z nich nie jest geniuszem piłkarskim, większość tylko dobrze spisuje się
                      w naszej cieńkiej lidze a to za mało na Portugalię więc winienie trenera i
                      żadanie jego głowy to zwykła zemsta za własne frustracje przed telewizorem a nie
                      konstruktywna krytyka
                      • Gość: Fagoo Frustracje były ale.. IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 15:37
                        Owszem byłem sfrustrowany ( choć dużo mniej niż po sparingach przed WM ). Ale
                        frustrował przede wszystkim styl nie wynik.

Nie mszczę się jednak tylko apeluję o zdrowy rozsądek. DZieło engela nie miało
                        ani jednego jaśniejszego punktu wobec tego nie rokuje nadzieji na przyszłość.
                        Jeśli mamy tak słabych piłkarzy do dlaczego Franz Smuda zawsze potrafił
                        skledcić z nich takie jedenstki które walczyły, potrafiły wymienić kilka podań,
                        wygrywały z lepszymi od siebie ??????
      • Gość: goder Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 23:11
        Ale nie wygrali. Ba, grali fatalnie, a na dodatek chamsko (vide Hajto). Jest
        się z czego cieszyć??
      • Gość: AMD Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 17:54
        Gość portalu: Hania napisał(a):

> Jakby wygrali to byśmy nie narzekali i nie szukali "dziury w całym".
        > Czy to ładnie kopać już leżących ?
        > Jakby wygrali to byśmy się cieszyli I KONIEC !!!

Stare przysłowie mówi , że zwycięzcy wszystko się wybacza, więc nie wiem o co
        chodzi.Przecież oni przegrali i każdy zawiedzony ma prawo wyrazić swój żal.
        Szczególnie , że piłkarze zachowywali się jak "nowy wyjątkowy proszek", a
        okazało się że to "zwykły proszek" i pozostało kibicom oglądać "szarą
        rzeczywistość"
    • Gość: PIT Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 10.06.02, 21:44
      Czy nie poznajecie, że Hania to prowokator ?
      • Gość: cacy Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 22:35
        u nas to jest albo kompletna apatia albo wytaczamy husarie - jestesmy
        najlepsi,zagramy w finale itd - takie frazesy...mi sie podobali slowency -
        powiedzieli - my tu nie przyjechalismy z wielkimi ambicjami tylko sie dobrze
        pokazac i dobrze grac.jak sie uda ok a jak nie dramatu nie ma...u nas to jest
        wszystko albo nic. reklamy-otwierasz lodówke a tam Hajto i spółka.wielki
        napompowany balon. jestem zdania ze każde nadęcie kończy się puszczeniem bąka a
        smród jaki powstanie po przegranych meczach na MS bedzie wąchał engel- jego
        łatwiej zmienic niz przyznac sie do braku boisk,szkolenia,slabej
        ligi,rozpadających się stadionów i braku wszystkiego w polskiej piłce.
        kto wie czy engel to nie najjasniejsza postac w polskiej ekipie na tych
        smutnych finalach.powinien zostac
        • Gość: Fagoo Puszczenie bąka IP: *.toya.net.pl 10.06.02, 22:59
          NO z puszczeniem BĄKA to ci się udało.
          Dokładnie Engel puścił bąka w 17 minucie i wszystko się skończyło.
        • Gość: KHysiek Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 23:00
          eliminacje bardzo dobrze, słabi przeciwnicy, ale nie ma
          co gdybać. Niestety sam popełnił bardzo dużo błedów -
          niezrozumiałe "promowanie" niektórych piłkarzy, pchanie
          innych na zupełnie nieodpowiednie dla nich pozycje,
          katastrofa w przygotowaniu taktycznym, brak włąściwych
          zmian w czasie meczu. Niestety zasłużył na czerwoną
          kartkę, zwłaszcza, że nie poczuwa się zupełnie do
          przyznania się do błędów. I co teraz zostawić, żeby
          było tak samo? Jesteście pewni że chcecie oglądać dobre
          (być może) eliminację, a potem katastrofalny wstyd na
          całą Europę ? Ja nie chcę, jak mieli tak zagrać lepiej
          jakby nie awansowali, nie byłoby nerwów, ani wstydu. Po
          prostu nikt by nie zauważył. A tak jesteśmy
          sklasyfikowani na 30 miejscu na 32 drużyny.
          • Gość: Fagoo Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 00:18
            Skąd ten ranking 30 m-sce na 32?
    • Gość: Kibic Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.dhcp.mcw.edu 11.06.02, 00:22
      A ja bym wiekszosc naszej druzyny wyslala na pilkarska emeryture. Przeciez
      wiekszosc z nich ukonczyla juz przynajmniej trzydziestke! Dziwilam sie, ze oni
      chca sprostac dwudziestolatkom kondycyjnie. A i technika u nas nie na
      najwyzszym poziomie. Po prostu trzeba "staruszkow" odsunac od "koryta", a
      dopuscic nowe talenty (a wierze, ze mamy takowe). Moim zdaniem, tylko druzyna o
      zrownowazonym skladzie ma szanse. Przyda sie kilku starych wyjadaczy, troche
      mlodej, bitnej "krwi", a takze jeden albo dwa debiuty (taka nadzieja na
      przyszlosc). W sporcie trzeba wiedziec kiedy odejsc (to dotyczy takze trenera).
      My nigdy nie bedziemy sie liczyli, jesli o wyborze zawodnikow
      decyduja "uklady", a nie obiektywna ocena, kto jest lepszy. Reprezentacja kraju
      powinna sie skladac z najlepszych, a nie z najlepiej ustawionych.
      • Gość: Jas Faso Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.dialup.tiscali.it 11.06.02, 00:27
        Moze zostac...ale u Koreaniczykow.
      • Gość: ulan Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.02, 02:20
        Gość portalu: Kibic napisał(a):

> A ja bym wiekszosc naszej druzyny wyslala na pilkarska emeryture. Przeciez
        > wiekszosc z nich ukonczyla juz przynajmniej trzydziestke! Dziwilam sie, ze oni
        > chca sprostac dwudziestolatkom kondycyjnie. A i technika u nas nie na
        > najwyzszym poziomie. Po prostu trzeba "staruszkow" odsunac od "koryta", a
        > dopuscic nowe talenty (a wierze, ze mamy takowe).

Tak trzeba zrobic. Dzisiejsi reprezentanci pobiegaja troche po boisku,
        przegraja. Powiedza, ze "nie gralismy zle, bylo troche akcji, ale
        troche nie wyszlo" i maja wszystko gdzies. Celuja w tym zwlaszcza
        Swierczewski i Hajto. Tym panom trzeba dac odpoczac, bo nie wiedza,
        po co znalezli sie w kadrze. Ja szacuje, ze ok. polowy zawodnikow
        nadaje sie do wymiany. Napastnikow ruszalbym najmniej (moze Zewlakowa
        bym pogonil - niech zrobi miejsce Zorawskiemu). Najgorzej
        jest w pomocy i w obronie.

Przegrane mecze nie zawsze i nie od razu dyskwalifikuja trenera,
        ale wypowiedzi misia J.E. swiadcza o tym, ze on jest zupelnie
        zdezorientowany. Pogubil sie. Za duzy las, za duze drzewa, jak
        na tego misia. Teraz plecie trzy po trzy. Oszolomiony.
        • Gość: Fagoo MIŚ STRACIŁ ORIENTACJĘ IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 12:12
          Jerzy E. jest nie tylko zagubiony i oszołomiony ale chyba też zastraszony
          brakuje mu odwagi by wimienić najgorszych leszczy po pierwszym meczu
          ( Daje im szanse rehabilitacji ) To Zidane albo Beckhamowi można dać szansę a
          nie "gwiazdeczkom" Schalke 04.
          Fuuj
    • Gość: Fagoo CZyTAŁEM WYWIAD Z ENGELEM. JEZUSIE !!!!! IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 00:44
      Wejdzcie na stronę gazety z wywiadem z Jerzym E.
      www2.gazeta.pl/mundial/1,31578,871899.html

Czy nie odnosicie podobnie jak ja wrażenia że engel jest strasznie zaskoczony
      a to myślał że rywale słabsi bo nigdy z nimi nie graliśmy,
      a to obrona zawsze silna a teraz pierdzieli,
      albo sędzia zadecydował inaczej ( o nie uznanej bramce )
      a to znowu orzełek go parzy
      śmiechu warty jest ten gość
      • Gość: ass Re: CZyTA?EM WYWIAD Z ENGELEM. JEZUSIE !!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 12:50
        Panowie pilkarze, Panowie trenerzy, Panowie doradcy

W polsce miliony ludzi czekalo na Wasz wystep, kibicowali Wam, a Wy
        wypieliscie na nas dupe. Jestescie zwyklymi III-ligowymi zawodniczkami.
        Licza sie dla Was tylko pieniadze (reklamy). Proponuje, abyscie nigdy nie
        wracali z tych Waszych zagranicznych klubow (chyba ze na kleczkach i
        przeprosicie wszystkich, ktorych tak obraziliscie, zarowno swa gra jak i
        przedmeczowymi wypowiedziami (tak, Panie Swierczewski - moze to Pana
        cos uwieralo w odbycie, ze nie mogl Pan ani celnie podac, ani skutecznie
        odebrac rywalowi pilki). Nie mamy do Was pretensji o przegrane mecze,
        ale o styl w jakim to zrobiliscie, przynoszac POLSCE wstyd. Mamy
        nadzieje, ze wasi menadzerowie szybko zweryfikuje wartosci Waszych
        kontraktow. III, IV liga w Polsce czeka na Was - aby sowicie Was
        wygwizdac.
    • Gość: Fagoo Engel rozbrajający IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 00:48
      Młodych napastników przerosła presja tak wielkiego turnieju. Ale ta czwórka
      napastników - Żurawski, Olisadebe, Żewłakow i Kryszałowicz - w tej kadrze
      zostanie.

Dlaczego ich przerosła :); Toż to nie dzieci już. Największe święto w ich życiu
      a wszystko ich przerosło. Boże

Panie Jerzy od pana mi się włos Jeży.
    • Gość: vader Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.tesco / 106.0.24.* 11.06.02, 13:04
      a czego Wy sie spodziewaliście że Polska zostanie mistrzem świata. gdzie są
      wszyscy mądrze wypowiadający się trenerzy, którzy przez 16 lat nie potrafili
      wprowadzić naszego zespołu do żadnej porządnej imprezy. Engelowi to sie udalo i
      trzeba dać mu jeszzce jedna szansę
    • Gość: Liroy zgadzam sie! wymienic Engela,Reprezentacje i PZPN! IP: *.test.uni / 192.168.1.* 11.06.02, 13:40
      Powiem tylko tyle - ja,jako Polak (i napewno jest masa innych) i kibic Polskiej
      Reprezentacji czuje sie bardzo zawiedziony tym co pokazala nasza druzyna -
      zostalismy oszukani i zgwalceni psychicznie !!!! ... mozna przegrywac ale
      chodzi o to w jakim stylu sie to robi - tym bardziej po tym jak Engel & Co
      przed mistrzostwami dyskutowali juz przeciwko komu zagraja w cwiercfinale !!!!
      Jak juz Fagoo powiedziales... przeszli w eliminacjach slaba grupe... ale
      optymizm byl ... potem te porazki w meczach towazyskich ... optymizm sie
      zawachal ... wypowiedzi pilkarzy ,trenerow i dzialaczy ... optymizm sie
      podbudowal ... pare kontrowersyjnych zmian i sprzeczki w druzynie ... optymizm
      w dol ... no ale przy wyjezdzie na Mistrzostwa... bylo ok, myslalem sobie: "w
      sumie to chyba z grupy nie wyjda" ale wypowiedzi naszej ekipy pyly tak
      glosne ,ze myslalem sobie ze chlopaki sie pala na te mistrzostwa... chca
      wykozystac ta swoja zyciowa szanse i pokaza cos na tym turnieju !!!!!!
      A teraz realia :" bylo mniej niz ZERO " ... ten styl , ta odrazajaca
      nieruchliwosc , powolnosc , brak wiary , nielad w grze itd.
      Mieszkam za granica ... co to znaczy - podwojny wstyd ... ostatnio sie tak
      czulem jak pan Golota (ciota) zszedl z ringu w walce z Taysonem - wtedy
      myslalem ze nic nie jest w stanie tego powtorzyc albo i przebic ... niestety
      mylilem sie :-( !!!! mieszkam w niemczech - wszyscy psiocza jaki to ten
      niemiecki fudbol jest nieatrakcyjny ... hehe, ale Polska pokazala ze jest cos
      ekstremalniejszego - nie widzialem jeszcze nigdy tak brzydkiej pilki jaka to
      zaprezentowala nasza reprezentacja w meczach z Korea i Portugalia !!!! Szkoda
      mi wszystkich polakow ktorzy tak jak ja uwiezyli w cos co bylo
      marzeniem ,utopia... a szczegolnie tych kibicow ktorzy jechali do nietaniej
      Korei i placili za nietanie bilety na mecze , tylko aby wspierac stado baranow
      tulajacych sie po murawie !!! Juz nie mowiac o tych podatkach za ktore sobie
      zrobily te Barany 2 tygodniowe wczasy !!!!!! Zaufanie do polskiej reprezentacji
      zostalo skarzone na dlugie lata ... niewiem czy wogole jeszcze kiedys bedzie
      szansa aby to zaufanie odbudowac !
      Powinny nastapic zmiany i to duze zmiany !!! Engel - wypad,bo jestes dobrym
      trenerem regionalnym (np. Warszawka) ale nie swiatowym, nie potrafisz dobrac
      zawodnikow, zbudowac atmosfery itd. !!! Te asy (w wiekszosci)od siedmiu bolesci
      tez powinny sie z reprezentacja pozegnac : panowie Hajto,Zewlakow,Swierczewski
      & Co. ,powinnismy postawic na mlodych ,glodnych sukcesow chlopakow - to nic ze
      przez pare lat bedziemy przegrywac (Francja tez przegrywala, a potem MS i ME).
      Zmiany takze sa konieczne w PZPN - mysle o panu Bonku i kolesiach !!!!!
      OK musze juz konczyc ... nara
      Pozdrawiam wszystkich POLAKOW , PA
      liroy@11880.com
    • Gość: Kibol Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: 2.4.STABLE* / 53.48.71.* 11.06.02, 13:44

> Na stronie wyborczej czytam dziś
      > ....
      > Nie sądzę, bym musiał odejść. Ale jeśli taka będzie wola PZPN, przyjmę to. Ja
      > chcę dalej pracować z tym zespołem - mówił w rozmowie z "Gazetą" po meczu z
      > Portugalią trener Jerzy Engel.
      Engel!, Ale my, kibice nie chcemy juz Tego zespolu! i Ciebie jako trenera tez
      nie!
      Cholera Bonka takze powninno sie trzymac z daleka od naszej pilki. Facet nie ma
      szczescia: Kiedy przebywal We wloszech to wszystkie druzyny, ktore trenowal
      spadly o klase nizej za jego kadencji. To powinno dawac do myslenia.
    • Gość: hugo Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: 62.29.138.* 11.06.02, 15:24
      Engel gdyby miał jaja, to sam zgłosiłby dymisję po takich "dokonaniach" jak w
      Korei. Jego szczytem osiągnięć były eliminacje do mistrzostw. Z naszą
      reprezentacją więcej już nie osiągnie.
      Jeżeli chodzi o odpowiedzialność, to leży ona na tych, którzy mu dali wolną
      rękę po wygraniu eliminacji - Listkiewicz i Boniek. I tych Panów należy zwolnić.

Jeżeli chodzi o kandydaturę na nowego selekcjonera, to proponuję Hiddinka.
      Serio.

Pzdr. Hugo
    • Gość: juli Re:egoiści IP: 213.76.150.* 11.06.02, 17:44
      przepraszam bardzo,ale to chyba troche niesprawiedliwe ,ze wszyscy obwiniaja
      Engela za niepowodzenie naszej reprezentacji na mistrzostwach świata:tak w
      ogóle to może docenicie to ,że znależliśmy sie w tych mistrzostwach i to
      właśnie dzięki trenerowi.Wiem ,że duzo obiecywał,ale nasza drużyna naprawdę
      grała wczoraj b.dobrze.liczcie się z tym,że Portugalia to b.dobry zespół,a my i
      tak daliśmy z siebie b.dużo.Nie oczekujcie nie wiadomo czego i moglibyście
      trochę bardziej trzymać stronę naszych samoluby!
      • Gość: aro A jeszcze niedawno nosilibyście go na rękach! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 17:52
        Moim zdaniem, to nie jest najlepszy pomysł, żeby odszedł... niby kto miałby
        poprowadzić tę drużynę?! Poza tym jeszcze niedawno Engel był najlepszy,
        piłkarze najlepsi itd. Głupoty... Czego sie spodziwaliście? Sukces, to był
        awans a teraz, to po prostu bonusik. Cieszę się, że w ogóle zagrali.
        • Gość: FAgoo Re: A jeszcze niedawno nosilibyście go na rękach! IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 17:58
          PO co awans jeśli mistrzostwa w śmiesznym stylu to ma być bonusik opamiętajcie
          się. Na tej samej zasadzie gramy w europejskich pucharach.
          - 3 runda UEFA sukces
          - awans do ligi mistrzów sukces ( nieosiągalny od pewnego czasu )
          - niedługo awans do drugiej rundy preeliminacji to będzie sukces ?????!!!!!!
          DALEJ RZYGAM
          ŁEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
      • Gość: FAgoo Re:egoiści IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 17:54
        ja naprawde kibicowałem naszym i nadal kibicuje i nawet na swój sposób jestem
        wdzięczny Engelowi za awans. Ale po wczorajszym meczu wiem już napewno
        nie ten trener,nie ci gracze (poza małymi wyjątkami),nie ta forma,nie ta bajka
        POPSULI MI HUMOR JAK NIGDY + nie było choćby tyciej iskierki nadziei przed , w
        trakcie i po meczu
        PA
    • Gość: Fagoo Re: POSŁUCHAJCIE TEGO. Engel chce zostać IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 22:46
      Moje najczarniejsze przypuszczenia sprawdzają się
      Engel zostaje na eliminacje MŚ
      Listkiewicz na konferencji pomeczowej mówi "Kompromitacja jaka kompromitacja,
      kompromitacja by była gybyśmy zdjęli spodenki na boisku"
      Ha ha haah ahah ah ah ha ahhahah ah aa
      gratuluję dobrego samopoczucia..............................
      RZYGAM ZNÓW ŁEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka