Gość: ja IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.03.05, 22:19 Oj Boniek... --- Poczuj Moc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hm Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 22:31 Minęło 20 lat od słynnego meczu Juventusu z Liverpoolem... Zbigniew Boniek: A który to mecz miałby być słynny? hm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lat Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 22:35 Pamiętam jak się śmiał radośnie, że go sfaulowali na karnego. Ręce do góry podnosił - patrzcie to dzięki faulowi na Mnie ta jedenastka. W normalnym meczu rzadko się widzi taką reakcję, a co dopiero w meczu wśród trupów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.icpnet.pl 18.03.05, 23:51 Przeczytaj sobie wspomnienia Bońka w książce "Prosto z Juventusu". To nie był szczery uśmiech radości tylko zagrywka psychologiczna mająca wymusić karnego. Nie zacytuję dosłownie, bo nie pamiętam, ale opisał to mniej więcej tak: "Sędzia został w tyle. (...)zahaczył mnie przed polem karnym. Przeleciałem kilka metrów po murawie, odwróciłem się z uśmiechem i rękami do góry. Sędzia nie mógł podjąć innej decyzji". Nie mam podstaw nie wierzyć Bońkowi, że tak było naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lat Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:11 a po co mialbym czytać jak mi właśnie zacytowałeś w cytacie nie widzę żadnego związku między radościa na twarzy i decyzją sędziego, to ty raczyłes poza cytatem dorobić teoryjkę o Bońku-oszukańczym wymuszaczu karnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 01:21 Tak, wymuszaczu karnych, z tym się zgadzam! Ale nie z człowiekiem cieszącym się "wśród trupów". A książka jest warta przeczytania nie ze względu na jedną wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krekor powtorze za Bonkiem IP: *.phy.ilstu.edu 23.03.05, 00:44 "Szkoda tylko, że my możemy Włochom jedynie pozazdrościć ich dylematów. Nam zostało zastanawiać się, czy w trzecim meczu finału play-off ligi hokeistów Unia Oświęcim oddała mecz Tychom, czy zagrała na poważnie." Mozemy jeszcze podyskutowac, czy Boniek dobrze tamten mecz, czy tez pamieta to, co chce pamietac. A jesli ktory z Panow dyskutantow gral kiedys na powaznie, to wie, ze zby dobrze grac, to trzeba calkowicie oddac sie grze i oderwac sie od rzeczywistosci. To sie nazywa koncentracja. Kazdy profesjonalista tak robi, czy to pilkaz, czy lekarz na sali operacyjenj. Zachowania majace na celu wymuszenie takiej a nie innej decyzji sedziego sa wycwiczone (jak jazda na rowerze), wykonywane podswiadomie i nie sa wynikiem skomplikowanych przemyslen pilkarza czy reflesji nad parszywym swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lat Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:17 chłopie, czy ty naprawde uważasz że w meczu z trupami taaaki uśmiech jest OK jesli tylko służy jakiemuś celowi w rodzaju karny??? zastanów się trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x to jak oni mieli grac??? IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:48 czlowieku czy ty nie pamietasz ze grano dlatego by nie bylo wiecej trupow! Bano sie odwolac spotkanie bo nikt nie zapanowalby na kibicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lat Re: to jak oni mieli grac??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:51 normalnie, tak jak grali - bez szerokich uśmiechów radości na twarzy po faulach na nich:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: to jak oni mieli grac??? IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:53 ...a oddychac, kichac, machac rekami, krzyczec, podrapac sie po glowie mogli? czy tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lat Re: to jak oni mieli grac??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 01:00 alez ja nie robię wielkiego tematu z tego co mi jednak utkwilo w pamięci jako dziwne zachowanie pamietam też trzy bramki z Belgia w Barcelonie - Boniek był wielkim graczem Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: to jak oni mieli grac??? 23.03.05, 01:09 > pamietam też trzy bramki z Belgia w Barcelonie - Boniek był wielkim graczem A przecież w dniu kiedy je strzelił życie straciło ok. 450 Belgów! A Bońkowi wcale to nie przeszkadzało. BTW - Boniek był jedynym piłkarzem Juve, który nie wyszedł do dekoracji po meczu na Heysel. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak lat lecz sie dzieciaku, moze to jeszcze ci pomoze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 07:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ...idiotyzmem popisal sie redaktorek z GW! IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 22:39 "Niestety, nie zanosi się, by w najbliższym czasie czekały nas porównywalne do włoskich emocje." Dzięki trenerom Engelowi i Janasowi jest jakaś, jakaś szansa na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za bufon.... troche skromnosci czlowieku..... IP: *.range217-42.btcentralplus.com 18.03.05, 22:40 ... czytajac wypowiedzi niejakiego bonka, dzieki ktoremu wloski klub (a i polska reprezentacja) odnosil najwieksze w swiecie sukcesy, az smiac mi sie chce! Chlopie - czy ty naprawde jestes az taki prymitywny (oj, przepraszam, krawat + ubranie z Diora/YSL - sorry, a fe francuzi), tudziez infantylny, iz ci ludzie uwierza? Po pierwsze nie byles nigdy pilkarzem pokroju np. Platiniego (ktory akurat gral wowczas), czy innych super-graczy swiatowych. Wiele ci tez brakuje do polskich super-pilkarzy (jak np. Lubanski). Po drugie twoje szwindle w interesach pilkarsko-telwizyjno-itp. nigdy nikogo nie przekonaja o twych filantropijnych (czy ty nawet wiesz co to znaczy ....) poczynaniach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: troche skromnosci czlowieku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:55 troche skromnosci czlowieku..... osiagnij chociaz 10 % w swojej dziedzinie zyciowej, a bedziesz mial prawo pisac takie komentarze spojrzyj w lustro gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za bufon... osiagnalem wiecej niz 50% - wystarczy Ci www? ... IP: *.range217-42.btcentralplus.com 18.03.05, 23:13 ... i nigdy sie tym nie chwalilem (podobnie do kopacza, bonka, zrobilem to akurat poza Polska)! Moze powodem tego (nie chwalenia sie) byla akurat moja "dzialka" (= nauka), ale po "spojrzeniu w lustro" dalej widze normalnego goscia, niejaki zas boniek dalej spoglada na bufona/rozrabiacza/prymitywa! I ciagle sie temu dziwie - po cholere redaktorzy sluchaja/promuja wywiady z takim intelektualno-osobowosciowym zerem? Nic, problem pieniedzy chyba - o niejakim bonku kazdy przeciez w Polsce chetnie przeczyta..... I tak byl lepszy (jako futbolista) niz 99.999% obecnych polskich futbolistow!!!! Trzymaj sie www i uwierz, iz prawo do pisania spokojnych, subiektywnych komentarzy n/t niejakiego bonka (w kraju gdzie akurat zyje - uk - niewielu specow futbolu wie o takim gosciu) ma kazdy, nawet taki fanatyk jak ...... ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx bufon z ciebie wychodzi IP: 128.95.25.* 18.03.05, 23:32 nigdy sie nie chwaliles a jednak sie pochwaliles. ... daj spokoj to jest pilkarz. pilkarze i ludzie z tego srodowiska to jednak w znacznej wiekszosci trepy, wiec nie ma co sie goraczkowac. ale Boniek akurat ma prawo mowic jak chce i gdzie chce, bo to co on osiagnal to zaden inny kopacz u nas nie zrobi jeszcze przez 15 lat, jesli daj Boze wogole. ... pozdrawiam i zycze sukcesow naukowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeh Re: bufon z ciebie wychodzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 23:44 od kiedy ktoś kto cos osiagnął ma prawo dawać zły przykład w swoich wypowiedziach? ja rozumiem że należy bronić ludzi którzy cos osiągnęli przed nieuzasadniona krytyką zawistników, lecz co z uzasadnioną krytyką ?!! Boniek świeta krowa? Przeciez jego wypowiedzi są żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: bufon z ciebie wychodzi IP: 128.95.25.* 19.03.05, 01:58 a gdzie on daje zly przyklad? mowi tak jak jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majek Re: osiagnalem wiecej niz 50% - wystarczy Ci www? IP: *.dialup.medianet.pl 19.03.05, 00:21 kumpwl Beckhama jestes czy jak??? raju...ale z ciebie palant... uk powiadasz... powodzenia łosiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: osiagnalem wiecej niz 50% - wystarczy Ci www? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:25 dlaczego tak atakujesz kogoś kto cos osiagnął w życiu? dlaczego?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs he he, a co to za osiagniecie ? IP: *.k29.webspeed.dk 19.03.05, 23:27 jedyne co ten tu dupek osiagnal w zyciu, to napisanie paru postow w GW nic chwalebnego przy tym belkocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X DOBRY ZART! IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:52 ...osiagnales hahahaha Reprezentowales swiat w jakiejs dziedzinie, jestes jednym z powiedzmy 20najlepszych specjalistow w tym co robisz na naszej planecie. No nie zartuj stary!!!!!! Boniek byl powolany do reprezentacji swiata po mistrzostwach w Argentynie1978 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeh Re: DOBRY ZART! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:54 on tylko odpowiedział drugiemu koledze, że nie jest jakims nieudacznikiem, bo od razu o to został posądzony gdy ośmielił się wyrazić niezadowolenie ze stylu wypowiedzi chyba nie rozumiesz w ogóle o czym sie tu mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: DOBRY ZART! IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:57 Rozumiem doskonale!! Tutaj pluje sie na kogos (na Bonka) kto potrafi mowic ze byl dobry i tak rzeczywiscie bylo. Na kogos kto nie jest popularny, bo wyroznia sie z szarego bylejakiego motlochu. Boniek nie powiedzial ttu nic co zasluguje na krytyke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyges Re: DOBRY ZART! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:02 a wg mnie jest tu co krytykowac...niestety bo po cholere gadac ze jako jedyny oddal calosc premii za mecz?? po cholere podkreslac ze nie 30, 50% jak inni ale calosc? moze te slowa nie zalsuguja na krytyke ale na pewno swiadcza o tym, ze ktos kto je wypowiada popadl w jakas megalomanie. I moze nie byloby nic zlego w jednej takiej wypowiedzi ale ich w tym wywiadzie jest kilka. Niczego Bonkowi nie zazdroszcze, nie jestem zawistny, cenie go jako pilkarza. :> Przykro mi po prostu ze wykazuje sie takim prymitywizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom Re: DOBRY ZART! IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.05, 12:51 Gość portalu: gyges napisał(a): a wg mnie jest tu co krytykowac...niestety bo po cholere gadac ze... po cholere podkreslac ze... Niczego ... nie zazdroszcze, nie jestem zawistny... ...wykazuje sie takim prymitywizmem. Facet! przeczytaj ty sobie spokojnie co tutaj splodziles. Te twoje wyzalanie sie, ze ktos cos powiedzial: "bo po cholere gadac" a dlaczego nie gadac, jesli pytaja? I ty twierdzisz, ze nie jestes zawistnym?! ze nie zazdroscisz?! twoja malostkowosc przebijajace przez caly tekst, jest bardzo niesmaczna :-/co do spojnosci logicznej, to... jeu jest tragedia: "moze te slowa nie zalsuguja na krytyke", "a wg mnie jest tu co krytykowac" no to co w koncu. zastanow sie najpier co chcialbys wyrazic, zanim zaczniesz pisac. Przeczytaj tekst artykulu raz jeszcze, a potem twoj do niego komentarz. Zastanow sie nad tym, co odznacza sie wiekszym prymitywizmem... ...czasem po prostu obrzydzenie bierze :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyges Re: DOBRY ZART! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:05 widzisz zoom z takimi ludzmi trudno sie rozmawia bo pomijaja wartosc refleksji. Zgadzam sie co do niespojnosci jesli chodzi o slowa odnoszace sie co do ewentualnej krytki, wynikaja jednak one z zastanowienia nad tym czy czyjas pycha moze byc powodem do krytyki czy raczej do zalu, do tego ze ktos jest taka postawa zniesmaczony. Ale to kwestiabardziej teoretycznych rozwazan... Ale madralo moze mi wskazesz w ktorym miejscu redaktor zapytal Bonka o to czy cos dal na rodziny ofiar? Wiecej refleksji mniej inwektyw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyges Re: DOBRY ZART! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:24 a teraz zoom kilka dowodow na twoje zaslepienie, nie bede wnikal z czego wynika czy z glupoty czy z ubostwainia Bonka: pytanie redaktora:Minęło 20 lat od słynnego meczu Juventusu z Liverpoolem.. Boniek: który wygraliśmy 2:0 po moich dwóch golach redaktor: Juventus wygrał wtedy 1:0. Gol padł po rzucie karnym Michela Platiniego podyktowanym za faul na Panu. Boniek: Później jako jedyny zrezygnowałem z premii za ten mecz. To znaczy byli tacy, którzy oddawali po 30, 50 procent. Ale tylko ja całą przekazałem dla rodzin zabitych. redaktor: Dzień po meczu poleciał Pan do Tirany na mecz reprezentacji w ramach eliminacji mistrzostw świata, który znacznie przybliżył Polskę do awansu na mistrzostwa świata w Meksyku. Boniek: Wygraliśmy 1:0, a ja strzeliłem bramkę. redaktor: Teraz znowu będziemy mieli konfrontacje Liverpool - Juventus. Czy obecne drużyny można porównać do tych z Pańskich czasów? Boniek: Dzisiejszy Juventus też dochodzi do finałów najważniejszych europejskich rozgrywek, ale nie tak regularnie jak my, W tym wywiadzie padlo 6 pytan redaktora, tylko w jednym pytaniu Boniek byl poproszony o porownanie obecnej druzyny Juventusu do tej z jego czasow, w pozostalych wypadkach pytania byly ogolne. Szczerze mowiac ma facet sukcesy to niech o nich trabi przy byle okazji anwet nie pytany o nie wprost, nawet jesli cel wywiadu byl zgola inny ale do cholery moze mi wskazesz gdzie go zapytano o to kto dal jaka kwote dla rodzin ofiar?? To dla mnie jest zenujace, to dla mnie jest prymitywne. Wyjasnie ci dokladniej, zebys nei mial watpliwosci - prymitywne jest dla mnie kupczenie swoim altruizmem. I moze to ty przeczytaj cos dokladnie, bez emocji zanim wdasz sei w polemike...bo inaczej mozesz wyjsc tylko na cymbala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpert Re: osiagnalem wiecej niz 50% - wystarczy Ci www? IP: *.plusgsm.pl 19.03.05, 09:53 Boniek pisze sie z duzej litery, zapomniales juz polszczzny ciulajac funciki w Anglii to po pierwsze. Po drugie, nie osmieszaj sie mowiac ze osiagneles 5x wiecej od Bonka. Do widzenia. Tylko Widzew RTS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom Re: osiagnalem wiecej niz 50% - wystarczy Ci www? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.05, 12:58 Gość portalu: co za bufon... napisał(a): [...] Faktycznie, niezwykle zadko spotykana bufonada i obrzydlistwo :-/ ps: jesli ty swoja radosna tworczosc nazywasz : "spokojna" - to ja nie wiem co w ciebie wstepuje gdy sie podniecisz ...[?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIDZEW ŁÓDŻ Re: troche skromnosci czlowieku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 00:24 Pomysl człowieczku zanim cos napiszesz...Boniek w 1982 roku był OFICJALNIE wybrany 3 piłkarzem swiata! Taki sukces zanotował "tylko" Deyna.W tamtych latach oniek był w 10 najlepszych piłkarzy swiata.Troche rozumu dla Ciebie bo kompleksy az wychodza Ci podeszwami.Osiagnij cos sam,albo badz w "10" najlepszych fachowców na swiecie w tym co robisz,wtedy zobaczysz,żeMOZNA SOBIE POZWOLIC NA MÓWIENIE PRAWDY w oczy,bo boniek tak robi a ludzi to boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: troche skromnosci czlowieku..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:26 mylisz się, Boniek nigdy nie był oficjalnie wybrany 3 piłkarzem świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: troche skromnosci czlowieku..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:28 a poza tym premier Belka (też z Łodzi) też dużo osiagnął i lubi mowić co myśli, ale nie domaga się chronienia jakichś swoich wypowiedzi jako słowa objawionego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X LUBANSKI NIE BYL LEPSZY! IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:44 ...czy Lubanski jako nastolatek strzelalbrami na MS (1978) ...czy Lubanski zagral w "reprezentacji swiata" i strzelil jaka bramke ...czy Lubanski strzelil hattrick na MS? (1982) ...czy Lubanski strzelil dwa gole w finale Superpucharu? ...czy Lubanski zagral w jakims wielkim finale ? dlaczego niby Lubanski byl lepszy? Moze w duzym klubie Lubanski by sie nie sprawdzil. Tego sie nie dowiemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alphonsinho Re: LUBANSKI NIE BYL LEPSZY! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:50 no pewnie, że Boniek ma największe osiagnięcia z polskich pilkarzy Lubański był bardzo dobry, ale to trochę legenda - m.in. nieprawda jest że McFarland zrujnował jego karierę, noga puściła sama z siebie, a Lubański jakoś nie bronił McFarlanda przed niesprawiedliwymi oskarżeniami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riko Re: troche skromnosci czlowieku..... IP: *.miedzylesie.waw.pl / *.miedzylesie.waw.pl 19.03.05, 00:49 jesteś młody, masz sklerozę albo bardzo nie lubisz Bońka - w tym czasie był on jednym z najlepszych piłkarzy Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek kompromitacja bonka.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.05, 22:43 nie lubie tego zgrywusa. ma sie za niewiadomo kogo, nie wiem czego ale ten gosc mimo ze kiedys dobrze kopal, to teraz powinien sie wycofac z futbolu bo sie kompromituje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek_lodz Kompromitacja Bońka??? Ostygnij człowieku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:58 Przykłady poprosimy. Bełkoczesz człowieku, bełkoczesz. Niby czemu ma się wycofać z polskiej piłki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka juventus znacznie słabszy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:53 Trezeguet, Nedved, Buffon, Cannavaro.... stary....Panie Zbigniewie, bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.l Re: juventus znacznie słabszy?? 18.03.05, 23:12 Powalaja mnie takie komentarze wszystkowiedzacych. Dawny Juve? Tam grał trzon Mistrzów Świata plus dwóch najlepszych piłkarzy Europy. Buffon to nie Zoff, Cannavaro to nie Gentile a Trezeguet to nie nawet pół Rossiego. Pomysl zanim cos napiszesz. Boniek osiągnął w światowej pilce najwiecej z Polakow a "Wy" wieszacie na nim psy. To jak plucie sobie samemu w twarz. Chyba ze lubicie takie doznania? Rece opadają jak czyta sie takie wypociny... Gdy rozum spi budzą się demony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Re: juventus znacznie słabszy?? IP: *.icpnet.pl 18.03.05, 23:59 Podpisuję się po Twoim postem rękami, nogami i czym tam jeszcze:) Miałem to szczęście być na meczu Juve "Bońkowego" i widziałem, jakim idolem był dla włoskich kibiców. Ci, którzy mówią o ZiBim źle, to chyba małolaty znające go tylko jako trenera. Bo trener to faktycznie z niego dupa, ale jako piłkarz i sportowiec nie ma do dziś w Polsce naśladowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyges Re: juventus znacznie słabszy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:10 sluchaj tu chyba nie tak do konca chodzi o wieszanie psow na kims, ale przesledz soebie wypowiedzi Zibiego...On jakby z uporem maniaka nie pytany nawet wskazuje na to ze sukcesy ktore ktos osiagal byly jego zasluga. W przypadku tak wielkiego gracha mimo wszystko ta pycha drazni, drazni zwlaszcza gdy licytuje sie z pozostalymi graczami meczu Juv-Liv odnosnie koty przekazanej na cele rodzin zmarlych kibicow. To jest po prostu smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka do pawel.l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 14:57 patrzyłeś uważnie co tam jest napisane?? "Dzisiejsze Juventus i Liverpool są znacznie słabsze od tych" Ja nie mówię, że są słabsie od Zoffów itp, ale czy ZNACZNIE??!!??!! Nie wmówisz mi kolego, że Buffon jest znacznie słabszy od Zoffa... A nie wygrał MŚ czy ME tylko dlatego, że nie miał wsparcia w kolegach, bo to jeden z najlepszych bramkarzy w historii. Poza tym Trezeguet osiągnął wszystko w piłce narodowej. To właśnie ręce opadają, kiedy do pisania dorwie się ktoś, kto pamięta tamte czasy i chce się za wszelką cenę tym pochwalić... no ale cóż, jeśli według Ciebie byli znacznie lepsi, to Bóg z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: juventus znacznie słabszy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 23:15 Zibi daj spokój Czy byłeś lepszy?,czy cwańszy to Twoja sprawa ,ale przyznać musisz że ani trener ani sprawozdawca ani działacz,z Ciebie nie był i nie będzie.Za cieńki jesteś,więc daj sobie spokój z opiniowaniem itp.Zajmij się swoją knajpką ,i opowiadaj bajki jak to strzeliłeś bramkę w tym albo innym meczu.może przy okazji sprzedasz jeszcze jakąś swoją koszulkę .Zegnam Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Pocałujcie mnie w d... malkontenci. IP: *.devs.futuro.pl 19.03.05, 00:33 Zegnamy ciebie Bercik, nie utop sie przy okazji w swoim malkontenctwie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek797 O tych, co żyją i krytykują zamiast dać żyć... 18.03.05, 23:09 Ludzie!! Naprawdę jesteście, aż tak niedowartościowani?? Czy krytykujecie innych aby na waszych nieudacznych twarzach pojawił się szpetny uśmiech zadowolenia?? Boniek osiągnął w życiu więcej niż ja i wszyscy tu obecni razem wzięci...Jego znają miliony - większości z Was nie zna nawet 100 osób. Szacunek! Szanujcie innych jeśli chcecie aby szanowali Was. Boniek wielkim piłkarzem był i przydałby się polskiej piłce nożnej. Ilu mamy piłkarzy jego pokroju. Żałosnym jest, iż tak wielu krytykuje tak wiele, mając tak mało w głowie. I czy to grzech, że jest pewny siebie, wie na co go stać i zna swoją wartośc. Jego osiągnięcia jemu na to pozwalają. On ma prawo zabierac głos w każdej sprawie dotyczącej piłki nożnej, ponieważ jest autorytetem, człowiekiem który zasmakował wielkości. Ilu z Was może powiedzieć to samo o sobie?? He?? Echhhh....i pomyśleć, że jeszcze potem śmieją narzekać na polityków! Ha! =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj przemku, NIE WOLNO KRYTYKOWAC BONKA!!!! IP: *.range217-42.btcentralplus.com 18.03.05, 23:28 .... czlowieku - jakim ty jestes biednym czlowieczkiem..... az mi ciebie zal - boniek najlepszym polskim pilkarzem wiec wszystko co powie to racja??? podobnie jak walesa/papiez/sklodowska???? Gdzies ty sie chlopie urodzil/gdzie chcesz umrzec??? Dla wszystkich fanatykow bonka - fakt, iz byl swietnym pilkarzem (czy akurat najlepszym w historii polskiego futbolu to juz inne pytanie - kazdy moze miec tu subiektywne opinie) nie znaczy, iz ma racje we wszystkich innych sprawach!!!! Przemku, dziecino - boniek to finansowy hochsztapler, gosc, ktory sie w Italii sprawdzil li tylko na boisku (poza nim nie za bardzo), ktory jest obecnie KIMS tylko i wylacznie (w Polsce, w Polsce, we Wloszech sie bowiem nie liczy!) dzieki pieniadzom zarobionym na futbolu. Jego wywiad swiadczy o jego nimfomanii/komleksie wyzszosci/prymitywizmie! Na szczescie ma takich odbiorcow, jak ...... ty, przemku797! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: NIE WOLNO KRYTYKOWAC BONKA!!!! IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:38 Boniek we Wloszech sie nie liczy??? Szkoda z toba gadac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Boniek kiedys autografu nie dał? IP: *.devs.futuro.pl 19.03.05, 00:40 Czy masz jakis problem z jego osoba? Wylewasz wiadro pomyj na jednego z nielicznych polskich pilkarzy swiatowej klasy po jakimś nic nieznaczacym, okolicznosciowym wywiadzie. Ktore to zdania Bonka tak cie ubodły ze śmiesz nazywać go prymitywem? Znasz człowieka? Swoimi obelgami dajesz świadectwo dalece bardziej wiarygodne niz opowieści o karierze naukowej. I nie kłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: NIE WOLNO KRYTYKOWAC BONKA!!!! IP: *.chello.pl 19.03.05, 03:17 Boniek jest ciągle we Włoszech uwielbiany. W telewizyjnych programach sportowych występuje w roli stałego eksperta. Jest tam powszechnie znaną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: NIE WOLNO KRYTYKOWAC BONKA!!!! IP: *.airprt01.mi.comcast.net 19.03.05, 04:11 nimfomanii??!! czy moglbys przyblizyc fragment wywiadu swiadczacy o "nimfomanii" Bonka. Mnie sie raczej wydaje, ze nie wiesz co to slowo oznacza, a skoro tak to po co go uzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: IP: *.aster.pl 19.03.05, 21:31 Chciał zaszpanować na forum publicznym, bo gdyby choć trochę orientował się co to w ogóle jest nimfomania (abstrahując od bezpodstawnego oskarżania kogokolwiek o nią), to wiedziałby, że to termin dotyczący tylko KOBIET (chyba, że miała to być jakaś zawoalowana aluzja, że Boniek to "baba"). W facetów lepiej promisuityzmem ciskać, jak już się naprawdę musi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... errata IP: *.aster.pl 19.03.05, 21:32 Literkę mi się połknęło - "promiskuityzmem" oczywiścei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lat Re: O tych, co żyją i krytykują zamiast dać żyć.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 23:47 to co osiagnąl na bosiku nie czyni z niego proroka, jasne? nie posądzaj o niskie intencje każdego kto krytykuje prezydenta, papieża, bońka, premiera - wiekszosc może i ma niskie intencje, lecz każda wypowiedź - baranie - trzeba oceniać wg zawartości, a nie twojego kultu jednostki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alphonsinho Re: Ot.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:47 Zbigniew Boniek był wielkim pilkarzem, najlepszym polskim pilkarzem w historii jeśli o mnie chodzi (sukcesy w Juventusie i 3. miejsce na MS wyraźnie dzieki jego grze osiagniete tego dowodzą), bardzo waleczny i dzielny piłkarz wypowiada się czasem w sposób który niestety nie licuje z jego klasa sportową, zawiódł na całej linii jako trener, nie odszedł nawet jak super mężczyzna przyjmując na siebie odpowiedzialnosc za rozgrzebanie kadry i rezygnacje po b. krótkim czasie w środku eliminacji do ME - uniemożliwił nam wszak ogladanie wystepów Białoczerwonych w Portugalii, przegrywając z łotwą w W-wie (z którą to Łotwą Trener Janas wygrał potem na wyjeździe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIDZEW ŁÓDŻ Do bufona i innych kompleksiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 00:30 Bufon-Pomysl człowieczku zanim cos napiszesz...Boniek w 1982 roku był OFICJALNIE wybrany 3 piłkarzem swiata! Taki sukces zanotował "tylko" Deyna.W tamtych latach Boniek był w 10 najlepszych piłkarzy swiata.Troche rozumu dla Ciebie bo kompleksy az wychodza Ci podeszwami.Osiagnij cos sam,albo badz w "10" najlepszych fachowców na swiecie w tym co robisz,wtedy zobaczysz,żeMOZNA SOBIE POZWOLIC NA MÓWIENIE PRAWDY w oczy,bo Boniek tak robi a ludzi to boli.Was go krytykujacych najbardziej boli to,ze on wali prosto w oczy i niecyrtoli sie z nikim a to nas boli bo wybija sie przed szereg....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Do bufona i innych kompleksiarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:31 to ty uważasz że jak odchodził z trenera kadry to powiedział prawde w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ILE BEDZIEMY CZEKAC NA DRUGIEGO BONKA? IP: *.ramtel.com.pl 19.03.05, 00:35 Ciekaw jestem kiedy doczekamy sie by nasz pilkarz w finale Superpucharu czy innego Wielkiego Finalu strzelil dwie bramki dla jednego z najlepszych klubow swiata... No ile 5,10,15,20? Boniek gdy mial -nascie lat strzelal bramy na MS w Argentynie mial charakter i juz wtedy chcial byc liderem druzyny, a Mila ma dwadziescia pare i mowi ze jest jeszcze za mlody. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 DLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGO !!! 19.03.05, 16:13 Chyba sie da sklonowac. Nie ma innego wyjscia.Ale najlepszym pilkarzem polskim byl Lubanski, pozniej Deyna,nastepnie Cieslik, a dopiero po nich Boniek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AOL BRAWO BONIEK..CO JAK CO TO BYL PILKARZ! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.03.05, 00:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty bohater [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 02:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amper Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.bchsia.telus.net 19.03.05, 05:45 Boniek , najlepszy polski pilkarz wszechczasow . Szkoda , ze sam o tym musi pisac .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki zibi Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 06:44 Swietny pannn Boniek autortyet ??? Trener ?? spuscil dwa zespoly z ligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyges Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:17 palant z ciebie, gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris*** albania - polska 0:1 IP: 83.65.235.* 19.03.05, 09:24 pamietam tego gola strzelonego w albanii (plasko w rog zza 16-tki). piszcie co chcecie o bonku, ale wlasnie ten gol zadecydowal, ze polska pojechala do meksyku. a albania nie byla taka slaba. w mielcu uratowalismy w ostatnich minutach remis (2:2), a belgowie z nimi "zamoczyli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo431 Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:28 Zibi jestes niekonwenjonalny,niezależny,wielki piłkarzi sportowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kedar Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.autocom.pl 19.03.05, 21:17 Po co ten idiota struga głupa i bezczelnie kłamie. Pamiętam jego wypowiedź po tragedii, gdy stwierdził: Byliśmy odizolowani w tunelu od tego co się działo na stadionie i cały mecz nic nie wiedziałem o tragedii, która rozegrała sie na trybunach". Po co teraz ten śmieć wmawia ludziom, że nie chce, żeby zdarzyło sie coś, oczym nie miał pojęcia. Ruda szmata - taki był zawsze:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iaco Boniek- odejdź!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.05, 12:08 Jako zawodnik byłeś OK ale jako działacz staraciłeś w moich wszystko- mówiąc szczerze byłoby lepiej dla polskiej piłki gdybyś nigdy się nie narodził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIDZEWIAK Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.strykow.sdi.tpnet.pl 19.03.05, 15:25 Zbyszek Widzew jest zawsze z Tobą.Szanują Cię tylko kibice wielkich klubów, bo widzą co zrobiłeś dla polskiej piłki, a ci którym wystaje słoma z butów (czytaj kibice:amiki, grclinu,łęcznej, płocka i inne patałachy)na forum muszą pozbyć sie swoich kompleksów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 15:41 hm, ja jestem kibicem Barcelony... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 ALE GRAC W PILKE Boniek nauczyl sie w.... 19.03.05, 16:24 Bydgoszczy, w 'ZAWISZY'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassiano Re: Boniek: chciałbym tego nie pamiętać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 15:57 " Szkoda tylko, że my możemy Włochom jedynie pozazdrościć ich dylematów. " Pan Zb. Boniek szkoda tylko że nie zauważył że wszyscy mogą Włochom pozazdrościć, nie tylko my. (3 druzyny włoskie w ćwierćfinale LM) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 WLOSI ZAWSZE BYLI I BEDA DOBRZY... 19.03.05, 16:31 ICH KLOPOTEM SA SELEKCJONERZY REPREZENTACJI WLOCH, KLOPOTEM POLAKOW SA JEDNI I DRUDZY. Odpowiedz Link Zgłoś