Dodaj do ulubionych

Marsz Zjednoczenia Kibiców w Krakowie

• Gość: Cyr4x Re: Marsz Zjednoczenia Kibiców w Krakowie IP: *.crowley.pl 08.04.05, 22:17
      To było piękne i przerosło moje najśmielsze oczekiwania! Liczyłem na zwykły pochód na stadion i mszę podobną, jak w poniedziałek na Cracovii, ale nie. To było o wiele więcej. Po minięciu kurii, już pod filharmonią połowa tłumu zaczęła skandować "Pod Adasia!". Poszedłem z nimi. Na rynku była jazda. Jak zaczęliśmy iść na błonia, natkneliśmy się na wracającą z błoń część marszu. Była ich większość, to wróciłem z nimi na rynek. Znowu była jazda, z powiązanych szalików zrobiliśmy koło. Tego się nie da opisać, to trzeba było zobaczyć. Bez wątpienia największe przeżycie.
    • Gość: kibol Re: Marsz Zjednoczenia Kibiców w Krakowie IP: *.rba2.pppoe.execulink.com 08.04.05, 22:57
      Zamiast wojny wspolnie wezmy sie za "NIE",zadna sila nas nie powstrzyma razem
      jestesmy potega,Urban boj sie......
    • Gość: PRZEMYSŁAW NIE ZEPSUJCIE TEGO TYLKO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 23:57
      Kurcze , żebyście tylko tego nie zepsuli!!!
      TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI.CAŁA POLSKA BĘDZIE DUMNA!
      BARDZO WAS PROSIMY , ZRÓBCIE TO!
      • Gość: kosmaty Prosta historia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.05, 03:27
        Byłem kibicem. Chodziłem na mecze. Jeździłem na wyjazdy. Dostałem po gębie.
        Zabrali mi szalik. Poturbowali. Odechciało mi się. Zacząłem się bać. Przestałem
        chodzić na mecze, przestałem kibicować. To było kilkanaście lat temu.

Teraz patrzę z nadzieją na to, co robicie. Bardzo chciałbym wrócić na stadion,
        bo przez te wszystkie lata ośmielałem się chodzić tylko na mecze reprezentacji,
        a tak, na codzień - mecze mam tylko w CANAL+. Gdyby udało się udźwignąć Wam to
        dzieło pojednania, może przestałbym się bać i zatrarłby się we mnie uraz.
        Olejcie tych, co tu marudzą, że się nie uda. Sam wiem, że to POJEDNANIE, to nie
        jest prosta sprawa. To jest wielka sprawa i to jest długa droga, ale żeby długą
        drogę przejść, trzeba najpierw zrobić jeden krok. Krok został zrobiony ogromny.
        Cała Polska widzi. Papież widzi. Ja też na Was liczę!

Pozdro!
        Kosmaty
    • Gość: Andrzej Re: Marsz Zjednoczenia Kibiców w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:34
      Zyczliwa postawa policji....hehehehe...chlopaki beda chcieli pocwiczyc walke z
      tlumem przed meczami :), a ze kibice tez chca pojsc na ten marsz tez sie nie
      dziwie...nie trzeba bedzie po calej Polsce jezdzic zeby sie bic.
      • Gość: Paula_tspBB Re: Marsz Zjednoczenia Kibiców w Krakowie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.04.05, 10:14
        To było coś wspaniałego. Nadal nie mogę uwierzyż w to co widziałam i słyszałam.
        Dziękuję wszystkim którzy wzięli udział w tym marszu. Dał mi on poczucie
        bezpieczeństwa, przekonałam się co znaczy w praktyce "w jedności siła".
        Żałuję że nie mogłam zostać w Krakowie dłużej, bo atmosfera wczorajszego dnia
        chyba się już nie powtórzy, chociaż mam nadzieję że marsze kibiców dla papieża
        będą organizowane co roku. Dziękuję wszystkim!!!!!!
        Szczególne pozdro dla krakowskich kibiców, Victorii i Szczakowianki Jaworzno
        oraz Gornika Brzeszcze i Piasta Gliwice

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka