Gość: polo Ja wierze w to, ze kiedys sie uda IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.04.05, 21:25 Ci co rozrabiaja na stadionach nie zasluguja na miano bycia kibicami, Polakami, ludzmi. Szczegolnie teraz, po pojednaniu miedzy kibicami po smierci Naszego Papieza. Wyglada to dziwnie, bo ogromnie wielu podalo sobie rece na znak pokoju, a tu takie chocki. Wierze, ze to jedynie wybryk, pojedynczy wylom, ktory przeminie i nie bedzie wspominany. Wspominac bedziemy tylko tych, ktorzy wzniesli sie ponad podzialami i ja im mowie :DZIEKUJE. Tym ktorzy ufaja i maja nadzieje na trwale pojednanie na stadionie mowie: ODWAGI. To nic, ze ktos podsyca nienawisc. Chuligani niczego nie zbudowali i do niczego nie dojda. Prawdziwi KIBICE zatriumfuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.toya.net.pl 10.04.05, 21:30 Do PZPN...zadyma na meczu,mecz zaliczony jako rozegrany bez jakich kolwiek punktow za ten mecz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:30 Mam wielką prośbę do redaktorów piszących artykuły w portalu i w GW, czy nie można tych debili nazwać po imieniu; poprostu bandyci bo inne słowo nie określi kretyna , który rzuca kamieniami w policje. Burdy pkibiców czy też pseudokibicow ta nazwa nic nie znaczy a tylko dodaje splendoru tym kretynom, bo znowu ktoś o nich napisał. A może wogole nie opisywać tych zdarzeń? Bo po co opisywać skrajny debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek A czgo oczekiwakliscie? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.04.05, 21:34 Myśleliście ludziska że stadionowe bydło przejmie się ogólnopolskim pojednaniem? Przecież te bezmózgi nawet nie wiedza kim był Jan Paweł II. Poczekajmy na sejm a zobaczymy że posłowie tez maja Ojca Świętego i jego nauki w d...pie. Wiekszość Polaków to porządni ludzie ale bydło zawsze pozostanie bydłem. A na takich są tylko dwa wyjścia: orzec kolegium i wysłać komornika do domu, który wyniesie wszystko co tam znajdzie i przekaże biednym albo obić pałami do nieprzytomności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.05, 21:40 CO ZA PRYMITYWNI LUDZIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 21:47 Dlaczego nie monitoruje sie stadionow?, dlaczego wpuszcza sie takich bandytów na stadion? 20 lat temu dostaliby palami po glowie i pamietali do konca zycia. Czy PZPN naprawde sobie nie radzi? Nigdzie na Świecie nie ma takiego ryzyka z odwiedzeniem stadionu jak w naszym kraju. Pomyslcie moi drodzy, przeciez to szkodzi wszystkim, odkad pamietam na stadionie lub poza nim, po meczu zginelo juz kilku mlodych chlopakow, przeciez ktos za to odpowiada...Panie Listkiewicz, apeluje do Pana jako szary maly czlowieczek, niech Pan ukróci dzialalnosc przestepcza na polskich stadionach i niebezpieczenstwo smierci kibicow. Nie wiem czy w porozumieniu z policja czy straza miejska, Pana zadaniem jest nie tylko budowa nowych stadionow ale zadbanie o bezpieczenstwo na nich. I to nie jest tak , ze belki w swoim oku nie widze, ale to jest zbyt powazny problem jak na Pana milczenie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 22:06 Generalnie mamy to samo zdanie, ale... ...właśnie to ale. Niebardzo wiesz chyba jakie kto ma kompetencje skoro pod koniec piszesz że PZPN ma za zadanie budowy stadionów bo niema takowych i nie do niego to należyu. Po drugie ostatnio osoby które ginęły to były osoby na podwórkach nie na stadionach, a trudno wymagać aby Listkiewicz zajmował się tym co dzieci robia wieczorem i wogóle poza stadionami. Nie pisz że jest najgorzej bo wcale tak nie jest (co oczywiście niczego nie usprawiedliwia) bo we Włoszech czy Francji regularnie dochodzi do ganianek z Policją. Listkiewicz jako PZPN niewiele może, tym musi się zająć państwo. Tu jest potrzebny dobry kodeks karny, a wzasadzie egzekwowanie przepisów bo w kodekśie napewno znalazły by się paragrafy aby usadzić debili. Bo coś takiego jak monitornig jest obowiązkiem w I lidze i mecze są nagrywane, tylko że nic z tym więcej sie nie dzieje a to już nie wina PZPNu. Ale raz jeszcze napisze mylisz pojęcia bo nie Listkiewicz ma gwarantować bezpieczeństwo. Owszem można wprowadzać monitoring czy identyfikatory, ale sam niewiele może zrobić bo przecież nikogo nie skarze na podstawie zapisu bo nie ma takiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 22:42 Nie jestem kibicem, bandytom tez nie :) Jesli istnieje instytucja PZPN a jej prezesem jest p.Listkiewicz, dla mnie wynika z tego jasno, ze ponosi on cala odpowiedzialnosc za "polityke" PZPN-u. Jesli organizatorem polskiej ligi jest PZPN to p. Listkiewicz odpowiada za to co sie dzieje na stadionach polskich. Dla mnie to jest dosc czytelne. Oczywiscie moge sie mylic, ale w takim razie kto jest odpowiedzialny za to co dzije sie na stadionach? Oczywiscie mlodzi ludzie gina w tlumie na ulicy, zgodze sie z tym, ze tu kompetencje p. Listkiewicza juz nie siegaja...osobiscie odbieram to jak zbrodnie w bialy dzien, mordercy powinni dozywotnio przebywac w obozach pracy bez mozliwosci warunkowego zwolnienia, ale ktos za to tez odpowiada. Wyjsc jest pewnie kilka, ja moge dywagowac, ze zmiana prawa karnego, ostre kary wiezienia za chuliganstwo, kara publicznej chlosty :)...Chodzi o dialog , porozumienie i konsekwencje. Sam napisales, ze monitoring jest ale nikomu on nie sluzy...a ja mam pytanie, skoro pseudokibice potrafia bez problemu sie sledzic nawzajem, zdobywac informacje o pseudokibicach przeciwnych druzyn, nr telefonow , adresach i numerach ip niczym tajne sluzby specjalne i tworzyc listy likwidacyjne, to dlaczego Pan Listkiewicz nie pojdzie z takim nagraniem video, ktore sami ogladamy w tv, na policje i razem ich nie obejrza. Przeciez ilustracja tego artykulu jest zdjecie mlodego bandyty rzucajacego w policje kamieniem Nie jestem kibicem, bandytom tez nie :) Jesli istnieje instytucja PZPN a jej prezesem jest p.Listkiewicz, dla mnie wynika z tego jasno, ze ponosi on cala odpowiedzialnosc za "polityke" PZPN-u. Jesli organizatorem polskiej ligi jest PZPN to p. Listkiewicz odpowiada za to co sie dzieje na stadionach polskich. Dla mnie to jest dosc czytelne. Oczywiscie moge sie mylic, ale w takim razie kto jest odpowiedzialny za to co dzije sie na stadionach? Oczywiscie mlodzi ludzie gina w tlumie na ulicy, zgodze sie z tym, ze tu kompetencje p. Listkiewicza juz nie siegaja...osobiscie odbieram to jak zbrodnie w bialy dzien, mordercy powinni dozywotnio przebywac w obozach pracy bez mozliwosci warunkowego zwolnienia, ale ktos za to tez odpowiada. Wyjsc jest pewnie kilka, ja moge dywagowac, ze zmiana prawa karnego, ostre kary wiezienia za chuliganstwo, kara publicznej chlosty :)...Chodzi o dialog , porozumienie i konsekwencje. Sam napisales, ze monitoring jest ale nikomu on nie sluzy...a ja mam pytanie, skoro pseudokibice potrafia bez problemu sie sledzic nawzajem, zdobywac informacje o pseudokibicach przeciwnych druzyn, nr telefonow , adresach i numerach ip niczym tajne sluzby specjalne i tworzyc listy likwidacyjne, to dlaczego Pan Listkiewicz nie pojdzie z takim nagraniem video, ktore sami ogladamy w tv, na policje i razem ich nie obejrza. Przeciez ilustracja tego artykulu jest zdjecie mlodego bandyty rzucajacego w policje kamieniem Nie jestem kibicem, bandytom tez nie :) Jesli istnieje instytucja PZPN a jej prezesem jest p.Listkiewicz, dla mnie wynika z tego jasno, ze ponosi on cala odpowiedzialnosc za "polityke" PZPN-u. Jesli organizatorem polskiej ligi jest PZPN to p. Listkiewicz odpowiada za to co sie dzieje na stadionach polskich. Dla mnie to jest dosc czytelne. Oczywiscie moge sie mylic, ale w takim razie kto jest odpowiedzialny za to co dzije sie na stadionach? Oczywiscie mlodzi ludzie gina w tlumie na ulicy, zgodze sie z tym, ze tu kompetencje p. Listkiewicza juz nie siegaja...osobiscie odbieram to jak zbrodnie w bialy dzien, mordercy powinni dozywotnio przebywac w obozach pracy bez mozliwosci warunkowego zwolnienia, ale ktos za to tez odpowiada. Wyjsc jest pewnie kilka, ja moge dywagowac, ze zmiana prawa karnego, ostre kary wiezienia za chuliganstwo, kara publicznej chlosty :)...Chodzi o dialog , porozumienie i konsekwencje. Sam napisales, ze monitoring jest ale nikomu on nie sluzy...a ja mam pytanie, skoro pseudokibice potrafia bez problemu sie sledzic nawzajem, zdobywac informacje o pseudokibicach przeciwnych druzyn, nr telefonow , adresach i numerach ip niczym tajne sluzby specjalne i tworzyc listy likwidacyjne, to dlaczego Pan Listkiewicz nie pojdzie z takim nagraniem video, ktore sami ogladamy w tv, na policje i razem ich nie obejrza i nie zainteresuja prokuratury Przeciez ilustracja tego artykulu jest zdjecie mlodego bandyty rzucajacego w policje kamieniem...nie ma kaptura a dziennikarskie aparaty cyfrowe maja teraz taka rozdzielczosc , ze mozna wykadrowac tego pseudokibica i do dowodu wkleic... pzdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 22:45 powklejalo sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 10:24 Dlaczego?? Tego akurat chyba nikt nie wie. Zgodze się z jednym ale chyba najważniejszym: potrzebny jest dialog i porozumienie. I wymyslenie jakiegoś systemu który zadziała, bo samo wprowadzenie id niczego nie zmienia jak również samo zaostrzenie prawa również to musi ze sobą współgrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Robercie IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 22:50 Nie jestem kibicem, bandytom tez nie :) Jesli istnieje instytucja PZPN a jej prezesem jest p.Listkiewicz, dla mnie wynika z tego jasno, ze ponosi on cala odpowiedzialnosc za "polityke" PZPN-u. Jesli organizatorem polskiej ligi jest PZPN to p. Listkiewicz odpowiada za to co sie dzieje na stadionach polskich. Dla mnie to jest dosc czytelne. Oczywiscie moge sie mylic, ale w takim razie kto jest odpowiedzialny za to co dzije sie na stadionach? Oczywiscie mlodzi ludzie gina w tlumie na ulicy, zgodze sie z tym, ze tu kompetencje p. Listkiewicza juz nie siegaja...osobiscie odbieram to jak zbrodnie w bialy dzien, mordercy powinni dozywotnio przebywac w obozach pracy bez mozliwosci warunkowego zwolnienia, ale ktos za to tez odpowiada. Wyjsc jest pewnie kilka, ja moge dywagowac, ze zmiana prawa karnego, ostre kary wiezienia za chuliganstwo, kara publicznej chlosty :)...Chodzi o dialog , porozumienie i konsekwencje. Sam napisales, ze monitoring jest ale nikomu on nie sluzy...a ja mam pytanie, skoro pseudokibice potrafia bez problemu sie sledzic nawzajem, zdobywac informacje o pseudokibicach przeciwnych druzyn, nr telefonow , adresach i numerach ip niczym tajne sluzby specjalne i tworzyc listy likwidacyjne, to dlaczego Pan Listkiewicz nie pojdzie z takim nagraniem video, ktore sami ogladamy w tv, na policje i razem ich nie obejrza i nie zainteresuja prokuratury Przeciez ilustracja tego artykulu jest zdjecie mlodego bandyty rzucajacego w policje kamieniem...nie ma kaptura a dziennikarskie aparaty cyfrowe maja teraz taka rozdzielczosc , ze mozna wykadrowac tego pseudokibica i do dowodu wkleic... pzdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mahna Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.ols.vectranet.pl 10.04.05, 22:02 "Władze klubów nie będą podejmować radykalnych kroków. - Ja? Prowokacja była ze strony kibiców Korony i to pan Klicki powinien się zastanowić, czy inwestować dalej w piłkę nożną. Tym bardziej że przyznał, iż to Korona zaczęła - mówi Mirosław Stasiak, właściciel KSZO. - Ja bym swoich kibiców rozgrzeszył i ich rozumiem. Zespół grał słabo, spalono ich szaliki, krzyczano "Jesteśmy u siebie", sprowokowano ich. Adrenalina im skoczyła. Miało być pojednanie i liczyłem, że chociaż na ten jeden mecz się uda - dodał." Panie Stasiak. Pan sie pacnij w ten swoj glupi leb i zastanow nad tym co bredzisz. Adrenalina skoczyla??? Rozgrzeszyc??? Za co???? Za to ze sie zachowuja jak bydlo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Tacy niestety jesteśmy.... IP: 213.17.165.* 10.04.05, 22:06 Był wielki patos, łzy, tysiące na kolanach. Jakie to piękne, tylko że potem wyłazi z nas pijana hołota.... Żal serce ściska... Xen Odpowiedz Link Zgłoś
telegrafista Re: Mów za siebie! 11.04.05, 00:50 Mów za siebie Kolego! Ja nie jestem pijaną chołotą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Mów za siebie! IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 11.04.05, 20:02 Uderz w stół....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Tokarczyk Serce mi krwawi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:11 Środki masowego przekazu podawały lukrowaną rzeczywistość. Ja znam wiele osób, które wyrażają się o Ojcu Świętym w sposób skandaliczny.Otaczają nas hordy zdziczałych, bezsercowych bezmózgowców, żądnych przemocy. Serce mi krwawi i szkoda słów.Wypada się tylko modlić, że sytuacja ulegnie zmianie.Wstydźcie się. Gdzie wasz honor!!!!!!!1???????. Te msze pojednania to była pokazówka z udziałem rozsądniejszej części kibiców. Bezmózgowcy w nich nie uczetniczyli.Opamietajcie się. Jesteście człowiekiem z krwi i kości, więc nie "przelewajcie krwi" i uzyjcie rąk do naprawiania swojej lokalnej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajuima Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:18 Trzeba ich rozstrzelać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dida Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: 80.50.249.* 11.04.05, 08:47 Nadajesz sie w sam raz do nich glupi agresorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerze smutny Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.77.classcom.pl 10.04.05, 22:31 nie ma co, wystawili sobie świadectwo, gdyby jeszcze ktoś miał wątpliwości HAŃBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manolo Moja propozycja dla burd... IP: *.crowley.pl 10.04.05, 22:38 Ludzie jak się pozbyć pseudokibiców ze stadionów. Pomysł prosty, POLICJA ZROBI NA BŁONIACH WIELKĄ KLATKĘ pod prądem, tak z 1000m2. Przed klatką na stołach były by maczety, noże, pałki, siekiery i inne wymyślne akcesoria. Potem wpuściłbym tak tych wszystkich pseudokibiców wszystkich klubów. Daje się ogłoszenia w wiadomościach, kto się chce lać to do klatki. Niech tam wejdzie ich nawet z 2000tys na jedno posiedzenie. Kamery montujemy i live w telewizji, niech się leją ile wejdzie. W klatce nie ma żadnego prawa, ten kto wyjdzie z niej jest czysty, policja, sąd nic mu nie robią. Niech sie leją aż 1 zostanie i tak co tydzień. A martwych do dołu na błoniach i zasypać. Tylko wiecie co ??? Nie będzie chętnych do takiej walki , a dlaczego bo się BOJĄ !!!! Te dzieciaki po 12,13 co dzisiaj rzucały kamieniami w policję, są mocne tylko w grupie i jak w promieniu 500m nie ma innej grupy kibiców. Nawet starsi nie leją się 1na1 tylko w grupach. Nie byłoby chętnych do takiej walki, bo pseudokibic szczyci się tym że w 10 sprali 3 ludzi. Co to za sztuka ??? Każdy tak potrafi. dlaczego nie wyjdą 10 na 10 i każdy ma swoją parę. Leją sie tylko na pięści i wygrywasz odchodzisz na bok. Wiadomo ilu wygrało, ilu przegrało i kto jest lepszy. Trzeba by zbudować klatkę i prywatna TV łyknie taki live. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dida Re: Moja propozycja dla burd... IP: 80.50.249.* 11.04.05, 08:56 > Nie byłoby chętnych do takiej walki, bo pseudokibic szczyci się tym że w 10 > sprali 3 ludzi. Co to za sztuka ??? Każdy tak potrafi. dlaczego nie wyjdą 10 na > > 10 i każdy ma swoją parę. Leją sie tylko na pięści i wygrywasz odchodzisz na > bok. Wiadomo ilu wygrało, ilu przegrało i kto jest lepszy. Mylisz sie .Juz od kilku lat organizuja tzw ustawki gdzie bija sie w ustronnych miejscach po kilkadziesiat osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: River Co nam da wyrażenie opinii na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:48 Płakać się chce, ale co nam da wyrażanie opinii na stronach internetowych, większość ich uczestników to ludzie normalni rozumiejący problem. Patologia tkwi gdzie indziej i tę patologię trzeba wykorzenić, ale nie zrobimy tego naszymi komentarzami . Niech działają kluby (bo im uciekają pieniądze) władze samorządowe, policja, kościół i wreście nasi wspaniali politycy. Do tej pory zbyt wiele nie uczyniono ( monitoring na stadionach i inne zabezpieczenia, iwigilacja środowisk patologicznych, praca organiczna ze środowiskami biedoty) pisac można na ten temat doktoraty, szkoda pisać bo i tak nikt z wyżej wymienionych palcem nie kiwnie dla poprawy sytuacji, Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.rev.vline.pl 10.04.05, 23:28 Ich trzeba trzymać krótko "za morde" żeby był spokój Szacunek dla Ojca Świętego to chwilowa moda w ich pozbawionym logiki i uczuć świecie. I nie pomoże tu żaden święty - tylko surowe prawo, niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wołanie na puszczy Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 10.04.05, 23:35 Oczywiscie zaden prezes niczego nie widzial, zaden niczego nie slyszal, co zlego to nie ja. Ja jestem swiety. Taka to wola zmian w tym spoleczenstwie. Wszyscy sa za zmianami, byle to inni sie zmieniali. Oni sami nie widza potrzeby. A pan prezes PZPN to zamiast sie pie..mi zajmowac przypatrzylby sie wypowiedziami typu "ja swoich kibicow rozgrzeszam, zostali sprowokowani". I to mowi prezes klubu? Co PZPN zamierza zrobic w tej sprawie? Pewnie nic. Czyli jak zwykle, czyli jak zawsze. Bo to co piekne wiecznie trawac nie moze. Zeby dalo sie poprzez jedna smierc zmienic mentalnosc polskiego chama, nasz papiez wszedlby na krzyz wiele lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynek sama smierc Papieza nie wystarczy IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 10.04.05, 23:53 jesli panstwo czegos z tym nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: 5.6.1D* / *.wp.shawcable.net 11.04.05, 00:18 Szkoda, naprawde szkoda ze nieudalo sie utrzymac swietej jednosci ......... a przeciez jeszcze wczoraj bylismy tak dumni ze swojego unikalnego pojednania duchowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puder Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.aluzyjna.waw.pl 11.04.05, 00:43 Przykro mi, że się pomylilem. Dawałem Kibicom 3 tygodnie bez BURD... Jakiż bylem naiwny.... Odpowiedz Link Zgłoś
telegrafista Re: Chyba nie rozumiem piłki nożnej... 11.04.05, 00:46 Nie rozumiem tego sportu! Dlaczego w innych dyscyplinach nie ma podobnych zachowań? Dlaczego tylko piłka nożna gromadzi chuliganów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Chyba nie rozumiem piłki nożnej... IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 11:18 Przede wszystkim dlatego że Piłka była, jest i pewnie jeszcze długo bedzie najpopularniejszą dyscypliną. Każdy Burak chce się pokazać to idzie i się podłącza pod to gdzie jest masa ludzi i dlatego piłka. Choć też nie mów że w innych sportach nie ma o tym mowy bo Żużel, Hokej czy Kosz to dyscypliny w których również znane są klimaty tzw. hools. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podek "kibiców" - usunąć ten wyraz z tytułu !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:00 Proszę usunąć z tytułu wyraz "kibic" i zastąpić go innym, który nie obrażałby Nas kibiców i proszę więcej przy tego typu informacjach nie posługiwać się tym terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.05, 01:05 jeżeli to nie kibice tylko banda, to kibicom, ochroniarzom i innych odpowiedzialnym gratuluję odwagi cywilnej i.....ogromnie żałuję, że czar prysł, ONI nic z nauki JP2 nie zrozumieli, gdyz albo nie chceli zrozumieć, albo maja ograniczenia intelektualne, ale czy do tego aby być dobrym trzeba intelektu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack82 Gdzie jest wymiar sprawidliwosci??? IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 11.04.05, 01:19 Jest jedna zasadnicza sprawa - egzekucja prawa!! Bradzo slicznie, ze policja oklada tych nie mogacych sobie znalezc celu w zyciu debili palkami i probuje co po niektorych wylapac i zawiezc na posterunek jako 'sprawcow zamieszek'. Ale co z tego skoro oni zostana spisani, posiedza pare godzn w areszcie i pozniej biegaja znowu po osiedlach chwalach sie swoim bezmozgim kolegom jaka to mieli przygode z 'palami'. Przeciez jesli tylko udowodnic takiemu burakowi, ze rzucil cegla w policjanta to za probe uszkodzenia ciala zamiast paru godzin moze spokojnie posiedziec pare miesiecy - moze po takiej 'przygodzie' kiedy pojdzie znowu na mecz 2 razy pomysli zanim zacznie byc agresywny. Tylko do tego potrzeba wolnych miejsc w wiezieniach i sprawego dzialania lokalnych organow wymiaru sprawiedliwosci w polaczeniu z monitoringiem stadionow i niebezpiecznych miejsc. Bo prawo mamy wystarczajaco surowe, zacznijmy je wreszcie sprawnie egzekwowac! I zamykac debili w klatkach, zeby pradziwi kibice mogli w normalnych warunkach ogladac mecze. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Gdzie jest wymiar sprawidliwosci??? IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 11:23 Z jednym bym się nie zgodził. Jak rzuce w Policjanta cegłą jest spore prawdopodobieństwo że trafie go w głowe, a jak dla mnie to jest usiłowanie zabójstwa funkcjonariusza na służbie i za to grozi już napewno kilka lat :) Wiem że to co napisałem to narazie utopia, ale warto czasami pomarzyć ;) p.s. Co do twojego tekstu to niestety jest jeden zasadniczy problem. Więzienia a wzasadzie ich brak. W polsce podobno ok30tys osób czeka na miejsówke w zakładzie i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_gkm Re: Gdzie jest wymiar sprawidliwosci??? IP: *.econ.uni.torun.pl 11.04.05, 13:42 zgadzam sie z toba w 100% a co do wiezien to faktycznie problem jest duzy tak wiec moze choc pewnym rozwiazaniem bylyby prace przymusowe (oczywiscie nie odplatne!)i kary finansowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nafciarz ZKS PETROCHEMIA PŁOCK IP: *.c151.petrotel.pl 11.04.05, 01:30 PŁOCCY KIBICE ON-LINE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic widzewa Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:41 ja jestem lysy a nie chodze na mecze sie bic, w ogole nie chodze na mecze bo to nie ma sensu... banda 50 - 100 idiotow potrafi popsuc mecz kilku tysiacom kibicow... a wystarczylo by ich odizolowac od spoleczenstwa ... czytaj wiezienia (ciezkie wiezienia a nie wakacje tak jak teraz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woote Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:44 Szkoda gadać. Za nic miałem teksty o pojednaniu po śmierci JP2 - byłem pewny, że buraki wrócą, które jako jedyny cel w życiu marnym swoim ma pseudo'zadymy' na NASZYCH STADIONACH!!! - stało sie tak jak przewidywałem:( Przestrerydowane buractwo znowu podniosło swój śmierdzący chemicznym potem łeb:( Odpowiedz Link Zgłoś