Dodaj do ulubionych

Burza nad Wisłą

IP: *.chello.pl 28.06.05, 23:02
LOL! 3zdaniowy artykul! niezle...
Obserwuj wątek
    • Gość: pijpivko jak wpędzić Gazetę w zapaść IP: 82.160.249.* 28.06.05, 23:11
      Uczy nas Stec. Jak skompromitować największą i najpoczytniejszą gazetę w
      Polsce. Uczy Stec z pomocą Białońskiego. Żenada, którą proponujecie zamiast
      dziennikarstwa skłania mnie do zaprzestania lektury bo w czym jesteście lepsi
      od Faktu? Stec, wiedzy skarbnico. Wyrocznio futbolu od wszystkich mądrzejsza.
      Zostań menago, okaż w końcu swe zdolności w zarządzaniu niebywałe. Zwalniasz
      trenerów, prowadzisz transfery, nadzorujesz sędziowanie, dyktujesz taktykę.
      Twój niezawodny ekonomicznyłeb podpowie jak zdobyć kasę na twe cudowne
      pomysły. Ale już na psychiatrę nie starczy. A co na to żona? Mówi ci: "misiu
      znów taki piękny artykuł" A teraz dopij swoje "Królewskie" skarpetki pod łóżko
      i do spania, jutro znów uracz wszystkich swą futbolową nieomylnością. Pa, śpij
      słodko.
      • Gość: tomson Stec jest tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:36
        przyjmuje za pewnik swoje urojenia.. wiziytówka... jedyny klub.... Na razie to
        ten jedyny klub w przeciwnieństwie do 2 innych nawet nie otarł się o LM....

PAnie Stec, klub to nie zabawka ani worek bez dna, a my nie mamy abramowicza.
        • adas313 Re: Stec jest tragiczny 28.06.05, 23:47
          Tyle że w międzyczasie zmieniły się zasady LM i trochę ciężej się tam dostać,
          poza tym kluby zatrudniają więcej obcokrajowców... parę lat temu u mistrza
          Anglii grało 7-8 Anglików, dzisiaj 2-3. Obecna Wisła przy starych zasadach
          osiągnęłaby więcej niż zarówno Widzew jak i Legia.

• Gość: gwiazdor ZAPOMNIJMU O UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:01
            Odpadamy w I rundzie.
            • Gość: donPedroso Re: ZAPOMNIJMU O UEFA IP: 195.85.249.* 29.06.05, 12:16
              Kłos, ten filar defensywy, zadecydował o porażce z Tbilisi stzrelając niezwykle
              efektownego samobója w meczu w Krakowie. Gdyby ta bramka nie padła, Wisła
              grałaby w grupie, i pewnie zdobyłaby punkty dające jej w tym roku rozstawienie
              w III rundzie.
              Wniosek: rok temu Kłos oddany za darmo przyniósłby giga-zyski... Filar
              defensywy :)))
          • Gość: klawisz Re: Stec jest tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:34
            A w Pucharze UEFA też się zmieniły zasady ? Bo Wisła w tych rozgrywkach też nie
            ma się czym pochwalić... Co by tu nie mówić Cupiał to oszołom albo miękki
            zawodnik. To co wyprawia z trenerami to jakaś straszna pomyłka. Jeżeli nie
            zmieni podejścia to wróżę białej gwieździe drugą ligę i to już niedługo.
            • Gość: Raff Re: Stec jest tragiczny IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:25
              Eliminacja Parmy i Schalke to jest chyba coś...
            • Gość: Były Fan Wisły Re: Stec jest tragiczny IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:31
              Zgadzam się z tym co pisze p. Stec. Cupiał to burak, a nie biznesmen. Udaje
              nieomylnego, i wszystkich ma za zera. Biedaczkowi łzy stanęły w oczach jak
              kibice nie dziękowali mu za kolejne mistrzostwo, tylko wyzywali Basałaja i
              innych na których postawił Pan Wszechwiedzący. To Kasperczak jest autorem
              sukcesu Wisły a nie ty buraku jeden.

Bez pozdrowień,

Były Fan Wisły
          • Gość: wi$LAK Stec-tzreba było o tym pisać wcześniej,a nie teraz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.05, 17:17
            Co? - żal du*ę ściska, że i tym razem legła nie będzie mistrzem? Jesteś żałosny, Stecu.
        • Gość: Horn Czekam na Agorę :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:26
          Już tyle czasu słyszę te narzekania a nie mogę się doczekać kiedy wreszcie wydawca Gazety zostanie sponsorem jakiegoś klubu - nawet nie strategicznym, poprostu dołoży się do tego niedoinwestowanego biznesu.
        • Gość: jojo Re: Stec jest ok IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 15:46
          1ny ktorego mozna poczytac.
          szkoda liczki
          szkoda kasperczaka
          cupial na pole!!
      • Gość: ZAPAŁA POPIERAM PANA STECA IP: *.178.wp3.ptc.pl 29.06.05, 08:57
        NIE MOGĘ ZNIEŚĆ KRYTYKANCTWA FELIETONÓW STECA JAK TAKI JESTEŚ MĄDRY TO SAM PISZ
        FELIETONY TYLE ŻE TWOICH NIE PRZYJELIBY DO TAK DOBREJ GAZETY. MAM WRAŻENIE ŻE
        NIEKTÓRZY BEZ WZGLĘDU NA TREŚĆ ARTYKUŁU CHCA KOMUŚ DOSRAĆ...KAŻDY DZIENNIKARZ
        MA PRAWO WYRAŻAĆ SWOJE OPINIE!!!A ŻE NIE ZGADZASZ SIĘ Z JEGO OPINIAMI TO NIE
        POWÓD ŻEBY GO OBRZUCAĆ GÓWNEM.
        • Gość: pozdro Re: POPIERAM PANA STECA IP: *.neologic.pl 29.06.05, 09:49
          i ze stecem i z Toba sie zgadzam. czesc z tych tu piszacych zachowuje sie jak
          baby - wszystko zle, do garbatego maja pretensjee ze dzieci ma proste.
          Odpier...cie sie od Steca.
        • Gość: Michnik_na_Steca Re: POPIERAM PANA STECA IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 12:00
          Zapałka, ty go nie popierasz, ty stoisz za nim murem, ty całym sobą ręczysz za
          niego, ty musisz go kochać. Tylko rób to bez capslocka. Pa.
        • butterfly2 Re: POPIERAM PANA STECA 29.06.05, 13:29
          Ta, malkontenci na forum zawsze są i będą :(
          eliminacja Schalke i Parmy to dzieło Kasperczaka jak i dzisiejsza reprezentacja
          Polski.

Basałaj out!!
      • Gość: aady nie chcemy cie wsrod czytelnikow IP: 80.232.28.* 29.06.05, 10:57
        Jak ci sie gazeta nie podoba to jej nie czytaj ! I nie zasmradzaj forum swoimi
        wypocinami
        • Gość: Pała_na _Steca Re: nie chcemy cie wsrod czytelnikow IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 11:57
          Nie chcecie? Wy mnie nie chcecie? Proszę, pozwólcie mi zostać. Nie? TO idę...
          LOL
      • Gość: mil Re: jak wpędzić Gazetę w zapaść IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 15:39
        Tobie raczę skoczyć na browarka niech ładna pogoda i łono natury spowoduja ze
        głowa się rozjaśni. Stec napisał dużo prawdy a Ty widzę że nie lubisz go i
        tyle - nieważne co napisze zawsze dla Ciebie bedzie żle i w ogóle do dupy.
        Wisła balansuje na krawędzi jeśli nie damy popracowac dłużej jakiemus trenerowi
        (Liczce) to nigdy nic z tego nie będzie. Engel nie dziękuję. Liczka ma wizje
        zespołu jeśli nie awansuje z nią w tym roku do LM to zrobi to za rok i będzie z
        nią występował w niej regularnie. Engel na pewno awansuje do LM tyle ze potem
        Wisła zostanie wyciśnięta jak cytryna i będzie po drużynie. Trzymam za Ciebie
        kciuki W.L.
      • Gość: Stec kupa bzdet Re: jak wpędzić Gazetę w zapaść IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.06.05, 23:36
        Kocham Cię gościu za ten komentarz !!!! Brawo ! Mistrzostwo świata ! Jak bym cię
        znał postawił bym ci 10 browców !!!! ?Mistrzostwo świata ! Pękam ze śmiechu do
        teraz ! Chcemy więcej :)
        Pozdrawiam
    • Gość: Bat_na_Steca znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: 82.160.249.* 28.06.05, 23:18
      no pewnie, znacie. Pokażmy wreszcie ilu nas jest, którzy uważają steca za
      najmierniejszą dziennikarzynę polską. Wpisywać się! kluby, miasta, ludzie,
      dresy, i ci którzy mają naprawdę dosyć żałosnej kupy fekaliów wydibywającej się
      z jego ust, spod jego pióra i plugawej klawiatury. To będzie petycja do
      Michnika: zwolnij tę żałosną pokrakę, imitację dziennikarza. Argumenty
      niepotrzebne, wystarczą 3 jego artykuły. Zero wiedzy, grafomania, okraszona
      poczuciem nieomylności. Ludzie błagam was, pokażmy ilu z was chce się płakac po
      jego wypocinach.
      • Gość: dodo Kraków Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.ghnet.pl 28.06.05, 23:21
        Stec to miernota,
        • Gość: antyStec+ Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.chello.pl 29.06.05, 09:56
          Popieram, czasami czytam ze znajmymi jego zdania, zeby się pośmiać.
          To jakiś przypałowaty niespełniony Sienkiewicz dziennikarstwa sportowego.
          Nie mam na myśli opinii, które są co najmniej niepokojąco oryginalne.
          Poraża mnie styl i poetyka - zupełnie nie w klimacie relacji sportowej.
          Piętrowe zdaniska i kuriozalne, nazbyt szczegółowe spostrzeżenia, nie tworzą
          jakości pasjonującej relacji ani publicystyki. Facet nie czuje ducha sportu tak
          jak większość czytelników; nie przemawia też do wyobraźni.
          Summa summarum:
          czytając Steca, patrząc na publikowane ilutracje (jestem Art'em) oraz czytając
          komentarze do innych specjalistycznych artykułów, stwierdzam, że redakcja nie
          panuje nad jakością, a renoma Gazety robi się coraz bardziej dęta.
          • Gość: Maras Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:26
            Kiedyś Ambroziak a teraz Stec potafią nie językiem futbolisty a językiem
            dobrego felietonisty pisać o tak obrzydliwych sprawach jak np. notoryczne
            zwalnianie kogokolwiek ze stanowiska coacha Wisły. Walą gównem ci co lubią
            język futbolisty.
          • Gość: fan steca Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: 80.51.176.* 29.06.05, 11:53
            jesli czytasz ze znajomymi steca i Ci sie to nie podoba, to juz Wasz problem i
            Waszych dresow... mi osobiscie bardzo podobaja jego artykuly, sa warte wiecej
            niz wypociny innych miernot. bo stec ma styl, swoj, jedyny i niepowtarzalny.
            nie pisze jak "sportowy fakt" pienkego romana dla panow spod budki z piwem,
            tylko dla ludzi, ktorzy reprezentuja soba pewien poziom i przy okazji
            interesuja sie sportem. nie chcesz, to nie czytaj - po co sie wysilac? nie Ty
            mu placisz i nie Ty decydujesz o tym co i jak pisze. i cale szczescie. brawo
            panie stec! to spiewalem ja, panski fan.
      • Gość: Nie Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: 158.194.194.* 28.06.05, 23:24
        A czy Pan ma cos konkretnego do powiedzenia, czy tylko mu zal ze Stec pisze, a
        Pan nie? Moze by tak jakies argumenty, cytaty pokazujace rzekoma grafomanie
        Steca? Moze by tak cos z pomyslunkiem, a nie stek wyzwisk. I jeszcze jedno - ile
        ty zresz czlowieku, ze rownoczesnie musisz myslec o wydalaniu ("fekalia") i o
        rzyganiu? Poki nie odpowiesz, to ja powiem jedno: lubie artykuly Steca i juz...
        • Gość: Bat_na_Steca Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: 82.160.249.* 28.06.05, 23:33
          Lubieć to sobie możesz jego artykuły, pytanie co na to reszta czytelników
          wyborczej. Są tacy co lubią Giertycha, inni Tymińskiego a innych śmieszą
          "Kiepscy". Jedna dobra koncepcja: Stec do Faktu, a ty za nim - i świetnie,
          czytasz go sobie dalej ale ja nie muszę. Mam też koncepcję dlaczego spodobał ci
          się artykuł: przeczytanie 3 linijek tekstu to robi wrażenie. Gratulacje. A jeśli
          chodzi o to ile jem, to nie zaglądaj do cudzej miski. Proszę.
          • Gość: mzi Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.icpnet.pl 29.06.05, 00:21
            "LUBIEĆ"????? A co znaczy to dziwaczne słowo!??
            Człowieku, zlituj się nad polszczyzną i przestań wymyślać takie słow-twory!
            LUBIEĆ - tak nie mówili nawet w "Chłopach" Reymonta
          • Gość: kibitz Bardzo lubię artukuły Steca IP: *.attu.pl 29.06.05, 01:25
            Pisze zdecydowanie najciekawiej i zazwyczaj najtrafniej ze wszystkich
            dziennikarzy sportowych GW. Zastanawiająca jest nienawiść do Steca różnych
            forumowych miernot. Zazdrość?
            • Gość: ZAPAŁA Re: Bardzo lubię artukuły Steca IP: *.178.wp3.ptc.pl 29.06.05, 09:03
              ONI PO PROSTU MUSZĄ KOMUŚ DOSRAĆ...JAK TEGO NIE ZROBIĄ TO SĄ CHORZY...
              • Gość: ks Re: Bardzo lubię artukuły Steca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:42
                oj ZAPALA, ZA PALA, nauczyles sie jednego slowka nowego dzisiaj (dosrac) i
                powtarzasz do znudzenia. i wylacz caps lock.
                • Gość: ZAPAŁA DO KS IP: *.178.wp3.ptc.pl 29.06.05, 09:51
                  NAJŁATWIEJ KOGOŚ OŚMIESZYĆ A GDZIE ARGUMENTY???
            • Gość: nigger "Bardzo lubię artukuły Steca" - TO IDZ PAN STAD IP: 212.160.172.* 29.06.05, 15:34
              "Trafniej" ??? Czlowieku Pan stec robi zenujace bledy merytoryczne a nawet
              faktograficzne w 90% swoich artykulow. jego spostrzezenia gryzpiorka tak sie
              maja do rzeczywistosci jak piesc do nosa.
              • Gość: Autor, autor Re: "Bardzo lubię artukuły Steca" - TO IDZ PAN ST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:06
                Gdzie te błędy - podaj jakieś przykłady to uwierzę.
                • Gość: nigger Re: "Bardzo lubię artukuły Steca" - TO IDZ PAN ST IP: 212.160.172.* 30.06.05, 11:26
                  Poczytaj forum pod kazdym jego artykulem. Myli daty, wyniki, liczbe
                  spadkowiczow itd itp.
        • Gość: Sim_Chicago Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 28.06.05, 23:37
          A ja mam - mam mu za zle, ze pisze artykule, ktore sa na poziomie brukowcow a
          nie najwieksze polskiej gazety. To smutne, ze takiej gazecie pisza tacy
          slabiutcy dziennikarze. A zdolni ludzie po dziennikarce nie moga pracy znalezc.

• Gość: ZAPAŁA Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.178.wp3.ptc.pl 29.06.05, 09:06
            TU CIĘ BOLI!!! JA UWAŻAM ATYKUŁY P.STECA SĄ BARDZO TRAFNE!!!
          • Gość: Autor, autor Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:08
            Czym wyraża się u Steca ten "poziom brukowców", bo ja widzę ogromną przepaść
            między radosną twórczością jego, a poziomem brukoców w rodzaju PS lub Faktu(na
            korzyść Steca niestety, niestety)?
        • Gość: antyStec+ Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? IP: *.chello.pl 29.06.05, 10:06
          "Cytat" z pamięci
          "w tym momencie kilkadziesiąt tysięcy par oczu skupionych było na kilku
          centymetrach kwadratowych kawałka skóry [wyjaśnia dalej, że futbolówki] i
          czubku buta Beckhama..."
          Chciałem się dowiedzieć jak przebiegał mecz otwarcia Mistrzostw Europy,
          pozostałe cytaty z pamięci wyrzucam - po przeczytaniu jego pierwszych akapitów
          myślę czy to nie Stec? zaglądam na autora i "aha, Stec" i dalej nie czytam :).
          Jak każdemu człowiekowi i jemu zdrzyło się kilka interesujących spostrzeżeń.
          Będąc życzliwym, to można uznać, że nadaje się do analizy statystyk.
      • tortor Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? 28.06.05, 23:55
        Panie dziennikarzu mierny Pan jesteś !!!
      • Gość: ZAPAŁA JESTEŚ ŻAŁOSNY IP: *.178.wp3.ptc.pl 29.06.05, 09:00
        DLA MNIE TO TY JESTEŚ KUPĄ FEKALIÓW
      • Gość: le comte Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? - nie znamy IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 29.06.05, 09:22
        Antagonisto red.Steca, jezli jestes taki madry to poczytaj jakas ksiazke o
        dziennikarstwie, wtedy dowiesz sie ze felieton z zalozenia ma byc subiektywny a
        nawet prowokujacy, decyduje o tym wlasnie osoba, ktora go pisze. Gdyby
        Kisielewski pisal to co ludzie chca przeczytac to nikt by o nim dzis nie
        pamietal ! Ps.A propos Cupiala, to wyraznie sie pogubil !
      • swirus-bajerus Re: znacie to: "pokazmy ilu nas jest"? 29.06.05, 13:55
        Nie czesto sie wypowiadam na forum Gazety, choc czesto je przegladam. Jednak tym
        razem nie mialem watpliwosci czy sie wpisac.
        100% poparcia dla Bat_na_Steca!!!
        Dominik z Poznania
    • Gość: chmiele2 Re: Burza nad Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:24
      szkoda slow. mialo byc pienknie a znow wyjdzie jak zawsze. my sie nigdy niczego
      nie nauczymy. smutne to jest...
      • Gość: Illney Stec jest ok IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 00:01
        To prawdopodobnie jeden z lepszych dziennikarzy sportowych w Polsce, a jego
        krytykanci są nimi tylko z nazwy. Tak naprawdę w skrytości czytają brukowce, bo
        przejęli od nich manierę wylewania pomyj. Zero argumentów, panowie - tylko jad,
        zazdrość. Może coś rozsądnego powiecie, stać Was na to?
        Poczytajcie sobie Przegląd Sportowy, albo Fakt, a może pseudofachową Piłkę Nożną
        pana Godlewskiego? Tam się dowiecie mądrości - kto kogo zastąpi i za ile -
        wieści księżycowe.
        A odnośnie samej treści - niestety Stec ma rację. Wisła (Cupiał i świta) się
        pogubiła kompletnie, a bardziej bezpośrednio - w dupach im się poprzewracało od
        sukcesów ot co.
        • Gość: antyStec+ Re: Stec nie jest ok IP: *.chello.pl 29.06.05, 10:25
          "prawdopodobnie najlepszy" hahaha!
          Mój Drogi, w imieniu swoim, a moje poczucie stylu jest wysoko opłacane i
          konkursowe oraz w imieniu wielu studentów UW, w tym socjologi futbolu oraz
          lingwistyki, rzadko przeglądających brukowce, wydaję opinię: Stec jest
          śmieszny, nieelegancki, drętwy, nieadekwatny stylistycznie.

Nie oczekujemy wirtuozerii, tylko "smacznego" czytania. Choćby Wołowskiego!

Dyskusja z kontrowersyjnymi i subiektywnymi opiniami to co innego, nikt Stecowi
          nie zarzuca że jest Stecem, choć i tutaj skłonny jestem podejrzewać, że otóż
          Stec w swych opiniach Stecem NIE JEST, a jedynie wymyśla kontrowersje, bo
          redakcja sobie życzy.
          • Gość: Maras Re: Stec nie jest ok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:34
            W imieniu moim oraz działu inżynierów i doktorów Politechniki Nadzwycznajnej na
            URALU wydaję opinię:
            Jesteś ciołkiem.

Pozdrawiam
            Profesor
    • Gość: kostogłotow Re: Burza nad Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:25
      Akurat zwolnienie Liczki pozwoli trochę opanować ten chaos. To jest trener na
      III - ligę, nie na I-szą.
      • Gość: niger Re: Burza nad Wisłą IP: 212.160.172.* 29.06.05, 15:37
        CO TY GADASZ? Liczka to swietny trener! To ze nie udalo mu sie szybko
        posprzatac po bezholowiu jakie wprowadzil kasperczak to nie jego wina.
    • Gość: tino manipulacja a nie artykul IP: *.net.autocom.pl 28.06.05, 23:27
      pieprzenie az boli !!
      najlatwiej oceniac cudze pieniadze !
      poza tym dla twojej legii Stec wiadome ze lepiej jakby Wisle trenowal Liczka
      wiec probujesz jeszcze cos zwojowac zeby do zmiany trenera nie doszlo
      FU
    • Gość: TYlLKO WISLA Nie zgadzam sie z artykułem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:28
      Ja myślę że Cupial robi dobrze, widzieliśmy wszyscy jak Wisła grała za
      Kasperczaka
      a jak za Liczki.Różnica jest kosmiczna. Liczka nie ma pojęcia o trenowaniu i
      taktyce w dodatku jego śmieszne tłumaczenia dlaczego Wisła gra źle są po prostu
      kompromitacją. Wiemy wszyscy jak sie skończy przygoda Wisly w LM i UEFA za
      Liczki.Lepiej dać szanse Engelowi który według mnie poskłada drużyne.
    • Gość: miLKovitz Re: Burza nad Wisłą IP: *.pl / 217.153.39.* 28.06.05, 23:36
      Chciałbym, żeby wszyscy, którzy tak krytycznie oceniają dziennikarzy Gazety
      Wyborczej ( i nie tylko) powiedzieli może o swoich sukcesach- jakimiż to
      splendorem cieszą się na swoim rodzimym poletku, albo jaki odnieśli sukces
      zawodowy. Jednak myślę, że postawa takich osób- powiedziałbym, że nawet
      roszczeniowa (choć nie wiem z czego ona wynika) jest pochodną ich "triumfu” w
      pracy, domu, itd. Ale cóż... jeśli przez kolegów jestem traktowany
      JAK ZERO, jeśli muszę codziennie rano wykonywać polecenia szefa bez mrugnięcia
      okiem, to mogę chociaż wieczorem w domu wyżyć się na forum Wyborczej i zwolnić
      np. Steca, a co tam... to nic nie kosztuje, a ja będę choć przez chwilę czuł
      się spełniony. Przecież jutro znów będę zerem…

Pozdrawiam wszystkich, którzy potrafią konstruktywnie krytykować.
      miLkovitz
      • Gość: Bat_na_STeca Re: Burza nad Wisłą IP: 82.160.249.* 29.06.05, 00:08
        Usłysz moje wołanie, MiLKovitz, nie powinienem ci odpisywać ale ogarnęło mnie
        miłosierdzie i zaniosę ci wiedzy kaganek. Chcesz analizy:
        >Zainteresowany powinien się dowiedzieć o sprawie pierwszy.
        Pocieszające jest to, że o swoim awansie na miejsce Kasperczaka dowiedział się
        przynajmniej Liczka przed Kasperczakiem, teraz on zajmuje pozycję Kacpra.
        Fajnie, że Stec wie co każdy powinien.

Głowę Cupiał stracił w zeszłym roku. (...) Kiedy kilka miesięcy później chciał
        go wyrzucić, biadolił, że ten nie chce się zrzec odszkodowania.
        >NIe, Stec, Cupiał nigdy nie biadolił, zwykłe kłamstwo.

Zanim Cupiał Kasperczaka wypędził, zaczął opowiadać, że trener popełniał same
        błędy, że wszystkie dobre pomysły miał on sam, piłkarzom wytykał, że chwalą
        szkoleniowca. To wtedy w klubie morale upadło na pysk. Kasperczak odchodził w
        złym stylu, wbrew kibicom i graczom. Być może zresztą to zdarzenie ostatecznie
        przesądziło o chęci ucieczki za granicę Szymkowiaka i Żurawskiego.
        > Czy ktoś pamięta jak grał Szymek przed przejściem do Trabzonu? Cała Polska ze
        Stecem na czele na nim psy wieszała. "ucieczka Zurawskiego" - paradne, polski
        gracz, który jako jeden z nielicznych wyczekał aż zgłosi się po nieg jaki taki
        klub miałby nie myśleć o zarobieniu pieniędzy? Kto da mu gwarancję, że wraz z
        kolegami znowu nie odpadną z Tibilisi Bis?
        Niesmak się zwiększył, kiedy Wisła nie zaprosiła Kasperczaka na świętowanie
        mistrzostwa, choć zdobył on z drużyną - demolującą jesienią wszystkich rywali -
        ponad połowę punktów.
        > Stec, dyktatorze dobrego smaku. Wyobraź sobie twoje urodziny, na które
        zaprosiłeś swoja byłą żonę i jej obecnego męża, który teraz jest twoim chłopakiem.

> Słysząc szepty o rosnących wpływach Adama Mandziary,
        To dobrze Stec, że słyszałeś, a klimatyzatorach w policji nic przypadkiem nie
        słychać? Grunt to pewne źródło.
        >My też nie będziemy mieć satysfakcji, jak się okaże, że wkrótce zamiast pisać o
        awansie Wisły do Ligi Mistrzów, napiszemy o inwestycjach w klub firmy w typie
        tajemniczej Global Soccer Agency,
        Oczywiście, wiedzy skarbnico, "tajemnicza" no comments
        Szkoda, że działa prowincjonalnie.
        Zawsze, ale to zawsze STec wie lepiej od każdego jak działać skutecznie i
        nieprowincjonalnie. Tylu mądrzejszych od Cupiała ludzi nie zrobiło niefartem
        jakimś fortuny no i niektórzy muszą pisać zamiast tego.

Najbardziej, Panie od krytyki konstruktywnej, żałośni są którzy nie znając
        kulisów, uwarunkowań i detali mają zdanie na każdy temat i to zdanie wypowiadane
        tonem nieomylnym, jak Stec. Ja nie wiem czy Cupiał działa dobrze, czasem wątpię
        ale do głowy mi nie przyjdzie tak cwaniakować w sprawach, o których za mało wiem.
        I jeszcze jedno: "Pozdrawiam wszystkich, którzy potrafią konstruktywnie
        krytykować" - to równie żałosne jak "pozdrawiam normalnych", "pozdrawiam
        myślących". Coś jak autotypowanie do Nobla. Panie potrafiący
        konstruktywnie.
    • Gość: mallick Re: Burza nad Wisłą IP: 195.136.30.* 28.06.05, 23:38
      GSA - tajemnicza firma? Przecież to rubryka sportowa rozpisywała się o niej i jej właścicielu jako o największych tuzach w piłce nożnej. Panie Stec - trochę konsekwencji.
    • Gość: bysio Re: Burza nad Wisłą IP: 69.150.116.* 28.06.05, 23:39
      Wieszacie psy na autorze, a powiedzie gdzie jest logika (nie wspominajac juz o
      kulturze) w dzialaniach Cupialy. Tak bylo z Kasperczakiem, jest z Liczka i
      bedzie z Engelem. Kwestja czasu.
      Stec tak trzymac.
    • polake A ja się z tym zgadzam 28.06.05, 23:39
      Po raz kolejny polski klub pokazuje, jak bardzo nieprofesjonalni ludzie kieruja
      naszym futbolem. Ledwo jednego zatrudnił, już zatrudnia drugiego. Spuszcze
      zasłonę milczenia na zwalnianie Kasperczaka i sprzedawanie Żurawia.

A co do krytykuków Pana Steca- jak Wam sie nie podoba, to nie czytajcie, nie
      jest to obowiązkiem. Jak mi się nie podoba styl Faktu, to go nie czytam, a nie
      czytam i chodze i rozpowiadam naokoło, jaki to szmatławiec.

Z jednym tylko się w tym artykule nie zgadzam. Pan stec napisał:
      "My też nie będziemy mieć satysfakcji, jak się okaże, że wkrótce zamiast pisać o
      awansie Wisły do Ligi Mistrzów, napiszemy o inwestycjach w klub firmy w typie
      tajemniczej Global Soccer Agency, z której pomocą Engel "ratował" Polonię Warszawa"
      Tak się składa, że z tą firma związany jest np. menago Ferdinanda i jest to
      firma solidna, z kapitałem. Wiem, bo mój znajomy miał pracować w Polonii z
      ramienia tej spółki. Mogli naprawde wiele zdziałać, bo to firma z dużym udziałem
      Żydów (nie mówię tego złośliwie, sam jestem Żydem), a My, jak wiadomo, umiemy
      robić interesy i w byle co nie wchodzimy. Ale nie, lepiej wybrać Media 5, które
      nie ma ani grosza i do niczego się nie nadaje- przykładem może być telewizja
      Tele5, żyjąca tylko z reklam sekstelefonów. Raniecki bezprawnie zerwał umowę z
      Global Soccer Agency, bo dowiedział się, że ta może zarobić i mu nic nie odpali,
      a sam nie wpadł dotąd na pomysł, jak zarobić na Polonii. Ech, żenada.
      • Gość: KSP KSP KSP sport a kwestia żydowska IP: *.jjs.pl 29.06.05, 00:05
        > Wiem, bo mój znajomy miał pracować w Polonii z
        > ramienia tej spółki. Mogli naprawde wiele zdziałać, bo to firma z dużym
        > udziałem Żydów (nie mówię tego złośliwie, sam jestem Żydem), a My, jak
        > wiadomo, umiemy robić interesy i w byle co nie wchodzimy.

A potem goje mówią, że starozakonni się popierają :) Ale na sporcie się nie
        znają, aż tak genialni chyba nie są? Ukradziono im jedyny złoty medal!
        • Gość: giggs ale maja za to Man United... IP: *.crowley.pl 29.06.05, 02:25
      • Gość: Kleszcz Re: A ja się z tym zgadzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:52
        Jak masz żale to poszukaj odpowiedniego postu i tam się wypisuj do woli. Jeżeli
        jesteś taki mocarz to przyjdź do Ranieckiego i mu to powiedz.
        Temat jest o Wiśle Kraków pajacu.
        I dobrze, że sygnalizuje się w tym artykule powiązanie Engela z GSA bo szkoda
        by było Krakowa. Jeżeli chcesz pocztać kim i czym jest GSA poszukaj stosownych
        informacji. Gwarantuję Ci, że nie znajdiesz jej w internecie co z kolei jak na
        takie konsorcjum i osobe Pini Zahaviego, na która się powołujesz, jest co
        najmniej zastanawiające. GSA to konsorcjum bez określonego zarządu i
        pełnomocnictw, to firma widmo, która powstała w lipcu 2004 roku z kapitałem
        załozycielskim w wysokości 1000 USD. ZaEBiste konsorcjum, nie ma co.
    • piotr33k2 Re: Burza nad Wisłą 28.06.05, 23:43
      faktem jest ze wisla znowu kombinuje i prowadzi rozmowy z engelem ,moim zdaniem
      jak sie powiedziało a to trzeba powiedzieć i b ,zmiana trenera teraz to kolejny
      bezmyslny błąd wisły ,tu trzeba kupować nowych dobrych pikarzy jak sie
      sprzedaje starych bardzo dobrych a nie myśleć że jeden przeciętny trener bedzie
      lepszy od drugiego przecietnego trenera i nagle oni sami wygrają bilet do ligi
      mistrzów ,liczka powinien mieć czas tak jak miał kasperczak i dopiero potem go
      rozliczać z wyników ,nie znaczy to że uważam go lepszego od engela czy
      kasperczka ale jak chłopu dano szanse a nie dano czasu to cos z tymi dającymi
      jest nie tak z głową.
    • adas313 Do krytyków Steca... 28.06.05, 23:51
      Może mnie ktoś oświecić dlaczego uważacie powyższy artykuł za stek bzdur i
      grafomanię? Przyznaję że na sporcie się za bardzo nie znam, a
      polonistą/dziennikarzem nie jestem.
      • Gość: kivi a ty skad sie urwales?? Co Liczka pokazal?? IP: *.jgsullivan.com 28.06.05, 23:55
        jw.
        • adas313 Re: a ty skad sie urwales?? Co Liczka pokazal?? 29.06.05, 00:00
          Liczka niewiele pokazał, natomiast Stec - moim zdaniem słusznie - zarzuca
          Cupiałowi robienie bałaganu w klubie, a Engelowi hipokryzję.
        • Gość: muka! Re: a ty skad sie urwales?? Co Liczka pokazal?? IP: *.aster.pl 29.06.05, 00:10
          Zdobył z Wisłą mistrzostwo Polski. Wisła zakończyła rozgrywki z większą przewagą
          punktową nad drugim zespołem w tabeli niż miała po rundzie jesiennej z
          Kasperczakiem.

Wychował w Czechach kilku dobrych piłkarzy. To on odkrył talent Barosa i
          Jankulovskiego.

Był asystentem trenera reprezentacji Czech Dusana Uhrina

Z gorzej niż przecietnym składem Polonii zajął 4 miejsce w lidze, a wszyscy
          zawodnicy klubu mówili w wywiadach o jego nowoczesnych metodach treningowych, z
          którymi nie spotykali sie u polskich trenerów.

Wystarczy?

Stec dobrze pisze o tym, co przez ostatnie pół roku działo się w Wiśle. W
          druzynie, z której połowa gwiazd chce uciec za granicę, a reszta też jest
          obrażona na prezesa nawet Mourinho by niewiele zdziałał. Nie rozumiem skąd ten
          upór w wieszaniu psów na Liczce. To nie on sprzedał Szymkowiaka i Gorawskiego.
          Skąd to zdziwienie, że drużyna pod jego kierunkiem gra defensywnie, skoro:
          a) wyprzedano mu ze składu najlepszych ofensywnych pomocników
          b) został zatrudniony między innymi po to, aby Wisła nie traciła tyle bramek i
          nie przegrywała głupio meczów, więc z oczywistych powodów stawiał na formacje
          defensywne (przypominam artykuły sprzed pół roku).
          Jeśli już ktoś ponosi winę za sytuację w Wiśle, to właściciel, prezes oraz
          trener, który prowadził ten skład przez kilka lat, ściągał zawodników, miał czas
          na zbudowanie dobrej drużyny i nic z nią nie osiagnął. Czyli kolejno Cupiał,
          Basałaj i Kasperczak.

Poza tym smiem twierdzić
          • Gość: pio. Re: a ty skad sie urwales?? Co Liczka pokazal?? IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 00:59
            fajnie, ze jeszcze ktos wierzy w liczke. i pamieta jego osiagniecia (choc swoja
            droga baros jest mocno przereklamowany:P) mam nadzieje, ze cupial mu w ogole da
            szanse sie wykazac.
          • Gość: konot Re: a ty skad sie urwales?? Co Liczka pokazal?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:50
            muka! świetny tekst.
          • Gość: Sim_Chicago Re: a ty skad sie urwales?? Co Liczka pokazal?? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.06.05, 05:16
            > Zdobył z Wisłą mistrzostwo Polski. Wisła zakończyła rozgrywki z większą
            przewagą punktową nad drugim zespołem w tabeli niż miała po rundzie jesiennej z
            > Kasperczakiem.

Przerwal rekordowa serie meczow bez porazek. Przegral 5-1 z Legia.
            Skompromitowal sie z Zaglebiem. Nie wiem ile razy tylek ratowaly mu
            indywidualne popisy gwiazd Wisly - vide mecz z Gornikiem i Cracovia. Powiekszyl
            przewage tylko przez potkniecia rywali, ktorzy jesienia grali duzo solidniej.
            Nie ma co porownywac sytlu Kaspra (piekna ofensywna pilka) i Liczki (niewiadomo
            kur#$ co).
            >
            > Wychował w Czechach kilku dobrych piłkarzy. To on odkrył talent Barosa i
            > Jankulovskiego.

Jasne - opowiada duzo bajek. Teraz twierdzi, ze przy nim rozwinal sie Zurawski.
            Prawda jest taka, ze oprocz Blaszczykowskiego ZADEN z zawodnikow Wisly nie
            zanotowal postepow w grze - wrecz przeciwnie. Vide: Frankowski, Glowacki,
            Mijailovic, Cantoro - to sa pierwszoplanowe postacie tej druzyny, ktorzy za
            Liczki po prostu cofneli sie w rozwoju. Taka smutna prawda.

> Był asystentem trenera reprezentacji Czech Dusana Uhrina

To swiadczy dokladnie o niczym. Mowi sie, ze nosil Uhrinowi mazaki. Jak jest
            naprawde ciezko powiedziec, ale bycie aystentem Uhrina specjalnie do pracy w
            Wisle go nie przygotowalo.

>
            > Z gorzej niż przecietnym składem Polonii zajął 4 miejsce w lidze, a wszyscy
            > zawodnicy klubu mówili w wywiadach o jego nowoczesnych metodach treningowych,
            z którymi nie spotykali sie u polskich trenerów.

Dziwne, ze Gornik oddal go Wisle tak lekka reka - podobno Kozminscy tez sie nim
            zachwycali - i co nie chcieli takiego geniusza i siebie zatrzymac? Godne
            zauwazenie jest to, ze po jego odejsciu Gornik wiosna zagral swietna runde.
            Zima na sparingach Frankowski i Zurawski byli zalamani jak prowadzony byl okres
            przygotowawczy.

>
            > Wystarczy?
            Tak wystarczy - Liczka MUSI odejsc.

> Nie rozumiem skąd ten
            > upór w wieszaniu psów na Liczce.

A widziales choc jeden mecz Wisly. Gdzie ten styl i polot. To ciagle jest
            najlepsza i najmocniejsza personalnie druzyna w Polsce - swiadczy o tym chocby
            liczba reprezentantow kraju. Liczce udalo sie nas skompromitowac pare razy. A
            jego wypowiedzi w stylu "w poprawianiu defensywy nie chodzi o tracenie
            mniejszej ilosci bramek" (a o co? chyba nie o strzelanie) oraz "pogon szczecin
            to jedna z najlepiej broniacych druzyn w kraju" (tak o malo nie broniacych sie
            przed spadkiem) kompromituje siebie. Duuzo gorzej byc nie moze. Trudno mi
            powiedziec co zmieni Engel - ale to on stal za sukcesem Pogoni, za jego czasow
            nasz repa mial jakis styl (jakby nie siermiezny) - wierze, ze po Liczce moze
            byc tylko lepiej.

> s
            > na zbudowanie dobrej drużyny i nic z nią nie osiagnął. Czyli kolejno Cupiał,
            > Basałaj i Kasperczak.
            • Gość: pio. Re: a ty skad sie urwales?? Co Liczka pokazal?? IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 14:37
              > Przerwal rekordowa serie meczow bez porazek. Przegral 5-1 z Legia.
              > Skompromitowal sie z Zaglebiem. Nie wiem ile razy tylek ratowaly mu
              > indywidualne popisy gwiazd Wisly - vide mecz z Gornikiem i Cracovia.

tylko zapominasz kolego, ze dostal gorsza druzyne niz te, ktora mial kasperczak

> Powiekszyl
              > przewage tylko przez potkniecia rywali, ktorzy jesienia grali duzo solidniej.

co nie zmienia faktu ze to powiekszenie przewagi!

> Nie ma co porownywac sytlu Kaspra (piekna ofensywna pilka) i Liczki
              >(niewiadomo kur#$ co).

ten styl przynosil zwyciestwa w lidze i porazki z traktorzystami i kelnerami
              styl liczki na razie nie wiesz co przyniesie w europie- facet zasluguje chociaz
              na danie mu szansy (choc zadanie bedzie mial o niebo trudniejsze, bo kasperczak
              mial wszystko o czym mogl sobie zamarzyc, a liczka ma rozsypana- nie z jego
              winy- druzyne)

> Tak wystarczy - Liczka MUSI odejsc.

to jest wlasnie mentalnosc polakow, dlatego nie mamy zadnych sukcesow. przyjrzyj
              sie np. lidze angielskiej: czy premiership, czy tez championship. tam trenera
              rozlicza sie z okresu kontraktu, a musi miec potworne wyniki, by zostal
              wczesniej zwolniony. w takich warunkach mozna budowac druzyne, a nie w sytuacji
              gdy kilka porazek (a w przypadku wisly dwie) i juz zada sie glowy trenera

a gdyby liczce udalo sie osiagnac jakis sukces (np. przejsc te 3cia rudne lm),
              nagle te 95% krytykow zacznie go wychwalac pod niebiosa i nikt nie powie: kur**,
              przepraszam, pomylilem sie. w obecnej sytuacji awans do fazy grupowej bedzie
              jednak bardzo ciezki. ja bym dal szanse liczce na granie kwalifikacji lm, sezonu
              05/06 i nastepnych kwalifikacji lm. wtedy mozna by go rozliczyc z czystym sumieniem.

zauwaz, ze kasperczak poza naszym podworkiem nie osiagnal nic- doslownie NIC.
              wyeliminowal parme, ale wtedy ona juz ona bardzo intensywnie sie staczala, a w
              tym sezonie jest juz cieniem druzyny z konca lat 90. i ledwo uratowala sie przed
              spadkiem z serie a.

powtarzam kasperczak mial fantastyczne warunki i nie osiagnal NIC. z druzynami,
              z ktorymi powinnismy powalczyc (anderlecht) przegral z kretesem, z druzynami,
              ktore powinnismy rozniesc w pyl, przegral w kompromitujacym stylu.
      • Gość: X Po pierwsze dla tego ze Stec klamie!!! IP: *.crowley.pl 28.06.05, 23:59
        ...o ile pamietam krzyczal by zwolnic Kasperczaka.
        Po za tym w kazdym artykule (podbnie ja cala GW) pluje na wszysko co polskie!

Mozesz mnie wyzywac od Rydzyka, LPR itp, ale tak po prostu JEST!!!!!!!!!
        • adas313 Cóż.... 29.06.05, 00:03
          > ...o ile pamietam krzyczal by zwolnic Kasperczaka.

Szczerze mówiąc nie przypominam sobie tego, ale jest to jakiś argument.

> Po za tym w kazdym artykule (podbnie ja cala GW) pluje na wszysko co polskie!
          >
          > Mozesz mnie wyzywac od Rydzyka, LPR itp, ale tak po prostu JEST!!!!!!!!!

I cieszy się rzeszą czytelników... taką macie nadzieję że się poprawi, czy po
          prostu lubicie się denerwować (niepotrzebnie nawiasem mówiąc)?
    • Gość: mir Re: Burza nad Wisłą IP: *.gb.net.pl / *.gb.net.pl 29.06.05, 00:00
      Swoja droga wyborcza faktycznie w strone faktu! Na razie to marna podrobka (vide
      dodatek tv i ich typy na hity!), ale kto wie...
      maja fachowcow, wkrotce beda plytsi niz fakt!
      Czas kupowac rzepe.
      a o tym tekscie to slowa nie powiem. Szkoda.
      • piotr33k2 Re: Burza nad Wisłą 29.06.05, 00:16
        to cupiał robi zamęt i zamieszanie a nie gazeta wyborcza ,rozumen jednak że
        cupial to nasz wybawiciel i dobroczynca więc dla idei najwiekszą głupote mu sie
        nie śmie zarzucić za to dziennikarzom i owszem ,i ja to rozumiem jako objaw
        bezsilności bo drugiego cupiała na horyzoncie nie ma i długo nie bedzie a wisłę
        chciałoby sie mimo wszystko widzieć wielką .
    • Gość: Ulenspiegel Rafał Stec - fajnie piszesz ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:21
      A mnie się teksty RafałA Steca bardzo podobają. Zero nudziarstwa, pisania o
      stwarzaniu przewagi liczebnej i tym podobnych bzdurach. Kiedyś wszyscy mieliśmy
      beczkę śmiechu z artykułu o wielkim Milanie, ale cóż - płącą mu z abycie
      dziennkarzem, a ne wróżbitą. Sam tekst był dobry. Ten tez jest w porządku,
      naprawdę!! ;-))
    • Gość: cyg@nek Re: Burza nad Stecem! IP: *.osk.enformatic.pl 29.06.05, 00:24
      Nie przepadam za Stecem. Często krytykuję jego opinie, ale jedno muszę mu
      przyznać: umie wywołać dyskusję. Puszczałbym tygodniowe pawie gdyby artykuły
      pisali jedynie dziennikarze, z którymi się zgadzam.
      A co do "stylu Engela" - Stec ma rację. O zatrudnieniu nowego trenera
      dotychczasowy trener powinien dowiedzieć się jako drugi (zaraz po
      zatrudnionym). Inny styl jest przymiotem emocjonalnych g?wniarzy. Niestety
      trudno w polskiej piłce spotkać działacza nieg?wniarza.
      Cupiał sam strzelił sobie w stopę. Biznesmen powinien wiedzieć, że umowy muszą
      być przestrzegane. Nawet średniointeligentny szympans typował, że i tak
      Kasperczakowi trzeba będzie płacić. Więc po co było go obrażać? Może
      rzeczywiście Wisła powinna odpocząć od Kasperczaka a Kasperczak od Wisły, ale
      trzeba było zakładać, że nowy trener może ponieść porażkę i wtedy "odpoczęty"
      Kasperczak mógłby wrócić. Bez grosza nowych wydatków do dyspozycji byłby
      świetny fachowiec z nową motywacją. Dlaczego uczyniono w stosunku do Henia tak
      wielki nietakt, że nie zaproszono go na świętowanie Mistrzostwa Zadupia Europy?
      Bo to styl polskich pszenno-buraczanych prezesów: chłop z wiochy wyemigruje,
      ale wiocha z chłopa - nigdy.
      • Gość: hasan Re: Burza nad Stecem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:44
        zastanawia mnie ogromnie jedna rzecz, kto mianowicie nakazuje
        czytać artykuły Steca? czy to jakaś pokuta? czytasz na siłę
        że mało się nie posrasz się a potem wyłuszczasz się na forum?
        dziwne ale może niektórych to pociąga, różne dewiacje po ludziach
        chodzą..

cupiał robi bajzel bez dwóch zdań, zaczął od Kasperczaka i nie
        wiadomo na kim skończy. mimo że nie kibicuje wiśle miło byłoby
        zobaczyć znów polski zespół na boiskach LM. mimo wszystko martwią
        mnie delikatnie mówiąc nierozsądne zachowania właścicieli klubów
        z tzw. G4 (wyłączając prezesa Groclinu), bo niby do czego zmierzają?
        najpierw pozują na mężów opatrzności promieniujących spokojem a
        potem zaczynają zabawy w stylu 'zabieram zabawki i mam Was w dupie'..
        • Gość: cyg@nek Re: Burza nad Stecem! IP: *.osk.enformatic.pl 30.06.05, 19:00
          Kolejny pacan, którego pisać nauczyli ale czytać to już nie.
      • Gość: xxx DUDEK O REINIE TEZ DOWIEDZIAL SIE Z PRASY!! IP: *.crowley.pl 29.06.05, 02:22
        Przestancie juz tak pluc na ta nasza rzeczywistosc i wolac jacy to
        na zachodzie wielcy honorowi i sami humanisci.

PRZESTANCIE SIE TAK BICZOWAC!!!

(Stecowi sie nie dziwie bo linia GW jest plucie na Polske)
        • Gość: ZAPAŁA NIE PODOBA SIĘ "GW" I JEJ ARTYKUŁY? IP: *.178.wp3.ptc.pl 29.06.05, 10:25
          NIE MA OBOWIĄZKU CZYTAĆ JEST TYLE TYTUŁÓW PRASOWYCH, Z PEWNOŚCIĄ ZNAJDZIESZ COŚ
          DLA SIEBIE!!!
          • Gość: xxx ...TO JUZ NIE MOZNA NAWET GW KOMENTOWAC?? IP: *.crowley.pl 29.06.05, 14:24
            ...aha czyli mozna mowic o GW tylko dobrze tak?
            Czy jesli nie podoba ci sie jakas ksiazka to o niej nie dyskutujesz?

To juz wiem dla kogo GW tak obnizyla ostanio loty.
    • Gość: mik Re: Burza nad Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:31
      Żenujący artykuł. Jak szanuję GW to jej redakcja sportowa reprezentuje opłakany
      poziom. Ja rozumiem że pan Stec może nie przepadać za Wisłą, ale kopanie
      Cupiała w jego wykonaniu jest poniżej krytyki. Panie Stec ile to sukcesów
      osiągnął pan Dżymała a ile Cupiał??-taka konstatacja się nasuwa,ja
      wolę "prowinconalnie" działającego Cupiała niż Dżymałę który nie potrafi nawet
      zremisować z Wisłą w której morale wg szanownego autora "leży i kwiczy"...
      • Gość: XXX SORRY A ZA CO SZANUJESZ WYBORCZA?? IP: *.crowley.pl 29.06.05, 02:23
    • Gość: Dzikikamien Zlustrowac go!!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.06.05, 01:18
      to sie duzo wyjasni
      • Gość: Stec_w_piec AGENT Stec IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:23
        Już go zlustrowałem. Wnioski:
        > Gazeta zatrudnia go jako płatnego informatora znającego kulisy sportu, Stec -
        pseud: Arbiter_Elegantiorum_sensu_largo, oto dowód:
        "Nieodpowiedzialne gadulstwo uprawia on - pielęgnujący swój wizerunek
        dżentelmena, trenera o nienagannych manierach i respekcie dla kolegów po fachu,
        wreszcie apelujący, by ci szanowali się wzajemnie, jeśli klasy brakuje
        prezesom. Engel wielokrotnie krytykował brzydki obyczaj negocjowania lub
        podpisywania umowy ze szkoleniowcem, gdy nie zwolniło się poprzedniego, gdy się
        go o dymisji nie poinformowało, gdy dowiadywał się o niej z prasy"
        • Gość: Stecki_z_teczki Re: AGENT Stec IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:26
          Teczka Steca zawiera nastepujące zalecenia dla wszystykich właścicieli klubów,
          którzy chcą osiągnąć sukces:
          "A przecież wystarczy działać jak Zbigniew Drzymała - właściciel Groclinu nie
          ma pewności co do kompetencji zatrudnianego i obraca w palcach każdy grosz,
          więc podpisuje umowy na rok"
          Proste i genialne
          • Gość: agent Bolek Re: AGENT Stec IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:30
            Agent Stec odkrywa także historie kryminalne z pogranicza sportu:
            "Głowę Cupiał stracił w zeszłym roku"
            Na nieszczęście dla polskiej racji stanu, reprezentowanej przez agenta Steca,
            głowę tę odzyskał dzięki swoim pieniądzom (ujawnić źródło). Odzyskanie głowy
            odbyło sie prawdopodobnie metodą wkrętu powtórnego.
        • Gość: Stec-chce -piec Re: AGENT Stec IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:34
          Agent Stec miał także wiele do powiedzenia o futbolowej kuchni - jest w końcu
          także ekspertem kulinarnym tj. z dziedziny dobrego smaku. Oto dowód:
          >Niesmak się zwiększył, kiedy Wisła nie zaprosiła Kasperczaka na świętowanie
          >mistrzostwa, choć zdobył on z drużyną - demolującą jesienią wszystkich rywali -
          >ponad połowę punktów.
          Komeserzy wiedzą, że z udziałem Kacpra i Liczki to by dopiero była przednia,
          bezkonfliktowa i barwna impreza w dobrym smaku.
          • Gość: Oficer Śledczy Dalsze wieści z teczki IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:47
            Trzeba przyznać, iż agent Stec donosi z samej lini frontu. W sytuacji
            przedrewolucyjnej 300 km, które dzieli Kraków od Warszawy nie gwarantuje
            bezpieczeństwa. Jednak informowanie narodu jest ważniejsze:
            >"(...)Kraków znów wznieca rewolucję, sytuacja robi się poważna. Zmiecie ona
            dwie najważniejsze postaci w drużynie(...) - jedyną niekwestionowaną gwiazdę
            ligi (Żurawski) oraz trenera, który pracuje ledwie pół roku. "
            Odbierający notatkę steca agent dopisał na marginesie (pisownia oryginalna)
            "brakóje rospracowania jak wszczymać gwiazde - pszekazać do pofturnej analizy"
            oraz:
            "agent Stec wykazuje oznaki przemenczenia pracom w terenie. Kiedy muwił o
            trenerze ktury pracuje pół roku zaledwie - płakał. Sógróje sie udzielić urlop"
            • Gość: Justyna Steckowsa Pogłębiona analiza IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:56
              Dalsze zapiski agenta Steca obnażają prawdziwą, zbudowaną na słabości osobowość
              Cupiała, warto zaznaczyć, że agent opisuje fakty z pochodzącą z dobrego serca
              troską:
              Niestety, Cupiał nie myśli już długofalowo, działa chaotycznie i daje powody
              do podejrzeń, że nie tyle podejmuje decyzje sam, wiedząc, czego chce, ile nie
              potrafi opędzić się od tłumu doradców, którzy prowadzą własne personalne gierki.
              Błyskotliwe. Faktycznie, gdyby Cupiał nie był tak chwiejny, to niezależnie od
              ciężkiej swojej choroby dzień i noc z kliniki w Stanach nadzorowałby każdy
              papier w klubie.
          • Gość: Agent Wallory Walory agenta Steca IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 15:07
            Żródłem znakomitych informacji agenta Steca jest perfekcyjny słuch, wyławiający
            z otoczenia każdy szept ale nie bez znaczenia jest także jego fenomenalna
            pamięć:
            "Słysząc szepty o rosnących wpływach Adama Mandziary, tzw. agenta zajmującego
            się handlowaniem piłkarzami, usiłuję sobie przypomnieć, czy ten wzbogacił Wisłę
            o jakiegokolwiek anonimowego gracza, który podbił polską ligę. (...). Pamiętam
            natomiast mnóstwo inspirowanych przez Mandziarę gazetowych bredni (...).
            Ale agent Stec nie boi się także ryzykować. Po przedarciu się z narażeniem
            życia przez zasieki na Reymonta miał okazję widzieć a następnie opisać to
            pobojowisko i "ponury bezład, jaki zapanował przy Reymonta"
            • Gość: Cała w stec Handel Stecem IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 15:13
              W całej swojej działalności agent Stec kieruje się wyłącznie dobrem Wisły. Dla
              swej próznej sławy nie tyle ujawnia przypadki handlu żywym towarem, ale pyta:
              co Wisła z tego ma?" Mówi wprost, że analizując wiele spotkań z
              udziałem "agenta zajmującego się handlowaniem piłkarzami, usiłuję sobie
              przypomnieć, czy ten wzbogacił Wisłę (...).
              Ale jak nie wzbogacił to przynajmniej nie trzeba płacić fiskusowi.
    • Gość: gretax pozdrowienia dla rzecznika wisly! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:48
      a ja sobie obserwuje rzecznika wisly. jest naprawde niezly i widac ze zachowal
      zimna krew nawet jak baslaj probje go osmieszac przy kazdej okazji. bez niego
      na reymonta bylaby kompeltna klapa i syf!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: konot Re: Burza nad Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 02:09
      Moim zdaniem Stec ma rację, chociaż nie napisał tego wprost. Cupiał nie do
      końca zdaje sobie sprawę z zaistniałej sytuacji. Tak, Liczka nie panuje nad
      zespołem (po pół roku pracy) i trzeba go wymieenić. Na trenera z autorytetem. I
      wiedzą! W Groclinie znaleźli Radolskiego. A w Wiśle Engiela...
      • Gość: krychu Re: do marudów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 02:32
        Jak mi się coś nie podoba, to omijam. Więc ci tu krzyczący na Steca - weźcie
        się za inne gazety i nie zabublajcie tu powierzchni pomyjami "yntelektualnymy".
        Może i się chłop literacko rozpędził - pozwala mu na to zawód, bo nie jest
        hydraulikiem - ale ma rację.
        Bo patrząc na JAJA jakie w Wiśle są od ponad roku, to aż przykro. Panie Cupiał,
        spokoju!!! A Engel zacznie rozmowy od wielkiej gaży - takiej za sezon, co to
        możnaby szkółkę dla sześciolatków na 5 otworzyć. I niech się mylę!!!!
        • Gość: x to wlasnie poziom Steca jest "yntelektualny" IP: *.crowley.pl 29.06.05, 03:04
          w wisle nie dzieje sie dobrze ale to co dzieje sie w GW od kilku lat
          to po prostu zenada
    • Gość: xxx ZAMIST SIE TAK PIEKLIC ZOBACZCIE STADION WISLY IP: *.crowley.pl 29.06.05, 02:29
      zamiast sie tak denerwowac zobaczcie jaki stadion powstaje na Wisle
      (uprzedzam zakompleksionych-wiem wiem ze w Niemczech sa lepsze)

www.wisla.krakow.pl/pages/gallery_s.php?id=194
      (Byla druzyna (parma, schalke, lazio) - nie bylo stadionu ani murawy, nie ma
      druzyny-jest stadion-to rzeczywiscie jakies jaja)
      • Gość: Lechu Z Gdanska Re: ZAMIST SIE TAK PIEKLIC ZOBACZCIE STADION WISL IP: 208.161.242.* 29.06.05, 03:14
        ja wiem gdzie jest problem,ale nie powiem
    • Gość: grab Re: Burza nad Wisłą IP: *.transfo.alstom.pl / 81.210.69.* 29.06.05, 06:42
      Ja też kibicuję Wiśle, mimo że nie jestwm z Krakowa.
      Niestety takze moim zdaniem p. Stec ma rację. W Wiśle w tej chwili robi sie
      wszystko na zasadzie - uda się lub nie. Ciągłe zmiany na stanowiskach tak w
      zarządzie jak i wsród trenerów i różnego typu doradzców do niczego dobrego nie
      doprowadzą.
    • Gość: WAK Re: Burza nad Wisłą IP: *.metal.agh.edu.pl 29.06.05, 07:51
      p. Stec to paparazzi najgorszego gatunku.Kogo poza oczywiście p. Cupałem, bo
      jego pieniądze obchodzi to co dzieje się W Wiśle; tylko mąciciela Steca! GW
      zchodzi na psy trzymając takich pseudo dziennikarzy.
    • Gość: Bart brawo, Panie Stec! IP: 218.111.248.* 29.06.05, 08:05
      kolejny Pana artykul, z ktorym sie zgadzam, kolejne obserwacje i wnioski z nich
      plynace, ktore tylko zacietrzewieni slepcy poddaja, beznadziejnej zreszta i bez
      klasy, krytyce. polska pilka jest od dawna chora, ludzie, ktorzy moga cos w
      niej zmienic interesuja sie wylacznie swoimi kieszeniami i boli ich powiedzenie
      czegokolwiek uczciwego i logicznego zarazem; wiecej takich demaskatorskich
      artkulow!
      Listkiewicza juz Pan publicznie obnazyl, teraz Engel (nigdy nie wierzylem w
      jego kwalifikacje, nawet, kiedy awansowal na mundial) i Cupial; czekam na
      kolejne nazwiska. a postaci typu Mandziary powinny raczej rozmawiac z
      prokuratorem, a nie z czolowymi postaciami polskiej pilki...
      smutne to wszystko...
      niech Pan nie traci wiary, w koncu to bagno wyschnie.
      a tymi krzykaczami piszacymi "Stec, ale brednie" nie sie Pan nie przejmuje;
      zawsze najglosniej krzycza ci, ktorych na nic innego nie stac.
      powodzenia!
      pozdrawiam!
      • Gość: Yogi brawo, Panie Stec! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:43
        I o to chodzi. Może paru tępych kibiców Polonii przejzy na oczy i przestanie
        bronić złotoustego Engela.
        Niech się Pan nie przejmuje bredniami zakompleksionych kibiców, którzy nie
        potrafia realnie postrzegać tego co sie dzieje w ich klubie, otoczeniu,
        drużynie.
        Watek z GSA w Krakowie - bardzo interesująco się zapowiada. Może Engel zrobi z
        Krakowa Manhattan albo Las Vegas aczkolwiek to akurat mi nie odpowiada. Idac
        tym tropem proponuję zasięgnąć języka w UM Krakowa czy nie wpłyneła od GSA
        zadna propozycja lub czy nie rozpoczeto jakichś rozmów. Może GSA kupi Wisłę od
        Cupiała ?
        • Gość: niger Re: brawo, Panie Stec! IP: 212.160.172.* 29.06.05, 15:54
          Ale przeciez wiadomo ze Engel to szuja, tylko ze trenowac umie. Ale Liczka mial
          przestawic na ueropejski styl gry, nauczyc nowoczesnej strefy, konstruowania
          akcji.
    • Gość: kanap Re: Burza nad Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:37
      Co za beznadziejny artykuł !!! Kasperczak miałby wrócić do Wisły Kraków i byc
      zbawieniem , przecież on zmarnował Wiśle 2 lata w PUCHARZE UEFA przez co teraz
      nie jesteśmy rozstawieni(przegrywa w pucharach a ma wygrywać w LM , kompletna
      parodia) i mamy małe szanse na awans , trafimy zapewne na Manchester United.
      Kasperczak zastepował zawodników odchodzących z Wisły dobieranymi przez siebie
      ludzmi , ktorzy o klasę albo dwie są słabsi od tych co odeszli (jedyny dobry
      transfer przez te lata to Zieńczuk i Kłos a i tak to pewnie bez zgody trenera).
      • Gość: Karzeł Re: Burza nad Wisłą IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 29.06.05, 08:49
        Gość portalu: kanap napisał(a):
        > Kasperczak miałby wrócić do Wisły Kraków i byc zbawieniem , przecież on
        > zmarnował Wiśle 2 lata w PUCHARZE UEFA przez co teraz nie jesteśmy
        > rozstawieni

Nie przypominam sobie, żaby kiedykolwiek Wisła była rozstawiona w III rundzie,
        więc nie Kasperczakowi zawdzięczasz, że TERAZ nie jest rozstawiona.
        I proszę za chwilę nie bzdurzyć nt. odpadnięcia Wisły z Valerengą czy Dynamem.
        To i tak nie miałoby wpływu na pozycję Wisły w rankingu klubowym, a jedynie
        wpływ na ranking krajowy i teraz zamiast Rosenborga i Valerengi w el. do LM
        byłaby Wisła i Groclin. Ale to już inna historia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka