Gość: - IP: 198.155.189.* 20.07.05, 13:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bb Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.aster.pl 20.07.05, 13:49 Iran naprawdę jest taką silną drużyną? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorro Re: USA na 6tym miejscu? :) IP: 217.153.24.* 20.07.05, 18:14 hehe ten ranking to jakas wilka pomylka!!!!!!!!!!!!!!!! usa jest lepsze od Anglii?????????????????? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Smialiscie sie z USA. A oni juz sa lepsi od Was. IP: *.tampfl.dsl-w.verizon.net 20.07.05, 20:00 Hahahahahhahahahah! Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america Re: USA na 6tym miejscu? :) 20.07.05, 20:25 Na Mistrzostwach Swiata bylismy w 1/4 finalu. Gdzie byly Angole???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabian Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.demon.co.uk 20.07.05, 18:54 pewnie tak, a wiesz ilu iranczykow jest na calym swiecie, az 140 milionow, no to maja z czego wybierac, z tego co pamietam tam (na liscie rankingowej FIFA) przyznaje sie punkty za kazdy mecz jezeli wybiore sobie przeciwnikow z azji tak jak mongolia itp to naciolam punktow i po krzyku a IRAN w azji to potega Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Chora jest ta lista i ci,co ja ukladaja 20.07.05, 13:55 Niemcy nie rozegrali w tzw.miedzyczasie zadnego meczu i awansowali o 10 pozycji.Z USA wygra z 15 reprezentacji w Europie.Dalej nie chce mi sie mowic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Niemcy sa swietni teraz ! IP: *.dc.dc.cox.net 20.07.05, 15:06 A wspaniala postawa (i gra) Niemcow w Pucharze Konfederacji to co ? Jak nie ogladales, to milcz baranie, tak swiezej i swietnej druzyny Niemcy juz dawno nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aigel Re: Niemcy sa swietni teraz, a to ciekawe!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:42 ja widziałem mecz Niemców z Brazylią. Wprawdzie przegrali tylko 2:3, ale od kompromitacji uchronił ich bramkarz i kupa szczęścia. I Twoim zdaniem Niency są świetni. Gratuluję poczucia humoru i znajomości piłki nożnej. Ale są wakacje - w sumie dużo jest pijanych wokół nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killkamill Re: Chora jest ta lista i ci,co ja ukladaja IP: *.org / *.krakow.pl 20.07.05, 18:52 Nawet Polska grajaca o pietruszke z nimi wygrala... Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america Re: Chora jest ta lista i ci,co ja ukladaja 20.07.05, 20:27 I pojechala do domu, za to my uawalilismy Meksyk i gralismy w 1/4 finalu, co polscy kopacze mogli tylko ogladac w TV, razem z Francami, Angolami, Italiancami i innymi dziadowskimi druzynami z europki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:55 japonia, usa, turcja, meksyk przed włochami?? coś azzuri słabo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rb78 Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 213.17.208.* 20.07.05, 14:00 Stany Zjednoczone będą Mistrzem Świata w 2010 r... Zobaczycie, że tak będzie! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal ja drugi, ja! ja!!! też chcę zarobić! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:13 a tak na poważnie - tak właśnie wygląda jak ktoś robi ranking na podstawie towarzyskich turniejów typu Puchar Konfederacji. Aż przykro patrzeć na te zestawienia. Zerknijcie na metodykę opracowywania rankingu www.fifa.com/en/mens/statistics/rank/procedures/0,2540,3,00.html i zwróćcie uwagę, że: - mecze P. Konf. są traktowane na równi z finałami mistrzostw kontynentu (np. ME)(???) - wskażniki potencjału regionów prawie się nie różnią - Oceania ma mnożnik 0.93, Europa 1.00, Am. Płd. 0.99. Nic dziwnego, że potem USA są na 6 miejscu, jak za wygraną z Barbadosem dostają tyle co Polska za wygraną z np. Austrią lub Chorwacją - przecież to żałosne. Nie wspominając o tym że regularnie grają w tym śmiesznym Pucharze Konfederacji, właściwie dostają miejsce z przydziału, bo jakich tam mają w regionie przeciwników? A u nas trzeba zostać mistrzem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stomek Ranking jest w pewnym sensie obiektywny... IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 20.07.05, 18:53 Trzeba się zastanowić do czego jest używany. W zasadzie tylko do rozstawiania drużyn w eliminacjach mistrzostw, a wtedy porównywane są rankingi drużyn z jednej strefy czyli np. europejskie między soba. A jak się ograniczymy do drużyn z jednej strefy to ranking chyba w miarę dobrze pokazuje ich pozycje bo rywalizują o punkty na podobnych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: chcesz sie zalozyc ? 20.07.05, 22:18 Juz sie zalozylem z kolega, ze USA bedzie mistrzem swiata o skrzynke wodki. Mowi sie, ze Amerykanie potrzebuja do sukcesu dwoch rzeczy: kasy i czasu, kase maja i od lat w pilke pakuja a czas...no to dlatego beda mieli mistrza w 2010 a nie w 2006:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.u.mcnet.pl 20.07.05, 15:35 Iran na 15 miejscu...hmmmm... ciekawe z kim grał? Burkina Faso i Samoa Zachodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobek Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 212.160.156.* 20.07.05, 16:11 z Samoa i Burkina Faso to raczej nie bo Samoa to Oceania a Burkina Faso to Afryka. A musze tu zaznaczyc ze Iran nie jest ani w strefie Oceanii ani w strefie Afryki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig29 Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 80.72.34.* 20.07.05, 16:15 A ja niestety obawiam sie, ze i USA i Iran sklepal by tylki naszym Orlom. Ci pierwsi zreszta to zrobili w ostatnim meczu reprezentacji jezeli dobrze pamietam. Tak czy owak niedlugo bedzie okazja do pokazania czy Nasi sa warci wiecej niz miejsca 24. - w Londynie i potem na MŚ w Niemczech - w co jako wierny kibic swiecie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.07.05, 16:22 > A ja niestety obawiam sie, ze i USA i Iran sklepal by tylki naszym Orlom. Ci > pierwsi zreszta to zrobili w ostatnim meczu reprezentacji jezeli dobrze > pamietam. Zle pamietasz. Ostatni mecz zakonczyl sie remisem 1:1. Tak samo jak i przedostatni. Przy czym w polskiej reprezentacji grali rezerwowi. Nie ma mnic przeciwko druzynie z USA - rozegrali np. swietny mecz z Anglia, bo to przeciwnik ktory im 'lezy'. Ale przez ponad 80 minut meczyli sie z Kuba podczas turnieju o Zloty Puchar. A traktowanie zwyciestw w strefie CONCACAF, gdzie praktycznie sa tylko dwie solidne druzyny, na rowni z meczami w strefie europejskiej jest co najmniej niesmacznym zartem. No, ale nie na darmo ranking FIFA jest sponsorowany przez Coca-Cole ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volski Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 194.249.69.* 20.07.05, 16:37 jezeli ten ranking jest uzywamy do mistrzostw swiata, to wspolczuje. usa i meksyk sa tak wysoko tylko dlatego, ze reszta concacaf jest b.slaba. zreszto, mowiac o usa, fifa powinna popatrzec jak sie te rzeczy robi w usa (rankingi) w football, baseball, NBA, itp, itd. Ten ostatni ranking Fifa, to czysty socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.dagstuhl.de 20.07.05, 17:39 > zreszto, mowiac o usa, fifa powinna popatrzec jak sie te rzeczy robi w usa (ran > kingi) w football, > baseball, NBA, itp, itd. Ten ostatni ranking Fifa, to czysty socjalizm. Jakie sa rankingi w NBA - ja nie znam zadnych oficjanych (poza tabela ligi)? Oprocz tego, jezeli druzyny graja 10 meczy rocznie (zamiast 80-100 jak w NBA), to naprawde trudno jest ustalic rozsadny ranking w "zautomatyzowany" sposob. Ranking jak kazdy inny - nalezy na niego patrzyc z przymrozeniem oka. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Oglądacz Mecze Polski z USA IP: *.dsl.mindspring.com 20.07.05, 21:37 Gość portalu: MM napisał(a): >> A ja niestety obawiam sie, ze i USA i Iran sklepal by tylki naszym Orlom. >> Ci pierwsi zreszta to zrobili w ostatnim meczu reprezentacji jezeli dobrze >> pamietam. > > Zle pamietasz. Ostatni mecz zakonczyl sie remisem 1:1. Tak samo jak i > przedostatni. Przy czym w polskiej reprezentacji grali rezerwowi. > Mecze Polski z USA od 1990r. USA 1:1 (0:0) Polska Towarzyski CHICAGO USA - 11.07.2004 Polska 0:1 (0:1) USA Towarzyski PLOCK - 31.03.2004 Polska 3:1 (2:0) USA 2002 MS Korea/Japan DAEJEON KOREA REPUBLIC - 14.06.2002 Polska 2:3 (0:3) USA Towarzyski WARSZAWA - 10.10.1990 USA 3:1 (1:1) Polska Towarzyski HERSHEY USA - 09.05.1990 I chciałbym wrócić do jedynego wygranego meczu z Amerykanami w ciądu ostatnich 15tu lat, czyli do MŚ w Korei. Ten mecz musieliśmy wygrać (dla dobra Korei), dlatego sędzią był Chińczyk. Który nam (obiektywnie mówiąc) sprzyjał. Nie uznał bramki na 1:1 (dopatrzył się faulu), a uznał bramkę Żewłakowa przy ewidentnym spalonym Olisadebe (Oli brał udział w akcji -> "szedł" (biegł) na bramkę, będąć na pozycji spalonej, czym absorbował uwagę bramkarza, gdy Żewłakow strzelał. Czyli powinno być 2:2, więc sędzia wypaczył wynik nieźle. Oczywiście można gdybać czy Polacy nie strzeliliby więcej bramek, gdyby musieli. Ale to tylko gdybanie. Nawet Engel powiedział, że drugi raz by z nimi nie wygrali. Poprostu USA były lepszą drużyną - wygrały z Portugalią (z którą my wtopiliśmy 4:0), zremisowały z Koreą (z którą przegraliśmy 2:0) i wyeliminowały Meksyk, który wygrał z Chorwacją i Ekwadorem, a zremisował z Włochami. Poza tym Meksyk od dłuższego czasu nieźle miesza w Copa America (będą gościem), a teraz i w Pucharze Konfederacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aigel Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:43 I ja niestety też miałbym takie obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elgastar w Londynie??? IP: 213.78.93.* 20.07.05, 18:00 Przepraszam, chyba cos mnie ominelo,bo coz takiego druzyna polska ma pokazac w Londynie i w ktorym roku? Chyba nie masz na mysli jesiennego meczu Polska-Anglia w Manchesterze? A moze na Wembley Anglia zagra tam pierwszy mecz wlasnie z Polska? Jesli tak, to ten mecz musza przesunac na wiosne, bo wtedy ma byc oficjalne otwarcie stadionu Wembley. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.tosa.pl 20.07.05, 18:00 Chyba ktoś układał listę po spożyciu wielu napojów alkoholowych: Kogos wali !! Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj w usa w noge szpilaja tylko dupy, a wystarczylo 20.07.05, 19:14 by znalezli sie wyzej niz np. wlochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Ranking jak ranking. IP: *.osk.enformatic.pl 20.07.05, 20:03 Rankingi to świetna rzecz. Życzę naszej reprezentacji 128 miejsca w rankingu FIFA i 1 miejsca na mistrzostwach świata, a po mistrzostwach niech wraca na 128 miejsce w rankingu. Najpiękniejsze w piłce jest to, że mistrzem Europy zostaje Grecja (chyba przedostatnia w rankingu drużyn startujących w ME), Puchar LM zdobywa Liverpool (przypadkowo wychodzący z grupy, który nie był faworytem nawet w 1/8 finału), a dwa sezony wcześniej w finale LM grają Porto i Monaco, które w rankingach... Równie dobrze można porównywać budżety albo ludność danego kraju. Prawda jest taka, że na boisko wychodzi 11 facetów i gra przeciwko 11 innym facetom. I grać trza UMIĆ! Poza tym myślę sobie, że Grecy zdobyli mistrzostwo Europy, bo nikt ich nie poinformował, że zgodnie z rankingiem nie mają na to żadnych szans. Ściśle według zasady: jak masz do zrobienia coś niemożliwego, każ to zrobić facetowi, który nie wie, że jest to niemożliwe; są duże szanse, że mu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lion Re: Ranking jak ranking. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:05 Hehe... leciutko napomknę o pewnym meczu naszych Orzełków z Grecją zaraz PRZED Mistrzostwami Europy ;) Odpowiedz Link Zgłoś