Dodaj do ulubionych

Polska 24. w rankingu FIFA

IP: 198.155.189.* 20.07.05, 13:49
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bb Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.aster.pl 20.07.05, 13:49
      Iran naprawdę jest taką silną drużyną? :)
      • Gość: elwin USA na 6tym miejscu? :) IP: 195.94.201.* 20.07.05, 13:54
        • Gość: jorro Re: USA na 6tym miejscu? :) IP: 217.153.24.* 20.07.05, 18:14
          hehe ten ranking to jakas wilka pomylka!!!!!!!!!!!!!!!!

usa jest lepsze od Anglii?????????????????? :-D
          • Gość: Leszek Smialiscie sie z USA. A oni juz sa lepsi od Was. IP: *.tampfl.dsl-w.verizon.net 20.07.05, 20:00
            Hahahahahhahahahah!
          • captain.america Re: USA na 6tym miejscu? :) 20.07.05, 20:25
            Na Mistrzostwach Swiata bylismy w 1/4 finalu. Gdzie byly Angole????
      • Gość: fabian Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.demon.co.uk 20.07.05, 18:54
        pewnie tak, a wiesz ilu iranczykow jest na calym swiecie, az 140 milionow, no
        to maja z czego wybierac, z tego co pamietam tam (na liscie rankingowej FIFA)
        przyznaje sie punkty za kazdy mecz jezeli wybiore sobie przeciwnikow z azji tak
        jak mongolia itp to naciolam punktow i po krzyku a IRAN w azji to potega
    • 2yoo4yoocorne2 Chora jest ta lista i ci,co ja ukladaja 20.07.05, 13:55
      Niemcy nie rozegrali w tzw.miedzyczasie zadnego meczu i awansowali o 10
      pozycji.Z USA wygra z 15 reprezentacji w Europie.Dalej nie chce mi sie mowic...
      • Gość: tedi Niemcy sa swietni teraz ! IP: *.dc.dc.cox.net 20.07.05, 15:06
        A wspaniala postawa (i gra) Niemcow w Pucharze Konfederacji to co ?
        Jak nie ogladales, to milcz baranie, tak swiezej i swietnej druzyny Niemcy juz
        dawno nie mieli.
        • Gość: aigel Re: Niemcy sa swietni teraz, a to ciekawe!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:42
          ja widziałem mecz Niemców z Brazylią. Wprawdzie przegrali tylko 2:3, ale od
          kompromitacji uchronił ich bramkarz i kupa szczęścia.

I Twoim zdaniem Niency są świetni. Gratuluję poczucia humoru i znajomości piłki
          nożnej. Ale są wakacje - w sumie dużo jest pijanych wokół nas...
      • Gość: killkamill Re: Chora jest ta lista i ci,co ja ukladaja IP: *.org / *.krakow.pl 20.07.05, 18:52
        Nawet Polska grajaca o pietruszke z nimi wygrala...
        • captain.america Re: Chora jest ta lista i ci,co ja ukladaja 20.07.05, 20:27
          I pojechala do domu, za to my uawalilismy Meksyk i gralismy w 1/4 finalu, co
          polscy kopacze mogli tylko ogladac w TV, razem z Francami, Angolami, Italiancami
          i innymi dziadowskimi druzynami z europki.
    • Gość: jaca Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:55
      japonia, usa, turcja, meksyk przed włochami?? coś azzuri słabo :))
    • Gość: rb78 Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 213.17.208.* 20.07.05, 14:00
      Stany Zjednoczone będą Mistrzem Świata w 2010 r... Zobaczycie, że tak będzie!
      !
      • seven chcesz sie zalozyc ? 20.07.05, 14:17
        • Gość: pacal ja drugi, ja! ja!!! też chcę zarobić! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:13
          a tak na poważnie - tak właśnie wygląda jak ktoś robi ranking na podstawie
          towarzyskich turniejów typu Puchar Konfederacji. Aż przykro patrzeć na te
          zestawienia. Zerknijcie na metodykę opracowywania rankingu
          www.fifa.com/en/mens/statistics/rank/procedures/0,2540,3,00.html
          i zwróćcie uwagę, że:
          - mecze P. Konf. są traktowane na równi z finałami mistrzostw kontynentu (np.
          ME)(???)
          - wskażniki potencjału regionów prawie się nie różnią - Oceania ma mnożnik 0.93,
          Europa 1.00, Am. Płd. 0.99.
          Nic dziwnego, że potem USA są na 6 miejscu, jak za wygraną z Barbadosem dostają
          tyle co Polska za wygraną z np. Austrią lub Chorwacją - przecież to żałosne.

Nie wspominając o tym że regularnie grają w tym śmiesznym Pucharze Konfederacji,
          właściwie dostają miejsce z przydziału, bo jakich tam mają w regionie
          przeciwników? A u nas trzeba zostać mistrzem Europy.
          • Gość: stomek Ranking jest w pewnym sensie obiektywny... IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 20.07.05, 18:53
            Trzeba się zastanowić do czego jest używany.
            W zasadzie tylko do rozstawiania drużyn w eliminacjach
            mistrzostw, a wtedy porównywane są rankingi drużyn
            z jednej strefy czyli np. europejskie między soba.
            A jak się ograniczymy do drużyn z jednej strefy
            to ranking chyba w miarę dobrze pokazuje ich pozycje
            bo rywalizują o punkty na podobnych zasadach.
        • olus_stad Re: chcesz sie zalozyc ? 20.07.05, 22:18
          Juz sie zalozylem z kolega, ze USA bedzie mistrzem swiata o skrzynke wodki. Mowi sie, ze Amerykanie potrzebuja do sukcesu dwoch rzeczy: kasy i czasu, kase maja i od lat w pilke pakuja a czas...no to dlatego beda mieli mistrza w 2010 a nie w 2006:)
    • Gość: Robo Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.u.mcnet.pl 20.07.05, 15:35
      Iran na 15 miejscu...hmmmm... ciekawe z kim grał? Burkina Faso i Samoa
      Zachodnie?
      • Gość: dobek Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 212.160.156.* 20.07.05, 16:11
        z Samoa i Burkina Faso to raczej nie bo Samoa to Oceania a Burkina Faso to
        Afryka.
        A musze tu zaznaczyc ze Iran nie jest ani w strefie Oceanii ani w strefie Afryki
      • Gość: mig29 Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 80.72.34.* 20.07.05, 16:15
        A ja niestety obawiam sie, ze i USA i Iran sklepal by tylki naszym Orlom. Ci
        pierwsi zreszta to zrobili w ostatnim meczu reprezentacji jezeli dobrze
        pamietam. Tak czy owak niedlugo bedzie okazja do pokazania czy Nasi sa warci
        wiecej niz miejsca 24. - w Londynie i potem na MŚ w Niemczech - w co jako wierny
        kibic swiecie wierze.
        • Gość: MM Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.07.05, 16:22
          > A ja niestety obawiam sie, ze i USA i Iran sklepal by tylki naszym Orlom. Ci
          > pierwsi zreszta to zrobili w ostatnim meczu reprezentacji jezeli dobrze
          > pamietam.

Zle pamietasz. Ostatni mecz zakonczyl sie remisem 1:1. Tak samo jak i
          przedostatni. Przy czym w polskiej reprezentacji grali rezerwowi.

Nie ma mnic przeciwko druzynie z USA - rozegrali np. swietny mecz z Anglia, bo
          to przeciwnik ktory im 'lezy'. Ale przez ponad 80 minut meczyli sie z Kuba
          podczas turnieju o Zloty Puchar. A traktowanie zwyciestw w strefie CONCACAF,
          gdzie praktycznie sa tylko dwie solidne druzyny, na rowni z meczami w strefie
          europejskiej jest co najmniej niesmacznym zartem.
          No, ale nie na darmo ranking FIFA jest sponsorowany przez Coca-Cole ;o)
          • Gość: volski Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: 194.249.69.* 20.07.05, 16:37
            jezeli ten ranking jest uzywamy do mistrzostw swiata, to wspolczuje. usa i meksyk sa tak wysoko tylko
            dlatego, ze reszta concacaf jest b.slaba.
            zreszto, mowiac o usa, fifa powinna popatrzec jak sie te rzeczy robi w usa (rankingi) w football,
            baseball, NBA, itp, itd. Ten ostatni ranking Fifa, to czysty socjalizm.
            • Gość: a Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.dagstuhl.de 20.07.05, 17:39
              > zreszto, mowiac o usa, fifa powinna popatrzec jak sie te rzeczy robi w usa (ran
              > kingi) w football,
              > baseball, NBA, itp, itd. Ten ostatni ranking Fifa, to czysty socjalizm.

Jakie sa rankingi w NBA - ja nie znam zadnych oficjanych (poza tabela ligi)?
              Oprocz tego, jezeli druzyny graja 10 meczy rocznie (zamiast 80-100 jak w NBA),
              to naprawde trudno jest ustalic rozsadny ranking w "zautomatyzowany" sposob.

Ranking jak kazdy inny - nalezy na niego patrzyc z przymrozeniem oka.

A
          • Gość: Widz Oglądacz Mecze Polski z USA IP: *.dsl.mindspring.com 20.07.05, 21:37
            Gość portalu: MM napisał(a):

>> A ja niestety obawiam sie, ze i USA i Iran sklepal by tylki naszym Orlom.
            >> Ci pierwsi zreszta to zrobili w ostatnim meczu reprezentacji jezeli dobrze
            >> pamietam.
            >
            > Zle pamietasz. Ostatni mecz zakonczyl sie remisem 1:1. Tak samo jak i
            > przedostatni. Przy czym w polskiej reprezentacji grali rezerwowi.
            >

Mecze Polski z USA od 1990r.

USA 1:1 (0:0) Polska
            Towarzyski CHICAGO USA - 11.07.2004

Polska 0:1 (0:1) USA
            Towarzyski PLOCK - 31.03.2004

Polska 3:1 (2:0) USA
            2002 MS Korea/Japan DAEJEON KOREA REPUBLIC - 14.06.2002

Polska 2:3 (0:3) USA
            Towarzyski WARSZAWA - 10.10.1990

USA 3:1 (1:1) Polska
            Towarzyski HERSHEY USA - 09.05.1990

I chciałbym wrócić do jedynego wygranego meczu z Amerykanami w ciądu ostatnich
            15tu lat, czyli do MŚ w Korei. Ten mecz musieliśmy wygrać (dla dobra Korei),
            dlatego sędzią był Chińczyk. Który nam (obiektywnie mówiąc) sprzyjał.
            Nie uznał bramki na 1:1 (dopatrzył się faulu), a uznał bramkę Żewłakowa przy
            ewidentnym spalonym Olisadebe (Oli brał udział w akcji -> "szedł" (biegł) na
            bramkę, będąć na pozycji spalonej, czym absorbował uwagę bramkarza, gdy
            Żewłakow strzelał. Czyli powinno być 2:2, więc sędzia wypaczył wynik nieźle.
            Oczywiście można gdybać czy Polacy nie strzeliliby więcej bramek, gdyby
            musieli. Ale to tylko gdybanie. Nawet Engel powiedział, że drugi raz by z nimi
            nie wygrali. Poprostu USA były lepszą drużyną - wygrały z Portugalią (z którą
            my wtopiliśmy 4:0), zremisowały z Koreą (z którą przegraliśmy 2:0) i
            wyeliminowały Meksyk, który wygrał z Chorwacją i Ekwadorem, a zremisował z
            Włochami. Poza tym Meksyk od dłuższego czasu nieźle miesza w Copa America (będą
            gościem), a teraz i w Pucharze Konfederacji.
        • Gość: aigel Re: Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:43
          I ja niestety też miałbym takie obawy...
        • Gość: elgastar w Londynie??? IP: 213.78.93.* 20.07.05, 18:00
          Przepraszam, chyba cos mnie ominelo,bo coz takiego druzyna polska ma pokazac w
          Londynie i w ktorym roku?
          Chyba nie masz na mysli jesiennego meczu Polska-Anglia w Manchesterze? A moze na
          Wembley Anglia zagra tam pierwszy mecz wlasnie z Polska? Jesli tak, to ten mecz
          musza przesunac na wiosne, bo wtedy ma byc oficjalne otwarcie stadionu Wembley.

pozdro
    • Gość: Adam Polska 24. w rankingu FIFA IP: *.tosa.pl 20.07.05, 18:00
      Chyba ktoś układał listę po spożyciu wielu napojów alkoholowych: Kogos wali !!
    • wuuuj w usa w noge szpilaja tylko dupy, a wystarczylo 20.07.05, 19:14
      by znalezli sie wyzej niz np. wlochy
    • Gość: cyg@nek Ranking jak ranking. IP: *.osk.enformatic.pl 20.07.05, 20:03
      Rankingi to świetna rzecz. Życzę naszej reprezentacji 128 miejsca w rankingu
      FIFA i 1 miejsca na mistrzostwach świata, a po mistrzostwach niech wraca na 128
      miejsce w rankingu. Najpiękniejsze w piłce jest to, że mistrzem Europy zostaje
      Grecja (chyba przedostatnia w rankingu drużyn startujących w ME), Puchar LM
      zdobywa Liverpool (przypadkowo wychodzący z grupy, który nie był faworytem
      nawet w 1/8 finału), a dwa sezony wcześniej w finale LM grają Porto i Monaco,
      które w rankingach...
      Równie dobrze można porównywać budżety albo ludność danego kraju. Prawda jest
      taka, że na boisko wychodzi 11 facetów i gra przeciwko 11 innym facetom. I grać
      trza UMIĆ!
      Poza tym myślę sobie, że Grecy zdobyli mistrzostwo Europy, bo nikt ich nie
      poinformował, że zgodnie z rankingiem nie mają na to żadnych szans. Ściśle
      według zasady: jak masz do zrobienia coś niemożliwego, każ to zrobić facetowi,
      który nie wie, że jest to niemożliwe; są duże szanse, że mu się uda.
      • Gość: Lion Re: Ranking jak ranking. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:05
        Hehe... leciutko napomknę o pewnym meczu naszych Orzełków z Grecją zaraz PRZED
        Mistrzostwami Europy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka