Gość: r IP: *.cec.eu.int 16.11.05, 12:54 to Hiddink zrobi z AUS nowa Koree !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorn Re: Hiddink to jest gosc :) 16.11.05, 12:57 Nareszcie im sie udało! To jest chamstwo, ze każe im się grać baraże z Ameryką Pld., a 4. zespół CONCACAF gra baraż z Azją. Powinno być odwrotnie (tzn. Australia z Azją). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas : Hiddink to jest gosc !!!!! GO AUSTRALIA !!! IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 16.11.05, 13:13 AUSTRALIA NA MUNDIALU!!!!TO RACJA, CO PISZESZ, NEVERMIND ,AUSTRALIA IS BACK IN WORLD CUP !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! A że LECH wygrał z RADOMIAKIEM to kiedy napiszecie IP: *.dsl.mindspring.com 16.11.05, 16:58 Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto no i spoko 16.11.05, 13:33 bardzo fajnie, usa, australia - tam trzeba pileczke jeszcze wypromowac. jak mnie ktos poprosi to moge to zrobic heheh - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZACZNIJ MYSLEC !! Re: no i spoko IP: *.range217-44.btcentralplus.com 16.11.05, 13:43 JESZCZE , ZES POLSKIEJ PILKI W POLSCE NIE WYPROMOWAL , A JUZ CHCESZ PROMOWAC W USA ? ! LUDZIE OGLADAJA LIGII ZAGRANICZNE CHOCIAZ POJECIA O FOOTBALL-u NIEMAJA . PEWNIE PO CO WSPIERAC MA POLSKA TELEWIZJA , POLSKI FOOTBALL . LEPIEJ NIECH ZAPLACA BUNDESLIDZE i PREMIERSZIP , BO ONI TERZ BY POLSKA PILKA SIE INTERESOWALI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm tak chyba ma być od następnych mistrzostw IP: *.crowley.pl 16.11.05, 14:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik NIE, od następnych mistrzostw Aussie w AZJI! IP: *.dsl.mindspring.com 16.11.05, 16:36 Gość: Jorn napisał(a): >> Nareszcie im sie udało! To jest chamstwo, ze każe im się grać baraże z >> Ameryką Pld., a 4. zespół CONCACAF gra baraż z Azją. Powinno być odwrotnie >> (tzn. Australia z Azją). Odpowiedz Link Zgłoś
iontichy Re: Hiddink to jest gosc :) 16.11.05, 14:55 Wg mnie jeden z trzech, czterech najlepszych trenerów na świecie. Osiąga bardzo dobre wyniki kreując, a nie kupując gwiazdy. Ale obawiam się, że 8 miesiecy to dla niego za mało czasu. Z Koreą osiągnął poziom światowy po 2 latach pracy, a PSV też awansowało do czołówki europejskiej dopiero w drugim sezonie jego pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rask Re: Australia zagra na mundialu 16.11.05, 12:56 Przed chwila skończył się mesz barażowy Australia-Uruwgwaj ( brawo Australia ), jestem zachwycony komentarzem Pan Janisz i Pan Wołek, to się słuchało ( mecz na Eurosporcie ), oni naprawdę nie byli najważniejsi na boisku jak Szpakowski czy Szaranowicz. Pana Wołeka , który nie gadał non stop az miło było słuchać. Ludzie tak to można ogladać każdy mecz. Korzeniowski na zielona trawkę marsz. PAN Janisz i PAN Wołek na etat do TVP. Dziękuje tym Panom. Odpowiedz Link Zgłoś
macho_k Australia zagra na mundialu 16.11.05, 12:58 Brawo Australia !!! :))) Miałem nadzieję, że im się powiedzie... Australia to dobra drużyna i zasłużyła na grę w Niemczech. A Hiddink po raz kolejny udowodnił, że jest wybitnym trenerem... Jeszcze raz ogromne gratulacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Australia zagra na mundialu IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.11.05, 13:02 Ale tu jest teraz czad. Myslalem, ze Aussie to tylko krykiet i rugby. Ale teraz chyba odzyla w nich dawna wyspiarska (znaczy brytyjska) krew, choc sklad druzyny jest wybitnie niebrytyjski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Australia zagra na mundialu IP: *.lowrp1.vic.optusnet.com.au 16.11.05, 13:37 Hej, zapomniales o plywaniu. :) Na szczescie jest to juz ostatnin raz kiedy trzeba bedzie sie zakwaliwikowac przez ameryke. Za 4 lata Aussies zagraja w Azji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syniu bravo Australia! bravo Hiddink! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.05, 13:09 Odpowiedz Link Zgłoś
tiax Re: Australia zagra na mundialu 16.11.05, 13:11 I bardzo dobrze, że awansowali. Poza tym strefa Oceanii powinna mieć jedno stałe miejsce w finałach, a jeśli mają grać w barażach, to z kimś z Azj a nie z Ameryki Pd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Australia zagra na mundialu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.11.05, 13:14 Strefa Oceanii powinna po prostu byc polaczona ze strefa Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baller Re: Australia zagra na mundialu IP: *.idcpoland.pl 16.11.05, 13:12 SUPEEER wreszcie im sie udało przezwycięzyc ten niesprawiedliwy układ eliminacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goopee Re: Australia zagra na mundialu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:16 Tak trzymać lads!! Czekam na Australię w grupie z Polską.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Australia zagra na mundialu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:26 to czekamu razem! ja juz bilety mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzegota1 Re: Australia zagra na mundialu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:33 to im Polacy złoją d*pę jak w barcelonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Australia zagra na mundialu IP: *.internode.on.net 17.11.05, 01:11 Tak jak zloili d*pe korei 4 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Re: Australia zagra na mundialu IP: *.rzeczpospolita.pl 16.11.05, 13:15 Podziwiam Hiddinka. Fachman jakich mało. Nie robi wokół siebie medialnego szumu, a efekty jego pracy są niesamowite. Tylko nie będzie miał wakacji. Jak w Holandii skończy się liga i puchary dla PSV, będzie prowadził z ławki Australię w MŚ 2006 - ma gość kondycję;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Australia zagra na mundialu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.11.05, 13:16 Brawo dla Australii! Bylem za nimi calym sercem. Piec miejsc w finalach dla Ameryki Poludniowej to bylaby jakas pomylka. Te cztery ktore maja to tez za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipolit Re: Australia zagra na mundialu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:16 Szkoda Urugwaju, bo jednak południowcy to południowcy, ich piłkę najprzyjemniej się ogląda. Inna sprawa, że nie powinno być takiego układu bo Australijczycy z Ameryką Południową mają zazwyczaj marne szanse. Tym większy szacuneczek dla Hiddinka i piłkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Australia zagra na mundialu IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.11.05, 14:11 nie ma czego zalowac. Fauluja, udaja poszkodowanych, nie maja pojecia o fair play. Jeden z ich graczy stwierzdil przed meczem, ze maja boskie prawo zakwalifikowac sie do Mundialu. I dobrze, ze przegrali. Ogladalem mecz, potem dalem sobie spokoj w dogrywce, no i karne. Ludzie, co za radosc!!!! Corka byla na meczu, jeszcze nie wrocila ze stadionu, pociagi zapchane. Bylo niemal 90 tysiecy kibicow na Stadionie Olimpijskim. Rekord, co za atmosfera. Bedziemy kibicowac dwom druzynom, wieksze szanse na sukces ;-{) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Tomasz Wołek, Tomasz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:29 Pan Tomasz Wołek to jest gość. Świetnie komentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipolit Re: Tomasz Wołek, Tomasz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:01 Pamiętam jak Tomasz Wołek komentował Copa America w 2004r. On jest specem od piłki południowoamerykańskiej. Wie praktycznie wszystko, nawet powtórki bramek z lat '60 kojarzył od razu. Mówił bardzo dużo ciekawych rzeczy. Szkoda, że nie komentuje częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
fatcher Re: Australia zagra na mundialu jak w 74 i znowu.. 16.11.05, 13:32 ... w Niemczech. Nie szukam analogii, ale... Historia lubi się powtarzać. Gratulacje dla Australi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Australia zagra na mundialu jak w 74 i znowu. IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.11.05, 14:12 liczysz na trzecie miejsce dla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt w HORRORZE zawsze jest chociaż jeden TRUP IP: *.aster.pl 16.11.05, 13:35 więc sorry ale gdzie trup w meczu Złotek z Japonią i teraz Australijczyków z Urugwajem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marqin brawo 'Kangury' IP: *.gazownia.pl 16.11.05, 13:41 Fantastycznie, ze wreszcie sie Australijczykom udalo awansowac, w koncu beda mistrzostwa ŚWIATA wiec powinny byc wszystkie rejony kuli ziemskiej reprezentowane! I racja, ze uklad barazy Australia/Ameryka Pd jest glupi - Australia/Oceania powinna miec jedno miejsce pewne na MŚ, ewentualnie drugie w barazu, im więcej nowych druzyn na MŚ tym lepiej! Gratulacje dla Australii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichojasny Re: Czy to ten Hiddink od PSV??? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.05, 13:59 hje hje. trafimy z nimi do grupy. będzie napinanie, że powtórzymy Barcelonę. a potem...Korea? :> oby nie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nieznany AUSSIE AUSSIE AUSSIE OI OI OI !!!!!!!!!!!!!! IP: *.dyn.iinet.net.au 16.11.05, 14:11 Oczywiscie ze to ten sam Hiddink z PSV. Anglicy dawali mu wiele wiecej za prowadzenie ich zespolu ale on postawil sobie za punkt honoru wprowadzic outsiderow do mundialu, i chwala mu za to. Jest odwazny i lubi trudne zadania. Wszyscy gracze australijscy graja w dobrych klubach europejskich i mysle ze oni moge na mundialu niezle namieszac. Wiecej maja graczy europejskich niz Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Sydney bylem widzialem warto bylo wydac 195$ IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.11.05, 14:14 ale niespodzianka nawet najwieksi optymisci tego sie nie spodziewali. Go Aussie go! Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: AUSSIE AUSSIE AUSSIE OI OI OI !!!!!!!!!!!!!! 16.11.05, 14:35 Ad. Oczywiscie ze to ten sam Hiddink z PSV. To kiedy on odszedł z PSV i od kiedy zajął się Australią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossaryan Hiddink trenuje i PSV i Australie IP: 202.72.148.* 16.11.05, 15:11 Wlasnie ze nie odzedl. Trenuje oba zespoly. Chyba im blizej mundial, tym trudniej z tym bedzie. Ale to niessamowity trener, moze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieGit A mnie jest szkoda Urugwaju! IP: *.dsl.mindspring.com 16.11.05, 14:15 A mnie jest szkoda Urugwaju (przecież to pierwszy Mistrz Świata), choć z drugiej strony Aussie (jako najlepszej drużynie Oceanii) też należy się miejsce na Mistrzostwach. Ciekawy jestem kto wymyślił baraże Oceania - Ameryka Pł. i Ameryka Pn. - Azja. Przecież wystarczy "rzucić" okiem na mapę lub globus, żeby stwierdzić, że powinno być Oceania - Azja (zresztą tak było przez wiele lat) a Ameryki też mają ze sobą wiele wspólnego (Conmecol niemal zawsze zaprasza drużyny z Concacafu na Copa America, a w Copa Libertadores także występują drużyny z ligi meksykańskiej), więc mogłyby rywalizować o dodatkowe miejce na MŚ między sobą. I wtedy nie byłoby problemu, bo: Australia dokopałaby jakiemuśtam Buhrajnowi, a Urugwaj pewnie wygrałby z Trinidadem & Tobago i byłoby git!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechura Ale ta Ameryka pld slaba jest... IP: 80.51.250.* 16.11.05, 14:20 polska leje Ekwador - e sila ameryki poludniowej 3:0. Slabiutka Australia pokonuje Ekwador. Cienko tam w Ameryce, Tylko Argentyna cos Prezentuje jeszcze... Gdyba nie Brazylia to pewnie z Ameryki pld tylko jedna druzyna grala na mundialu...po barazach z .... niewiem kim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon Re: Ale ta Ameryka pld slaba jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:29 Nie jest słaba. Ma inny styl gry, bardziej otwarty i z piłką europejską nie zawsze sobie radzi. Proponuje obejrzeć Copa America. To prawdziwa uczta dla kibica (mimo, że nie wszystkie drużyny grają w najlepszym składzie). Jedna wielka ofensywa. Dlatego pada sporo bramek, ale po obu stronach. Europejczycy murują bramkę i nie zawsze można im coś w ogóle strzelić. Najlepszym przykładem jest Grecja, która praktycznie całą drużyną stała na bramce i wygrała Euro, ale takiej piłki to ja nie chcę oglądać. Nie piszę o tym meczu bo nie widziałem, ale ogólnie o tak zwanym futbolu południowym. To jest to co miło pooglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechura Re: Ale ta Ameryka pld slaba jest... IP: 80.51.250.* 16.11.05, 15:09 Powiem szczerze nie zgodze sie z Twpja opinia Copa America nie jest wcale taka ciekawa. Pomijam tu oczywiscie Brazylie, gdzie to niekwestionowana potega. Ale juz taka Argentyna to nie to samo co kiedys, a pozostale druzyny to wg mnie prezentuja bardzo przecietny poziom. Swiadcza chocby o tym wyniki z kilku ostatnich Mundiali. Tylko Argentyna jest w stanie pokonac jakiegos renomawnegoo przeciwnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wara Re: Australia zagra na mundialu IP: 194.246.124.* 16.11.05, 14:43 Byle tylko na nich nie trafic bo popchną nas 30pare do zera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikiindyk Re: Australia zagra na mundialu IP: *.farfl1.nsw.optusnet.com.au 16.11.05, 14:55 Nareszcie po tylu latach skipy sie zalapaly i utarly nos tym "zapizdzialkom" z Urugwaju. Nalezalo im sie to. Dominowali caly mecz, zwlaszca druda polowe. A Urugway to chyba najbardziej "brudny" zespol, ktory gra w pilke, nawete ich kumple z poludniowej Ameryki ostrzegali reaszte swiata, Jezeli mieliscie szanse ogladac maecz to wszyscy musza dziekowac "kangurom" za wyeliminowanie "artystow". Come on Ausie come on. Mam nadzieje, ze spotkaja sie z Polska w drugiej rundzie, chociaz marzeniem swietej glowy bylby by final... Czy ktos ma bilety na Mistrzostwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rotua Re: Australia zagra na mundialu IP: *.dolsat.pl 16.11.05, 15:00 Baaaaaardzo się cieszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Australia zagra na mundialu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:06 i bardzo dobrze . gram w nimy w managera i walcze o mundial ale 2010 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossaryan Australia kompletnie dominowala IP: 202.72.148.* 16.11.05, 15:07 Mieli chyba ze dwa razy pilki co Urugwaj. Szkoda ze nie udalo sie wykonczyc... Gdybyb Polska potrafila tak bronic, i spokojnie grac pilka, ... a dodac do tekgo Zurawkiego... Kewell - wspanialy mecz, w ataku, w obornie... Karry Kewell, you're so cool. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aussie Re: Australia kompletnie dominowala IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.11.05, 15:15 a pamietasz jak kwasil w pierwszym meczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossaryan Re: Australia kompletnie dominowala IP: 202.72.148.* 17.11.05, 01:14 W pierwszym meczu pierwsza polowa byla dobra, tylko ja zmarnowali. A druga polowa, no.. bylo gorzej. Ale wynik sie nie zmienil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Australia zagra na mundialu IP: *.rivrw1.nsw.optusnet.com.au 16.11.05, 15:18 Wlasnie wrocilem z meczu w sydney. swietne prowadzenie, potem nieprzerwany atak aussies w drugiel polowie, chyba z dziesiec razy podchodzili pod bramke. Urugwaj koniecznie chcial karnych bo nie mogli za wiele zdzialac, ale Mark Schwartzer sie nie ugial! Co za widowisko!!! no to teraz mam 2 druzyny w finalach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas Teraz ja mam rowniez dwie druzyny w World Cup. IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 16.11.05, 16:47 Gorzej bedzie,jak Australia spotka sie z PoLska,bede mial wtedy 'rozdarte' serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolonUS Ja 4 lata temu też miałem dwie druzyny w World Cup IP: *.dsl.mindspring.com 16.11.05, 17:09 Ja 4 lata temu też miałem dwie druzyny w World Cup, a serca nie musiałem rozrywać (choć grały nawet w jednej grupie), bo pierwsza zawsze jest POLSKA! A później może być USA! I wcale nie będę się martwił jak znów się spotkają (oby w finale). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas WSZYSTKO zalezy od tego, kiedy sie z Polski ... IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 16.11.05, 17:35 wyjechalo.Dla mnie POLSKA - to moje dziecinstwo,AUSTRALIA - to moja mlodosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolonUS Re: WSZYSTKO zalezy od tego, kiedy sie z Polski . IP: *.dsl.mindspring.com 16.11.05, 18:23 Smolarek ledwo mówi po polsku, bo też wyjechał jako dziecko, a dla Polski gra, choć wszyscy (Holendrzy) się z niego śmiali, że jest chyba głupi, że Polska nigdy już nie zagra na MŚ lub ME. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudin Re: Australia zagra na mundialu IP: *.autocom.pl 16.11.05, 15:54 Australia jako mistrz strefy oceani powinna bez baraży pojechać do Niemiec!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Australia zagra na mundialu IP: *.244.156.22.ip4.tnp.pl 16.11.05, 16:06 >ale niespodzianka nawet najwieksi optymisci tego sie nie spodziewali. Go Aussie go! No ja w nich wierzyłem i im zaufalem, dwie stówy do przodu przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś