Dodaj do ulubionych

Losowanie grup mistrzostw świata: szkoda, że pa...

• Gość: Wacława Re: Losowanie grup mistrzostw świata: szkoda, że IP: *.lodz.mm.pl 09.12.05, 06:32
      Jesteśmy Polakami w Polsce dlatego tak jest.
      Moherowe berety dla prezesów stacji telewizyjnych w TVN i Polsatem na czele
      to wstyd dla Polsat Sport, TVN24
      Wzamian proponuję retransmisje posiedzenia sejmu albo księżycową jakżę polską
      buzię Marcinkiewicza.
    • nonno1 Re: Przeciwnie, to wspaniale! 09.12.05, 06:57
      Choc raz bzdurny show zostanie nam darowany.
      Telewizja może pokazać wyniki natychmiast w postaci przesuwanego napisu.
      Przecież wyniki są ważne, a nie występki różnych 'gwiazd' TV.
      • Gość: patriota87 Re: Przeciwnie, to wspaniale! IP: *.univ.szczecin.pl 09.12.05, 20:16
        chyba ci odjebało a emocje napięcie i cała ta otoczka noi drreszcze na plecach
        kkiedy wiesz że polsk trafia do grupy z brazylia
    • Gość: Kozak Misja TVP? Chyba Mission Impossible! IP: *.tzmo.com.pl 09.12.05, 07:23
      Niech ten moloch w końcu upadnie
      • Gość: Mathis Re: Misja TVP? Chyba Mission Impossible! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 07:50
        Nie mi ktos wyjasni taka rzecz: skoro prawa do mundialu sprzedawane sa w
        pakiecie - czyli mistrzostwa + losowanie - to jesli nasze stacje kupia te prawa
        po losowaniu to i tak kupia to losowanie ale juz po losowaniu :P - pokaza
        retransmisje - hehe
    • Gość: Korzeń Abonament IP: 212.69.68.* 09.12.05, 07:52
      Popyskowali - a teraz brać książeczki i biegiem (przepraszam chodem)na pocztę
      płacic za abonament!!!
      • Gość: Pit Re: Abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:13
        Nigdzie nie pobiegnę. NIe mam zamiaru płacić na tą kupę nieudaczników. Popatrzcie jakie reklamy sobie zrobili. Mam znajomego, który pracuje na Woronicza i jest zadowolony, ale sam mówi, że na jednego pracownika przypada tam 7 kierowników, a na każdego kierownika przypada 2 dyrektorów. Aby kupić rolkę papieru toaletowego musi zebrać 10 podpisów pod podaniem, więc ile osób musi podpisać się pod zgodą na zakup praw do transmisji? Pewnie z 50, a jak jednej zabraknie to nici z tego.
    • Gość: wit Losowanie grup mistrzostw świata: szkoda, że pa... IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.05, 08:01
      Przecież ARD/ZDF i niemieckie "trójki" można oglądać bezpośrednio z Astry lub
      HotBirda, bo są ogólnie dostępne, niekodowane.

W przeciwieństwie do programów TVP (1,2), których nie można w wolny sposób
      odbierać z "nieba" na świecie, bo są cwaniacko zakodowane w jakiś palanckich
      pakietach Polsat/Cyfra+.
      • Gość: f Re: Losowanie grup mistrzostw świata: szkoda, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:01
        Gość portalu: wit napisał(a):

> Przecież ARD/ZDF i niemieckie "trójki" można oglądać bezpośrednio z Astry lub
        > HotBirda, bo są ogólnie dostępne, niekodowane.

Zauważ, że ta sytuacja dotyczy tylko niemieckiej telewizji. Programy telewizji
        innych krajów są kodowane albo cały czas (m.in. austriacka, francuska,
        holenderska, szwajcarska, hiszpańska), albo podczas nadawania pewnych programów
        (włoska). Chodzi tutaj o wymagania praw autorskich dotyczących nadawania na
        obszary geograficzne.
        • Gość: wit Re: Losowanie grup mistrzostw świata: szkoda, że IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.05, 11:39
          ARD jak i ZDF i cała zgraja "Trójek" są ogólnodostępne przy pomocy zwykłego
          cyfrowego tunera satelitarnego na całym świecie i niech gazeta pofatyguje się i
          rzeczowo informuje czytelników o możliwościach odbioru a nie sprzedaje badziewie
          w atmosferze taniej sensacji. Bo wielu forumowiczów jest po prostu
          zdezorientowanych (i delikatnie mówiąc nieco poddenerwowanych).

I to jest najważniejsza informacja.

A to że inne kraje tego nie robią, trudno. Niemcy dają tu dobry przykład nie
          oglądając się na jakieś wymagania praw autorskich dotyczących nadawania na
          obszary geograficzne. Mówimy tutaj oczywiście cały czas o telewizji publicznej.

Szkoda, że Polska nie bierze tutaj przykładu z Niemiec, a podobno dba o interesy
          Polonii za granicą. Niestety nie dba, co widać po kodowanych TVP1, 2 itd., bo TV
          Polonia i Kultura to niestety za mało.
    • Gość: euro na ARD Niemcy pierwszy kanal dzisial o 20:15 IP: 195.145.129.* 09.12.05, 08:01
      +piekna Heidi Klump
      • Gość: Typer Re: na ARD Niemcy pierwszy kanal dzisial o 20:15 IP: 83.9.14.* 09.12.05, 08:15
        Będzie zakodowane
        Lepiej oglądaj przez internet. Relacja na CCTV5. Szczegóły na bukmacherzy.250free.com i www.bookmaker.fora.pl
        ___
        Tylko do końca roku bonus dla nowych w Betandwin. Zgarnij swoje 140 zł !!!
        • Gość: Tom to już jest chamstwo! IP: *.ztpnet.pl 09.12.05, 08:36
          Pomijam już utarczki czyli tzw. "twarde negocjacje" polskich stacji z
          właścicielem praw do transmisji. Mają prawo się targować. Pomijam już sprawę
          tzw. misji TVP. Ale do cholery, jakim prawem będą mi kodować programy
          zagraniczne w kablówce? Przecież za ich odbiór też płacę kablówce, a ta płaci
          tantiemy tym stacjom. Mam kilka kanałów zagranicznych, w których zapewne
          losowanie będzie i szczerze mówiąc zamiast Polszmatu i TVPorażki wolę to oglądać
          tam.
        • Gość: f Re: na ARD Niemcy pierwszy kanal dzisial o 20:15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:48
          Gość portalu: Typer napisał(a):

> Będzie zakodowane

Nie wciskaj ciemnoty spamerze!!!
      • czar_net Re: na ARD Niemcy pierwszy kanal dzisial o 20:15 09.12.05, 14:53
        Tv olewa kibiców piłki od dawna,
        a Prezes rozmiłowany jest w tylko tych sportowcach co kuśtykają...
    • Gość: TVP = SHIT TVP - PRAWIE JAK TELEWIZJA! IP: *.chello.pl 09.12.05, 08:31
      prawie robi wielką różnicę..
    • Gość: darop koszyki IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 09.12.05, 08:32
      Ale namącili z tym losowaniem, jak zwykle.Ten nie może do tego a ten z tamtym.
      Nie mogli wywalić Meksyku do 4-go kosza? Na jego miejsce wsadzić dużo przecież
      silniejszą Holandię a z kolei na jej miejsce w koszu 2 Serbie. Czyż to nie
      proste?
    • reniferek1 Zamieść swoją opinię 09.12.05, 08:44
      www.korzeniowski.pl/index.php?level=1&struct=6&LANG=uks
      • Gość: Karaluch Stronka Korzenia IP: *.mactelecom.net 09.12.05, 08:53
        korzeniowski nie ma cenzury na swojej stronie jak Gazeta, wiec mozna sie wyzyc.
        Do d... z taka telewizja. A pewnie i tez nie pokaza mistrzostw w czerwcu/lipcu,
        wiec nie ma co sie jarac losowaniem z punktu widzenia TVP. A wstyd dla Polsat
        Sport, ze nie wykorzystal takiej szansy.
    • Gość: mar_bleczny ale o co chodzi? IP: *.pekao.com.pl 09.12.05, 09:01
      Przeciez ta gala to klasyczna cyna z mlyna - jakas modelka, jakis znany i
      wybitny byly pilkarz (pele to klasyczna marionetka w rekach fifa - wszyscy
      wiemy, ze im lepszy pilkarz, tym mniej rozgarniety). Nie dajmy sie zwariowac,
      przeciez i tak poznamy wyniki losowania, a jak ktos lubi takie przedstawienia,
      to mial festiwal w sopocie!
      • Gość: ~ Re: ale o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:20
        Chodzi tu o to, że 145 telewizji dało sobie radę z negocjacjami, a nasza ukochana TVP - nie.
        • Gość: mar_bleczny Re: ale o co chodzi? IP: *.pekao.com.pl 09.12.05, 09:36
          Ale przeciez to jest tylko jakies glupawe przedstawienie! Jak TVP czy inny
          Polsat nie pokaza mistrzostw to bedziemy mogli sobie tu gardlowac do woli. Ale
          Heidi i jakis iluzjonista, ktory bedzie "znikal" nowa pilke adidasa?
          • Gość: ech.... Re: wstyd IP: 80.51.176.* 09.12.05, 13:09
            Jest mi zwyczajnie wstyd,wtyd za naszych "ludzi z góry" i za nas samych!Ale
            jest za póżno,nic nie zrobimy----Ch....j im w d....pę!!
            • czefan Re: wstyd 09.12.05, 13:19
              Wreszcie mądra decyzja. Nic tylko piłka i piłka. Już nawet nie mówią w TV, że
              nożna, bo wszyscy przecież to wiedzą? A piłka siatkowa, wodna, koszykowa,
              ręczna, pinponowa to nie piłka? TVP powinna mieć zakaz pokazywania takiego
              bzdurnego sportu jakim piłka nożna i wywalania na to pieniędzy.
              • Gość: Waran (L) Re: wstyd IP: *.flashnet.pl 09.12.05, 17:14
                Szczególnie pinponowa... :) Trzymajcie mnie :)
    • Gość: pepiczek Jest szansa oglądania IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 09.12.05, 09:10
      Radio Erewań podało że w Polsce TVP wprowadza na MUNDIAL tzw. Full Pakiet na
      wszystkie mecze dla tych którzy opłacą abonament na 2 lata [do końca roku].
      Losowanie MŚ jest w pakiecie bezpłatnym tzw. "Rać se sam".
    • Gość: adaś Dlaczego w tym kraju się uważa że jeśli ktoś był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:13
      dobrym sportowcem to również będzie dobrym organizatorem. Nie od dziś wiadomo
      że profesjonalny trening nie pozwala na wystarczającą ilość czasu na rozwój
      intelektualny czego świetnym przykładem jest pan Korzeniowski. Może wreszcie
      pożegnałby się z wygodnym fotelem?
    • Gość: ktos Byleby MECZE były live;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:15
      ...
    • Gość: fifa2 losowanie IP: *.ext.ids.pl 09.12.05, 09:26
      SUPER. ALE OD KIEDY POLSKIE STACJE TV INTERSUJĄ SIĘ SPORTEM.
    • Gość: Ameles A wpadło wam do głowy,że pośrednik podbija cenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:27
      W tej chwili obie polskie stacje się licytują.Jak się wycofa Solorz to
      obejrzymy mistrzostwa a jak TVP to w dostępnych z poślizgiem lub na żywo "hity"
      o trzecie miejsce w grupie.
      • 2kaczorki czy piłka nożna to najważniejszy sport??? 09.12.05, 09:51
        Piłka nie jest jedynym sportem uprawianym(nie mylić z oglądanym!!!) w Polsce i
        właściwe dlaczego w TVP ma być pokazywana transminsja z losowania rozstawienia
        zespołów! W TVP nie ma transmisji z pływackich mistrzostw europy gdzie drużyna
        Polska zdobyła już 4 złota!!!! I co i nic dalej tak będzie w TVP iż
        jeśli "chołota"(nie mylić z widzem!) podniesie głos to będą mistrzostwa świata
        w TVP ale nie na żywo bo po co!!! Prawdziwy kibic pojedzie na mecze do sąsiadów
        Niemców i kupi sobie bilet na mecz, który chce! Tylko cena biletu jest troszkę
        nie sąsiedzka bo od kilkudziesięciu euro do kilku set euro. Łatwo policzyć jaki
        to koszt od jednej średniej pensji w Polsce a nawet jeden bilet kosztuje pensje
        np.Prezydenta Miasta!!! Pytam się dlatego czy piłkę oglądają tylko prawdziwi
        kibice czy klienci? Dla mnie jest to po prostu interes ale nie nasz!!! Promocji
        też tu brak! pozdrawiam prawdziwych kibiców..
        • Gość: adam81w masz jeszcze jakies glupie pytania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:12
          tak pilka jest najwazniejsza a co do plywania to wczoraj byla relcja na tvp
          moze nie aly czas na zywo ale za to na eurosporcie lecialo caly czas na zywo
          wiec jak widzisz nawet plywanie ma swoja transmisje choc dla mnie porownywanie
          plywania i pilki jest smieszne i tez zle swiadczy o tvp i innych tv ze plywanie
          leci a pilka nie
        • Gość: mariuszekc Re: czy piłka nożna to najważniejszy sport??? IP: 217.98.242.* 09.12.05, 13:22
          4 ZLOTA?? IDZ DALEJ PIE.. OGLADAJ TE MIOSTRZOSTWA BO CHYBA CZEGOS NIE
          DOJRZALES DEBILU . ;P
    • Gość: grzechura Mieszkam w niemczech ale czy ogladne??? IP: *.hrz.uni-siegen.de 09.12.05, 09:37
      mam antene satelitarna i na niej ARD czy je tez bede pozbawiny mozliwosci
      ogladania???
      • Gość: f Re: Mieszkam w niemczech ale czy ogladne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:48
        Na ARD o 20.15!
        • Gość: grzechura Re: Mieszkam w niemczech ale czy ogladne??? IP: *.hrz.uni-siegen.de 09.12.05, 09:55
          ale mowia ze ma byc blokowany sygnal w kablowkach i satelitach? wiec z tego co
          mowisz wynika ze w polsce tez na setelicie mozna obejrzec?
          • Gość: f Re: Mieszkam w niemczech ale czy ogladne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:03
            Na 99% będzie można obejrzeć cyfrowo lub analogowo.
            • Gość: grzechura Re: Mieszkam w niemczech ale czy ogladne??? IP: *.hrz.uni-siegen.de 09.12.05, 10:56
              zawsze jest ten 1% niepewnosci...zobaczymy o 20.
          • Gość: NIGDY NIE ZAPLACE Re: Mieszkam w niemczech ale czy ogladne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 11:15
            Abonamentu. To parodia~!
    • Gość: yah PYTANIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:39
      Mam pytanie: wiem że ARD czy ZDF zakodują na kablówkach, a co z sygnałem tych
      stacji odbieranym bezpośrednio z satelity??? Boże , co za cyrk!!
      • Gość: f Re: PYTANIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:52
        Analogowo na pewno niekodowane, a cyfrowo to się okaże. Ale na 99% niekodowane.
        Jedynymi programami, które były kodowane na publicznej niemieckiej telewizji
        były mecze bez udziału reprezentacji Niemiec podczas ostatnich MŚ. Decyzja
        została podjęta w ostatniej chwili przed pierwszą transmisją. Oczywiście Niemcy
        nie chcieli kodować, ale zostali zaatakowani przez zagraniczne platformy cyfrowe
        -np. hiszpańskie - które pokazywały MŚ u siebie.
        • Gość: f Re: PYTANIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:55
          Aha, zapomniałem dodać, że chodziło tylko o nadawanie cyfrowe. Analogowo mecze
          były dostępne. A cyfrowo to nie było nawet kodowane, tylko zamiast meczu była
          plansza z informacją o braku transmisji i innych sposobach obejrzenia meczu.
      • Gość: pet Re: PYTANIE?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.12.05, 09:54
        Z Astry idzie normalny sygnal - swoja droga nawet w czasach zamierzchlej komuny
        tego typu transmisje jako " Wydarzenia Rangi Swiatowej " byly w Polsce
        transmitowane ...Co sie t tym krajem porobilo , moj Boze ...
        • mdata Re: PYTANIE?? 09.12.05, 10:05
          co za kraj. wolny rynek? to czemu ARD ma byc mi zablokowane na Cyfrze+ za ktora
          place? a to czy jest to atrakcja czy nie to inna sprawa. ale skoro ja i pareset
          tysiecy innych polakow chce obejrzec chyda heidi i sztucznego pele to powinno
          sie im to umozliwic. ogladalnosc z pewnoscia bylaby lepsza opd jakiegos
          zebujacego dramatu na ktore patrzec nie moge.
          ale nie martwcie sie TVP na swieta pewnie znow nas zaskoczy "kevinem samym w
          domu" i innymi nowymi hitami
          a pan korzeniowski nie ma czasu na takie rzeczy jak jakas tam transmisja MŚ.
          umowil sie na kawke z nina terentiew

mam nadzieje tylko ze na cyfrze+ ard mi sie nie zakoduje nagle o 20.15 - nie ma
          to jak wolny rynek w ktorym boje sie ze zaplacony kanal przestanie nadawac a
          moja krajowa telewizja ma mnie w dupie
          • Gość: f Re: PYTANIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:13
            mdata napisał:

> co za kraj. wolny rynek? to czemu ARD ma byc mi zablokowane na Cyfrze+ za ktora
            > place?

Cyfra+ nie może ci zablokować ARD, bo ARD nadaje ze swoich transponderów.
          • gumpel Re: PYTANIE?? 09.12.05, 10:17
            nie licz na Cyfrę. W czasie mistrzostw w azji ARD i ZDF puszczały z Hot Birda
            po prostu inne programy. Były do tego zmuszone bo w Niemczech tej satelity
            praktycznie się nie oglada. Większa szansa, że niekodowany sygnał będzie z
            Astry, bo wiele niemieckich gospodarstw domowych ma anteny cyfrowe nastawione
            na te właśnie satelitę. Jaki z tego wniosek: TRZEBA BYŁO KUPIĆ SOBIE ZESTAW NA
            TELEWIZJĘ TRWAM :-)))

Jak masz tylko Cyfrę to posprawdzaj sobie bardziej egzotyczne kanały (np.
            arabskie). Może ich obowiązek kodowania nie dotyczy ...
            • Gość: f Re: PYTANIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:26
              gumpel napisał:

> nie licz na Cyfrę. W czasie mistrzostw w azji ARD i ZDF puszczały z Hot Birda
              > po prostu inne programy. Były do tego zmuszone bo w Niemczech tej satelity
              > praktycznie się nie oglada.

Nie masz racji. W czasie ostatnich mistrzostw na Astrze sygnał z meczów
              reprezentacji innych niż niemiecka był TEŻ wyłączony. Niemcy zostali do tego
              zmuszeni przez zagraniczne platformy cyfrowe, chociaż negocjacje trwały do
              ostatniej chwili. O ile dobrze pamiętam, to decyzja o wyłączeniu zapadła mniej
              niż godzinę przed rozpoczęciem meczu inauguracyjnego. Oczywiście nie było
              problemu z sygnałem analogowym.
    • Gość: gps-sk Kto za to beknie? IP: 213.199.198.* 09.12.05, 10:03
      Życzę Infrontowi, żeby ściągnął od palantów z tvp jak najwięcej kasy, a potem
      żeby jakiś nawiedzony Giertych postawił jakiegoś odpowiedzialnego za ten
      telewizyjny syf przed komisją śledczą, albo nawiedzony Ziobro przed sądem za
      niegospodarność. Cały świat kupił prawa tv przed zakończeniem eliminacji.
      Polskie palanty chciały byc sprytniejsze i teraz zdrowo zabulą za transmisje.
      Na pewno więcej niż pół roku temu. Infront zarobił juz tyle, że nie będzie się
      przejmował skamlającymi Polakami z tv. Im blizej mistrzostw, to na ich miejscu
      podnosiłbym raczej cenę, bo presja ze strony tzw. społeczeństwa na tvp będzie
      rosła. Kibicuję Infrontowi!
      Czasami wstyd być Polakiem.
    • kompost444 Nie dajmy się zwariować 09.12.05, 10:09
      Nie ma transmisji to nie ma i coś tam z nią. W końcu to nie jest żaden mecz, a wyniki losowania, czy raczej dobierania, jak to nazwał znany trener, poznamy albo z radia, albo troche później i co to zmieni. Swoją drogą tp "losowanie" to jest dopiero skandal i zupełny brak demokracji, to zwykła manipulacja. To ma być ten szlachetny sport!
    • Gość: DeMax ASTRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:11
      mam pytanie: czy przez satelitę będzie możliwe oglądanie losowania? Czy może na
      Astrze zostanie zablokowany też sygnał ?
      • Gość: wit Re: ASTRA IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.05, 11:44
        Można na ARD!
    • Gość: sblister na tvn24 ma być transmisja IP: 213.227.64.* 09.12.05, 10:11
      na tvn24 ma być transmisja
      • Gość: gps-sk Re: na tvn24 ma być transmisja IP: 213.199.198.* 09.12.05, 10:24
        Wysil mózg choc przez chwilę. Jak może byc transmisja na tvn24? Musieliby kupić
        prawa tez do całych mistrzostw, a nie słyszałem, żeby to zrobili.
        Chyba, że będą pokazywali w studiu telewizor z jakąś zagraniczną stacją
        pokazującą losowanie.
    • Gość: ok-czekam to juz naprawde za wiele IP: *.catv.net.pl 09.12.05, 10:14
      wiem jak jest, ale to jest naprawde dno , nizej juz byc nie moze. Sadze, ze jak
      kiedys Tomaszewski byl postrzegany jako oszolom, który cale pzpn wyrzucilby na
      zbity pysk tak teraz powinien otrzymac tytul rzeczoznawcy.
      • pawelek86 Re: to juz naprawde za wiele 09.12.05, 10:22
        Mam nadzieje że z Hot-birda nie zakodują cyfrowego sygnału ARD bądź ZDF.Polska
        telewizja jak zwykle się popisała. I oni chcą otwierać sportowy kanał??hahahaa.
        I co będą na nim pokazywać?? Wędkarstwo spod lodu?? A może szachy?? a co z
        Panem Solorzem czyżby też nie chciał mundialu. Z A Ł A M K A ! ! !
        • Gość: gps-sk Będzie ciemność! IP: 213.199.198.* 09.12.05, 10:29
          Chciałbym bardzo się mylić, ale przypomnijcie sobie czy poprzednie mistrzostwa
          oglądaliście w ARD/ZDF? Nie. Były zakodowane. Tak będzie i teraz.
          Smieszą mnie głosy, że transmisja losowania jest nieważna. To jest przecież
          test, jak będzie wyglądał przekaz satelitarny podczas mistrzostw. Teraz będzie
          ciemno, to i w czerwcu będzie ciemno.
          • Gość: f Albo i nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:34
            Gość portalu: gps-sk napisał(a):

> Chciałbym bardzo się mylić, ale przypomnijcie sobie czy poprzednie mistrzostwa
            > oglądaliście w ARD/ZDF? Nie. Były zakodowane

Nie, nie były! Wyłączono tylko sygnał cyfrowy, co oczywiście pewnie wkurzyło
            niemieckich posiadaczy zestawów cyfrowych. Analogowo można mecze były oglądać.
            Cyfrowo też by nie wyłączono, ale jedna z hiszpańskich platform cyfrowych była
            wyjątkowo upierdliwa. A decyzja zapadła tuż przed meczem inauguracyjnym.
            • Gość: gps-sk Oby IP: 213.199.198.* 09.12.05, 10:51
              Obyś się nie mylił. Wieczorem się okaże. Analog i cyferka są już w gotowe. Może
              faktycznie stare analogi do czegoś się jeszcze przydadzą?
          • barca40 Re: Będzie ciemność! 09.12.05, 12:10
            Transmisja analogowa ARD z astry napewno nie będzie zakodowana. Radze przynieść ze strychu stary odbiornik;-)
    • Gość: stczkw I dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:18
      bo dzięki temu że TVP nie kupi praw do Mudnialu może pokuszą się o mistrzostwa świata w chodzie? No i będziemy mieć 300h relacji z igrzysk olimpiskich w Turynie. Cudownie.
    • Gość: axl Musi wystarczyć dla TVP na relacje z Watykanu IP: *.prenet.pl 09.12.05, 10:40
      Musi wystarczyć dla TVP na relacje z Watykanu, relacji z rocznicy Radyjka
      Maryja i kilku specjalnych programów o panach kaczorkach. Brakło więc na
      relacje sportowe z MS. Poza tym, tylko my w Europie nie mamy praw transmisji, a
      przeciez zawsze musi być jakaś czarna owca wszędzie. Tym razem (jak zawsze)
      padło na polską tv. GRATULACJE
      • Gość: derektor Dworak UWAGA!!!!! RELACJA Z LOSOWANIA MA BYĆ NA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:47
        RADIOWEJ JEDYNCE O 21.30. JAKO DEREKTOR POSTAWIŁEM NA ROZWÓJ WASZEJ WYOBRAŹNI BO TV OGŁUPIA.
        www.radio.com.pl/ramowka/audycja.asp?a=65911
      • Gość: adam81w acl dokladnie masz racje . sam bym tak napisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:09
        to taki kraj
    • Gość: CZECH NASI CZESCY BRACIA TO POKAŻĄ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:51
      ...oczywiście dla południowej Polski :) i za free ;)
      • Gość: pap Re: NASI CZESCY BRACIA TO POKAŻĄ...... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.12.05, 11:00
        Ludzie ! Miliony w Niemczech ogladaja ARD i ZDF z ASTRY !!!
        Przestawcie sobie talerze na Astre i jest OK !
        Albo w Polsce Poludniowej nastawcie anteny na Czechy - tak jak sie to robilo
        podczas WM w Meksyku !
        • Gość: grzechura Re: NASI CZESCY BRACIA TO POKAŻĄ...... IP: *.hrz.uni-siegen.de 09.12.05, 11:02
          obys mial racje z ta astra w niemczech. Sam ja mam i sie zastanwiam gdzie bede
          ogladal ms...za 64e mozna wykupic sobie w Premiere specjalny pakiet na
          MS .Wszystkie mecze Live:)
          • Gość: ok Re: NASI CZESCY BRACIA TO POKAŻĄ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 11:48
            > obys mial racje z ta astra w niemczech. Sam ja mam i sie zastanwiam gdzie bede
            > ogladal ms...za 64e mozna wykupic sobie w Premiere specjalny pakiet na
            > MS .Wszystkie mecze Live:)

A czy jest jakies info o transmisji w HDTV ? Jak tak będa nadawać to może sobie załatwie kartę Premiere.
            • Gość: f Re: NASI CZESCY BRACIA TO POKAŻĄ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:18
              Gość portalu: ok napisał(a):

> > obys mial racje z ta astra w niemczech. Sam ja mam i sie zastanwiam gdzie
              > bede
              > > ogladal ms...za 64e mozna wykupic sobie w Premiere specjalny pakiet na
              > > MS .Wszystkie mecze Live:)
              >
              > A czy jest jakies info o transmisji w HDTV ? Jak tak będa nadawać to może sobie
              > załatwie kartę Premiere.

Zapowiadają, że będzie w HDTV. Ale musisz mieć specjalny tuner albo szybkiego
              PC-ta, bo używają kompresji H264.

17. Was werden die Inhalte der neuen HDTV-Kanäle sein?
              [...]
              Die WM 2006 wird zusätzlich live und in HDTV übertragen.

www.premiere.de/premweb/cms/de/technik_hdtv_faq_395.jsp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka