Dodaj do ulubionych

Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin

19.01.06, 14:23
18 stycznia 2006, 19:00 - Limeira
Independente FC de Limeira 1-1 Pogoń Szczecin
Bramka dla Pogoni: Przemysław Kaźmierczak 44

Pogoń Szczecin: Anderson Soares da Silva "Neneca" – Valdir Teodoro, Vanderlei
Gonçalves Barbosa "Batata", Ronis, Luiz Eduardo Tavares "Mineiro", Cleisson
Édson Assunçăo, Przemysław Kaźmierczak, Rafał Grzelak (35 Daniel Lopes Cruz),
Fábio Costa de Brito, Wágner Pires de Almeida, Edi Carlos Dias
Marçal "Andradina".

-----------------------
ZGROZA to malo powiedziane !!!
I skad maja byc mlode talenty w polskiej pilce ?!

Obserwuj wątek
    • Gość: Brazylia Szczecin ten ptasior z pogoni zgłupiał do końca IP: *.chello.pl 19.01.06, 14:24
    • wlk.brytania Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin 19.01.06, 14:45
      Dwoch ostatnich Polakow grajacych w pierwszym skladzie powinno juz w Szczecinie
      nie byc,bo byli umowieni z Wisla Krakow...
      Zastraszajace jest,ze nie ma zadnych przepisow ograniczajcych ilosc obcych w
      skladach naszych klubow.
      PZPN uwaza za wazniejsze aby up...lic prezesa LZS Wolka Dolna za sprzedaz
      jednego biletu Mistrzostw Swiata.
    • nauma Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin 19.01.06, 17:08
      Mnie jedno ciekawi: kogo Ptak pośle do boju, gdy Pogoń jakimś cudem załapie się
      do pucharów?????
      • Gość: marcv Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin IP: 80.51.147.* 22.01.06, 22:32
        wniosek jest prosty! nikomu w Pogoni nie zalezy aby grac w pucharach... co
        wiecej II liga jest mile widziana...
    • Gość: dolfuss Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin IP: *.chello.pl 19.01.06, 21:40
      To niejest zgroza tylko debilizm
      • Gość: rudestus0700 Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin IP: *.media4.pl 22.01.06, 21:36
        A ja mam patent! Pomaluję się pastą do butów, zmienię nazwisko na Davido de
        Souza Ribeiro to może Ptaszki mnie wezmą!
    • Gość: tentamten CIEKAWE CO POWIESZ JAK BĘDĄ WYGRYWAĆ?! IP: *.pl 23.01.06, 20:48
      Faktycznie w interesie polskiej piłki to nie jest, ale czy klub powinien dbać o interes reprezentacji? Czy kluby zachodnie dbają? Nie sądzę, klub to firma która ma się utrzymać i przynosić zyski – myślenie o klubie jako zapleczu dla reprezentacji to przeżytek. Sami piłkarze coraz częściej kręcą nosem na grę w reprezentacjach, zwłaszcza słabszych piłkarsko, szczególnie jak nie zbliżają się akurat mistrzostwa, a trzeba nadstawiać kopyta np. w eliminacjach czy meczach towarzyskich. Ptak wykorzystał przepisy i robi eksperyment jakiego w Polsce nie było. Coś podobnego zrobili niegdyś w belgijskim Beveren (zaciąg z Afryki), skutek nienajlepszy. Nastroje wśród kibiców Pogoni są podzielone: wielu z nich popiera Ptaka, bo mają dosyć odrabiania pańszczyzny przez polskie pseudo-gwiazdki, które najlepiej sprawdzają się w kolejce do kasy. Na grę niektórych nasyzch ligowych kopaczy po prostu nie da się patrzeć, i nie jest to tylko problem marnych umiejętności drużyny ze środka tabeli. Czy należy się dziwić kibicom, że chcą oglądać na boisku piłkarzy którym gra sprawia przyjemność i których gra może być miła dla oka? Nie znają polskiego to może nie będą tak jak nasi kombinować z opychaniem meczów i ustawianiem wyników u buka.
      • wlk.brytania A gdzie miejsce dla naszych juniorow? 23.01.06, 22:08
        Powiem tak-od strony merytorycznej rozumiem i szanuje Twoj punkt widzenia.
        Tylko nie wiem,czy podobnie jak ja uszanuje go osiemnastoletni,utalentowany
        chlopak ktory zawsze marzyl o wystepach w Pogonii a teraz nawet majac potencjal
        niejakiego Adu,i tak jest nadal Polakiem wiec w Pogonii nie zagra...
    • szatek100 Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin 23.01.06, 22:59
      Jak słyszę "młode polskie talenty" , to krew mnie zalewa.Banda pijaków i
      szpanerów na poziomie III Ligi angielskiej.I nie piszcie mi , że to , co robi
      Ptak to obciach.Obciach będzie , kiedy ta banda zacznie wygrywać z zspołami
      ekstraklasy.Patrząc na "osiagniecia" Polskich zespołów na arenie
      miedzynarodowej z ostatnich lat (porażki z zespołami z Austrii , Macedonii ,
      Gruzji ...Czeczenii) to wcale nie jest nieprawdopodobne.

pzdr
      • wlk.brytania Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin 24.01.06, 11:51
        Wiec uwazasz,ze przyklad brazylijskiej Pogoni jest nasza alternatywa na drodze
        do poprawy ?
        Polacy nie powinni wystepowac w polskiej lidze?

Ja mam nieco inna koncepcje.
        Wy...olic starych repow ze skladow naszych druzyn oraz zdecydowana wiekszosc
        obcokrajowcow.
        Jesli nasze kluby beda mialy po siedmiu ludzi przed dwudziestka w wyjsciowej
        jedenastce,za piec lat bedzie z nich pozytek.I dla klubow i dla reprezentacji.
        • Gość: tentamten Jeszcze kilka uwag na temat i koło tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:25
          Jeśli myślisz że opylanie meczów, pazerność, lenistwo i roszczeniowy stosunek
          jest wyłącznie problemem "starych repów" jak ich nazwałeś, to jesteś w błędzie.
          Nie ma czegoś takiego jak zmiana pokoleniowa w naszej piłce, a jeśli nawet jest
          to niekoniecznie na dobre. Młodzi uczą się od starych. Nie wiem czy mieszkasz
          na stałe w Wielkiej Brytanii, ale wystarczy przejść się ulicą w polskim mieście
          i przyjrzeć, przysłuchać trochę naszej młodzieży, żeby zobaczyć że oni wchodzą
          pod względem mentalności, podejścia do wielu spraw, w stare buty. Groza, ale
          wśród wielu młodych ludzi ciągle pokutuje hasło: "jak zarobić żeby się nie
          narobić". To samo dotyczy piłkarzy. Jasne że nie można generalizować, że są
          różni grajkowie. Ale wywalenie starych nic nie da, a i wśród starych znajdą się
          profesjonaliści. To po pierwsze. Druga sprawa: w Polsce, chyba podobnie jak w
          innych krajach europejskich, coraz mniej dzieciaków garnie się do sportu, coraz
          mniej młodych chłopaków gra w piłę. Za duża konkurencja ze strony internetu,
          gier, telewizji itepe. Jak miałem 12 lat dochodziło do sporów o plac między
          blokami, bo każdy chciał grać. Dziś kopanie piłki pod blokiem to coraz rzadszy
          widok, nikt nie walczy o miejsce, jak już widać jakiś ruch to w malutkim
          gronie. Jeśli w kraju takim jak Niemcy jest problem z młodymi utalentowanymi
          graczami (vide: skład reprezentacji Niemiec) to i u nas będzie podobnie. Moim
          zdaniem w przyszłości jesteśmy skazani na naturalizowanie graczy z innych
          krajów czy kontynentów, na jednym Olisadebe się nie skończy. Kto wie, może
          właśnie w tej Pogoni pokaże się gracz, który dostanie kiedyś polski paszport i
          zagra w reprezentacji? Taki Julcimar, niedoceniany przez dziennikarzy
          ogólnopolskich, za to jako jeden z nielicznych szanowany przez kibiców w
          Szczecinie, jest filarem obrony, kapitanem drużyny, i już stara się o
          obywatelstwo. I jeszcze trzecia sprawa, wracając do tematu: to jest też tak, że
          nasi działacze (Ptak jest najlepszym przykładem) są bardzo niecierpliwi.
          Wykładają własne pieniądze, w ich mniemaniu spore, i wydaje im się, że
          natychmiast mają prawo oczekiwać sukcesów. Czegoś takiego Ptak dokonał niegdyś
          w Łodzi z ŁKS-em. Tymczasem jeśli nie ma się pieniędzy Abramowicza trzeba
          cierpliwie budować drużynę przez lata, a nie liczyć na mistrzostwo po kilku
          miesiącach. Ja też nie wróżę sukcesu temu latynoskiemu zaciągowi, mimo że
          jestem kibicem Pogoni. Ale nie zdziwiłbym się gdyby ten nowy skład utarł wiosną
          nosa kilku polskim "potęgom".
          • wlk.brytania Re: Jeszcze kilka uwag na temat i koło tematu 24.01.06, 13:49
            Podobne problemy ma wieksza czesc Swiata.
            Czy rozwiazaniem jest naturalizowanie obcokrajowcow ?

Napisalem,ze wierze w nasza mlodziez bo przeciez w cos trzeba wierzyc...
            Drogi do uzdrowienia polskiej pilki nie znam,ale mysle ze opcja w ktorej co
            zdolniejsi polscy juniorzy nie beda mieli szansy grac w polskiej lidze jest
            droga najgorsza z mozliwych.

• szatek100 Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin 24.01.06, 21:10
          > Wiec uwazasz,ze przyklad brazylijskiej Pogoni jest nasza alternatywa na
          drodze
          > do poprawy ?
          > Polacy nie powinni wystepowac w polskiej lidze?
          >
          > Ja mam nieco inna koncepcje.
          > Wy...olic starych repow ze skladow naszych druzyn oraz zdecydowana wiekszosc
          > obcokrajowcow.
          > Jesli nasze kluby beda mialy po siedmiu ludzi przed dwudziestka w wyjsciowej
          > jedenastce,za piec lat bedzie z nich pozytek.I dla klubow i dla reprezentacji.

A ja uważam , ze naszym szpanujacym połamańcom przyda się JAKAKOLWIEK
          konkurencja.Na zachodzie nie ma nic na kredyt.Nie słychac bredzenia , ze Inter
          czy Chelsea powinny rezygnowac z obcokrajowców po to , żeby "nasi mieli gdzie
          grać".Albo jestes lepszy , albo do widzenia.Boisko powinno zweryfikowac, czy
          Ptak ma racje, czy nie.Zresztą o czym my mówimy .Pomstować mógłbyś ewentualnie
          wtedy , gdyby polskie druzyny miały mase kasy i kupowały WYŁĄCZNIE
          zagranicznych grajków najwyższej klasy i nie prowadziłyby jakiejkolwiek
          działalnosci szkoleniowej.Ale nasze druzyny maja średnio po ok 2-3 mln Euro
          budżetu (oczywiscie dlatego , że Wisła , Legia i Groclin zawyżają średnią ) i
          sprowadzają zawodników z III LIGI BRAZYLIJSKIEJ.Ptak widzi , ze najlepiej u
          niego graja trzeciorzędni Brazylijczycy (Batata , Edi , Julcimar) a nie
          Polacy.Widzi i wyciaga wnioski.Ogladałem powtórkę wywiadu z nieznanym mi
          piłkarzem GKS Katowice po wygranym dwumeczu z Girondin Bordeaux na poczatku lat
          90tych (grali tam wówczas młodzi Dugarry , Lizarazu i Zidane).ów zawodnik
          skromnie przyznał , ze mecz wygrała druzyna piłkarskich rzemieslników a rywal
          był dalece bardziej utalentowany.To mnie ujęło.A co mamy dzisiaj?!Czytam w
          gazecie wywiad z Łukaszem Madejem (rzekomo jednym z najzdolniejszych
          prawoskrzydłowych młodego pokolenia).Dziennikarz pyta się go , dlaczego nie
          przeszedł do Hearts of Midthlotian , gdzie ostatnio był testowany.Madej zaczyna
          coś kręcic , a na koniec rzuca , ze Szkocja to przecież cieńka liga.Reporter
          przypomina wtedy , że ledwo miesiąc wcześniej Amica Wronki (3 siła poslkiej
          piłki , która ma ambicje być polskim Ajaxem czy Auxerre i szlifowac młode
          diamenty)dostala od Rangersów 5-0.Odpowiedzi Madeja nie wydrukowano.Aż żal
          patrzec na takiego pyszałkowatego przygłupa.Tak zmieniła się mentalnosc
          polskich piłkarzy w ciągu dekady.Dawniej podchodzili do piłki profesjonalnie i
          nawet jesli wyszkolenie dalekie juz było od ideału , to jednak wola walki i
          determinacja często robiły swoje (vide GKS - Bordeaux) a dzis ?Mniemanie o
          sobie i balangi.Jeśli banda ptaka zaczne wygrywać w lidze , to bedzie to
          znaczyc jedynie tyle , ze stoczylismy się piłkarsko do III swiata...

pzdr

=======================================================
          ZCHN już się zbliża
          Już puka do mych drzwi...
          • Gość: tentamten A PROPOS MADEJA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:51
            Wywołałeś nazwisko Madeja - to jest akurat dobry przykład młodego piłkarza,
            który pod względem mentalnym okazał się nieprzygotowany do bycia
            profesjonalistą. Otóż gracz ten przed dwoma laty zdobył z Lechem Poznań Puchar
            Polski, wiadomo jak wielkie było to wydarzenie dla Lecha i jego kibiców.
            Tymczasem jak podają media piłkarz ten ostatnio opylił po cichu poznańskiemu
            kolekcjonerowi medal za zdobycie Pucharu. Za 300 złotych. Zapytany wprost o
            sprawę, wypierał się że to nie on. Kolekcjoner cieszy się z pamiątki, ale też
            był w szoku, i postanowił nagłośnić sprawę. O czym świadczy przykład tego
            grajka? Że emocjonalne argumentowanie o wyższości zatrudniania "swoich" w
            polskich klubach nad zatrudnianiem "obcych" bywa zupełnie nietrafione. Bo jakie
            tu mamy przywiązanie, jaki szacunek dla kibiców? Żel, fura i komóra.
            Przeciwwagą dla Madeja niech będzie wspomniany przez mnie wcześniej Julcimar z
            Pogoni, Brazylijczyk który czuje się Portowcem, nauczył się języka polskiego,
            nie ukrywa przywiązania do miasta i chce zostać obywatelem naszego kraju.
            Osobiście wolałbym widzieć w przyszłości w reprezentacji Julcimara, i nie
            dlatego że jest z Pogoni.
    • wlk.brytania Priorytety 25.01.06, 12:52
      Panowie,ja doskonale rozumiem ze sie wk@"£$%c mozna patrzac na te Madeje i inne
      kolki.Samego mnie poprostu krew zalewa jak czekam na wyniki naszych druzyn w
      europejskich pucharach,a na drugi dzien Brytole nie daja mi zyc...Chcialoby sie
      ze wstydu pod ziemie zapasc...
      Tylko,ze nasze rozgoryczenie nie poprawi nic w tej gownianej sytuacji.

Ja sie specjalnie nie emocjonuje tym kto zdobedzie mistrzostwo tej smiesznej
      ligi.Interesuje mnie aby rodzila ona czesciej chlopakow pokroju Macka
      Zurawskiego.Wypieprzenie naszych juniorow ze skladow ligowych druzyn to slepa
      uliczka.Spadniemy jeszcze nizej wchodzac w nia.
      W tej chwili jeszcze reprezentacja odnosi wieksze sukcesy niz powinna.
      Jesli jednak odetniemy doplyw mlodych do Ekstraklasy,wowczas i to sie skonczy.
      A przyklad z medalem przehandlowanym za czapke gruszek jest rzeczywiscie bardzo
      smutny.Idiota,ktory powinien pracowac przy kopaniu rowow, gra w pilke w
      polskiej I lidze.
    • Gość: marcv Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin IP: 80.51.147.* 27.01.06, 11:08
      ciekawa dyskusja zgodzilbym sie z coniektorymi faktami, ale piklarze, sedziowie
      czy dzialacze nie sa inni, to tylko przyklad spoleczenstwa polskiego, a tak
      sama syfia i klamia dziennikarze i media...
      juz troche inaczej patrze na ta brazyliade...
    • Gość: reanimator tt Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin IP: *.pl 30.01.06, 12:29
      Rozmowa z Ptakiem na temat zakupów i oczekiwań:
      www.pogononline.pl/index.php/news/6786
      Jak to ktoś napisał albo będzie kompromitacja albo ta Brazyliana rozniesie naszą ligę. Po 50% szans.
    • Gość: tentamten Pogoń pozyskała 30-krotnego reprezentanta Brazylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:32
      Facet występował w 1996 r. w meczu przeciwko Polsce. Robi się naprawdę
      ciekawie, ale ja i tak pozostanę sceptykiem.
    • Gość: UR Re: Raków Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:18
      A ja chciałbym żeby do częstochowy zjechało się stado australijczyków (wybór narodowości przypadkowy)
    • pablinho94 Re: Spojrzcie na sklad Pogoni Szczecin 08.02.06, 16:42
      Jak brazylijczycy zamieszkają na stałe w Polsce i ożenią się z Polkami to
      ich dzieci(chodzi mi o chłopaków)powinni zmienić sobie nazwiska na "bardziej
      polskie".Np.jak jeden syn będzie się nazywał Marcel(przeapraszam,że używam tego
      imienia)Andralina to zmieni sobi naz. na np. Marcel Koślawinoski.
      Będą mieć obywatelstwo polskie i krew brazylijską. Powinno powstać takie " Ebi
      Gaucho".
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka