Dodaj do ulubionych

Wisła wini sędziego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:24
Buahahhahahha. To jedyne co można powiedzieć o tej wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinM Wisła wini sędziego IP: *.chello.pl 11.05.06, 17:25
      Znowu ktoś winny tylko nie Wisła :)))
      • Gość: ness Re: Wisła wini sędziego IP: *.acn.waw.pl 11.05.06, 18:43
        To wina sędziego bo pierwszy wbiegł na murawę.
        • Gość: Hans-sędzia PN ****************** wisła do IV ligi !!!! ********* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:00
          1.000.000 zł kary , -15 pkt , stadion zamknąć na 2 lata , walkower , po 25 lat
          dla bandytów - to powinno być na początek
          • Gość: dP To wina PZPN, Legii i kalendarza rozgrywek... IP: *.pronet.lublin.pl / 86.63.129.* 11.05.06, 20:08
            ... powiedział na specjalnej konferencji w Bukareszcie Dan Petrescu.
            Konferencję zorganizowano z okazji zdobycia przez Dana wicemistrzostwa Polski,
            co jest (i zapewne na zawsze będzie) największym sukcesem trenerskim byłego
            zawodnika Chelsea i reprezentacji Rumunii.

cytaty za Rumuńską Agencją Prasową "Securitate"
      • Gość: Kibice Wisly Re: Wisła wini sędziego IP: 84.90.35.* 11.05.06, 20:52
        Przepraszamy pilkarzy Arki za naszych bandytow i zarzad, ktory nie potrafi sie
        zachowac z klasa i nazwac po imieniu tego co sie wczoraj stalo. Wstyd nam za
        krakowska pilke, przepraszamy Gdynie i cala Polska. Prawdziwi kibice Wiselki.
    • Gość: jinx Wisła wini sędziego IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 11.05.06, 17:25
      zamilcz panie Jurczynski.
      • Gość: ni pas ni wisła Re: Wisła wini sędziego IP: *.chello.pl 11.05.06, 17:49
        A myslalem ze Filipczak jest krolem blazenady...
        • Gość: KarlosW Re: Wisła wini sędziego IP: *.agh.edu.pl 11.05.06, 19:35
          a kim jest Filipczak mądrogłowcu?
          Juwenalia skracają rozum?
    • Gość: Yannis dosyć bezczelne tłumaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:26
    • Gość: - Kraków w końcu - trudno się dziwić, że dzikusy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.06, 17:27
    • pose.one WISLA smiech na sali 11.05.06, 17:31
      hehehe wladze klubu zamiast zajac sie organizacja meczu, swoimi kibicami,
      bezpieczenstwem gosci cala wine zwalaja na sedziego. niezle jaja. nie
      potrafili nawet przeprosic druzyny przyjezdnej za to co sie stalo, a Dan
      jeszcze dziekowal kibicom za doping. chory klub, a dokladniej jego gartstka
      jego pseudokibicow i wladz. wladz, ktore nie reagowaly na chamskie
      transparenty wobec bylego swojego zawodnika, nie potrafily zabezpieczyc
      zawodnikow gosci a nawet swoich. Cantoro tylko w slipkach i podkoszulce
      zostal. a co gdyby nie oddal ciuszkow kibicom? tez by go pobili.

ukarac Wisle zakazem gre w Pucharze UEFA, walkower dla Arki i jeszcze mecze
      bez publicznosci, do momenetu kiedy wladze klubu nie przedstawia realnych
      rozwiazac.
      • Gość: henrykblajet Re: WISLA smiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:32
        Definitywnie odebrać Wiśle kilka punktów,przesunoć na środek tabeli o
        rozgrywkach pucharowych zapomnieć,6 kolejek bez kibiców,oraz duża kara
        finansowa.Od czegoś trzeba rozpocząć.Inne kluby podobnie innego wyjścia
        niema.Szkoda tylko piłkarzy.
    • Gość: ram Re: Wisła wini sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:32

Zawsze winny jest sędzia. Typowe tłumaczenie Wisły.
    • hernandez Bydlo nie ma miec prawa wstepu na stadiony!! 11.05.06, 17:32
      Po drugie Kary SUROWE (niezaleznie czy to klub I, II, IV ligi, czy walczy o
      mistrza czy nie) - kara powinno byc nie zamkniecie stadionu ale automatyczna
      degradacja z ligi! Tylko ostre kary bydlo powstrzymaja!
      • Gość: pacal dokładnie, masz rację w 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:19
        W takiej sytuacji po tym sezonie zdegradowane byłyby Górnik Z., Legia, Wisła K.
        i Cracovia.

A gdyby stosowano twoje rozwiązanie wcześniej, to w tym sezonie Legia byłaby
        beniaminkiem, po skandalu w finale PP2004.

Bydło precz!
        • hernandez Ja to popieram niezaleznie od zespolu jakiego 11.05.06, 18:27
          dotyczy!!Wazne tylko zeby PZPN nie czynil wyjatkow jak to ma w naturze!
    • Gość: Szymek Chamy jedne!!! IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.05.06, 17:33
      I teraz cała wisełka jak Petrescu będzie zwalać wine zawsze na kogoś z poza
      własnego kręgu. Już nie potrafią sie przyznać do błędu (Od zwolnienia
      Kasperczaka to sie zaczeło). Szukają sprawców zajścia, buahahaha bo co to nibi
      kurde jeden człowiek był?? Przecież to cała grupa 1000 osób, kibice wisełki...
      To jest po prostu arogancja, już nie wiem od kogo ona sie zaczeła w Wiśle, ale
      teraz ogarneła wszystkich. Hańba, Chamy!!! Wstyd, a nie wice-mistrz Polski,
      ciekaw jestem czy wogóle coś im sie dostanie, jakieś zakazy grzywna...czy
      poprostu sędziego wyrzucą z ligi...
      • Gość: kontestator Kibice IP: *.polsl.pl 11.05.06, 18:26
        Chyba nigdy nie dojdzie do sytuacji, ze w Polsce kibice zamiast dopingowac
        swoich zajmuja sie szykanowaniem innych. To wszystko jest absurdalne. Tak samo
        te pomysly, jesli by sie potwierdzily o jakims odejmowaniu punktow, odebraniem
        udzialu w UEFA. Najlepiej wziasc dupe w troki i zadbac w koncu o NOWE i
        BEZPIECZNE stadiony na ktorych KIBICE wspieraja SWOICH i ogladaja WSPANIALE
        mecze. No, niestety mieszkam w Polsce i marzyc moge... Kibice do kibicownia,
        pilkarze do grania a jalowe dysputy do sejmu...
    • Gość: Bulls Re: Wisła wini sędziego IP: 216.146.64.* 11.05.06, 17:33
      74,204 widzow na meczu Manchester United z Charlton.
      Nie widzialem ani jednego incydentu.....
      • profes79 Re: Wisła wini sędziego 11.05.06, 17:38
        Bo tam za wbiegniecie na boisko dostalbys taki mandat, ze odpracowywalbys go
        przez nastepne pol roku. Pamietacie mistrzostwa we Francji? Jeden dzień -
        rozróba Anglika - drugi dzień - deportacja Anglika - trzeci dzień - sąd i Anglik
        w pudle. Krótko i na temat.
        • Gość: lol ? Re: Wisła wini sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:24
          Pół roku? Chyba jeśli zarabiałby 10 tys. funtów miesięcznie. ;o
    • Gość: niedzwiedz Re: Wisła wini sędziego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:37
      typowe dla tego zadufanego klubu i ich dzialaczy
    • kresowiak1999 bydlo... 11.05.06, 17:39
      a moze ten krytinizm wyruszy na mundial, niemcy pokaza im co to jest policja...

Krakow! minister od jacuzzi,
      minister od sprawiedliwości
      a reszta to cholota??? a fe!
      • Gość: brzezinho Re: bydlo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:43
        wisla powinna dostac 1 mln kary za wybryki tych kretynów!!!+ stadion zamkniety
        na minimum 5 spotkań!!!

MISTRZ MISTRZ LEGIA MISTRZ!!!
      • Gość: Bogus Placzescu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.05.06, 17:44
        bo to zla kobieta byla....

...co kiboli na murawe wpuscila
    • radiradi1 Sedzia był winny w 100% ... 11.05.06, 17:44
      ... przecież to jasne, że był w zmowie przeciwko Wiśle razem z PZPN, Orange
      Ekstraklasą, Legią, lożą masońską, KGB i pseudokibicami-bandytami - razem
      potajemnie knuli intrygi jak tu jeszcze bardziej dokopać biednej Wiśle , odebrać
      jej mistrzostwo Polski, punkty, dowalić kary i nakazać rozgrywanie meczy przy
      pustych trybunach i bezczelnie okraść jej zawodników z odzienia, żeby się
      zawstydzili chodząc w samych slipach.

Jak możecie tego nie widzieć ?
    • Gość: POLAK [...] IP: *.elsat.net.pl 11.05.06, 17:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: rys Re: ja pier...Legie lalalalala IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 11.05.06, 17:46
        Krakow to tez Turcja?
      • Gość: brzezinho Re: ja pier...Legie lalalalala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:47
        MISTRZEM POLSKI JEST LEGIA!!!LEGIA NAJLEPSZA JEST!!!LEGIA TO JEST POTĘGA!!!
        LEGIA CWKS!!!
      • radiradi1 Tylku się sam nie obzygaj z nienwisci do warszwki 11.05.06, 17:48
        ... analfabeto.
      • wlk.brytania inzaghi 11.05.06, 17:55
        oj,cos czuje z twojej wypowiedzi zebys chetnie inzaghiemu loda zrobil ;).Napisz
        i powiedz mu o tym - na adres klubu.
      • Gość: acm Re: ja pier...Legie lalalalala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:36
        cala Polska?? Polska to Warszawa a Warszawa to Polska.. reszta to wielkie g i
        piach. L Mistrz!
    • Gość: Sakho A co z Legią? IP: *.chello.pl 11.05.06, 17:46
      Warunkowo kibice Legii będą mogli pojechać w najbliższą środę na mecz Legii w
      Zabrzu! Jak poinformowało nas Stowarzyszenie Kibiców Legii, dziś odbyło się
      spotkanie z Komisją Ligi, na którym postanowiono przesunąć o tydzień
      rozpatrywanie odwołań od zakazów nałożonych na kibiców Legii po spotkaniu z
      Wisłą Płock. SKLW informuje również o tym, że zachowanie kibiców podczas meczu z
      Górnikiem będzie bardzo ważne. Gdyby doszło do jakichkolwiek incydentów, Komisja
      Ligi złoży wniosek o zamknięcie stadionu Legii na mecz z Wisłą Kraków, kibice
      otrzymają także zakaz wyjazdowy na 6 meczów.
      Na mecz z Górnikiem kibice Legii otrzymają 500 biletów
      -----------------------------------------------------------------------------
      i co?
      jakos cichutko w tej sprawie a wczoraj mielismy piekny dym w Zabrzu?
      ja rozumiem, ze "obiektywne" media maja lepszy temat niz burda ukochanych
      kibicow Legii, no ale chociazby chyba napomknac by sie zdalo...
      • Gość: Komar Brawo Kolego IP: *.net.autocom.pl 11.05.06, 17:53
        Nasze "obiektywne" media nadające ze stolicy naturalnie przemilczą tą sprawę.
        Tym co wczoraj bili pilkarzy Arki wiekie "dzięki" za to, że nie będę mógł
        dopingować swojej drużyny przez kilka meczów. Obyśmy sie już więcej na Wisełce
        nie spotkali.
        • Gość: Sakho Re: Brawo Kolego IP: *.chello.pl 11.05.06, 17:57
          kara będzie na pewno pokazowa...
          jest ogromna nagonka (wystarczy wejsc na Onet, ktorego wlascicielem jest ITI czy
          Interie, ktorej wlascicielem jest Comarch) i na pewno decyzje beda wydawane pod
          wplywem tejze...

a stadionu Legii na pewno nie zmakna mimo ewidentnego zlamania zawieszenia kary
          bo sie po prostu boja a ITI ma ogromne wplywy w PZPN.
          I tyle.
          • Gość: Komar Re: Brawo Kolego IP: *.net.autocom.pl 11.05.06, 18:04
            Teraz widać, że za bardzo na naszym stadionie poluzowali. Nic się nie działo
            przez ładnych parę lat to zaczęli mniej się przykładać do kontroli itd. A już
            pomysł z promocyjnymi biletami to był strzał samobójczy. Na tym bilecie byle
            menda mogła wejść. Niestety jak widać po wczorajszych wydarzeniach paru weszło.
            Media niepotrzebnie podgrzewaja atmosfere, a już stwierdzenie Onetu, że cyt.
            "doszło nawet do pocięcia siatek" doprowadza do śmiechu. Zawsze na Wiśle na
            koniec sezonu te siatki cięli i brali kawałek na pamiątke, ale dopiero teraz
            jest wielkie halo.
            Pozdrawiam
      • radiradi1 Było sporo informacji w mediach ... 11.05.06, 18:06
        ... ale nie mam nic przeciwko, żeby Zabrze obok Wisły też dostało karę za nie
        zapewnienie bezpieczeństwa na stadionie.
        • Gość: Sakho Re: Było sporo informacji w mediach ... IP: *.chello.pl 11.05.06, 18:11
          chyba w takim razie nie bardzo wiesz co sie działo w Zabrzu ;)

bo wszelkie załozenia "zawieszenia kary" wczoraj kibice Legii złamali...
          ale nie martw sie na 200% nie bedzie ŻADNEJ kary, żadnej bo sie po prostu PZPN
          kibicow Legii boi i spokojnie bedziecie mieli fetę w sobotę :)
          • radiradi1 Re: Było sporo informacji w mediach ... 11.05.06, 18:23
            > chyba w takim razie nie bardzo wiesz co sie działo w Zabrzu ;)
            Z tego co wiem kibice Legii wpadli pierwsi na boisko, następnie kibice Górnika,
            rozpoczęła się bójka, potem policja ich spacyfikowała armatkami wodnymi.

> bo wszelkie załozenia "zawieszenia kary" wczoraj kibice Legii złamali...
            > ale nie martw sie na 200% nie bedzie ŻADNEJ kary, żadnej bo sie po prostu PZPN
            > kibicow Legii boi i spokojnie bedziecie mieli fetę w sobotę :)

A powinna być kara - tyle, że zakaz wyjazdowy dla kibiców, Legia jako klub nie
            może odpowiadać za bezpieczeństwo na innych obiektach niż jej własny.
            • radiradi1 Re: Było sporo informacji w mediach ... 11.05.06, 18:34
              > Z tego co wiem kibice Legii wpadli pierwsi na boisko, następnie kibice Górnika,
              > rozpoczęła się bójka, potem policja ich spacyfikowała armatkami wodnymi.

Co prawda nie wiem, czy wpadli w takich celach, czy chcieli, jak twierdzi
              Interia koszulki zawodników, ale do bójki doszło.
              Wiem też, że zawodnicy Legii zdążyli zejść do szatni iże nie doszło do żadnych
              aktów agresji wobec zawodników obu drużyn.
              • Gość: mirek Re: Było sporo informacji w mediach ... IP: *.autocom.pl 11.05.06, 21:15
                > Wiem też, że zawodnicy Legii zdążyli zejść do szatni iże nie doszło do
                > żadnych aktów agresji wobec zawodników obu drużyn.

To nie tłumaczy kibiców, że nie mieli kogo okładac.
                • radiradi1 Zgadza się, ale ja nie próbowałem nikogo ... 12.05.06, 00:43
                  ... tłumaczyć - po prostu przytoczyłem infromacje znalezione przez mnie w
                  mediach, niewykluczone zresztą, że nie do końca prawdziwe (patrz post anzelma
                  poniżej)
            • Gość: anzelm Re: Było sporo informacji w mediach ... IP: *.chello.pl 11.05.06, 21:14
              to mało wiesz. najpierw kibice Górnika wrzucili do sektora Legii racę, a od razu
              po końcowym gwizdku wybiegli na murawę i część pobiegła w kierunku sektora Legii
              a część do piłkarzy
              • radiradi1 Chyba rzeczywiście jestem niedoinformowany :) ... 12.05.06, 00:39
                ... z drugiej strony opis zblizony do twojego znalazłem tylko na legialive, a
                staram się zbierać informacje z teoretycznie bardziej "obiektywnych" źródeł.

Jeżeli tak było jak piszesz to przyznaję się do błędu.
      • Gość: yoda Re: A co z Legią? IP: *.dziennik.krakow.pl 11.05.06, 18:59
        Otóż to! Wszyscy na Wisłe najeżdżają i słusznie. Ale o ukochanej drużynie
        ze "stolycy" cisza. Przecież nie można psuć warszawce świętowania mistrzostwa.
        Jak karać to wszystkich!!! To, że media związane z ITI, vide TVN i pożal się
        boże magazyn Orange Ekstraklasa ślinią się nad wielkością Legii, to nie znaczy,
        że wszystko ma jej i jej kibicom uchodzić płazem. Cracovia dostała karę, Wisła
        dostanie. Dostać musi też Legia, a jak nie to może od razu niech PZPN
        zadecyduje, ze w przyszłym sezonie Legia też ma byc mistrzem. Dość tego cyrku!!!
    • Gość: Sakho Mam pytanie... IP: *.chello.pl 11.05.06, 17:48
      Aha, mam pytanie bo po prostu nie pamietam:
      jaka karę otrzymała Legia za pobicie pilkarzy Lecha oraz działaczy Lecha i PZPN
      podczas dekoracji po finale Pucharu Polski?

bo obiektywnie jezeli kara dla Wisly bedzie wyzsza to to bedzie skandal i tyle...

• radiradi1 Re: Mam pytanie... 11.05.06, 17:53
        > bo obiektywnie jezeli kara dla Wisly bedzie wyzsza to to bedzie skandal i tyle.

A dlaczego ma nie być wyższa ?

Kara powinna być piekielnie surowa i jeszcze surowsza dla każdego kolejnego
        klubu, który doprowadzi do czegoś takiego na stadionie (także dla Legii)

Płakanie, że innych mniej ukarano i mnie się nie należy to jest skandal.
        • Gość: Sakho Re: Mam pytanie... IP: *.chello.pl 11.05.06, 17:55
          ???

prosilbym o uargumentowanie, bo to ciekawe co piszesz tylko, ze ja tez moge
          napisac ze kara powinna byc NIZSZA bo w gebe dostala 1 osoba a na Legii 10...ze
          napad na Legii byl zaplanowany i zrobiony w konretnym celu itp itd
          takimi lotnymi "argumentami" chcesz sie przerzucac?
          proszę bardzo...

widze ze "prawdziwi kibice" Legii maja doskonala pamiec tylko wybiórczą nieco
          LOL
          • radiradi1 Re: Mam pytanie... 11.05.06, 18:02
            Ok - mam tylko 1 argument - w Angli zaostrzono wymogi bezpieczeństwa i
            wprowadzono drastyczne kary bez oglądania się wstecz na to kto kiedy i jaką karę
            wcześniej dostał.

I zadziałało.

Niskie kary będą miały tylko taki efekt, że każdy kolejny klub, który doprowadzi
            do czegoś takiego będzie skamlał o to, że dostaje karę niższą od poprzednika.

I bandytyzm stadionowy nigdy się nie skończy.
            • radiradi1 Re: Mam pytanie... 11.05.06, 18:03
              > Niskie kary będą miały tylko taki efekt, że każdy kolejny klub, który doprowadz
              > i
              > do czegoś takiego będzie skamlał o to, że dostaje karę niższą od poprzednika.

Miałem na myśli oczywiście wyższą ;)
            • Gość: Sakho Re: Mam pytanie... IP: *.chello.pl 11.05.06, 18:05
              alez ja sie z Toba zgadzam...
              jak najwyzsze INDYWIDUALNE kary!

tylko powiedz mi czy wieszczone rpzez "media" zamkniecie stadionu Wisly na 10
              spotkan i odjecie 6 pkt w nowym sezonie (SIC!!!) cokolwiek zmieni? czy to bedzie
              kara sprawiedliwa? za 5 bandytow ktorzy kupili bilet za 10 zł i postanowili
              natluc jakiemus pilkarzowi Arki bedzie cierpiec caly klub i kilkanascie tysiecy
              ludzi?

najarany i nachlany dres sie tym przjemie???
              przeciez on to ma serdecznie w dupie...
              • radiradi1 Ja naprawdę rozumiem o czym piszesz .... 11.05.06, 18:16
                ... i zdaję sobie sprawę, że klub i setki ludzi dostaną po dupie przez paru idiotów.

Ale to klub organizuje imprezę, ma zapewnić ochronę i bezpieczeństwo i jest w
                pełni odpowiedzialny za to, co się dzieje na stadionie - gdyby Cię ktoś napadł w
                knajpie i pobił a ochrona zniknęła to mógłbyś spokojnie skarżyć właściciela
                knajpy i nikt by się nie zdziwił, że knajpę zamykają.

Odjęciu punktów jestem absolutnie przeciwny, bo zawodnicy Wisły na to nie zasługują.

Natomiast kara finansowa i puste trybuny - absolutnie tak - może to zmusi zarząd
                do przemyślenia sprawy bezpieczeństwa zanim ponownie je zapełnią i coś zrobią
                wspólnie z policją , żeby takich drechów znaleźć i nie wpuszczać na stadion.
                • Gość: Sakho Re: Ja naprawdę rozumiem o czym piszesz .... IP: *.chello.pl 11.05.06, 19:02
                  no wiec chyba sie zgadzamy ;)

kara musi byc, bo nie da sie ukryc ze ostatnio dzialacze tez odpuscili
                  bezpieczenstwo na Wisle to teraz maja efekt, byleby to byla kara adekwatna bo wg
                  mnie drastyczna kara jest juz zamkniecie stadionu na 3-4 mecze, nie mowiac juz o
                  pomyslach Interii czy Onetu zeby stadionz amknac na 10-12 spotkan bo to parodia...
                  • Gość: zzz pytanko IP: 151.204.99.* 11.05.06, 19:32
                    Wisla chce ukarac sprawcow zaklocenia rozgrywek zakazem wstepu na stadion... Jak
                    to-to dziala? ktos rzeczywiscie sprawdza?
                    Nie ma innych mozliwosci ukarania tych ktorzy weszli na murawe? A juz mam
                    nadzieje ze tych ktorzy bili pilkarzy Arki to zamkna na dluzej.
                    • radiradi1 Re: pytanko 12.05.06, 00:21
                      Niestety to nie działa - zakazy stadionowe i monitoring to na chwilę obecną
                      jedynie bezładne bredzenie Dorna.

Jedyne co można zrobić to znaleźć, aresztować bez prawa do wyjścia za kaucją i
                      trzymać do procesu.

Co zrobić, taki kraj mamy.
                  • radiradi1 pomysły interii , onetu itd ... 12.05.06, 01:33
                    ... są rzucane tylko po to, żeby sztucznie podgrzewać atmosferę - nikt normalny
                    chyba nie traktuje ich poważnie ;)

> wg
                    > mnie drastyczna kara jest juz zamkniecie stadionu na 3-4 mecze, nie mowiac juz
                    > o
                    > pomyslach Interii czy Onetu zeby stadionz amknac na 10-12 spotkan bo to parodi

Przyznaję, że osobiście nie mam pomysłu ile spotkań bez kibiców jest dużą karą a
                    ile małą.
                    Mam za to wrażenie, że sam fakt wymierzenia kary to zwykłe lenistwo i indolencja
                    ze strony PZPN na zasadzie "nie wiem jak rozwiązać problem to przyp...le karę,
                    pokażę kto tu rządzi, wezmę kasę i nikt sie nie przyczepi, że nie reaguję na
                    problem"
                    Takie kary już się zdarzały i widać, co to zmieniło.
                    Mam wrażenie, że PZPN powinien zażądać od zarządu Wisły (akurat w tym przypadku)
                    szczegółowego raportu, co zrobiono, aby uniknąć takich sytuacji na przyszłość i
                    w zależności od działań klubu dać karę większą lub mniejszą, jeżeli sytuacja się
                    powtórzy to już recydywa i wtedy nie będzie żartów.
                    Ogólnie PZPN działa na zasadzie - czarne/białe - czyli nap.....li się => walimy
                    karę , nie nap.....li się => było cacy.
                    Może powinni się dokładniej przyglądać organizacji wszystkich takich zawodów i
                    oceniać przygotowanie gospodarza do każdego meczu i jego przebieg, szacować
                    potencjalne zagrożenie i ewentualne środki zapobiegawcze.

Co prawda uważam, że to przerasta tą bandę nierobów, która woli trzepać kasę z
                    reklam i tv plus wydawać idiotyczne decyzje ( vide anulowany prawdiłowy walkower
                    dla Bełchatowa w meczu z Łęczną ), ale coś powinni w końcu zacząć robić.
    • Gość: Komar Zawiść przez was przemawia. IP: *.net.autocom.pl 11.05.06, 17:48
      Zawsze jak komuś komu się wiedzie nie najgorzej (w tym przypadku Wiśle ), kiedy
      powinie mu sie noga to Polaczki się radują. Zamknąć, zdegradować, ukarać.
      A ja jestem normalnym kibicem, który wczoraj był na tym meczu i po nim grzecznie
      poszedł do domu. Nie miałem się z czego cieszyć bo wicemistrz to w przypadku
      Wisły żaden sukces. I co? Też mnie chcecie karać za tych debili?
      Kibicujcie dalej swoim cieniutkim drużynom i tak dzieli nas różnica skali, Wisła
      Mistrza ma ciągle, wy tylko czasami.
      Gratulacje dla Legii - zasłużyli na Mistrza. Pozdrowienia dla normalnych,
      niesfrustrowanych życiem kibiców.
      • Gość: rys Re: Zawiść przez was przemawia. IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 11.05.06, 17:56
        DO Komara :Jeszcze polska nie zginela .Jak mamy takich kibicow jak ty .Rys
      • Gość: kontestator Re: Zawiść przez was przemawia. IP: *.polsl.pl 11.05.06, 18:16
        Pewnie... dzieki w imieniu Legii... :)) A teraz czekam na wspanialy mam
        nadzieje mecz w sobote. Niech sie Wisla postara na boisku zagrac dobry mecz,
        Legia bedzie chciala udowodnic, ze potrafi kazdego pokonac i dac radosc
        pekajacemu w szwach stadionowi na Ł3 oraz kibicom... oczywiscie tym prawdziwym.
        A potem puchary... Niech Legia i Wisla pokaza, ze nie sa bezkonkurencyjne tylko
        na naszym podmoklym podworku. A potem kolejny ciekawy sezon...
        No... Legia Mistrz!!!
      • radiradi1 Szacuneczek 11.05.06, 18:36
        • Gość: radi duposradi Re: Szacuneczek IP: *.pro.lama.net.pl 11.05.06, 20:59
          stary teraz szacunek a pierwszy szczekasz niepojęcie aby Wisła zdegradować itd !
          Przecież na tym forum to połowa komentarzy jest twoja ! walnij się w ten głupi
          ryj i skończ się ośmieszać !
          • radiradi1 Nigdzie nie pisałem o degradacji Wisły ani ... 12.05.06, 00:29
            o odjęciu jej punktów, tylko o karach i zakazach stadionowych.

A szacunek mam dla każdego, kto się wypowiada w rozsądnie, argumentuje swoje
            racje , a nie pluje jadem i z kimś takim mogę mniej lub bardziej spokojnie
            podyskutować.

Ale każdemu szowinistycznemu bezmózgowi twojego pokroju mogę napisać tylko jedno :

Wal sie na ryja, pedale !
    • Gość: dd gdyby sedzia przerwal to by dopiero bylo... IP: *.com.pl 11.05.06, 17:52
      kibice wisly podobno byli przekonani ze legia remisuje... gdyby sedzia przerwal
      mecz w takim momencie to dopiero by sie dzialo. Moze sedzia mial nadzieje ze
      zachowanie spokoju uratuje sutuacje. Tezy rzecznika wisly glupie.
      • wanna6 Re: gdyby sedzia przerwal to by dopiero bylo... 11.05.06, 18:01
        jak zwykle gazeta wyborcza przekrecila fakty, jurczynski caly czas podkreslal ze
        wisla zrobila blad i jest to nauczka na przyszlosc,a wyborcz odrazu"wisla wini
        sedziego"
    • Gość: ha ha Re: Wisła wini sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:53
      kibole wisły mogliśćie dać siana
    • Gość: sdggd najpierw nóż w Dino Baggio teraz skopali pilkarzy IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:55
      a wladze klubu nic z tego nierobią mało ze zostali wyeliminowani z ligi
      mistrzów w najleprzym okresie? krakowscy kibice to najwiekszy klubowy problem
      ale jakos nic sobie z niego nie robi szefostwo kulbu...do czasu...
      • Gość: mirek Re: najpierw nóż w Dino Baggio teraz skopali pilk IP: *.autocom.pl 11.05.06, 19:12
        > krakowscy kibice to najwiekszy klubowy problem
        > ale jakos nic sobie z niego nie robi szefostwo kulbu...do czasu...

Zastanów się zanim coś napiszesz. A pamiętasz mecz Legia-Wisła kilka lat temu,
        jak z trybun leciało wszystko (kamienie, butelki). Ja pamiętam, jak piłkarze
        Wisły nie mogli grac skrzydłami, bo bali się, żeby nie dostac kamieniem.
        Nie krakowscy ale wszyscy i nie kibice a bandyci to jest problem.
        • Gość: dareq odpwoiedz IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:53
          pisalem ze to najwiekszy problem szefostwa z krakowa ich wlasni kibice! ty
          uwaznie czytaj...pozatym kibiców wziołem w ".." bo wiadomo ze to ... no wlasnie
          czy to sa jeszcze ludzie ?
          • Gość: mirek Re: odpwoiedz IP: *.autocom.pl 11.05.06, 21:57
            Pisałeś:
            "krakowscy kibice to najwiekszy klubowy problem"
            ale myślę, że zgadzamy się co do sedna problemu BANDYCI WON ZE STADIONÓW
    • Gość: r6u Zakaz stadionowy to jakaś utopia! IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:56
      niech wisła pokaze ilu "kibiców" zostało ukaranych zakazem stadionowym w
      ostatnich 5 latach?! zaloze sie ze ci co wtargneli na płyte mieli juz po kilka
      zakazów...
    • Gość: zenon Re: Wisła wini sędziego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:57
      z ligi ich usunąć i stadion zamknąć, bo meczu nie potrafią zorganizować. a
      kibolom dożywotni zakaz wstępu na jakiekolwiek mecze w polsce i w europie
    • akkj Re: Wisła wini sędziego 11.05.06, 17:57
      Gość portalu: janusz napisał(a):

> Buahahhahahha. To jedyne co można powiedzieć o tej wypowiedzi.

A nie pamiętacie jak bandyci Legii bili i zabierali zawodnikom Lecha Poznań
      medale Pucharu Polski? I to wdarli sie do loży honorowej, w pobliżu której
      siedzieli. Jak się zachowały palanty z TVN? Nikt nic nie widział, nie słyszał.
      Dlaczego nie dali zdjęc tych łysych łbów do prokuaratora? TVN filmowała całe
      zajście, a potem kryła kolesi-bandytów. Kto został za to ukarany? Pytam się? A
      jakie było tłumaczenie... że to piłkarze Lecha sprowokowali bandytów.... hahaha
      jak być bezkarnym bandytą, to tylko na Legii
      • radiradi1 A 1939 pamiętasz - Niemcy zaatakowały Polskę ... 11.05.06, 18:45
        ... więc zamiast kadry powinniśmy teraz wysłać siły zbrojne na MŚ.
    • Gość: do wszystkich fiu fiu ! ilu nagle się obrońców znalazł ! IP: *.pro.lama.net.pl 11.05.06, 18:02
      a sami na stadionie drą japy i ku..mi rzucają ! żałosna polska mentalność !
      gó.. macie do powiedzenia a najgłośniej szczekacie !
    • Gość: ff Czy Wisle do UEFA mozna dopuscic ? IP: *.com.pl 11.05.06, 18:03
      Ich wybryki godzą w cala polska pilke, przeciez oni reprezentuja cala nasza lige
      na arenie meidzynarodowej. Zadym narobią a wladze UEFA wyklucza nas z rozgrywek
      w kolejnym roku.
      • Gość: Komar Z LPR-u jesteś? IP: *.net.autocom.pl 11.05.06, 18:06
        :)
      • Gość: Sakho Re: Czy Wisle do UEFA mozna dopuscic ? IP: *.chello.pl 11.05.06, 18:07
        czy ty jestes normalny?????
        bo mam spore watpliwosci po tym co napisales...
      • radiradi1 Bardzo mylisz pojęcia ... 12.05.06, 01:06
        1) paru bandytów to nie jest Wisła - zarówno zawodnicy jak i trener Wisły w
        pełni zasłużyli na wicemistrzostwo i grę w Pucharze UEFA
        2) UEFA nie może wykluczyć całego kraju z rozgrywek tylko konkretny klub
        3) nie wszyscy to widzą, ale trzeba w końcu oddzielić część sportową każdego
        klubu od organizacyjnej i kary powinny być przyznawane w/g takich kryteriów -

a) przekupywanie sędziów i zawodników powinno skutkowac odejęciem punktów albo
        degradacją
        b) nie zapewnienie bezpieczeństwa na stadionach - wtedy powinny lecieć kary
        finansowe, puste trybuny, zakazy stadionowe - jedyny wyjątek w którym można
        przełożyć na stronę sportową to walkower w przypadku, kiedy wybryki stadionowe
        uniemożliwiają dokończenie meczu (decyzję podejmuje sędzia zawodów)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka