Dodaj do ulubionych

"Boruc i Fabiański są mocni" - mówi ich trener

IP: 62.89.80.* 17.05.06, 17:33
Dudek dla mnie to żaden wybitny bramkarz.To solidny zawodnik ktory w
przeciwienstwie do idola Błońskiego i koLtonia ma dobrze poukładane pod
czapką.Janas stawiał jednak na niego,a on szczegolnie w ostatnich meczach
kadry spisywal się dobrze.Niepowołując go Janas wyrządził mu krzywde,tym
wiekszą że w pierwszym meczu na mistrzostwach[mam nadzieję że tylko w
pierwszym]bronil będzie pajac który Dudkowi klasą nie dorownuje i nigdy nie
dorówna.Najmocniejszą stroną pajaca jest poparcie Przekretu Sportowego i
GW.Janas stawiając na niego liczy na przychylność tych gazet,a to że pajac
puszcza szmaty w co drugim meczu okazało się malo ważne.Najlepszym naszym
bramkarzem jest kuszczak.
Obserwuj wątek
    • Gość: zgrzyt Frankowski: Janas wbił mi nóż w plecy IP: *.acn.waw.pl 17.05.06, 18:10
      ms2006.interia.pl/news?inf=749390
      Frankowski: Janas wbił mi nóż w plecy
      17.05.2006 08:41

- Trener Paweł Janas wbił mi nóż w plecy. Potraktował mnie jak śmiecia, jak
      lalkę, którą można się pobawić i rzucić w kąt. Jest mi niezmiernie przykro -
      powiedział w wywiadzie dla "Faktu" wielki nieobecny w składzie Polski na
      mundial Tomasz Frankowski.

- Janas i jego współpracownicy ani razu nie dali mi do zrozumienia, że jest
      jakiś problem, że się zastanawiają. Wiedzieli przecież, że nie szykuję formy na
      mecze z Litwą i Wyspami Owczymi, a na czerwiec. I ja tę formę bym osiągnął -
      dodał popularny "Franek".

- Poza tym, gdyby Janas mnie ostrzegł o tym, że mogę nie zabrać się na
      mistrzostwa, to spiąłbym się maksymalnie. Nie zszedłbym z drobną kontuzją
      podczas meczu z Wyspami Owczymi, tylko ciągnąłbym do końca ryzykując poważną
      kontuzję. Ale była sielanka i słyszałem od Janasa, że wszystko będzie OK. Nawet
      jak trafiłem w poprzeczkę na treningu, usłyszałem od trenera: "Franiu, nie
      przejmuj się. Wszystko jest OK". W ogóle mogłem nie przyjeżdżać na mecz z Litwą
      i zgrupowanie we Wronkach, tylko pojechać na wczasy, jak Maciek Żurawski. Ale
      zrobiłem to dla siebie, chciałem potrenować i odzyskać skuteczność - podkreślił
      napastnik angielskiego Wolverhampton.

Frankowski od pół roku nie zdobył gola. Według doniesień prasowych, selekcjoner
      miał także zastrzeżenia, co do wyników badań 32-letniego piłkarza.

- Fizycznie czuję się tak jak w eliminacjach, gdy strzelałem gole. Jestem co
      prawda lekko zmęczony, ale przecież do czerwca nabrałbym sił. Lekko siadłem
      psychicznie, bo od dawna nie zdobyłem bramki, ale do mistrzostw jest kilka
      tygodni. Gdybym był słabszy od Grześka Rasiaka, odstawał fizycznie czy w inny
      sposób od reszty, to sam powiedziałbym: trenerze, daję sobie spokój, bo jestem
      ambitny. Ale tak nie było! - stwierdził Frankowski.

- Janas przez pół roku uśpił moją czujność, bo współpraca układała się wzorowo.
      Wydawało się, że zaufaliśmy sobie. Chwalił, powoływał, twierdził, że wszystko
      gra,. Ewidentnie kłamał. Wbił mi nóż w plecy. To bardzo boli. Jurek Dudek też
      dowiedział się z telegazety, że nie jedzie. Nie stać widocznie naszego trenera,
      jak ma to miejsce we Francji czy w Anglii, by zadzwonić do człowieka i
      powiedzieć: słuchaj, stary, to ciężka decyzja, postaraj się to zrozumieć - nie
      krył żalu Frankowski, który poważnie zastanawia się nad zakończeniem
      reprezentacyjnej kariery.

- Nie sądzę, żebym zagrał jeszcze w reprezentacji. Na razie zweryfikuje swoje
      plany. Muszę zaplanować czerwiec - podkreślił "Franek".

Fakt/INTERIA.PL
      • radiradi1 Chlip, chlip, niedobry trener , oj, niedobry ... 17.05.06, 19:33
        ... miało być tak pięknie, wyjazd na MŚ, dzieci z kwiatami , autografy, reklamy.

Już prawie się odblokowałem, prawie doszedłem do formy i prawie strzeliłem bramkę.
        I po co to wszystko ?

A on nawet nie zadzwonił - chyba już mnie nie kocha.
        Ja już nie chcę grać w piłkę.

Droga redakcjo, co robić.
        Poradźcie, proszę.

Wasz Franek
        • Gość: Kibic Uwaga kibice! Gramy z Portugalią na mistrzostwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:26
          www.eurosport.com/football/world-cup1/2006/wcteamcentury.shtml#
          Co się wydarzyło w Paryżu!!!
          • pndzelek hmm dziwny ten konkurs 17.05.06, 23:52
            ale co glos dalem :)
        • Gość: egzekutor Re: Chlip, chlip, niedobry trener , oj, niedobry IP: *.qwe.streamcn.pl 17.05.06, 22:54
          strzel sobie w łeb debilu!
          • radiradi1 Może raczej strzelę Ci w ryj, buraku 19.05.06, 14:01
          • madzia1916 Re: Chlip, chlip, niedobry trener , oj, niedobry 20.05.06, 16:01
            Gość portalu: egzekutor napisał(a):

> strzel sobie w łeb debilu!
            SAM SOBIE STRZEL KUR.... !! BORUC I FABIAŃSKI SĄ NAJLEPSI!
      • pndzelek gracz na sprawdzian nie szykuje formy ? 17.05.06, 23:48
        gracz ktory ma juz pol roku problem strzelic bramke, sie tlumaczy, ze do meczow
        testowych, ktore mialy pokazac czy sie jednak przelamie mowi ze je de facto
        olal ?
        • Gość: Mecze Mecze twarzyskie miały byc dla dublerow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 00:11
          Tak o tym mowil Janas.Franek był pewniakiem idawał mu to do zrozumienia trner-
          oszust.
          • pndzelek jesli byly dla dublerow 18.05.06, 00:51
            to kim byl tam grajacy franek ?
            • Gość: Tabu Re: jesli byly dla dublerow IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 18.05.06, 01:41
              PEDZELEK idz sie leczyc bo z tobom jst zle
    • Gość: Andrzej Re: "Boruc i Fabiański są mocni" - mówi ich trene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:12
      Fabiański może jescze zabłysnąć ,co do grubego to myśle że jednak Kuszczak jest
      lepszy,ma pewniejszy chwyt no i bronił w klasowej lidze a nie jakiejś tam
      Szkockiej gdzie liczą sie tylko 3 zespoły.
    • Gość: kepek Kuszczak!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.05.06, 18:47
      no juz zaczęło się promowanie bramkarzyków Legiuni. Panowie dziennikarze, o ile
      kibiców trudno ganić za miłość, czy przywiązanie do ludzi z swoejgo klubu to Wy
      powinniście trochę się od tego oddzielać Na dzien dzisiejszy szanse mają
      Kuszczak i Boruc, przy czym moim zdaniem bramkarzem duuużo lepszym jest Tomasz.
      Bez porównania.
      • Gość: WSAD Re: Kuszczak!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:02
        bzdura z tym promowaniem. gdyby tak bylo, to by pojechal jeszcze kowalewski...a
        zresztą, Legia od lat ma świetnych bramkarzy. to nie przypadek że teraz na
        mundial jedzie de facto dwóch bramkarzy Legii - to efekt pracy trenera Dowhania.
        • budinho Re: Kuszczak!! 17.05.06, 19:09
          Na ten samej zasadzie można by o Wiśle powiedzieć: patrz Baszczyński, Dudka,
          Kosowski, Gorawski, Sobolewski, Żurawski, Brożek. W takich klubach jak Legia,
          Wisła, pracują prawdziwi fachowcy i spod ich rąk wychodzą dobzi piłkarze...i to
          nie ma nic wspólnego z jakim kolwiek promowaniem. A co do Boruca i Fabiańskiego,
          to akurat naprawdę bardzo dobzi piłkarze i zasłużyli na wyjazd na mundial swoją
          pracą, na pewno bardziej niż Dudek, który w tym sezonie spoczął na laurach i
          graniu w reklamach.
          • Gość: rojal Big Mac Boruc musi bronic! IP: *.hrpc.uic.edu 17.05.06, 19:22
            Moze wtedy MacDonalds sypnie kaska dla PZPN.
            • Gość: MacDonald Re: Big Mac Boruc musi bronic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:32
              MacDonald xDDDD
          • radiradi1 Trochę przesadziłeś ... 17.05.06, 19:28
            ... zgadzam się, że Boruc i Fabiański to świetni bramkarze.
            Kuszczak miał rewelacyjny sezon w najsilniejszej, obok hiszpańskiej, lidze świata.

Dużo lepszy niż Dudek poprzedni - bronił rewelacyjnie w finale LM, ale nagle
            wszyscy zapomnieli jakie szmaty potrafił puszczać w Premiership i wcześniejszych
            meczach LM (w Angli dostał ksywkę "one goal man")

A przesadziłeś z tym, że spoczął na laurach - miał nieludzkiego pecha, bo
            Benitez postawił na Reinę i dał zaporową cenę na transfer Dudka.

A w reklamach gra każdy, kto dostanie propozycję - TPSA wybrała go jako ikonę
            polskiej kadry i tyle.
            Żal mi Dudka i to bardzo, ale jechać nie powinien.
        • Gość: kepek Re: Kuszczak!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 18.05.06, 00:24
          a pwowiedzmi kogo dotyczy ankieta zamieszczona obok tekstu? Boruca i
          Fabiańskiego czy mnie się tylko wydaje. Tomasz Kuszczak!!!
        • Gość: MAX Re: Kuszczak!! IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 18.05.06, 01:45
          to nie przypadek ze legia to klub z warszawy i tu tez znajduje sie siedziba
          drukarza Listka i tu tez zadzom kaczory wszystko mowi za siebie a kiedy
          legia miala dobrych bramkarzy tego nawet najstarsi gorale nie pamientajom tacy
          bramkarze jaki ten PZPN i ten KLUB i oczywiscie ZAD
    • Gość: dd chyba Kuszczak powienien bronic IP: *.com.pl 17.05.06, 19:34
      Mistrzostwa swiata to pilkarsko poziom z ktorym Boruc i Fabianski nie maja
      praktycznie zadnego doswiadczenia. Kuszczak dobrze radzi sobie w lidze
      angielskiej ktora jest nieporownywalnie mocniejsza od polskiej czy szkockiej.
      • radiradi1 Re: chyba Kuszczak powienien bronic 17.05.06, 19:41
        Niewykluczone, że będzie - on albo Boruc moją zbliżone doświadczenie, z tym, że
        Kuszczak ma za sobą dużo lepszy sezon.
    • Gość: gan Re: Precz z Borucem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:41
      Niech gra Fabianski,a nie ten piwożłop z dużym szkockim brzuchem.
    • Gość: pjuk "Kuzza" jest najmocniejszy !!! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 17.05.06, 19:57
      wie o tym doskonale takze Janas. Tomek ma juz "zaklepane" miejsce w podstawowej
      11tce a tluscioch Boruc i mlodziak Fabjanski rywalizowac beda o miejsce na
      lawce rezerwowych. Ja postawilbym na Fabjanskiego. Era tlusciocha Boruca
      dobiega konca, nie watpie ze jesienia coraz czesciej zacznie grzac lawe w
      Celticu, a juz na pewno wypadnie z rywalizacjio o miejsce w kadrze gdy po
      kontuzji powroci do gry w Swietych Bialkowski.

Tluscioch Boruc bedzie sie objadal hamburgerami McDonalda i z Kosowskim saczyl
      piwko.
      • edek47 I po co te majaczenia? 18.05.06, 00:29
        Kuszczak czy jakis puszczak,NICZEGO TO JUZ MIE ZMIENI.Trzy mecze w plecy i do
        domu cieniasy z JANASEM NA CZELE.Ostatnie ofermy i niedojdy,takie jak Mila i
        Rasiak , TO JUZ NIE PARODIA FUTBOLU , ALE PARANOJA I PATOLOGIA.
        • Gość: Max Re: I po co te majaczenia? IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 18.05.06, 01:57
          Zupelnie sie z tobom zgadzam kolego jak by Wiktor HUGO zyl ponownie to nazwal
          by polskom reprezentacje NEDZNICY 2 ale wiadomo KTO reprezentuje i CO
          reprezentuje to PROSTE JAKI KRAJ tak REPREZENTACJA , tak jak napisale
          trzy mecze i do domu a potem to juz co najmniej przez 5c lat zero wystepow w
          swiarowej pilce bo wspaniali KIBICE LEGI jadom na Mundial a to wiadomo czym
          sie skonczy Fifa juz wie co z tym Zrobi . I skonczom sie wycieczki za
          pieniadze podatnikow Janasom LISKIEWiczom i innnym . JAKI PAN taki KRAM
    • Gość: Antelselva Co to Dudka to... IP: 212.122.214.* 17.05.06, 20:12
      ... zapomnieliscie jakie szmaty puszczal??? Z manchesterem przypomne, z
      Leverkusen? Boruc popelnia bledy, a zdarza mu sie to gra,po prostu gra. Dudek
      ich w tym roku nie popelnil bo nie gral proste. Jak gral tez szmaty puszczal
      powtarzam. Wogole to jaki bramkarz nigdy szmaty n ie puscil? Co do janasa to
      moim z zdaniem rownie dobrze mogl zostawic boruca, wtedy gazety by nie pialy o
      niespodziankach. Wybral inaczej, on jest selekcjonerem, a nie jakis pan np. stec.
    • Gość: misiek pisiek Re: "Boruc i Fabiański są mocni" - mówi ich trene IP: *.qwe.streamcn.pl 17.05.06, 22:51
      Mila i drewniak też!!!
    • Gość: z PETRA PŁOCK IP: *.c151.petrotel.pl 17.05.06, 23:23
      www.kibiceplocka.glt.pl
    • Gość: antyTVN żaden nie jest lepszy! obydwoje są przereklamowani IP: *.pro.lama.net.pl 17.05.06, 23:36
      marna produkcja tvnu ! To co boruc puszcza w marnej lidze szkockiej woła o
      pomste do nieba ! A w polskiej było jeszcze gorzej ! Fabiański to samo ! Zagra
      jeden mecz na runde na średnim poziomie i już warszawskie pismaki szaleją z
      zachwytu ! takie marne lizanie się po fi..ach !
    • Gość: Sławek Re: "Boruc i Fabiański są mocni" - mówi ich trene IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:40
      Tendencyjność GW jest żenująca. Pisanie tylko i wylącznie o Warszawce i promocja
      lokalnych piłkarzy aż "kłuje w oczy". Chyba przestanę prenumerować Wyborczą
      przez Was Redaktorzy i proponuję ograniczyć kolportowanie gazety Tylko do miasta
      stołecznego. Wrocałw ma Was w du..pie.
    • Gość: zgrzyt janas do dymisji bo ma depresję IP: *.acn.waw.pl 18.05.06, 12:40
      depesza z Niemiec:

jak kadra zdobędzie jedynego gola na MS ???

mila wtoczy się do bramki, a sędzia pomyli go z piłką

w tym czasie kosowski będzie stał przy linii i drapał się po jajach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka