Gość: Cahir Nie lubie Janasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:48 No wlasnie - nie lubie go. Ale pomyslmy przez chwile logicznie: Jurek (ktorego lubie i szanuje) - nie gra od roku w waznych meczach, w przeciwienstwie do Artura, Franek (tez go, w przeciwienstwie do Janasa - lubie) - nie strzelil bramki od pol roku, a z tego przeciez rozliczani sa napastnicy, Tomek Klos - hmmm... nie lubie patrzec w metryki, ale .... sa mlodsi a wcale nie gorsi od niego, to samo z Tomkiem Rzasa. Jak uslyszalem nominacje w Polsacie, to majac juz w kieszeni bilet na mecz z Ekwadorem - powiedzialem sobie - nie jade ! Toz to paranoja ! Ale minely 2 godziny, ogladnalem powtorke na Polsacie Sport, wypilem 1-2 piwka i doszedlem do takich wnioskow jak wyzej. Nie znajduje jedynie wytlumaczenia dla powolania Mili. Naprawde. Na koniec mam jeszcze prosbe do Kibicow (kibicow !), tych co pojada i tych co zostana w Polsce: na czas mundialu i meczy Polakow odrzucmy animozje wzgledem trenera i zawodnikow i badzmy z nimi w czasie kazdego meczu. Przy calym szacunku dla Jurka i wszystkich Tomkow - darujmy sobie na meczach transparenty z ich nazwiskami i z tym jak nam jest przykro ze ich nie ma. To nie pomoze ani im, ani tym, ktorzy beda DLA NAS grali. Pozdrawiam wszystkich. Cahir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas To nie nasza druzyna, to sa jaja Janasa!! IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 12:04 Mnie jego jaja nie interesuja,NAWT JAK POMALUJE JE W BARWY NARODOWE . Odpowiedz Link Zgłoś
dedalus1 Listkiewicz usunął Dudka wczesniej! 19.05.06, 09:51 Nominacja którą ogłoszono w FIFA dla Fabiańskiego, jako zdolnego mlodzieńca mistrzostw świata, jest dowodem na to że Listkiewicz i ITI dużo wcześniej zdecydowali o usunięciu Dudka i wysłali kandydaturę Fabiańskiego. To na nim chcą zarobić miliony, a na Dudku nic by nie zarobili. To samo z Frankiem i innymi. Przekręt i chamstwo w jednym! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Listkiewicz usunął Dudka wczesniej! 19.05.06, 12:42 Święta racja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot prezesa rację ma zawsze ten,co wygrywa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:18 a ten,co przegrywa racji nie ma nigdy ;) więc o tym,czy Janas miał rację przekonamy się dopiero za miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarpetek no wlasnie sie nie przekonamy IP: *.centertel.pl 19.05.06, 15:31 no wlasnie sie nie przekonamy, mimo ze wiele osob tak chcialoby to przedstawic. Nie wiemy czy gdyby pojechal inny sklad to byloby lepiej czy gorzej, a potega pilkarska nie jestesmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Rasiak strzelił owcom gola po 3 minutach !!! IP: 212.122.214.* 19.05.06, 10:25 Franek po 15 minutach gry przeciwko owcom złapał kontuzję. Jakieś pytania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rasiak strzelił owcom gola po 3 minutach !!! IP: *.csk.pl 19.05.06, 10:30 Człowieku kogo ty porównujesz? Stawiasz obok siebie Rasiaka, który nie strzelił ani jednej bramki w reprezentacji w meczach o stawkę z człowiekiem, który załatwił nam awans!? Franek może nie jest w najwyższej formie, ale jako rezerwowy powinien jechac i wchodzić na boisko w roli jokera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Jokera to trzeba byc pewnym. IP: 212.122.214.* 19.05.06, 10:37 A Franek w obecnej dyspozycji sam siebie pewnym nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas Janas byl zawsze tylko pewny drewna... IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:54 gole Franka traktowal tylko jako zlo konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzyh Franek anglikom po 4!!! IP: *.gorn.agh.edu.pl 19.05.06, 11:03 Rasiak to wogole kiedys strzelil jakas wazna bramke w meczach o punkty? Przeszkadzal naszym w meczach z anglikami, blakal sie po boisku, potykal sie o wlasne nogi, pilke podawal do obroncow-szkoda ze angielskich! Ale strzelil owcom bramke! Owcom bramke to i ja bym strzlil, baranom tez! Przypominam ze franek wchodzac z lawki strzleil 7 bramek, i w menczesterze anglikom po 4 minutach po wejsciu na boisko. W elimnacjach mial najwyzsza czestotliwosc zdobywanych goli w europie a moze i na swiecie (tak, tak bo tak krotko gral!) Grzes gral dlugo i co? Jedzie na mundial strugac pajaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas Udowodnil,ze zasluguje na to , zeby byc ... IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:46 baranem , a nie drewnem. Odpowiedz Link Zgłoś
adamx79 O MATKO!!!!Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem 19.05.06, 10:38 BRAWO!!! To tylko potwierdza wcześniejsze doniesienia, że trenerowi sie "poprzestwaiało" i zapomniał że jedzie na mundial, a był przekonany, że to turniej im. Franka Dolasa...gdzie wszycy sa mili, kochani, nie grają fair, i zawsze Mila wygraywa!!! Mówiąc o odpowiedzialności, Janas chyba nie wiem co to znaczy. Co innego stacić zaufanie na meczy towarzyskim, a co innego wystawić skład pupilków i partaczy na mundialu. O tym kto jedzie nie decydują wyniki sportowe, tylko ....no właśnie co??? Kto odpowie na to pytanie!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Kasa, misiu, kasa !!! IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.man.polbox.pl 19.05.06, 10:39 dziennikarzyny i kibole krytykanci, nie jątrzcie już. Janasowi na pewno zalezy na tym by kadra wypadła jak najlepiej. Dośc tych podtekstów i wyszukiwania wypowiedzi zranionych "niespełnionych" piłkarzy. Gdyby janas ogłosił inny zestasw 23 nazwisk, też by wam żle było... Panie selekconerze, powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. janas Jakie powodzenie ,dobry czlowieku ??... IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:38 Mi zalezy tylko na kasie,Z TA DRUZYNA JEJ NIE OSIAGNE, wiec zadzialalem jak 'HAZARDZISTA' I BEDE PROMOWAL MLODYCH .Jak ich sie sprzeda,ZWYCZAJNIE,UCZCIWIE ZAROBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu Nie jest źle IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 10:50 Czemu wszyscy sie oburzaja na decyzje janasa? To ze dudek nie pojedzie mozna bylo przewidziec. Frankowski??? Moze i lepiej ze nie jedzie, klos tak samo. jedyny blad miom skromnym zdaniem to Grzegorz R. za ktorego ja osobiscie wstawilbym nie Frankowskiego, a Piechnę. To tyle czesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. janas Piechna za Rasiaka? IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:30 To swietokradztwo !!!ZA BOSKIEGO RASIALDINHO JAKAS KIELBASA ?...A, fee !!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.c151.petrotel.pl 19.05.06, 11:07 www.kibiceplocka.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Janas mial prawo - ale tez obowiazek IP: *.com.pl 19.05.06, 11:15 wszyscy mowia ze trener mial pelne prawo zabrac kogo chce... ale nikt nie mowi ze mial tez obowiazek: wybrac najsilniejsza druzyne i zmksymalizowac nasze szanse od pilkarzy wymaga sie pelnego poswiecenia, pokory, akceptacji kazdej decyzji itp Dlaczego w stosunku do trenera nie ma podobnych wymagan. Gosc pojedzie po bandzie, zaryzykuje, mistrzostwa przegra i co ? najwyzej starci prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarpetek :D IP: *.centertel.pl 19.05.06, 15:27 ale czyje decyzje mialby akceptowac trener? zawodnikow, wynikow konkursu SMSowego? Trener to szef i tyle. On wszystkim kieruje i za wszystko odpowiada... Gdyby mial mniejsze kompetencje druzyna gralaby lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Boruc najsłabszy bramkarz reprezentacji w historii IP: 62.89.80.* 19.05.06, 11:23 Chociaż Dudek nie jest wielkim bramkarzem to przykre jest to że nr.1 to przecietniak ktory ma[może już mial]swoje piec minut i to głównie dzieki dziennikarzom-fanom Legii piszącym w GW i przekrecie Sportowym.Dudkowi zdarzały się wpadki,Boruc w ciągu sezonu w przeciętnej lidze miał ich więcej niż Dudek w całej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Kuszczak, Dudek, Fabiański!!!! IP: 212.160.172.* 19.05.06, 13:36 Dla mnie aktualnie najlepsza jest ta trójka i dokładnie w tej kolejności. Dlaczego? Kuszczak ma za sobą świetny sezon! Był jednym z najlepszych bramkarzy w premiere league (najlepszy był Reina - konkurent Dudka). W reprezentacji nie miał zbyt wielu okazji ale sprawował się dobrze. Fabiański dlatego, że jest to obecnie najlepszy bramkarz orangeekstraklasy (choć miał kilka nazwijmy to momentów dekoncentracji - Wdowczykowi ręce opadały, osobiście nie cierpię Legii ale to nie jego wina) i jedzie na mundial głównie po naukę i jestem przekonany, że wykorzysta szansę. Dudek pomimo, że nie gra nadal prezentuje wysoki poziom, pokazał to w meczu z Litwą. A poza tym Dudek nie gra ponieważ wygryzł go ze składu najlepszy bramkarz premier league. Za Dudkiem przemawia równiez jego doświadczenie - grał zawsze o najwyższe cele. Wygrał dla Liverpoolu ligę mistrzów. Jest rutyniarzem w pozytywnym znaczeniu. Dlaczego nie Boruc. 1. Gra w przeciętnej lidze na przeciętnym poziomie. Nie wiem dlaczego w Polsce liga szkocka jest tak przeceniana. 2. Jest pierwszym bramkarzem Celticu nie dlatego, że jest taki dobry, tylko dlatego, że jego konkurenci są słabi. 3. O ile jesienią prezentował się przyzwoicie to na wiosnę był już znacznie słabszy, znacznie. (Jeśli trafiłby do Arsenalu to grzałby ławę jak nic bo z Lehmanem nie miałby najmniejszych ale to najmniejszych szans). 4. Kiksy! Zarówno w meczach reprezentacji (porażka z USA to jego zasługa) jak i w Celtiku. Szczególnie niepokojący jest progres w tej materii. 5.Boruc fatalnie gra na przedpolu.. ...zdecydowanie najgorzej ze wszystkich bramkarzy, którzy byli w ogóle brani pod uwagę. 6. Jest zbyt statyczny, niepewny przy wyjściach do dośrodkowań, często w sytuacjach, kiedy powinien wybić piłkę po dośrodkowaniu nawet do niej nie wychodzi. 7. Charakter. Coś z nim nie tak. Jest mało pracowity i mało ambitny. Dla niego ten przeciętny Celtik to chyba szcyt marzeń. A poza tym jest nielojalny i konfliktowy. 8. Troszkę mu się przytyło. Czuje się chyba w tym Celtiku jak na wakacjach. Na mundialu trzeba będzie z.a.p.i.e.r.d..... ..a mnie się wydaje, że on nie jest do tego zdolny. Poza tym, mam kumpla "na robotach" w Glasgow, który akurat mieszka w tej samej okolicy, co Boruc i często widuje go w sklepie z siatami piwka (może stąd ten brzuszek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21edf Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:43 I teraz wszystko jasne dlaczego powołał Dudkę i Brożka: www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=1495&news_id=104972&scroll_article_id=104972&scroll_ga llery_aid=104972&layout=1&page=text&list_position=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21edf Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:44 Urwał się link: mundial.wp.pl/kat,26721,wid,8315940,wiadomosc.html?rfbawp=1148031726.230&ticaid=11a1b&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś
t-1984 Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem 19.05.06, 11:57 A szkoda trzeba miec troche ambicji i honoru. Co to za doradca .ktory nie jest sluchany przez osobe,ktoremu doradza.Innymi slowy to persona non grata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronislaw Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.sowi.uni-mannheim.de 19.05.06, 12:12 "A przekonuje Pana argumentacja selekcjonera w sprawie Jerzego Dudka i Tomasza Frankowskiego? - Selekcjoner nie jest zobligowany do uzasadniania swoich koncepcji." Hm, zobligowany moze nie jest, ale byloby milo gdyby to uzasadnil. W koncu wszystko ma jakies wytlumaczenie. Jesli nie potrafi tego uzasadnic, to istnieje podejrzenie, tak jak mowi Jurek Dudek, ze decydowaly pozasportowe czynniki, a to jest wysoce niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mortenharket Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem 19.05.06, 18:03 gdyby decydowaly pozasportowe czynniki to pewnie dudek by na 100% pojechal bo nikt w tej kadrze nie ma chyba mocniejszego i bardziej znanego w świecie menagera, do tego dudka lubią media, dziennikarze itd. a frankowski niech moze zamiast opluwac janasa lepiej nam opowie jak to było z tym transferem do elche, bo chodzą takie słuchy w internecie że przed meczem rewanżowym z grekami miał już kontrakt w ręku i nie za bardzo mu zależało na awansie z wisłą do LM bo wtedy zostając w wiśle by mniej zarobil niż w hiszpanii na "dzień dobry", sprawdzić bilingi frankowskiego i hiszpańskiego II - ligowca to żaden problem, więc niech może frankowski nie zgrywa takiej biednej sierotki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:40 janas nie wziołeś dudka i franka a zobaczysz jeszcze oni będą grać wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAK JANAS WYBIERAL Gorawskiego zmierzyli,zwazyli i zagladneli w zeby IP: *.207.99-84.rev.gaoland.net 19.05.06, 13:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian pogoda Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:37 to co zrobil janas to głupota chodzi głównie o dudka mimo wszystko jest to bramkarz klasowy i powinien jechać na mś.nie jedzie bo warszawka postawiła na fabianskiego który może się dobrze sprzedac bo byl uczestnikiem mś i niktórzy psełdodziałacze cos zarobia na tym interesie a reprezentacja to już ich nie obchodzi oni juz osiagneli sukces bo bedą uczestnikami mś a że nie wyjdzie to juz inna sprawa kozła ofiarnego znajda i bedzie nim rasiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Janas ma prawo IP: *.171.49.2.crowley.pl 19.05.06, 14:01 zgadzam sie ze pan janas ma prawo do wytypowania wlasnego skladu i to tylko on bedzie odpowiadal za to jak nasza kadra bedzie grala ja osobiscie wole nie wzbudzac spekulacji jak i co powinien zrobic bo to on jest treneren i jak narazie bardzo dobrze sobie radzi! poczekajmy wszyscy na konic tego eksperymentu i dopiero ocenmy wszystko obiektywnie pozdrawiam i zycze powodenia mam nadzieje ze panowie tzw awaryjnie powolani sie nie spala a wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 gdybym był janasem 19.05.06, 17:54 to wywaliłbym skorżę na zbity pysk, jak najbliższy współpracownik moze mówić mediom że janas wymienił 6 piłkarzy, może jeszcze powinien podać nazwiska? uważam że brudy należy prać we własnym domu, skorża takich rzeczy nie powinien mówić publicznie a już na pewno nie przed mundialem, zachowuje się tak jakby miał razem z piłkarzami żal do janasa, a chyba raczej powinien stanąć zdecydowanie po stronie trenera, janas wybrał jak wybrał owszem jest w tej drużynie kilka dziwnych nazwisk np. giza, garncarczyk, brożek, dudka ale oni pewnie i tak wszyscy razem nawet minuty nie zagrają bo jadą jako rezerwowi, nie ma co lamentowac janas wybrał jak wybrał, od dawna było wiadomo żę kadrę janas ogłosi na żywo, więc śmieszą mnie żale dudka czy franka że wcześniej do nich nie zadzwonił, jak im się zsosób prezentacji kadry nie podobał, to mogli mówć o tym wczesniej, jakby ich wybral to by pretensji do takiego medialnego show nie mieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante Hipo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:05 Wyobrazcie sobie trening już w Niemczech tuż przed mundialem : Żurawski w zamieszaniu zderza się z Borucem i obaj łapią kontuzję. Z czym zostajemy? Janas lepiej weź na mundial różaniec, bo fakty nie przemawiają na twoją korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CONTI Re: Hipo... IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 20.05.06, 08:53 Odpowiedz na liste Pajasa wytypowanych zawodnikow jest prosta. Ile mozna zarobic w Polsce na Frankowskim, Dudku i Piechnie? NIC! Oni robia interesy na wlasny rachunek! Ile mozna zarobic na pozostalych? Jak bog da to bardzo duzo! Nastepne Mistrzostwa Swiata moga interesowac wszystkich, tylko nie obecnego trenera reprezentacji Polski bo jego tam nie bedzie! Izba skarbowa powinna zbadac zrodla dochodow pana trenera i sprawdzic czy czasem nie skasowal glownej wygranej w totolotka! Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Kliknij za Polską! Gramy o MS!!! 19.05.06, 21:56 Oddaj Twój głos za Polskę!!! www.eurosport.com/football/world-cup1/2006/wcteamcentury.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.06, 22:27 tłumaczenie trenera ,że chciał odmłodzić ekipe na mistrzostwa jest głupie, w takim razie mógł wziąć juniorów. Na mundial nie jedzie się po nauke!!! Odpowiedz Link Zgłoś