Dodaj do ulubionych

Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem

• Gość: Cahir Nie lubie Janasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:48
      No wlasnie - nie lubie go. Ale pomyslmy przez chwile logicznie: Jurek (ktorego
      lubie i szanuje) - nie gra od roku w waznych meczach, w przeciwienstwie do
      Artura, Franek (tez go, w przeciwienstwie do Janasa - lubie) - nie strzelil
      bramki od pol roku, a z tego przeciez rozliczani sa napastnicy, Tomek Klos -
      hmmm... nie lubie patrzec w metryki, ale .... sa mlodsi a wcale nie gorsi od
      niego, to samo z Tomkiem Rzasa. Jak uslyszalem nominacje w Polsacie, to majac
      juz w kieszeni bilet na mecz z Ekwadorem - powiedzialem sobie - nie jade ! Toz
      to paranoja ! Ale minely 2 godziny, ogladnalem powtorke na Polsacie Sport,
      wypilem 1-2 piwka i doszedlem do takich wnioskow jak wyzej. Nie znajduje
      jedynie wytlumaczenia dla powolania Mili. Naprawde. Na koniec mam jeszcze
      prosbe do Kibicow (kibicow !), tych co pojada i tych co zostana w Polsce: na
      czas mundialu i meczy Polakow odrzucmy animozje wzgledem trenera i zawodnikow i
      badzmy z nimi w czasie kazdego meczu. Przy calym szacunku dla Jurka i
      wszystkich Tomkow - darujmy sobie na meczach transparenty z ich nazwiskami i z
      tym jak nam jest przykro ze ich nie ma. To nie pomoze ani im, ani tym, ktorzy
      beda DLA NAS grali. Pozdrawiam wszystkich. Cahir.
      • Gość: paul jeanas To nie nasza druzyna, to sa jaja Janasa!! IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 12:04
        Mnie jego jaja nie interesuja,NAWT JAK POMALUJE JE W BARWY NARODOWE .
    • dedalus1 Listkiewicz usunął Dudka wczesniej! 19.05.06, 09:51
      Nominacja którą ogłoszono w FIFA dla Fabiańskiego, jako zdolnego mlodzieńca
      mistrzostw świata, jest dowodem na to że Listkiewicz i ITI dużo wcześniej
      zdecydowali o usunięciu Dudka i wysłali kandydaturę Fabiańskiego. To na nim chcą
      zarobić miliony, a na Dudku nic by nie zarobili.
      To samo z Frankiem i innymi. Przekręt i chamstwo w jednym!
      • anna-dark Re: Listkiewicz usunął Dudka wczesniej! 19.05.06, 12:42
        Święta racja !
    • ak813 Szef ma zawsze racje a szefem tu jest JANAS 19.05.06, 10:13
      • Gość: kot prezesa rację ma zawsze ten,co wygrywa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:18
        a ten,co przegrywa racji nie ma nigdy ;)
        więc o tym,czy Janas miał rację przekonamy się dopiero za miesiąc
        • Gość: skarpetek no wlasnie sie nie przekonamy IP: *.centertel.pl 19.05.06, 15:31
          no wlasnie sie nie przekonamy, mimo ze wiele osob tak chcialoby to przedstawic. Nie wiemy czy gdyby pojechal inny sklad to byloby lepiej czy gorzej, a potega pilkarska nie jestesmy.
    • Gość: hmmm Rasiak strzelił owcom gola po 3 minutach !!! IP: 212.122.214.* 19.05.06, 10:25
      Franek po 15 minutach gry przeciwko owcom złapał kontuzję. Jakieś pytania ??
      • Gość: xxx Re: Rasiak strzelił owcom gola po 3 minutach !!! IP: *.csk.pl 19.05.06, 10:30
        Człowieku kogo ty porównujesz?
        Stawiasz obok siebie Rasiaka, który nie strzelił ani jednej bramki w
        reprezentacji w meczach o stawkę z człowiekiem, który załatwił nam awans!?
        Franek może nie jest w najwyższej formie, ale jako rezerwowy powinien jechac i
        wchodzić na boisko w roli jokera.
        • Gość: hmmm Jokera to trzeba byc pewnym. IP: 212.122.214.* 19.05.06, 10:37
          A Franek w obecnej dyspozycji sam siebie pewnym nie był.
          • Gość: paul jeanas Janas byl zawsze tylko pewny drewna... IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:54
            gole Franka traktowal tylko jako zlo konieczne.
      • Gość: kzyh Franek anglikom po 4!!! IP: *.gorn.agh.edu.pl 19.05.06, 11:03
        Rasiak to wogole kiedys strzelil jakas wazna bramke w meczach o punkty?
        Przeszkadzal naszym w meczach z anglikami, blakal sie po boisku, potykal sie o
        wlasne nogi, pilke podawal do obroncow-szkoda ze angielskich! Ale strzelil
        owcom bramke! Owcom bramke to i ja bym strzlil, baranom tez! Przypominam ze
        franek wchodzac z lawki strzleil 7 bramek, i w menczesterze anglikom po 4
        minutach po wejsciu na boisko. W elimnacjach mial najwyzsza czestotliwosc
        zdobywanych goli w europie a moze i na swiecie (tak, tak bo tak krotko gral!)
        Grzes gral dlugo i co? Jedzie na mundial strugac pajaca
      • Gość: paul jeanas Udowodnil,ze zasluguje na to , zeby byc ... IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:46
        baranem , a nie drewnem.
    • adamx79 O MATKO!!!!Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem 19.05.06, 10:38
      BRAWO!!! To tylko potwierdza wcześniejsze doniesienia, że trenerowi
      sie "poprzestwaiało" i zapomniał że jedzie na mundial, a był przekonany, że to
      turniej im. Franka Dolasa...gdzie wszycy sa mili, kochani, nie grają fair, i
      zawsze Mila wygraywa!!! Mówiąc o odpowiedzialności, Janas chyba nie wiem co to
      znaczy. Co innego stacić zaufanie na meczy towarzyskim, a co innego wystawić
      skład pupilków i partaczy na mundialu. O tym kto jedzie nie decydują wyniki
      sportowe, tylko ....no właśnie co??? Kto odpowie na to pytanie!?
      • Gość: listonosz Kasa, misiu, kasa !!! IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:42
    • Gość: seb Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.man.polbox.pl 19.05.06, 10:39
      dziennikarzyny i kibole krytykanci, nie jątrzcie już. Janasowi na pewno zalezy
      na tym by kadra wypadła jak najlepiej. Dośc tych podtekstów i wyszukiwania
      wypowiedzi zranionych "niespełnionych" piłkarzy. Gdyby janas ogłosił inny
      zestasw 23 nazwisk, też by wam żle było... Panie selekconerze, powodzenia !
      • Gość: p. janas Jakie powodzenie ,dobry czlowieku ??... IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:38
        Mi zalezy tylko na kasie,Z TA DRUZYNA JEJ NIE OSIAGNE, wiec zadzialalem
        jak 'HAZARDZISTA' I BEDE PROMOWAL MLODYCH .Jak ich sie
        sprzeda,ZWYCZAJNIE,UCZCIWIE ZAROBIE.
    • Gość: endriu Nie jest źle IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 10:50
      Czemu wszyscy sie oburzaja na decyzje janasa? To ze dudek nie pojedzie mozna bylo przewidziec. Frankowski??? Moze i lepiej ze nie jedzie, klos tak samo. jedyny blad miom skromnym zdaniem to Grzegorz R. za ktorego ja osobiscie wstawilbym nie Frankowskiego, a Piechnę. To tyle czesc
      • Gość: p. janas Piechna za Rasiaka? IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 11:30
        To swietokradztwo !!!ZA BOSKIEGO RASIALDINHO JAKAS KIELBASA ?...A, fee !!!!!1
    • Gość: zzz Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.c151.petrotel.pl 19.05.06, 11:07
      www.kibiceplocka.glt.pl
    • Gość: mm Janas mial prawo - ale tez obowiazek IP: *.com.pl 19.05.06, 11:15
      wszyscy mowia ze trener mial pelne prawo zabrac kogo chce... ale nikt nie mowi
      ze mial tez obowiazek: wybrac najsilniejsza druzyne i zmksymalizowac nasze szanse

od pilkarzy wymaga sie pelnego poswiecenia, pokory, akceptacji kazdej decyzji itp
      Dlaczego w stosunku do trenera nie ma podobnych wymagan. Gosc pojedzie po
      bandzie, zaryzykuje, mistrzostwa przegra i co ? najwyzej starci prace
      • Gość: skarpetek :D IP: *.centertel.pl 19.05.06, 15:27
        ale czyje decyzje mialby akceptowac trener? zawodnikow, wynikow konkursu SMSowego?
        Trener to szef i tyle. On wszystkim kieruje i za wszystko odpowiada... Gdyby mial mniejsze kompetencje druzyna gralaby lepiej?
    • Gość: ek Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: 62.89.80.* 19.05.06, 11:19
    • Gość: ek Boruc najsłabszy bramkarz reprezentacji w historii IP: 62.89.80.* 19.05.06, 11:23
      Chociaż Dudek nie jest wielkim bramkarzem to przykre jest to że nr.1 to
      przecietniak ktory ma[może już mial]swoje piec minut i to głównie dzieki
      dziennikarzom-fanom Legii piszącym w GW i przekrecie Sportowym.Dudkowi zdarzały
      się wpadki,Boruc w ciągu sezonu w przeciętnej lidze miał ich więcej niż Dudek w
      całej karierze.
      • Gość: LOL Kuszczak, Dudek, Fabiański!!!! IP: 212.160.172.* 19.05.06, 13:36
        Dla mnie aktualnie najlepsza jest ta trójka i dokładnie w tej kolejności.
        Dlaczego?

Kuszczak ma za sobą świetny sezon! Był jednym z najlepszych bramkarzy w
        premiere league (najlepszy był Reina - konkurent Dudka). W reprezentacji nie
        miał zbyt wielu okazji ale sprawował się dobrze.

Fabiański dlatego, że jest to obecnie najlepszy bramkarz orangeekstraklasy
        (choć miał kilka nazwijmy to momentów dekoncentracji - Wdowczykowi ręce
        opadały, osobiście nie cierpię Legii ale to nie jego wina) i jedzie na mundial
        głównie po naukę i jestem przekonany, że wykorzysta szansę.

Dudek pomimo, że nie gra nadal prezentuje wysoki poziom, pokazał to w meczu z
        Litwą. A poza tym Dudek nie gra ponieważ wygryzł go ze składu najlepszy
        bramkarz premier league. Za Dudkiem przemawia równiez jego doświadczenie - grał
        zawsze o najwyższe cele. Wygrał dla Liverpoolu ligę mistrzów. Jest rutyniarzem
        w pozytywnym znaczeniu.

Dlaczego nie Boruc.
        1. Gra w przeciętnej lidze na przeciętnym poziomie.
        Nie wiem dlaczego w Polsce liga szkocka jest tak przeceniana.
        2. Jest pierwszym bramkarzem Celticu nie dlatego, że jest taki dobry, tylko
        dlatego, że jego konkurenci są słabi.
        3. O ile jesienią prezentował się przyzwoicie to na wiosnę był już znacznie
        słabszy, znacznie. (Jeśli trafiłby do Arsenalu to grzałby ławę jak nic bo z
        Lehmanem nie miałby najmniejszych ale to najmniejszych szans).
        4. Kiksy! Zarówno w meczach reprezentacji (porażka z USA to jego zasługa) jak i
        w Celtiku. Szczególnie niepokojący jest progres w tej materii.
        5.Boruc fatalnie gra na przedpolu.. ...zdecydowanie najgorzej ze wszystkich
        bramkarzy, którzy byli w ogóle brani pod uwagę.
        6. Jest zbyt statyczny, niepewny przy wyjściach do dośrodkowań, często w
        sytuacjach, kiedy powinien wybić piłkę po dośrodkowaniu nawet do niej nie
        wychodzi.
        7. Charakter. Coś z nim nie tak. Jest mało pracowity i mało ambitny. Dla niego
        ten przeciętny Celtik to chyba szcyt marzeń. A poza tym jest nielojalny i
        konfliktowy.
        8. Troszkę mu się przytyło. Czuje się chyba w tym Celtiku jak na wakacjach.
        Na mundialu trzeba będzie z.a.p.i.e.r.d..... ..a mnie się wydaje, że on nie
        jest do tego zdolny.

Poza tym, mam kumpla "na robotach" w Glasgow, który akurat mieszka w tej samej
        okolicy, co Boruc i często widuje go w sklepie z siatami piwka (może stąd ten
        brzuszek).

• Gość: 21edf Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:43
      I teraz wszystko jasne dlaczego powołał Dudkę i Brożka:
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=1495&news_id=104972&scroll_article_id=104972&scroll_ga
      llery_aid=104972&layout=1&page=text&list_position=1
      • Gość: 21edf Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:44
        Urwał się link:
        mundial.wp.pl/kat,26721,wid,8315940,wiadomosc.html?rfbawp=1148031726.230&ticaid=11a1b&_ticrsn=5
    • t-1984 Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem 19.05.06, 11:57
      A szkoda trzeba miec troche ambicji i honoru. Co to za doradca .ktory nie jest
      sluchany przez osobe,ktoremu doradza.Innymi slowy to persona non grata.
    • Gość: Bronislaw Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.sowi.uni-mannheim.de 19.05.06, 12:12
      "A przekonuje Pana argumentacja selekcjonera w sprawie Jerzego Dudka i Tomasza
      Frankowskiego?
      - Selekcjoner nie jest zobligowany do uzasadniania swoich koncepcji."

Hm, zobligowany moze nie jest, ale byloby milo gdyby to uzasadnil. W koncu
      wszystko ma jakies wytlumaczenie. Jesli nie potrafi tego uzasadnic, to istnieje
      podejrzenie, tak jak mowi Jurek Dudek, ze decydowaly pozasportowe czynniki, a to
      jest wysoce niebezpieczne.
      • mortenharket Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem 19.05.06, 18:03
        gdyby decydowaly pozasportowe czynniki to pewnie dudek by na 100% pojechal bo
        nikt w tej kadrze nie ma chyba mocniejszego i bardziej znanego w świecie
        menagera, do tego dudka lubią media, dziennikarze itd.
        a frankowski niech moze zamiast opluwac janasa lepiej nam opowie jak to było z
        tym transferem do elche, bo chodzą takie słuchy w internecie że przed meczem
        rewanżowym z grekami miał już kontrakt w ręku i nie za bardzo mu zależało na
        awansie z wisłą do LM bo wtedy zostając w wiśle by mniej zarobil niż w
        hiszpanii na "dzień dobry", sprawdzić bilingi frankowskiego i hiszpańskiego II -
        ligowca to żaden problem, więc niech może frankowski nie zgrywa takiej biednej
        sierotki!
    • Gość: magik Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:40
      janas nie wziołeś dudka i franka a zobaczysz jeszcze oni będą grać wysoko
    • coolio1 kompromitacja PZPNu i reszty zgraii 19.05.06, 13:26
      listka i janasa !
      • Gość: JAK JANAS WYBIERAL Gorawskiego zmierzyli,zwazyli i zagladneli w zeby IP: *.207.99-84.rev.gaoland.net 19.05.06, 13:30
    • Gość: marian pogoda Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:37
      to co zrobil janas to głupota chodzi głównie o dudka mimo wszystko jest to
      bramkarz klasowy i powinien jechać na mś.nie jedzie bo warszawka postawiła na
      fabianskiego który może się dobrze sprzedac bo byl uczestnikiem mś i niktórzy
      psełdodziałacze cos zarobia na tym interesie a reprezentacja to już ich nie
      obchodzi oni juz osiagneli sukces bo bedą uczestnikami mś a że nie wyjdzie to
      juz inna sprawa kozła ofiarnego znajda i bedzie nim rasiak
    • Gość: rekin Janas ma prawo IP: *.171.49.2.crowley.pl 19.05.06, 13:56
    • Gość: rekin Janas ma prawo IP: *.171.49.2.crowley.pl 19.05.06, 14:01
      zgadzam sie ze pan janas ma prawo do wytypowania wlasnego skladu i to tylko on
      bedzie odpowiadal za to jak nasza kadra bedzie grala ja osobiscie wole nie
      wzbudzac spekulacji jak i co powinien zrobic bo to on jest treneren i jak
      narazie bardzo dobrze sobie radzi! poczekajmy wszyscy na konic tego
      eksperymentu i dopiero ocenmy wszystko obiektywnie pozdrawiam i zycze powodenia
      mam nadzieje ze panowie tzw awaryjnie powolani sie nie spala a wrecz przeciwnie
      • mario72 gdybym był janasem 19.05.06, 17:54
        to wywaliłbym skorżę na zbity pysk, jak najbliższy współpracownik moze mówić
        mediom że janas wymienił 6 piłkarzy, może jeszcze powinien podać nazwiska?
        uważam że brudy należy prać we własnym domu, skorża takich rzeczy nie powinien
        mówić publicznie a już na pewno nie przed mundialem, zachowuje się tak jakby
        miał razem z piłkarzami żal do janasa, a chyba raczej powinien stanąć
        zdecydowanie po stronie trenera, janas wybrał jak wybrał owszem jest w tej
        drużynie kilka dziwnych nazwisk np. giza, garncarczyk, brożek, dudka ale oni
        pewnie i tak wszyscy razem nawet minuty nie zagrają bo jadą jako rezerwowi, nie
        ma co lamentowac janas wybrał jak wybrał, od dawna było wiadomo żę kadrę janas
        ogłosi na żywo, więc śmieszą mnie żale dudka czy franka że wcześniej do nich
        nie zadzwonił, jak im się zsosób prezentacji kadry nie podobał, to mogli mówć o
        tym wczesniej, jakby ich wybral to by pretensji do takiego medialnego show
        nie mieli!
    • Gość: dante Hipo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:05
      Wyobrazcie sobie trening już w Niemczech tuż przed mundialem : Żurawski w
      zamieszaniu zderza się z Borucem i obaj łapią kontuzję. Z czym zostajemy?
      Janas lepiej weź na mundial różaniec, bo fakty nie przemawiają na twoją korzyść.
      • Gość: CONTI Re: Hipo... IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 20.05.06, 08:53
        Odpowiedz na liste Pajasa wytypowanych zawodnikow jest prosta.
        Ile mozna zarobic w Polsce na Frankowskim, Dudku i Piechnie? NIC!
        Oni robia interesy na wlasny rachunek!
        Ile mozna zarobic na pozostalych? Jak bog da to bardzo duzo!
        Nastepne Mistrzostwa Swiata moga interesowac wszystkich, tylko nie obecnego
        trenera reprezentacji Polski bo jego tam nie bedzie!
        Izba skarbowa powinna zbadac zrodla dochodow pana trenera i sprawdzic czy
        czasem nie skasowal glownej wygranej w totolotka!
    • artur74 Kliknij za Polską! Gramy o MS!!! 19.05.06, 21:56
      Oddaj Twój głos za Polskę!!!

www.eurosport.com/football/world-cup1/2006/wcteamcentury.shtml
    • Gość: cezar Re: Maciej Skorża: Nie zrezygnowałem IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.06, 22:27
      tłumaczenie trenera ,że chciał odmłodzić ekipe na mistrzostwa jest głupie, w
      takim razie mógł wziąć juniorów. Na mundial nie jedzie się po nauke!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka