Gość: mozg Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.mine.nu / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:31 heheh dobra;];] i to sie nazywa mundial:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 12.06.06, 20:42 Reporter TVP (nie na meczu): piłkarze spotkali się sami ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:45 Hmm... Ja nie znam się na piłce nożnej za bardzo (zaczęłam się interesować futbolem 9. czerwca xD), więc przepraszam za wszystkie błędy xD. Dziś był mecz Czechy-USA, emitowany na Polsacie, komentatorami Byli Bobek (?) i Kołtoń (?). Cytaty, które mi wpadły w ucho: "Musi zobaczyć żółtą kartkę, za to brutalne wejście w Neveda" "Tak, z boku, żeby nie powiedzieć od tyłu" (jeden podciął drugiego xD) "Czesi zaczynają z autu... A Amerykanie już dochodzą!" "Nie zdążył dobiec do Amerykania... Amerykanina" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reeag Wpadki Komentatorów:):):) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 20:45 Hmm moim zdaniem błedy fonetyczne, językowe no i oczywiście rzeczowe są spowodowane emocjami i nerwami towarzyszącymi reporterom i komentatorom sportowym. Myśle ze można im to wybaczyć:);) Pozdrawaim Cały WroCłaWw:);* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus42 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 83.238.70.* 12.06.06, 20:59 Włochy-Ghana,no i na dzień dobry Szpaku pojechał 37 włoskich kibiców na trybunach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutka Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.lama.pl 12.06.06, 21:00 Włochy-Ghana Większość stadionu zapełniona kibicami w barwach Włoch TVP1: "Na trrybunach około 37 kibiców Włoch" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaneta Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.crowley.pl 12.06.06, 21:06 haha ale jaja co za nieudolni komentatorzy przecież ja nie wiem np ta :"Do końca spotkania piętnaście minut, z sekundami. Teraz już dokładnie szesnaście." - Dariusz Szpakowski, TVP no przeciez czyste jaja ale wiocha buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piechu Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:10 "Nie grał w meczu z Koreą i Japonią."- Dariusz Szpakowski, TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstatyna Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:18 mam prośbe do panów redagujacych: prosze pisac jeszcze wpadki prowadzącego konferencje prasowe naszych piłkarzy (gość stara sie tłumaczyc wszystko co nasi chłopcy mówią na angielski) - oglądałam tylko raz ( a wiem ze konferencje są codziennie) a już wpadły mi w ucho dwie perełki: - chłopcy są przyparci do muru - przetłumaczył: our boys are behind the wall; to była wielka kompromitacja - przetłumaczył: It was a very big compromitaion. gość jest dybeściak - bo do the best duuuuuuuuużo mu brakuje:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piechu Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:35 To z tym że nie grał w meczu z Koreą I Japonią to oczywiście z meczu Włochy - Ghana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepa(SRB) Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:37 Włochy - Ghana "No dość zabawnie wygląda w tych walkach Richard Kingston, jakby próbował muchy łapać" - Przemysław Pełka, Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepa(SRB) Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:42 Uchyłił się przed tym strzałem Alberto Gilardino... i pewnie dobrze, bo mogłoby mu zerwać czuprynę" - Przemysław Pełka, Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepa(SRB) Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:45 Włochy - Ghana "Już z tej szybkiej, udanej kontry Essiena nic nie wyniknie" - Przemysław Pełka, Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RychuAA:D Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:59 kurde noi sie słucha taki komentatorów:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agha Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.icpnet.pl 12.06.06, 22:13 ....po zdobytej bramce przez Włochy, piłkarze wyglądali jakby chcieli strzelić jeszcze jedną....- Przemysław Babiarz TVP 1, mecz Włochy - Ghana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.06.06, 22:26 maly off-topic za serwisem z CZUBA, dla mnie hicior: Przyczyny porażki z Ekwadorem według Janasa: za mało bramek Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julobubi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:31 "napastnicy Ghany maja rozregulowane celowniki.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.aster.pl 12.06.06, 22:38 Pan Trzeciak próbował kilka minut temu powiedzieć kontowersyjny i wyszło kontrosyjny czy coś około. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julobubi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:45 hehe, on chyba probowal powiedziec kontrowersyjniejszy (lol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix ghana-włochy IP: 212.106.168.* 12.06.06, 22:44 nie wiem, nie znam się na piłce nożnej ale jak usłyszałam na tvp określenie zawodnika z ghany "niesamowicie bramkoszczelny" to wymiękłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:00 Włochy-Ghana, TVP1, D. Szpakowski "Ten się nie zde... zdo... nie zorientował" "Teraz, jakby słysząc moje słowa, ruszył (...)" "...że Ghana nie strzeli bramki i swojego upragnionego gola" "Dużo kontro...kornto..kronto... kontrowersyjniejsze sytuacje" "Pingpong atakuje!" (Ghański napastnik [czy jak mu tam xD] miał nazwisko Pingpong). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 12.06.06, 23:04 Ja do ciebie a ty do mnie-to powiedzenie K. Górskiego. Myślę, ze doskonale oddaje grę polskiego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemek Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:17 Holandia - Chorwacja nikt dzisiaj nie zlapie robbena.. Gmoch: Chyba ze na lasso .. he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.06.06, 00:00 ulubione slowko eksperta ENGELA *SZALENIE* szalenie wazny mecz, szalenie skoncentrowani, szalenie szybki... i jeszcze ulubione sentencje pana SZPAKOWSKIEGO - ten pierwszy kontakt z piłką jest szalenie ważny dla bramkarza - zamysł dobry, wykonanie gorsze - standing ovation Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BluEjt Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:04 Początek meczu Włochy Ghana, niezawodny Darek Szpakowski powiedział ze na trybunach jest .... 37 kibicow Włoch ;p szło jakoś tak: "Na trybunach tego wspaniałego stadionu jest zgromadzonych 37 Włochów! Ja pamiętem" etc... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 13.06.06, 00:10 Szpaq,Włochy-Ghana:Wszyscy myśleli,że będzie ten,który w Pucharze narodów bronił Afryki... Odpowiedz Link Zgłoś
quentiin Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 13.06.06, 00:07 Czechy - USA: - "Reina bardzo ładnie ułożył ciało". - M. Borek; [A to ci staranny zabójca z tego Reiny! :)] - "Obrońca nie zdążył do Amerykana... nina". - R. Kołtoń - "Dobre zagranie O'Briena do skrzydła". - M. Borek; [Choć powinienem chyba raczej napisać "Skrzydła".] - "Czesi to drużyna, która może się pokusić o furorę". - R. Kołtoń Włochy - Ghana: - "Essiena miliardowy... milianowy transfer". - D. Szpakowski - "Często dzisiaj będzie pokazywany cały ekran więc będzie można to zobaczyć". - G. Mielcarski - "Szansa dla Ghany, rozbiera... rozbiega się Amoah". - D. Szpakowski - "Gilardino schował głowę przy tym uderzeniu". - D. Szpakowski - "Dużo kontrowersyjniejsze rzuty karne widzieliśmy w karierze". - G. Mielcarski Odpowiedz Link Zgłoś
quentiin Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 13.06.06, 00:11 A może to Trzeciak był, a nie Mielcarski, sam już nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.icpnet.pl 13.06.06, 01:06 Ludzie suchajcie tempo niektórych meczy jast tak szybkie ze maja sie prawo ppomylic albo sypnać cos bez sensu ale przynajmniej cos sie dzieje w ty meczu jest sie z czeco p[osmiac no chyba że gra Polska bo to dopiero sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolff Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.icpnet.pl 13.06.06, 09:17 A czy ktoś mówi, że nie mają prawa sie pomylić? Mają, a my mamo prawo sie pośmiać. Przecież to nie jest złosliwy, raczej życzliwy śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miruszka Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.06, 07:28 to była kontrowersyjniejsza sytuacja - Mielcarski /Włochy - Angola/ pięknie strzelił z głową z dwóch nóg - Pełka /Portugalia - Ghana/ Odpowiedz Link Zgłoś
latolato5 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 13.06.06, 07:36 wpadki kazdemu sie zdarzaja i bardzo dobrze, bo mozna czasami sie posmiac:) ale moim zdaniem warto tez zwrocic uwage na teksty, w ktorych komentatorzy specjalnie szukaja dowcipnych porownan! ja najbardziej lubie inteligentne i dobre teksty pelki i borka:)choc im tez wpadki sie zdarzaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiher Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:08 nie pamiętam dokładnie ale w meczu Meksyk - Iran powtarzało się stwierdzenie: że nieby Iran "nie radzi sobie z drużyną z Ameryki Południowej" (MEKSYK ?????) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakto Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 62.233.251.* 13.06.06, 09:09 Włochy - Ghana, TVP, Dariusz Szpakowski: "Na trybunach trzydzieści siedem Włochów i około 3.000 kibiców z Ghany..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert1902 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.v-lo.krakow.pl 13.06.06, 09:46 Wczoraj w meczu Ghana-Włochy Szpak: "Nesta nabawił sie kontuzji na MŚ w Korei i Japonii i nie zagrał w meczu z Koreą i Japonia, w którym Włosi zosrali skrzywdzeni przez sędziów". Odpowiedz Link Zgłoś