Dodaj do ulubionych

Mundial 2006 - wpadki komentatorów

• Gość: mozg Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.mine.nu / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:31
      heheh dobra;];] i to sie nazywa mundial:P:P
      • Gość: Rafi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 12.06.06, 20:42
        Reporter TVP (nie na meczu): piłkarze spotkali się sami ze sobą
    • Gość: Misia Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:45
      Hmm... Ja nie znam się na piłce nożnej za bardzo (zaczęłam się interesować
      futbolem 9. czerwca xD), więc przepraszam za wszystkie błędy xD.
      Dziś był mecz Czechy-USA, emitowany na Polsacie, komentatorami Byli Bobek (?) i
      Kołtoń (?). Cytaty, które mi wpadły w ucho:
      "Musi zobaczyć żółtą kartkę, za to brutalne wejście w Neveda"
      "Tak, z boku, żeby nie powiedzieć od tyłu" (jeden podciął drugiego xD)
      "Czesi zaczynają z autu... A Amerykanie już dochodzą!"
      "Nie zdążył dobiec do Amerykania... Amerykanina"
    • Gość: Reeag Wpadki Komentatorów:):):) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 20:45
      Hmm moim zdaniem błedy fonetyczne, językowe no i oczywiście rzeczowe są
      spowodowane emocjami i nerwami towarzyszącymi reporterom i komentatorom
      sportowym. Myśle ze można im to wybaczyć:);) Pozdrawaim Cały WroCłaWw:);*
    • Gość: pikus42 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 83.238.70.* 12.06.06, 20:59
      Włochy-Ghana,no i na dzień dobry Szpaku pojechał 37 włoskich kibiców na trybunach
    • Gość: Malutka Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.lama.pl 12.06.06, 21:00
      Włochy-Ghana
      Większość stadionu zapełniona kibicami w barwach Włoch

TVP1: "Na trrybunach około 37 kibiców Włoch"
    • Gość: żaneta Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.crowley.pl 12.06.06, 21:06
      haha
      ale jaja
      co za nieudolni komentatorzy
      przecież ja nie wiem np ta :"Do końca spotkania piętnaście minut, z sekundami.
      Teraz już dokładnie szesnaście." - Dariusz Szpakowski, TVP
      no przeciez czyste jaja
      ale wiocha
      buhahaha
    • Gość: Piechu Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:10
      "Nie grał w meczu z Koreą i Japonią."- Dariusz Szpakowski, TVP
    • Gość: konstatyna Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:18
      mam prośbe do panów redagujacych: prosze pisac jeszcze wpadki prowadzącego
      konferencje prasowe naszych piłkarzy (gość stara sie tłumaczyc wszystko co nasi
      chłopcy mówią na angielski) - oglądałam tylko raz ( a wiem ze konferencje są
      codziennie) a już wpadły mi w ucho dwie perełki: - chłopcy są przyparci do
      muru - przetłumaczył: our boys are behind the wall; to była wielka
      kompromitacja - przetłumaczył: It was a very big compromitaion. gość jest
      dybeściak - bo do the best duuuuuuuuużo mu brakuje:D
    • Gość: Piechu Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:35
      To z tym że nie grał w meczu z Koreą I Japonią to oczywiście z meczu Włochy -
      Ghana
    • Gość: Rzepa(SRB) Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:37
      Włochy - Ghana

"No dość zabawnie wygląda w tych walkach Richard Kingston, jakby próbował muchy łapać" - Przemysław Pełka, Polsat
    • Gość: Rzepa(SRB) Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:42
      Uchyłił się przed tym strzałem Alberto Gilardino... i pewnie dobrze, bo mogłoby mu zerwać czuprynę" - Przemysław Pełka, Polsat
    • Gość: Rzepa(SRB) Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:45
      Włochy - Ghana

"Już z tej szybkiej, udanej kontry Essiena nic nie wyniknie" - Przemysław Pełka, Polsat
    • Gość: RychuAA:D Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:59
      kurde noi sie słucha taki komentatorów:D
    • Gość: agha Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.icpnet.pl 12.06.06, 22:13
      ....po zdobytej bramce przez Włochy, piłkarze wyglądali jakby chcieli strzelić
      jeszcze jedną....- Przemysław Babiarz TVP 1, mecz Włochy - Ghana
      • Gość: jo Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.06.06, 22:26
        maly off-topic
        za serwisem z CZUBA, dla mnie hicior:
        Przyczyny porażki z Ekwadorem według Janasa: za mało bramek Polaków.
        • Gość: julobubi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:31
          "napastnicy Ghany maja rozregulowane celowniki.."
          • Gość: Marta Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.aster.pl 12.06.06, 22:38
            Pan Trzeciak próbował kilka minut temu powiedzieć kontowersyjny
            i wyszło kontrosyjny czy coś około.
            • Gość: julobubi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:45
              hehe, on chyba probowal powiedziec kontrowersyjniejszy (lol)
    • Gość: kix ghana-włochy IP: 212.106.168.* 12.06.06, 22:44
      nie wiem, nie znam się na piłce nożnej ale jak usłyszałam na tvp określenie
      zawodnika z ghany "niesamowicie bramkoszczelny" to wymiękłam :)
    • Gość: Misia Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:00
      Włochy-Ghana, TVP1, D. Szpakowski
      "Ten się nie zde... zdo... nie zorientował"
      "Teraz, jakby słysząc moje słowa, ruszył (...)"
      "...że Ghana nie strzeli bramki i swojego upragnionego gola"
      "Dużo kontro...kornto..kronto... kontrowersyjniejsze sytuacje"
      "Pingpong atakuje!" (Ghański napastnik [czy jak mu tam xD] miał nazwisko
      Pingpong).
    • Gość: Janek Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 12.06.06, 23:04
      Ja do ciebie a ty do mnie-to powiedzenie K. Górskiego. Myślę, ze doskonale
      oddaje grę polskiego zespołu.
    • Gość: nemek Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:17
      Holandia - Chorwacja
      nikt dzisiaj nie zlapie robbena..
      Gmoch: Chyba ze na lasso .. he, he
      • Gość: jo Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.06.06, 00:00
        ulubione slowko eksperta ENGELA
        *SZALENIE*
        szalenie wazny mecz, szalenie skoncentrowani, szalenie szybki...

i jeszcze ulubione sentencje pana SZPAKOWSKIEGO
        - ten pierwszy kontakt z piłką jest szalenie ważny dla bramkarza
        - zamysł dobry, wykonanie gorsze
        - standing ovation
    • Gość: BluEjt Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:04
      Początek meczu Włochy Ghana, niezawodny Darek Szpakowski powiedział ze na
      trybunach jest .... 37 kibicow Włoch ;p szło jakoś tak:
      "Na trybunach tego wspaniałego stadionu jest zgromadzonych 37 Włochów! Ja
      pamiętem" etc... ;)
      • Gość: Rafi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 13.06.06, 00:10
        Szpaq,Włochy-Ghana:Wszyscy myśleli,że będzie ten,który w Pucharze narodów
        bronił Afryki...
    • quentiin Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 13.06.06, 00:07
      Czechy - USA:

- "Reina bardzo ładnie ułożył ciało". - M. Borek; [A to ci staranny zabójca z
      tego Reiny! :)]

- "Obrońca nie zdążył do Amerykana... nina". - R. Kołtoń

- "Dobre zagranie O'Briena do skrzydła". - M. Borek; [Choć powinienem chyba
      raczej napisać "Skrzydła".]

- "Czesi to drużyna, która może się pokusić o furorę". - R. Kołtoń

Włochy - Ghana:

- "Essiena miliardowy... milianowy transfer". - D. Szpakowski

- "Często dzisiaj będzie pokazywany cały ekran więc będzie można to zobaczyć". -
      G. Mielcarski

- "Szansa dla Ghany, rozbiera... rozbiega się Amoah". - D. Szpakowski

- "Gilardino schował głowę przy tym uderzeniu". - D. Szpakowski

- "Dużo kontrowersyjniejsze rzuty karne widzieliśmy w karierze". - G. Mielcarski
      • quentiin Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 13.06.06, 00:11
        A może to Trzeciak był, a nie Mielcarski, sam już nie wiem :)
    • Gość: Łysy Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.icpnet.pl 13.06.06, 01:06
      Ludzie suchajcie tempo niektórych meczy jast tak szybkie ze maja sie prawo
      ppomylic albo sypnać cos bez sensu ale przynajmniej cos sie dzieje w ty meczu
      jest sie z czeco p[osmiac no chyba że gra Polska bo to dopiero sa jaja
      • Gość: wolff Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.icpnet.pl 13.06.06, 09:17
        A czy ktoś mówi, że nie mają prawa sie pomylić? Mają, a my mamo prawo sie
        pośmiać. Przecież to nie jest złosliwy, raczej życzliwy śmiech.
    • Gość: miruszka Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.06, 07:28
      to była kontrowersyjniejsza sytuacja - Mielcarski /Włochy - Angola/
      pięknie strzelił z głową z dwóch nóg - Pełka /Portugalia - Ghana/
      • latolato5 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 13.06.06, 07:36
        wpadki kazdemu sie zdarzaja i bardzo dobrze, bo mozna czasami sie posmiac:)
        ale moim zdaniem warto tez zwrocic uwage na teksty, w ktorych komentatorzy
        specjalnie szukaja dowcipnych porownan!
        ja najbardziej lubie inteligentne i dobre teksty pelki i borka:)choc im tez
        wpadki sie zdarzaja:)
    • Gość: Wiher Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:08
      nie pamiętam dokładnie ale w meczu Meksyk - Iran powtarzało się stwierdzenie:
      że nieby Iran "nie radzi sobie z drużyną z Ameryki Południowej" (MEKSYK ?????)
    • Gość: yakto Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 62.233.251.* 13.06.06, 09:09
      Włochy - Ghana, TVP, Dariusz Szpakowski: "Na trybunach trzydzieści siedem Włochów i około 3.000 kibiców z Ghany..."
    • Gość: robert1902 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.v-lo.krakow.pl 13.06.06, 09:46
      Wczoraj w meczu Ghana-Włochy
      Szpak: "Nesta nabawił sie kontuzji na MŚ w Korei i Japonii i nie zagrał w meczu
      z Koreą i Japonia, w którym Włosi zosrali skrzywdzeni przez sędziów".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka