Gość: Kibic 2512 IP: *.chello.pl 05.07.06, 00:20 Wazne ze Niemcy przerzneli! Jestem szczesliwy, nienawidze ich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lippi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Lippi to stary lis IP: *.aster.pl 05.07.06, 00:25 jak nie masz nic do powiedzenia to po co zabierasz "głos" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lippi Re: Lippi to stary lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:28 Miscusi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delpiero stare pilkarskie przyslowie mowi "strzel gola" IP: *.gl.digi.pl 05.07.06, 10:13 ale k*rwa glupie sa te przyslowia. zawsze mozna dostosowac jakies kulawe przyslowie do wyniku. jak wygrywa mloda druzyna to mowia "idzie mlodosc" jak stara "wygralo doswiadczenie" i zawsze tak mozna pie*dolic farmazony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi VolksDeutche im nie pomogli IP: 217.116.98.* 05.07.06, 17:13 :-) Forza Italia!!! P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maldini Lippi to stary lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:23 Teraz Włosi zemszczą się na Francuzach za 1998 i 2000. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italianer Re: Lippi to stary lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:10 DO WIDZENIA GERMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRAWO ITALIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Jak się teraz czujecie Niemcy ??? 05.07.06, 08:46 Jak się teraz czujecie Niemcy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Jak się teraz czujecie Niemcy ??? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.07.06, 09:12 A jak mamy sie czuc? Ja sie czuje nie najlepiej bo chcialem bardzo zebysmy wygrali ten mecz ale to jest sport, nie zwyciestwo na zamowienie. Ale bez przesady, mowimy o sporcie, raz wygrywasz, raz przegrywasz a najwazniejsze jest jak sie prezentujesz. Jestem dumny z druzyny niemieckiej, pokazala klase i stoczyla wielka walka z Wlochami. Bedziemy smutni dwa, trzy dni i juz myslimy o czyms innym. Gratulacje Wlochom, grali bardzo dobrze. Polakom jak ty nie gratuluje bo jestescie zalosni. Nie potraficie wygrac i nie potraficie przegrac z honorem. Ani w sporcie ani w "realnym" zyciu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Jak się teraz czujecie Niemcy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:50 Po pierwsze stefan - wasza druzyna jest tak samo srednia jak nasza, ledwo co w doliczonym czasie gry z Nami wygraliscie, a najwazniejszymi zawodnikami w "waszej"druzynie sa zwodnicy Polskiego pochodzenia. Po drugie mecz z Argentyna zostal ewidentnie wydrukowany - byliscie gorsza druzyna i to Argentyna powina grac z Wlochami - ciesz sie z tego co dostales drogi "niemcu". Po trzecie pokora pokora i jeszcze raz pokora - PAMIEJTAJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Jak się teraz czujecie Niemcy ??? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.07.06, 10:05 Masz racje, nie mam czasu na pogawedki z znawcami :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Jak się teraz czujecie Niemcy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:19 Wiec w jakim celu wypowiadasz sie na forum ? Zreszta aby rozmawiac o pilce, trzeba by sie choc troche na niej znac - nie trzeba byc znawca aby zdac sobie sprawe z sedziowskich manipulacji , lub EWIDENTNIE" najslabszej grupy jaka dostali niemcy - bynajmniej nie przypadkowo podczas losowania. Cwiercfinal z racji gospodarzenia wywalczyliscie sobie przed mundialem, ale polfinal to i tak stanowczo za duzo. Czwarte miejsce bedzie totalnym znieksztalceniem rozkladu umiejetnosci druzyn z tego mundialu. Lepsi od was a odpadli wczesniej: - ANGLIA - BRAZYLIA - HOLANDIA - ARGENTYNA - HISZPANIA Napewno tez prowadzili byscie wyrownany mecz z nietypowymi druzynami , nie europejskimi: JAPONIA, KOREA, GHANA. Zapewne wyrownany i przegrany mecz - no chyba ze sedzia jak zwykle by pomogl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwi Re: Jak się teraz czujecie Niemcy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:38 Teoria spiskowa dobra na wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Jak się teraz czujecie Niemcy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:26 jak bys sie zapoznal/ zapoznala z wczesniejszymi startami niemcow w mistrzostwach swiata - to bys wiedzial/ wiedziala skad takie obiekcje. przypominam celowe opuznianie meczu ( ostatnie mistrzostwa w ktorych niemcy byli gospodarzami ) , tak aby wybrac sobie jedna z druzyn / z innej grupy w celu grania z nia juz w systemie pucharowym. machlojki z sedziami i wygrany mecz z argentyna, gdzie w poczatkowej fazie przewazala argentyna - nie uznanie bramki , wreczanie kartek ( co w tamtych czasach na taka skale bylo NIESPOTYKANE ) - zreszta, wtedy w lape sedziemu dac bylo owiele latwiejsze i nikt sie nie ludzi ze tamte mistrzostwa byly wynikiem jedynie rozgrywek boiskowych. latka leca, a mentalnosc ta sama - a kuleczki w koszyku cieplutkie i az sie prosily o losowanie. Ten slowacki sedzia musial sporo zainkasowa , skoro tak ewidentnie drukowal mecz z argentyna. Apropo - myslicie ze dlaczego Argentynczycy prali sie z Szwabami po meczu ? Oni dobrze pamietaja ich machloje sprzed lat i dobrze wiedzieli co sie stalo podczas przegranego meczu - kto byl winien i kto byl jego "czarnym" koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem machloje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:26 jak bys sie zapoznal/ zapoznala z wczesniejszymi startami niemcow w mistrzostwach swiata - to bys wiedzial/ wiedziala skad takie obiekcje. przypominam celowe opuznianie meczu ( ostatnie mistrzostwa w ktorych niemcy byli gospodarzami ) , tak aby wybrac sobie jedna z druzyn / z innej grupy w celu grania z nia juz w systemie pucharowym. machlojki z sedziami i wygrany mecz z argentyna, gdzie w poczatkowej fazie przewazala argentyna - nie uznanie bramki , wreczanie kartek ( co w tamtych czasach na taka skale bylo NIESPOTYKANE ) - zreszta, wtedy w lape sedziemu dac bylo owiele latwiejsze i nikt sie nie ludzi ze tamte mistrzostwa byly wynikiem jedynie rozgrywek boiskowych. latka leca, a mentalnosc ta sama - a kuleczki w koszyku cieplutkie i az sie prosily o losowanie. Ten slowacki sedzia musial sporo zainkasowa , skoro tak ewidentnie drukowal mecz z argentyna. Apropo - myslicie ze dlaczego Argentynczycy prali sie z Szwabami po meczu ? Oni dobrze pamietaja ich machloje sprzed lat i dobrze wiedzieli co sie stalo podczas przegranego meczu - kto byl winien i kto byl jego "czarnym" koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubielizac(;) Re: Jak się teraz czujecie Niemcy ??? IP: *.pythia.waw.pl / *.crowley.pl 05.07.06, 11:06 > Po drugie mecz z Argentyna zostal ewidentnie wydrukowany - byliscie gorsza > druzyna i to Argentyna powina grac z Wlochami - ciesz sie z tego co dostales > drogi "niemcu". Popatrz na mecz Włochy - Australia i powiedz, że karny nie był drukowany. :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Slazacy i Niemcy czuja sie lepiej niz polskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:28 swinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adol Re: A jak się czuliscie Polacy ??? IP: *.versanet.de 05.07.06, 09:44 Jak wam dokopali na samym poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RW Re: A jak się czuliscie Polacy ??? IP: *.wrozamet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:50 Dokopali to za duże słowo. Podobnie jak Włosi strzelili bramkę w ostatnich sekundach meczu więc nie wyolbrzymiaj. Polacy byli słabi i te wymęczone 1-0 z Polską to dówd na to że Niemcy są niewiele lepsi. FORZA ITALIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: A jak się czuliscie Polacy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:58 H A - D O K L A D N I E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Lippi to stary lis IP: *.aster.pl 05.07.06, 00:24 Pirlo - zawodnik nr 1 mundialu (plebiscyt) Gmoch powiedział też b. mądrze że zaszła globalizacja w futbolu - style narodowe się wymieszały (i rzeczywiście, ani Niemcy ani Włosi nie murowali bramek jak dotychcczas, więcej atakowali) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYGmoch Lippi to stary lis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:24 Gmoch na pewno tego w taki sposób nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Lippi to stary lis IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 05.07.06, 00:53 NIE WIDZIALEM JACKA ZE 20 LAT.....CZY SZCZENA JESZCZE BARDZIEJ MU WISI? Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk jjj - szczena Gmocha 05.07.06, 02:25 wiesz, zaookraglil sie Gmoch na stare lata po bokach i ta szczena teraz tak nie razi jak kiedys za mlodu, a poza tym mniej sepleni - moze moglby Prezydentowi Kaczynskiemu rekomendowac swego logopede :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIger Engel, po co sie wypowiadasz???? IP: *.bb.online.no 05.07.06, 00:55 Engel po co sie wypowiadasz, jestes skonczonym trenerem i powinienes trzymac te swoje brudne lapy precz od naszej pilki! Nie gadaj mi tu o lawce rezerwowych bo sam gowno zmieniales jak nam nie szlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano [...] IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werter Brawo Italia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:26 Z całego serca kibicowałem Włochom, prawda jest taka, że niemiecki sen musiał się wreszcie skończyć bo w rzeczywistości nie mają mocnej drużyny. Nie wyzywajcie ich jednak i nie mieszajcie z błotem bo pokazali że serce do gry i wolę walki mają ogromną i przynajmniej za to należy im się szacunek. Chciałbym aby taką waleczność posiadała polska drużyna, która podobnie jak niemiecka złożona jest z przeciętniaków. Chciałbym aby za 4 lata przeciwko Włochom stanęła nasza drużyna, walczyła o każdy centymetr boiska....i zwyciężyła Pozdrawiam wszystkich PS. Mój wymarzony finał w Berlinie - Włochy vs. Portugalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate.g Re: Brawo Italia IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.06, 02:20 Dokladnie tak jak rzekles Werter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBASTIAN Re: Lippi to stary lis IP: *.cybersurf.com 05.07.06, 01:24 jESZCZE TYLKO PODAJ RACJONALNY POWOD , CZEMU ICH TAK NIE NAWIDZISZ- BO SAM PEWNIE NIE WIESZ DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A po co... Re: Lippi to stary lis IP: 85.195.123.* 05.07.06, 01:32 ... przejmować się takim ^&*($%$^? Kuracja na "4 pancernych" i prlowski etos walki zrobiły mu serwatkę z mózgu i nawet nie wie, że niemiecka publicznośc zyczyła polskiej drużynie wyjscia z grupy i w ogóle była najlepszą publiką, kibicowali naprawdę wspaniale, klaskali Włochom po zakończeniu meczu mimo własnej przegranej. Jakis kolejny faszi spod znaku radyja i flejmer internetowy. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatta Re: Lippi to stary lis IP: *.provider.pl / *.provider.pl 05.07.06, 01:38 a ja nie mam nic do Niemców, ale zawsze kibicuję Włochom. Super byłoby, żeby zagrali z Portugalią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek.xxl Re: Nienawidze Szwabow, dostali w dupe i jestem.. IP: *.206.112.165.telsat.wroc.pl 05.07.06, 01:35 tacy niektórzy z was własnie są, prymitywni i juz. ot, nienawidzi i tyle, i to jest wasze jedyne szczęście. ja kibiciowałem Niemcom, ale to ma mało do rzeczy, bo jak by wygrali, to nie wypisywałbym ze "makaron w dupę dostal i to tyle na 2006". jeśli macie takie ciasne umysły, to pójdźcie sobie do knajpy osiedlowej i pogadajcie z kumplami, a tu dajcie sie wypowiadać ludziom, którzy mają trochę więcej do powiedzenia. byle komuś dokopano, kogo się nie trawi, tak się niestety często objawia typowo polska ciasność umysłowa. Ja np. nigdy specjalnie nie lubiłem włoskiej piłki, ale przyznaję, ze byli w sumie lepsi i że zagrali naprawdę dobry mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
mtb77 Re: Nienawidze Szwabow, dostali w dupe i jestem.. 05.07.06, 01:55 > bo jak by wygrali, to nie wypisywałbym ze "makaron w dupę dostal i to tyle na > 2006". Nie jestes winien temu, ze ich nie lubia. Nie zaprzeczysz ze sedziowie od poczatku im pomagali, najbardziej w meczu z Argentyna. To musialo obudzic niechec. Mnie najbardziej ubodlo rzucanie plastikowymi kubkami w lezacego na noszach bramkarza Argentynskiego, gwizdanie na hymnach Argentynskim i Wloskim, cala nagonka w prasie (pizza Arivedercii itd...) i to ze nie grali fair - nie oddali wybitej pilki wlochom, gdy lezal ich kolega z druzyny. W sumie Podolskiego lubialem, za to ze potrafil dac wyraz temu, ze pochodzi z PL. Klose niestety zachowal sie - nazwe to bez ogrodek - jak ostatnia swinia! > Ja np. nigdy > specjalnie nie lubiłem włoskiej piłki, ale przyznaję, ze byli w sumie lepsi i > że zagrali naprawdę dobry mecz. Ja tez nie lubialem, ale od meczu z Hiszpania graja fajna mogaca sie podobac pilke, i kibicuje im w finale i Ciebie tez do tego zachecam! Pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Nienawidze Szwabow, dostali w dupe i jestem.. 05.07.06, 02:15 jaka to ciekawostka, ze tylko na polskim forum pisze sie o tendencyjnym sedziowaniu meczu Argentyna Niemcy. Te zarzuty wynikaja z irracjonalnej nienawisci. A to jest przeciez sport, ktory ma zblizac ludzi. Jednak po polskich stadionach widac, ze jest wrecz odwrotnie. Gratulacje dla Włochow i rowniez dla Niemcow. Mecz był super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RW Re: Nienawidze Szwabow, dostali w dupe i jestem.. IP: *.wrozamet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:52 Jasne. Abondanzieri musiał zejść z boiska bo się spocił a Klose pomagał mu się podnieść. Przestań p*******ć. Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 A czytasz jakies inne fora? 05.07.06, 10:00 Ze tak pieprzysz, ze jedynie na polskich? No chyba, ze czytasz niemieckie wypociny - ale coz, tutaj TV nakreca narod, a narod nakreca bande nieudacznikow (z Ballackiem na czele), zeby sie zainwestowane EUR'o jak najwiecej zwrocily. Wystarczy obejrzec mecze na niemieckiej TV! Jak ktos rozumie belkot komentatora, to nie ma wyjscia jak wylaczyc fonie, bo takiego pieprzenia i nieobiektywizmu, sie nie da wysluchac :-( Anyway, mam w pracy wiele narodowosci (a pracuje w Stuttgarcie) i oprocz niemcow, nikt nie ma zadnych watpliwosci, ze sedziowie drukowali im mecze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: A czytasz jakies inne fora? IP: 193.108.194.* 05.07.06, 10:45 racja brachu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubielizac(;) Re: A czytasz jakies inne fora? IP: *.pythia.waw.pl / *.crowley.pl 05.07.06, 11:13 Hyh, a Włochom z kangurami to nie wydrukowali karnego w 93 minucie? :> Odpowiedz Link Zgłoś
jaloff Re: Nienawidze Szwabow, dostali w dupe i jestem.. 05.07.06, 02:08 Zgadzam sie z Toba w zupelnosci, ale przyznac musisz, ze ne ma nic przyjemniejszego, niz to, ze to wlanie Niemcy("specjalisci od wygrywania meczow nie do wygrania" w koncowkach) w takich wlasnie okolicznosciach przyrody odpadli z walki o puchar. Pozdrawiam PS. i nie chodzi mi wcale o mecz z Polakami;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk A nie mierzi Cię zachowanie Niemców? IP: 195.136.151.* 05.07.06, 08:14 Dogadali się już z Rosjanami (Jak w Rapallo) pozbyli się problemu II wojny zrzucając częśc ludobójstwa na inne nacje i zaczynają powoli w swoich gazetach wypisywać rzeczy w stylu rasa panów. A to ze Polacy to złodzieje a to że Włosi to nieroby i pasożyty. Zdusili do minimum krzyk po pomocy jakiej im udzielił sędzia w meczu z Argentyną, bo dla nich tylko zwycięstwo się liczy. Włosi rozegrali to w mistrzowski sposób. Dali Niemcom nadzieję a potem strzelili dwie barmki tak późno, że sędzia nie zdołał już nic zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Nienawidze Szwabow, dostali w dupe i jestem.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:28 NIe przesadzaj - ta typowo Polska cisnosc umyslowa, jest taka sama jaka nas raczy typowo niemiecka ciasnosc umyslowa. Popatrz sobie np. co brukowiec FAKT wypisuje i jak bardzo odbiega to od Polskich standardow ( a jak bardzo przypomina Niemieckie chamstwo ) Niemcy otrzymuja dokladnie to na co zasluguja i na co zaslugiwali - wielu ich nie lubi, a Polska ma nieszczescie z nimi sasiadowac. Owiele bardziej wole Wlochow, a ich pilka zarowno klubowa jak i reprezentacyjna bije Niemcow TOTALNIE. WLOSI Powinni wygrac w normalnym czasie gry - poprzeczki i slupki ratowaly niemiecki zespol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noik "Kibic" i "Lippi" to osly!!!!!!!!!!!!! IP: 141.117.77.* 05.07.06, 01:56 nie mam nic wiecej do powiedzenia, oprocz tego ze Wlosi grali niesamowicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: Lippi to stary lis IP: *.lns4-c12.dsl.pol.co.uk 05.07.06, 01:57 Nienawisc to brzydka rzecz. jestem szczesliwy ; widzialem niezly mecz w kopana. Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Lippi to stary lis 05.07.06, 02:09 Kocham Zidana i Henriego , ale marze o MS dla Portugalii , czy jest jeszcze ktos taki?Small is beautiful - isn` t it?A jeszcze bardziej bjutiful jest Figo... i Ronaldo , sorry , jestem tylko kobieta , i od paru lat kibicuje Portugalii , ktora pokonala Anglie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate.g Re: Lippi to stary lis IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.06, 02:18 Ja tez wole Portugalie od Francji. I tez sie ciesze, ze pokonala Anglie. Ale nie lubie Figo. Moglby byc final Wlochy - Portugalia, ze zwyciestwem Wloch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Lippi to stary lis IP: *.evolution.net.pl / *.evolution.net.pl 05.07.06, 02:14 To szczęśliwy dzień! Też nie cierpię Niemców! Wyzywać ich nie będę po prostu ich nie znoszę i już. Od zawsze przeciw nim! Jak ktoś ma z tym problem to jego ból. Włosi byli lepsi pod każdym względem. A kibice po meczu nie klaskali Włochom tylko swojej drużynie to raz, a dwa - rzucając czym popadnie w bramkarza Argentyny gdy go wynosili na noszach pokazali, że są tanimi kibicami. Tak jak ich prasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Lippi to stary lis IP: *.static.pacific.net.au 05.07.06, 02:36 Gratulacje dla Wlochow! Byli oni zdecydowanie lepsi od Niemcow. Portugal to win!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Francja nastepna! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 05.07.06, 03:00 Zostal jeszcze jeden wrog Polski i swiata Anglo-Saskiego - to Francja. Zarowno Italia jak i Portugalia sa dobra alternatywa. Katolicy gora!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Katolickie narody sa gora!!!!!!!!!!!! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 05.07.06, 03:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: Lippi to stary lis IP: *.magma-net.pl 05.07.06, 03:53 Niemcy zrobili ile mogli, nie mieli tak silnej druzyny jak Wlosi, w kazdym badz razie szacunek dla Klinsmanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italianfan Brawa dla obydwoch druzyn:) IP: *.user.start.ca 05.07.06, 04:50 Forza azzurri! Forza Italia! Duze brawa dla zwyciezcow i pokonanych:) Brawo Italia! Brawo Niemcy! Zawodnicy z obydwoch druzyn stworzyli piekne,wspaniale pilkarskie widowisko. Niemieccy fani chyba na mnie sie nie obraza jesli powiem ze wygrala druzyna lepsza. Druzyna lepsza w tym meczu byli pilkarze z reprezentacji Italii. Campionato mondiale, World Cup czeka na reprezentacje Italii:) Forza azzurri! Forza Italia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gattuso Re: Lippi to stary lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 04:58 and the best was angela merkel tryin' to get attention of romano prodi in the vip's while high peak of the game in the extra time - he wasn't even listening to her when watching SQUADRA AZZURA in action! soooo cooool!! FORZA ITALIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dziwny portal?! wlazi dupy! czy idioci? IP: *.sympatico.ca 05.07.06, 05:21 na tym portalu,w sekcji wyniki meczow , gdy przejdziemy do informacji co bedzie w ciagu najblizszych 4 dni - znajdziemy,iz Niemcy 8 lipca maja sie spotkac ze zwyciezca meczu Francja/Portugalia! to sie nazywa byc "przewidujacym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lippi to stary lis IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 05.07.06, 06:24 Klinsman powiedzial to byl PECH - no i dobrze mają to na co zasłużyli !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Lippi to stary lis IP: *.albyny.adelphia.net 05.07.06, 08:08 tez dodam cos o siebie. zawsze kibicowalem Niemcom i nic tego nie zmieni, w naszym kraju sa, moi mili, osoby, ktorych dziadkowie nie mowia nawet po polsku! I co - i to znaczy, ze jestesmy inni, gorsi?? Pracujemy, placimy podatki na ten niewatpliwie niezle schorowany kraj, staramy sie byc Polakami, ale w dziecinstwie niejednokrotnie pierwsze slowa, jkaie wypowiadalismy, byly po niemiecku!! Wlosi byli lepsi, Niemcy maja przecietna druzyna zlozona z mlodych, niedoswiadczonych i nieogranych w duzej mierze zawodnikow. Nie mowie o Ballacku - Abramowicz pewnie wlosy z glowy rwie, gdyz ten koles takiemu Mirkowi nie dorasta do piet i wczoraj zawiodl najbardziej!! Ale tyle nienawisci, prostactwa i buractwa, ile maja w sobie niektorzy Polacy, nie widzialem nigdzie!! Bylem w Niemczech na finale Euro 96, uwierzcie mi, tam tez sa niezle swiry, ale oni sport traktuja inaczej!! Nikt nie wraca do Adolfa, nazi i innych otoczek zaprzeszlych wasni!! Czesi ze zrozumieniem przyjeli porazke, imprezowalismy razem i nikt tak nikogo nie wyzywal!! Sorry, kiedy to sie zmieni???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Per Re: Lippi to stary lis IP: 80.54.27.* 05.07.06, 08:14 Jak swiat swiatem nigdy niemiec polakowi bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germany tfu Re: Lippi to stary lis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:45 zmieni się to wtedy, kiedy tacy jak ty opuszczą nasz kraj, wg ciebie schorowany...wracaj do swojej zdrowej - nazi ojczyzny ps.dobry niemiec - to martwy niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUPER WŁOCHY!!!!1 to był pech?? klinsmann ty miałeś pecha bo się IP: *.chello.pl 05.07.06, 08:16 urodziłeś niemcem Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Historia podziękuje Włochom. 05.07.06, 08:17 Przynajmniej na jakiś czas powściągnęli zapędy Niemców. Dogadali się już z Rosjanami (Jak w Rapallo) pozbyli się problemu II wojny zrzucając częśc ludobójstwa na inne nacje i zaczynają powoli w swoich gazetach wypisywać rzeczy w stylu rasa panów. A to ze Polacy to złodzieje a to że Włosi to nieroby i pasożyty. Zdusili do minimum krzyk po pomocy jakiej im udzielił sędzia w meczu z Argentyną, bo dla nich tylko zwycięstwo się liczy. Powoli zaczynało wyglądac na to że scenariusz będzie podobny jak po Olimpiadzie w Berlinie gdzie też robili wszystko co etyczne i nieetyczne aby osiągnąć sukces. Włosi rozegrali to w mistrzowski sposób. Dali Niemcom nadzieję a potem strzelili dwie barmki tak późno, że sędzia nie zdołał już nic zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Lippi to stary lis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:19 i całe szczęście, że pojechali do domu, choć to niedaleko... Gdyby nie sędzia to Argentyna grałaby przeciwko Włochą, ale wiadomo, że piwo, kiełbaski, pełne nie schodziłyby tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Szwabowie zyja w Schwarzwaldzie 05.07.06, 08:24 i nie sadze aby taki przydupas Kaczynskiego, ktory to nigdy nie byl zza granica wojewodztwa, wiedzial cokolwiek o tym regionie i tych ludziach. Nienawisc do nieznanych rzeczy ogranicza postep i powoduje brak erekcji, a bycie szczesliwym bo innym cos sie nie udalo jest choroba wyssana z mlekiem matki i przeniesiona przez plemniki ojca. Pozdrow ich ... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Obecny nazizm Niemców widać nie tylko w Szwarcwald 05.07.06, 08:44 Obecny nazizm Niemców widać nie tylko w Szwarcwaldzie. To tak dla ścisłości. Chyba ktoś musi być ślepy jak nie widział jak sędzia drukował mecz Niemcy-Argentyna, i nie odgwizdał rzutu karnego na Rodrigezie (co skończyło by mecz na 2:0 dla Argentyny), nie mówiąc o tym jak Klose wchodził nogami w bramkarza Argentyny (co ostatecznie spowodowało zniesienie go z boiska - a rzucanie kubkami w kontuzjowanego bramkarza to szczyt chamstwa). Poza tym - Niemcy wygwizdali włoski hymn (nie tylko włoski na tych mistrzostwach...) - to Włosi strzelili im 2 gole. I "alles ist kaput!". Viva Italia !!! P.S. Tak, to prawda - wielu Polaków (i nie tylko Polaków) cieszy się z porażki Niemców - bo oni często gęsto uważają się za lepszych (nie chce pisać o "ubermensch'ach") i obrażają inne nacje/narody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Obecny nazizm Niemców widać nie tylko w Szwar IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.07.06, 10:21 Nie uwazam sie co prawda za Übermensch ale na pewno za kogos lepszego od Ciebie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Nie ma faszyzmu niemieckiego poza historia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:50 wspolczesny Nazizm i Faszyzm tworza wybitnie w PL to tu szyje sie najwiecej faszystowkich mundurow i tu faszysci zasiadaja w rzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Obecny nazizm Niemców widać nie tylko w Szwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:32 Wiec lepszym nie jestes. Typowy pseudo folksdojcz. Na dodatek id1ota - zabral sie za obrone honoru niemcow... Tyle ze zapomnial o jednym - oni nie maja honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreg A za co kochać Włochów? IP: 217.153.73.* 05.07.06, 08:41 Za to ,że daleko mieszkają od nas??? Ta nienawiść do wszystkich sąsiadów to już sie robi żenująca: Rosja be,Niemcy be,Czechy be,Ukraina be....stuknijcie się trochę w czółko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Do Drega IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 05.07.06, 09:16 Dreg, bądź sprawiedliwy. Bywam często na forum i nie przypominam sobie żeby w ostatnich latach ktokolwiek twierdził, że "Czechy be, Ukraina be". Rosja solidnie pracuje na swoją ocenę "be". A Niemcy? No cóż, stereotypy trudno wyeliminować (to co się stało w stosunku do Ukrainy to cud). I sam pewnie przyznasz, że dotyczy to zarówno Polaków jak i Niemców. Jestem zdania, że uczcucie nienawiści jest destrukcyjne przede wszystkim dla tego, który nienawidzi. Nienawidzony czuje się znacznie lepiej. Głupotą jest (o ile uczcucia mogą być głupie) nienawiść do innego narodu. Ja nie odczuwam nienawiści ani do Niemców, ani do Rosjan. W mojej ocenie Polacy bardzo korzystnie zmienili i zmieniają swoje nastawienie do sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Do Drega IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 10:57 i musze dodac, ze zmiana ta jest coraz bardziej zauwazalna, bo podrozujemy i sereotypy zaczynaja brac w leb problem z Niemcami (ale tylko niektorymi) jest taki, ze oni w przciwienstwie do Czechow, Wlochow , Ukraincow, Rosjan i innych narodow maja taki brzydki nawyk wytykania wad, zeby sobie poprawic humor, polepszyc swoje "JA" i chociaz przez chwile czuc sie lepiej od kogos. Ale to taki ich kolorty chyba, bo miedzy soba tez tak sie zachowuja. Np. tutaj gdzie ja mieszkam mowia o miejscowosci polozonej niedaleko "Wo die bloede wohnen" (gdzie glupcy mieszkaja) i na kazdym Fescie nie omieszkaja im tego przypomniec i sie z nich brzydko (jak dla mnie to nawet wulgarnie) ponaigrywac. Widac,taki niemiecki koloryt, brak taktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Re: Do Drega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:12 Rzeczywiście, Niemcy mają sposób bycia, a szczególnie dowcip, finezyjny jak młot pneumatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badziewiak Re: Lippi to stary lis IP: *.res.pl / *.res.pl 05.07.06, 08:47 Niemcy przegrali i prawidłowo bo to naprawde nie była drużyna na mistrza świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re:!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:03 FORZA ITALIA!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś