leszeksa rozpieprzyc całą klikę "fachowców" w pzpn 12.07.06, 00:36 "wilkich" znawców, trenerów, sprzedawczyków, działaczy, prezesów, łapówkarzy... to może sie coś zmieni, a tak to będą robić wszystko aby Leo nie pomógł, bo przecież oni są "naj" - BANDA PZPN, STARYCH DZIADÓW, Z CHOROBĄ ALZHEIMERA, POPAPRAŃCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski trener Jak Piechniczek i inni beda utrudniac zycie nowemu IP: *.dsl.sfldmi.sbcglobal.net 12.07.06, 00:39 To beda dopiero jaja, hahahaha Piechniczek, Boniek i pznp beda zwalczac nowego trenera - beda cyrki Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Jak Piechniczek i inni beda utrudniac zycie n 12.07.06, 01:07 Gość portalu: polski trener napisał(a): > To beda dopiero jaja, hahahaha > Piechniczek, Boniek i pznp beda zwalczac nowego trenera - beda cyrki Powiem krotko Zmije juz sycza Odpowiedz Link Zgłoś
papki Ci zidiociali pzp'nowcy, trenerzy... 12.07.06, 00:48 bedą robić co tylko sie da, aby przeszkodzic LEPSZEMU. Taka Polska szkoleniowa myśl, sami nic nie zrobią, bo i po co, lepiej gadać, gadać... jak to Kazimierz Górski... a po co Ktoś znający sie na rzeczy ma coś osiagnąć (jeśli jest to w ogóle możliwe z tymi trampkarzami co są w obecnej kadrze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Wnioski są proste. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 12.07.06, 01:00 Czy to tak trudno zrozumieć, że polscy trenerzy są do niczego? 1. Panie Strejlau. Jeśli zagraniczny trener ma trudną sytuację, bo "presja wyniku jest ogromna", to pomnij pan, że w Chinach to może i była "presja wyniku na zagranicznym trenerze", ale pan byłeś kiedyś "niezagranicznym" trenerem reprezentacji Polski i bez "presji wyników" zrobiłeś pan dużą kvpę. 2. Moje spostrzeżenie po "oszałamiających sukcesach polskiej myśli szkoleniowej" na ostatnich dwóch MŚ jest następujące: dopóki do meczów eliminacyjnych przygotowywali polskich zawodników zagraniczni trenerzy klubowi a "polska myśl szkoleniowa (Engel, Janas)" zajmowała się nimi tylko 2-3 dni przed meczem - jakoś te eliminacje szły; jak przed mistrzostwami "polska myśl szkoleniowa" zabrała się za trenowanie piłkarzy przez kilka tygodni - ci sami zawodnicy, którzy w eliminacjach grali walecznie i dynamicznie, na mistrzostwach grali jakby im kolana do obojczyków poprzyrastały. Wniosek: Engel i Janas przez całe eliminacje korzystali z pracy zagranicznych trenerów klubowych, a swoją pracą wyprodukowali dziecko specjalnej troski i kompromitowali Polskę na oczach całego świata. Ich "myśl szkoleniowa" sprowadziła się do ubrania kilkunastu facetów w reprezentacyjne koszulki i zepsuciu wszystkiego innego. 3. Panie Piechniczek. Ja wiem, że człowiek na starość dziecinnieje i głupieje, ale pan starzejesz się w tempie zastraszającym. 4. Leo. Uważaj na przyjaciół. Z przeciwnikami poradzisz sobie o wiele łatwiej. Kibice są z tobą! Kibice wybaczą porażkę, jeśli tylko dostrzegą, że pracujesz rzetelnie i sensownie. Pamiętaj, że trener siatkarzy - Lozano miał pełne poparcie kibiców gdy wyrzucał z reprezentacji "miszczów", którym się we łbach poprzewracało. Ma to poparcie do dziś mimo, że mistrzostw Europy nie zawojował. Dlaczego? Bo kibice widzą sens w jego pracy i walkę jego zawodników. A że ktoś musi przegrać mecz,... To jest sport! Gramy dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciniak Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.06, 01:11 Lato bredzi jak wszystkie te dziadki ze zwiazku (podtrzymywać polską myśl szkoleniową) A dokad ta polska mysl szkoleniowa doprowadzila nasze kluby? Jak dlleko doszedl Lech P. w pucharze INtertoto, to wlasnie wyniki polskiej mysli szkoleniowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.acn.waw.pl 12.07.06, 01:14 Dlaczego byli trenerzy, niekatywni zawodowo od lat, tacy jak Piechniczek, Apostel czy Strejlau w ogóle mają czelność zabierać głos na temat współczenego futbolu? Na kanapę, dziady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: 82.139.52.* 12.07.06, 01:35 Zebrały się "wielkie autorytety" polskiej piłki z panem Lato z SLD na czele i będą dyskutować nad czymś o czym wiedzą na stadionach wszyscy kibice! Wam chce się układów i powoływania tych zawodników, których menadżerowie mają lepsze dojścia do danego trenera. Rację ma Zbigniew Boniek! Najwyższy czas sięgnąć głębiej do kasy i znaleźć środki na szkoleniowców trampkarzy! Z tym jest tak jak w czasach PRLu gdzie w najmłodszych klasach uczyli "nauczyciele" po Liceach i stąd mamy teraz takiego Grzegorza Lato, piewcę PRL-u i PZPR-u. Dopiero później doszli do wniosku, że w klasach 1-3 powinni uczyć wykształceni nauczyciele ponieważ "czego się Jaś nie nauczy, tego Jan nie bedzie umiał" i zaczęto kształcić nauczycieli nauczania początkowego. To samo jest z trampkarzami. Szkoleni przez przypadkowych instruktorów, którzy uprawnienia robili "przy okazji" np na uczelniach AWF-u, a przypadkowe sukcesy tylko zamazywały ten pognębiający się obraz nędzy i rozpaczy! Nie bedę więcej pisał o tej całej machinie łapówek, układów, skostniałych PZPR-owskich układzików i spotkań, braku infrastruktury itp itd bo o tym dobrze opowiadał Boniek, który ma też rację w tym, że cały ten układzik "polskiej myśli trenerskiej" - jak to ujął "wielki" Piechniczek - chce utopić pomysł zagranicznego trenera i podawać przykład na przyszłość, że nawet takiemu komuś się nie udało więc po co przepłacać (odrazu zatrudnić Dosię z reklamy - po co przepłacć?). Pie.szyć się we własnym sosie i zarabiać ogromne pieniądze na lewiznach, meczach, transferach, prowizjach od menadżerów, "poszukiwaczy" talentów, prawach do transmisji, rozprowadzaniu biletów na mecze reprezentacji, zakładać biura podróży, podpisywać kontrakty reklamowe, a za wszystkim stoi kasa, kasa, kasa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiom22 Boniek i Lato to Stare Dziady... IP: *.ipt.aol.com 12.07.06, 02:13 Mlodzi kibice przy pomocy przychylnej prasy wygrali!!! i benda wygrywac dalej z nowa reprezentacja Beenhakkera. Swietny szkoleniowiec to podstawa, a takim wlasnie beenhakker jest! przecietni szkolenowcy nic nie wygrywaja... Maurinho, Capello, Lippi i Beehakker tez do nich nalezy... a nie Janas, Boniek czy Wdowczyk. A wszystkie dziady jakto dziady "bylem za opcja krajowa..." juz nam tych skorumpowanych opcjii krajowych wystarczy... dziekujemy... Polska Napewno! bedzie grac duzo lepiej... Boniek: "...możemy "spalić" zagranicznego trenera. Nawet jeśli awansujemy do mistrzostw Europy, do pewnie dostaniemy lanie w turnieju finałowym, bo nam brakuje dobrych zawodników." i tu 1sza pomylka... polsce wcale nie brakuje dobrych zawodnikow, mamy ich napewno wiecej niz T&T... a z tego co pamietam to polska ze szwecja bardzo dawno nawet nie zremisowala. trzeba tylko dobrze polskich zawodnikow wybrac z zmotywowac! To prawda zeby nie spalic tego trenera ale to zalezy od wynikow kibicow i prasy a nie skorumpowanych urzednikow... i garstki staruszkow ktorzy kiedys dokonali czegos wiekiego (jak na polska pilke) Lato: " Powinniśmy trzymać się naszych nazwisk, podtrzymywać polską myśl szkoleniową. " - tego kardynalnego bledu chyba nie musze komentowac... Lato: " Na razie trudno jest powiedzieć czy to dobry wybór. Piłkarze się przecież nie zmienią, nagle nie zaczną grać lepiej. - a to tez jakas nieciekawa wypowiedz wiekiego pilkarza... Jako to sie nie zmienia??? i jakto nie zaczna grac lepiej??? przecierz to powinno byc oczywiste ze sie zmienia i zaczna...grac lepiej dla swiatowej klasy trenera i kibcow... tak dobrej decyzji w POLSCE!dawno nie bylo i to listkiewicz ja podja kto by pomyslal... i to w wmiare szybkim tepie... PZPN PZPN... organizaja organizacja... co ma piernik do ...dobrze zmotywowanych dobrze wyszkolonych i ustawionych polskich pilkarzy na boiskach... Nareszcie... Czeka nas ciezka grupa... ale mamy szanse grac jak Holandia lub Real Madryd... jak pilkarze sie do gry przylorza... i jestem optymista ze to wlasnie beenhakker poprowadzi polske do 1-szych naszych ME!!! IREK.... JELEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noik Boniek!! co ty teraz cholera mowisz!! ty tez przec IP: 141.117.77.* 12.07.06, 02:28 przeciw??? najpierw mowisz ze w PZPN sie nic nie zmienia... To dzisiaj, to przynajmniej jakas zmiana...Fakt ze liga 'umiera',ale co..?? Masz jakas inna rade??? A tak to wygladasz jak Piechniczek i Lato , ktorzy tylko gadaja ze woleli by jakiegos z kraju...no i jeszcze Engel w sztabie..po cholere on??? On juz przegral i przydaloby sie takich ludzi wysylac na emeryture a nie trzymac ich aby przypominali lata..kryzysu. Zawiodlem sie na Tobie, Panie Boniek....--i jak tutaj odbudowywac Polski futbol??---dodam jeszcze komentarz typu--jak wejdziemy na mistrzostwa europy..to dostaniemy baty--to moze po cholere wogole grac!!!???? ku..a!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prpr Re: Boniek!! co ty teraz cholera mowisz!! ty tez IP: *.acn.waw.pl 12.07.06, 02:43 bo zmieniać PZPN należy tak długo, jak długo nie dorwie się ktoś do koryta. Wtedy nagle kończy się pomstwoanie, bo skoro klub znajomych królika wymienił klub znajomych dziurewicza, to teraz trzeba dbać o stołki i nagle polska myśl szkoleniowa jest 'bene', jak stwierdził obeznany z lingua italiana Boniek, który osiągnął taki sukces z naszą reprą że nic tylko andiamo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.zol.univ.szczecin.pl 12.07.06, 02:47 jestes głupi piechniczek gejjjju i tyle . pozdrawia warszwka i szcecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBBA Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.planters.net 12.07.06, 02:53 Wyboru dokonali dziennikarze. Już tyle czasu pisaliście o ściągnięciu trenera zza granicy, w nim upatrując ratunku dla polskiej piłki. Opinia publiczna też w to uwierzyła. Zobaczymy jak będzie. Ciekawe co napiszecie jak eksperyment się nie uda. Glupi lato i inni, nie znaja opinii publicznej? To nie dzinnikarze dopominali sie dobrego trenera bez "kolesiow" to Polskie spoleczenstow o to sie dopominalo... dzinnikarze tylko wpisali to na papier!. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiob1 Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas 12.07.06, 07:21 Piechniczek również powinien podać się do dymisji,jeśli nie widział nic złego w Janasie i trzymał się go jak pijany płotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka_dziwaczka Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.07.06, 07:34 Ale za Janasem przemawiaja te no "wyniki" z Elminiacji ! Przeciez nic nie zatrze wygranej z Azerbejdzanem, Walia, Irlandia Polnocna, Austria. A to, ze te druzyny paletaja sie w okolicach 100 miejsca w rankngu FIFA "eksperci" z panem Piechniczkem nie widza. Dobrze, ze na asystenta nie dali Majewskiego bo dodatkowo by sie skompromitowali. Coz, trener nowy - gady stare. Moze minister Lipiec zdymisjonuje te "swiete krowy", kaste skladajaca sie z bylych trenerow i pilkarzy z lat 1974 - 1982. Heh a najlepszy jest Klejdinst i jego tzw. "bank informacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koper-Warszawa Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.orange.pl 12.07.06, 07:55 Panie trenerze i inni notable Polskiej Piłki !!!!!!!! BŁAGAM !!! - przez dwanaście ostatnich latach pokazywaliście POLSKĄ MYŚL SZKOLENIOWĄ !!!!. Dajcie może szansę INNYM !!!!!!!!. PROSIMY !!!!!. Bo piszę to nie tylko w moim imieniu, ale sporej liczby znajomych i kibiców. Koper Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjbic Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.katowice.agora.pl 12.07.06, 08:01 dobrze sie stalo bo nie bedzie ukladow i reklam typu gozdzikowa pzypomina na Kac etopiryna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 12.07.06, 08:04 Piechniczek stary capie wynos sie na rente wez Janasa Listka Bonka i reszte tych szubrawcow z PZPN i mozecie trenowac w Amazoni plemiona ludozercow a nie wpier-alac sie ludziom ktorzy chcom po was posprzatac i cos z tej zalosnej zbieraniny zrobic i odbudowac to co wy zniszczyliscie .A jak chcwsz za zasugi siedziec na stolku to jedz do Moskwy tam dajom Wolge , ale do przeplyniecia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee tere fere IP: *.prawo.uni.wroc.pl 12.07.06, 08:09 Tylko trener Czech po prostu przegrał z lepszymi albo przez kontuzje a nasz trener drugi raz z rzędu po swoich kardynalnych błędach, które widziała cała Polska a komentowały nawet gospodynie domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic jeżeli mamy dobrych trenerów to dlaczego nie mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:43 dobrych piłkarzy? Mamy również utalentowanych piłkarzy. Dlaczego wieć Ci dobrzy trenerzy których ponoć u nas pod dostatkiem, nie zrobią z nich piłkarzy na europejskim poziomie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xadi "Piłkarze się przecież nie zmienią" - co za bzdura IP: 217.193.134.* 12.07.06, 08:59 Pan Lato przeszedł samego siebie - po co zagraniczny trener, skor piłkarze się nie zmienią. Po co w ogóle trener, po co w ogóle treningi? Dżiiiz Odpowiedz Link Zgłoś
inu1 Re: "Piłkarze się przecież nie zmienią" - co za b 12.07.06, 09:06 Pan Piechniczek chyba nie pomyślał i coś mu się "wymskło". Dla mnie wypowiedź, że "zmieniono trenera na zgranicznego, aby sie wokół polskiej piłki wyciszyło" świadczy o tym, że tak naprawdę chodziło o zamknięcie gęby dziennikarzom i oczyszczenie sobie przedpola na przyszłość, aby można było w tym intratnym układziku nadal trwać. Wymieniliśmy Janasa, nas już nie ruszą, bo przecież zareagowaliśmy elastycznie. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic A Kto to jest Grzegorz Lato? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.07.06, 09:13 Jakie on ma osiągnięcia w trenerce, żeby tak się wypowiadać? Widać dobre samopoczucie i ignorancja naszych "znafców" zdaja się nie mieć końca:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mishak senator LSD :) chyba..a moze PiSuaru?nie wiem:) IP: 195.117.240.* 12.07.06, 14:05 ale senator:)i taki imbecyl polskie prawo tworzy.... ja pier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyferos Polska "myśl" szkoleniowa.. IP: *.robbo.pl 12.07.06, 09:15 Emeryt G. Lato (z SLD), twierdzi oto, ża "powinno się podtrzymywać polską myśl trenerską".Jaką myśl trenerską? Wprawdzie rzeczywiście nie ma w Polsce wybitnych piłkarzy na pęczki ale czy są dobrzy trenerzy? Bynajmniej żaden polski trener nie pracuje w dobrym, zagranicznym klubie. O takie tuzy polskiej myśli szkoleniowej :) jak Piechniczek, Strejlau, Apostel czy Engel jakoś nie biją się Juventus, Barcelona ani nawet kluby z 2 Bundesligi (a każdy, kto oglądał jej rozgrywki wie, że pełno tam kopaczy i kopaniny).Ale za to zawsze warto podtrzymywać ubecko-kolesiowski układ. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorpl2005 Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas 12.07.06, 09:16 Nie, sluchajcie jak czytam opinie tych medrkow w stylu Piechniczka, Laty to mnie krew zalewa. Lato mowi o jakiejs polskiej mysli szkoleniowej???! Co to do cholery jest? Czy te zenujace mecze ostatnich dwudziestu lat, to jest polska mysl? Panowie, uwierzcie mi, cale moje zycie nie mialem okazji podziwiac dobrze grajacej polskiej druzyny (z wyjatkami meczow Trenera Engela). W wiekszosci te mecze byly po prostu masakrycznie zle!!! Czy to ma byc ta mysl? Ludzie, czy Wy wiecie, ze ja podczas meczu z Kostaryka, bylem bliski strzelenia sobie w leb, ze wzgledu na ta krew, ktora mnie zalala? Przy kazdej akcji wychodzilem z siebie i stawalem obok, zeby sie uspokoic. Kurna, jak sie widzi jak Kosowskiemu odskakuje pilka na 4 metry, Szymkowiak traci glowe w momencie kiedy dotknie pilki, a Jop kompletnie nie wie jak ma kryc, to jak tu sie nie wkur..c Ten nieszczesny mecz z Kostaryka, kazal mi przeklnac palanta Janasa, bo skoro przez tak dlugi czas nie potrafil sklecic druzyny, ktora chociaz biega, to nie bedzie potrafil tego zrobic, chocby przez nastepne 3 dziesieciolecia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitr Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:35 Piechniczkowi zatrzymał się zegarek w 1986 roku!!!Jego myślenie powinno się ukierunkować na emeryturę a nie mącenie, bo nowy trener nie będzie się słuchał myśli trenerskiej z "tamtych lat" tylko będzie niezależny!Całą tą bandę pseudotrenerów z innej epoki powinno się wyp..yć z PZPN.Na koniec podarować po fotelu,koniaczku i cygarku-emeryturka.PA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:49 pozwolmy sie zaskoczyc i zamknijmy geby do czasu chociaz pierwszego meczu pod nowym wodzem... Czarnowidztwa mamy juz dosyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corck To aż niewiarygodne że Polska ma takich działaczy. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.06, 10:18 Po przeczytaniu wypowiedzi oldbojów (i o zgrozo głownych maestro polskiej piłki) w najlepszym przypadku można się zbulwersować. To nie akcja kibiców czy dziennikarzy wymusiła zatrudnienie obcokrajowca, ale sukcesy polskiej myśli szkoleniowej która 20 lat temu może coś znaczyłą ale dzisiaj mówiąc obiektywnie - nie wytrzymuje presji czasu. Lato, Engel, Boniek, Strejlał czy Apostel - kosztujecie polską piłkę kupę forsy i nic w zamian nie dajecie. Panie Boniek - biorąc pod uwagę Pana sukcesy trenerskie i trafne prognozy mundialowe powinien Pan zamilknąć ze wstydu i bo Pana wypowiedzi są po prosty głupawe. O Panu Engelu czy football-nacjonaliscie Lato nic dodawać chyba nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ckdraka Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas 12.07.06, 10:04 Mnie się wydaje, że podstawowym błędem PZPN jest to, że zatrudnili trenera tylko na dwa lata stawiając mu za cel awans do ME w 2008 r. Jak nie awansujemy to znowu będzie rozczarowanie nagonka a krytycy zatrudnienia Leo Beenhakkera będą triumfować. Nie oszukujmy się. Mamy małe szanse na ten awans, a cel jaki powinniśmy sobie postawić do stworzenie drużyny na MŚ 2010. Przez cztery lata powinniśmy zmienić polską piłkę i system szkolenia młodzieży, prowadzenia reprezentacji młodzieżowych itd. Może to za cztery lata dporowadziłoby do sytuacji, że mielibyśmy więcej lepszych piłkarzy i wydaje się, że Beenhakker mógłby być dobrym twórcą takiej reformy, tylko trzeba mu to umożliwić, dać mu silną pozycję w polskiej piłce a to przy naszym piekiełku pzpnowskim jest bardzo wątpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: Piechniczek: Chciałem, żeby został Janas IP: *.romix.net.pl 12.07.06, 10:06 Panie Grzegorzu Lato, piłkarzem był Pan dobrym, senatorem kiepskim, czy Panu nie będzie wstyd jak Leo wprowadzi Polskę do ME? I wtedy się okaże, że ta cała "polska" myśl szkoleniowa to "wielka kupa" i szkoła pana Apostela jest dobra, ale na polską ligę, gdzie "mielą" się wyrobnicy tej "znakomitej AKADEMI". Pan H. Kasperczak nie konczył tej szkoły i jest fachowcem dużego formatu. Ale pan jest "BETONEM" tak jak wiekszość "fachowców" w naszym PZPN. Czas na zmiany, czy pan to potrafi zrozumieć??? Odpowiedz Link Zgłoś