Gość: antyszpak IP: *.chello.pl 11.09.06, 19:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcy Garguła wciąż się rozgrzewa... IP: 193.192.62.* 11.09.06, 19:54 Ale za to Jakubiak pędzi prawą stroną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek lewandowski dalej szuka jelenia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:24 ...i szybkie wyjscie kaki i duzo duzo wiecej kup shpaq'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweta 2 buraki beda bredzic tym razem w necie IP: *.gl.digi.pl 12.09.06, 00:56 zabie oczy oraz chlopak z tikiem nerwowym.... bedzie kuuuupa smiechu... z autorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Garguła wciąż się rozgrzewa... IP: *.autocom.pl 11.09.06, 22:57 Raczej blog, nie bloga (pisał: co?, nie kogo?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leticia Re: Garguła wciąż się rozgrzewa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:25 to nie był Jakubiak tylko Jakubowski, jak mogłeś się aż tak pomylić?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej "Zczubaki" beda mialy material do pracy :D IP: 89.124.32.* 11.09.06, 20:08 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Szpakowski będzie pisał bloga IP: *.devs.futuro.pl 11.09.06, 20:21 A on umie pisać? Bo czytać to z pewnością nie - sądząc po wymowie nazwisk sportowców w jego wykonaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolcia to ten od Jakubowskiego??:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:29 LOL to bedzie prawdziwy hit taki blog:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugu Re: Szpakowski będzie pisał bloga IP: *.aster.pl 11.09.06, 20:37 Olaboga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frantic Szpakowski będzie pisał bloga IP: *.pools.arcor-ip.net 11.09.06, 20:38 Panie Dariuszu mam duza prosbe. Prosze z wlasnej nieprzymuszonej woli odsunac sie od komentowania sportu. Pana wiedza z pewnoscia jest niemala, nie watpie. Jednakze swoimi komentarzami robi Pan wiecej zlego niz dobrego. Chodzi o to ze ksztaltuje Pan w mlodych Polakach starodawne myslenie, ktore nie powinno miec juz miejsca w naszym kraju. Chodzi o czesty pesymizm, ciagle podkreslanie po raz pierwszy w historii moze sie cos stac (oczywiscie sie nie dzieje, bo temperatura w glowach tak rosnie ze w takim stanie nie moze sie stac) itd, itd. Mam nadzieje ze znajdzie Pan jakas inna ciekawa prace, ale komentowania prosze zaprzestac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: als Re: Szpakowski będzie pisał bloga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:03 A dodatkowo odkąd komentuje mecze nasza piłka jest w kryzysie - to ma chyba związek z tym jego pesymizmem. Może wreszcie TVP zrozumie, że dla dobra polskiej piłki Szpakowski musi odejść :) A swoją drogą jakie trzeba mieć plecy, żeby prezentując taki przeciętny poziom i lekceważenie kibiców, tak długo utrzymywać się na stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re:Szpakowski będzie pisał bloga(cała prada o nim) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:24 To jest niepojęte i skandaliczne, jak osoba, która nie ma elementarnego pojęcia o futbolu i najzwyklejsze braki intelektualne, może komentować mecze na najwyższym poziomie(LM) w telewizji publicznej tyle lat!!! (Pozostawiam kwestie polskiej reprezentacji której poziom ostatnio (niestety) dopasowuje się do komentarza pana Szpakowskiego. Nie może być tak, że mecze piłkarskie komentuje osoba nie radząca sobie z poprawną polszczyzną i nie posiadająca wiedzy piłkarskiej a do tego stronnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re:Szpakowski będzie pisał bloga(cała prada o nim 11.09.06, 23:33 Widać masz krótka pamiec. Przez jakiś czas Szpaku nie komentował, i... mozna było zasnąc oglądając nawet najciekawsze spotkanie bo pan Basałaj nudził tak ze nie szło wytrzymać. Uwagi o poprawnej polszczyźnie i braku wiedzy piłkarskiej przemilcze bo szkoda klawiatury na kontrowanie takich bzdur. Kto nie rozumie potęgi Szpakowskiego nie rozumie futbolu. Jedynym komentatorem mogącym się równać z Dariuszem jest Tomasz Zimoch. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Szpakowski będzie pisał bloga 11.09.06, 22:33 Szpaku - pragnienie, internauci - Sprite to będzie masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo zawsze mnie zastanawia... IP: *.altec.pl 11.09.06, 20:39 Jak niekompetentnym trzeba byc, żeby siedząc na stadionie - kilkadziesiat metrów od murawy, notorycznie się mylic. Mylic zawodników (nawet tych znanych), mówic o spalonym gdy sędzia gwizdze faul i na odwrót, mowic o rzucie roznym gdy sedzia pokazuje piąty metr itd... Szału dostaje gdy siedzac w fotelu, 4 metry przed telewizorem o wymiarze 21 cali widzę wszystko lepiej i dokładniej niż będący na stadionie Szpakowski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ICE Szpakowski będzie pisał bloga IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 20:40 O Boże! Nieee! "Bajecznie techniczy" Darek coś "wyłuska" z tego pustego łba, by choć zdanie sklecić?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en super zdjecie IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 20:42 caly Szpaku - lekki obled w oczach, ale samo spojrzenie inteligentne:D Odpowiedz Link Zgłoś
jakobhorner Pokolenie Dariusza Szpakowskiego 11.09.06, 21:09 Mam 26 lat. Ja nie jestem pokoleniem JP2. Ja jestem pokoleniem Dariusza. Cala moja przygoda z pilka to jego nalana gadka. Bez wyjatku mozna powiedziec "uksztaltowal mnie". Zacny człowiek. Wielki. Prawdziwie dobrze zakonserwowany ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uburama To będzie indywidualna akcja całego zespołu. IP: *.acn.waw.pl 11.09.06, 21:06 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldas Litości Dariusz !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:29 Z nieskrywaną nostalgią wspominam czas gdy pan Dariusz Sz. zniknął z TV na kilka lat. Nie wiem kto go odkopał, ale zrobił krzywdę oglądającym piłkę nożną w TV. "Złote myśli" ze "złotych ust". Kibice znają dziesiątki potworków słownych wymyślonych przez pana Darka. Mnie osobiście najbardziej swego czasu wkurzał powtarzaniem w czasie meczu bez końca "Michał Żewłakow podaje do młodszego o 10 minut brata Marcina" (czy może starszego) Wymowa nazwisk piłkarzy to już cała dziedzina nauki stworzona przez pana Darka. O tym blogu można już teraz powiedzieć jedno, UBAWI NAS SETNIE :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Litości Dariusz !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:05 a ja myślę, że te kilkuletnie zniknięcie dobrze zrobiło. Szpak wrócił w dobrym momencie, gdy publika stesknila sie za jego komentarzem. Niestety minęło trochę czasu i szpak znowu sie opatrzyl. To tez wina TVP, ktora na meczach reprezentacji nie robi rotacji i konekwentnie wystawia Szpakowskiego; wiec po ilus tam meczach musi sie go odechciec.. A moze by tak Zydora odkurzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Re: Litości Dariusz !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 11.09.06, 22:42 I co potem po Zydorowiczu będziecie jechać?! Zastanówcie się ludzie... nie wiem skąd u was tyle żółci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Litości Dariusz !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:12 a kto tu po kim jedzie? Kazdy ma swoj autorski styl komentowania i juz za to zasluguje na szacunek. Kwestia jest taka, ze sluchajac kogos co mecz mozna sie zwyczajnie znudzic. Dobrym (nawet marketingowo) wyjsciem dla TVP byloby skonczyc z monopolem szpaka na reprezentacje. Kazdy ma swoje sympatie i antypatie, najgorsza jest niewyrazistosc i komentowanie na "jedno kopyto" co zdarza sie wielu mlodym komentatorom. mnie osobiscie draznia komentarze do skrotow meczow w lidze+. Stylu komentowania nie da sie skatalogowac, a to wg mnie probuje sie zrobic w C+. Kiedys rozpoznawalni i wyrazisci reporterzy staja sie maszynkami do realizacji schematu-wzorca. koncze..zboczylem z tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej "Garguła wciąż się rozgrzwa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:30 tak to się będzie nazywało, ten blog pajaca Szpaka. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Będę go czytywła regularnie o ile.. 11.09.06, 21:31 ...jego słynne "Szansa!" i "Groźnie!" będą się pojawiały równie częstao jak podczas komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotus Moda na blogi 11.09.06, 21:42 Blogi istnieją już z 10 lat w Polsce, a dopiero teraz stały się tak popularne wśród osób znanych. Może znacie jakieś starsze blogi, ktore już mają tak z 4 lata? Co do bloga Szpakowskiego, będe czasem wchodzić. Zastanawiam się, co Szpak będzie na nim pisał: komentarze do meczów, nowinki sportowe hmm... W każdym razie mam nadzieje, że nie zakończy sie te pisanie na jednej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan T. Szpakowski - największy sprawozdawca pierdoła IP: *.promax.media.pl 11.09.06, 22:02 Szpakowski - idz do TVN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaal Re: Szpakowski - największy sprawozdawca pierdoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:15 Albo jeszcze lepiej do Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary Czy red. Zydorowicz też mógłby nas uraczyć? IP: *.interecho.com 11.09.06, 22:09 Postuluję dołączenie go do tego szacownego konsylium telewizyjnych dyletantów. Nie mogę odżałować Andrzeja znajomości tematu i komentarzy typu: "Przy piłce zawodnik łódzki, podaje do drugiego Widzewiaka, ale piłkę przechwytują Krakowiacy...". Biedak nie miał pamięci do nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Czy red. Zydorowicz też mógłby nas uraczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 01:26 On komentował tylko śląskie zespoły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sim Re: Czy red. Zydorowicz też mógłby nas uraczyć? IP: 82.139.32.* 12.09.06, 01:45 Pamiętam jak Zydor pod koniec swojej kariery mylił Murzunów z białymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaal Duecik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:12 A ja myślałem, że Szaranowicz i Szpakowski to bracia. Jeden nerwowe wyłupiaste oczko i poliglota. Drugi nerwowa główka. Czasem myślę,że ma konstrukcję karku kury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomili Darek daj spokoj .... koncz wasc IP: *.76.classcom.pl 11.09.06, 22:37 W takim razie chyba te komentarze forumowiczow beda musialy byc chyba ocenzurowane ;-) , bo inaczej Darkowi sie strasznie dostanie od forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk www.dario-rybieoczko.pl ;)) 11.09.06, 22:48 oby tylko bloga również nie prowadził w duecie z Mielcarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkb raczej jakubowski (czyt. jakub blaszczykowski) IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 23:17 tak to bylo :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draggz forumowe buraki i prostaki co tylko narzekaja IP: *.cnb.com.pl 11.09.06, 23:44 odczepcie sie od darka, jest profesjonalista i jest najlepszy, jak wam sie nie podoba to wlaczcie tvn czy inne badziewo czy ty buraku jeden z drugim komentowales cos na zywo ? to co ze sie przejezyczy to jest LIVE i nie maczsu do namyslu zrozumcie to buce i prostaki bez szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMi Re: raczej jakubowski (czyt. jakub blaszczykowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:00 Czego wy, ku-rwa, chcecie od tego Szpakowskiego!? Znacie może lepszego komentatora w TVP? Przypi-erdalacie się do jakichś błachych błędów, które popełnia, a znacie takiego, co nie popełnia? Podczas mundialu była publikowana sonda na najlepszego sprawozdawcę i co się okazało? Że Szpakowski wygrał zdecudowanie, za nim był Borek z Polsatu, a reszta daleko w tyle, zaledwie po kilka procent głosów. To facet, który był na ośmiu mundialach, a sześć z nich komentował dla TVP! Możecie swoimi jadowitymi komentażami co najwyżej pocałować go w dupę! Więc odpie-rdolcie się od niego, a jak wam się nie podoba, to nie słuchajcie i nie zawracajcie dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sim Re: raczej jakubowski (czyt. jakub blaszczykowski IP: 82.139.32.* 12.09.06, 01:59 No ja oglądałem mecze na Polsacie, żeby Szpaka nie słuchać. Ale zazwyczj nie mam tego luksusu i muszę go wysłuchiwać. Poza tym lecz się. Płacę abonament, a Szpak żre michę z mojej kieszeni i będę go krytkował. Już mniejsza o pomyłki językowe, ale koleś nie czuje gry (czasami odnoszę wrażenie, iż nie zana przepisów). Momentami gada o jakiś autach, rogach, itd., a sędzia inne rzeczy dyktuje (np spalonego). Szpak nie widzi tego co się dzieje na boisku i dlatego jest żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leticia Re: raczej jakubowski (czyt. jakub blaszczykowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:49 Mr.KaMi, przytaczanie jako argumentu sondy na najlepszego sprawozdawce jest mało poważne, a 'błache błedy' to juz w ogóle przesada, Szpakowski jeszcze nie zacznie komentowania a już się pomyli, ja czasem wyłączam głos żeby go nie słuchać, a jego błedy doprowadzają mnie do szału (u szpaka wystąpili m.in: prilo, jakinta, montello, giraldino, peppe inzaghi, jan dohl tomasson, metzeldorfer, cherulondo, del pierro, i inni) a lepsi komentatorzy pewnie by sie znaleźli tylko nikt ich w tvp nie szuka... Odpowiedz Link Zgłoś
dres23 Komentarz Szpaka to brak szacunku dla widzów 12.09.06, 02:16 Niestety, takie argumenty jak 'to jest live, można się pomylić' są zupełnie absurdalne. Od osoby, która komentuje mecze regularnie, należy wymagać (podkreślam, WYMAGAĆ) choćby odrobiny adekwatnej wiedzy na temat sportu i szacunku dla widza. Pamiętam jakiś wywiad ze Szpakiem, kiedy dziennikarz poprosił go o wymienienie kilku pomocników Deportivo La Coruna (a były to czasy, kiedy Depor regularnie grał w LM, a jego gwiazdą był m.in. Djalminha). Nasz bohater odparł niezrażony, że nie jest w stanie, ale 'od czego są meczowe programy, tam są wszelkie niezbędne dane'. Z tego przeświadczenia o możliwości nauczenia się wszystkiego ad hoc rodzą się słynne 'kwiatki' - przede wszystkim skandaliczne błędy w odmianie imion i nazwisk - 'podał do Łeaha' (G.Weah), Andriej Kariaka miał wg. Pana Darka jeszcze inne nazwiska - 'Kariak' i 'Kariakow', że już nie wspomnę o 'Montenegro Savicevic' (Dejan Savicevic z Czarnogory, czyli po włosku Montenegro). Kol. Darek ma także manierę przypisywania zawodnikom przydomków, o których nikt oprócz niego nie słyszał ('Dino Zola' - Gianfranco Zola), i potrafi przez bite 90min trwać w swoim błędzie - kiedyś uparcie mówiąc na Metzeldera - Pirlo i vice versa (mecz BVB- Milan). Myślę, że większość z nas zgodzi się także, że jego komentarz po prostu niewiele wnosi - jego wypowiedzi są banalne, a wiedza na temat futbolu siedzi raczej w głowach jego współtowarzyszy mikrofonu - tylko po co wtedy Darek, bo sam głos to nie wszystko? Konkludując ten przydługi nieco post ;) uważam, że jako widzowie telewizji publicznej mamy prawo wymagać wyższego poziomu komentarza - Polska nie jest pustynią, założę się, że stać nas na kogoś lepszego. Jeśli ktoś pracuje w pizzerii przez ponad 20 lat, to nie może na pizzę pepperoni mówić 'piz*a makaroni'... P.S. Szpaku notorycznie mówił na van Nistelrooya 'van NisteRLooy', ale - o dziwo! - w FIFA 2006 wymawia to nazwisko prawidłowo i z namaszczeniem... Ot, curiosum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmo Re: Komentarz Szpaka to brak szacunku dla widzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:44 dres23- gratuluję wypowiedzi. Do zarzutów wobec słynnego komentatora dołożyłbym jeszcze wyjątkowe zadufanie w sobie i nieumiejętność przyznania się do błędów. Prędzej przeinaczy bieg całej akcji, niż przeprosi za pomylenie nazwiska (Pirlo, Pirloo, Pirloooooo!!! Czekał tam na piłkę w polu karnym). Najbardziej ubawił mnie jego popis podczas meczu Niemcy- Włochy w półfinale MŚ. Szpak przechodził samego siebie, mylił nazwiska z częstotliwością 5/min, Mielcarski siedział obok i cierpliwie słuchał tych bzdur, grzecznie nie poprawiając "mentora" (mendora raczej). Pod koniec meczu Mielcarski jedyny raz w meczu przekręcił nazwisko, czego kolega Darek nie omieszkał mu od razu wytknąć. No szczyt chamstwa! Na miejscu Mielcara poprawiałbym od tej chwili szpaka po każdym błędzie (czyli, jak napisałem, 5x na minutę). Aha, jeszcze jedno, kiedyś zapytano red. Darka o jego liczne lapsusy, zbierane na różnych stronach internetowych. Szpak z niezachwianą pewnością siebie ogłosił światu, iż 90 % z nich nigdy nie miało miejsca. Panie Darku, jako zapalony kibic sportowy muszę potwierdzić, iż 90 % Pana żenujących "byków" słyszałem na własne uszy. Tak więc- "kończ Waść..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Komentarz Szpaka to brak szacunku dla widzów IP: 195.205.179.* 12.09.06, 11:53 do słynnych pomyłek D.Sz. dodam jeszcze jedną: kiedyś Polska reprezentacja grała towarzysko w Brazylii z reprezentacją tego kraju. Było to w czasach gdy bogiem był Ronaldo, a o Ronaldinho jeszcze prawie nikt nie słyszał. Podczas transmisji Szapkowski walnął, że o Ronaldo piszą we wszystkich gazetach często posługując się zdrobnieniem "Ronaldinio". Przyznam, że to łyknąłem. Dopiero jak Ronaldinho wypłynął na europejskie wody przypomniałem sobie ten kwiatek Szpakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sebator Re: Komentarz Szpaka to brak szacunku dla widzów 12.09.06, 17:09 a ja go tam mimo wszystko lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertoli Re: Komentarz Szpaka to brak szacunku dla widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 02:53 też to pamiętam i też łyknąłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em.u Re: Komentarz Szpaka to brak szacunku dla widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:19 Kończąc relację z meczu Niemcy - Włochy w półfinale Mundialu pan Szpakowski triumfalnie ogłosił: Niemcy w wielkim finale! Odpowiedz Link Zgłoś
gurcus007 Szpakowski będzie pisał bloga 12.09.06, 17:30 Oczywiście lepiej żebyśmy zamiast oglądać Ligię Mistrzów po zakończonych spotkaniach czytali pisane przez komentatorów blogi , a w czasie spotkań mogli się "rozkoszować" jednym z tylu wspaniałych seriali typu M jak Męka. Czy Telewizja Publiczna już będzie emitować tylko te głupkowate seriale. Komu przeszkadzała Liga mistrzów dwa razy w tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br311 Wszyscy czepiaja sie Szpaka ktory jest jaki jest IP: *.compi.net.pl 12.09.06, 22:53 a dlaczego nikt nie pisze o Szaranowiczu? Facet zna sie jako tako na lekkiej atletyce, a bierze sie za komentowanie wszystkiego. Jak jest akurat Olimpiada to Szaranowicz komentuje Olimpiade. Jak MS w pilce noznej to komentarz Szaranowicza. Adam Malysz zaczal odnosic sukcesy - pyk! - Szaranowicz. Pamietacie jak pare lat temu w Polsce nastala moda na NBA? Kto komentowal? Co do jego umiejetnosci, to pomijajac fakt, ze nie zna sie zupelnie na koszykowce (jego komentarz sprowadzal sie do cytowania wiadomosci z GW, bez podania zrodla oczywiscie), ani na pilce noznej, to najgorsze jest, ze glowny dziennikarz sportowy TVP po prostu nie umie mowic po polsku. "Musi wreszcie nastapic ten progres" "Nalezy coraz mocniej penetrowac tych mlodych skoczkow", itp. Pomijajac juz fakt, ze po meczu Trynidadu i Tobago na MS stwierdzil: "Widac ze tym afrykanskim druzynom nie idzie jednak w tych mistrzostwach" - Pol prawie z krzesla spadl :) Odpowiedz Link Zgłoś