Gość: kibic IP: *.icpnet.pl 24.09.06, 23:39 Słuszne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz H Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.crowley.pl 25.09.06, 08:23 Wojciech Stawowy - najlepszy trener ligowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre naprawde nie da sie zrobic tego zestawienia w .. IP: *.server.ntli.net 25.09.06, 13:07 .. formie tabelarycznej lub przynajmniej podpisac jedno nazwisko pod drugim? 1. Ryszard Wieczorek (Korona), 22 (15), 2. Dariusz Wdowczyk (Legia), 13 (11), 3. Orest Lenczyk (BOT GKS), 11 (17), 4. Werner Liczka (Groclin), 11 (9), 5. Josef Csaplar (Wisła P.), 11 (7), 6. Stefan Białas (Cracovia), 6 (8), 7. Marek Chojnacki (ŁKS) 5 (13), 8. Mariusz Kuras (Pogoń), 5 (9), 9. Wojciech Stawowy (Arka), 5 (8), 10. Marek Motyka (Górnik Z.) 5 (9), 11. Edward Klejndinst (Zagłębie), 3 (10), 12. Franciszek Smuda (Lech), 3 (10), 13. Michał Probierz (Widzew), 3 (9), 14. Krzysztof Chrobak (Górnik Ł.) 1 (2), 15. Marcin Bochynek (Odra), 0 (3), 16. Dragomir Okuka (Wisła K.), 0 (3). nie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BŁAŻEJ Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:31 Panie redaktorze! Skoro nie jest Pan zwolennikiem "polskiego trendu" to po co napisał Pan ten kompletnie nic nie wnoszący artykuł. Po pierwsze: Jeśli choć trochę interesuje się Pan stołeczną drużyną wie Pan dobrze, że Włodarczyk zawsze był uważany za pupila ternera Wdowczyka. Prawdę mówiąc, tylko tej sympatii zawdzięczał on fakt, że w ogóle jeszcze grał w pierwszej drużynie. Ilość niewykorzystanych "setek" w kązdym meczu dawno powinien zepchnąć tego piłkarza do głębokich rezerw zespołu. Po drugie: Wdowczyk jest jednym z najlepszych polskich trenerów. Reprezentuje angielską szkołę i przynajmniej nie "cacka" się z piłkarzami jak inni selekcjonerzy. Ma twardą rękę i to mu się chwali. Do czego prowadzą liberalne relacje w szatni i na treningach "GW" pisała wielokrotnie. W Legii jak dotąd udało się tego uniknąć. Po trzecie: Oczywiście, że decyzję o odsunięciu piłkarzy podjął trener a nie zarząd. Sugestia jakoby to za biurkiem decydowano o tym "czy dobrze drybluje" jakiś zawodnik jest śmieszna i doprawdy nie wiem czemu miałaby służyć. A że terner unika komentarzy... to chyba tylko lepiej. Po co miałby dalej podgrzewać atmosferę w zespole. Temu, że nie odzywają się piłkarze też nie ma się co dziwić. Pensja na konto wpływa i spokojnie mogą szukać sobie nowych klubów. To tyle na gorąco! Pozdrawiam Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: *.aster.pl 25.09.06, 10:38 Popieram. Włodarczyk, przynajmniej od roku powienien siedzieć w rezerwie. Autor artykułu sam nie wie czego chce. Trener surowy zły, trener pobazliwy jeszcze gorzej. Z dwojga złego wolę tego pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys 25.09.06, 12:07 taaaaaaaa...masz racje kolo sam chyba nie wie czego chce swoja droga panowie dziennikarze to wy zrobiliscie z wdowca megagwiazde i do niedawna robiliscie mu swietne publicity...stawia wam wodke czy jak? bo inaczej nie potrafie tego wytlumaczyc btw...z niejakim wernerem liczka zreszta jest dokladnie to samo:) ja to w sumie rozumiem nawet, kazdy musi jakos do pensji dorobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redaktorzy to ................................. ....prasowe hieny IP: *.aster.pl 26.09.06, 20:23 Wykończyli janasa, wykończa wdowczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byko Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: 83.238.108.* 25.09.06, 10:44 a ja uważam, że artykuł jest bardzo rzeczowy i mam nadzieję dający do myślenia trenerowi wdowczykowi. zresztą przypuszczam, że on ma świadomość błędów jakie popełnił w ostatnim czasie - nie szkoleniowych, lecz tych z zakresu psychologii, umiejętności pracy w grupie z ludźmi, dbania o morale drużyny. widać, że trener się pogubił w tym wszystkim. nie wiem, czy możliwe jest jeszcze odbudowanie jego autorytetu w drużynie i atmosfery w zespole. mam nadzieję, że tak, ale do tego potrzebne są dwa zwycięstwa w najbliższych dwóch meczach. jak to się nie uda, to sądzę, że pora będzie trenera zluzować. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmazurek Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys 25.09.06, 11:44 Gość portalu: byko napisał(a): > a ja uważam, że artykuł jest bardzo rzeczowy i mam nadzieję dający do myślenia > trenerowi wdowczykowi. zresztą przypuszczam, że on ma świadomość błędów jakie > popełnił w ostatnim czasie - nie szkoleniowych, lecz tych z zakresu > psychologii, umiejętności pracy w grupie z ludźmi, dbania o morale drużyny. > widać, że trener się pogubił w tym wszystkim. nie wiem, czy możliwe jest > jeszcze odbudowanie jego autorytetu w drużynie i atmosfery w zespole. mam > nadzieję, że tak, ale do tego potrzebne są dwa zwycięstwa w najbliższych dwóch > meczach. jak to się nie uda, to sądzę, że pora będzie trenera zluzować. zluzowac i niby kogo zatrudnic? to jest to wlasnie krotkowzroczne myslenie, jak trener pracujac z druzyna pol roku ma cos z nia osiagnac, w Anglii zwalnia sie 1 trenera na sezon, jakas stabilizacja musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byko Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: 83.238.108.* 25.09.06, 12:09 ja to rozumiem i mam nadzieję, że się odbiją lada moment od dna a to co jest w tej chwili to tylko chwilowy kryzys, ale powiedz mi co w takiej sytuacji. załóżmy, że w dupę z austrią, w dupę z wisłą. tym samym po puefa i 8 pkt straty do wisły, a atmosfera fatalna, wzajemne żale i pretensje, do których przyczynił się wdowczyk. niedość, że sezon stracony dla występów w europie, to jeszcze wątpliwe utrzymanie tytułu. obawiam się tylko, że trener mógł stracić szacunek u piłkarzy. to było niedopuszczalne, nie ukarać edsona, po tym jak nie przychodził przez dwa dni na treningi, forować cały czas nędzę, by w końcu ulec zarządowi i go wyrzucić, gadać głupoty o tych plaskaczach. nie do pomyślenia, zeby tak odwrócił się od drużyny. nie wiem, czy w związku z tym wdowczyk jest w stanie wykrzesać z nich coś więcej. to coś czego zabrakło w kielcach, pomimo niezłej gry, aby odnieść zwycięstwo. wdowczyk zachowauje się bardzo nieprofesjonalnie, więc porónania do rynku brytyjskiego i tamtejszych trenerów są nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmazurek Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys 25.09.06, 13:05 Gość portalu: byko napisał(a): > ja to rozumiem i mam nadzieję, że się odbiją lada moment od dna a to co jest w > tej chwili to tylko chwilowy kryzys, ale powiedz mi co w takiej sytuacji. > załóżmy, że w dupę z austrią, w dupę z wisłą. tym samym po puefa i 8 pkt straty > > do wisły, a atmosfera fatalna, wzajemne żale i pretensje, do których przyczynił > > się wdowczyk. niedość, że sezon stracony dla występów w europie, to jeszcze > wątpliwe utrzymanie tytułu. obawiam się tylko, że trener mógł stracić szacunek > u piłkarzy. to było niedopuszczalne, nie ukarać edsona, po tym jak nie > przychodził przez dwa dni na treningi, forować cały czas nędzę, by w końcu ulec > > zarządowi i go wyrzucić, gadać głupoty o tych plaskaczach. nie do pomyślenia, > zeby tak odwrócił się od drużyny. nie wiem, czy w związku z tym wdowczyk jest w > > stanie wykrzesać z nich coś więcej. to coś czego zabrakło w kielcach, pomimo > niezłej gry, aby odnieść zwycięstwo. > > wdowczyk zachowauje się bardzo nieprofesjonalnie, więc porónania do rynku > brytyjskiego i tamtejszych trenerów są nie na miejscu. skoro Wdowczyk jest nieprofesjonalny to ktory z polskich trenerow jest, ja tutaj pisze caly czas w odniesieniu do polskiej rzeczywistosci trenerskiej, ktora jest fatalna i na jej tle Wdowczyk wypada raczej korzystnie, ale tylko na jej tle, niesnaski i klotnie sa w kazdej druzynie, do tego nie przywiazywalbym zbytniej wagi, wszyscy sa tylko ludzmi, dzisiaj sa klotnie jutro ich nie bedzie, w Anglii wiele klubow ma lub mialo klopoty ze swoimi pilkarzami i to na wiele wieksza skale, z ktorymi tez trenerzy sobie nie radzili (np. Newcastle- Dyer, Bellamy, Bowyer za kadencji Sounesa), nie mozna zmieniac po prostu trenera z takich powodow, kto niby ma byc lepszy od Wdowczyka ? na to pytanie juz duzo trudniej odpowiedziec, trzeba sie zastanowic czy to ma wiec sens, jesli chcemy podnosic poziom naszej ligi, to porownywania z najlepszymi ligami sa zasadnicze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUTAK Błażeju, nic dodać nic ująć ! IP: *.chello.pl 25.09.06, 11:57 Twoja opinia jest syntetyczna i moim zdaniem "w pełni" słuszna. Ja od siebie dodam, że jestem zdania, iż wszystkie "Rady zawodników", czy "Rady drużyny", to mogą se działać, ale w ramach związków zawodowych. W zawodowym klubie piłkarskim, a za taki "uchodzi" Legia nie ma miejsca "na sentymenty". Jak są wyniki, to trener może "puścić" niezauważoną chwilową niedyspozycję strzelecką napastnika. Jeśli natomiast napastnik nie strzela, wg mnie; 10 na 50 okazji, to nie nadaje się do gry w zespole pierwszoligowym. Oglądając mecze Legi w bieżącym roku to czysty festiwal nieporadności, koncentracji i braku pełnego zaangażowania. Era gry "w chodzonego", czy stałego wycofywania piłki "do tyłu", w drużynach aspirujących do gry w LM, już dawno została zakończona. Tak często czytam żartobliwe, ba powiedziałbym ironiczne wypowiedzi na temat poziomu Ligi Szkockiej, zarówno na łamach GW, jak i innych pism sportowych, że ja napiszę tylko tyle: Daj nam Panie Boże, aby w najbliższych latach udało się wejść polskiej drużynie do fazy grupowej LM i niech ta drużyna rozegra kilka meczy w stylu, jaki pokazał Celtik w ostatnim meczu z MU. Mimo, że przegrali, to nikt z kibiców nie winił zawodników Celtiku o brak zaangażowania, czyli woli walki, albo inaczej, za to, że "nie gryźli trawy". A jak wypadła na tym tle Legia z Włodarczykiem i Gotwaldem w meczach pucharowych? Niech Pan, Panie redaktorze, zanim coś napisze zastanowi się głęboko co chce Pan napisać, aby nie narazić się na śmieszność, bo jeśli to chciał Pan osiągnąć to sądzę, że się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_78 Re: Błażeju, nic dodać nic ująć ! IP: 62.29.140.* 25.09.06, 12:13 A propos, czasami oglądam na Polsacie mecze Ligi Szkockiej, jeśli chodzi o tempo gry i brak dłużyzn, to biją nas na głow nie tylko Cletic, czy Rangersi ale nawet Hibernians, Aberdeen czy Ivernes, tam każdy gra jak najepliej potrafi i nie ma trwajacych 20 minut zastojow, daj Boże u nas taką ligę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic dziwaczna opinia Błażeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:29 nie wiadomo,o co mu chodzi a w dodatku z uporem maniaka orzeka,że Wdowiec to najlepszy trener.Tylko jakie jest kryterium takiej ooceny.Wg Błażeja takie,że jest ze szkoły angielskiej i trzyma zespół twardą ręką.A ja zapytam:przepraszam ,a wyniki?Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 Masz problemy z tekstem czytanym 25.09.06, 13:38 1) Błażej napisał, że Wdowczyk jest cyt. "ednym z najlepszych polskich trenerów" a nie, że jest najlepszy 2) Wyniki nie są zachwycające ale trenera rozlicza się po min. 1 rundzie a nie po 8 spotkaniach - a po 8 kolejkach Legia zajmuje 5 miejsce w lidze, przegrywając 3 mecze z zespołami z czołówki tabeli (Bełchatów, ŁKS, Korona) więc nie jest to jakiś straszny dramat 3) Trener nie gra, grają zawodnicy - wpływ trenera na zespół ma swoje ograniczenia , kary odsunięcia dla zawodników są niestety już środkami ostatecznymi i dobrze, że ktoś odważył się ich użyć, a nie udawać, że wszystko jest fajnie, tylko nie mieliśmy szczęscia, przeciwnik nie pozwalał nam grać itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: Masz problemy z tekstem czytanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:38 Nędzniutkie tłumaczenaia.Zamiast argumentów czepianie sie słówek. 1.Czy Wdowiec jest jednym z najlepszych?Wątpię.Angielski styl,twarda ręka -co to znaczy.A wyniki gdzie? Co osiągnął? 2.Wyniki nie zachwycające?Przecież nędza.Co tu owijać w bawełnę.Porażka z III ligowcem dopełnia obrazu.A wyniki w innych klubach?Hadko pytać. 3.Jasne ,że trener nie gra ale jakoś innym trenerom zawodnicy lepiej grają.Może jednak Wdowiec nie potrafi.Jestem tego pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 W Niemczech ... 26.09.06, 12:32 Hamburger SV i Werder też przegrały w pierwszej rundzie Pucharu z zespołami z III ligi i ligi regionalnej - takie rzeczy się zdarzają. Co do osiągnięć - sugeruję najpierw trochę poczytać, potem ujadać: - w sezonie 1999/2000 jako trener Polonii Warszawa zdobył Mistrzostwo Polski, Puchar Ligi i Superpuchar - w sezonie 2005/2006 zdobył z Legią Warszawa Mistrzostwo Polski - awansował z Koroną Kielce do II ligi Co do p.3 - Na jakiej podstawie jesteś taki pewny że z innym trenerem zawodnicy, których ma Wdowczyk zagraliby lepiej. Czyżby dar jasnowidzenia ? I napisz, proszę, czego Wdowiec nie potrafi, bo może masz na myśli grę na pianinie, ale nie bardzo to sprecyzowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0z Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: *.acn.waw.pl 25.09.06, 14:34 Święte słowa! Artykół nastawiony na $$$ a nie na rzetelność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:39 Ja bym wyrzucil wsystkich trenerow i wszystkich pilkarzy. W wiekszosci nadaja sie do kopania rowow i przewalania gnoju. Po co sie wstydzic, ze takie towarzystwo pochodzi z naszego kraju. Niewiem jak jest gdzie indziej, ale u nas to jest syf i tragedia. A moze przyklad idzie z gory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: 217.153.88.* 25.09.06, 10:39 Zgadzam się z panem Błażejem: Wdowczyk jest dobrym trenerem i pozwólmy mu pracować w spokoja. A wszystkie nagongi i zwolnienia trenerów, a których pisze pan Iwańczyk są w dużej mierze spowodowane wypowiedziami i artykułami panów redaktorów, którzy często nie mając nic do powiedzenia, czy napisania szukają sensacji. Panowie zastanówcie się czy chociaż trochę zależy wam na dobrze naszej piłki, czyponad wszystko preferujecie swoją prywatę. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: *.ed.shawcable.net 25.09.06, 17:56 Choroba nieskutecznosci polskiej pilki polega na pracy trenerow.Marnowanie szans strzelenia bramek jest skandaliczna.Mamy trenerow bramkarzy dlaczego nie mamy trenerow ,specjalizujacych sie w technice zdobywania bramek.Super stars w roznych dziedzinach sportu maja (personany coach).Personal coaching jest prowadzony bardzo szeroko ,jedynie o tym sie nie mowi.Ja osobiscie mam personalnego coach dla poprawienia mojej sprawnosci fizycznej.Oczywiscie personal coach w moim przypadku mozna 3 godziny na tydzien.Efekty sa znakomite.Dla przykladu Jelen ,nowy klub jest zadowolony z naszego pilkarza ,jednak prasa juz w chwili pokazuje mankamenty .Chwalac za szybkosc i nie wykorzystujac szans zdobycia bramek.Trener Wieczorek z Korony robi najwiekszy postep i postawil na skutecznosc, efekty sa obiecujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apus Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.devs.futuro.pl 25.09.06, 10:56 104 tyle miesięcy łącznie przepracowali aktualni trenerzy w swoich drużynach w 16tu klubach pierwszej ligi... niecałe 9 lat łącznie!! za co oni mają odpowiadać? przecież budowa zespołu nie trwa tygodnia czy miesiąca, Alex Ferguson i Arsene Wenger też potrzebowali kilka lat :) więc dajmy szansę dłuższej pracy trenerom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk ktos zrozumial o co chodzi w artykule ? IP: *.com.pl 25.09.06, 11:05 autorowi jest przykto ze Wdowczyk nie zabiera glosu. A po co mialby to robic ? Co go obchodzi ze dziennikarze maja mniej do pisania ? I o co chodzi z tym ze wdowczyka nigdy nie zwolniono, jakie ma to przelozenia ne Legie ? Tekst o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mep z wisły już by wyleciał :ASD IP: *.emernet.ekrakow.net 25.09.06, 11:05 i to pewnie jeszcze w sierpniu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:07 trzeba wyrzucić wszystkich piłkarzy Ległej, a za rok druga liga, ku uciesze narodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy_podgladacz problemem niektórych forumowiczów jest czytanie 25.09.06, 11:12 ze zrozumieniem. "Dlaczego Wdowczyk winę za popełnione błędy zwala zawsze na innych?"-takie pytanie zadaje autor artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmazurek Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys 25.09.06, 11:17 co za niepowazny tekst, te ze kogos nigdy nie zwolnili z pracy, nie znaczy ani ze jest slabym trenerem ani ze dobrym, to w zasadzie w o gole nie ma nic do rzeczy, bo zwolnic pracownika mozna z roznych powodow, nie kibicuje Legii, ale musze obiektywnie uznac, ze Wdowczyk jest dobrym trenerem, oczywiscie jak na nasza polska trenerska miernote, dyscyplina musi byc, aby osiagac sukcesy, wyrzucenie pilkarzy z Legii wydaje sie sluszne, oczywiscie odbylo sie ono na polecenie lub za zgoda Wdowczyka, jakis podzial obowiazkow w klubie jest, zarzad prowadzi klub jako calosc, pilkarze sa tylko od grania, a trener od ich prowadzenia i wynikow sportowych, jak uzna, ze pilkarz sie nie nadaje to go wyrzuca, proste i oczywiste, chociaz nie w naszych realiach, gdzie czesto kazdy jest od wszystkiego czyli od niczego, Legia zrobila krok w slusznym kierunku, nie wiem o co chodzi autorowi, przeciez jakby Wdowczyk lub inny trener wylecial przez pilkarzy to by napisal, ze pilkarze zadza w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Wdowczyk wszedzie parcuje tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:18 Sprowadza tony obcokrajowcow i guzik z nimi osiaga. Legia ma juz tylu zagranicznych pilkarzy, ze moznaby chyba zlozyc pierwsza jedenastke bez zadnego Polaka. Wszystkie te "gwiazdy" sciagnal Wdowczyk. A rezultaty coraz gorsze. I jakos nikt nie dostrzega zaleznosci. Za to za kozla ofiarnego robi Wlodarczyk, ktory od zawsze byl drewniany. I co, nagle zszokowal tym faktem trenera i zarzad Legii? Proponuje wywalic jeszcze Fabianskiego i sprowadzic na jego miejsce np Szweda, ktory mowi tylko w swoim ojczystym jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmazurek Re: Wdowczyk wszedzie parcuje tak samo 25.09.06, 11:40 Gość portalu: Kibic napisał(a): > Sprowadza tony obcokrajowcow i guzik z nimi osiaga. Legia ma juz tylu zagranicz > nych pilkarzy, ze moznaby chyba zlozyc pierwsza jedenastke bez zadnego Polaka. > Wszystkie te "gwiazdy" sciagnal Wdowczyk. A rezultaty coraz gorsze. I jakos nik > t nie dostrzega zaleznosci. Za to za kozla ofiarnego robi Wlodarczyk, ktory od > zawsze byl drewniany. I co, nagle zszokowal tym faktem trenera i zarzad Legii? > Proponuje wywalic jeszcze Fabianskiego i sprowadzic na jego miejsce np Szweda, > ktory mowi tylko w swoim ojczystym jezyku. nie rozumiem, o co w ogole chodzi temu forumowiczowi, czy zdobycie mistrzostwa Polski to mimo wszystko jest guzik-osiagniecie ? czy sprowadzanie obcokrajowcow samo w sobie jest niesluszne, na jakiej podstawie? kto niby byl lub jest tym kozlem ofiarnym? jak pilkarze sa sa do bani to sie chyba ich wyrzuca, to chyba jest normalne? aha, i co znaczy, ze Wdowczyk jest drewniany ? prosze o bardziej merytoryczne argumenty, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Wdowczyk wszedzie parcuje tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:56 Mistrzostwo zdobyl skladem, ktory nie mial jeszcze tak drastycznie zachwianej rownowagi miedzy Polakami a obcokrajowcami. Legia grala wtedy paskudnie, ale bardzo konsekwentnie. Zero w tylach i cos sie zawsze strzeli. Chocby w 93 minucie. Czesto robil to zreszta wywalony wlasnie za bity pysk Wlodarczyk. Potem nastapilo radosne zachlysniecie sie pilkarzami z Brazylii i Afryki. Elton, Hugo, Dick, Junior, Balde i ten serbski napastnik. Dorzucmy do tego Choto, Rogera i Edsona, ktorzy juz wczesniej w Legii grali i praktycznie nie ma miejsca dla Polakow. CZy to samo w sobie jest zle? Oczywiscie, ze nie. Mozna co prawda debatowac nad oslabianiem reprezentacji przez usuwanie w cien Polakow (przyklad naszej koszykowki) czy mniejszym poczuciem wiezi na lini kibice-druzyna, ale z czysto pilkarskiego punktu widzenia moze to byc sluszna droga. Wazne jest tylko, zeby dobrac odpowiednich zawodnikow. I tu sie wlasnie pojawia problem, bo kazdy transfer od czasu przyjscia dwoch pierwszych Brazylijczykow to niewypal. Skoro zarzad i trener tak krytycznie podchodza do Wlodarczyka, zarzucajac mu brak podstawowych umiejetnosci, na ktorych opiera sie jego zawod, to co powiedziec o samym Wdowczyku? Przeciez to wlasnie on tak przebudowal sobie Legie. Dostal praktycznie nowa jedenastke. A teraz narzeka, ze pilkarze sa nie tacy jacy byc powinni. To po co ich sciagal? I kto w takim razie odpowiada za to, ze ci nowi zawodnicy graja ponizej oczekiwan? Oni sami, czy moze jednak czlowiek, ktory zdecydowal, ze warto za nich placic? Nie wiem czy jest to wynik tego, ze ci zawodnicy sa slabi, konfliktow w druzynie, czy moze pewnego szoku jakim jest nagla przebudowa calego skladu. Ostatecznie jezeli komus trzeba wyrwac wszystkie zeby i wstawic nowe, to tez nie robi sie tego za jednym posiedzeniem. Organizm ma jakies limity wytrzymalosci i nalezy o nich pamietac. W kazdym razie glownym architektem Legii jest jej trener i musi wziac na siebie odpowiedzialnosc,a nie tylko wzruszac ramionami i powtarzac, ze wszyscy sa nieprofesjonalni. PS A okreslenia "drewniany" uzylem w stosunku do Wlodarczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmazurek Re: Wdowczyk wszedzie parcuje tak samo 25.09.06, 12:41 Gość portalu: Kibic napisał(a): > Mistrzostwo zdobyl skladem, ktory nie mial jeszcze tak drastycznie zachwianej r > ownowagi miedzy Polakami a obcokrajowcami. Legia grala wtedy paskudnie, ale bar > dzo konsekwentnie. Zero w tylach i cos sie zawsze strzeli. Chocby w 93 minucie. > Czesto robil to zreszta wywalony wlasnie za bity pysk Wlodarczyk. > Potem nastapilo radosne zachlysniecie sie pilkarzami z Brazylii i Afryki. Elton > , Hugo, Dick, Junior, Balde i ten serbski napastnik. Dorzucmy do tego Choto, Ro > gera i Edsona, ktorzy juz wczesniej w Legii grali i praktycznie nie ma miejsca > dla Polakow. CZy to samo w sobie jest zle? Oczywiscie, ze nie. Mozna co prawda > debatowac nad oslabianiem reprezentacji przez usuwanie w cien Polakow (przyklad > naszej koszykowki) czy mniejszym poczuciem wiezi na lini kibice-druzyna, ale z > czysto pilkarskiego punktu widzenia moze to byc sluszna droga. > Wazne jest tylko, zeby dobrac odpowiednich zawodnikow. I tu sie wlasnie pojawia > problem, bo kazdy transfer od czasu przyjscia dwoch pierwszych Brazylijczykow > to niewypal. > Skoro zarzad i trener tak krytycznie podchodza do Wlodarczyka, zarzucajac mu br > ak podstawowych umiejetnosci, na ktorych opiera sie jego zawod, to co powiedzie > c o samym Wdowczyku? Przeciez to wlasnie on tak przebudowal sobie Legie. Dostal > praktycznie nowa jedenastke. A teraz narzeka, ze pilkarze sa nie tacy jacy byc > powinni. To po co ich sciagal? I kto w takim razie odpowiada za to, ze ci nowi > zawodnicy graja ponizej oczekiwan? Oni sami, czy moze jednak czlowiek, ktory z > decydowal, ze warto za nich placic? > Nie wiem czy jest to wynik tego, ze ci zawodnicy sa slabi, konfliktow w druzyni > e, czy moze pewnego szoku jakim jest nagla przebudowa calego skladu. Ostateczni > e jezeli komus trzeba wyrwac wszystkie zeby i wstawic nowe, to tez nie robi sie > tego za jednym posiedzeniem. Organizm ma jakies limity wytrzymalosci i nalezy > o nich pamietac. > W kazdym razie glownym architektem Legii jest jej trener i musi wziac na siebie > odpowiedzialnosc,a nie tylko wzruszac ramionami i powtarzac, ze wszyscy sa nie > profesjonalni. > > > PS > A okreslenia "drewniany" uzylem w stosunku do Wlodarczyka. ok, Wlodarczyk to faktyczne drewno, chociaz jesli strzelal jakies bramki to jego obecnosc w druzynie ostatecznie byla zrozumiala, przestal strzelac, sodowka mu odbila do glowy, wszystko jedno ale po co komu taki zawodnik, nie moze kasowac premii za to, ze pol roku temu to on strzelal bramki, ale teraz to on nie wypelnia kontraktu, patrzac z prawnego punktu widzenia, bo jako napastnik jest bezuzyteczny i nie przyklada sie, wiec zegnamy, sprowadzanie obcokrajwcow do igi ma sens, bo moze chociaz to zmobilizuje naszych do wiekszego zaangazowania, sa tansi od naszych a poziomem czesto porownywalni, oczywiscie chodzi tu o robienie tego z glowa, musza faktycznie cos soba prezentowac, gdyby mialo grac w duzynie 9 obcokrajowcow to nie widze przeszkod jesli byliby naprawde dobrzy, w Anglii to jest normalka, a to, ze oslabia to nasza reprezentacje, chociaz nie wiem czy jeszcze mozna ja bardziej oslabic, to nie problem klubow, tylko pzpn-u, to on powinien dazyc do podnoszenia poziomu polskiej pilku np. organizujac fachowy system szkolenia mlodych pilkarzy lub trenerow, a nie kluby, ktorym chodzi o wlasny sukces, za transfery odpowiada oczywiscie trener i jesli byly to niewypaly to nalezy mu to wytknac i go zganic za to, nie znam dokladnie sytuacji transferowej Legii, wiec sie nie wypowiadam, Wdowiec chyba jednak przesadzil z tymi obcokrajowcami, niesnaski sa w kazdej druzynie, ale mi chodzi o to, zeby bylo jasne kto za co w klubie odpowiada, jesli Wdowczyk sprowadza pilkarzy to takze on moze ich usunac z druzyny jesli uzna,ze sie nie nadaja, po drugie ona ma trzymac pilkarzy w ryzach, a oni maja grac i wykonywac polecenia trenera a nie dyskutowac z nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Wdowczyk wszedzie parcuje tak samo IP: 204.52.187.* 25.09.06, 11:45 No bo Polacy nie potrafią grac w pilkę, przynajmniej Ci obecni. Dzis swiatowy poziom osiagaja sportowcy z talentem, ktorzy poswiecaja zycie ciezkiej pracy. Jakos u nas z tym kiepski, moze Kubica, Malysz, ewentualnie Smolarek. Ale popatrz na tych gosci, cisi, pokorni, taki bardziej protestancki kult pracy, a to tego duzy talent. A nasze gwiazdy? Trzy razy trafia w bramke i juz uznaja sie za gigantow futbolu, dostana 5 cyfrowe wyplaty, a 2 lata po zakonczenu kariery kopia juz szmate na osiedlowym boisku (patrz Kowal, talet to chlopak miał) Odpowiedz Link Zgłoś
michalmazurek Re: Wdowczyk wszedzie parcuje tak samo 25.09.06, 12:18 Gość portalu: Gosc napisał(a): > No bo Polacy nie potrafią grac w pilkę, przynajmniej Ci obecni. Dzis swiatowy > poziom osiagaja sportowcy z talentem, ktorzy poswiecaja zycie ciezkiej pracy. > Jakos u nas z tym kiepski, moze Kubica, Malysz, ewentualnie Smolarek. Ale > popatrz na tych gosci, cisi, pokorni, taki bardziej protestancki kult pracy, a > to tego duzy talent. A nasze gwiazdy? Trzy razy trafia w bramke i juz uznaja > sie za gigantow futbolu, dostana 5 cyfrowe wyplaty, a 2 lata po zakonczenu > kariery kopia juz szmate na osiedlowym boisku (patrz Kowal, talet to chlopak > miał) w pelni sie zgadzam z ta opinia, u nas sa talenty, musza byc w 40 mln kraju, ale nie ma u nas kultu pracy, aby byc dobrym pilkarzem to trzeba nieustannie trenowac i caly czas myslec o futbolu, nie ma u nas trenerow wymuszajacych zaangazowanie u pilkarzy, a ci potrafia zachlysnac sie malymi sukcesikami, nie zrobi sie prawdziwej kariery jesli sie czlowiek czemus zupelnie nie poswieci, po prostu nie ma u nas, po za wyjatkami jw., zawodowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_78 Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: 62.29.140.* 25.09.06, 11:54 Jak to? W zeszłym sezonie Wdowczyk byl dobry - Mistrzostwo Polski, a teraz zapomniał jak się trenuje? Racje ma zarzad i Wdowczyk, jak sie cos komus nie podoba to niech gra w 3 lidze, a jak Wdowczyk odchodził z Kielc to zdaje sie że byli na pozycji gwarantujacej gre w ekstraklasie, a wczesniej wprowadzil ich z 3 ligi do 2. Ok on jest zly, to kt. trener jest dobry? Dziennikarze nie wiedza czego chca jak z Petrescu, wieszali na nim psy a teraz szkoda ze odszedl, to samo z trenerami reprezentacji. To nie trenerzy, to pilkarze sa do bani w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Jakież to sukcesy ma Wdowczyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:23 To jest właśnie dziwne,że facet niczego nie osiągnąl a wxciąż są frajerzy,którzy chcą go zatrudniać. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmazurek Re: Jakież to sukcesy ma Wdowczyk? 25.09.06, 12:47 Gość portalu: wic napisał(a): > To jest właśnie dziwne,że facet niczego nie osiągnąl a wxciąż są frajerzy,którz > y > chcą go zatrudniać. a kto niby ma sukcesy z polskich trenerow lub innych, ktorych sa w stanie zatrudznic polskie kluby ? Wdowczyk ma sukcesy, ale tylko w zestawieniu z polska miernota trenerska, (mistrzostwo Polski, awans z Korona do drugiej ligi) jest dobry ale tylko w naszych warunkach, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byko Re: Wdowczyk ma 2 mistrzostwa Polski IP: 83.238.108.* 25.09.06, 15:32 z tym pierwszym to nie przesadzajmy. ma co najwyżej 1,5 mistrzostwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca A TVN chciał Wdowczyka do drużyny narodowej... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.06, 12:54 Szczerze Wam współczuję bo Legia to świetny zespół o wielkim potenciale i już dawno powinna grać w lidze mistrzów ale z drugiej strony jakie to szczęście że laleczka Wdowczyk nie trenuje tak jak nawoływano w audycjach TVN narodowej jedenastki. Sam wybrał sobie za wielką kasę zagranicznych piłkarzy (ma chłopak talent), sam ich przygotował wg własnej strategii, sam wszedł z nimi i z całym zespołem w konflikt a teraz sam kompromituje ITI-TVN przegrywając wszystko co jest do przegrania. Musi mieć Wuja w ITI bo już dawno by poleciał. I jeszcze ta lista "sukcesów" z poprzednich klubów. Konkurentem dla niego mógłby być tylko młody Engel z Polonii W. Warszawo - obudż sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marce(L) Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: 80.51.237.* 25.09.06, 13:01 ODWALCIE SIE WSZYSCY OD WDOWCZYKA - POSTĘPUJE BARDZO DOBRZE. MA PEŁNE POPARCIE WSZYSTKICH KIBICÓW LEGII. PYTANIE DO AUTORA: PŁACI CI WŁODARCZYK ZA PISANIE TAKICH GŁUPOT???? DOTAD WDOWCZYK BYŁ CACY, A JAK WYWALIŁ TEGO PAJACA TO BE???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobi Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 13:35 Piłkarze w Polsce są mocno przepłacani w stosunku do tego co prezentują. Ich profesjonalizm kończy się na wpisie w rubryce zawód wykonywany: piłkarz. Nie widzę powodu, Panie Iwańczyk, dla którego za nieudacznictwo i brak szacunku dla pracodawcy i swojej pracy,za brak profesjonalizmu po prostu zawodników, miał płacić trener. Jak się komuś nie podoba to won z klubu!! Może docenią swój zawód jak popracują fizycznie przez 8 godzin za np. 1500 miesięcznie zamiast za 20000 lub wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista kiepski artykuł red. Iwańskiego 25.09.06, 13:49 Akurat działania zarządu Legii, mające na celu pokazać kto w klubie rządzi są ostatnimi czasy jedynym światełkiem w ciemnościach polskiej skopanej. Panowie Walter i Wejchert stwierdzili mianowicie, że skoro wydają pieniądze, to mają 100% władzy w klubie. I nie będzie tak, ze paru młodych ludzi zarabiającyh spore pieniądze będzie jeszcze im mówiło, jak klub się prowadzi. W tej grze zarząd-piłkarze Wdowczyk jest najmniej ważny. Założę się, że ITI chętnie by Wdowczyka zwolniło już teraz. Ale chodzi przede wszystkim o to, by piłkarze za dużo sobie nie pozwalali. Bo to właśnie na Łazienkowskiej, w czasach kiepskich prezesów wykreowano ów trend o którym pisze red. Iwański: "że to piłkarze zmieniają trenera". I Pan Iwański - czy tego chce czy nie - tych piłkarzy, których nie stać na profesjonalizm broni. A brak profesjonalnego podejścia do zawodu jest największą tragedią nie tylko piłki nożnej, ale całego zawodowego sportu w Polsce. I o tym proponuję napisać następny artykuł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krilan Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 13:51 Precz ztrenerem!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 14:12 gratuluje trenerom ktorzy w ciagu 3 spotkan zdobyli 10 punktow:) cuda sie zdarzaja nawet w polskiej pilce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 14:18 no to chyba wszystko jasne kto powinien trenowac reprezentacje:) moze chlopaki zdobyliby stracone w pierwszysch dwoch meczach punkty a przy okazji zdobyli jeszcze te ktore sa do zdobycia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal to są miesiące z drużyną a nie rozegrane mecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 04:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio I tak zwolnią Wdowczyka, tylko że po jego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:15 trenerce zostanie spalona ziemia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jy trener wdowczyk IP: 193.24.201.* 25.09.06, 15:46 przecież to chory człowiek, ważniak za dychę, doprowadza drużyny do szmacianki i wylatuje z hukiem, a nie rozwiązuja z nim pracę. Tak było w Kielcach, gdzie po wygranym meczu żebrał by go zostawiono. Ma honor, chyba chonor wg umowy nie zapłacił kary prawie 1 mln PLN. Przecież to czyste z.........., a rozliczaja sędziów z paru groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robuś Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.echostar.pl 25.09.06, 20:11 pewnie panie redaktorzyno byłeś pierwszym, którzy na rękach nosili Wdowczyka w czerwcu, nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yancio Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.aster.pl 25.09.06, 20:31 Nie zgadzam się z powyższym tekstem.Autor jest wielce zdziwiony tym,że wyrzucono dwóch żałosnych kopaczy.Przecież to normalne panie autorze,że jak pracownik żle pracuje to pracodawca go zwalnia,a ci dwaj brali do tego olbrzymie pieniądze. U nas od lat jest moda,że jak nasi kopacze olewają swoją pracę to zwalnia się trenera.Nie jestem wielkim fanem p.Wdowczyka szczególnie jego polityki transferowej przed sezonem,ale jednak jest to dobry trener jak na polskie warunki i potrafi kierować zespołem.Fakt,że ostatnie mecze mu nie wyszły,ale nawet real,barcelona czy manchester mają gorszą passę i tam nikt nie zwalnia od razu trenera.Tak więc dajmy wdowczykowi trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poler Wdowczyk dostanie kopa, pytanie tylko kiedy ?? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.09.06, 21:36 za tydzień czy za 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lach Przemysław Iwańczyk: Jak wygrywamy - to wszyscy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 01:33 zgodził bym sie z tym artykułem jeśli nie chodziło by o legie tu zawsze był problem z piłkarzykami,ile tu zmarnowano talentów (właściwie to sami sie zmarnowali)zawsze tu rządziła starszyzna balangowa i to wie cała liga tu niektóre nazwiska miały nie wyczerpane kredyty zaufania,przekazywane na następne pokolenia, nie chce miarzdzyć niektorych legijnych ikion ale tylko w legi mozliwe było sprzedać dwa mistrzostwa na własnym stadionie widzewowi w któtym grali piłkarze wywodzący sie z jagi(wyrazy wspóczucia dla kibiców ,nie było by to bolesne jeśli było by sprawiedliwe)ta czystka w legi jest potrzebna tak pocichu mówią ci piłkarze co tam grali-jaga b-stok Odpowiedz Link Zgłoś