ampolion 16.05.07, 14:10 W jakich sklepach kupuje się w Polsce wodę destylowaną? W supermarketach, w aptekach, w sklepach chemicznych czy jeszce w czymś innym? Na litry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk345 Re: Woda destylowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:18 na stacjach benzynowych bywa Odpowiedz Link Zgłoś
olushia Re: Woda destylowana 16.05.07, 15:02 ja kupiłam w aptece, ale nie we wszystkich bywa pytałam w kilku zanim trafiłam Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Woda destylowana 16.05.07, 15:54 W supermarketach zwykle jest - w dziale "samochodowym". Odpowiedz Link Zgłoś
amabile Re: Woda destylowana 16.05.07, 21:41 Ostatnio kupowałam w tesco.Są w 1l i bodajże 5l butlach. Cenowo bardziej opłacalny jest zakup większej. Odpowiedz Link Zgłoś
naura W każdym hipermarkecie, i rzeczywiście w 17.05.07, 19:50 działach samochodowych - bez sensu, jak dla mnie, bo ja używam jej do podlewania storczyków :) Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 A czemu ...? 17.05.07, 21:44 A czemu takie pytanie na forum "kuchnia"? Wody destylowanej absolutnie nie należy pić. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: A czemu ...? 18.05.07, 01:58 Po pierwsze: może być w spożywczych supermarketach. Po drugie: nigdzie nie wspominam o piciu. Po trzecie: gdzie mam o wodę zapytać jesli nie tutaj, w kuchennej rodzince? Po czwarte: jadę do Polski, potrzebuję taką wodę do aparatu do oddychania w czasie snu, tzw. CPAP, mam bezdech senny. Czy wszystko wyjasniłem, czy też jeszcze cos musisz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: A czemu ...? 18.05.07, 16:27 Ok, w porządku, ja nie żeby opieprzać, jeno bałem się, że np ktoś wymyślił sobie, że skoro woda destylowana to czysta więc zdrowa a to się może skończyć tragedią bo się można dosłownie rozpuścić w tej wodzie, osmoza itp. A dostać ją można oczywiście na każdej stacji benzynowej bo do akumulatorów jest stosowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Woda destylowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:18 ja kupuje zawsze w aptece,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Woda destylowana 20.05.07, 21:49 Ampolionie, w sklepach, o których pisali poprzednicy pytaj o wodę demineralizowaną. Nie jest to dokładnie to samo, co woda destylowana, ale produkt końcowy ma takie samo zastosowanie (w Twoim przypadku). Miłego pobytu:) Odpowiedz Link Zgłoś