Gość: Łowca Jeleni IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.06, 15:14 youtube.com/watch?v=y7b9YrZ8244 ... srednio mi to wyglada na przypadek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oO Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:15 Life is brutal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiom Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:16 Nie lubię Chelsea ale sprawa jest masakryczna. Bez względu na intencje Hunt pownien dostać minimum rok dyskwalifikacji. Naprawdę można grać tak, żeby nie powodować pęknięcia czaszki u przeciwnika. Ale może Drogba ma rację - cała polityka Mourinho polegająca na obrzydzaniu wszystkim Chelsea właśnie przynosi skutek. Faktycznie Chelsea można teraz kochać lub nienawidzić. I takie są efety - ale żęby była jasność. Winę ponosi włącznie Hunt. X. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel drogba - młodszy brat kaczyńskich IP: *.chello.pl 17.10.06, 15:20 następny który wszędzie wietrzy spiski. ptasia grypa jednak zaraźliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 15:41 Ja bym powiedział, że dyskwalifikacja to raczej początek. To co zrobił Hunt kwalifikuje się chyba raczej pod paragraf. W końcu jego działanie to było celowe narażenie zdrowia. A w tym przypadku skutki są naprawdę poważne. Odpowiedz Link Zgłoś
4815ma Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 15:52 chudymisio napisał: > Ja bym powiedział, że dyskwalifikacja to raczej początek. To co zrobił Hunt > kwalifikuje się chyba raczej pod paragraf to co bys powiedzial zwisa kazdemu kalafiorem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek A taki debil jak ty nic 17.10.06, 16:53 madrego powiedziec nie potrafi. Umiesz napisac chociaz jedno poprawne zdanie? O zdaniach zlozonych nie wspominam, bo na twoje iq na poziomie taboretu na pewno jest to zbyt wymagajace zadanie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol Przestępstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:10 To nie był tylko faul!!! To zwykły czyn zabroniony! Moim zdaniem można to nawet kwalifikować jako przestępstwo. Naruszenie czynności narządu ciała powyżej 7 dni w następstwie drastycznego przekroczenia reguł gry. To nie było zagranie w ramach gry w piłkę nożną, tylko zwykły, bandycki atak. Cech powinien zgłosić się do adwokata - złożyć zawiadomienie o przestępstwie oraz pozew cywilny przeciwko Huntowi... a propos... jak większość, nie lubię chelsea... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja --- Drogba na tej fotografii wyglada jak z horroru IP: 72.251.2.* 17.10.06, 18:01 Drogba na tej fotografii wyglada jak z horroru ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dagma15 Re: Przestępstwo 17.10.06, 18:03 faul faulem ale zachowanie Hunta podczas znoszenia Cecha było nie tyle co nietaktowne ale oburzające! przecież tak nie zachowuje się piłkarz, tylko jakiś prymityw! dobra, stało się, przypadek czy nie (ja uważam, że zrobił to specjalnie), jednak jako winowajaca pinien spokornieć a po meczu przynajmniej wydać publiczne ogłoszenie, w kórym przeprosi bramkarza za swoje zachowanie. Mówię przynajmniej, bo powinnien zrobić to osobiście, w cztery oczy. A do tego wszystkiego dochodzi również sędzia. czy on jest ślepy? bo jeżeli tak to mogę mu wybaczyć "pomyłkę", ale jeżeli sprawny fizycznie (w co bardziej wierzę) to powinnien dostać chociażby reprymendę. oczywiście winnym jest Hunt, który zachował się jak zwykły przestępca. zwolenników Hunta (o ile po tym meczu jeszcze ich ma) przepraszam za moje słowa, ale jest to tylko opinia oburzonego fana, który jak mniejszość lubi Chelsea, choć mój tata kibicuje Arsenalowi, no cóż, ale to już inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
archivario Re: Przestępstwo 17.10.06, 18:29 tylko opinia oburzonego fana, który jak mniejszość lubi Chelsea, choć mój tata kibicuje Arsenalowi, no cóż, ale to już inna historia... niesamowite,nie daj sie prosic ,opowiedz ta historie ! Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk do Dagma Re: Przestępstwo 18.10.06, 15:56 z twojego wpisu wynika ze jestes poczatkujacym kibicem(15latkiem ?), a wiec z pelnym szacunkiem do twego wieku chcialbym ci wyjasnic : 1. piszesz : " zachowanie Hunta było ... oburzające!" Skad o tym wiesz ? Z wypowiedzi Drogby ? Zadna z kamer tego nie zarejstrowala, a od momentu faulu Hunt byl w centrum zainteresowania. Pamietasz pamietne "oczko" ktore Ronaldo puscil na mundialu po czerwonej kartce Rooneya? Kazdy z graczy na boisku PL ale takze kazdy z kibicow na stadionie jest pod nieustannym monitoringiem kamer (gracze dodatkowo indywidulany webcam) i media na pewno nie przepuscily by sobie takiej gratki jak smiejacy sie z kontuzjowanego rywala Hunt. 2. piszesz : winowajaca powinien spokornieć a skad wiesze ze nie spokornial. Polskie media ci nie powiedzialy ? dla twojej informacji, zaraz tego samego dnia po meczu Hunt odrecznie napisal kilka slow przeprosin do Cecha i z bukietem kwiatow wyslal do szpitala. A porozmawiac " osobiście, w cztery oczy" nie mial okazji bo do Cecha nie mial dostepu, nawet gracze Chelsea mieli mozliwosc odwiedzin dopiero wczoraj(we wtorek) 3. sedzia nie byl slepy. Obydwaj zawodnicy zderzyli sie ze soba w "neutralnym" punkcie, Hunt NIE biegl wprost na Cecha, tylko Cech upadajac na ziemie przy lapaniu pilki zawadzil glowa o kolano przebiegajacego Hunta, ktory tej nogi nie zdolal cofnac, a jedynie zgial. Taka jest ocena tej sytuacji w komentarzach w brytyjskich mediach , w spokojnej analizie klika dni po calym incydencie. 4. napisales ze "Hunt, który zachował się jak zwykły przestępca". Dla twojej informacji , w kazdym przypadku gdy zachodzi podejrzenie o celowe brutalne zagranie na boisku, policja brytyjska niezwlocznie wszczyna postepowanie. Czegos takiego nie ma miejsca w przypadku obecnego incydentu i bardzo prawdopodobnie nie bedzie. Mniej niezdrowych emocji zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmo Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:17 za tym stoją łże elity i szara sieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darby Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.telia.com 17.10.06, 15:28 uderzyl bramkarza i znosili z boiska golkipera - my to se piszem i piszem! Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 15:26 Drogba : Od pierwszych minut Hunt próbował nas zastraszyć i pokazać, że się nas nie boi; że powinniśmy przygotować się na prawdziwe piekło. ---------- Zdarzenie mialo miejsce zaraz po rozpoczeciu meczu w 20 sekundzie,potem Hunt gral juz poprawnie a sedzia(jak przyznal w wypowiedzi po meczu) mial go na oku W moim przekonaniu zdecydowanie byl to przypadkowy faul, a Hunt w przykleku zgial noge aby nie trafic Cecha czubem buta. Wielka szkoda Cecha, ale Chelsea wykorzystujac to pechowe zdarzenie jak zwykle mitologizuje problem, statystyki kartek wyraznie pokazuja ze to oni sawsrod najbardziej brutalnie grajacych druzyn Premiership. Nie mowiac juz o tym ze jeszcze do niedawna (dopoki nie wzial go na dywanik Abramowicz) Mourinho celowo w swoich wypowiedziach obrazal i prowokowal rywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disintegration Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.e-net.pl 17.10.06, 16:51 glupi jestes. nie wierze ze koles majac prawie sekunde na to by ominac glowe cecha nie mogl tego zrobic. nie lubie chelsea, nie znosze mourinho i abramowicza z jego szemranymi pieniedzmi, ale jedynym pilkarzem ktorego naprawde lubie i szanuje jest cech. spokojny, skromny, nie jest gwiazdorem, ale teraz moze juz nie bedzie gral bo jakis kretyn bezmuzgi mu rozwalil leb. hunt powinien dostac minimum tyle zawieszenia ile cech nie zagra, a kare finansowa wielkosci polowy rocznych zarobkow cecha. moze by sie wtedy zartwil tym ze prawie zabil czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poran [...] IP: *.telia.com 17.10.06, 18:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 18.10.06, 09:59 pjuk napisał: > W moim przekonaniu zdecydowanie byl to przypadkowy faul, a Hunt w przykleku > zgial noge aby nie trafic Cecha czubem buta. a moim zdaniem nie. Miał kupę czasu i przestrzeni by przeskoczyć nad bramkarzem, który już miał piłkę w rękach. Nie zrobił tego. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 gralem 12 lat w piłke i powiem Ci: masz rację! 17.10.06, 15:28 facet mógł uniknąć uderzenia w bramkarza... co za sku..el, powinni go wykluczyc na pare lat z piłki... mogł zabić Cecha to mi przypomina tylko wejscie Schumachera w Battistona w meczu Francja-Niemcy 1982... Schumacher skoczył z wyciagnietym łokciem i uderzył Francuza od dołu w brode... o mało nie złamał kregosłupa szyjnego Battistonowi skonczylo sie chyba tylko na peknieciu kręgu... koles chyba juz nigdy nie wrocił do prawdziwej formy a Niemiec nawet zółtej kartki nie dostał, choc powienien dostać czerwoną to wydarzenie mialo duzy wpływ na wynik meczu, ktory powinni wygrac Francuzi... grali wtedy pieknie i chyba tylko Wlosi mogli im zagrozic ale squ..el Schumacher wyłączył z gry najlepszego napastnika Francji... kibic, kiedys kopacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darby Re: gralem 12 lat w piłke i powiem Ci: masz rację IP: *.telia.com 17.10.06, 15:32 Nigdy nie gralem w pilke i powiem Ci : widac to po tobie Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nic o mnie nie wiesz... a wkurzyc sie kazdy moze 17.10.06, 15:51 i ma do tego prawo... :-) nie pakuj ludzi do jednego wora, bo sie łatwo mozesz pomylic a jesli uwazasz, ze zagranie tego buraka, ktory o mało nie zabił Cecha było ok, to albo: 1. widzisz to co ja, ale nie masz pojecia o czym mowisz, no nie masz wyobrazni 2. jestes niewidomy dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaromir Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość... IP: 193.0.116.* 17.10.06, 15:29 sposobu zdobywania pieniędzy przez rosyjskich magnatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:32 przepraszam, ale co Abramowicz ma do tego, że Cecha spotkała taka okropna kontuzja? ględzenie o 'magnacie' jest nudne, a w tym kontekście zwyczajnie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaromir Zal mi was. Ale bardziej zal mi Cecha. IP: *.aster.pl 17.10.06, 20:55 Tyle....jestescie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darby Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.telia.com 17.10.06, 15:34 Gość: Czaromir 17.10.06, 15:29 + odpowiedz sposobu zdobywania pieniędzy przez rosyjskich magnatów. a znasz takie powiedzenie: pocalujta w dupe wojta ? Nie masz smarku nic do powiedzenia to nie wal w klawiature. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 16:18 skoro ty je znasz to czemu sie nie stosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaromir Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.aster.pl 17.10.06, 21:53 Jestes klasycznym, agresywnym polskim wauem. Nawet nie trzeba sie specjalnie rozwidzic, bo sam pokazales co wlasnie tlucze ci sie we lbie. Wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:37 to widac ze to byl ewidentny atak na cecha...tego hunta to powinni zdyskwalifikowac na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjuk do Lowcy Jeleni IP: *.lns2-c11.dsl.pol.co.uk 17.10.06, 15:39 Lowca Jeleni - zobacz lepiej to ujecie : youtube.com/watch?v=snI_F6Zv8Uk&mode=related&search= i przeanalizuj kilka krokow czesniej jak biegnie Hunt i jak wpada na niego Cech ! ( a nie odwrotnie) , to co zrobil Huntto intuicyjnie przygial noge aby n ie trafic Cecha czubem buta, byl w wykroku i Cecha przeskoczyc tez nie mogl, zreszta wynikalo poczatkowo ze z Cechem sie rozminie, bo nie biegl w niego, tylko obok niego, a Cech mu wpadl na kolano ... i taka jest prawda. Nie jest jednak wykluczone ze Hunt wystapi w roli kozla ofiarnego i FA nalozy mu dla przykladu jakas kare Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 Muszę się zgodzić - widziałem całą sytuację 17.10.06, 15:51 ... z kilku ujęć - miałem mieszane uczucia - 50% na 50%, że było zamierzone. Dopiero na tym ujęciu dokładnie widać, jak to wyglądało - Hunt początkowo chciał się złożyć do uderzenia prawą nogą, jak zobaczył, że Cech przejmie piłkę zatrzymał i ugiął prawą nogę z tym, że w tym momencie poszła do tyłu i musiał przenieść na nią ciężar ciała i nie mógł się z niej wybić. Praktycznie wyskok z wybiciem z nogi zakrocznej ( dla niezorientowanych to ta tyłu ) jest niemożliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nie chodzi o to, ze on uderzyl specjalnie.... 17.10.06, 15:54 ale o to, ze nie zrobil nic, zeby tego uniknac.. wystarczylo podskoczyc proste... robilem to 10000 razy:-) i zaden bramkarz na chirurgii nie wylądował Odpowiedz Link Zgłoś
jungervater Re: Muszę się zgodzić - widziałem całą sytuację 18.10.06, 11:02 > ... z kilku ujęć - miałem mieszane uczucia - 50% na 50%, że było zamierzone. > > Dopiero na tym ujęciu dokładnie widać, jak to wyglądało - Hunt początkowo chciał > się złożyć do uderzenia prawą nogą, jak zobaczył, że Cech przejmie piłkę > zatrzymał i ugiął prawą nogę z tym, że w tym momencie poszła do tyłu i musiał > przenieść na nią ciężar ciała i nie mógł się z niej wybić. > > Praktycznie wyskok z wybiciem z nogi zakrocznej ( dla niezorientowanych to ta > tyłu ) jest niemożliwy. Coz za brednie!!! Juz w pierwszej sekundzie tego filmu, gdy hunt ma jeszcze dobre trzy kroki do ceha widac, ze nie ma najmniejszej szansy dojscia do pilki. To ze za wszelka cene probuje, jest najleprzym dowodem na to, ze chcial bramkarzowi przykopac. Skandal!! Powinni go tak oblozyc karami, zeby wszyscy inni sie trzy razy zastanowil, zanim beda chcieli powtorzyc jego "wyczyn". Uszanowanko JV Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek tia 17.10.06, 16:56 To lepiej zobacz ten filmik www.youtube.com/watch?v=y7b9YrZ8244&NR Ten bezmozg hunt SPECJALNIE zlozyl noge, zeby jak najmocniej przypierd* kolanem wprost w glowe bramkarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw "Normalny" zawodnik to... IP: 62.111.149.* 17.10.06, 17:57 w takiej sytuacji udaje faul i chce wymusić rzut karny (oczywiście Ci uczciwi po prostu unikają kontaktu z bramkarzem). A temu debilowi widać że nawet o to nie chodziło... On po prostu chciał Cecha sfaulować!! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: do Lowcy Jeleni 18.10.06, 10:05 sorry, gdy Cech łapał piłkę w rece Hunt miał jeszcz pare kroków do niego. Wystarczyło przeskoczyć nad bramkarzem, co zazwyczaj się czyni Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk Losiu, nie fantazjuj 18.10.06, 15:29 Losiu, napisales : gdy Cech łapał piłkę w rece Hunt miał jeszcz pare kroków do niego. -------- PARE KROKOW ? Ogladnij sobie Losiu powtorki z kilku ujec i nie fantazjuj, podobnie jak wiekszosc wpisujacych swoje komentarze w tym watku. W brytyjskich mediach bynajmniej nie ma nagonki na Hunta, a nawet Mourinho swoje pretensje kieruje nie pod adresem Hunta, lecz klubu gospodarzy oraz NHS, ponoc Cech musial czekac 30 min na karatke. Reading akurat i te pretensje Mourinho skutecznie obalil prezentujac bilingi z ktorych jednoznacznie wynikalo ze od momentu wezwania karetki przez lekarza Chelsea do jej przyjazdu uplynelo zaledwie kilka minut. Zarowno Cech jak i Hunt w tej boiskowej sytuacji meili po prostu pecha i tak twierdzi KAZDY kto byl blisko tego wydarzenia, a takze WSZYSCY komentatorzy brytyjskiej TV (np. Andy Towsend, Jim Rosenthal, John Barnes) ktorzy poruszaja ta kwestie przy okazji dzisiejszego meczu z Barcelona. Gdyby byly zastrzezenia do Hunta to juz dawno wkroczyla by w ta sprawe policja , tak jak to ma zawsze miejsce przy drastycznych zamierzonych faulach na boisku ( ostatnio glosna sprawa Thatchera). ZADEN z kilkunastu zapisow kamer na boisku , ani tez webcam ktory indywidualnie rejestruje kazdego gracza , nie potwierdzil tez absurdalnych twierdzen graczy Chelsea ze Hunt smial sie do nich po sfaulowaniu Cecha. GIGANTYCZNE pieniadze zainwestowane w najsilniejsza lige swiata , w tym firm ubezpieczeniowych, sa gwarancja ze wydarzenia takie jak kontuzja Cecha poddawane sa wnikliwej komputerowej analizie, gdyby dopatrzono sie u Hunta rozmyslnego dzialania, to na pewno nie uniknie on przykrych dla siebie konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Losiu, nie fantazjuj 19.10.06, 09:53 pjuk napisał: > PARE KROKOW ? Ogladnij sobie Losiu powtorki z kilku ujec i nie fantazjuj, > podobnie jak wiekszosc wpisujacych swoje komentarze w tym watku. tak, bo chyba ślepym by musiał być, by nie widzieć że Cech będzie szybciej przy piłce niż on. No chyba że uważasz Hunta za człowieka niespełna rozumu, co to dalej niż ćwierc sekundy do przodu wypadków nie potrafi przewidzieć. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk rozsmieszasz mnie Losiu na maksa ... 20.10.06, 06:13 sorki, "wcielo mi" jakos wczesniejszy wpis, wiec powtarzam. choc sprawa ponura to rozsmieszasz mnie Losiu kazdym swoim kolejnym wspisem . chociazby twoje slowa : "tak, bo chyba ślepym by musiał być, by nie widzieć że Cech będzie szybciej przy piłce niż on." Losiu, we wspolczesnym futbolu na swiatowym poziomie NIKT nie kalkuluje czy bedzie szybciej przy pilce czy nie, tylko walczy na maksa do konca, tak sie gra w Premiership ktora regularnie ogladam na codzien od kilkunastu lat na zywo. Najlepszym komentarzem do calej sytuacji jest wczorajsza decyzja tutejszej federacji pilkarskiej ze nie beda w tej sprawie wszczynac zadnego sledztwa, tymbardziej nie bedzie wszczynac takze sledztwa brytyjska policja(co jest regula przy brutalnych zagraniach na boisku - np. casus Thatchera, czy tez niesportowych zachowan - np. dwukrotnie (!)casus Boruca ). Przykro mi to napisac, ale 90% dyskutantow na tym forum, z toba Losiu na czele, skompromitowalo sie swoimi wpisami i nagonka na Hunta, co w zadnym stopniu nie odpowiadalo rzeczywistosci i kometarzom na Wyspach, gdzie od samego poczatku ( z wyjatkiem nawiedzonych fanatkow Chelsea) KAZDY beztronny obserwator, komentator i kibic uznawal ta boiskowa tragedie za fatalny zbieg okolicznosci i nic wiecej. I tu nie bylo zadnych manipulacji, bo w Premiership ulokowane sa gigantyczne pieniadze m.in. firm ubezpieczeniowych i KAZDEGO boiskowego lobuza (a takim Hunt nie byl i nie jest) natychmiast sie pietnuje a sedziowie od poczatku meczow maja ich bacznie na oku. Przy okazji tej sprawy, wyszlo na jaw jak Gazeta potrafi manipulowac czytelnikiem cytujac wyrywkowo bzdurna wypowiedz Drogby, na goraco w pomeczowych emocjach, ktora w zadnym stopniu nie byla reprezentatywna dla ogolu innych komentarzy, nawet Mourinho w pierwszej kolejnosci mial pretensje nie do Hunta lecz o pozne (zreszta, niezgodnie z prawda) podstawienie karetki. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: rozsmieszasz mnie Losiu na maksa ... 20.10.06, 10:39 pjuk napisał: > Losiu, we wspolczesnym futbolu na swiatowym poziomie NIKT nie kalkuluje czy > bedzie szybciej przy pilce czy nie, owszem, kalkuluje się, dlatego czesto widuje sie przeskakującego nad bramkarzem piłkarza drużyny przeciwnej. > tylko walczy na maksa do konca, tak sie gra > w Premiership ktora regularnie ogladam na codzien od kilkunastu lat na zywo. mam krótszy staż, bo tylko kilkuletni. I jak najbardziej widziałem że gdy napastnik widzi ze nie ma szans dojścia do piłki to po prostu odpuszcza. Prócz oczywista wyjątków takich jak Hunt. > Najlepszym komentarzem do calej sytuacji jest wczorajsza decyzja tutejszej > federacji pilkarskiej ze nie beda w tej sprawie wszczynac zadnego sledztwa ich sprawa, nie moja. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk Losiu - moje ostatnie slowo ... 21.10.06, 01:53 poswieciles kilka wpisow na polemike ze mna wiec doceniam i na koniec jeszcze ci odpisuje, choc nie zamierzam cie przekonywac (bo po co ?), a jedynie szczegolowiej wyjasnic dlaczego do Hunta nie ma sie w Anglii pretensji, moze w ten sposob latwiej ci bedzie zrozumiec futbol Premiership, co jest tutaj zamierzonym brutalnym wejsciem, a co nie jest. Hipotetycznie wspominasz ze Hunt mogl przeskoczyc bramkarza tak jak robia to inni. Otoz w sytuacji w ktorej sie znalazl, nie mogl - musialby wykonac w pelnym biegu NIEOSIAGALNE dla czlowieka wybicie sie w gore z "trailing leg" (nogi zakrocznej). Taki manewr mogl wykonac jedynie pies Huckleberry, o ile wczesniej nie wyhamowalby w miejscu! Ja tez widzialem jak zawodnicy przeskakuja nad bramkarzem(tak jak Lubanski) tyle ze w INNEJ SYTUACJI, otoz gdy biegna na wprost bramkarza. Tutaj zupelnie inna byla "trajektoria" Hunta i Cecha. Hunt zostal "rozgrzeszony" m.in. po wniklwej analizie komputerowej sytuacji na boisku, tego nie widac w telewizorze. Zgiecie nogi w kolanie bylo NATURALNYM ruchem jaki robi czlowiek biegnac. I tyle. Nikt z oficjeli Chelsea nie podwaza tych ustalen. A tak przy okazji na Stamford Bridge prawdopodobie trafi Buffon. Zaloty Bartheza wysmiano. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: rozsmieszasz mnie Losiu na maksa ... IP: *.proxnet.pl 20.10.06, 12:41 • Re: Nie będzie postępowania w sprawie kontuzji Ce IP: *.proxnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: sophisten 19.10.06, 16:27 + odpowiedz A ja widziałem mecz na TPS-ie, na live, i od pierwszego momentu nie miałem wątpliwości, co do zamiarów Hunta (jak i francuscy komentatorzy). Kilkanaście minut później (o czym się nie mówi) ten sam "niewinny" Hunt ponownie "niechcący" powalił Ferreirę; ten zszedł z boiska z podejrzeniem złamanie ręki, i był opatrywany poza boiskiem dobrych kilka minut. Potem wrócił, lecz do końca meczu pozostał statystą. Takich "przypadkowych" starć było zresztą więcej, i to z obu stron - WIELKA w tym "zasługa" Mr. Riley'a, który zupełnie nie panował nad sytuacją na boisku, był najgorszym aktorem tego "widowiska". Niestety arbitrzy anglielscy są słabi, większość nie potrafi zapanować na boisku w sytuacjach konfliktowych... A wracając do Hunta, to skandal, iż ujdzie mu to bezkarnie. Fakt, kopnąć Peter'a w głowę nie zamierzał, lecz bezsprzecznie chciał wykopać piłkę z rąk leżącego bramkarza (nie zwracając uwagi czy kopnie w piłkę, czy w ręce), niestety zawadził nogą, i skończyło się jak skończyło; ale to Anglia właśnie, tam takie ataki to "norma", niestety. Jeżeli sędziowie, i związek się tym nie zajmą, jeszcze nie raz będziemy oglądać podobne sytuacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voodoom Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: 157.25.9.* 17.10.06, 16:36 "Niektórzy nas nienawidzą" - hmmm... Ja bym powiedział, że może znajdą się tacy co was lubią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro to byl 100% zamierzony faul IP: *.mentorg.com 17.10.06, 16:50 Ten debil hunt zlozyl noge specjalnie zeby kolanem uderzyc bramkarza. Widac to bardzo dobrze w zwolnionym tempie z ujecia zza bramkarza. Takich kretynow powinni zdyskwalifikowac dozywotnio, a pozniej zapuszkowac do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
sebadoh Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 16:54 A ja uwielbiam Chelsea i napiszę jedno - życzę Petrowi Cechowi szybkiego powrotu do zdrowia!!!!! Bramka Chelsea (no i oczywiscie reprezentacji Czech) czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkl Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.jzo.com.pl 17.10.06, 18:27 Również kibicuję Chelsea, zaś wspomniany mecz (pierwszy z Reading od 1030 roku!!!) to koszmarna sprawa - 2 bramkarzy w szpitalu, za kilka dni prestiżowy pojedynek z Barceloną. Brak choćby kartki to skandal, mam nadzieję że FA mocno na to zareaguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.devs.futuro.pl 17.10.06, 17:37 Battiston nie był napastnikiem tylko obrońcą, gwoli uściślenia po oglądnięciu ujęć z kilku stron wydaje się, że Hunt nie tylko nie zamierzał przeskoczyć Ceha, ale w dodatku specjalnie uderzył go kolanem w głowę przypominam sobie mecz Polska - Dania w 1978 lub 1977 roku, kiedy Lubański poszedł za piłką, i w pewnym momencie gdy był już blisko bramkarza (rzucającego się mu pod nogi) zorientował się że jeśli dopadnie do piłki to znokautuje Duńczyka, decyzja była jedna: przeskoczenie nad bramkarzem, a bramkę i tak dla Polski strzelił Deyna czy ktoś inny... w każdym razie wtedy ważne było zdrowie piłkarzy, teraz tylko wygranie meczu. Jakoś nie widzę teraz nikogo kto zrobiłby tak jak Lubański... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanWIELKIEJ POLSKI To jest liga Angielska,Polacy niepowinni tam grac IP: *.ipt.aol.com 17.10.06, 17:42 Lepiej moze dla Dudka , ze siedzi na lawce . Przynajniej jego zyciu nie zagraza niebespieczenstwo !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hunt było specjalnie IP: *.acn.waw.pl 17.10.06, 19:42 gwoli ściślości nie lubię Chealsea ale widziałem tą sytuację na wszystkich możliwych kanałach,z wielu kamer i ta ulokowana za bramkarzem nie pozostawia wątpliwości-Cech miał już piłkę,kiedy Hunt jeszcze biegł ale liczył na wybicie mu jej z rąk-częsty przykład w angielkiej lidze-to samo w drugim przypadku-facet wleciał na Cudiciniego rozmyślnie w tym samym celu-żeby nie złapał piłki bądź ją wypuścił-angielscy sędziowie nie gwiżdżą takich sytuacji co teraz się zemściło-w LM od dawna już tacy pobłażliwi nie są po oficjalnym ich pouczeniu przez UEFA(vide strona UEF'y)-tylko w angielskiej lidze tak brutalne zagrania są pobłażane-Ronaldo za same krytykowanie decyzji sędziego wyleciał z boiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: było specjalnie ? Było! IP: *.acn.waw.pl 18.10.06, 18:11 Celowo z rozmysłem, perfidnie, wrednie wyeliminował Cecha z tego meczu a może nawet ze sportowego życia! Oczekuję zawieszenia na 2 lata, jak za doping. Gdyby chciał wytrącić piłkę z rąk leżącego co już jest faulem, zrobiłby to butem ale wtedy, cały stadion a w TV cały Świat widziałby jak dłoni zamiar i skutek, bo sytuacja jest powszechnie znana, naganna z definicji niebezpieczna. Więc co robi Hunt? Chowa stopę i pochyla kolano(??!), jeśli miałby "uczciwy" zamiar trafienia w piłkę to tylko stopą, w tej sytuacji używanie kolana, jest po prostu irracjonalne. Bandzior! Szkoda Cecha, wspaniały chłopak, piękna kariera...ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec To jest norma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 00:15 Jestem ojcem i kibicem bramkarza.Nie wiem ilu ludzi widziało odcisk wszystkich sznurówek buta piłkarskiego na twarzy drugiego człowieka.Ja widziałem i to na twarzy syna.To jest norma ,część piłkarskiej taktyki, szczególnie drużyn wyżych lig od okręgówki gdy potykają się z drużyną niższej klasy a w bramce stoi ktoś kto wszystkie piłki broni.Trwa to pół godziny a potem z rozmysłem albo w twarz , albo w kolano ,depcząc , za niepokorność , masakrują człowieka po to by potem zawodnikowi z pola napukać brameczek/ bo w niższych ligach przeważnie jest taki jeden straceniec/.A panowie -pożal się boże -sędziowie , udają że nic nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: 204.52.187.* 19.10.06, 10:17 Drogba to akurat nie powinien się wypowiadać. To jeden z największych boiskowych chamów. Nie przepuści okazji, żeby kogoś stratować czy uderzyć. Odpowiedz Link Zgłoś