Dodaj do ulubionych

Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek

IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.06, 15:14
youtube.com/watch?v=y7b9YrZ8244 ... srednio mi to wyglada na przypadek
Obserwuj wątek
    • Gość: oO Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:15
      Life is brutal.
    • Gość: Xiom Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:16
      Nie lubię Chelsea ale sprawa jest masakryczna. Bez względu na intencje Hunt
      pownien dostać minimum rok dyskwalifikacji. Naprawdę można grać tak, żeby nie
      powodować pęknięcia czaszki u przeciwnika.
      Ale może Drogba ma rację - cała polityka Mourinho polegająca na obrzydzaniu
      wszystkim Chelsea właśnie przynosi skutek. Faktycznie Chelsea można teraz
      kochać lub nienawidzić. I takie są efety - ale żęby była jasność. Winę ponosi
      włącznie Hunt.
      X.
      • Gość: pawel drogba - młodszy brat kaczyńskich IP: *.chello.pl 17.10.06, 15:20
        następny który wszędzie wietrzy spiski. ptasia grypa jednak zaraźliwa.
      • chudymisio Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 15:41
        Ja bym powiedział, że dyskwalifikacja to raczej początek. To co zrobił Hunt
        kwalifikuje się chyba raczej pod paragraf. W końcu jego działanie to było celowe
        narażenie zdrowia. A w tym przypadku skutki są naprawdę poważne.
        • 4815ma Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 15:52
          chudymisio napisał:

> Ja bym powiedział, że dyskwalifikacja to raczej początek. To co zrobił Hunt
          > kwalifikuje się chyba raczej pod paragraf

to co bys powiedzial zwisa kazdemu kalafiorem !!!
          • piekny_romanek A taki debil jak ty nic 17.10.06, 16:53
            madrego powiedziec nie potrafi. Umiesz napisac chociaz jedno poprawne zdanie? O
            zdaniach zlozonych nie wspominam, bo na twoje iq na poziomie taboretu na pewno
            jest to zbyt wymagajace zadanie :P
            • Gość: sol Przestępstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:10
              To nie był tylko faul!!! To zwykły czyn zabroniony! Moim zdaniem można to nawet
              kwalifikować jako przestępstwo. Naruszenie czynności narządu ciała powyżej 7 dni
              w następstwie drastycznego przekroczenia reguł gry. To nie było zagranie w
              ramach gry w piłkę nożną, tylko zwykły, bandycki atak.
              Cech powinien zgłosić się do adwokata - złożyć zawiadomienie o przestępstwie
              oraz pozew cywilny przeciwko Huntowi...

a propos... jak większość, nie lubię chelsea...
              • Gość: ja --- Drogba na tej fotografii wyglada jak z horroru IP: 72.251.2.* 17.10.06, 18:01
                Drogba na tej fotografii wyglada jak z horroru ! :-)
              • dagma15 Re: Przestępstwo 17.10.06, 18:03
                faul faulem ale zachowanie Hunta podczas znoszenia Cecha było nie tyle co
                nietaktowne ale oburzające! przecież tak nie zachowuje się piłkarz, tylko jakiś
                prymityw! dobra, stało się, przypadek czy nie (ja uważam, że zrobił to
                specjalnie), jednak jako winowajaca pinien spokornieć a po meczu przynajmniej
                wydać publiczne ogłoszenie, w kórym przeprosi bramkarza za swoje zachowanie.
                Mówię przynajmniej, bo powinnien zrobić to osobiście, w cztery oczy.

A do tego wszystkiego dochodzi również sędzia. czy on jest ślepy? bo jeżeli tak
                to mogę mu wybaczyć "pomyłkę", ale jeżeli sprawny fizycznie (w co bardziej
                wierzę) to powinnien dostać chociażby reprymendę.

oczywiście winnym jest Hunt, który zachował się jak zwykły przestępca.
                zwolenników Hunta (o ile po tym meczu jeszcze ich ma) przepraszam za moje
                słowa, ale jest to tylko opinia oburzonego fana, który jak mniejszość lubi
                Chelsea, choć mój tata kibicuje Arsenalowi, no cóż, ale to już inna historia...
                • archivario Re: Przestępstwo 17.10.06, 18:29
                  tylko opinia oburzonego fana, który jak mniejszość lubi
                  Chelsea, choć mój tata kibicuje Arsenalowi, no cóż, ale to już inna historia...

niesamowite,nie daj sie prosic ,opowiedz ta historie !
                • pjuk do Dagma Re: Przestępstwo 18.10.06, 15:56
                  z twojego wpisu wynika ze jestes poczatkujacym kibicem(15latkiem ?), a wiec z
                  pelnym szacunkiem do twego wieku chcialbym ci wyjasnic :

1. piszesz : " zachowanie Hunta było ... oburzające!"
                  Skad o tym wiesz ? Z wypowiedzi Drogby ? Zadna z kamer tego nie zarejstrowala,
                  a od momentu faulu Hunt byl w centrum zainteresowania. Pamietasz
                  pamietne "oczko" ktore Ronaldo puscil na mundialu po czerwonej kartce Rooneya?
                  Kazdy z graczy na boisku PL ale takze kazdy z kibicow na stadionie jest pod
                  nieustannym monitoringiem kamer (gracze dodatkowo indywidulany webcam) i media
                  na pewno nie przepuscily by sobie takiej gratki jak smiejacy sie z
                  kontuzjowanego rywala Hunt.

2. piszesz : winowajaca powinien spokornieć
                  a skad wiesze ze nie spokornial. Polskie media ci nie powiedzialy ?
                  dla twojej informacji, zaraz tego samego dnia po meczu Hunt odrecznie napisal
                  kilka slow przeprosin do Cecha i z bukietem kwiatow wyslal do szpitala. A
                  porozmawiac " osobiście, w cztery oczy" nie mial okazji bo do Cecha nie mial
                  dostepu, nawet gracze Chelsea mieli mozliwosc odwiedzin dopiero wczoraj(we
                  wtorek)

3. sedzia nie byl slepy. Obydwaj zawodnicy zderzyli sie ze soba w "neutralnym"
                  punkcie, Hunt NIE biegl wprost na Cecha, tylko Cech upadajac na ziemie przy
                  lapaniu pilki zawadzil glowa o kolano przebiegajacego Hunta, ktory tej nogi
                  nie zdolal cofnac, a jedynie zgial. Taka jest ocena tej sytuacji w komentarzach
                  w brytyjskich mediach , w spokojnej analizie klika dni po calym incydencie.

4. napisales ze "Hunt, który zachował się jak zwykły przestępca". Dla twojej
                  informacji , w kazdym przypadku gdy zachodzi podejrzenie o celowe brutalne
                  zagranie na boisku, policja brytyjska niezwlocznie wszczyna postepowanie.
                  Czegos takiego nie ma miejsca w przypadku obecnego incydentu i bardzo
                  prawdopodobnie nie bedzie.

Mniej niezdrowych emocji zycze.
    • Gość: jmo Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:17
      za tym stoją łże elity i szara sieć
      • Gość: Darby Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.telia.com 17.10.06, 15:28
        uderzyl bramkarza i znosili z boiska golkipera - my to se piszem i piszem!
    • pjuk Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 15:26
      Drogba : Od pierwszych minut Hunt próbował nas zastraszyć i pokazać, że się
      nas nie boi; że powinniśmy przygotować się na prawdziwe piekło.
      ----------
      Zdarzenie mialo miejsce zaraz po rozpoczeciu meczu w 20 sekundzie,potem Hunt
      gral juz poprawnie a sedzia(jak przyznal w wypowiedzi po meczu) mial go na oku

W moim przekonaniu zdecydowanie byl to przypadkowy faul, a Hunt w przykleku
      zgial noge aby nie trafic Cecha czubem buta.

Wielka szkoda Cecha, ale Chelsea wykorzystujac to pechowe zdarzenie jak
      zwykle mitologizuje problem, statystyki kartek wyraznie pokazuja ze to oni
      sawsrod najbardziej brutalnie grajacych druzyn Premiership. Nie mowiac juz o
      tym ze jeszcze do niedawna (dopoki nie wzial go na dywanik Abramowicz)
      Mourinho celowo w swoich wypowiedziach obrazal i prowokowal rywali.
      • Gość: disintegration Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.e-net.pl 17.10.06, 16:51
        glupi jestes. nie wierze ze koles majac prawie sekunde na to by ominac glowe
        cecha nie mogl tego zrobic. nie lubie chelsea, nie znosze mourinho i abramowicza
        z jego szemranymi pieniedzmi, ale jedynym pilkarzem ktorego naprawde lubie i
        szanuje jest cech. spokojny, skromny, nie jest gwiazdorem, ale teraz moze juz
        nie bedzie gral bo jakis kretyn bezmuzgi mu rozwalil leb. hunt powinien dostac
        minimum tyle zawieszenia ile cech nie zagra, a kare finansowa wielkosci polowy
        rocznych zarobkow cecha. moze by sie wtedy zartwil tym ze prawie zabil czlowieka
        • Gość: Poran [...] IP: *.telia.com 17.10.06, 18:25
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • losiu4 Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 18.10.06, 09:59
        pjuk napisał:

> W moim przekonaniu zdecydowanie byl to przypadkowy faul, a Hunt w przykleku
        > zgial noge aby nie trafic Cecha czubem buta.

a moim zdaniem nie. Miał kupę czasu i przestrzeni by przeskoczyć nad
        bramkarzem, który już miał piłkę w rękach. Nie zrobił tego.

Pozdrawiam

Losiu
    • monster1972 gralem 12 lat w piłke i powiem Ci: masz rację! 17.10.06, 15:28
      facet mógł uniknąć uderzenia w bramkarza...

co za sku..el, powinni go wykluczyc na pare lat z piłki... mogł zabić Cecha

to mi przypomina tylko wejscie Schumachera w Battistona w meczu Francja-Niemcy
      1982... Schumacher skoczył z wyciagnietym łokciem i uderzył Francuza od dołu w
      brode... o mało nie złamał kregosłupa szyjnego Battistonowi

skonczylo sie chyba tylko na peknieciu kręgu... koles chyba juz nigdy nie
      wrocił do prawdziwej formy

a Niemiec nawet zółtej kartki nie dostał, choc powienien dostać czerwoną

to wydarzenie mialo duzy wpływ na wynik meczu, ktory powinni wygrac Francuzi...
      grali wtedy pieknie i chyba tylko Wlosi mogli im zagrozic

ale squ..el Schumacher wyłączył z gry najlepszego napastnika Francji...

kibic, kiedys kopacz
      • Gość: darby Re: gralem 12 lat w piłke i powiem Ci: masz rację IP: *.telia.com 17.10.06, 15:32
        Nigdy nie gralem w pilke i powiem Ci : widac to po tobie
        • monster1972 nic o mnie nie wiesz... a wkurzyc sie kazdy moze 17.10.06, 15:51
          i ma do tego prawo... :-)

nie pakuj ludzi do jednego wora, bo sie łatwo mozesz pomylic

a jesli uwazasz, ze zagranie tego buraka, ktory o mało nie zabił Cecha było ok,
          to albo:
          1. widzisz to co ja, ale nie masz pojecia o czym mowisz, no nie masz wyobrazni
          2. jestes niewidomy

dobranoc
    • Gość: Czaromir Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość... IP: 193.0.116.* 17.10.06, 15:29
      sposobu zdobywania pieniędzy przez rosyjskich magnatów.
      • Gość: kuba Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:32
        przepraszam, ale co Abramowicz ma do tego, że Cecha spotkała taka okropna kontuzja? ględzenie o 'magnacie' jest nudne, a w tym kontekście zwyczajnie nie na miejscu.
        • Gość: Czaromir Zal mi was. Ale bardziej zal mi Cecha. IP: *.aster.pl 17.10.06, 20:55
          Tyle....jestescie warci.
      • Gość: darby Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.telia.com 17.10.06, 15:34
        Gość: Czaromir 17.10.06, 15:29 + odpowiedz

sposobu zdobywania pieniędzy przez rosyjskich magnatów.

a znasz takie powiedzenie: pocalujta w dupe wojta ? Nie masz smarku nic do
        powiedzenia to nie wal w klawiature.
        • Gość: j Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 16:18
          skoro ty je znasz to czemu sie nie stosujesz?
        • Gość: Czaromir Re: Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w uczciwość. IP: *.aster.pl 17.10.06, 21:53
          Jestes klasycznym, agresywnym polskim wauem. Nawet nie trzeba sie specjalnie
          rozwidzic, bo sam pokazales co wlasnie tlucze ci sie we lbie. Wspolczuje.
    • Gość: kibic Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:37
      to widac ze to byl ewidentny atak na cecha...tego hunta to powinni
      zdyskwalifikowac na zawsze
    • Gość: pjuk do Lowcy Jeleni IP: *.lns2-c11.dsl.pol.co.uk 17.10.06, 15:39
      Lowca Jeleni - zobacz lepiej to ujecie :

youtube.com/watch?v=snI_F6Zv8Uk&mode=related&search=
      i przeanalizuj kilka krokow czesniej jak biegnie Hunt i jak wpada na niego
      Cech ! ( a nie odwrotnie) , to co zrobil Huntto intuicyjnie przygial noge aby n
      ie trafic Cecha czubem buta, byl w wykroku i Cecha przeskoczyc tez nie mogl,
      zreszta wynikalo poczatkowo ze z Cechem sie rozminie, bo nie biegl w niego,
      tylko obok niego, a Cech mu wpadl na kolano ... i taka jest prawda.

Nie jest jednak wykluczone ze Hunt wystapi w roli kozla ofiarnego i FA nalozy
      mu dla przykladu jakas kare
      • radiradi1 Muszę się zgodzić - widziałem całą sytuację 17.10.06, 15:51
        ... z kilku ujęć - miałem mieszane uczucia - 50% na 50%, że było zamierzone.

Dopiero na tym ujęciu dokładnie widać, jak to wyglądało - Hunt początkowo chciał
        się złożyć do uderzenia prawą nogą, jak zobaczył, że Cech przejmie piłkę
        zatrzymał i ugiął prawą nogę z tym, że w tym momencie poszła do tyłu i musiał
        przenieść na nią ciężar ciała i nie mógł się z niej wybić.

Praktycznie wyskok z wybiciem z nogi zakrocznej ( dla niezorientowanych to ta
        tyłu ) jest niemożliwy.
        • monster1972 nie chodzi o to, ze on uderzyl specjalnie.... 17.10.06, 15:54
          ale o to, ze nie zrobil nic, zeby tego uniknac..

wystarczylo podskoczyc

proste... robilem to 10000 razy:-) i zaden bramkarz na chirurgii nie wylądował
        • jungervater Re: Muszę się zgodzić - widziałem całą sytuację 18.10.06, 11:02

> ... z kilku ujęć - miałem mieszane uczucia - 50% na 50%, że było zamierzone.
          >
          > Dopiero na tym ujęciu dokładnie widać, jak to wyglądało - Hunt początkowo chciał
          > się złożyć do uderzenia prawą nogą, jak zobaczył, że Cech przejmie piłkę
          > zatrzymał i ugiął prawą nogę z tym, że w tym momencie poszła do tyłu i musiał
          > przenieść na nią ciężar ciała i nie mógł się z niej wybić.
          >
          > Praktycznie wyskok z wybiciem z nogi zakrocznej ( dla niezorientowanych to ta
          > tyłu ) jest niemożliwy.

Coz za brednie!!! Juz w pierwszej sekundzie tego filmu, gdy hunt ma jeszcze
          dobre trzy kroki do ceha widac, ze nie ma najmniejszej szansy dojscia do pilki.
          To ze za wszelka cene probuje, jest najleprzym dowodem na to, ze chcial
          bramkarzowi przykopac. Skandal!! Powinni go tak oblozyc karami, zeby wszyscy
          inni sie trzy razy zastanowil, zanim beda chcieli powtorzyc jego "wyczyn".
          Uszanowanko
          JV
      • piekny_romanek tia 17.10.06, 16:56
        To lepiej zobacz ten filmik www.youtube.com/watch?v=y7b9YrZ8244&NR
        Ten bezmozg hunt SPECJALNIE zlozyl noge, zeby jak najmocniej przypierd* kolanem
        wprost w glowe bramkarza!
      • Gość: gustaw "Normalny" zawodnik to... IP: 62.111.149.* 17.10.06, 17:57
        w takiej sytuacji udaje faul i chce wymusić rzut karny (oczywiście Ci uczciwi
        po prostu unikają kontaktu z bramkarzem). A temu debilowi widać że nawet o to
        nie chodziło... On po prostu chciał Cecha sfaulować!!
      • losiu4 Re: do Lowcy Jeleni 18.10.06, 10:05
        sorry, gdy Cech łapał piłkę w rece Hunt miał jeszcz pare kroków do niego.
        Wystarczyło przeskoczyć nad bramkarzem, co zazwyczaj się czyni

Pozdrawiam

Losiu
        • pjuk Losiu, nie fantazjuj 18.10.06, 15:29
          Losiu, napisales : gdy Cech łapał piłkę w rece Hunt miał jeszcz pare kroków do
          niego.
          --------
          PARE KROKOW ? Ogladnij sobie Losiu powtorki z kilku ujec i nie fantazjuj,
          podobnie jak wiekszosc wpisujacych swoje komentarze w tym watku.

W brytyjskich mediach bynajmniej nie ma nagonki na Hunta, a nawet Mourinho
          swoje pretensje kieruje nie pod adresem Hunta, lecz klubu gospodarzy oraz NHS,
          ponoc Cech musial czekac 30 min na karatke. Reading akurat i te pretensje
          Mourinho skutecznie obalil prezentujac bilingi z ktorych jednoznacznie wynikalo
          ze od momentu wezwania karetki przez lekarza Chelsea do jej przyjazdu uplynelo
          zaledwie kilka minut.

Zarowno Cech jak i Hunt w tej boiskowej sytuacji meili po prostu pecha i tak
          twierdzi KAZDY kto byl blisko tego wydarzenia, a takze WSZYSCY komentatorzy
          brytyjskiej TV (np. Andy Towsend, Jim Rosenthal, John Barnes) ktorzy poruszaja
          ta kwestie przy okazji dzisiejszego meczu z Barcelona.

Gdyby byly zastrzezenia do Hunta to juz dawno wkroczyla by w ta sprawe
          policja , tak jak to ma zawsze miejsce przy drastycznych zamierzonych faulach
          na boisku ( ostatnio glosna sprawa Thatchera).

ZADEN z kilkunastu zapisow kamer na boisku , ani tez webcam ktory indywidualnie
          rejestruje kazdego gracza , nie potwierdzil tez absurdalnych twierdzen graczy
          Chelsea ze Hunt smial sie do nich po sfaulowaniu Cecha.

GIGANTYCZNE pieniadze zainwestowane w najsilniejsza lige swiata , w tym firm
          ubezpieczeniowych, sa gwarancja ze wydarzenia takie jak kontuzja Cecha
          poddawane sa wnikliwej komputerowej analizie, gdyby dopatrzono sie u Hunta
          rozmyslnego dzialania, to na pewno nie uniknie on przykrych dla siebie
          konsekwencji.

• losiu4 Re: Losiu, nie fantazjuj 19.10.06, 09:53
            pjuk napisał:

> PARE KROKOW ? Ogladnij sobie Losiu powtorki z kilku ujec i nie fantazjuj,
            > podobnie jak wiekszosc wpisujacych swoje komentarze w tym watku.

tak, bo chyba ślepym by musiał być, by nie widzieć że Cech będzie szybciej przy
            piłce niż on. No chyba że uważasz Hunta za człowieka niespełna rozumu, co to
            dalej niż ćwierc sekundy do przodu wypadków nie potrafi przewidzieć.

Pozdrawiam

Losiu
            • pjuk rozsmieszasz mnie Losiu na maksa kazdym ... 20.10.06, 05:48
            • pjuk rozsmieszasz mnie Losiu na maksa ... 20.10.06, 06:13
              sorki, "wcielo mi" jakos wczesniejszy wpis, wiec powtarzam.

choc sprawa ponura to rozsmieszasz mnie Losiu kazdym swoim kolejnym wspisem .
              chociazby twoje slowa :
              "tak, bo chyba ślepym by musiał być, by nie widzieć że Cech będzie szybciej
              przy piłce niż on."

Losiu, we wspolczesnym futbolu na swiatowym poziomie NIKT nie kalkuluje czy
              bedzie szybciej przy pilce czy nie, tylko walczy na maksa do konca, tak sie gra
              w Premiership ktora regularnie ogladam na codzien od kilkunastu lat na zywo.

Najlepszym komentarzem do calej sytuacji jest wczorajsza decyzja tutejszej
              federacji pilkarskiej ze nie beda w tej sprawie wszczynac zadnego sledztwa,
              tymbardziej nie bedzie wszczynac takze sledztwa brytyjska policja(co jest
              regula przy brutalnych zagraniach na boisku - np. casus Thatchera, czy tez
              niesportowych zachowan - np. dwukrotnie (!)casus Boruca ).

Przykro mi to napisac, ale 90% dyskutantow na tym forum, z toba Losiu na czele,
              skompromitowalo sie swoimi wpisami i nagonka na Hunta, co w zadnym stopniu nie
              odpowiadalo rzeczywistosci i kometarzom na Wyspach, gdzie od samego poczatku (
              z wyjatkiem nawiedzonych fanatkow Chelsea) KAZDY beztronny obserwator,
              komentator i kibic uznawal ta boiskowa tragedie za fatalny zbieg okolicznosci i
              nic wiecej. I tu nie bylo zadnych manipulacji, bo w Premiership ulokowane sa
              gigantyczne pieniadze m.in. firm ubezpieczeniowych i KAZDEGO boiskowego lobuza
              (a takim Hunt nie byl i nie jest) natychmiast sie pietnuje a sedziowie od
              poczatku meczow maja ich bacznie na oku.

Przy okazji tej sprawy, wyszlo na jaw jak Gazeta potrafi manipulowac
              czytelnikiem cytujac wyrywkowo bzdurna wypowiedz Drogby, na goraco w
              pomeczowych emocjach, ktora w zadnym stopniu nie byla reprezentatywna dla ogolu
              innych komentarzy, nawet Mourinho w pierwszej kolejnosci mial pretensje nie do
              Hunta lecz o pozne (zreszta, niezgodnie z prawda) podstawienie karetki.

• losiu4 Re: rozsmieszasz mnie Losiu na maksa ... 20.10.06, 10:39
                pjuk napisał:

> Losiu, we wspolczesnym futbolu na swiatowym poziomie NIKT nie kalkuluje czy
                > bedzie szybciej przy pilce czy nie,

owszem, kalkuluje się, dlatego czesto widuje sie przeskakującego nad bramkarzem
                piłkarza drużyny przeciwnej.

> tylko walczy na maksa do konca, tak sie gra
                > w Premiership ktora regularnie ogladam na codzien od kilkunastu lat na zywo.

mam krótszy staż, bo tylko kilkuletni. I jak najbardziej widziałem że gdy
                napastnik widzi ze nie ma szans dojścia do piłki to po prostu odpuszcza. Prócz
                oczywista wyjątków takich jak Hunt.

> Najlepszym komentarzem do calej sytuacji jest wczorajsza decyzja tutejszej
                > federacji pilkarskiej ze nie beda w tej sprawie wszczynac zadnego sledztwa

ich sprawa, nie moja.

Pozdrawiam

Losiu
                • pjuk Losiu - moje ostatnie slowo ... 21.10.06, 01:53
                  poswieciles kilka wpisow na polemike ze mna wiec doceniam i na koniec jeszcze
                  ci odpisuje, choc nie zamierzam cie przekonywac (bo po co ?), a jedynie
                  szczegolowiej wyjasnic dlaczego do Hunta nie ma sie w Anglii pretensji, moze w
                  ten sposob latwiej ci bedzie zrozumiec futbol Premiership, co jest tutaj
                  zamierzonym brutalnym wejsciem, a co nie jest.

Hipotetycznie wspominasz ze Hunt mogl przeskoczyc bramkarza tak jak robia to
                  inni. Otoz w sytuacji w ktorej sie znalazl, nie mogl - musialby wykonac w
                  pelnym biegu NIEOSIAGALNE dla czlowieka wybicie sie w gore z "trailing leg"
                  (nogi zakrocznej). Taki manewr mogl wykonac jedynie pies Huckleberry, o ile
                  wczesniej nie wyhamowalby w miejscu!

Ja tez widzialem jak zawodnicy przeskakuja nad bramkarzem(tak jak Lubanski)
                  tyle ze w INNEJ SYTUACJI, otoz gdy biegna na wprost bramkarza. Tutaj zupelnie
                  inna byla "trajektoria" Hunta i Cecha.

Hunt zostal "rozgrzeszony" m.in. po wniklwej analizie komputerowej sytuacji na
                  boisku, tego nie widac w telewizorze.

Zgiecie nogi w kolanie bylo NATURALNYM ruchem jaki robi czlowiek biegnac. I
                  tyle.

Nikt z oficjeli Chelsea nie podwaza tych ustalen.

A tak przy okazji na Stamford Bridge prawdopodobie trafi Buffon. Zaloty
                  Bartheza wysmiano.

Pozdrawiam
              • Gość: a Re: rozsmieszasz mnie Losiu na maksa ... IP: *.proxnet.pl 20.10.06, 12:41
                • Re: Nie będzie postępowania w sprawie kontuzji Ce IP: *.proxnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
                Gość: sophisten 19.10.06, 16:27 + odpowiedz

A ja widziałem mecz na TPS-ie, na live, i od pierwszego momentu nie miałem
                wątpliwości, co do zamiarów Hunta (jak i francuscy komentatorzy).
                Kilkanaście minut później (o czym się nie mówi) ten sam "niewinny" Hunt
                ponownie "niechcący" powalił Ferreirę; ten zszedł z boiska z podejrzeniem
                złamanie ręki, i był opatrywany poza boiskiem dobrych kilka minut. Potem
                wrócił, lecz do końca meczu pozostał statystą.
                Takich "przypadkowych" starć było zresztą więcej, i to z obu stron - WIELKA w
                tym "zasługa" Mr. Riley'a, który zupełnie nie panował nad sytuacją na boisku,
                był najgorszym aktorem tego "widowiska". Niestety arbitrzy anglielscy są słabi,
                większość nie potrafi zapanować na boisku w sytuacjach konfliktowych...
                A wracając do Hunta, to skandal, iż ujdzie mu to bezkarnie. Fakt, kopnąć
                Peter'a w głowę nie zamierzał, lecz bezsprzecznie chciał wykopać piłkę z rąk
                leżącego bramkarza (nie zwracając uwagi czy kopnie w piłkę, czy w ręce),
                niestety zawadził nogą, i skończyło się jak skończyło; ale to Anglia właśnie,
                tam takie ataki to "norma", niestety. Jeżeli sędziowie, i związek się tym nie
                zajmą, jeszcze nie raz będziemy oglądać podobne sytuacje...

• Gość: voodoom Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: 157.25.9.* 17.10.06, 16:36
      "Niektórzy nas nienawidzą" - hmmm... Ja bym powiedział, że może znajdą się tacy
      co was lubią...
    • Gość: daro to byl 100% zamierzony faul IP: *.mentorg.com 17.10.06, 16:50
      Ten debil hunt zlozyl noge specjalnie zeby kolanem uderzyc bramkarza. Widac to
      bardzo dobrze w zwolnionym tempie z ujecia zza bramkarza. Takich kretynow
      powinni zdyskwalifikowac dozywotnio, a pozniej zapuszkowac do pierdla.
    • sebadoh Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek 17.10.06, 16:54
      A ja uwielbiam Chelsea i napiszę jedno - życzę Petrowi Cechowi szybkiego
      powrotu do zdrowia!!!!! Bramka Chelsea (no i oczywiscie reprezentacji Czech)
      czeka!
      • Gość: kkl Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.jzo.com.pl 17.10.06, 18:27
        Również kibicuję Chelsea, zaś wspomniany mecz (pierwszy z Reading od 1030 roku!!!) to koszmarna sprawa - 2 bramkarzy w szpitalu, za kilka dni prestiżowy pojedynek z Barceloną.
        Brak choćby kartki to skandal, mam nadzieję że FA mocno na to zareaguje
    • Gość: lisq Banialuk???? zna fajne słowa :))) IP: 81.210.22.* 17.10.06, 16:59
    • Gość: emjot Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: *.devs.futuro.pl 17.10.06, 17:37
      Battiston nie był napastnikiem
      tylko obrońcą, gwoli uściślenia

po oglądnięciu ujęć z kilku stron wydaje się, że Hunt nie tylko nie zamierzał
      przeskoczyć Ceha, ale w dodatku specjalnie uderzył go kolanem w głowę
      przypominam sobie mecz Polska - Dania w 1978 lub 1977 roku, kiedy Lubański
      poszedł za piłką, i w pewnym momencie gdy był już blisko bramkarza (rzucającego
      się mu pod nogi) zorientował się że jeśli dopadnie do piłki to znokautuje
      Duńczyka, decyzja była jedna: przeskoczenie nad bramkarzem, a bramkę i tak dla
      Polski strzelił Deyna czy ktoś inny... w każdym razie wtedy ważne było zdrowie
      piłkarzy, teraz tylko wygranie meczu.
      Jakoś nie widzę teraz nikogo kto zrobiłby tak jak Lubański...
    • Gość: fanWIELKIEJ POLSKI To jest liga Angielska,Polacy niepowinni tam grac IP: *.ipt.aol.com 17.10.06, 17:42
      Lepiej moze dla Dudka , ze siedzi na lawce . Przynajniej jego zyciu nie zagraza
      niebespieczenstwo !!
    • Gość: Hunt było specjalnie IP: *.acn.waw.pl 17.10.06, 19:42
      gwoli ściślości nie lubię Chealsea ale widziałem tą sytuację na wszystkich
      możliwych kanałach,z wielu kamer i ta ulokowana za bramkarzem nie pozostawia
      wątpliwości-Cech miał już piłkę,kiedy Hunt jeszcze biegł ale liczył na wybicie
      mu jej z rąk-częsty przykład w angielkiej lidze-to samo w drugim przypadku-facet
      wleciał na Cudiciniego rozmyślnie w tym samym celu-żeby nie złapał piłki bądź ją
      wypuścił-angielscy sędziowie nie gwiżdżą takich sytuacji co teraz się zemściło-w
      LM od dawna już tacy pobłażliwi nie są po oficjalnym ich pouczeniu przez
      UEFA(vide strona UEF'y)-tylko w angielskiej lidze tak brutalne zagrania są
      pobłażane-Ronaldo za same krytykowanie decyzji sędziego wyleciał z boiska...
      • Gość: Kosa Re: było specjalnie ? Było! IP: *.acn.waw.pl 18.10.06, 18:11
        Celowo z rozmysłem, perfidnie, wrednie wyeliminował Cecha z tego
        meczu a może nawet ze sportowego życia! Oczekuję zawieszenia na
        2 lata, jak za doping. Gdyby chciał wytrącić piłkę z rąk leżącego
        co już jest faulem, zrobiłby to butem ale wtedy, cały stadion a w
        TV cały Świat widziałby jak dłoni zamiar i skutek, bo sytuacja
        jest powszechnie znana, naganna z definicji niebezpieczna.
        Więc co robi Hunt? Chowa stopę i pochyla kolano(??!), jeśli
        miałby "uczciwy" zamiar trafienia w piłkę to tylko stopą, w tej
        sytuacji używanie kolana, jest po prostu irracjonalne. Bandzior!
        Szkoda Cecha, wspaniały chłopak, piękna kariera...ech.
    • Gość: Ojciec To jest norma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 00:15
      Jestem ojcem i kibicem bramkarza.Nie wiem ilu ludzi widziało odcisk wszystkich
      sznurówek buta piłkarskiego na twarzy drugiego człowieka.Ja widziałem i to na
      twarzy syna.To jest norma ,część piłkarskiej taktyki, szczególnie drużyn wyżych
      lig od okręgówki gdy potykają się z drużyną niższej klasy a w bramce stoi ktoś
      kto wszystkie piłki broni.Trwa to pół godziny a potem z rozmysłem albo w twarz ,
      albo w kolano ,depcząc , za niepokorność , masakrują człowieka po to by potem
      zawodnikowi z pola napukać brameczek/ bo w niższych ligach przeważnie jest taki
      jeden straceniec/.A panowie -pożal się boże -sędziowie , udają że nic nie widzą.
    • Gość: ? Re: Drogba o kontuzji Cecha: To nie był wypadek IP: 204.52.187.* 19.10.06, 10:17
      Drogba to akurat nie powinien się wypowiadać. To jeden z największych
      boiskowych chamów. Nie przepuści okazji, żeby kogoś stratować czy uderzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka