Gość: pezet IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 13:30 1. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hawaj Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.chello.pl 22.11.06, 13:33 A gdzie Radović? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino ehh te statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:36 a mnie i tak najbardziej podoba sie statystyka strzałów w słupki i poprzeczki (aż 2 razy mniej niż cztery trafił Matusiak :]] ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po zna Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.dz.com.pl 22.11.06, 13:38 Reiss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:46 Matusiak, wiadomo. Dziwi mnie ankieta... Dickson Choto? To chyba jakis zart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.chello.pl 22.11.06, 13:54 Sam jesteś żart. Choto to obok Clebera najlepszy obrońca polskiej ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: och, ach Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:59 najlepsi? obaj przeciętni, niczym się pozytywnym nie wyróżnili Odpowiedz Link Zgłoś
dzeks Matusiak 22.11.06, 13:57 Myślę że Rdosław matusiak pokazał że jest najlepszym pilkarzem jesieni - dobrze grał w lidze co zaowocowało powołaniem do reprezentacji i pokazania sie z bardzo dobrej strony. PS. Inni też dużo zrobili i sie pokazali ale jednak Radek zrobił jedne krok dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zgadzam się Matusiak jednak nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:58 Punktacja kanadyjska dobra w hokeju. W piłkę gra się na większym boisku, więc kryterium gol+asysta=najlepszy jest bardzo wątpliwe. Gadanie o słupkach, poprzeczkach i spalonych to już zupełny absurd. Matusiak najbardziej wartościowy, bo gdyby nie on Bełchatów na pewno nie byłby liderem, tylko okolice środka tabeli by były (6-8 miejsce chyba raczej), choćby nie wiem jak napinał sie Lenczyk przekonany o swym geniuszu. A Lech bez Reissa byłby ze dwa miejsca niżej, co i tak jest bez znaczenia, bo kompletnie się nie liczy, ani o mistrzostwo, ani o puchary nie gra, bo to średniak ligowy jest, dzięki "geniuszowi" Smudzie (powiadam wam, ja Franz wiem wszystko najlepiej). Nikt nie kwestionuje jednak, jak sądzę, że Reiss miał udaną jesień. W jedenastce rundy na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 głupoty gadasz 26.11.06, 13:50 to co piszesz o miejscach wynika tylko z układu tabeli, Lech spadłby tylko trochę, bo później jest duża luka. Lech to średniak ligowy? Spytaj co o tym sądzą piłkarze Bełchatowa, Wisły, czy Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r45 Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.52.jawnet.pl 22.11.06, 14:17 Mnie najbardziej podobala sie gra Macieja Iwanskiego, ale nie wiem jak na niego zaglosowac:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picioo11 Piotr Reiss a także Zbigniew Zakrzewski IP: *.ae.poznan.pl 22.11.06, 14:18 Piotr Reiss to MVP rundy jesiennej Orange Ekstraklasy.Zaden piłkarz nie ma takiego autorytetu w swojej druzynie jak kapitan Kolejorza.Zaden inny piłkarz nie ma tak decydującego wpływu na gre ofensywną całego teamu.Na uwage zasługuje rownież fakt iz u boku Reissa wyrasta kolejny swietny piłkarz,moza tu o Zbigniewie Zakrzewskim,piłkarza który poczynił kolosalne postępy w ostatnich latach a ten sezon jest dal niego przełomowym.Typuje Zakiego na króla strzelców sezonu 2007/08 Orange Ekstraklasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spudd Re: Piotr Reiss a także Zbigniew Zakrzewski IP: 193.151.48.* 22.11.06, 15:02 Reiss ok, ale Zakrzewski dla mnie był jest i będzie dobrym ligowcem, nic więcej! Reissowi może nosić buty, bo nigdy nie osiągnie takiego poziomu. Zamien Matusiaka z Zakrzewskim miejscami, to zobaczysz gdzie by wiosną wylądował Bełchatów, a gdzie Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
krisnap Piotr Reiss najlepszy jesienią 22.11.06, 14:27 Z tej samej statystyki ja wyczytalem zupelnie co innego. Jesli Matusiak byl w tylu sytuacjach na spalonym i oddal o wiele wiecej strzalow na bramke, to znaczy ze byl aktywniejszy i bardziej sie staral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:45 Reis grał po prostu to co zawsze. Jesienią najrówniej grał mimo wszystko Garguła. Matusiak mimo, że miał fenomenalne mecze, to jednak zdażył mu się długi zastój. Podliczając noty za wszystkie rozegrane jesienią mecze, to właśnie Garguła miał najwyższą średnią ze wszystkich polskich piłkarzy... Pozostaje nam tylko oddać na niego głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eexmd2 Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.nottingham.ac.uk 22.11.06, 15:55 tak lukasz, mnie przekonales:) nalezy cis ie jak psu buda:) Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Piotr Reiss najlepszy jesienią 22.11.06, 16:01 wszyscy polscy pilkarze to sa diletanti i patalachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph13 Widzę, że redaktor Szarzało... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.06, 16:38 ... rozpoczął cykl artykułów, mających udowodnić tezę "Jaki ten Bełchatów jest w zasadzie słaby!" Śmieszne i pożałowania godne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobolobo Re: Widzę, że redaktor Szarzało... IP: *.eranet.pl 22.11.06, 17:38 Wogóle ta statystyka dla mnie jest tendencyjna, dyskusyjne kwestie jednoznacznie w stronę Reissa są interpretowane, ale i tak najbardziej rozbawiło mnie: 1) Dwa razy mniej słupków i poprzeczek niż 2 Reissa 2) Z czasem gry w rundzie tak napisane jakby różnica kolosalna, a tam było 1260 i 1300- normalnie olbrzymia różnica;] 3) Tak samo zabawny jest ten cały procent udziału w bramkach, który zupełnie nie odzwierciedla(w obie strony faktycznego udziału we wszystkich akcjach, tylko wówczas, kiedy była to asysta...) 4) Spalone i liczba oddanych strzałów wskazują właśnie odwrotnie na aktywność Matusiaka no i fakt, że próbuje strzałów z dalszej odległości, które Reksio nie pamiętam, żeby kiedykolwiek oddawał. Podsumowując uważam, że albo jest to forma delikatnej prowokacji ze strony redaktora, albo po prostu próba oddania hołdu Reissowi, jeśli tak to są na to inne sposoby:] Staranie się go wywyższać w porównaniu z Matusiakiem, który już teraz umie grać dużo lepiej niż "Trzeci poznański koziołek" kiedykolwiek grał, jest mocno przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan Re: Widzę, że redaktor Szarzało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:51 Nie widziales Reissa jak oddaje strzały z dystansu? To chyba nie oglądasz meczów kolego. Jakbys nie wiedzial to jest On stałym wykonawcą rzutów wolnych w Kolejorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobolobo Re: Widzę, że redaktor Szarzało... IP: *.eranet.pl 22.11.06, 19:17 Świetnie, tylko powiedz mi kiedy ostatnio oddał groźniejszy strzał na bramkę, to wszystko są centry z których owszem padają bramki, ale jako dobrego strzelca z dystansu raczej go nigdy nie znałem:] Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 No i co z tego wynika? 26.11.06, 14:01 Bo nie widzę pointy. Reiss i Matusiak mają inny styl gry i tyle. Za tym, że Reiss jest w obecnej chwili lepszym napastnikiem od Matusiaka przemawia co innego. Matusiak ma obok siebie bardzo dobrego Mariusza Ujka. To, jak bardzo Ujek pomaga koledze było doskonale widać w okresie kiedy Ujka zawieszono - osamotniony Matusiak (a wraz z nim cały Bełchatów) się wtedy totalnie "zaciął". A Reiss? Ma Zakrzewskiego, który umie grać tylko głową, a od nóg to mu się piłka tylko odbija w losowych kierunkach. No comment. A statystyki mimo tej nierównej pomocy od kolegów z ataku właściwie takie same. Wnioski wyciągnij sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madi Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.chello.pl 22.11.06, 16:49 są 3 rodzaje kłamstwa... bo gdyby wziąc pod uwagę ile punktów zdobył bełchatów z matusiakiem, a lech z reissem, byłoby odwrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 18:15 Piotr Reiss jest tym dla OE czym dla NBA był Michael Jordan, statystyki nie kłamią - to najlepszy piłkarz ekstraklasy ww tej rundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Bobolobo Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:41 Chlopcze, kiedykolwiek byles na meczu ligowym? Sorry, ale jest dokladnie tak jak napisal redaktor - Matusiakowi jeszcze wiele brakuje do Reissa, i nie chodzi tylko o umiejetnosci pilkarskie, a przede wszystkim o kulture gry i inteligencje boiskowa.. Co nie zmienia faktu, ze Matusiak mi zaiponowal w tej rundzie. Strach pomyslec, co potrafilaby wywinac para Reiss-Matusiak..:) Mysle, ze idealnie pasowaliby do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobolobo Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.eranet.pl 24.11.06, 00:59 Nie, nie byłem tato. Puścisz mnie kiedyś? No tak- do wieku Reissa mu jeszcze daleko;] Jeśli chodzi o umiejętności techniczne to już teraz jest dużo lepszy, skuteczność już ma podobną(co ciekawe rok temu jeszcze zupełnie inaczej było), jedyne co mu brakuje to rutyny i tej całej kultury gry, a obie te cechy są wiązane z graczami po 30, którzy nie mogąc już dużo biegać inaczej sobie starają radzić... Natomiast ma bardzo dobrą szybkość i technikę- ustabilizować tylko formę i będzie naprawdę świetny, bo w głowie mu raczej nie zaszumi. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 udowodnij 26.11.06, 14:04 "Jeśli chodzi o umiejętności techniczne to już teraz jest dużo lepszy" Udowodnij. Czy tylko tak sobie bez sensu stukasz w klawiaturę? Mam propozycję: obejrzyj sobie dla porównania choćby tylko bramki Reissa i Matusiaka, jeśli potem napiszesz z czystym sercem jeszcze raz to samo, to nie mam pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.ed.shawcable.net 22.11.06, 19:30 Najlepszym pilkarzem jest Chmiest ,Gra w najgorszym klubie i mimo wszystko strzelil 9 bramek.Taka jest moja opinia.powinno sie punktowac 3 pkt za bramke @ za podanie bezposrednie i 1 pkt za podanie przedostatnie .Mysle za taka punktacja powinna byc prowadzona ze wzgledow czysto motorycznych wartosci pilkarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojo A gdzie byl Reiss kiedy byl w wieku Matusiaka? IP: *.hsd1.md.comcast.net 23.11.06, 06:03 Matusiak strzela gole dla reprezentacji,wiec w tej statyctyce wygrywa zdecydowanie.Ponadto jest lepszy technicznie i ma "wiekszy spokoj" Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 to porównanie bez sensu 26.11.06, 14:15 w reprezentacji grają nieliczni, jak można porównywać kogoś kto w niej gra, z kimś kto w niej nie gra? Leo powołuje (i słusznie) młodszych, perspektywicznych zawodników, m.in. dlatego w kadrze nie gra Reiss, bo grą zasłużył się z pewnością. Ale skąd możesz wiedzieć ile reprezentacyjnych bramek miałby "Reksio" na koncie, gdyby za młodych lat Reissa reprę też trenował jakiś trener z prawdziwego zdarzenia, zamiast tępych dziadków z Miodowej. Nie wierzysz? To pomyśl, że gdybyśmy nadal mieli trenera z Polską Myślą Szkoleniową w głowie, nasz atak składałby się z duetu Żurawski+Frankowski (+Rasiak na 3-go) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:59 bravo REKSIO!!!!!!! zawsze wiedziłem że jest najlepszy- nie potrzebuje do tego statystyk. Oby wiecej takich ludzi w naszej piłce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woo Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:02 W ktorym miejscu Matusiak "jest lepszy technicznie i ma wiekszy spokoj". Ogladasz mecze polskiej ligi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojo Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.hsd1.md.comcast.net 24.11.06, 07:08 Oczywiscie ze ogladam,ale nie rozumiem twojego pytania! Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 pytanie zasadne 26.11.06, 14:08 jeśli oglądając regularnie mecze OE twierdzisz, że Matusiak jest lepszy technicznie od Reissa, to po prostu brak mi słów. Chyba nigdy nie grałeś w piłkę. Jeśli chodzi o "większy spokój", to to się nabywa z wiekiem i ograniem, gdzie tu Matusiakowi do Reissa? Jeszcze parę latek albo zmiana na lepszą ligę i wtedy pewnie rzeczywiście tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFT Chmiest i Dziedzic najlepsi IP: *.mt.pl 23.11.06, 14:23 Chmiest i Dziedzic najlepsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris*** cleber IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 23.11.06, 19:34 1. cleber 2. matusiak 3. reiss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Piotr Reiss w reprezentacji? Nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:01 Czemu Reiss nie grał w reprezentacji? Bo jest cienki jak barszcz ukraiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Piotr Reiss w reprezentacji? Nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:44 Qrwo sam jestes jak barszcz ukrainski.W OE od wielu sezonow niema tak rowno i efektywnie grajacego zawodnika jak Reiss.Szkoda ze przez wiek bo to jest zapewne przyczyna nie jest dostrzegany i powolywany do kadry.Gdyby jednak dostal powolanie z pewnoscia pokazal by klase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego10 Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: 212.180.147.* 27.11.06, 16:24 Piotr Reiss to najwiekszy wiesniak w polskiej lidze, ćwok i matoł oraz frajerek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damiano Re: Piotr Reiss najlepszy jesienią IP: *.um.poznan.pl 01.12.06, 11:34 A ty (bo na dużą literę T nie zasługujesz)pewnie jesteś z Wszawy co?? Odpowiedz Link Zgłoś