Gość: LEGIA MISTRZ IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 22:30 LEGIA BEDZIE MISTRZEM JESZCZE 8 KOLEJEK !! CWKS DO BOJU!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winni1 Re: Legia mistrz mistrz mistrz!!!! 25.04.03, 22:47 chyba sie zle czujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mars Re: Legia mistrz mistrz mistrz!!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 14:06 Za póżno na mistrostwo 9 pkt przewagi Krakowian to za wiele od odrobienie w ubiegłym roku Wisła 6 kolejek przed końcem miała 4 pkt straty do Legii i nie odrobiła tego w całości jedyni kandydaci to Wisła , istniejący od tego roku Grochlin i przebłysk jesieni tamtego roku Odra .Legia zajmie 4 miejsce i zagra w pucharze Uefa jeżeli Krakowianie ograją Wisłe Płock jest to bardzo prawdopododobne .Co się stało z Dospelem ? 5 miejce i puchar Intertoto pare miesięcy temu Katowiczanie wzieli by w ciemno bo z budżetem klubu trzecioligowego......... trudno nawet o utrzymanie.Żurek i spółka pokazali że można walczyć nawet o mistrzostwo ale mecz z Legią był ich pogrzebem.Katowiczanom życfze zdrowia szczescia kasy i pomyślności ale klub Dospelu nie zasługuje na miano mistrza ani drużyny reprezentującej nas w pucharze Uefa.Niżej Dospel spaść nie może ponad 10 pkt przewaga nad Górnikiem i 8 kolejek to za mało.Kibice Gks (dospelu nazwy nie akceptujecie) nie bądzcie żli na swój klub że zajmie miejce poza pucharem Uefa (o mistrzostwie mowy nie ma) bo wasz klub na to niezasługuje pare miesiecy temu z 10 miejsca duma was by przeszywałaA co do Legii i jeżeli ktoś myśli że zdobędzie mistrzostwo za cytuję kolegę: winni1 napisał: > chyba sie zle czujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanek Fantastyka piętro wyżej !!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 22:48 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Fantastyka piętro wyżej !!! IP: 80.51.21.* 25.04.03, 22:57 WON OD LEGII ŚMIECIU!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu A moze jeszcze uda sie przejsc Schalke?;) IP: *.net.autocom.pl 25.04.03, 23:01 Gość portalu: Yanek napisał(a): > ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak H-J Z LEGIA TO PALANTY IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 26.04.03, 00:07 Wstydu wystarczy na polskich boiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista z krwi i kości Re: H-J Z LEGIA TO PALANTY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 00:58 CHUJ z Tobą Pajacu. Nie znasz się na piłce to bujaj wory. Legia zkończy te rozgrywki na szczycie tabeli czy ci się to podoba czy nie. Zamknij więc ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złotopolski Re: H-J Z LEGIA TO PALANTY IP: *.p.lodz.pl 26.04.03, 11:14 chyba cos ci sie pomerdalo. legia powinna sie cieszyc ze nie spadnie z ligi w tym sezonie, ale co sie odwlecze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarowka Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.stnet.pl 25.04.03, 22:49 O taaaaa na pewno....jak Wisla zrezygnuje z dalszej gry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.9-67.tampabay.rr.com 25.04.03, 23:01 Wisla, to nie Real i jeszcze wszystko mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El_Borbah HEHEHE BUHAHAHA!!!!!! IP: 195.150.162.* 25.04.03, 23:07 ejże, ejże, jedź se pan/i do Tworek. A jak nie to czekaja na cię w Kobierzynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.hor.net.pl 25.04.03, 23:14 A spalony przy pierwszej bramce, a ewidentny karny dla GKs-u w drugiej połowie!! Jestem kibicem Wsiły i naprawde wali mnie wynik meczu (jakikolwiek by nie był moja drużyna na tym zyska) ale troszke obiektywizmu ze strony pana redaktora Błońskiego i zajalnięciu sie o kontrowersyjnych sytuacjach można sie spodziewać. Wie pan panie Błoński moze coś o etyce dziennikarskiej? Coś o elenentarnym obiektywiżmie Raczej nie oczekuje odpowiedzi ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)egia Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 23:37 Liczy sie wynik, na tym polega pilka. Szczescie sprzyja lepszym !!! O niejednym meczu Wisly czy Dospelu tez mozna by powiedziec ze wygrali szczesliwie, a ze karnego nie przyznano przeciwnikom itp. A jednak przy tamtych opisach pomeczowych tez jakos tak zbyt obiektywnie sie nie wypowiadano (zazwyczaj wychwalajac np. Wisle w nieboglosy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)egia Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 23:43 I jeszcze jedno: mozna pisac ze druzyna zagrala dobrze ale przegrala przez bledy sedziego itp., ale to przy wyniku np. 1:0, 2:1; wynik 3:0 nie pozostawia jednak zludzen kto byl lepszy na boisku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.hor.net.pl 25.04.03, 23:55 Heh widze że chcesz polemiki no problemo To ja Ci zadam pytanko Jeżeli pierwsej bramki dla L by nie było a według przepisów nie powinno być (bo pierwsze podanie to EWIDENTNU SPALONY) to twojej drużynie byłoby łatwiej czy trudniej grać? EWIDENTNY KARNY dla GKS-u przy stanie 2-0 też mógł odmienić to spotkanie.Widzisz że sprawa nie jest tak bardzo prosta Dodatkowo zdumiewa BARDZO DOBRA ocena arbitra ogłoszona na konferencji prasowej. Ja nie wnikam w fakt czy zasłużenie czy też nie wygraliście - jak zanaczyłem ani mnie to parzy ani ziębi natomiast za to dziennikarz bierze kase żeby opowiedziec o meczu TYSIACOM którzy nie widzieli a pan B napisał mega stronniczy tekst zanzaczając tylko że Dospel (sic!) też miał okazje. Otóż nie tylko miał okazje ale przy odrobinie szczęscia i obiektywnej pracy sędziego mógł ten mecz zremisować czego z relacji pana B za jasna cholere sie nie dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)egia Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.acn.waw.pl 26.04.03, 01:24 Zatem jeszcze pare zdan polemiki: Po pierwsze takie gdybanie o tyle nie ma wiekszego sensu, ze gdyby Legii tego 1.gola nawet nie uznano, to mecz jak zauwazyles potoczylby sie moze inaczej, tym bardziej Legia potrzebowalaby bramki, owszem byloby pewnie trudniej, ale byc moze bylyby inne sytuacje bramkowe, inne bramki... itd. Dlatego ta kwestie chyba nalezy zamknac. Wynik jest 3:0 - to jest FAKT. Co do sedziego, coz... jak zaznaczylem druzyna pilkarska oprocz umiejetnosci czasami potrzebuje rowniez i troche SZCZESCIA (nierzadko takze i do sedziego), ale taki jest urok futbolu, to jest gra BLEDOW - tak pilkarskich jak i SEDZIOWSKICH (najlepsi sedziowie swiata popelniaja bledy). Z tym ze stwierdzenie iz szczegolnie sprzyja sie tu Legii jest absolutnie bezpodstawne (po prostu na najlepszych druzynach w danym kraju zawsze bardzo skupia sie opinia publiczna, media, stad mnostwo roznych spekulacji). Co do obiektywizmu redaktora, to chcialem zwrocic twoja uwage na to, ze zawsze w tych pomeczowych komentarzach m.in. na gazecie.pl wiecej uwagi przypisuje sie ZWYCIEZCOM, szczegolnie chwalac ich gre (jak pisalem wczesniej tak bylo i w przypadku zwyciestw innych druzyn w lidze, NIE TYLKO LEGII). Wcale nie twierdze ze jest to wtedy obiektywne, nie mniej jednak nie nalezy z tego powodu potepiac tego jednego redaktora, podobnie pisza i inni. O przegranych pisze sie tylko jezeli sa to np. kandydaci do mistrzostwa i przegrywaja z druzyna teoretycznie znacznie slabsza, a wiec mamy do czynienia np. z niespodzianka (tak wiec jezeli juz pisze sie o przegranych to raczej bardzo krytycznie niz pozytywnie). Powiedzmy sobie jednak szczerze ze wygrana Legii na WLASNYM stadionie (podobnie zreszta jak i innych druzyn z gornej czesci tabeli) niespodzianka NIE JEST (istotnym atutem jest wlasny stadion i wlasna publicznosc - tzw. 12.pilkarz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.hor.net.pl 26.04.03, 08:46 Heh Widzisz zgadzam sie z tobą i nie zgadzam sie Jak najbardziej należy gloryfikować zwycięsców ale robiąc to w sposób OBIEKTYWNY. Pisze tak dlatego że lubie gazeta.pl i od nich po prostu wymagam więcej niż od takiego z przeproszeniem PS Padło na Błońskiego bo kilka razy już popisał sie podobnymi kwiatkami. Chodzi oto że jak wiadomo ten mecz z przyczyn oczywistych obejrzało nie wiele osób a miliony dowiaduja się jak sielankowo Legia niczym Husaria pod Wiedniem rozgrommiła Gkse. Widzisz dla mnie paranoją jest nie zajęcie sie kwestią sędziowania przez B i przejśćie nad oceną bardzo dobrą dla arbitra w sposób obojętny. Mówisz że innym też to uchodzi na sucho To sobie przypomnij co sie działo w prasie jak Wiśle podyktowano w jwdnym meczu 2 SŁUSZNE karne. Tak sie składa że Legii w tej rundzie baardzo pod względem sędziowania szczęscie sprzyja a Wiśle nie koniecznie. I nie widze artykułów które by sie sprawą zajmowały. Jak widać na różne mecze mozna zakładać różne okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raff Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.03, 10:05 Spalony może i był, ale karnych na pewno nie. Za to sędzia nie podyktował karnego dla Legii po faulu na Saganowskim, mimo iż zajście miało miejsce 0,5 m wewnątrz pola karnego, tyle że Saganowski upadł juz poza karnym, w którym pozostał za to zawodnik GKSu i jego wyciągnięta noga ;-) PS Zwycięstwo i tak zdecydowanie zasłużone, więc....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.03, 02:01 Gość portalu: zasmucony napisał(a): > Heh widze że chcesz polemiki no problemo > To ja Ci zadam pytanko > Jeżeli pierwsej bramki dla L by nie było a według przepisów nie > powinno być (bo pierwsze podanie to EWIDENTNU SPALONY) to twojej > drużynie byłoby łatwiej czy trudniej grać? > EWIDENTNY KARNY dla GKS-u przy stanie 2-0 też mógł odmienić to > spotkanie.Widzisz że sprawa nie jest tak bardzo prosta > Dodatkowo zdumiewa BARDZO DOBRA ocena arbitra ogłoszona na > konferencji prasowej. > Ja nie wnikam w fakt czy zasłużenie czy też nie wygraliście - > jak zanaczyłem ani mnie to parzy ani ziębi natomiast za to > dziennikarz bierze kase żeby opowiedziec o meczu TYSIACOM którzy > nie widzieli a pan B napisał mega stronniczy tekst zanzaczając > tylko że Dospel (sic!) też miał okazje. Otóż nie tylko miał > okazje ale przy odrobinie szczęscia i obiektywnej pracy sędziego > mógł ten mecz zremisować czego z relacji pana B za jasna cholere > sie nie dowiesz zremisowac oddajac 3 strzaly w meczu JASNE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.03, 01:59 Spalony przy pierwszej bramce...chyba ogladales jakis inny mecz, karny mogl byc, gdyby Bojarski polecial na plecy, a nie na twarz, bo skoro byl ciagniety z tylu za koszulke, to trudno wyjasnic jego zachowanie, przez komentujacego mecz Jerzego TRENERA Engela, nazwane "niezgodnym z prawami fizyki", a jezeli jestes kibicem Wisly i twierdzisz, ze wynik tego meczu Cie "wali" to nie jestes prawdziwym kibicem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.hor.net.pl 26.04.03, 08:32 Pierwsza sprawa. SPALONY był ale nie przy strzale na bramke tylko przy PIERWSZYM podaniu w pobliżu pola karnego i jeżeli tego nie widzisz to idż do okulisty ewentualnie obejrzyj powtórke CAŁEJ akcji po przejściu połowy boiska a nie koncówe serwowaną przez c+ Co do karnego to engel sie kompromituje. Zwłaszcza że koleś kandydyje na schede po okuce Jego komentarz był mega "obiektywny" Widzisz ja bardziej póki co ufam SWOIM oczom niż textom pana engela - zresztą przekonamy sie w kontrowersjach u wita Żelazki Co do tego że nie jestem prawdziwym kibicem- hmm wybacz człowieku ale żyje już ładnych pare lat na tym świecie i na mecze też chodze nie od wczoraj - więc sobie teksty o prawdziwości kibicowania zostaw dla siebie (albo czytaj uważnie co pisze po słowie WALi mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Straight Path Re: Legia - Dospel 3:0 IP: 213.17.150.* 26.04.03, 08:58 ciesze sie , ze jest ktos taki jak "zasmucony", ogladalam mecz na canal+ i wiem, jak wygladal komentarz Engela, to bylo zalosne, nie wiem czy to dobrze aby brac do komentowania meczu psychofana :-) jednej z druzyn, ten pan sie niezle kompromitowal, wiec jak ktos (w jednej z opinii wczesniejszych) przytacza jego slowa jako potwierdzenie swoich argumentow to mam dosc,tez czekam na kontrowersje,jestem ciekawa jak p. Zelazko bedzie to widzial, bo z sedzia prowadzacym nie bardzo moge sie zgodzic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piesiec To dobrze IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 00:06 To dobrze że legia wygrała z dospelem bo i tak legia nie maszans na tytuł i teraz najwiekszym rywalem wisły bedzie Odra i Groclin Dzieki czemu wisła bedzie mistrzem a Żurawski królem sztrzelców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hertw Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.03, 00:23 Taaa,widać fan Legii bo z liczeniem ma kłopoty...Co,smutno że jedyny puchar w jakim legiunia zagra w jesieni to Puchar Polski...? :))) buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin LEGIA MISTRZEM POLSKI!!!! IP: *.shu.edu 26.04.03, 00:53 LEGIA znowu bedzie najlepsza tak jak w zeszlym sezonie. wisla do II ligii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brenks Re: LEGIA MISTRZEM POLSKI!!!! IP: *.chello.pl 26.04.03, 08:26 Popatrz stary na tabele. Póki co Legia ma bliżej do wymarzonej II ligi. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietjaz77 KOWALA - BARWNA HISTORIA IP: *.net118.lv.sprint-hsd.net 26.04.03, 02:00 Zwraracam sie szczegolnie do fanow Legii, ktorzy ciagle sa urazeni pozbawieniem ich majstra na poczatku lat 90-tych. jestem wlasnie po lekturze w/w Kowala.Fragment jego historii dotyczacy przegranego meczu ze Slaskiem Wroclaw,w ktorym "panowal" Wojcik. Kowal nie dwuznacznie sugeruje, ze sedziowie drukowali. sam Wojcik podobno przed meczem (na ile wierzyc Kowalowi)byl dziwnie spokojny. Skoro tak, to nie wypada nie wierzyc, ze nie doszlo do sprzedania (o przepraszam kupienia) meczu w tamtej Legii z tymze Wojcikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Legia = Geje z Łazienkowskiej w żyć chędożeni. IP: *.si.rr.com 26.04.03, 05:12 Do II ligi warszawskie psy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.tnt4.adl1.da.uu.net 26.04.03, 05:56 jest w Polsce kilka domow dla wariatow ale widac ze cala Warszawe trzeba pokryc dachem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizi Dziennikarz czy fanatyk IP: *.krotoszyn.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 10:07 Rozumiem, że fanatykiem może być kibic, ale dziennikarz??? Za pseudofutbolem GKS-u tez nie przepadam, ale zdaje się że oni też w tym meczu grali, czyż nie panie Błoński??? Wasze promowanie Zielińskiego też staje się coraz bardziej żałosne - Po meczu z Wisłą oczywiście nikt w GW nie zauważył, że Żurawski przy drugiej bramce zrobił z niego wiatrak. Obiektywizmu troszkę - a tak a propos, czy jedynem trenerem w Polsce jest Okuka - no tak by wyszło - sądząc po liczie wywiadów, jakich udziela w GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztelan legio legio klubie nasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.03, 10:14 tak sie gromi sliskich wapniakow hura hura hura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu DO BOJU RTS !!!!! IP: *.p.lodz.pl 26.04.03, 11:12 DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!!DO BOJU RTS !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rynio Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.look.ca 26.04.03, 16:10 Legia nie bedzie numer jeden juz chyba sie skonczyly czasy komunistow bo tylko oni fetowali legie ale mamy druzyny z charakterem nie jak legie zlepik palantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.chello.pl 26.04.03, 18:37 Gość portalu: Rynio napisał(a): > Legia nie bedzie numer jeden juz chyba sie skonczyly czasy > komunistow bo tylko oni fetowali legie ale mamy druzyny z > charakterem nie jak legie zlepik palantow. Widzę w tym wątku wysyp zakompleksieńców zza wieliej wody lub z koziej wólki, którzy ostatnio mecz legii widzieli może ze 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Wisła komuniztyczny zomowski klub IP: *.acn.pl 26.04.03, 20:57 Więc stary zastanów się które kluby nie są komunistyczne? Komunistyczny Górnik Zabrze prpomowany przez Genseka Gierka? Zomowskie kluby takie jak gwardyskie towarzystwo sportowe 'Wisła'? Walnij sie w czoło komuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Re: Legia - Dospel 3:0 IP: *.toya.net.pl 26.04.03, 16:28 A co jest LEGIA? Odpowiedz Link Zgłoś