Dodaj do ulubionych

Zdebel ist wunderbar!

IP: 212.160.188.* 22.05.07, 09:35
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • turtlezzz Zdebel ist wunderbar! 22.05.07, 12:03
      Był próbowany za Engela, ale nie wyszło. Może czas spróbować jeszcze raz ? Tyle, że Leo gra parą defensywnych i bardzo dobrze się to sprawdza..

Potencjalnym playmakerem jest zresztą Garguła - młodszy i chyba groźniejszy piłkarz..
      • Gość: x Re: Zdebel ist wunderbar! IP: 212.160.143.* 22.05.07, 14:15
        Nie wiem czy wiesz, ale Zdebel powiedział że ma wazniejsze sprawy jak
        reprezentacja polski byłemu selekcjonerowi janasowi (mógł jechać na mś) nie
        wiem jak byłoby teraz, w sumie takiemu selekcjonerowi jak leo się nie odmawia,
        ale kto wie...
    • Gość: mike104 Werder Brema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:34
      Największą sensacją sezonu 06/07 bundesligi uznałbym 3 (za niskie) miejsce
      Werderu Brema.

Bramkarz: Wiese - nadzieja niemieckiej bramki, Bramkarz który potrafi wybronić
      czasami niesamowity strzał, a przy tym nie popełnia głupich błędów.
      Boczni obrońcy: Schulz, Fritz, Wome, Owomoyela - Jak dla mnie to najlepsi boczni
      obrońcy w lidze (poza Lahm-em), a Wome niesamowicie przypomina Atouba'e z
      pierwszego sezonu w HSV, kiedy nikt go nie mógł przejść, a on zawsze brał udział
      w akcjach ofensywnych.
      Środkowi Obrońcy: Naldo, Maertesacker - Naldo przyszedł dwa sezony temu. IMO to
      był niesamowicie fartowny transfer. Byłem pewien, że nie zastąpi Ismaela, a on
      poza kilkoma błędami w całym sezonie, był wyróżniającym się obrońcom. Natomiast
      Maertesacker był o klase gorszy niż w Hannowerze (może w Hannowerze miał
      lepszego partnera na środku obrony tongue.gif )
      Pomocnicy: Frings, Diego, Jensen, Vranjes - Frings świetny kapitan (niemiecki
      Gattuso?), Diego całkowicie wykracza poziomem swojej gry poza bundeslige. Już za
      kilka lat będziemy sie zastanawiać nad tym kto jest lepszy. On czy Messi
      smile.gif Reszta to zawodnicy zadaniowi.
      Napastnicy: Klose, Hunt, Almeida, Rosenberg - Wybieranie ataku na zasadzie
      "Klose i toś do dogrywania" nie wyszło najlepiej, pewnie dlatego, że to sezon po
      mistrzostwach na których król strzelców był w wyśmienitej formie, co musiało
      zaowocować gorszym sezonem w lidze (ying-yang). Aktywni Rosenberg i Hunt.
      Almeida grywał czasami na środku obrony. Jednak nie był rewelacją.

Dla mnie największą niespodzianką jest to, że Werder nie został mistrzem !
      Bayern też jest niespodzianką in minus, ale ta drużyna z sezonu na sezon
      "przekładała" swój kryzys, także można sie było tego podziewać. Zdziwiło mnie
      tak łatwe sięganie po wychowankow w Bayernie. Tak trzymać. Moenchengladbach było
      cienkie, ale myślałem, że sie utrzymają, a tu figa tongue.gif ale nie żałuje ich
      bardzo.
      Hertha i HSV - nadspodziewanie źle. HSV dzięki dobrej końcówce odratował
      zaufanie u kibiców. Ja jednak dalej nie mam przekonania do Huuba Stevensa.

In plus:
      Norymberga ! świetny team. Pozdro dla nich.
      Stuttgart - mistrzowie, ciekawie taktycznie ułożony zespół. Bez Hitzelspergera
      nie zostaliby mistrzami.
      Bochum i Arminia - nadspodziewanie dobrze.
    • Gość: Dark Angel Zdebel ist wunderbar! IP: *.aster.pl 22.05.07, 14:18
      No cóż... Polak potrafi.... Szkoda że nie u nas... No ale w Bundeslidze to i
      inne pieniądze są, to i motywacja lepsza... :)
      • Gość: skaj Re: Zdebel ist wunderbar! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:30
        To jest wstyd, że polscy trenerzy, dziennikarze, poławiacze talentów i inni tego
        typu fachowcy - przypominają sobie o Zdeblu (jak kiedyś pisano) czy Zdebelu,
        tylko przy okazji pojawienia się jego nazwiska w niemieckiej prasie. A tymczasem
        ten człowiek przynajmniej od trzech, czeterech sezonów powinien grać w polskiej
        reprezentacji, bo właśnie środkowego pomocnika nie mamy! A on sobie w
        Bundeslidze radził zawsze, a teraz to już profesura (na nasz poziom oczywiście).

Na dzień dzisiejszy ma już swój wiek, ale to nie ma znaczenia - liczy się to co
        potrafi. A takiego gościa nam potrzeba, bo on po dwóch kuksańcach od przeciwnika
        nie przestanie się z nim przepychać (niektórzy nasi pomocnicy mają to w
        zwyczaju...). No i to jest człowiek z głową na karku - potrafi grać i do przodu
        i w defensywie - słowem przydałby się na bank.
    • Gość: knur najlepszy polak IP: *.crowley.pl 22.05.07, 14:26
      W pilke fajnie sie gra, ale dlaczego podniecac sie, ze jakis Zdebel jest 46. w Bundeslidze. Sorry, rodak rodakiem, mowi po polsku, ale wole sledzic losy najlepszych, bo troche lepiej graja w pile.

Milego ogladania finalu LM
    • pipsztyk Zdebel debeściak 22.05.07, 14:33
      Szkoda, że nikt nie pomyślał, że można by do dziennikarzy Katarskich zadzwonić
      i napisać tekst: Bąk najlepszym polakiem w lidze Katarskiej! To żart taki
      tylko. A co do Zdebela, to kadry nie trafi, bo go w telewizjach nie pokazują.
      Tak jak Jelonek. Francuska liga mało w TV, to i go nie powołali. Ale fajnie
      wiedzieć, że coś tam polakowi wychodzi, i że go szanują. Przyznam, że ja też o
      nim zapomniałem, a to dobry piłkarz jest.
    • b9 zdebel 22.05.07, 15:20
      zbebel, zawsze wierzyłem w gościa
      • Gość: John Motson Zdebel do Azji IP: *.toya.net.pl 24.05.07, 16:25
        Moim skromnym zdaniem sztab reprezentacji już znacznie wcześniej powinien się
        nim zainteresować, wydaję się że Leo ma taki autorytet w piłkarskim światku że
        Zdebel z pewnością, by nie odmówił powołania, zwłaszcza w kontekście, kontuzji i
        słabszej formy Łukasza Garguły...Zdebel na pewno jest bardziej doświadczony niż
        Iwański, a na tle rywali takich jak Azerowie i Ormianie z pewnością by się
        odnalazł...przypomnijcie sobie jak kiedyś był powoływany Larsson do
        reprezentacji Szwecji, typowe ratunkowe powołanie, wiec czemu nie Zdebel!!! Leo
        zastanów się...
    • Gość: raval Zdebel ist wunderbar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:41
      nie nie wyszlo tylko Zdebel sam zrezygnowal z gry w kadrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka