Gość: Degustator Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 01:43 Trochę śmieszy mnie gdy ktoś zaczyna swoją wypowiedż od słów:" zasłużony klub,14 krotny mistrz Polski"- co to ma do rzeczy? Chyba, że miało być "zadłużóny"... Nikogo to dziś nie obchodzi, ile ktoś razy za komuny był majstrem(zresztą to były inne czasy, nawet transfery były sterowane politycznie więc najlepszych zawodników miały kluby z najmocniejszymi wtykami w min górnictwa czy obrony). Nie chodzi o to, które miasto jest większe(ale chyba Płock, choć niektórym się inaczej wydaje). Chodzi o to, że klub nie dostał licencji. Pzpn nie traktuje równo wszystkich klubów nie od dziś - to przecież wszyscy wiedzą. Wszyscy znają reputacje p. Koźminskiego, więc jego wypowiedzi też należy lekceważyć. Główne pytanie brzmi: czy działacze zrobili wszystko co było w ich mocy by licencje otrzymać???? Wygląda na to, że nie. Miejcie pretensje do waszych działaczy, dopiero potem do Pzpn! Zresztą to była komisja odwoławcza, a niektórzy myślą, że Ruch został udupiony z dnia na dzień... Skoro za pierwszym razem nie przyjęto tego sprawozdania o dłużnikach (czy jak to się nazywa) to ja nie rozumię jak można było liczyć na farta, że się uda... Oczywiście szkoda mi Ruchu-kibiców- tych normalnych, choć tego klubu, jak większość nie lubię. To mogło spotkać każdy klub. A chyba Ruch nie ma jeszcze licencji na 2 ligę, a skoro ma długi to nie powinien jej otrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.bois.qwest.net 19.07.07, 01:57 puki tym podobni dzialacze nie odsuna sie od pilki[a nie chca,bo to forsa praktycznie bez pracy],to w kazdym klubie z podobnymi dzialaczami bedzie bajzel po calym kraju.czy to slask,pomorze czy kongresowka.wswie rawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaRo Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.mikemi.net 19.07.07, 08:45 Cwaniak z Ciebie - CZY JAK TO SIę NAZYWA .. pfff sprawdź w słowniku jak nie wiesz. i nie pisz, że jak większość nie lubisz Ruchu. Ochrona danych osobowych, lol, wypowiadaj się we własnym imieniu. Wszyscy jesteście tacy sami. AAA właśnie mieli majstra i to nieważne kiedy ważne że mają i to nie jednego!! Jeżeli szukasz dziur w całym to nadajesz się na polityka do naszego rządu. Powodzenia .. pfff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawat Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.stk.vectranet.pl 19.07.07, 07:00 Kozminscy okradali gornik i o malo go nie pogrzebali.Teraz taki frajer co sam jest zlodziejem bedzie mowil ze inni maja dlugi. Niech w rozliczenie wezma sobie dom Rogali bo on tez jest na Ruchu dorobil sie kokosów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arsen Lupin Kulisy sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:15 A taki komentarz znalazłem w necie. Bardzo ciekawy, przeczytajcie (zwłaszcza redaktorzy GW): "Ludzie! Zacznijcie w końcu opisywać ten skandal! To jest przekręt na Waszych oczach! Jak można dopuścić żeby panowie z pzpnu niszczyli jeden z symboli polskiej pilki noznej? W poprzednim sezonie z ligi miał spaść Górnik Zabrze. Niestety wielki szok bo spada Wisła Płock... Pojawiają sie informacje, że Wisla Płock utrzyma sie kosztem Sosnowca lub Bytomia. I jest wszystko dogadane w tym temacie. I nagle 2 tygodnie temu zaczynają sie komplikacje. Okazuje sie ze Zagłębia Sosnowiec nie można z ligi spuścić za korupcję ponieważ nadal są zbierane informacje przez prokuraturę. Pewne jest że skala przekrętów jest podobna jak w przypadku Arki, ale trzeba dłużej czekać na dokumentacje z prokuratury. Sosnowiec przynajmniej na razie pozostaje w grze, tym bardziej że znaleziono rozwiązanie jeżeli chodzi o stadion. Polonia Bytom przez wielu skazywana na kandydata nr 1 na zastępstwo dla Płocka okazała się zaskoczeniem. Nie tylko potrafiła przedstawić wiarygodne dokumenty finansowe to jej praktycznie jedyny problem - stadion, rozwiazał sie poprzez przychylność (o dziwo) działaczy z Chorzowa. W Wisle Płock panika. Zaczynają się nieformalne spotkania na lini pzpn - działacz Wisły. Postanowione. Ruch nie otrzymuje licencji na gre w lidze. Powód? Oczywiscie długi (lub, jak ktoś woli ekspertyza przedstawionych dokumentów przez ludzi pzpnu) Wszystko wygląda ładnie i pięknie. Nasuwaja sie jednak pytania? Dlaczego organ pierwszej instancji nie wykazał zaniepokojenia rzekomym brakiem spłaty zobowiazań przez klub Ruch Chorzów? Linia obrony klubu jest jednoznaczna. Podczas kierowania klubem Pan Mariusz Klimek potrafił zawrzeć ugody z wierzycielami i po raz pierwszy od kilkunastu lat klub wprowadził realny i skuteczny program naprawczy. Skala obecnego zadłużenia Ruchu to około 3-3,5 mln PLN. Osoby posiadające wiedzę na temat dawnego zadłużenia wiedzą z pewnością, że w porównaniu z zadłużeniem sprzed kilku lat jest to poprawa niebagatelna. Powołując się na ,,ekspertow,, pzpn wypowiada sie na temat braku spłaty długów. Eksperci Ruchu mogą poświadczyć, iż wszystko jest jednoznaczne na korzyść chorzowskiego klubu. Dlaczego PZPN nie ujawni jakie chorzowski klub miał warunki spłaty zadłużenia i jak sie z nich wywiązywał? Kto potrafi mi wyjasnić tegoroczny budżet Wisły Płock, praktycznie nienaruszoną kadrę i co najważniejsze PRZYGOTOWANY WCZEŚNIEJ wniosek licencyjny na 1 ligę? Kibice z Chorzowa, i o dziwo nie tylko (min. Łódź, Wrocław, Bytom, Poznań, Gdańsk, Kraków) nie zostawią tej sprawy. Mogę obiecać, że jeżeli tego skandalu sie nie da odkręcić to nie będzie spokojnie..." No i jak wam się podoba. Wygląda, że gość wie o czym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrus bardzo dobrze........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:36 długi Ruchu siegają paru lat trzeba spłacać zobowiązania,pretensje możecie mieć do Rogali że tak zadłużył Ruch..... szkoda Ruchu ale może to jest początek normalnosci.... a koniec układów znając życi było by tak że narobilibyście wiecej zaległosci spadek niżej zmiana nazwy, a wierzyciele niech sie bujają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kąkret warto przeczytać powyższy post IP: 80.50.39.* 19.07.07, 08:03 dodam, że zaczęło się od wiosennej uchwały, że w razie braku licencji dla któregoś z klubów spadkowicz zostaje ocalony. wcześniejszy przepis mówił, że wchodzą kolejni z II ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Kulisy sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 08:36 Już ci śpiesze z wyjaśnieniami otóz: 1. Pzpn nie moze ujawnic warunków spłaty zadłuzenia bo są to dokumenty poufnr i obowiazuje w Polsce takei hasło jak ochrona danych osobowych. 2.Procesy licencyjne dla wszystkich klubów pierwszoligowych na nastepny sezon odbyły si ena wiosne, nie było jeszcze wtedy wiadomo kto spadnie. 3. A kadra wisły zmieniła sie patrząc na poprzedni sezon diametralnie - odeszło 12 ! zawodników, przyszło 11 zawodników !!! Tak więc arsen lupin to raczej z ciebie słaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: Kulisy sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:05 wygląda na to, że to są zwykłe pomówienia i powinien ktoś tym się zająć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Kulisy sprawy IP: *.crowley.pl 19.07.07, 10:07 Kolo, idź do dobrego psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Klimek: W kieszeni mam ugodę,nie dołączyłem,bo... 19.07.07, 07:41 Klimek jest zszokowany: - Byłem spokojny o licencję, bo realizowaliśmy plan restrukturyzacji długów z nadwyżką! W kieszeni mam ugodę na kolejne 100 tys. zł, której nie dołączyłem, bo byłem przekonany, że nie będzie to już konieczne! - mówi "Gazecie". No ręce opadają! Co za amatorszczyzna! Wprawdzie mam dokumenty, świadczące o spłacaniu zadłużenia, ale ich nie dodałem do wniosku, bo ...po co? Lepiej za dużo nie pokazywać? Teraz tak zasłużony klub jak RUCH Chorzów musi płacić za błędy i dyletantyzm swojego prezesa! Z drugiej strony kary za korupcje porównując do stosowanej miarki przy rozdawaniu licencji, są śmiesznie małe!!! 40 kupionych spotkań - degradacja o jedną klasę rozgrywkową niżej, -6 pkt za kilka spotkań, kupowanie awansu do 1.ligi - mistrzostwo Polski! Kupujący spotkania piłkarze - powołanie do kadry! Kupujący prezes klubu - zwolnienie z pracy z etatu nauczyciela a klub awans do 1.ligi! No, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reporter Mariusz fajne ciuchy umiesz robić,zajmij się tym IP: 193.19.140.* 19.07.07, 08:43 a nie głupotami.Magazyn się zawalił,długów nie spłacasz za Ruch.Po co Ci to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kąkret Liga regionalna! odlączyć się od struktur PZPN IP: 80.50.39.* 19.07.07, 07:52 Daję głowę, że gdyby chodziło o jakikolwiek klub z innej niż Śląsk części Polski to dostałby warunkową licencję. Nie raz już tak bywalo... To nie przypadek, że 3 kluby z regionu do końca walczły o licencję, a Odra tez miała problemy. Ktoś musiał odpaść kosztem Orlenu. Inna rzecz: zakaz 4 wyjazdów dla kibiców Ruchu za ekscesy z Lechią. Ludzie! Skoro za to jest zakaz, to pół ligi powinno miec zakaz na pół rundy! Podobnie jak pół ligi nie powinno mieć licencji ale to Ruch jej nie dostał,. Nie ma co się odwolywać, nikt juz Płocka z ligi nie spuści - dziadki zostały posmarowane. Najbardziej szkoda Pan Klimka. Po raz kolejny okazało się, że w tym kraju uczciwi są po to, żeby było kogo przekręcać.. Przydałby się bojkot rozgrywek PZPN-u przez śląskie kluby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaRo -1920 Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.mikemi.net 19.07.07, 08:32 Pie..*one Urzędasy z Polski!!!!! Tyle ile Wy już pokradliście to hoho nie jest to nawet setna część tego co muszą jeszcze spłacić NIEBIESKI. Gdybyście zrobili zrzutke 1% podatku to jeszcze by zostało na renowacje dróg w Chorzowie!!!!! Złodzieje!!! PZPN był jest i będzie do du***py!!! Jak tylko ktoś zaczyna coś sobą reprezentować, zaczyna pokazywać klasę to najlepiej SPROWADZIć GO NA DNO! to Tylko nasz rząd potrafi - wszystko zje** .. zepsuć!! to jest istna paranoja co się dzieje w Polsce ;/ Odbieracie szanse młodym ludziom, którzy nie bez wysiłku doszli do Ekstraklasy, przypieczętowali to ciężką pracą, mimo przeciwności, problemów finansowych doszli tak wysoko. A co zrobiła LEGIA ?? haaa jako klub ze stolicy powinien dawać przykład a nie zachowują się jak stado małp z buszu;/ ahh szkoda słów. Mam nadzieję że jeszcze jest jakaś szansa żeby wejść do I. Ligi i żeby ukrócić nosa temu, który podjął decyzję przeciwną. Pozdrawiam wszystkich NIEBIESKICH ;* nie martwcie się ;* RUCH1920 MaJStEr JE naSz ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Przecież kibice Ruchu utożsamiają się z Niemcami IP: *.forweb.pl 19.07.07, 08:54 więc proponuję zgłosić tę pseudo drużynkę do rozgrywek organizowanych przez niemiecki związek. Po co kogoś na siłę uszczęśliwiać? Skoro tak im śpieszno do szkopów to teraz mają pole do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejorz! Działacze Ruchu: gdzie wy macie rozum???????? IP: 222.234.1.* 19.07.07, 09:01 Trzeba było wzorem Bońka zmienić status spółki i powiedzieć że za długi "starej spółki" już nie odpowiadamy. Polska to kraj dla cwaniaczków tylko trzeba wiedzieć jak cwaniakować. Tutaj macie skuteczny przepis na pozbywanie się długów: widzewlodz.pl/komentarze.php?idn=1637 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeczek Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:25 Całkowicie się zgadzam co do Wisły. Oni pokazali na boisku, że należy im się degradacja. Jak nie Ruch to kolejny w kolejce z II ligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S_Works Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.rybnet.pl 19.07.07, 09:42 Skoro Szkocja ma swoja lige to Slask tym bardziej powinien miec, moze skonczylo by sie uzeranie z tym gorolskim PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax właśnie za takie słowa cieszę się że was wydymali IP: *.forweb.pl 19.07.07, 09:54 Gość portalu: S_Works napisał(a): > Skoro Szkocja ma swoja lige to Slask tym bardziej powinien miec, moze skonczylo > by sie uzeranie z tym gorolskim PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarock Apel do Redakcji IP: 195.116.110.* 19.07.07, 09:53 Uprzejmie proszę, jako fan Ruchu Chorzów, a oprócz tego po prostu kibic sportowy, o wyjaśnienie pokrętnych działań PZPN, w sprawie licencji I-ligowych. Dlaczego czyni się „kozła ofiarnego” z klubu, który z mozołem i przy wielkim entuzjazmie jego sympatyków, wydobywa się stopniowo z marazmu, spowodowanego parę lat temu przez dawne władze stowarzyszenia (poprzednika SSA). Czy pozostałe kluby, ich kibice, media, reklamodawcy chcą ligi o udziale w której decyduje jeden, może nie do końca kompetentny księgowy? Niebiescy awansowali do I ligi w UCZCIWEJ SPORTOWEJ RYWALIZACJI i tak MUSI ZOSTAĆ! Jeżeli decyzja Komisji Odwoławczej PZPN nie zostanie zmieniona, sens i cel rozgrywek Orange Ekstraklasy, II ligi oraz niższych klas rozgrywek zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
morowy Jak PZPN uwalił śląski futbol ... 19.07.07, 10:10 Od kilku lat obserwuję co wyprawiają działacze PZPN-u aby utrudnić życie drużynom piłkarskim z regionu Górnego Śląska i okolic. Zaczęło się od Jaworzna, gdzie wykończyli dobrze zapowiadającą się drużynę z miasta leżącego na granicy województw Górnego Śląska i Małopolski. Później zaczęli odejmować punkty Górnikowi Zabrze, Piastowi Gliwice, Polonii Bytom, nie pamiętam jak było z drużynami z Sosnowca i Wodzisławia. Ale te wszystkie pseudokary nic PZPN-owi nie dały, bo i tak ww. drużyny potrafiły się z tego podnieść. W międzyczasie wyszła afera Dziurowicza, a więc GKS Katowice za karę wylądował w IV lidze, aby mieć z nim spokój na kilka lat. Coś mi się wydaje, że nie otrzyma licencji na grę w II lidze – za szybko awansowali. No i dzień dzisiejszy: brak licencji dla Ruchu, a jeszcze nie wiadomo co będzie z Polonią Bytom i Zagłębiem Sosnowiec. Problem PZPN-u polega na tym, że po wejściu trzech drużyn z Śląska do OE, za dużo by było klubów z jednego regionu w jednej lidze, a na to Warszawka nie może sobie pozwolić. Ktoś mógłby zapytać, dlaczego ? Bo w PZPZ-nie nie mają żadnego wpływu na kluby piłkarskie z tego regionu. Nikt ich na Śląsku nie lubi, a po tym co wyczyniają teraz, to dla ich dobra radziłbym im nie przyjeżdżać na Stadion Śląski – i kto wie czy z obawy o bezpieczeństwo działaczy PZPN-u będzie cokolwiek jeszcze organizowane na tym stadionie. PS. PZPN jest uczulony na długi klubów, ponieważ jak w przypadku klubu z Katowic podobno musieli je spłacać (nie wiem ile jest w tym prawdy) Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 Ekstraklasa bez Ruchu! 19.07.07, 10:31 pewnie musimy jeszcze poczekać. u nas nigdy do konca nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze poinf. Zastanówcie się!!! IP: 62.87.237.* 19.07.07, 10:34 Oczywiście że to wszystko ukartowany przekręt. Płock szykował się już po ostatniej kolejce do pozostania w OE - utrzymana kadra i nieproporcjonalnie wysoki budżet, jak do potrzeb na awans z drugiej ligi. Miało być zdegradowane Zagł. S. za korupcję, ale ponoć sprawy się przeciągają. Więc padło na Polonię B. I wszystko było tuż tuż... a tu niespodziewanie Ruch wyciąga pomocną dłoń i znajduje się stadion. I za karę padło na Ruch. To było z góry ukartowane polowanie, żeby utrzymać Płock!!! Ruch nie uciekał przed długami zmieniając formę organizacyjną klubu, a jego aktualne długi to pikuś w porównaniu z innymi. P.S. Jeżeli Ruch nie zagra w I lidze, to przyszły sezon to będzie wielka stadionowa bandtytierka i polowanie na kibiców Płocka, a inne nawet zwaśnione z Ruchem formacje kibicowskie obiecują solidarność. To jedyna możliwa odpowiedź na to jawne chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawsze Pogoń Tobie trzeba współczuć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:19 Brak tlenu zaraz po porodzie albo inne nieszczęście uwaliło Ci trzy czwarte mózgu. Najlepiej znaleźć winnego i opluć, skopać, zabić. Co ci zrobiła Wisła, a zwłaszcza jej kibice? Jestem ze Szczecina i mam z doświadczenia dla Ciebie taką radę: lepiej bardzo uważnie patrz na ręce Waszym, teraz już można tak powiedzieć, pseudodziałaczom bo zrobią z Ruchem to co nasi zrobili z Pogonią. Nie usprawiedliwiaj ich i nie wierz im w ciemno, tylko pytaj, pytaj i pytaj dlaczego. Spowoduj ich odsunięcie od klubu jak najdalej póki czas! Bo to muszą być dyletanci jakich mało, żeby taki sukces i to w takim stylu zaprzepaścić. Przecież zaraz okaże się, że nie dostaniecie licencji na II ligę. Też będzie winna Wisła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antynapinacz Złodzieje i tyle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:07 Mam pytanie do wszystkich Napinaczy, co to winę za brak licencji widzą we wszystkich dookoła zamiast w Ruchu: jeżeli to Wam ktoś byłby winien kupę kasy, tak ze 2 bańki i nie zamierzał oddać, migał się już któryś rok z rzędu to jak byście tego kogoś nazwali? Dla mnie to złodziej i cwaniak, którego nie tylko należy wypieprzyć z ligi, ale i z całą surowością wsadzić do więzienia - tak to by odbyło się w normalnym kraju! I nie przyjmuję do wiadomości, że Widzew to, a Zagłębie tamto itd. - każdy odpowiada za siebie i swój klub. Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P@luCh Re: Złodzieje i tyle! IP: *.galluppolska.pl 19.07.07, 17:37 nie wiem ile masz lat Antynapinacz i spod czyjego ogona wypadłęś ..... ale nie wiem czy wiesz że p.Klimek nie próbuje się wykręcić od spłaty długów!!! mało tego wziął na siebie długi ruchu i spłaca je regularnie (część ze swoiej kieszeni !!!! więc zanim coś napiszesz to przemyśl to 2 razy albo zacznij czytać !!!! z poważaniem ...... P@luCh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukany Apel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:14 STOP draniom z Miodowej !! AWANSE zdobywa się na boisku ligowym. Nie lobbystom z Petrodraniozy Ja, oszukany kibic Ruchu Chorzów, jak okradziony po raz kolejny ze złudzeń i ideałów sportowych przez pracowników gniazda korupcji i ostatniej ostoi komunizmu w RP. Oszukany przez organizację trafnie zwaną Przestępcy Zrzeszeni Przeciwko Nam. Apeluję, Proszę Dziennikarzy i „dziennikarzy”, prasowych, radiowych, telewizyjnych i internetowych o chwilę zastanowienia, zanim niczym na watykański dogmat, powołają się na słowa tak skompromitowanych osób jak Koźmiński, Kolator czy jeszcze jakiś inny pracownik „wiarygodnego” PZPN. Dlaczego bez jednej refleksji, bez jednego zająknięcia cytujecie ich słowa jako jedynie, słuszne i prawdziwe. Czy nie zastanowiło żadnego z Was, że taki Mariusz Klimek, człowiek, który od zera zbudował firmę wielkości Reportera, w opinii „ekspertów” PZPN nie potrafi przygotować zestawienia finansowego. Czy takie ukręcenie sprawie łba choć trochę was nie zastanawia. Czy rzeczywiście wieczni „spadochroniarze”, niszczący polską piłkę, kluby. Dobrzy znajomi takich „dobrodziejów” jak Gondor, Ptak czy Koźmiński – junior, są dla was aż tak wiarygodni, by do porządku dziennego przejść nad lakonicznym, cynicznym stwierdzeniem „bałagan w dokumentach” i koniec. Czy ani trochę niewydajne wam się podejrzane błyskawiczne wręcz oświadczanie Wisły Płock zamieszczone na portalu www.interia.pl i zatytułowane: „Płocczanie nie lobowali w PZPN”. Czyż na złodzieju czapka nie gore ? Czy to nie aż nazbyt oczywiste. Tym bardzie w połączeniu z jednoznacznymi oświadczeniami Koźmińskiego seniora. Czy ani trochę nie wzbudza dziennikarskich podejrzeń fakt, że Wisła Płock, miała od razu gotowy wniosek licencyjny na ekstraklasę ? Czy wg. Was nie ma nic skandalicznego w wypowiedzi p. Janickiego dla „Dziennika”: „Słychać głosy, że to jeszcze nie koniec walki działaczy ze Śląska - ale przecież nie jest to powód, by Wisła Płock rezygnowała z awansu”. Jaki awans ? Gdzie go „wywalczyli” i gdzie nadal zamierzają o niego „walczyć”. W salonach p. Koźmińskiego i Sadowskiego ? Czy naprawdę jesteście aż tak znudzeni swoją pracą, że beznamiętnie postawicie znak równości pomiędzy stwierdzeniami „nie spłacanie długów”, a „ekspertyza dokumentów przez ludzi PZPN”. Kim są ci „eksperci”, jakie są ich kompetencje i umiejętności po za zamianą lub permanentnym trzymaniem się stołka i koryta. Po za łapówkarstwem, nepotyzmem i totalną indolencją na polu reformowania polskiej piłki nożnej. Jakim trzeba być cynicznym draniem by stwierdzić: „Ruch przez ostatni rok nie zrobił niczego albo bardzo mało, żeby zmniejszyć swoje długi” gdy cała Polska wie, że sam jeden Ćwielong przeszedł do Wisły w zamian za ponad 800tysięczny dług. A dziennikarze sportowi połykają kolejny kit jakby zdarzenie sprzed dwóch tygodni w ogóle nie miało miejsca, cóż za amnezja. Panowie dziennikarze czasami wasze gazety i brukowce potrafią wypisywać eseje o kotach zatrzaśniętych w windach czy chorobach korników patagońskich, więc może ruszcie wystraszone ? tyłki i pogrzebcie trochę w tych papierach, a nóż widelec, zasłużycie na nagrodę prokuratury wrocławskiej. Żal patrzeć jak na dzień dzisiejszy wszystkie większe portale podkuliły ogony i serwują nam głównej zastępcze tematy sportowe w stylu: „Heidfeld podniecony”, Kibiców kochających Ruch, tych którym ten Ruch jest zupełnie obojętny, a także tych nienawidzących Ruchu, jako zwykły oszukany człowiek, proszę, o bojkot meczów z udziałem Wisły Płock (Orlenu, Petrochemii czy jak zwał tak zwał). Niech nie reagujący na nic, milczący sponsor tych rozgrywek – Canal+ przekazuje „atrakcyjne” widowiska z pustych stadionów, na których poziom sportowy „podnoszony” jest przy zielonym stoliku. Niech tytularny i równie milczący sponsor „Orange”, podczas meczu z udziałem „drużyny spektakularnego awansu”, promuje swoje usługi i markę pustym krzesełkom i ławkom. Podobnie jak i ci sponsorzy czekający podobno w gotowości by sponsorować draństwo (czytaj. Orlen w ekstraklasie) Zbojkotujcie to draństwo, proszę. Już raz dzięki wysiłkowi i solidarności wszystkich udało się jedną patologię wyplenić (Zawisza SA). Spróbujmy jeszcze raz. Wierzę, że się uda. Wszyscy przecież chcemy, by mistrzostwa, awanse i spadki były pochodną boiska, nie stolików i kieszeni ostatnich pomiotów Stalina. Do wszystkich ludzi nie interesujących się piłką apeluję – jeśli tylko macie możliwość omijajcie szerokim łukiem stacje benzynowe i produkty firmy Orlen, firmy która sponsoruje PATOLOGIE w polskim sporcie. Do wszystkich autorytetów jak p. Miodek, p. Kilar, p. Buzek p. Piechniczek apeluję o nagłośnienie i zdyskredytowanie tego skandalu w mediach i we wszystkich miejscach i pośród wszystkich ludzi dla których wasz autorytet coś znaczy, a znaczy dla wielu. Do wszystkich prezesów, szczególnie właścicieli klubów sportowych, którzy awanse i tytuły zdobywały na boisku, a nie za biurkami na Miodowej. Szczególnie do panów Drzymały, Klickiego, Filipiaka, Waltera, Cupiała, (jeśli kogoś ze zdenerwowania pominąłem przepraszam),. A więc ludzi, którzy nie z klucza politycznego są prezesami (właścicielami) klubu, tylko podobnie jak p. Klimek własną ciężką pracą doszli do tego cos dziś posiadają, o solidarność z „dymanym” w tej chwili p. Klimkiem, „dymanym” i okradanym przez bandziorów z PZPN tylko za to, że zamiast dać im w łapę i wyłgać się od nie swoich długów, wolno, bo wolno ale systematycznie i uczciwie je spłaca. Apeluje by w ramach tej solidarności z oszukanymi zawodnikami i kibicami Ruchu zabronili swej drużynie rozgrywania meczów z drużyną Wisły Płock, na jakimkolwiek szczeblu, w jakichkolwiek rozgrywkach łącznie ze sparingami. O to samo chcę prosić wszystkich zawodników drużyn OE i nie tylko. W dawnych, uczciwych czasach, pewnym ludziom się nie stawało boi nie byli tego godni. Nie stawajcie naprzeciwko drużyny z Płocka. Przecież jako zawodnicy wiecie jak smakuje, spadek, awans wywalczony na boisku, dziś wy milcząco zgodzicie się na skręcenie innych, jutro was może to spotkać. Zdaję sobie sprawę jak trudnej rzeczy się dopraszam ale jeśli naprawdę solidarność środowiska byłaby maksymalna, to nie wyobrażam sobie, by nawet człowiek tak cyniczny (cyniczny..…. bo wszystkie inne słowa w języku kulturalnych ludzi są za słabe, a wulgaryzmów nie chcę propagować), tak cyniczny jak Koźmiński, ośmieszy się wręczeniem trofeum z okazji zdobycia mistrzostwa Polski, drużynie, która ma 30 walkowerów, a nie rozegrała ani jednego spotkania. Mam nadzieję, że już po jednej rundzie byłby skandal przynajmniej na skalę Europy. Podsumowując proszę: BOJKOTUJMY ORLEN !!!! Precz z lobbingiem w sporcie !!!! Dość robionym awansom i mistrzostwom !!! Oszukany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P@luCh Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.galluppolska.pl 19.07.07, 17:10 Nadszedł czas by skończyć w tym kraju z korupcją ..... proponuje protest generalny !!!! kibice polscy !!!!!! ponad podziałami walczmy o odrodzenie ducha sportowej rywalizacji !!!!! tylko w nas jest jedyna nadzieja !!!! Jestem kibicem Ruchu ale gdyby to samo przydażyło się innej drużynie powiedział bym to samo !!!!! może i były jakieś nie prawidłowości w dokumentacji ale nie zmienia to faktu że drużyna z cichej wywalczyła sobie awans do O.E. w uczciwy sposób !!!! to chyba jest najważniejsze !!!!! na warszawe !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Ruchu Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:35 Nieporadnośc i niekompetencje dyrektora i głownego księgowego doprowadzają do takiej sytuacji,że Ruch może pomimo ciężkiej pracy kilku piłkarzy nie grać w ekstraklasie.Kto tu kłamie czytając artykuł,ale wypłatę dyrektor i księgowy pobiera z kasy klubu a zaległośći nie chce płacić.Wstyd i kompromitacja.Winna będzie chyba sprzątaczka,bo władza nie odpowiada za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.bois.qwest.net 19.07.07, 18:41 masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś