Dodaj do ulubionych

Ekstraklasa bez Ruchu!

• Gość: Degustator Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 01:43
      Trochę śmieszy mnie gdy ktoś zaczyna swoją wypowiedż od słów:" zasłużony
      klub,14 krotny mistrz Polski"- co to ma do rzeczy? Chyba, że miało
      być "zadłużóny"... Nikogo to dziś nie obchodzi, ile ktoś razy za komuny był
      majstrem(zresztą to były inne czasy, nawet transfery były sterowane politycznie
      więc najlepszych zawodników miały kluby z najmocniejszymi wtykami w min
      górnictwa czy obrony). Nie chodzi o to, które miasto jest większe(ale chyba
      Płock, choć niektórym się inaczej wydaje). Chodzi o to, że klub nie dostał
      licencji. Pzpn nie traktuje równo wszystkich klubów nie od dziś - to przecież
      wszyscy wiedzą. Wszyscy znają reputacje p. Koźminskiego, więc jego wypowiedzi
      też należy lekceważyć.
      Główne pytanie brzmi: czy działacze zrobili wszystko co było w ich mocy by
      licencje otrzymać????
      Wygląda na to, że nie.
      Miejcie pretensje do waszych działaczy, dopiero potem do Pzpn! Zresztą to była
      komisja odwoławcza, a niektórzy myślą, że Ruch został udupiony z dnia na
      dzień... Skoro za pierwszym razem nie przyjęto tego sprawozdania o dłużnikach
      (czy jak to się nazywa) to ja nie rozumię jak można było liczyć na farta, że
      się uda...
      Oczywiście szkoda mi Ruchu-kibiców- tych normalnych, choć tego klubu, jak
      większość nie lubię. To mogło spotkać każdy klub.
      A chyba Ruch nie ma jeszcze licencji na 2 ligę, a skoro ma długi to nie
      powinien jej otrzymać...
      • Gość: kazik Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.bois.qwest.net 19.07.07, 01:57
        puki tym podobni dzialacze nie odsuna sie od pilki[a nie chca,bo to forsa
        praktycznie bez pracy],to w kazdym klubie z podobnymi dzialaczami bedzie
        bajzel po calym kraju.czy to slask,pomorze czy kongresowka.wswie rawno.
      • Gość: KaRo Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.mikemi.net 19.07.07, 08:45
        Cwaniak z Ciebie - CZY JAK TO SIę NAZYWA .. pfff sprawdź w słowniku jak nie
        wiesz. i nie pisz, że jak większość nie lubisz Ruchu. Ochrona danych osobowych,
        lol, wypowiadaj się we własnym imieniu. Wszyscy jesteście tacy sami. AAA właśnie
        mieli majstra i to nieważne kiedy ważne że mają i to nie jednego!! Jeżeli
        szukasz dziur w całym to nadajesz się na polityka do naszego rządu. Powodzenia
        .. pfff
    • Gość: krawat Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.stk.vectranet.pl 19.07.07, 07:00
      Kozminscy okradali gornik i o malo go nie pogrzebali.Teraz taki frajer co sam
      jest zlodziejem bedzie mowil ze inni maja dlugi. Niech w rozliczenie wezma
      sobie dom Rogali bo on tez jest na Ruchu dorobil sie kokosów!!!
    • Gość: Arsen Lupin Kulisy sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:15
      A taki komentarz znalazłem w necie. Bardzo ciekawy, przeczytajcie (zwłaszcza
      redaktorzy GW): "Ludzie! Zacznijcie w końcu opisywać ten skandal! To jest
      przekręt na Waszych oczach! Jak można dopuścić żeby panowie z pzpnu niszczyli
      jeden z symboli polskiej pilki noznej? W poprzednim sezonie z ligi miał spaść
      Górnik Zabrze. Niestety wielki szok bo spada Wisła Płock... Pojawiają sie
      informacje, że Wisla Płock utrzyma sie kosztem Sosnowca lub Bytomia. I jest
      wszystko dogadane w tym temacie. I nagle 2 tygodnie temu zaczynają sie
      komplikacje. Okazuje sie ze Zagłębia Sosnowiec nie można z ligi spuścić za
      korupcję ponieważ nadal są zbierane informacje przez prokuraturę. Pewne jest że
      skala przekrętów jest podobna jak w przypadku Arki, ale trzeba dłużej czekać na
      dokumentacje z prokuratury. Sosnowiec przynajmniej na razie pozostaje w grze,
      tym bardziej że znaleziono rozwiązanie jeżeli chodzi o stadion. Polonia Bytom
      przez wielu skazywana na kandydata nr 1 na zastępstwo dla Płocka okazała się
      zaskoczeniem. Nie tylko potrafiła przedstawić wiarygodne dokumenty finansowe to
      jej praktycznie jedyny problem - stadion, rozwiazał sie poprzez przychylność (o
      dziwo) działaczy z Chorzowa. W Wisle Płock panika. Zaczynają się nieformalne
      spotkania na lini pzpn - działacz Wisły. Postanowione. Ruch nie otrzymuje
      licencji na gre w lidze. Powód? Oczywiscie długi (lub, jak ktoś woli ekspertyza
      przedstawionych dokumentów przez ludzi pzpnu) Wszystko wygląda ładnie i pięknie.
      Nasuwaja sie jednak pytania? Dlaczego organ pierwszej instancji nie wykazał
      zaniepokojenia rzekomym brakiem spłaty zobowiazań przez klub Ruch Chorzów? Linia
      obrony klubu jest jednoznaczna. Podczas kierowania klubem Pan Mariusz Klimek
      potrafił zawrzeć ugody z wierzycielami i po raz pierwszy od kilkunastu lat klub
      wprowadził realny i skuteczny program naprawczy. Skala obecnego zadłużenia Ruchu
      to około 3-3,5 mln PLN. Osoby posiadające wiedzę na temat dawnego zadłużenia
      wiedzą z pewnością, że w porównaniu z zadłużeniem sprzed kilku lat jest to
      poprawa niebagatelna. Powołując się na ,,ekspertow,, pzpn wypowiada sie na temat
      braku spłaty długów. Eksperci Ruchu mogą poświadczyć, iż wszystko jest
      jednoznaczne na korzyść chorzowskiego klubu. Dlaczego PZPN nie ujawni jakie
      chorzowski klub miał warunki spłaty zadłużenia i jak sie z nich wywiązywał? Kto
      potrafi mi wyjasnić tegoroczny budżet Wisły Płock, praktycznie nienaruszoną
      kadrę i co najważniejsze PRZYGOTOWANY WCZEŚNIEJ wniosek licencyjny na 1 ligę?
      Kibice z Chorzowa, i o dziwo nie tylko (min. Łódź, Wrocław, Bytom, Poznań,
      Gdańsk, Kraków) nie zostawią tej sprawy. Mogę obiecać, że jeżeli tego skandalu
      sie nie da odkręcić to nie będzie spokojnie..." No i jak wam się podoba.
      Wygląda, że gość wie o czym pisze.
      • Gość: jedrus bardzo dobrze........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:36
        długi Ruchu siegają paru lat trzeba spłacać zobowiązania,pretensje możecie mieć
        do Rogali że tak zadłużył Ruch..... szkoda Ruchu ale może to jest początek
        normalnosci.... a koniec układów znając życi było by tak że narobilibyście
        wiecej zaległosci spadek niżej zmiana nazwy, a wierzyciele niech sie bujają...
      • Gość: kąkret warto przeczytać powyższy post IP: 80.50.39.* 19.07.07, 08:03
        dodam, że zaczęło się od wiosennej uchwały, że w razie braku licencji dla
        któregoś z klubów spadkowicz zostaje ocalony. wcześniejszy przepis mówił, że
        wchodzą kolejni z II ligi.
      • Gość: fan Re: Kulisy sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 08:36
        Już ci śpiesze z wyjaśnieniami otóz:
        1. Pzpn nie moze ujawnic warunków spłaty zadłuzenia bo są to dokumenty poufnr i
        obowiazuje w Polsce takei hasło jak ochrona danych osobowych.
        2.Procesy licencyjne dla wszystkich klubów pierwszoligowych na nastepny sezon
        odbyły si ena wiosne, nie było jeszcze wtedy wiadomo kto spadnie.
        3. A kadra wisły zmieniła sie patrząc na poprzedni sezon diametralnie - odeszło
        12 ! zawodników, przyszło 11 zawodników !!!
        Tak więc arsen lupin to raczej z ciebie słaby
      • Gość: mig Re: Kulisy sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:05
        wygląda na to, że to są zwykłe pomówienia i powinien ktoś tym się zająć ...
      • Gość: s Re: Kulisy sprawy IP: *.crowley.pl 19.07.07, 10:07
        Kolo, idź do dobrego psychiatry.
    • artur74 Klimek: W kieszeni mam ugodę,nie dołączyłem,bo... 19.07.07, 07:41
      Klimek jest zszokowany: - Byłem spokojny o licencję, bo realizowaliśmy plan restrukturyzacji długów z nadwyżką! W kieszeni mam ugodę na kolejne 100 tys. zł, której nie dołączyłem, bo byłem przekonany, że nie będzie to już konieczne! - mówi "Gazecie".

No ręce opadają! Co za amatorszczyzna!
      Wprawdzie mam dokumenty, świadczące o spłacaniu zadłużenia, ale ich nie dodałem do wniosku, bo ...po co? Lepiej za dużo nie pokazywać?

Teraz tak zasłużony klub jak RUCH Chorzów musi płacić za błędy i dyletantyzm swojego prezesa!
      Z drugiej strony kary za korupcje porównując do stosowanej miarki przy rozdawaniu licencji, są śmiesznie małe!!! 40 kupionych spotkań - degradacja o jedną klasę rozgrywkową niżej, -6 pkt za kilka spotkań, kupowanie awansu do 1.ligi - mistrzostwo Polski!
      Kupujący spotkania piłkarze - powołanie do kadry!
      Kupujący prezes klubu - zwolnienie z pracy z etatu nauczyciela a klub awans do 1.ligi!

No, brawo!
      • Gość: reporter Mariusz fajne ciuchy umiesz robić,zajmij się tym IP: 193.19.140.* 19.07.07, 08:43
        a nie głupotami.Magazyn się zawalił,długów nie spłacasz za Ruch.Po co Ci to ?
    • Gość: kąkret Liga regionalna! odlączyć się od struktur PZPN IP: 80.50.39.* 19.07.07, 07:52
      Daję głowę, że gdyby chodziło o jakikolwiek klub z innej niż Śląsk części
      Polski to dostałby warunkową licencję. Nie raz już tak bywalo... To nie
      przypadek, że 3 kluby z regionu do końca walczły o licencję, a Odra tez miała
      problemy. Ktoś musiał odpaść kosztem Orlenu.
      Inna rzecz: zakaz 4 wyjazdów dla kibiców Ruchu za ekscesy z Lechią.
      Ludzie! Skoro za to jest zakaz, to pół ligi powinno miec zakaz na pół rundy!
      Podobnie jak pół ligi nie powinno mieć licencji ale to Ruch jej nie dostał,.
      Nie ma co się odwolywać, nikt juz Płocka z ligi nie spuści - dziadki zostały
      posmarowane.
      Najbardziej szkoda Pan Klimka. Po raz kolejny okazało się, że w tym kraju
      uczciwi są po to, żeby było kogo przekręcać..
      Przydałby się bojkot rozgrywek PZPN-u przez śląskie kluby.
    • Gość: KaRo -1920 Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.mikemi.net 19.07.07, 08:32
      Pie..*one Urzędasy z Polski!!!!! Tyle ile Wy już pokradliście to hoho nie
      jest to nawet setna część tego co muszą jeszcze spłacić NIEBIESKI. Gdybyście
      zrobili zrzutke 1% podatku to jeszcze by zostało na renowacje dróg w
      Chorzowie!!!!! Złodzieje!!! PZPN był jest i będzie do du***py!!! Jak tylko ktoś
      zaczyna coś sobą reprezentować, zaczyna pokazywać klasę to najlepiej SPROWADZIć
      GO NA DNO! to Tylko nasz rząd potrafi - wszystko zje** .. zepsuć!! to jest istna
      paranoja co się dzieje w Polsce ;/ Odbieracie szanse młodym ludziom, którzy nie
      bez wysiłku doszli do Ekstraklasy, przypieczętowali to ciężką pracą, mimo
      przeciwności, problemów finansowych doszli tak wysoko. A co zrobiła LEGIA ??
      haaa jako klub ze stolicy powinien dawać przykład a nie zachowują się jak stado
      małp z buszu;/ ahh szkoda słów. Mam nadzieję że jeszcze jest jakaś szansa żeby
      wejść do I. Ligi i żeby ukrócić nosa temu, który podjął decyzję przeciwną.
      Pozdrawiam wszystkich NIEBIESKICH ;* nie martwcie się ;* RUCH1920 MaJStEr JE naSz ;D
    • Gość: wax Przecież kibice Ruchu utożsamiają się z Niemcami IP: *.forweb.pl 19.07.07, 08:54
      więc proponuję zgłosić tę pseudo drużynkę do rozgrywek organizowanych przez
      niemiecki związek. Po co kogoś na siłę uszczęśliwiać? Skoro tak im śpieszno do
      szkopów to teraz mają pole do popisu.
    • Gość: Kolejorz! Działacze Ruchu: gdzie wy macie rozum???????? IP: 222.234.1.* 19.07.07, 09:01
      Trzeba było wzorem Bońka zmienić status spółki i powiedzieć że za długi "starej
      spółki" już nie odpowiadamy. Polska to kraj dla cwaniaczków tylko trzeba
      wiedzieć jak cwaniakować. Tutaj macie skuteczny przepis na pozbywanie się długów:
      widzewlodz.pl/komentarze.php?idn=1637
    • Gość: leszeczek Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:25
      Całkowicie się zgadzam co do Wisły. Oni pokazali na boisku, że należy im się
      degradacja. Jak nie Ruch to kolejny w kolejce z II ligi
    • Gość: S_Works Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.rybnet.pl 19.07.07, 09:42
      Skoro Szkocja ma swoja lige to Slask tym bardziej powinien miec, moze skonczylo
      by sie uzeranie z tym gorolskim PZPN.
      • Gość: wax właśnie za takie słowa cieszę się że was wydymali IP: *.forweb.pl 19.07.07, 09:54
        Gość portalu: S_Works napisał(a):
        > Skoro Szkocja ma swoja lige to Slask tym bardziej powinien miec, moze skonczylo
        > by sie uzeranie z tym gorolskim PZPN.
    • Gość: jarock Apel do Redakcji IP: 195.116.110.* 19.07.07, 09:53
      Uprzejmie proszę, jako fan Ruchu Chorzów, a oprócz tego po prostu kibic
      sportowy, o wyjaśnienie pokrętnych działań PZPN, w sprawie licencji I-ligowych.
      Dlaczego czyni się „kozła ofiarnego” z klubu, który z mozołem i przy wielkim
      entuzjazmie jego sympatyków, wydobywa się stopniowo z marazmu, spowodowanego
      parę lat temu przez dawne władze stowarzyszenia (poprzednika SSA). Czy
      pozostałe kluby, ich kibice, media, reklamodawcy chcą ligi o udziale w której
      decyduje jeden, może nie do końca kompetentny księgowy?
      Niebiescy awansowali do I ligi w UCZCIWEJ SPORTOWEJ RYWALIZACJI i tak MUSI
      ZOSTAĆ! Jeżeli decyzja Komisji Odwoławczej PZPN nie zostanie zmieniona, sens i
      cel rozgrywek Orange Ekstraklasy, II ligi oraz niższych klas rozgrywek zniknie.
    • morowy Jak PZPN uwalił śląski futbol ... 19.07.07, 10:10
      Od kilku lat obserwuję co wyprawiają działacze PZPN-u aby utrudnić życie
      drużynom piłkarskim z regionu Górnego Śląska i okolic. Zaczęło się od Jaworzna,
      gdzie wykończyli dobrze zapowiadającą się drużynę z miasta leżącego na granicy
      województw Górnego Śląska i Małopolski. Później zaczęli odejmować punkty
      Górnikowi Zabrze, Piastowi Gliwice, Polonii Bytom, nie pamiętam jak było z
      drużynami z Sosnowca i Wodzisławia. Ale te wszystkie pseudokary nic PZPN-owi
      nie dały, bo i tak ww. drużyny potrafiły się z tego podnieść. W międzyczasie
      wyszła afera Dziurowicza, a więc GKS Katowice za karę wylądował w IV lidze, aby
      mieć z nim spokój na kilka lat. Coś mi się wydaje, że nie otrzyma licencji na
      grę w II lidze – za szybko awansowali.
      No i dzień dzisiejszy: brak licencji dla Ruchu, a jeszcze nie wiadomo co będzie
      z Polonią Bytom i Zagłębiem Sosnowiec.
      Problem PZPN-u polega na tym, że po wejściu trzech drużyn z Śląska do OE, za
      dużo by było klubów z jednego regionu w jednej lidze, a na to Warszawka nie
      może sobie pozwolić. Ktoś mógłby zapytać, dlaczego ? Bo w PZPZ-nie nie mają
      żadnego wpływu na kluby piłkarskie z tego regionu. Nikt ich na Śląsku nie lubi,
      a po tym co wyczyniają teraz, to dla ich dobra radziłbym im nie przyjeżdżać na
      Stadion Śląski – i kto wie czy z obawy o bezpieczeństwo działaczy PZPN-u będzie
      cokolwiek jeszcze organizowane na tym stadionie.
      PS. PZPN jest uczulony na długi klubów, ponieważ jak w przypadku klubu z
      Katowic podobno musieli je spłacać (nie wiem ile jest w tym prawdy)
    • suhar3 Ekstraklasa bez Ruchu! 19.07.07, 10:31
      pewnie musimy jeszcze poczekać. u nas nigdy do konca nie wiadomo...
    • Gość: dobrze poinf. Zastanówcie się!!! IP: 62.87.237.* 19.07.07, 10:34
      Oczywiście że to wszystko ukartowany przekręt. Płock szykował się już po
      ostatniej kolejce do pozostania w OE - utrzymana kadra i nieproporcjonalnie
      wysoki budżet, jak do potrzeb na awans z drugiej ligi. Miało być zdegradowane
      Zagł. S. za korupcję, ale ponoć sprawy się przeciągają. Więc padło na Polonię B.
      I wszystko było tuż tuż... a tu niespodziewanie Ruch wyciąga pomocną dłoń i
      znajduje się stadion. I za karę padło na Ruch. To było z góry ukartowane
      polowanie, żeby utrzymać Płock!!! Ruch nie uciekał przed długami zmieniając
      formę organizacyjną klubu, a jego aktualne długi to pikuś w porównaniu z innymi.
      P.S. Jeżeli Ruch nie zagra w I lidze, to przyszły sezon to będzie wielka
      stadionowa bandtytierka i polowanie na kibiców Płocka, a inne nawet zwaśnione z
      Ruchem formacje kibicowskie obiecują solidarność. To jedyna możliwa odpowiedź na
      to jawne chamstwo.
      • Gość: Zawsze Pogoń Tobie trzeba współczuć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:19
        Brak tlenu zaraz po porodzie albo inne nieszczęście uwaliło Ci trzy czwarte
        mózgu. Najlepiej znaleźć winnego i opluć, skopać, zabić. Co ci zrobiła Wisła, a
        zwłaszcza jej kibice? Jestem ze Szczecina i mam z doświadczenia dla Ciebie taką
        radę: lepiej bardzo uważnie patrz na ręce Waszym, teraz już można tak
        powiedzieć, pseudodziałaczom bo zrobią z Ruchem to co nasi zrobili z Pogonią.
        Nie usprawiedliwiaj ich i nie wierz im w ciemno, tylko pytaj, pytaj i pytaj
        dlaczego. Spowoduj ich odsunięcie od klubu jak najdalej póki czas! Bo to muszą
        być dyletanci jakich mało, żeby taki sukces i to w takim stylu zaprzepaścić.
        Przecież zaraz okaże się, że nie dostaniecie licencji na II ligę. Też będzie
        winna Wisła?
    • Gość: Antynapinacz Złodzieje i tyle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:07
      Mam pytanie do wszystkich Napinaczy, co to winę za brak licencji widzą we
      wszystkich dookoła zamiast w Ruchu: jeżeli to Wam ktoś byłby winien kupę kasy,
      tak ze 2 bańki i nie zamierzał oddać, migał się już któryś rok z rzędu to jak
      byście tego kogoś nazwali? Dla mnie to złodziej i cwaniak, którego nie tylko
      należy wypieprzyć z ligi, ale i z całą surowością wsadzić do więzienia - tak to
      by odbyło się w normalnym kraju! I nie przyjmuję do wiadomości, że Widzew to, a
      Zagłębie tamto itd. - każdy odpowiada za siebie i swój klub. Koniec. Kropka.
      • Gość: P@luCh Re: Złodzieje i tyle! IP: *.galluppolska.pl 19.07.07, 17:37
        nie wiem ile masz lat Antynapinacz i spod czyjego ogona wypadłęś ..... ale nie
        wiem czy wiesz że p.Klimek nie próbuje się wykręcić od spłaty długów!!! mało
        tego wziął na siebie długi ruchu i spłaca je regularnie (część ze swoiej
        kieszeni !!!! więc zanim coś napiszesz to przemyśl to 2 razy albo zacznij
        czytać !!!! z poważaniem ...... P@luCh
    • Gość: Oszukany Apel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:14
      STOP draniom z Miodowej !!
      AWANSE zdobywa się na boisku ligowym. Nie lobbystom z Petrodraniozy

Ja, oszukany kibic Ruchu Chorzów, jak okradziony po raz kolejny ze złudzeń i
      ideałów sportowych przez pracowników gniazda korupcji i ostatniej ostoi
      komunizmu w RP. Oszukany przez organizację trafnie zwaną Przestępcy Zrzeszeni
      Przeciwko Nam.
      Apeluję, Proszę
      Dziennikarzy i „dziennikarzy”, prasowych, radiowych, telewizyjnych i
      internetowych o chwilę zastanowienia, zanim niczym na watykański dogmat,
      powołają się na słowa tak skompromitowanych osób jak Koźmiński, Kolator czy
      jeszcze jakiś inny pracownik „wiarygodnego” PZPN. Dlaczego bez jednej refleksji,
      bez jednego zająknięcia cytujecie ich słowa jako jedynie, słuszne i prawdziwe.
      Czy nie zastanowiło żadnego z Was, że taki Mariusz Klimek, człowiek, który od
      zera zbudował firmę wielkości Reportera, w opinii „ekspertów” PZPN nie potrafi
      przygotować zestawienia finansowego. Czy takie ukręcenie sprawie łba choć trochę
      was nie zastanawia. Czy rzeczywiście wieczni „spadochroniarze”, niszczący polską
      piłkę, kluby. Dobrzy znajomi takich „dobrodziejów” jak Gondor, Ptak czy
      Koźmiński – junior, są dla was aż tak wiarygodni, by do porządku dziennego
      przejść nad lakonicznym, cynicznym stwierdzeniem „bałagan w dokumentach” i
      koniec. Czy ani trochę niewydajne wam się podejrzane błyskawiczne wręcz
      oświadczanie Wisły Płock zamieszczone na portalu www.interia.pl i zatytułowane:
      „Płocczanie nie lobowali w PZPN”. Czyż na złodzieju czapka nie gore ? Czy to nie
      aż nazbyt oczywiste. Tym bardzie w połączeniu z jednoznacznymi oświadczeniami
      Koźmińskiego seniora. Czy ani trochę nie wzbudza dziennikarskich podejrzeń fakt,
      że Wisła Płock, miała od razu gotowy wniosek licencyjny na ekstraklasę ? Czy wg.
      Was nie ma nic skandalicznego w wypowiedzi p. Janickiego dla „Dziennika”:
      „Słychać głosy, że to jeszcze nie koniec walki działaczy ze Śląska - ale
      przecież nie jest to powód, by Wisła Płock rezygnowała z awansu”. Jaki awans ?
      Gdzie go „wywalczyli” i gdzie nadal zamierzają o niego „walczyć”. W salonach p.
      Koźmińskiego i Sadowskiego ? Czy naprawdę jesteście aż tak znudzeni swoją pracą,
      że beznamiętnie postawicie znak równości pomiędzy stwierdzeniami „nie spłacanie
      długów”, a „ekspertyza dokumentów przez ludzi PZPN”. Kim są ci „eksperci”, jakie
      są ich kompetencje i umiejętności po za zamianą lub permanentnym trzymaniem się
      stołka i koryta. Po za łapówkarstwem, nepotyzmem i totalną indolencją na polu
      reformowania polskiej piłki nożnej. Jakim trzeba być cynicznym draniem by
      stwierdzić: „Ruch przez ostatni rok nie zrobił niczego albo bardzo mało, żeby
      zmniejszyć swoje długi” gdy cała Polska wie, że sam jeden Ćwielong przeszedł do
      Wisły w zamian za ponad 800tysięczny dług. A dziennikarze sportowi połykają
      kolejny kit jakby zdarzenie sprzed dwóch tygodni w ogóle nie miało miejsca, cóż
      za amnezja. Panowie dziennikarze czasami wasze gazety i brukowce potrafią
      wypisywać eseje o kotach zatrzaśniętych w windach czy chorobach korników
      patagońskich, więc może ruszcie wystraszone ? tyłki i pogrzebcie trochę w tych
      papierach, a nóż widelec, zasłużycie na nagrodę prokuratury wrocławskiej. Żal
      patrzeć jak na dzień dzisiejszy wszystkie większe portale podkuliły ogony i
      serwują nam głównej zastępcze tematy sportowe w stylu: „Heidfeld podniecony”,
      Kibiców kochających Ruch, tych którym ten Ruch jest zupełnie obojętny, a także
      tych nienawidzących Ruchu, jako zwykły oszukany człowiek, proszę, o bojkot
      meczów z udziałem Wisły Płock (Orlenu, Petrochemii czy jak zwał tak zwał). Niech
      nie reagujący na nic, milczący sponsor tych rozgrywek – Canal+ przekazuje
      „atrakcyjne” widowiska z pustych stadionów, na których poziom sportowy
      „podnoszony” jest przy zielonym stoliku. Niech tytularny i równie milczący
      sponsor „Orange”, podczas meczu z udziałem „drużyny spektakularnego awansu”,
      promuje swoje usługi i markę pustym krzesełkom i ławkom. Podobnie jak i ci
      sponsorzy czekający podobno w gotowości by sponsorować draństwo (czytaj. Orlen w
      ekstraklasie) Zbojkotujcie to draństwo, proszę. Już raz dzięki wysiłkowi i
      solidarności wszystkich udało się jedną patologię wyplenić (Zawisza SA).
      Spróbujmy jeszcze raz. Wierzę, że się uda. Wszyscy przecież chcemy, by
      mistrzostwa, awanse i spadki były pochodną boiska, nie stolików i kieszeni
      ostatnich pomiotów Stalina.
      Do wszystkich ludzi nie interesujących się piłką apeluję – jeśli tylko macie
      możliwość omijajcie szerokim łukiem stacje benzynowe i produkty firmy Orlen,
      firmy która sponsoruje PATOLOGIE w polskim sporcie.
      Do wszystkich autorytetów jak p. Miodek, p. Kilar, p. Buzek p. Piechniczek
      apeluję o nagłośnienie i zdyskredytowanie tego skandalu w mediach i we
      wszystkich miejscach i pośród wszystkich ludzi dla których wasz autorytet coś
      znaczy, a znaczy dla wielu.
      Do wszystkich prezesów, szczególnie właścicieli klubów sportowych, którzy awanse
      i tytuły zdobywały na boisku, a nie za biurkami na Miodowej. Szczególnie do
      panów Drzymały, Klickiego, Filipiaka, Waltera, Cupiała, (jeśli kogoś ze
      zdenerwowania pominąłem przepraszam),. A więc ludzi, którzy nie z klucza
      politycznego są prezesami (właścicielami) klubu, tylko podobnie jak p. Klimek
      własną ciężką pracą doszli do tego cos dziś posiadają, o solidarność z „dymanym”
      w tej chwili p. Klimkiem, „dymanym” i okradanym przez bandziorów z PZPN tylko za
      to, że zamiast dać im w łapę i wyłgać się od nie swoich długów, wolno, bo wolno
      ale systematycznie i uczciwie je spłaca.
      Apeluje by w ramach tej solidarności z oszukanymi zawodnikami i kibicami Ruchu
      zabronili swej drużynie rozgrywania meczów z drużyną Wisły Płock, na
      jakimkolwiek szczeblu, w jakichkolwiek rozgrywkach łącznie ze sparingami. O to
      samo chcę prosić wszystkich zawodników drużyn OE i nie tylko. W dawnych,
      uczciwych czasach, pewnym ludziom się nie stawało boi nie byli tego godni. Nie
      stawajcie naprzeciwko drużyny z Płocka. Przecież jako zawodnicy wiecie jak
      smakuje, spadek, awans wywalczony na boisku, dziś wy milcząco zgodzicie się na
      skręcenie innych, jutro was może to spotkać. Zdaję sobie sprawę jak trudnej
      rzeczy się dopraszam ale jeśli naprawdę solidarność środowiska byłaby
      maksymalna, to nie wyobrażam sobie, by nawet człowiek tak cyniczny (cyniczny..….
      bo wszystkie inne słowa w języku kulturalnych ludzi są za słabe, a wulgaryzmów
      nie chcę propagować), tak cyniczny jak Koźmiński, ośmieszy się wręczeniem
      trofeum z okazji zdobycia mistrzostwa Polski, drużynie, która ma 30 walkowerów,
      a nie rozegrała ani jednego spotkania. Mam nadzieję, że już po jednej rundzie
      byłby skandal przynajmniej na skalę Europy.
      Podsumowując proszę: BOJKOTUJMY ORLEN !!!!
      Precz z lobbingiem w sporcie !!!! Dość robionym awansom i mistrzostwom !!!
      Oszukany
    • Gość: P@luCh Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.galluppolska.pl 19.07.07, 17:10
      Nadszedł czas by skończyć w tym kraju z korupcją ..... proponuje protest
      generalny !!!! kibice polscy !!!!!! ponad podziałami walczmy o odrodzenie ducha
      sportowej rywalizacji !!!!! tylko w nas jest jedyna nadzieja !!!! Jestem
      kibicem Ruchu ale gdyby to samo przydażyło się innej drużynie powiedział bym to
      samo !!!!! może i były jakieś nie prawidłowości w dokumentacji ale nie zmienia
      to faktu że drużyna z cichej wywalczyła sobie awans do O.E. w uczciwy
      sposób !!!! to chyba jest najważniejsze !!!!! na warszawe !!!!!!!
    • Gość: kibic Ruchu Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:35
      Nieporadnośc i niekompetencje dyrektora i głownego księgowego doprowadzają do
      takiej sytuacji,że Ruch może pomimo ciężkiej pracy kilku piłkarzy nie grać w
      ekstraklasie.Kto tu kłamie czytając artykuł,ale wypłatę dyrektor i księgowy
      pobiera z kasy klubu a zaległośći nie chce płacić.Wstyd i kompromitacja.Winna
      będzie chyba sprzątaczka,bo władza nie odpowiada za nic.
      • Gość: kazik Re: Ekstraklasa bez Ruchu! IP: *.bois.qwest.net 19.07.07, 18:41
        masz racje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka