Gość: Fan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:03 Ale w Europie np. Michał Pol, Szadkowski i inne polskie zakompleksione przydupasy uwielbiają Anglię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maz Wiceprezydent FIFA nie lubi Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:17 Jeżeli organizację otrzyma Benelux, to czy drużyna Luksemburga będzie w nim występować bez eliminacji? Czy aż trzy drużyny wystąpią jako gospodarze? To byłaby nieprawdopodobna hucpa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-Mac Re: Wiceprezydent FIFA nie lubi Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 21:23 No faktycznie to dopiero by było jakby Luksemburg grał w MŚ. Ale jeśli by do tego doszło to chyba nie mieli by wyjścia, bo przecież tak chyba było zawsze, że gospodarz grał bez eliminacji. A odnosząc się do tematu osobiście jestem za kandydaturą USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Możesz sobie osobiście być ale i tak nie dostaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 22:52 Może zapomniałeś że nie tak dawno u nich się odbyły? Organizacja kolejnych MŚ w kraju którego mieszkańcy do piłki mają uczucia co najwyżej letnie (i to mimo kolosalnego marketingu podczas MŚ'94!!!), mija się z celem. I byłoby to marnotrawstwem potencjału tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Anglicy to bufoni IP: *.0.251.72.1dial.com 09.08.07, 23:28 najlepiej aby MS odbyly sie w Chinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj nie pisz bzdur, ok? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.08.07, 23:46 oj ludzie ludzie...faktycznie MS w USA byly wielka porazka! przeczytaj: "To this day, the total attendance for the final tournament of nearly 3.6 million remains the greatest in World Cup history, despite the expansion of the competition to 32 teams in 1998. The overall attendance record will not be broken until at least 2010." en.wikipedia.org/wiki/1994_FIFA_World_Cup Nie chce mi sie tego przetlumaczyc. Nauczyc sie angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolonUS Moje kandydatury (dość długie) IP: *.dsl.mindspring.com 10.08.07, 03:59 Gość portalu: T-Mac napisał(a): > No faktycznie to dopiero by było jakby Luksemburg grał w MŚ. > Ale jeśli by do tego doszło to chyba nie mieli by wyjścia, > bo przecież tak chyba było zawsze,że gospodarz grał bez eliminacji. > > A odnosząc się do tematu osobiście jestem za kandydaturą USA. Mieszkam w Stanach 17 lat. Fajnie by było przeżyć jeszcze raz MŚ na żywo, ale uważam, że byłoby to nie fair dostawać tak często organizację takiej imprezy. Postuluję za MŚ w Europie. 12 lat przerwy (dawniej było tylko 8) - to odpowiedni czas, zważywszy ile futbol europejski wnosi w tę dyscyplinę. Dodać do tego liczbę zaludnienia, wskaźnik zainteresowania, sukcesy sportowe w tej dyscyclinie i stopę rozwoju cywilizacyjnego - potrzebnego do sprawnego (niezagrożonego niepowodzeniem) i samodzielnego przygotowania tej rangi zawodów na najwyższym poziomie. Na czoło wysuwają się więc potencjalne kandydadury: - Włoch (4-krotny Mistrz Świata, ale gospadarz MŚ 1938 i 1990 oraz ME 1968 i 1980), - Niemiec (3-krotny Mistrz Świata, ale gospadarz MŚ 1974 i 2006 oraz ME 1988), - Francji (Mistrz Świata + vicemistrz + 3.miejsce i 4.miejsce, ale gospadarz MŚ 1938 i 1998 oraz ME 1960 i 1984), - Anglii (jednorazowy Mistrz Świata i gospodarz MŚ 1966 oraz ME 1996), - Hiszpanii (bez sukcesów i gospodarz MŚ 1982 oraz ME 1964), - Holandii (2-krotny Vicemistrz i współgospodarz z Belgią ME 2000). Najchętniej poparłby Holandię z Belgią, ale Luksemburg jako nieoficjalny gospodarz (można by było tam rozegrać kilka meczów dla promocji), ale ich reprezentacja musiałaby grać w eliminacjach nawet, jeśli rozszerzonoby mistrzoswta do 24 uczestników. Anglii też należą się Mistrzostwa; jest kolebką pilki nożnej, ma jedną z najlepszych lig na świecie, mają stadiony i infastrukturę i śmiem twierdzić, że gdyby odebrano organizację MŚ2010 RPA, to Anglia zorganizowałaby lepsze nawet mając na przygotowania tylko rok lub 2. Życzyłbym sobie, żeby dla promocji rozegrano kilka meczów w Cardiff (Walia) i Glasgow (Szkocja) - ale Walia podobnie (jak pisałem o Luksemburgu) musiałaby grać w eliminacjach - Szkocja ewentualnie mogłaby być współgospodarzem zwłaszcza 24-drużynowych Mistrzostw. O kibiców wyspiarskich się nie martwię na pewno byłby spokój - zwłaszcza na stadionach. Na trzeciego kandydata upatrywałbym Hiszpanię, ale wspólnie z Portugalią. Niemcy, Francja i Włochy muszą jeszcze długo poczekać, bo zbyt często są gospodarzami. Natomiast na gopodarza MŚ 2022 proponowałbym Australię, zaś 2026 kogoś z Ameryki Północnej (Kanada, Meksyk, USA), a w 2030 znów Europa. W Chinach najwcześniej w 2034 - mogli się obudzić wcześniej i dogadać z Japonią lub Koreą, ale osobiście obawiałbym się kolejnych Mistrzostw w Azji => KORUPCJA!!! - z resztą to samo będzie w RPA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uran Re: Moje kandydatury (dość długie) IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 06:50 prawdziwe mistrzostwa świata mogą być tylko w europie,to tu grają najlepsze kluby i najlepsi zawodnicy.nie ma co się przejmować słowami jakiegoś czarnucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Wiceprezydent FIFA nie lubi Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:37 rowniez jestem przeciwny WC 2018 w Anglii, zwlaszcza przez kibicow angielskich, ktorzy swoim zachowaniem nie pozwalaja nawet pomyslec o organizacji takiej imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loc Re: Wiceprezydent FIFA nie lubi Anglii IP: 212.122.212.* 09.08.07, 20:44 a nasi "kibice" pozwalają myśleć o organizacji ME2012? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oblech a Blatter? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:56 A nie piszecie, że Blatter nie lubi Włochów???? Cham nawet nie wręczył im pucharu na MŚ. To dopiero jest burak, a do tego jego pomysły na "uatrakcyjnienie" piłki X( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roi Warner to oszust IP: *.hrpc.uic.edu 09.08.07, 20:57 Dlaczego ten dziad jest jeszcze w FIFA? Na ostatnich MS sprzedawal konikom bilety. Ma tez na sumieniu duzo ustawionych meczow w CONCACAF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek a ty nie ? IP: *.0.251.72.1dial.com 09.08.07, 23:29 slyszalem ze sprzedawales bilety na lewo Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Dlaczego we władzach piłkarkich stowarzyszeń... 09.08.07, 21:20 ... zasiadają zwykle głupki lub cwaniaki? Co interesujące ma to zastosowanie i do okręgowych ZPN w naszym kraju, jak i do FIFA czy UEFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy jasne że tak IP: *.ds14.agh.edu.pl 09.08.07, 21:50 w USA mistrzostwa dopiero co były, a Anglia, no cóż ojczyzna futbolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czech Ojczyzną futbolu są Chiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 23:01 Proponuję trochę poczytać na temat historii najpopularniejszej dyscypliny sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja znowu MS nalezo sie Brazylii ! IP: *.0.251.72.1dial.com 09.08.07, 23:30 MS nalezo sie Brazylii ! Tyle razy wygrywali a ani razu nie organizowali. A za to takie Niemcy az 2 razy mieli u siebie. Wlosi podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: MS nalezo sie Brazylii ! IP: *.dsl.mindspring.com 10.08.07, 04:27 Gość portalu: ja znowu napisał(a): > MS nalezo sie Brazylii ! > > Tyle razy wygrywali a ani razu nie organizowali. > A za to takie Niemcy az 2 razy mieli u siebie. Wlosi podobnie. No i tam bEdO w 2014r!!! Jeśli uporajO siE z organizacjO. A poza tym już raz tam były, expercie zakichany! W 1950 roku "wielka Brazylia" nie wykorzystała atutu gospodarza i w obecności 175 tysięcy kibiców na Maracanie przegrała mistrzostwo z Urugwajem 2-1. Odpowiedz Link Zgłoś
datnigga Re: Ojczyzną futbolu są Chiny 10.08.07, 08:36 ignorant wikipedia: Nie jest możliwe ustalenie prapoczątków piłki nożnej, albowiem w grę przypominającą dzisiejszą piłkę nożną grano już w przedkolumbijskiej Ameryce, czy średniowiecznej Wenecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Wiceprezydent FIFA nie lubi Anglii IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.08.07, 23:03 Co do angielskich kibicow, to nie wiem ilu z was bylo w Anglii na meczach.Ja bylem ,bo tu mieszkam.Kibice sa rewelacyjni.Broja tylko za granica.Jestem ZA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osama Re: Wiceprezydent FIFA nie lubi Anglii IP: *.range81-154.btcentralplus.com 10.08.07, 00:34 2018 r., - do tego czasu moze uda sie nam jednak zbudowac jakies stadiony. Czemu Polska, chocby wstepnie, nie zabiega o prawo organizacji tej imprezy? Skandal Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek A to dziwne, bo Trynidadu-Tobago Anglicy nie 10.08.07, 08:33 kolonizowali. Odpowiedz Link Zgłoś