Gość: Antykibol IP: *.osw.vectranet.pl 11.11.07, 21:59 Ta wypowiedź jest skandaliczna! Wszystko robią jednostki ale te jednostki także należy karać. Z monitoringu można wyczytać kto co robił na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wisła Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.csk.pl 11.11.07, 22:05 Jednostki zostaną ukarane także przez klub, ale dopiero jak im się udowodni, że to oni wybiegli z pociągu i kogokolwiek atakowali. Prezes Jagi wyraził się dość jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Front Wstrętny prezes - nie che ukarać bez wyroku sądu IP: 195.187.151.* 12.11.07, 10:14 a przecież powinien pierwszy dać przykład rewolucyjnej czujności klasowej, w jednym szeregu z redaktorem Sarzałą. Kibol jeden, element wsteczny, nie to co na Legii. Tam takim co piszą źle o władzach klubu odbieraja akredytację - i tak powinno być! Niech żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Obiektywny artykuł o meczach w OE 12.11.07, 13:13 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=100&BackToCategory=2&ShowArticleId=67133Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Wstrętny prezes - nie che ukarać bez wyroku s 12.11.07, 17:17 W wywiadzie nic szczegolnego nie widze poza porownaniem do stanu wojennego. Patrzac na mlodziencza twarz domniemam iz w tym okresie wspomnin mogl prezez gaworzyc co najwyzej bawic sie w piaskownicy w zamki i zolnierzyki. Gość portalu: Czerwony Front napisał(a): > a przecież powinien pierwszy dać przykład rewolucyjnej czujności > klasowej, w jednym szeregu z redaktorem Sarzałą. Kibol jeden, > element wsteczny, nie to co na Legii. Tam takim co piszą źle o > władzach klubu odbieraja akredytację - i tak powinno być! > > Niech żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Prezes - brawo! Sarzało - żal! IP: *.chello.pl 11.11.07, 22:31 Prezes pokazuje sensowne podejście, natomiast dziennikarzyna żenujące pytania zadaje. Żąda ukarania ludzi bez potwierdzenia winy, sugeruje chyba zakazy za bluzganie :0 Puknij się cżłeku w głowe pustą lepiej. Druga sprawa: prezes mówi co widział, ale i tak mu się nie wierzy, bo zawsze winni są kibice a nie policja. Prezes dostał pałą za nic, ciekawe czy policjant, który go bił poniesie konsekwencje. Prezes Puchalski nie legitymizuje żadnych chuliganów tylko pokazuje że jest z kibicami i właśnie jego postawa propaguje normalne zachowania - to że normalni ludzie jeżdża na wyjazdy a nie - jak lata temu - jedynie hools. Aha - główna refleksja. Nagonka Agory na kibiców jest tak histeryczna, że nawet jakby policja zabiła kibica za niewinność to byście to obrócili przeciw nam. Podkreślacie teraz jkażdy trans, każdy okrzyk na stadionie i robicie z tego obraz ligi jako widowiska opanowanego rpzez chuliganów. Bredzicie o rodzinach z dziećmi, ze ich nie ma a są na każdym meczu ligi!!! Normalni ludzie NIE boją się chodzić na stadiony, wy wmawiacie ludziom że trzeba się bać. A ja słysząłem że częściej ktoś postronny dostał od policji gazem czy pałą niż od kibica. Szczególnie na meczach u siebie. Sarzało jest tendencyjny, żałosny, jest dyletantem w sprawach kibiców i ignorantem. Przykro to czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Żal ogarnia, że masz dostęp do netu. IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 09:01 Dżon jesteś tak głupi, że trudno nawet polemizować z twoimi wypocinami. Prezes Jagiellonii to zwykły palant, pewnie wywodzi się z bandy, która kiedyś sama niszczyła mienie i biła ludzi. Ogólnie Jagiellonia to nawet nie 2 liga, a pod względem kibicowania żenada totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Żal ogarnia, że masz dostęp do netu. 12.11.07, 09:16 Darek - Twoja wypowiedz sugeruje, że sam jesteś "internetowym kibolem" i to takim jak Ty powinno się odbierać dostęp do netu. W pełni zgadzam się z Dżonem. Nagonka GW przypomina mi prasę z lat 50. Ci którzy chodzą wiedzą jaka jest prawda, a Ci co nie chodzą - zachowują się jak mohery z RM - krytykujące wszystko co im "sportowy Rydzyk"(czyli GW) wskaże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Żal ogarnia, że masz dostęp do netu. IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 09:24 GW pisze prawdę, a nie każdy musi ją interpretować tak jak GW. według ciebie pewnie policja pociągnęła za hamulec w pociągu, a potem zmusiła kiboli Jagielloni bić sie z kibolami Ległej. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Żal ogarnia, że masz dostęp do netu. 12.11.07, 09:41 Nie. To pseudokibice Jagi pociągnęli za hamulec, i to pseudo kibice Jagi zaczęli się bić. Natomiast pytania w kierunku prezesa czy się bił są moim zdaniem nie na miejscu. Czy sądzisz że 1200 kibiców pociągnęło za hamulec? Czy wierzysz że 1200 kibiców biło się z policją i z kibicami Legii ( i tu uwaga: kultura wymaga, by kibiców drużyn przeciwnych nazywać z szacunkiem. Chociaż sam jestem kibicem Wisły, to dla mnie nie istnieje jakaś Legła. Jest Legia) I co wg Ciebie ma robić Prezes Jagi: Wybrać z listy osób które jechało na mecz co 10 osobę i dać jej zakaz stadionowy(niezależnie co robiła) ? To są metody komunistyczne. Od orzekania winy jest sąd, a nie GW, czy jakiś internetowy krzykacz. A to że Policja po słusznej interwencji względem agresywnych kibiców zaatakowała także tych spokojnych i niewinnych fanów - to jest całkiem prawdopodobne. pl.youtube.com/watch?v=4JPhintzF3o Zobacz ten link, to nie jest wyjątek. Większość kaset z akcji Policji nigdy nie ujrzy światła dziennego. Kompromitują one Policje, bo Policjanci wyglądają na nich jak Niemcy na rampie kolejowej w Oświęcimiu Brzezince. Postaw się na ich miejscu - ludzi czasem niewinnie zaatakowanych przez "młodych byczków" z prewencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k jak kibol Darek dzieciaku IP: 82.177.55.* 12.11.07, 09:41 "Prezes Jagiellonii to zwykły palant" - na jakiej podstawie tak twierdzisz? "pewnie wywodzi się z bandy" - znasz go? "pod względem kibicowania żenada totalna" - pod wzgledem kibicowania Jagiellonia to solidna ekipa pseudoznawco. Zreszta swiadczy o tym chociazby ich wyjazdowa liczba. Darku. Nie masz pojecia o temacie w ktorym sie wypowiadzasz. Ciekaw jestem czy byles kiedys specem na meczu? i czy w ogole byles w ogole na jakimkolwiek meczu. A - repra w TV sie nie liczy. dzieciaku. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek do k jak kibol IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 09:50 Gratulacje. Ciekawe ilu babciom wyrwałeś torebkę i ilu gimnazjalistom za..eś komórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyniaczek Re: do k jak kibol IP: 195.47.201.* 12.11.07, 10:03 Ciekawa riposta. "Jak nie wiem co odpowiedzieć to nazwę go chociaż bandziorem albo złodziejem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Pora na debate. Budowac stadiony czy wiezienia?? IP: *.ericsson.net 12.11.07, 10:54 Kibole to potencjalni lub aktualni kryminalisci. Nie wydawajmy publicznych pieniedzy po to, aby wybudowac im arene walk miedzyklubowych. Postawmy wiezienia i ich tam zamknijmy, albo kamieniolomy i zmusmy ich do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Kibice to dziś normalni ludzie IP: *.toya.net.pl 12.11.07, 12:04 to policja jest reliktem - te same metody co za komuny! Ten link wklejony z derbów trujmiasta - i co - kilku policjantów zawieszonych i zwolnionych - a czemu? Bo był film! A przecie setki razy widywałem takie interwencje! A wypowiedz że kibice to bandyci wsadz sobie w pupe! Ja chodze i jezdzę na mecze z grópą przyjaciół - wszyscy po studiach, wszyscy zajmuja jakiestam stanowiska (nauczyciel, informatyk, ksiegowa, biznesmen...) i są ustawieni życiowo - i takich jest zdecydowana większość! To prawda, że są i HOOLS - są i muszą być - tak długo jak kamienie beda leciały w pociąg tak długo musza być HOOLS by zatrzymać, wyskoczyć i utemperować miotaczy kamieni! Pozdro JAGA od Widzewa - wasz prezes to wzór! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Pilka nozna - powinni tego zabronic! IP: *.ericsson.net 12.11.07, 13:28 Kibice = wandale. Pilka nozna nie generuje PKB, tylko straty. Wybite szyby, rozbite samochody, zabici ludzie, miliony wyrzucone na budowe stadionow, itd. TO FAKT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: Pilka nozna - powinni tego zabronic! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.07, 20:53 franek ale ty debil jesteś hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Fulko przyjacielu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 15:37 ale Ty po studiach chyba nie jesteś !! Pisze się grupą a nie "grópą" tak jak napisałeś. Szanuj chłopie język polski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darioCK Re: Fulko przyjacielu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:53 No stary... I jeszcze to nieszczęsne "trujmiasto"!!! Fulko, mistrzu słowa, studencie niedokonczony... :-))) No sorry, chyba że chcesz zatruć jakieś miasto hi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: Fulko przyjacielu !! IP: *.toya.net.pl 12.11.07, 17:34 no moze - ale po informatyce nie po polonistyce - ortografia zaffsze mnie dziwiła swą niekonsekwencja.... ale nie odbiegajmy od temata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: Pora na debate. Budowac stadiony czy wiezieni IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.07, 20:55 franek,jestem kobietą,mam 35 lat jestem kibicem i jeżdzę na mecze ale do kamieniołomów wsadziłabym ciebie,bo wstyd,ze taki ktoś chodzi po swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k jak kibol dareczku a co ma jedno do drugiego? IP: 82.177.55.* 12.11.07, 16:39 obnazam twoja indolencje w temacie a ty mnie obrazasz belkoczac o dziesionie? mnie tez znasz kmiocie? chyba wlasnie znalazlem twoje zdjecie na necie: img135.imageshack.us/img135/9797/nerd46422fm3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.chello.pl 11.11.07, 22:42 Skandaliczne jesli chodzi o poziom intelektualny to sa wywody autora wywiadu! Co źle powiedział prezes? Że nie będzi ekarał na podstawie domysłów i bez dowodów? Że powiedział to co widział tzn. ilu się biło i że jego potraktowano pałą za nic? Myślisz że on kłamie? Albo że to rzadkie zjawisko podczas podróży na mecze - mówię o brutalności policji? Sarzało sugeruje że cały sektor palił 3 szaliki :D Oraz że cały sektor bluzgał - on przy tym sugeruje, że można ich ukarac zakazem :D Smieszne i żałosne. Ostatnie słowo prezesa tez 100% poparcia - Anglia pokazywana jako ideał, a tam sa bluzgi non stop, krzyczą je nawet małe dzieci. Chciałbym miec takiego prezesa w Legii - człowieka który mówi prawdę i to co myśli, logicznie myśli przy okazji, a nie gada to za co pochwalą go dziennikarze ze swoją misją walki z chuligaństwem która przybrała postac histerycznej nagonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.toya.net.pl 12.11.07, 00:28 Ale w mediach pierdoły wypisują a potem społeczeństwo oczami mediów widzi kibiców! Także sie mnie pytaja - "byłes na meczu? bili się?" - bo tzw. "normalni" co czerpia wiedze o stadionie myslą że 100% ludzi na trybunach idzie sie tam bic i kazdy bije poprostu siedzącego na sąsiednim krzesełku... A tak naprawdę jak napisał pszedmówca - jesli na stadionie zwykly kibic spotkał sie z przemoca to jest to przemoc ze strony służb porządkowych... Ile razy bezprawnie dostałem pałką prowadzony na mecz, ile razy zlano mnie gazem itp... I ta przemoc nie spotkała mnie ze strony innych kibiców! Zazdroszczę Jago prezesa i pozdrawiam! (kibic Widzewa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darioCK Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:57 Fulko, Ty jakiś logopeda jesteś. Napisz choć kilka zdań bezbłędnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 22:11 Daruj mistrzu ale nawet po informatyce jakiś poziom obowiązuje. A na maturze to pani Ci podpowiadała? Czy może zaocznie (wieczorowo) po "zetce" te studia robiłeś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.toya.net.pl 13.11.07, 00:21 a msz cos na temat do napisania? może ktos to przeczyta a tak śmiecisz hwascie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice prezes I to jest prawdziwy kibic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 23:16 A do tego prezes. Nie pierdzi w stołek tylko jeździ z takimi jak on na wyjazdy za drużyną. Wielkie słowa uznania dla Prezesa Jagiellonii. Ukarać winne jednostki. Nie generalizować i nie szufladkować kibiców! Ukarać policjantów, jeżeli sprowokowali kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praski bandzior Brawo prezesie ! IP: *.acn.waw.pl 11.11.07, 23:39 Jeden z nie wielu ludzi co nie dzieli na dobrych i lepszych.Kibic to kibic... a już chcieli panu wmówić ,że to nie wypada jechać razem z marginesem społecznym,za jaki zostaliście uznani wszyscy w tym pociągu.Zresztą większość kibiców w naszym kraju ma taką opinię. Powinno się zabrać kilku takich głąbów co tak kochają policję i nie widzą nigdy jej winy na wyjazd pociągiem z tą policyjna hołotą.Mogliby poznać na własnej skórze jej opiekę i dbanie o bezpieczeństwo.H.W.D.P PIŁKA NOŻNA TO NIE SZALONY GOLF ANI TENIS W PIŁCE EMOCJI NIE WYRAŻA SIĘ WESTCHNIENIAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2o Hołota to jeżdzi na mecze pociągami. IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 09:07 Tylko palanty jeżdża kilkaset kilometrów, by pokrzyczeć ".. PZPN" czy "sędzia h.j". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson wolny kraj IP: *.csk.pl 12.11.07, 09:15 Kto gdzie jeździ to jego sprawa. Może ciężko tobie to pojąc, ale kibice płacą za bilety, ci przyjezdni też - w Ekstraklasie 15 złotych. Stec, Sarzało i inni pseudodziennikarze nie płacą za bilety, siedzą na podgrzewanych siedzeniach z darmowym cateringiem i wydają wyroki o "kibolach", choć nie mają zielonego pojęcia o kibicowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2o Re: wolny kraj IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 09:19 No właśnie wolny kraj. Jak ci się nie podoba to zostań dziennikarzem. Sądzę jednak, że masz za mało inteligencji buahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson Re: wolny kraj IP: *.csk.pl 12.11.07, 09:27 Ty za to jesteś typowym ynteligentnym czytelnikiem GW, który nawet zwykłego "c h u ja" nie potrafi poprawnie napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2o Re: wolny kraj IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 09:45 Ty za to jesteś mało inteligentny sądząc po sposobie w jaki odpowiedziałeś. Widać prawda w oczy kole. Pisownia nie jet ważna, gdy chodzi o to, by wypoiedż zrozumiał nawet taki przygłup jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson Re: wolny kraj IP: *.csk.pl 12.11.07, 09:52 A sądź pan sobie co chcesz, dziękuje żeś pan raczył nawet zejśc do mojego poziomu i błąd zrobić żeby mi ułatwić zrozumienie pańskich złotych myśli typu: "Hołota to jeżdzi na mecze pociągami". Pozdrawiam i życzę miłej lektury GW :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: wolny kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 11:37 Widzisz matołku, każdy skodyfikowany język cechuje się tym, że ma m.in. swoją gramatykę i ortografię. Porozumiewać się żeby każdy zrozumiał można nawet na migi. Jednak cywilizowani ludzie uczą się pewnych powszechnie przyjętych w danym języku "szablonów" i porozumiewają się z ich pomocą. Tak jak napisał przedmówca, jesteś typowym ynteligentnym czytelnikiem GW. A wracając do sedna: widać zdrowe podejście prezesa do sprawy. To sądy i trybunały są od orzekania o winie a nie pseudodziennikarzyny maniacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: wolny kraj IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.07, 20:45 przygłupim wydajesz się ty,bo poprzednik zwraca się dociebie per pan a nie przygłupku,jak zauważyleś zwracam się do ciebie z małej litery,ale to nie z nieznajomości jez.polskiego a ze zwyklego braku szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tre Re: wolny kraj IP: *.chello.pl 12.11.07, 09:33 Ale jak demolujecie pociagi, ktorymi potem musza jezdzic inni - ograniczacie czyjas wolnosc. Jesli przez Wasza agresje trzeba wydawac kupe kasy na policje aby Was od siebie oddzielala - to tez nie jest juz tylko Wasza sprawa. O promocjach nie wspomne. I żeby było jasne – na kilku wyjazdach byłem - na stadion chodze. Wiem ze policjanci potrafia przylac. Ale wiem tez ze TO TEZ SA LUDZIE. Jak na nich bluzgacie i prowokujecie a potem obnosicie się z ranami – „bo pala dostalem” – to jesteście sobie sami winni. Ja nie dziele swiata na dzielnych kiboli i otepiale mochery/pikniki ani na zdziczalych bandytow i normalnych/spokojnych. Każdy odpowiada za swoje czyny. A widze ze czyny czesci kibicow/kiboli/chuliganów są coraz bardziej agresywne i roszczeniowe – „Jak my szumimy – to nasze prawo, a jak ponosimy tego konsekwencje – to już nie dobrze. Moralność Kalego… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson Re: wolny kraj IP: *.csk.pl 12.11.07, 09:47 Zaraz zaraz, specjalne pociągi są wynajmowane przez kibiców za grube pieniądze. To nie jest żadna "własność wspólna", którą można demolować, tylko normalnie wynajęty pojazd, za uszkodzenia z winy kibiców,opóźnienia itp. się płaci kary dla PKP, więc gdzie tu szkoda dla społeczeństwa skoro to prywatna umowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tre Re: wolny kraj IP: *.chello.pl 12.11.07, 09:55 Chcesz mi powiedziec ze za wszystkie straty solennie placicie? Jesli tak, a (wybacz) nie bardzo w to wierze, to zawsze zostaje kwestia tego ze remontowany pociag na czas remontu jest wylaczony z uzycia. Wyjazdy nie zawsze odbywaja sie zorganizowanymi pociagami. Jak jeszcze bedziecie placic za obstawe policji i odszkodowania dla rannych policjantow, to daj znac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson Re: wolny kraj IP: *.csk.pl 12.11.07, 10:07 Za uszkodzenia z winy kibiców w wynajętym pociągu specjalnym się płaci. PKP nie jest instytucją charytatywną a zwykłą firmą i w wypadku wymigiwania się nie wynajęłaby następnym razem pociągu i tyle. Jednak o dziwo chętnie udostepniają oni pociągi kibicom, bo to ich najlepsi klienci, płacący grubą kasę(kilkanaście tysięcy złotych, jak daleko ponad 20 tysięcy) za wynajęcie pociągu. Zresztą "demolka" itp. to przesada. Parę wybitych szyb(pociąg obrzucony kamieniami), wyważone drzwi(przez policjantów) i tyle a za straty nie wyrządzone przez kibiców zapłaci ubezpieczyciel. Co do jechania pociągami rejsowymi, no to jak ktoś jest kibicem to nie może jechać pociągiem jak kupił bilet? Żeby była jasność "promocji" o których piszesz czy też zadym na stadionie nie popieram. Co do policji, to jest to instytucja państwowa więc wszyscy przecież płacimy na nią podatki. Także ci, którzy za nic oberwą pałą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tre Re: wolny kraj IP: *.chello.pl 12.11.07, 10:20 Ok - jesli chodzi o wynajmowane pociagi. Pewnie jest tak jak mowisz. Jesli kibic jedzie pociagiem rejsowym - to ma oczywiscie do tego prawo, natomiast to jak sie w nim zachowuje (a to juz nie raz widzialem) powinno skonczyc sie tak na prawde obiciem tylka - jak dziecko jest niegrzeczne to powinno dostac klapsa od mamy, jak ta sobie nie radzi, to klapsa dostac powinno od policjanta. Sorry Winetou, ale raz jeszcze powtorze - za swoje czyny nalezy odpowiadac. Wierze ze mozna dostac za niewinnosc. Wierze ze policjanci nie sa aniolkami. Ale wszystko zaczyna sie od zachowania kiboli. Ja potrafilem na meczu wyjazdowym pogadac spokojnie z policjantem albo ochroniarzem - bylem w szaliku przeciwnej druzyny, ale jakos nie dostalem pala. A co do placenia podatkow - kiboli jest garstka, kibicow - pewnie kilka procent. A zaangazowane sily nie sa proporcjonalne do podatkow jakie oni placa. Potem tych pieniedzy brakuje - na sprzet, etaty, lepsze pensje aby zatrzymac tych lepszych policjantow. Grupka wykorzystuje slabosc panstwa i urzadza sobie kosztowne zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson Re: wolny kraj IP: *.csk.pl 12.11.07, 10:36 OK, mamy prawo, niech je państwo egzekwuje, ja przecież nigdzie nie domagam się anarchii i pozwolenia na kradzieże czy niszczenie cudzego mienia. Co do zachowania policjantów, Ty miałeś szczęście, że trafiłeś na normalnych. Niestety, ich zachowanie często przypomina metody milicji. Prezes Jagiellonii też chciał normalnie porozmawiać w pociągu a dostał pałą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tre Re: wolny kraj IP: *.chello.pl 12.11.07, 11:02 Nie sadze aby to byla kwestia szczescia... Mamy sfrustrowanych, zle oplacanych i pogardzanych policjantow. Ale innych nie mamy. Nie powiesz mi ze kibice Jagi zrobili wszystko aby uniknac konfrontacji... Nie znam przebiegu wydarzenia - ale jesli bylo tak ze czesc z 1200 kibicow zaatakowalo kilu policjantow i ich zranilo, to nie dziw sie ze reszta policjantow nie potraktowala Was (jesli tez tam byles) po przyjacielsku, domagania sie tego to kpina. Wg. tego co czytalem (wiem doskonale ze prasa potrafi wyolbrzymiac lub wrecz klamac, wiec nie twierdze na 100% ze tak bylo) reszta ekipy stwiedzila ze nie odjedzie bez aresztowanych kiboli (ktorzy napadli na policjantow) - jesli stajecie ramie w ramie z bandziorami, to tak bedziecie traktowani, a przynajmniej powinniscie. Przykro mi ze policja ulegla (byc moze technicznie bylo to najlepsze wyjscie) ale uleganie bandytom nie powinno miec miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: wolny kraj IP: *.toya.net.pl 13.11.07, 00:38 Gość portalu: Tre napisał(a): > Ale jak demolujecie pociagi, ktorymi potem musza jezdzic inni - > ograniczacie czyjas wolnosc. Jesli przez Wasza agresje trzeba > wydawac kupe kasy na policje aby Was od siebie oddzielala - to tez > nie jest juz tylko Wasza sprawa. O promocjach nie wspomne. I żeby > było jasne – na kilku wyjazdach byłem - na stadion chodze. Wiem ze > policjanci potrafia przylac. Ale wiem tez ze TO TEZ SA LUDZIE. Jak > na nich bluzgacie i prowokujecie a potem obnosicie się z ranami – > „bo pala dostalem” – to jesteście sobie sami winni. Ja nie d > ziele > swiata na dzielnych kiboli i otepiale mochery/pikniki ani na > zdziczalych bandytow i normalnych/spokojnych. Każdy odpowiada za > swoje czyny. A widze ze czyny czesci kibicow/kiboli/chuliganów są > coraz bardziej agresywne i roszczeniowe – „Jak my szumimy – t > o nasze > prawo, a jak ponosimy tego konsekwencje – to już nie dobrze. > Moralność Kalego… Czemu jest ciągle WASZA agresja i WY demolujecie? Czy ktos z tutaj piszących oświadczył że zniczył pociąg itp? Aha! Wy to kibice? Takie uogólnionko! To pojedźmy dalej i WY rozszerz na Polaków a może na ludzi i wtedy będzie MY! Najlepiej mówić WY i udawać niewinnego - nie pytaj komu bije dzwon... To, że 1200 kibiców JAGI jechało a 20 brało udział w bójce to oznacza że WY (nawet nie 1200 Jgiellończyków, nawet nie kilka tysiecy wszystkich Jagiellończyków tylko kilkaset tysiecy wszystkich kibiców) jesteście temu winni! Facet KALEGO to zobacz u siebie w lusterku! Powtarzam - na meczach doznałem niejednokrotnie przemocy - i zawsze to była przemoc służb pożadkowych! Czemu wszyscy kibice ich tak nienawidzą i sa w tym solidarni mimo wzajemnej nienawiści? Czy to jest bez przyczyny? Czy wierzysz że niema to żadnej genezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL H2O. Nie wszystko czego nie rozumiesz jest głupie IP: 82.177.10.* 12.11.07, 16:36 a po za tym to juz nie mam siły polemizowac z pól lub cwierćinteligentami czytelnikami koszernej na tematy piłkarskie, tymbardziej ze ludzie pokroju H2O czerpia wiedze na ten temat z prasy TV itp (nic dziwnego ze opowioadją farmazmony mentorskim tonem) zazdroszcze Jadze prezesa trzeba miec kochones, zeby w dzisiejszych czasach przy tej histerii mowic prawde Pozdro (L) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: Hołota to jeżdzi na mecze pociągami. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.07, 20:47 h2o palantem i hołotą jesteś ty,bo ja jeżdzę na mecze po kilkaset km i nie zaliczam sie do takich,a ty jak nie wiesz co to kibicowanie to spadaj stąd i nie zabieraj głosu nic o tym nie wiedząc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson komu nie udowodniono winy jest niewinny IP: *.csk.pl 11.11.07, 23:54 Komu nie udowodniono winy jest niewinny! Komuniści z GWna nauczcie się tej zasady. Pseudodziennikarze typu Stec i Sarzało chcą karania niewinnych ludzi. Dziwi ich, że prezes klubu nie chce im się przypodobać wydając zakazy nie wiadomo komu i za co. Sarzało twoje pytania są żenujące, "pan też się bił?"... Podobnie zdjęcie, razem mające sugerować, że prezes to chuligan. Ale w manipulacji macie ogromne doświadczenie, ta żenada ze specjalnie wybieranymi zdjęcia Kaczora, zeby wyglądał jak najgorzej(zaznaczam, że jestem przeciwnikiem PiS). Prezes słusznie zauważył, że w całej Europie na stadionach się bluzga, bo to są stadiony a nie teatr. Współczuję pseudodziennikarzom GWna, którzy nigdy nie poczuli emocji towarzyszących meczowi z punktu widzenia kibica. Stec i kumple siedzą na podgrzewanym siedzeniu w loży dziennikarskiej i stamtąd ferują nieomylne wyroki na temat "kiboli". Podniecają się Anglią, bo nie rozumieją bluzgów jakie tam są miotane przez kibiców. Tym więcej, że w Anglii nie ma zorganizowanego dopingu i siedząc na zwykłym sektorze a nie w loży dziennikarskiej 90 minut słyszy się bluzgi! Trzeba tylko rozumieć język obcy panowie z GWna. Zajmijcie się lepiej tow.Tomaszewskim, delegatem pzpn, który zdeklasował wszelkich polskich chuliganów, w tym sezonie dwukrotnie przerywając mecze na pół godziny bez uzasadnionej przyczyny, z powodu kłopotów ze wzrokiem(widzi rasistowskie znaki tam gdzie ich nie ma). Wielki szacunek dla prezesa Jagiellonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waffen77 Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.11.07, 09:05 Naprawde jestem dumny z tego, ze Jaga ma takiego prezesa. BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 09:12 Jaga ma spoko prezesa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: 80.68.236.* 12.11.07, 09:31 Wyrzucić ich z ligii, nich grają w klasie C! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyniaczek Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: 195.47.201.* 12.11.07, 09:59 Kogo wyrzucić? Piłkarzy? A możesz powiedzieć za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgt Hartman Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.uprp.pl 12.11.07, 09:38 Czyli krótko rzecz biorąc, panie prezes - nic się nie stało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajacy Chamstwo! IP: *.chello.pl 12.11.07, 09:50 Panie Redaktorze! Pański kolega nazwał publicznie i bezpodstawnie kibiców rasistami, do czego się później przyznał. Tekst przeczytały setki tysięcy, albo nawet miliony, czy w związku z tym zapyta pan prezesa Agory o możliwość zakazu pisania dla redakcyjnego kolegi? Czy będzie pan równie dociekliwy i restrykcyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wonski Policja to tacy sami kibole tylko że w mundurach IP: *.chello.pl 12.11.07, 09:53 Kogo biorą do prewencji? Tępaki same czekają z utęsknieniem, żeby jakąś zadymę rozkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Prezes Jagi.... IP: *.wsinf.edu.pl 12.11.07, 10:15 ...to jakiś baławan, albo sie boi kiboli.Niestety większość prezesów zamiast ścigać kiboli to tak naparwdę z milczy,przecież szefowie klubów wiedza kto dymi.tylko boją/niechcą nic z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Felietonisci GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 10:39 Zaczął Dariusz Wołowski. Był przeciwko "kibolom" Zawiszy, którzy protestowali przeciwko nowemu tworowi w II lidze. "Kibole" Chcieli wywalczyć wysoki poziom sportowy w uczciwy sposób, a nie kupując miejsce kosztem Kujawiaka. Gdy Hydrobudowa była degradowana za korupcję pod szyldem Zawiszy, Pan Wołowski nie raczył nikogo przeprosić. Rafał Stec ostatnio rozpoczął swoją krucjatę. Niewielu może wie o tym, że pan Rafał chciał pracować w dziale... kultura. Nie było niestety miejsc więc stał się ekspertem sportowym, stąd nie dziwie się, że chce teatralnej widowni na stadionach. Dziennikarz, który pisze i nie sprawdza zawieranych tez, bo opiera się na "przeczuciu" jest amatorem i jego miejsce jest w gazetce szkolnej. Teraz pan Sarzało. Rzetelny dziennikarz i tendencyjny wywiad? Do tej pory był Pan chyba najrzetelniej piszącym redaktorem stron sportowych w GW. Teraz zrównał się Pan poziomem z kolegami, może to próba bronienia nieudolnych współpracowników poprzez wpisanie się w taką samą retorykę? Żal, żal, żal... Dostosowaliście się sportem do reszty Gazety, czyli upadliście bardzo nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Brawo. To jest swietne podejscie. IP: *.decerto.pl 12.11.07, 10:51 Kibice Pana kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik I tacy ludzie powinni walczyc z huliganami. IP: *.decerto.pl 12.11.07, 10:57 A nie redaktor jeden z drugim, który o kibolach wie z telewizji i kompletnie nic nie rozumie. A na mecze jeździ mercedesami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gW to DNO idiota przeprowadzał ten wywiad ... IP: *.petrus.com.pl 12.11.07, 11:48 uśmiałem sie z zadanych pytań :) Gratulowac można kibicom Jagi takiego prezesa. a gw to jeden wielki śmieć :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huki Re: idiota przeprowadzał ten wywiad ... IP: *.punkt.pl 12.11.07, 12:21 dokladnie, wywiad chyba na gg robili. Pytania sztampowe, widac, ze ktos sie przeliczyl z odpowiedziami prezesa, ktory sie nie wpisal w presje spoleczna. Hehe 1300 chuliganow, bandytow i degeneratow. Dziennikarze ahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazwyczaj Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.acn.waw.pl 12.11.07, 15:13 przyjechala polska b na mecz... najpierw flaga, potem zadyma kiedys bylem na meczu wisla plock - jaga (jakies 10 lat temu w II lidze) i te wiesniaki z bialegostoku (wygladali jak banda burkow spod tesco) zaczeli krzyczec "czesc, czesc, czesc jaga wita wies" moze i bialystok wiekszy od plocka, ale te mordy wygladaly jak klasyczni chlopi z najbiedniejszej czesc kraju i niech tak pozostanie, bo sami jak widac, nie chca wyjsc ze swojego barlogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagus Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.07, 15:30 Brawo panie prezesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagaszmata Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:04 Nie wiem dlaczego policjanci gdy są atakowani przez grupę agreywnych debili nie strzelaja do nich ostrą amunicją. Powinni oddać strzał ostrzegawczy i walić palantom po nogach, może w koncu to ich czegos nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek sam wyglada... IP: 144.30.0.* 12.11.07, 16:16 ... jak kibol, sledzik jeden, precz z takimi prezesami!!!!!!!!!!!! ostatnio wiecej sie moi o walce z kibolami i buraki z bialego tez chcialy zeby bylo o nich glosno, DNO!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kezmo białystok to wiocha z pisowskim rodowodem... IP: *.programpl.biz 12.11.07, 16:29 i takie zachowanie nie jest dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygtar Re: białystok to wiocha z pisowskim rodowodem... IP: 12.147.230.* 12.11.07, 17:57 Jezeli uwazasz ze miasto z 350 tysiacami ludzi to wioska to musisz byc z Londynu. Jezeli chcesz cos dodac do tematu to uzyj tego co masz miedzy para uszow. nazywa sie to mozg. Jezeli go nie posiadasz to zamknij morde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Taka jest właśnie argumentacja GW i Listkiewicza IP: *.decerto.pl 12.11.07, 16:40 Znaleźli jedno zdjęcie w szaliku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarsson tak jest zły bo ma szalik i koszulkę IP: *.csk.pl 12.11.07, 18:14 a powinien być w garniaku i pod krawatem - wtedy to byłby zajebisty prezes! W garniaku mógłby korumpować, kraść itp. to byłby gość. A w szaliku mimo, że odnosi same sukces(Jagiellonia bez kasy najlepszym beniaminkiem, urywa punkty Legii, stadion w Białymstoku pełen, świetna atmosfera) to dla takiego maćka jest on "kibolem" i maciek krzyczy "precz z takimi prezesami". Precz z prezesami z własnym zdaniem, któzy odnoszą sukces? A więcej "działaczy" typu listkiewicz czy towarzysz Tomaszewski z pzpn? Bo oni noszą garniaki i krawaty?! Człowieku czyś ty upadł na głowę?! No ale to typowe dla czytelników GWna, żeby oceniać ludzi po wyglądzie, w końcu redakcja ich tego konsekwentnie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wy IP: *.wpia.uw.edu.pl 12.11.07, 16:31 Hehe brawo dla prezesa. Ładne zbijał "antykybloskie" argumenty redaktorzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NJPiotrek Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.itt.com 12.11.07, 16:39 Pier*ole ja ta gazete i marnych redaktorow/dziennikarzy. Jestescie od robienia afer czy od dziennikarstwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak.to.mozliwe.@@@ ten synek ma 20-pare lat i juz jest prezesem? IP: *.bredband.comhem.se 12.11.07, 17:43 wolne zarty prezesem klubu taki siusiumajtki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajtam Re: ten synek ma 20-pare lat i juz jest prezesem? IP: 213.190.137.* 12.11.07, 18:41 jak.to.mozliwe > wolne zarty prezesem klubu taki siusiumajtki Cholerna polska mentalnosc. Zzera cie zazdrosc ze mlody chlopak jest prezesem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: ten synek ma 20-pare lat i juz jest prezesem? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.07, 20:29 ten''synek''ma 35 lat dupki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sotta Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.11.07, 18:11 A ja powiem tak na poczatek "je**ć PZPN" za takie wybryki jakie wyprawia za to ze bez wyroku i udowodnienia winy chce przeprowadzic samosad za ludzi ktorzy nic nie wiedza o sytuacji na stadionach bo nigdy na nich nie byli ja sama dopiero od roku chodze na mecze Jagiellonii i za nim nie zaczelam uwazalam tak jak ogol spoleczenstwa ze to sami kibole rasisici i najgorsze miejskie mety a teraz? Cóz mogte powiedzieć ze to niezwykle tworczy ludzi (szc zegolnie Ci ktorzy zaqjmouja sie robieniem opraw i na pewno daleko im do rasizmu) niezwykle oddani i wierni swej druzyni (wszyscy, nawet taki ktos jak ja :)) i uwierzcie mi na stadionach w Bialymstoku ludzie przychodza calymi rodzinami i nie ma problemu a ci wszyscy straszni kibice to inteligenti wspaniali ludzi choc tak jak wszedzie (za przyklad moze posluzyc byly rzad z kaczrami na czele) zdarzaja sie oszolomy (to o kibicach) i "dyblomatolki" cytujac wielki autorytet (przynajmniej moj) W.Bartoszewskiego i calym sercem jestem za Prezesem bo wbrew pozorom i opiniom ludzi to on ma racje bez wyroku nie mozna skac czlowieka na NIC a to ze wszystko jest zarejestrowane na kasetach z monitoringu to rozpatrzeie prawdziwosci tego zapisu nalezy do organow scigania i sad. TO JEST POLSKIE PRAWO LUDZI. ZYJEMY (TAK MI SIE WYDAJE )W CYWILIZOWANYM KRAJU i nie mozna kogs samowolnie skacac na cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw kłamie Prezes Jagiellonii: Zareagujemy dopiero po wyro.. IP: *.smrw.lodz.pl 12.11.07, 18:16 głupie są te wasze artykuły o kibicach. Jak ktoś może w ogóle o nich pisać jak nigdy z nimi nie był i jest od początku źle nastawiony do nich. Ja też moge powiedzieć że wszyscy dziennikarze gw są źli bo jakichś tam procent z nich bluzga, pije itd. współczuje ludziom którzy poddali sie waszej propagandzie! Odpowiedz Link Zgłoś