Gość: czytelnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:26 Cor Iesu to po łacinie, a nie żaden sponsor. Oznacza bodajże "serce Jezusa", więc ten dowcip ze sponsorem trochę nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jgn Poczet Klubów Polskich IP: 212.122.206.* 12.11.07, 17:33 Ja bym dodal do tego jeszcze Burzę Burzenin i Czerwony Kur Gola. Ale nie wiem czy te kluby jeszcze istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka ładny ten stadionik Izolatora, tylko pozazdrościć 25.11.07, 07:57 niejeden klub moze tylko pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świteź Wiązów A gdzie jest Sokół Wielka Lipa? No gdzie? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 08:51 A FC Pęcz wymiata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca A gdzie Huragan Pobiedziska???? IP: *.icpnet.pl 25.11.07, 11:01 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esja Re: A gdzie Huragan Pobiedziska???? IP: *.mlociny.waw.pl 25.11.07, 11:27 Orzeł Wróblew pany!! Boi sie nas cała Polska!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jay Re: A gdzie Huragan Pobiedziska???? IP: *.klc.vectranet.pl 25.11.07, 13:22 A gdzie Wicher Kostomłoty. To jest klub, choć od kilku sezonów gra jako Wicher Miedziana Góra. Ale kibice swoje wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jay Re: A gdzie Huragan Pobiedziska???? IP: *.klc.vectranet.pl 25.11.07, 13:31 No i Motor Praszka powinien być. Zwłaszcza że kiedyś miałem kolegę o nazwisku Praszek i mieliśmy z tej drużyny niezły polew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełęk Burza Pawlikowice !!! IP: *.bugaj.pabianice.pl 25.11.07, 14:01 Pany..ole ole Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Juventus Poraż vs. Inter Gnojnica 25.11.07, 14:53 Poraż jest to podkarpacki odpowiednik Wąchocka. O tej miejscowości opowiada się dowcipy. W tym samym regionie jest miejscowość Gnojnica. Czasem są derby: Juventus Poraż vs. Inter Gnojnica. ... A z Krakowa polecam KS Tramwaj i KS Armatura. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Juventus Poraż vs. Inter Gnojnica 25.11.07, 14:55 Kilkadziesiąt wpisów niżej ktoś podał coś, co jest - nie wiem, czy bardziej śmieszne, czy bardziej straszne: Napad Pawłokoma Wyjaśnienie dla niezorientowanych: pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnie_w_Paw%C5%82okomie Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A gdzie Indykpol? 25.11.07, 15:38 "Napad" Pawłokoma faktycznie brzmi jak "Pogrom" Jedwabne. Dla mnie śmieszne są przede wszystkim nazwy sponsorów, takich jak "Indykpol", "Wkręt-Met", "Mlekpol" czy "Delecta" (pierwsza liga siatkówki). Nawet nie śmieszne - po prostu kretyńskie. O ile klub w Stolcu będzie się śmiesznie kojarzył, bez względu na to, czy będzie nazywała się "Iskra", "Wicher" czy "Burza", bo nazwę miejscowości trudno zmienić, to "Delectę" uważam za efekt skrajnego ograniczenia umysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir ...Cor Iesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 12:20 Chyba nie nalezy wymagac od ciemniutkich autorkow zeby wiedzieli co znaczy "Cor Iesu". Z laciny znaja pewnie tylko slowa typu ...McDonalds. No przeciez to tylko wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: ...Cor Iesu IP: *.smgr.pl 25.11.07, 12:23 Jaaa, ale żeś im powiedział... "Z łaciny Mc Donalds" - no naprawdę cięta riposta, Ty to jednak bystrzak jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
splukiwaczka Re: ...Cor Iesu 25.11.07, 14:28 nie wiem, ale może wiedzą, a to był antyklerykalny żarcik z drużyny sponsorowanej przez parafię? rozumiem, że za trudne. proponuję więc szukać lektur gdzie indziej, na pewno jest wiele portali sprofilowanych na ciężej myślących i nie trzeba się będzie męczyć nad rozgryzaniem grafomanii "ciemniutkich autorów". po co się tu frustrować i swoją żółcią przeszkadzać innym? dowcip o McD - przedni, no prawie oplułem ekran, ale stwierdziłem, że nie chce mi się go potem wycierać, więc siłą się powstrzymałem. -------- żeby nie było zupełnie OT: tekścik, czy tez listę, przeczytałem z przyjemnością. trzy słowa o każdej z drużyn albo wszycie linków do stron drużyn oszczędziłoby trochę czasu czytelnikom, których ciekawość pobudziły niektóre nazwy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zią Sokół Wielka Lipa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.07, 10:37 Jest taki klub w dolnośląskim i rzeczywiście grają wielką lipę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek.m najglupsze to wisla krakow i legia warszawa.Brak l IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 10:50 Prymityw az widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfield Poczet Klubów Polskich IP: 145.64.134.* 12.11.07, 17:40 Blekit Cyckow zapewne ma komplet publicznosci na kazdym meczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.07, 18:47 nie Cycków tylko Cyców- taka miejscowość w powiecie łęczyńskim w woj.lubelskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Inter Gnojnica - dwa razy byłem na ich meczu :) IP: *.160.unknown.vectranet.pl 25.11.07, 10:38 Trybuny - dwie ławki dla gosci i dwie dla gospodarz, wlasne piwko z plecaka i klimat w rodzaju "Heniek wstawaj i biegaj, trzeba bylo tyle pic wczoraj?" :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Inter Gnojnica - dwa razy byłem na ich meczu IP: *.net.pulawy.pl 25.11.07, 12:41 To teraz z dumą możesz powiedzieć że byleś na meczu Interu :) I na dodatek siedziales w pierwszych rzedach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur Ewingi Zalewo IP: *.elb.vectranet.pl 12.11.07, 17:44 Tu akurat wiadomo - Ewingi to jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Poczet Klubów Polskich IP: *.pwr.wroc.pl 12.11.07, 17:54 W kultowych brakuje jeszcze Kolejarze Stróże... Odpowiedz Link Zgłoś
kartkazpoznania Poczet Klubów Polskich 12.11.07, 20:27 Wśród ptaków brakuje Orła Nieżychowice !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek_3miasto Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.85-237-173.tkchopin.pl 25.11.07, 13:34 Z nazw zwierzecych brakuje jeszcze PUMY DARZLUBIE :) Pozdrawiam Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
holahola01 Poczet Klubów Polskich 12.11.07, 22:33 Kategoria: Piłkarski poker... Odlew Poznań i większość polskiej ekstraklasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świteź Wiązów Odlew Poznań to już kultowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 08:58 Pozdro od sympatyków Świtezi Wiązów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarzabek Re: Odlew Poznań to już kultowy klub! IP: 89.100.85.* 25.11.07, 11:57 ODLEW PANY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Odlew Poznań rządzi! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 12:45 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Poczet Klubów Polskich IP: 145.116.10.* 13.11.07, 01:24 boskie. dawno sie tak nie usmialem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 09:20 Polecam jeszcze Promnik Łaskarzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Poczet Klubów Polskich IP: 217.67.195.* 13.11.07, 10:39 Panowie ewidentnie pominęli: - Transportowiec Kłopotów - Fortuna Obora - Skałki Stolec - Kaczor Lubin Odpowiedz Link Zgłoś
chenjo Re: Poczet Klubów Polskich 13.11.07, 18:34 W turniejach halowych w Sieradzu wielokrotnie spotykały się: Ekolog Mataśka Szewczyk Wojsławice i Mabudo Ferax Suchoczasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a a a Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.07, 11:48 Transportowiec Kłopotów jest, nie zauważyłeś widocznie; jest, i to mój faworyt obok LZS Zimna Wódka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOQ Poczet Klubów Polskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 02:10 no jakże mogło tu zabraknąć kategorii pochodzenia północnoamerykańskiej fauny BIZON- Medyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.gdynia.silverscreen.pl 25.11.07, 12:34 Jeśli BIZON to tylko BIZON JELENIEC :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziad Panowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 02:21 A gdzie słynny klub z Wielkopolski: Dąbroczanka Pępowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu_ba44 Poczet Klubów Polskich IP: *.range86-145.btcentralplus.com 25.11.07, 02:29 A gdzie slynna bieszczadzka ekipa JUVENTUS PORAż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japko Poczet Klubów Polskich IP: *.range86-148.btcentralplus.com 25.11.07, 02:33 jeszcze bym dodal nieistniejacy juz niestety) WICHER KOSTOMLOTY aejaejeo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr2 Poczet Klubów Marabunda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 02:54 no, Marabunda, to kultowa nazwa - tylko trzeba znać kultową literaturę i film :-) No a toruńskie opatrunki to chyba sponsor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszcze666 Re: Poczet Klubów Marabunda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:32 "The Marabunda, what is that?" "Certain death, señor, a marching army of killer ants, twenty miles long and two miles wide. They destroy everything in their path." "Everything?" "Si señor, everything! They will strip a man to his bones in minutes." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu_ba44 Poczet Klubów Polskich IP: *.range86-145.btcentralplus.com 25.11.07, 02:58 W bieszczadach jest pare fajnych klubow: c-klasa Juventus Poraż,Drzewiarz Rzepedź,Grom Sanoczek, Krokus Ropienka b-klasa Otryt Lutowiska, Lotniarz Bezmiechowa , Remix Niebieszczany. Ladne sa jeszcze Burza Rogi, Cisy Jabłonica Polska , Huragan Jasionka,Tornado Wrocanka,Tajfun Łubno,Wrzos Krempna, Sokół Zimna Woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtoip Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 03:05 Huczwa to rzeka nad którą leżą Tyszowce... :P może i nazwa dziwna ale jak najbardziej prawdziwa :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex K Re: Poczet... - Kat. Zawodowe: IP: *.pete.cable.ntl.com 25.11.07, 03:07 Do kategorii zawodowe proponuje dodac druzyne LKS Odlewnik Gromadka, OZPN Legnica, powiat boleslawiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Poczet... - Kat. Zawodowe: 25.11.07, 12:07 Gość portalu: Alex K napisał(a): > Do kategorii zawodowe proponuje dodac druzyne LKS Odlewnik Gromadka, OZPN Legnica, powiat boleslawiecki. Swego czasu bywały mecze (moze dalej są) Odlewnik Gromadka : Ruch Pogwizdów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inter77 Re: Poczet... - Kat. Zawodowe: IP: *.kolornet.pl 25.11.07, 13:37 A gdzie się podziała ŚRUBIARNIA SPORYSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larry levan Poczet Klubów Polskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 03:10 nie zauważyłem w spisie a wydaje mi się że zasługują na status kultowych : Naprzód Rydułtowy Krisbut Myszków AZS Rolimpex Biała Podlaska Rymer Niedobczyce Harnaś Tymbark Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasson Drzonkowianka Racula a nie Orzonkowianka Racula :) IP: *.chello.pl 25.11.07, 03:20 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kusznier Re: Drzonkowianka Racula a nie Orzonkowianka Racu IP: *.gprs.plus.pl 25.11.07, 22:21 Miło,ze ktoś juz to zauważył.Jak można pomylić "O" z "D" Drzonkowianka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Drzonkowianka Racula a nie Orzonkowianka Racu 25.11.07, 22:47 I tak dobrze, że nie napisali Orzonkowianka Dracula :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieRydzykuj glosuj Kropidlo Niepokalanow IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.11.07, 03:25 KROPIDLO NIEPOKALANOW zyleta forewer with Bataman- NIEPOKONANI......CWKS MAMRY GIZYCKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzy grosze Gazownik powinien być w ostatniej kategorii IP: *.digis.net 25.11.07, 03:55 A Błękit Cyców ma chyba szczęście, że nie ma żeńskiej drużyny siatkówki, bo byłby kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OHOHOHO Poczet Klubów Polskich IP: *.chello.pl 25.11.07, 04:15 no panowie, czuje ze moglibyscie byc moimi arcykumplami,uwielbiam wyluzowany dustans i osobliwe poczucie numoru, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Poczet Klubów Polskich IP: 71.194.190.* 25.11.07, 04:31 A gdzie sa dwie najslyniejsze, dzis juz mityczne, druzyny lat minionych - Unia Tworki i LZS Lewatywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Uwaga Rzeszów - Ferenc Udrycze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 07:18 Rzeszowian może zainteresować klub spod Zamościa - Ferenc Udrycze. Szumy Susiec - to nie jest dziwna nazwa, "szumy" to małe urocze wodospady na Roztoczu, gdzie zresztą Susiec leży :) I jeszcze w lidze okręgowej, w której gra drużyna z mojej rodzinnej miejscowości, grają m.in.: - Roztocze Szczebrzeszyn - Korona Łaszczów - Kryształ Werbkowice - Sparta Wożuczyn - Huczwa Tyszowce - Unia Hrubieszów - Ostoja Skierbieszów - Orzeł Tereszpol a w poprzednim sezonie jeszcze wspomniane Szumy Susiec. Dajcie te nazwy do przeczytania jakiemuś Angolowi, czy komukolwiek, kto nie zna polskiego... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marceli Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 07:28 b-klasowy amator jesionka wawa zach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Poczet Klubów Polskich IP: *.icpnet.pl 25.11.07, 07:36 a brakuje "suchary suchy las" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Zen przegapili klub z kategorii 'kultowe'!! Plon!!!!!! IP: *.aster.pl 25.11.07, 08:13 pominęli milczeniem niesamowity Plon Garbatka!!! no i Proch Pionki też gdzieś tu powinienien się załapać, a na marginesie, Izolator ma naprawdę fajny stadion, szacun!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fight__club A gdzie Video Ciepielów i Magia Błędów?!? IP: *.ghnet.pl 25.11.07, 09:18 Obie nazwy w kategorii "związane ze sponsorem". No i Wicher Kostomłoty by sie przydało podać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Zen Re: A gdzie Video Ciepielów i Magia Błędów?!? IP: *.aster.pl 25.11.07, 10:53 racja fight_club, kojarze Video i Magię :))) to zdaje się ten sam OZPN Wicherek też mi się gdzieś o ucho obił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axl Re: A gdzie Video Ciepielów i Magia Błędów?!? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.11.07, 15:14 Video już nie istnieje, a w Błędowie jest teraz Sadownik i jest wymieniony na liście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siej Re: A gdzie Video Ciepielów i Magia Błędów?!? IP: *.acn.waw.pl 26.11.07, 23:06 Video Ciepielów stało się później Rol-Motem Video Ciepielów po czym zdechło:-) powiślanka lipsko rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: A gdzie Video Ciepielów i Magia Błędów?!? IP: *.dsl.club-internet.fr 03.07.09, 08:41 wielki powrot VIDEO CIEPIELOW od sezonu 2009/2010 milo ze wrucili tacy gracze jak RUSIN BIELECKI KARASINSKI i dotego paru z POWISLANKI LIPSKO co za tym idzi kazdy juz wie jest kasa i jest A klasa Odpowiedz Link Zgłoś