Dodaj do ulubionych

Ilu jest lepszych od Leo?

IP: *.toya.net.pl 23.11.07, 13:44
ni hiddink i z korea i holandia 4 miejsce na swiecie..... a z australia tez
bylo blisko kdyby nie karny z kapelusza dla wlochow
Obserwuj wątek
    • Gość: ogqozo Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 23.11.07, 14:30
      Nie doceniliście Otto Rehhagela. Faceta, który zdobywa mistrzostwo Europy z
      Grecją, co jest genialnym osiągnięciem. Jeśli Polska wygra Euro 2008, to wtedy
      będzie można zrobić znak równości między nim, a Leo.
      • Gość: George Jetson Otto IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.07, 18:12
        Poza tym chyba jako jedyny zdobył mistrzostwo niemiec z beniaminkiem z Kasierslautern...
        • sokolasty Re: Otto 23.11.07, 19:40
          Niedługo Leon pierdnie i będzie następny objaw jego geniuszu trenerskiego.
          Podziwiam gościa i podziwiam za to co robi w Polsce, ale nie ślińmy się do
          niego. Trochę dystansu i opanowania.

Beenhakkeromanii nie chcę przerabiać.
          • reddragon Najlepszy z tych trenerów jest Otto bez wątpienia 23.11.07, 22:39
            Najlepszy z tych trenerów jest Otto bez wątpienia, kandydat na nr 1 na świecie.
          • Gość: ms Re: Otto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 01:00
            jak to niedługo ja pierdzę codziennie jak każdy normalny człowiek
      • airborell Re: Ilu jest lepszych od Leo? 23.11.07, 18:22
        ROTFL w ogóle.
        Najpoważniejsze osiągnięcia klubowe Beenhakker ma sprzed 20 lat - czy jest
        lepszy zatem od Antoniego Piechniczka, który właśnie wtedy święcił największe
        sukcesy? W ogóle co to za pomysł porównywać trenerów z zupełnie różnych pokoleń?
        Jasne, że Donadoni ma gorsze CV niż Beenhakker, ale czy to świadczy o tym,
        jakimi trenerami są _teraz_?

Beenhakker dwukrotnie prowadził reprezentację Holandii z Gullitem, van Bastenem
        i innymi wielkimi gwiazdami. Dwukrotnie się wyłożył. Pół biedy brak awansu do MŚ
        '86, przegrać z Belgią nie wstyd. Ale wynik na MŚ '90, gdzie aktualni mistrzowie
        Europy nie wygrali żadnego meczu, strzelając 3 bramki w 4 meczach i m.in.
        zremisowali z Egiptem... Van Basten jako trener miał lepszy wynik na MŚ,
        przynajmniej dwa mecze wygrał.

Ale cóż, mamy Beenhakkeromanię.

• airborell Re: Ilu jest lepszych od Leo? 23.11.07, 18:25
          Ja już pomijam to, że najlepszym piłkarzem, jaki grał za mojego życia, był Diego
          Maradona. van Basten is not even close.
        • Gość: Roch nie najlepszy, ale dopasowany IP: *.wohnheimg.uni-frankfurt.de 23.11.07, 18:43
          Pierwsze primo: większość reprezentacji ma faktycznie słabych trenerów, więc na
          ich tle Leo wygląda dobrze
          Drugie Primo: Leo po prostu pasuje do naszej reprezentacji. Akurat jego
          umiejętności motywatorskie i doświadczenie ma kluczowe znaczenie w reprezentacji
          bez gwiazd. Poza tym ma mentalność człowieka, którego się lubi w Polsce. Ma
          dobre z Polskiego punktu widzenia cechy charakteru. Moim zdaniem należy zrobić
          inną klasyfikację na najbardziej dopasowanego trenera do reprezentacji. Tutaj
          Leo wygrywa w przedbiegach. (nie zdziwiłbym się gdyby Anglii nie pomógł)
          • airborell Re: nie najlepszy, ale dopasowany 23.11.07, 19:02
            Dlaczego wygrywa np. z Rehhagelem?

A co do Anglii - jeśli SGE im nie pomógł, to nie wiem, czy ktokolwiek jest w
            stanie pomóc.
    • Gość: DON z czuba powinni dostac z czuba IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.07, 17:34
      nie po raz pierwszy wypisuja pseudotezy,niby populistyczne a jednak
      jeszcze glupsze.bez uzasadnien,bez trzymania relacji,bez niezbednych
      faktow.
      • adas313 Re: z czuba powinni dostac z czuba 23.11.07, 19:57
        Z czuba reklamują się jako "inny serwis sportowy" - pisany dla jaj, z
        przymrużeniem oka.

Czego się spodziewasz? Wnikliwej analizy warsztatu szkoleniowego i niuansów
        taktycznych stosowanych przez trenerów? Trafiłeś pod zły adres.
    • Gość: leśny dziad W Polsce za to sami lepsi: Lato, Wójcik, Piechnicz IP: *.chello.pl 23.11.07, 18:03
      ek, Tomaszewski, Apostel, sama śmietanka. Leo precz!
    • Gość: Hoder Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.icpnet.pl 23.11.07, 18:35
      no i oczywiście okazuje się, że to leo wygrał te eliminacje... 'co by było gdyby
      miał lepszych piłkarzy' - no ludzie! znowu typowo polskie bicie piany zamiast
      trzeźwego spojrzenia na rzeczywistość.
    • Gość: luka luka Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 18:38
      boze ludzie! co wy tak wszystko na powaznie bierzecie. wiadomo, ze w zaden
      sposob nie da sie miarodajnie zmierzyc tego kto jest najlepszym trenerem. to
      jest zczuba, wiec troche luzu bo wam zylka pojdzie...
    • Gość: mikołaj plank Re: Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:06
      Ja mam pytanie. Dla kogo wy piszecie te artykuły? Dla 12 latków?
      Gorszy, lepszy i, co najlepsze - taki sam. Macie jakieś ambicje
      chłopcy?
    • Gość: nigger Zenujace IP: 217.153.171.* 23.11.07, 19:19
      porownujecie tytuly a nie umiejetnosci. Ancelotti jest fatalnym
      trenerem, a ma duzo trofeow.
    • Gość: kurek Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:24
      dzieki Leo poziom piłki w Polsce tylko wzrosnie dosc tych naszych
      trenerów czas na mysl z zachodu niech nasi trenerzy się uczą bo nie
      wystarczą dobrzy piłkarze czego przykładem jest Holandia a Leow jest
      dobrym trenerem który jeszcze wiele osiagnie.W kazdym razie jeszcze
      z Leo wiele osiagniemy
      • endrzej A ilu jest lepszych od zczuba? 23.11.07, 19:56
        • endrzej Tylko z ręka na sercu :))) 23.11.07, 19:57
    • Gość: Gosc portalu Ciekawe,odwazne i troche zabawne.Popieram !!! IP: *.dyn.iinet.net.au 23.11.07, 20:07
      Szalenie interesujace opracowanie.Odwazne ? Tak , bo trzeba jednak miec sporo odwagi , zeby na tak trudne pytanie starac sie znalezc odpowiedz.Zabawne ? odrobine tak,bo wydaje sie , ze przeciez nie da sie tego zmierzyc.Wynik ...powiedzialbym nadzwyczaj trafny.Powiem wiecej, myslenie ma przyszlosc i za to myslenie i poszukiwanie wielkie brawa dla autorow.Czytalem te rozwazania z duzym zainteresowaniem , bo pewnie tak jak kazdy interesowalem sie niektorymi sylwetkami.Jestem pod wrazeniem pracy G.Hiddinka z reprezentacja Australii."To byly piekne dni", rownie piekne jak kiedys Kazimierza Gorskiego z reprezentacja Polski.I te piekne dni spowodowaly chyba ze do ostatniej chwili wierzylem , ze ...znow bedzie w finalach.I JEST !!!!Zmagania Leo z tzw."polska rzeczywistoscia" wydaja sie byc znacznie trudniejszym zadaniem od pracy Hiddinka z Australia.W Australii wszyscy nie tylko ze zaufali trenerowi , ale bezgranicznie podporzadkowali sie i po prostu pracowali.W Polsce do dzis sa aktywni tzw "oponenci" Stad chyba wiekszy sukces.Na koniec dwa slowa o...trenerach ktorzy nie zakwalifikowali sie do finalow.Steve Mc Claren nie wprowadzil Anglii do finalow.Nie wprowadzil bo ....zgodzil sie , zeby obok niego usiadl
      jako tzw."drugi trener" (asystent) inny trener angielski.Byl nim Terry Venables.Trener , ktory "sprowadza nieszczescia " na druzyne.Tak, tak mozna wierzyc lub nie .Prowadzil Anglie wczesniej i tez zostal wyeliminowany.Potem prowadzil Australie w eliminacjach do Mistrzostwa Swiata i kolejna tragedia.Australia miala znakomita druzyne w poprzedniej edycji Mistrzostw i ...prowadzac 2:0 !! na wlasnym wypelnionym po brzegi stadionie zremisowala 2:2 i odpadla.Teraz kolejna wpadka chociaz oficjalnie nie byl pierwszym trzenerem.Z serdecznym Pozdrowieniem.
      • Gość: mikołaj plank Re: Ciekawe,odwazne i troche zabawne.Popieram !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 20:18
        spoko gość portalu:) jesteś taki sam jak autorzy/trochę lepszy -
        więcej napisałeś. szacun. pozdro. nara.
      • airborell Re: Ciekawe,odwazne i troche zabawne.Popieram !!! 23.11.07, 21:22
        Venables to ten trener, z którym Anglia zdobyła trzecie miejsce na ME grając tak
        dobrze, jak nigdy później?
    • mj63 Ilu jest lepszych od Leo w Polsce. 23.11.07, 21:13
      Co tam gadac o Europie. My w Polsce mamy bardzo dobrych fakowcow.
      Oto ich ranking:
      1. Janas
      2. Wojcik
      3. Lato
      4. Boniek
      5. Lato
      6. Apostel
      7. Tomaszewski
      8. Piechniczek
      Jesli z powyzszym rankingiem sie nie zgadzasz napisz swoj...
      • sokolasty Re: Ilu jest lepszych od Leo w Polsce. 23.11.07, 21:20
        Najlepszy jest Wójcik, po nim długo, długo

naprawdę długo

nic.
      • Gość: www oj,eksperci "z czuba" IP: 81.219.42.* 23.11.07, 21:24
        Joachim Löw lub jesli nie macie "Ö" to Loew,a nie Low...pierwszy blad,a swiadczy o waszym "oczytaniu".
        Drugi z bledow:Löw doprowadzil VfB Stuttgart do finalu Pucharu Zdobywcow Pucharow,a bylo to w roku 1998.

Zycze wielu sukcesow na gruncie dalszych rzetelnych porownan,a moze zamiast wypisywac glupoty,spojrzec chociazby do wikipedii,o inne zrodla od dawna przestalem was podejrzewac...
      • Gość: ziomek :) Re: Ilu jest lepszych od Leo w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 11:06
        MUHAHAHAHAHAHAHA JANAS NA PIERWSZYM MIEJSCU... żal ..
    • ludaraz Ilu jest lepszych od Leo? 23.11.07, 21:21
      PANOWIE
      lepsi pilkarze mogliby tak nie sluchac pilnie jak nasi.....Pierwszy
      raz maja do czynienia w kadrze z profesjonalista! Nadal nie wiem czy
      Szanowny Pan Leo to geniusz i najlepszy czy gorszy trener w Europie,
      ale panowie w szatni wreszcie slysza konkrety...a nie bajdu bajdu
      (niektore wyrazy z historii nie dadza sie cytowac i nie tylko bo
      wulgarne, ale glupot szkoda gadac). Dzieki Bogu nasi pilkarze umieli
      to docenic! Wielkosc Szanownego Pana Leo ukazala sie podczas meczu
      Serbia - Polska. Pierwszy raz kiedy pilkarz polski mogl odpuscic (a
      ja pamietam MS 1982).....bo zmeczony, bo szczesliwy, bo boisko
      fatalne ...(sama pojechalam po blocie przed polska lawka
      rezerw)......GRALI NIEODPUSZCZALI CHCIELI Brawo SZANOWNY PANIE LEO.
      Mamy jedyny w swoim rodzaju moment. Rzad chce budowac boiska, a
      SZANOWNY PAN LEO Beenhakker moze nauczyc nas z nich korzystac, by
      sie nie zmarnowaly. Mam nadzieje,ze po meczu Polska - Belgia
      grupa "polska mysl szkoleniowa" przeszla do lamusa. A red. Godlewski
      (pilka nozna) i wszyscy, ktorzy potakiwali czytajac jego tekst o
      wyzszosci Engela i Janasa nad SZ.P. Leo rozpoczna na nowo edukacje w
      szkole podstawowej, tylko tym razem pilnie i z uwaga, gdzie naucza
      sie od nowa liczyc i myslec logicznie. No wiem, bez zajec
      wyrownawczych, pewnie znow sie nie uda. Wszyscy kibicujmy SZ.P. LEO
      nie tylko by wyral nam EURO2008 czy eliminacje do MS 2010. Ten SZ.
      P. z Holandii, moze dla nas zrobic wiecej MOZE NAUCZYC GRAC NAS W
      PILKE i bawic sie sportem!
    • Gość: ania Re: Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.pp.htv.fi 23.11.07, 21:28
      Hesus, nawet nie przypominaj, strasznie mi bylo zal Australii wtedy bo zasluzyli
      na zwyciestwo. I jeszcze ten dumny Totti po strzeleniu karnego. Niech ich szlag.
    • Gość: stanislaw Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.wi.net.pl 23.11.07, 21:34
      Zapytajcie Piechniczka, Latę, Engela, Wójcika i kilku innych, to Wam powiedzą, że Leo byłby dobrym trenerem - ale w C klasie.Typowa polska zazdrość.Leo przekonał polskich piłkarzy, że w piłkę gra się 90 minut i głową (nastawieniem psychicznym. Z kilkunastu kopaczy odpoczywających na ławkach w zagranicznych klubach zrobił przyzwoitą drużynę.
    • Gość: alex ^^^^^ Najlepszy jest Donald Tusk ^^^^^ IP: 82.139.44.* 23.11.07, 22:35
      Najlepszy jest i tak Donald Tusk.
      Osiemnascie Mistrzostw Europy i dwa Mistrzostwa Swiata.

Asystentem Kopacz i jazda po medal bialo-czerwoni.

O sorry, to nie ten watek. ;-)))
    • Gość: martinus Uwagi do powyższego zestawienia IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.07, 08:50
      1. Rehhagel niedoceniony. To niewątpliwie najlepszy (na razie) trener z
      wymienionych. Zdobycie z Grecją mistrzostwa Europy świadczy o geniuszu.
      2. Scolari zdecydowanie przereklamowany. Prowadząc Brazylię i Portugalię
      dowodził ekipami złożonymi z najlepszych piłkarzy na świecie - stąd sukcesy. Nie
      potrafi jednak wykorzystać pełni możliwości swych gwiazd: przegrany przez
      Portugalię finał ME 2004 świadczy o tym, że Scolari jest trenerem o dwie klasy
      gorszym od Rehhagela. Jestem przekonany, że z Polską Scolari w ogóle by nie
      awansował.
      3. Hiddink to dobry trener, ale także szczęściarz. W Korei jego zespołowi
      pomogli sędziowie, ostatnio uratowała go Chorwacja. Nie mniej jednak, póki co,
      drugi z wymienionych trenerów po Rehhagelu.
      • Gość: Pawel Janas Re: Uwagi do powyższego zestawienia IP: 216.58.96.* 24.11.07, 09:16
        Ja jestem najlepszy , ale wy o mnie zapomnieliscie , skurczysuny -
        jestem najlepszym trenerem na swiecie , i basta , tylko kurde nikt
        nie chce mnie zatrudnic - widocznie jestem za drogi i nikogo nie
        stac na takiego fachowca jak ja , drogo sie cenie - 100 tys. EURO
        to chyba nie jest taka wygorowana cena za takiego ASA-JANASA JAK JA

Zpowazaniem najlepszy trener na swiecie PAWEL JANAS
    • zen0biusz Re: Ilu jest lepszych od Leo? 24.11.07, 20:51
      Gość portalu: misiek napisał(a):

> ni hiddink i z korea i holandia 4 miejsce na swiecie..... a z australia tez
      > bylo blisko kdyby nie karny z kapelusza dla wlochow

wspominasz o karnym z kapelusza dla włochów w meczu z australią, a o karnym dla
      korei w meczu z włochami ani słowa
    • Gość: Karaluch Idiotyczne zestawienie IP: *.221-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.11.07, 22:06
      Pseudo nauka w najgorszej postaci. Leo-mania do przesady.
      Twierdzic, ze nie ma lepszych? Wszystkie i tak jest subiektywne.
      Mimo wielkiego szacunku dla Beenhakkera, ja bym chcial zeby w Polsce
      pracowali rowniez tacy ludzie jak Kobi Kuhn, Lagerback czy Domenech
      bo ci ludzie patrza rowniez na nastepne pokolenia graczy w kadrze i
      maja przy tym pomoc federacji, co o PZPNiie trudno powiedziec.
    • Gość: Bob_Arctor Głupie pytanie. IP: 77.236.5.* 24.11.07, 23:18
      Przecież wiadomo, ilu jest lepszych od Leo. Co najmniej pięciu.
      Łazarek, Strejlau, Apostel, Piechniczek, Wójcik. Lato też by sobie
      lepiej poradził. A że żaden z wyżej wymienionych nie jedzie na Euro?
      To jest wynik spisku trenerów holenderskich, którzy ze strachu o swe
      intratne posady, sekują polską myśl szkoleniową gdzie tylko się da.
    • Gość: maly Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:23
      Hiddink to rzadz jakich malo, z holandia gdzie mial sklad marzenie mu "nie
      wyszlo" z korea kupowla mecze/sedziow (czy tam zwiazek - zadna roznica), z
      australia awansowac zadna sztuka a jesli nawet to niewielka, teraz cudem awans
      bo anglia miala super mclarena i jeszcze lepszych bramkarzy... jedyne co umie
      ten pan to zalapac sie na dobra i dobrze platna fuche

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka