Gość: misiek IP: *.toya.net.pl 23.11.07, 13:44 ni hiddink i z korea i holandia 4 miejsce na swiecie..... a z australia tez bylo blisko kdyby nie karny z kapelusza dla wlochow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ogqozo Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 23.11.07, 14:30 Nie doceniliście Otto Rehhagela. Faceta, który zdobywa mistrzostwo Europy z Grecją, co jest genialnym osiągnięciem. Jeśli Polska wygra Euro 2008, to wtedy będzie można zrobić znak równości między nim, a Leo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Jetson Otto IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.07, 18:12 Poza tym chyba jako jedyny zdobył mistrzostwo niemiec z beniaminkiem z Kasierslautern... Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Otto 23.11.07, 19:40 Niedługo Leon pierdnie i będzie następny objaw jego geniuszu trenerskiego. Podziwiam gościa i podziwiam za to co robi w Polsce, ale nie ślińmy się do niego. Trochę dystansu i opanowania. Beenhakkeromanii nie chcę przerabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
reddragon Najlepszy z tych trenerów jest Otto bez wątpienia 23.11.07, 22:39 Najlepszy z tych trenerów jest Otto bez wątpienia, kandydat na nr 1 na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Otto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 01:00 jak to niedługo ja pierdzę codziennie jak każdy normalny człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Ilu jest lepszych od Leo? 23.11.07, 18:22 ROTFL w ogóle. Najpoważniejsze osiągnięcia klubowe Beenhakker ma sprzed 20 lat - czy jest lepszy zatem od Antoniego Piechniczka, który właśnie wtedy święcił największe sukcesy? W ogóle co to za pomysł porównywać trenerów z zupełnie różnych pokoleń? Jasne, że Donadoni ma gorsze CV niż Beenhakker, ale czy to świadczy o tym, jakimi trenerami są _teraz_? Beenhakker dwukrotnie prowadził reprezentację Holandii z Gullitem, van Bastenem i innymi wielkimi gwiazdami. Dwukrotnie się wyłożył. Pół biedy brak awansu do MŚ '86, przegrać z Belgią nie wstyd. Ale wynik na MŚ '90, gdzie aktualni mistrzowie Europy nie wygrali żadnego meczu, strzelając 3 bramki w 4 meczach i m.in. zremisowali z Egiptem... Van Basten jako trener miał lepszy wynik na MŚ, przynajmniej dwa mecze wygrał. Ale cóż, mamy Beenhakkeromanię. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Ilu jest lepszych od Leo? 23.11.07, 18:25 Ja już pomijam to, że najlepszym piłkarzem, jaki grał za mojego życia, był Diego Maradona. van Basten is not even close. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch nie najlepszy, ale dopasowany IP: *.wohnheimg.uni-frankfurt.de 23.11.07, 18:43 Pierwsze primo: większość reprezentacji ma faktycznie słabych trenerów, więc na ich tle Leo wygląda dobrze Drugie Primo: Leo po prostu pasuje do naszej reprezentacji. Akurat jego umiejętności motywatorskie i doświadczenie ma kluczowe znaczenie w reprezentacji bez gwiazd. Poza tym ma mentalność człowieka, którego się lubi w Polsce. Ma dobre z Polskiego punktu widzenia cechy charakteru. Moim zdaniem należy zrobić inną klasyfikację na najbardziej dopasowanego trenera do reprezentacji. Tutaj Leo wygrywa w przedbiegach. (nie zdziwiłbym się gdyby Anglii nie pomógł) Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: nie najlepszy, ale dopasowany 23.11.07, 19:02 Dlaczego wygrywa np. z Rehhagelem? A co do Anglii - jeśli SGE im nie pomógł, to nie wiem, czy ktokolwiek jest w stanie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DON z czuba powinni dostac z czuba IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.07, 17:34 nie po raz pierwszy wypisuja pseudotezy,niby populistyczne a jednak jeszcze glupsze.bez uzasadnien,bez trzymania relacji,bez niezbednych faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: z czuba powinni dostac z czuba 23.11.07, 19:57 Z czuba reklamują się jako "inny serwis sportowy" - pisany dla jaj, z przymrużeniem oka. Czego się spodziewasz? Wnikliwej analizy warsztatu szkoleniowego i niuansów taktycznych stosowanych przez trenerów? Trafiłeś pod zły adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśny dziad W Polsce za to sami lepsi: Lato, Wójcik, Piechnicz IP: *.chello.pl 23.11.07, 18:03 ek, Tomaszewski, Apostel, sama śmietanka. Leo precz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoder Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.icpnet.pl 23.11.07, 18:35 no i oczywiście okazuje się, że to leo wygrał te eliminacje... 'co by było gdyby miał lepszych piłkarzy' - no ludzie! znowu typowo polskie bicie piany zamiast trzeźwego spojrzenia na rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka luka Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 18:38 boze ludzie! co wy tak wszystko na powaznie bierzecie. wiadomo, ze w zaden sposob nie da sie miarodajnie zmierzyc tego kto jest najlepszym trenerem. to jest zczuba, wiec troche luzu bo wam zylka pojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikołaj plank Re: Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:06 Ja mam pytanie. Dla kogo wy piszecie te artykuły? Dla 12 latków? Gorszy, lepszy i, co najlepsze - taki sam. Macie jakieś ambicje chłopcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigger Zenujace IP: 217.153.171.* 23.11.07, 19:19 porownujecie tytuly a nie umiejetnosci. Ancelotti jest fatalnym trenerem, a ma duzo trofeow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:24 dzieki Leo poziom piłki w Polsce tylko wzrosnie dosc tych naszych trenerów czas na mysl z zachodu niech nasi trenerzy się uczą bo nie wystarczą dobrzy piłkarze czego przykładem jest Holandia a Leow jest dobrym trenerem który jeszcze wiele osiagnie.W kazdym razie jeszcze z Leo wiele osiagniemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc portalu Ciekawe,odwazne i troche zabawne.Popieram !!! IP: *.dyn.iinet.net.au 23.11.07, 20:07 Szalenie interesujace opracowanie.Odwazne ? Tak , bo trzeba jednak miec sporo odwagi , zeby na tak trudne pytanie starac sie znalezc odpowiedz.Zabawne ? odrobine tak,bo wydaje sie , ze przeciez nie da sie tego zmierzyc.Wynik ...powiedzialbym nadzwyczaj trafny.Powiem wiecej, myslenie ma przyszlosc i za to myslenie i poszukiwanie wielkie brawa dla autorow.Czytalem te rozwazania z duzym zainteresowaniem , bo pewnie tak jak kazdy interesowalem sie niektorymi sylwetkami.Jestem pod wrazeniem pracy G.Hiddinka z reprezentacja Australii."To byly piekne dni", rownie piekne jak kiedys Kazimierza Gorskiego z reprezentacja Polski.I te piekne dni spowodowaly chyba ze do ostatniej chwili wierzylem , ze ...znow bedzie w finalach.I JEST !!!!Zmagania Leo z tzw."polska rzeczywistoscia" wydaja sie byc znacznie trudniejszym zadaniem od pracy Hiddinka z Australia.W Australii wszyscy nie tylko ze zaufali trenerowi , ale bezgranicznie podporzadkowali sie i po prostu pracowali.W Polsce do dzis sa aktywni tzw "oponenci" Stad chyba wiekszy sukces.Na koniec dwa slowa o...trenerach ktorzy nie zakwalifikowali sie do finalow.Steve Mc Claren nie wprowadzil Anglii do finalow.Nie wprowadzil bo ....zgodzil sie , zeby obok niego usiadl jako tzw."drugi trener" (asystent) inny trener angielski.Byl nim Terry Venables.Trener , ktory "sprowadza nieszczescia " na druzyne.Tak, tak mozna wierzyc lub nie .Prowadzil Anglie wczesniej i tez zostal wyeliminowany.Potem prowadzil Australie w eliminacjach do Mistrzostwa Swiata i kolejna tragedia.Australia miala znakomita druzyne w poprzedniej edycji Mistrzostw i ...prowadzac 2:0 !! na wlasnym wypelnionym po brzegi stadionie zremisowala 2:2 i odpadla.Teraz kolejna wpadka chociaz oficjalnie nie byl pierwszym trzenerem.Z serdecznym Pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikołaj plank Re: Ciekawe,odwazne i troche zabawne.Popieram !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 20:18 spoko gość portalu:) jesteś taki sam jak autorzy/trochę lepszy - więcej napisałeś. szacun. pozdro. nara. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Ciekawe,odwazne i troche zabawne.Popieram !!! 23.11.07, 21:22 Venables to ten trener, z którym Anglia zdobyła trzecie miejsce na ME grając tak dobrze, jak nigdy później? Odpowiedz Link Zgłoś
mj63 Ilu jest lepszych od Leo w Polsce. 23.11.07, 21:13 Co tam gadac o Europie. My w Polsce mamy bardzo dobrych fakowcow. Oto ich ranking: 1. Janas 2. Wojcik 3. Lato 4. Boniek 5. Lato 6. Apostel 7. Tomaszewski 8. Piechniczek Jesli z powyzszym rankingiem sie nie zgadzasz napisz swoj... Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Ilu jest lepszych od Leo w Polsce. 23.11.07, 21:20 Najlepszy jest Wójcik, po nim długo, długo naprawdę długo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www oj,eksperci "z czuba" IP: 81.219.42.* 23.11.07, 21:24 Joachim Löw lub jesli nie macie "Ö" to Loew,a nie Low...pierwszy blad,a swiadczy o waszym "oczytaniu". Drugi z bledow:Löw doprowadzil VfB Stuttgart do finalu Pucharu Zdobywcow Pucharow,a bylo to w roku 1998. Zycze wielu sukcesow na gruncie dalszych rzetelnych porownan,a moze zamiast wypisywac glupoty,spojrzec chociazby do wikipedii,o inne zrodla od dawna przestalem was podejrzewac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek :) Re: Ilu jest lepszych od Leo w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 11:06 MUHAHAHAHAHAHAHA JANAS NA PIERWSZYM MIEJSCU... żal .. Odpowiedz Link Zgłoś
ludaraz Ilu jest lepszych od Leo? 23.11.07, 21:21 PANOWIE lepsi pilkarze mogliby tak nie sluchac pilnie jak nasi.....Pierwszy raz maja do czynienia w kadrze z profesjonalista! Nadal nie wiem czy Szanowny Pan Leo to geniusz i najlepszy czy gorszy trener w Europie, ale panowie w szatni wreszcie slysza konkrety...a nie bajdu bajdu (niektore wyrazy z historii nie dadza sie cytowac i nie tylko bo wulgarne, ale glupot szkoda gadac). Dzieki Bogu nasi pilkarze umieli to docenic! Wielkosc Szanownego Pana Leo ukazala sie podczas meczu Serbia - Polska. Pierwszy raz kiedy pilkarz polski mogl odpuscic (a ja pamietam MS 1982).....bo zmeczony, bo szczesliwy, bo boisko fatalne ...(sama pojechalam po blocie przed polska lawka rezerw)......GRALI NIEODPUSZCZALI CHCIELI Brawo SZANOWNY PANIE LEO. Mamy jedyny w swoim rodzaju moment. Rzad chce budowac boiska, a SZANOWNY PAN LEO Beenhakker moze nauczyc nas z nich korzystac, by sie nie zmarnowaly. Mam nadzieje,ze po meczu Polska - Belgia grupa "polska mysl szkoleniowa" przeszla do lamusa. A red. Godlewski (pilka nozna) i wszyscy, ktorzy potakiwali czytajac jego tekst o wyzszosci Engela i Janasa nad SZ.P. Leo rozpoczna na nowo edukacje w szkole podstawowej, tylko tym razem pilnie i z uwaga, gdzie naucza sie od nowa liczyc i myslec logicznie. No wiem, bez zajec wyrownawczych, pewnie znow sie nie uda. Wszyscy kibicujmy SZ.P. LEO nie tylko by wyral nam EURO2008 czy eliminacje do MS 2010. Ten SZ. P. z Holandii, moze dla nas zrobic wiecej MOZE NAUCZYC GRAC NAS W PILKE i bawic sie sportem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.pp.htv.fi 23.11.07, 21:28 Hesus, nawet nie przypominaj, strasznie mi bylo zal Australii wtedy bo zasluzyli na zwyciestwo. I jeszcze ten dumny Totti po strzeleniu karnego. Niech ich szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanislaw Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.wi.net.pl 23.11.07, 21:34 Zapytajcie Piechniczka, Latę, Engela, Wójcika i kilku innych, to Wam powiedzą, że Leo byłby dobrym trenerem - ale w C klasie.Typowa polska zazdrość.Leo przekonał polskich piłkarzy, że w piłkę gra się 90 minut i głową (nastawieniem psychicznym. Z kilkunastu kopaczy odpoczywających na ławkach w zagranicznych klubach zrobił przyzwoitą drużynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex ^^^^^ Najlepszy jest Donald Tusk ^^^^^ IP: 82.139.44.* 23.11.07, 22:35 Najlepszy jest i tak Donald Tusk. Osiemnascie Mistrzostw Europy i dwa Mistrzostwa Swiata. Asystentem Kopacz i jazda po medal bialo-czerwoni. O sorry, to nie ten watek. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinus Uwagi do powyższego zestawienia IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.07, 08:50 1. Rehhagel niedoceniony. To niewątpliwie najlepszy (na razie) trener z wymienionych. Zdobycie z Grecją mistrzostwa Europy świadczy o geniuszu. 2. Scolari zdecydowanie przereklamowany. Prowadząc Brazylię i Portugalię dowodził ekipami złożonymi z najlepszych piłkarzy na świecie - stąd sukcesy. Nie potrafi jednak wykorzystać pełni możliwości swych gwiazd: przegrany przez Portugalię finał ME 2004 świadczy o tym, że Scolari jest trenerem o dwie klasy gorszym od Rehhagela. Jestem przekonany, że z Polską Scolari w ogóle by nie awansował. 3. Hiddink to dobry trener, ale także szczęściarz. W Korei jego zespołowi pomogli sędziowie, ostatnio uratowała go Chorwacja. Nie mniej jednak, póki co, drugi z wymienionych trenerów po Rehhagelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Janas Re: Uwagi do powyższego zestawienia IP: 216.58.96.* 24.11.07, 09:16 Ja jestem najlepszy , ale wy o mnie zapomnieliscie , skurczysuny - jestem najlepszym trenerem na swiecie , i basta , tylko kurde nikt nie chce mnie zatrudnic - widocznie jestem za drogi i nikogo nie stac na takiego fachowca jak ja , drogo sie cenie - 100 tys. EURO to chyba nie jest taka wygorowana cena za takiego ASA-JANASA JAK JA Zpowazaniem najlepszy trener na swiecie PAWEL JANAS Odpowiedz Link Zgłoś
zen0biusz Re: Ilu jest lepszych od Leo? 24.11.07, 20:51 Gość portalu: misiek napisał(a): > ni hiddink i z korea i holandia 4 miejsce na swiecie..... a z australia tez > bylo blisko kdyby nie karny z kapelusza dla wlochow wspominasz o karnym z kapelusza dla włochów w meczu z australią, a o karnym dla korei w meczu z włochami ani słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karaluch Idiotyczne zestawienie IP: *.221-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.11.07, 22:06 Pseudo nauka w najgorszej postaci. Leo-mania do przesady. Twierdzic, ze nie ma lepszych? Wszystkie i tak jest subiektywne. Mimo wielkiego szacunku dla Beenhakkera, ja bym chcial zeby w Polsce pracowali rowniez tacy ludzie jak Kobi Kuhn, Lagerback czy Domenech bo ci ludzie patrza rowniez na nastepne pokolenia graczy w kadrze i maja przy tym pomoc federacji, co o PZPNiie trudno powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob_Arctor Głupie pytanie. IP: 77.236.5.* 24.11.07, 23:18 Przecież wiadomo, ilu jest lepszych od Leo. Co najmniej pięciu. Łazarek, Strejlau, Apostel, Piechniczek, Wójcik. Lato też by sobie lepiej poradził. A że żaden z wyżej wymienionych nie jedzie na Euro? To jest wynik spisku trenerów holenderskich, którzy ze strachu o swe intratne posady, sekują polską myśl szkoleniową gdzie tylko się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Ilu jest lepszych od Leo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:23 Hiddink to rzadz jakich malo, z holandia gdzie mial sklad marzenie mu "nie wyszlo" z korea kupowla mecze/sedziow (czy tam zwiazek - zadna roznica), z australia awansowac zadna sztuka a jesli nawet to niewielka, teraz cudem awans bo anglia miala super mclarena i jeszcze lepszych bramkarzy... jedyne co umie ten pan to zalapac sie na dobra i dobrze platna fuche Odpowiedz Link Zgłoś