Gość: adam81w Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:23 prawda jest taka ze choc niby nikt nie lubi mordercow to jesli jestes ultraprawicowcem, ktory chce panstwa koscielnego, katolickiego, mega tradycyjnego to taki generał Franco tez zbrodniarz nie bedzie ci przeszkadzal a bedzie dla ciebie bohaterem. co do 88 nic bym sie nie przyczepil do tej niby prowokacji gdyby na transparencie na czerwono nie bylo napisane slowo "bialej" reszta napisu jest na czarno. gdyby caly napis byl na czarno ok prowokacja i do czego sie przyczepic ale tu bylo slowo w innym kolorze jasno wskazujace jakie poglady maja ci co to haslo zrobili. hitler i bialej. to jednak nie jest ok. Aha walka z pzpn. mi tez nie podoba sie co pzpn robi (albo czego nie robi) ale jednak nie zapominajmy ze tojest nasz poslki zwiazek pilkarski. Nie zachuwjmy sie jednak tak jakby to byl jakis okupant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziefco Re: Kibole grają Adolfem IP: 77.223.226.* 11.12.07, 19:34 Adam81 (a moze Adam18?), szanowny oponencie, armia Bialej Gwiazdy to (uwaga, uwaga) odwolanie do herbu krakowskiej druzyny. Czy Wisla Krakow ma zmienic swoj herb, bo jest bialy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:21 tam jest jeszcze w. to nie chodzi o to jaki kolor ma herb wisly ale to ze caly napis na trybunie "wszystkiego najlepszego na 88 lecie pzpn zyczy armia bialej gwiazdy" (cos w tym stylu, nie pamietam dokladnie napisu ale nie o to chodzi) i teraz caly napis jest napisany czarna czcionka a wyraz bialej jest wyrozniony, wyraz bialej jest na czerwono. teraz to ze wyraz "bialej" jest wyrozniony plus to ze 88 to hitler znaczy jednoznacznie co chcieli przekazac innym kibice wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:02 Delegat Tomaszewski, na którego nie po raz pierwszy powołuje się GW kazał w Zabrzu zdjąć taką flagę: www.gornikzabrze.de/fotos/fahnen/patrioci.jpg PZPN zachowuje się jak okupant, a GW staje po stronie tej "zacnej, uczciwej i nowoczesnej" organizacji. Powołuje się przy tym na FIFA, a FIFA na swojej OFICJALNEJ stronie pokazuje kibiców z Japonii machających Che Guevarą. Chcą wmówić ludziom, że liczby są gorsze od morderców? Tylko debilom to wmówią, a czy jest ich większość to się dowiemy. P.S. Pytałem wiele osób, które przeżyły wojnę i dla nich 88 to liczba, pytałem wielu młodych dla nich HH to hip-hop. Jedyny efekt jest taki, że Stec i GW promują faszyzm na swojej stronie internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixty8 Bezmyślne bydło IP: *.chello.pl 11.12.07, 17:35 trzeba wygonić z polskich stadionów. Jeżeli jest to niemożliwe to zdegradować do najniższej ligi kluby, które to tolerują. Śmierć faszyzmowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komar Doktorat niech ktos z tego G.o.W.n.i.a.n.e.g.o IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 18:52 tematu zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup I pisze to gazeta niby weteranów walki z cenzurą?! 11.12.07, 18:58 Absolutnie jestem przeciwny wszelkim politycznym znakom, okrzykom i symbolom na stadionach... Jeszcze bardziej jestem przeciw wszelkim symbolom zbrodniczych systemów, komunistycznych (ktoś napisał słusznie, Che nie przeszkadza?), hitlerowskich i wszystkich innych, przeciwny rasizmowi itd... Tylko to co było w ostatni weekend to nie demonstracja poglądów hitlerowskich, tylko demonstracja w imieniu wolności słowa na stadionach... Jestem za krytyką pewnych zachowań na stadionach - jeśli gazeta napisałaby, że pojawił gdzieś jakiś znak (i nie wydumanie czegoś przez tych oszołomów z "Nigdy więcej", którzy niedługo poza sierpem i młotem wszystkiego innego będą chcieli zakazać), nie wiem - swastyka (no cóż, już ewidentnie kojarzona), to jak najbardziej... I jak najbardziej krytykować zachowania jak niegdyś kibiców Korony - znieważających czarnoskórych piłkarzy swojego klubu... (Ale nie traktować jako tego prób obrażania piłkarzy itp - bo to pewien kontekst - komu się nie podoba, no cóż, mi też wiele rzeczy się nie podoba..)... Aled od krytykowania do zakazywania jest wielki, być może decydujący krok... To coś jak przekroczenie Rubikonu... Walczyliście z cenzurą (to do wielu ludzi z Gazety) mówiąc, że nie może być nic cenniejszego niż wolność... Kto to powiedział "Nie zgadzam się z Tobą, ale zrobię wszystko byś mógł głosić swoje poglądy" (mniej więcej)? Ale choć od dawna z Wami się nie zgadzam, to jednak miałem nadzieję, że wyznajecie pewne zasady, które sami głosicie... Teraz okazuje się jednak, że guzik to prawda, że walka z cenzurą jest dobra, gdy chodzi o poglądy "słuszne" i to nie słuszne, a właśnie "słuszne" rozumiane jako własne... Bo jak rozumieć sytuację, by gazeta popierała zatwierdzanie wypowiedzi przez urząd - i chwalenie się, jak niegdyś przechytrzało się cenzurę... Czym to się różni od GUKP..iW coś tam... ??? Marzy Wam się stadionowe "społeczeństwo" głupków, przeżuwających na siedząco pokarm i myślących to, co odgórnie urzędnicy postanowią? Ja wiem, że w każdym społeczeństwie są mądrzejsi i głupsi - tak też na stadionie... Ale jeśli chcecie tym zarządzać centralnie, to nie różnicie się Wy właśnie od Gomułków, Gierków a pośrednio (bez oczywiście kwestii zbrodni!) Stalinów i Hitlerów... Ten oryginalny "Fahrenheit" to też o was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixty8 Re: I pisze to gazeta niby weteranów walki z cenz IP: *.chello.pl 11.12.07, 19:28 Nie pie.. Trzeba .. wszystkich zboczków spod totalitarnych sztandarów - ..y komuch = ..y faszysta. Bądźmy czujni!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: I pisze to gazeta niby weteranów walki z cenz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 19:31 To jest właśnie najsmutniejsze przyjacielu. Gazeta, która ma się za ważny element odzyskania wolności w Polsce opluła własne wartości. Trudno się jednak dziwić kiedy "ostoja intelektualistów" przegrywa intelektualny bój z kibicami. Kibice pokazali śmieszność przepisów. Gazeta się nie zaśmiała, Rafał Stec (felietonista sic!) twierdzi, że można ominąć ironię. Zeszli na psy intelektualnie, dziennikarsko i co najgorsze depcząc przy tym wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: I pisze to gazeta niby weteranów walki z cenz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 00:07 szczerze mówiąc mi ta akcja przypominała trochę akcję o której kiedyś czytałem, polegającą na skandowaniu haseł komunistycznych. Był to sposób, na pokazanie absurdu, polegającego na pałowaniu przez milicje ludzi skandujących takie hasła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrikaanerboetie Kibole grają Adolfem IP: *.ipt.aol.com 11.12.07, 19:02 kibice powinni w najbliższym czasie zrobić mały test,pokonać obrzydzenie i wywiesić transparent z sierpem i młotem albo gębą jakiegoś komucha,ciekawe jak zareaguje GW? zrozumie w końcu aluzje i prztyczka,czy moze zrobi afere ,że kibole to stalinowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixty8 Re: Kibole grają Adolfem IP: *.chello.pl 11.12.07, 19:30 Gazeta będzie zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis jaka różnica IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 19:13 ci wieśniacy kibole i banda z PZPN są w sumie siebie warci nawzajem..jedna chołota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 19:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixty8 Re: jaka różnica IP: *.chello.pl 11.12.07, 19:35 jesteś samozgwałconą, pozorną dziewicą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixty8 Re: jaka różnica IP: *.chello.pl 11.12.07, 19:32 Nie!!! Trzeba ich poskromić (tych masońsko-liberalnych zbrodniarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-m Stec jak zwykle... IP: *.range86-153.btcentralplus.com 11.12.07, 19:29 Stec jak zwykle napisze a potem pomysli. A raczej tylko to pierwsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axe Re: Stec jak zwykle... IP: *.aster.pl 11.12.07, 22:45 Nie, później się pewnie trochę wycofa, bo mu argumentów zabraknie - tak samo jak w dyskusji dotyczącej konfliktu na Legii... sam zaczął się plątać w swoich wypowiedziach. Ech, i przez takich dziennikarzy mamy taki wizerunek kibica jaki mamy... przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roi Stec to rasista!!! IP: *.hrpc.uic.edu 11.12.07, 19:34 Zobaczcie na jego glowe. Ma dready - symbol rasistowskiego kultu z Jamajki Rastafarianizmu. W ramach walki z rasistowskimi symbolami proponuje odciac mu glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixty8 Re: Stec to rasista!!! IP: *.chello.pl 11.12.07, 19:54 Można mu też obciąć ptaka (siusiaka). Odpowiedz Link Zgłoś
stendahl Czytanie Frojdów, Lakanów i innych Foka robi swoje 11.12.07, 20:35 ..nawet dziennikarzom sportowym. A właściwe to już sportowym politrukom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Stec to rasista!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:14 chyba byś musiał w dziupli u Tomaszewskiego go poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibol Kibole grają Adolfem IP: *.icpnet.pl 11.12.07, 21:19 kibole - banda zakompleksionych pedryli, polglowkow bez honoru, dorabiajacych plytka ideologie do swoich bandyckich przyzwyczajen; kibole tylko w grupie czuja sie mocno, a kazdy w pojedynke tocw.., lodziarz i tchorz; jednoczesnie jest mi ich zal, a z drugiej srony bym strzelal do takich bez ostrzezenia; cwaniackie zagrywki z hitlerem to ponizej pasa dla prawdziwego polaka; te debile nie zasluguja na miano polakow; tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szalikowiec Re: Kibole grają Adolfem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 01:42 Widze, ze ktos tu ma ukryte żale :) Jesteś bardzo silny i groźny. Lepiej Ci ?:) To teraz jeszcze przeczytaj o zasadach pisowni naszego języka. Bo to co napisałeś, to dopiero jest zagrywka poniżej pasa. Cały komentarz byłby śmieszny, gdyby nie to, że taki "antykibol" jest podatny na propagandę i dla niego kibic=kibol. Zastanawia mnie, dlaczego część osób widzi tam rasizm. Te transparenty miały na celu pokazanie, że najbliżej do faszyzmu jest PZPN-owi. No ciężko się nie zgodzić. Jolly Roger - nazizm, Bart Simpson - Skinhead z irokezem, a Czerwona pięść - White Power. Kolejna sprawa, to lista tych symboli. Ułożona przez chorych umysłowo ludzi z "nigdy więcej" [zamysł dobry, ale według niektórych hitler(celowo małą literą) też chciał dobrze]. To tak jakby przestępcy mieli układać kodeks karny. Ta dyskusja nie ma sensu. Osoby, które stoją po stronie kibiców przedstawiają argumenty i odpowiadają na wszystko co piszą ich przeciwnicy. Nie działa to w drugą stronę, którzy najczęściej obrażają i odpisują tylko na to, co im pasuje, najczęściej bez sensu. Rozmowa Laku - mason jest tego przykładem. Kolejna sprawa. Słowo kibic oznacza dla mnie osobę, która kibicuje. Nie wiem dlaczego nazywany jest tak ogół ludzi na stadionie. Rozumiem, że część chce oglądać mecz i interesuje się losem drużyny. Określenie dla takiej osoby to SYMPATYK. Polecam odcinki South Park - Death Camp of tolerance, Silly Hate Crime 2000 oraz Chef Goes Nanners. W śmieszny sposób pokazana cała sprawa. Dlaczego tak mało ludzi(mówię także o sobie) nie dostrzega różnicy między białymi, czarnymi, żółtymi ? Ważne są czyny ! Dla mnie przejawem dyskryminacji są np. MŚ w piłce nożnej dla gejów. To jest NIETOLERANCJA ! Zauważcie, że największymi homofobami są często geje i czarni. Dlaczego nikt nie przyczepia się o ich Blach Pride ? O brak białych w teledyskach ? No ale to już tak poza tematem trochę. Proszę mi tu nie zarzucać żadnego rasizmu i niewiedzy historycznej. Bo właśnie nienawiść do nazizmu i trochę do niemców uważam za jedną ze swoich wad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Co ma do tego Piłka Nożna? IP: *.olsztyn.mm.pl 11.12.07, 21:26 Kochana Piłka Nożna. Jak komuś zależy na wywieszaniu faszystowskich czy innych transparentów to powinien zmienić rodzaj widowiska, najlepiej na własną demonstrację. Najlepszym rozwiązaniem będzie decydowanie PRZED Meczem czy może uczestniczyć w Meczu transparent czy nie. Podobnie jak sędziego pytają się zawodnicy czy mogą coś nosić nietypowego jak mają rozgrywać Mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietex Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:30 To bezprawne wykorzystywanie wizerunku Adolfa Hitlera. Rząd Bawarii powinien wnieść o odszkodowanie. W przypadku postaci tak historycznych (mających ogromny w pływ na historię świata) myślę, że to nie jest bez wpływu. Podobnie rząd Bawarii ma przecież prawa autorkie do Mein Kampf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 23:06 ehhhh koszerna gazeta:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane1906 GW promuje faszyzm IP: *.compower.pl 11.12.07, 23:40 Widziałem transparent w niedzielę i wcześniej na Górniku, ale nie miałem pojęcia, że jest tu jakiś związek z Hitlerem. Dzięki więc za naukę, ale jak widzicie sami propagujecie tym sposobem i faszyzm, i "kiboli", którzy popisali się wcale pomysłową akcją. Tacy starzy, a tacy głupi.. Sami robicie im dobrze, tym czarnym PR, kompromitując do tego PZPN, aż się chce zaśpiewać "PZPN, PZPN, j*bać, j*bać PZPN" :) Popieram ideę walki ze stadionową hołotą, ale tu akurat strzelacie sobie samobója. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Stec zwany MOP-em nie pal marihuany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 00:12 to nie będziesz miał problemów.... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Proponuje tym idiotom zorganizować mecz w auschwit 12.12.07, 08:21 z i niech koniecznie graja w pasiakach.Takich pseudokibiców należy po prostu eliminować ze stadionów wszelkimi sposobami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Mogliby zagrać z komunistami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:11 w ataku Stec i delegat Tomaszewski... Odpowiedz Link Zgłoś
kaworu_nagisa Dlatego ja... 12.12.07, 09:33 nie interesuje sie tym barbarzynskim sportem. Nie mam problemow z psychika jak ci panowie ;p. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Wziąc ich szystkih na przymusowe roboty, np.zatr.. 12.12.07, 09:54 udnic w hospicjach la dzieci i ZARAZ WYMIEKNA CO DO JEDNEGO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Podoba mi sie ta akcja. Piesc Jagi byla o.k. IP: *.popl.cable.ntl.com 12.12.07, 16:57 Momo to delegat - lesny dziadek opoznil mecz, powroty kibicow itd. Tam powinni byc mlodzi, inteligentni ludzie, ktorzy wiedza co sie dzieje a nie ci, ktorzy wykonywali uchwaly komitetow partyknyc a teraz przoduja w antyfaszyzmie. Cala awanture wywolal delegat od czasu meczu Legii z Jagiellonia, kibice w Polsce nie poparli by nigdy tak szeroko prawdziwych fanow Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EsiowY [...] IP: 77.223.195.* 12.12.07, 17:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Kibole grają Adolfem 14.12.07, 08:27 sorry, to już 88. rocznicy obchodzić nie można bo "postempowym" lewusom się kojarzy. Zresztą sami dołki sobie kopią. Niejaki nadredachtór de domo Szechter należał do _K_lubu _K_rzywego _K_oła, faszysta jeden :) wybiórcza, coś z tym koniecznie trzeba zrobić... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha hahaha Brawo Wisła, hahaha IP: *.zetosa.com.pl 04.01.08, 11:51 nie można obchodzić osiemdzięsiątych ósmych urodzin ?;) Ja proponuje zamknąć wszystkich 88 latków za to że mają tyle lat, hahaha i zakazać używania słowa "Biały", po pierwsze powinniście usunąć ten raśistowski śnieg, który leży za moimi oknami buhahaha ;) ładna walka kibiców z głupota, macie plusa u mnie hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanananaan haha ja proponuje... IP: *.zetosa.com.pl 04.01.08, 11:57 niech pan Stec i panowie z PZPN zróbią sobie własną ligę i w 10 osó siedźcie na stadionie i dopingujcie hahaahahaha Odpowiedz Link Zgłoś