Gość: Mzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 09:46 Tylko ta gazeta wie gdzie leży prawda! Niech Żyje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tommy Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 09:48 Niestety duża część tzw kibiców piłkarskich , to po prostu banda przygłupiego plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 10:39 Sam jesteś z plebsu! To była cięta riposta na działania PZPNu GW jak zwykle robi z igły widły. To była właśnie prowokacja wymierzona w PZPN. Wyborczej jakoś nie przeszkadza zbrodnicza przeszłość Che Guevary i opiewanie tego mordercy przy różnych okazjach! Przecież komunizm jest tak samo zbrodniczy jak faszyzm. Jakoś Wybiórczej to nie przeszkadza. Wczoraj oglądałem mecz Urawa Red Diamonds w tych całych klubowych mistrzostwach świata. Oglądałem i oczom nie wierzyłem. Kibole Urawy machają flagami z podobizną Che Guevary!!! Może redaktor Stec potępi tych nędznych japońskich kiboli? Jakby ktoś mi nie wierzył na słowo zapraszam na stronę japońskich kiboli Urawy(za Wikipedią): www.komura.com/urawa/ Tu także widnieje podobizna Che. Jakby to na stronie Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków znajdował by się Rudolf Hess to byście nas zjedli. Czemu brak u dziennikarzy krytyki względem czerwonych morderców? Czekam teraz na wpis Redaktora Steca o skandalu na Klubowych Mistrzostwach Świata. W końcu to większy triumf kibolstwa niż wszystkie kibolowskie incydenty na stadionach OE razem wzięte z tej jesieni. Przecież w Polsce nikt nie wywiesił flag z podobizną mordercy i zbrodniarza! Chodzi konkretnie o ten mecz: Sepahan - Urawa Red Diamonds 1-3 Przecież to oficjalna impreza FIFA! Jedno ze zdjęć: www.fifa.com/clubworldcup/photo/photolist.html#657248 Jeżeli żaden z dziennikarzy GW nie napisze nic w tej sprawie - znaczyć to będzie że są dwulicowi i że moralnością nie odbiegają zarówno od Hitlera, jak i Che Guevary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynazi Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:26 Co mnie obchodzą kibole z Japonii? Przykład który podałeś dowodzi tylko tego, że twoje idiotyczne kibolskie idee, wyżarły ci mózg... Wierzę, że przyjdą jeszcze czasy kiedy na polskich stadionach nie będzie już idiotów (i symbole pod którymi się ukrywają nie maja znaczenia)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YooteQ Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.pogaduszki.pl 11.12.07, 11:37 jak to co Cie obchodza? skoro tak sie pochylasz nad losem pilki i przeszkadzaja Ci takie transparenty jak ten z Wisly (nawiasem: brawa dla chlopakow za pomysl), jakbys naprawde nie mial innych problemow, to powinienes oprotestowac rowniez propagowanie portretow tego czerwonego sk...syna, ktory mordowal dzieci. ja na tych transparentach nie widzialem propagowania idei nazistowskich, widzialem tylko celny zart, natomiast transparenty z che jawnie ukazuja popieranie najgorszego szamba, jakim jest czerwona holota (btw.: hitler tez nalezal do owej holoty, ale ja nie chce nikomu zakazywac wywieszania tego, co mu sie zywnie podoba). Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 11:42 Sam akurat jestem liberałem w przeciwieństwie do Ciebie komunistyczna gnido. Przez takich jak Ty ten kraj się taplał w gó..e przez dziesiątki lat. Co Cię obchodzą kibole z Japonii? Ano to że jeśli się neguje jedne krwiożercze reżimy to powinno się negować także drugie. Rozumiem że dla Ciebie morderca Che jest idolem? Dla mnie nie. Klubowe Mistrzostwa Świata w Piłce nożnej są oficjalną imprezą FIFA. A więc tak skandaliczne zachowanie japońskich kibiców powinno zwrócić uwagę Wyborczej w o wiele większym stopniu niż nasza rodzima OE(szczególnie że u nas to tylko prowokacja a w Japonii wywiesili flagi z podobizną mordercy - to tak jakby u nas wywiesili podobizny Rudolfa Hessa) . To przecież tak jakby na MŚ propagowano najbardziej zbrodniczy system na świecie - przy którym naziści to adepci szkółki niedzielnej. Nie zapominaj że do 1941 (póki Polska była podzielona między III Rzeszę, a ZSRR) to w części radzieckiej dokonywano większych mordów. Zastanów się trochę kogo popierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:19 czyli rozumiem że ty popierasz Hitlera??? Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 14:07 A ja rozumiem że Ty popierasz Stalina i Mao Tsetunga? Poczytaj trochę historii a dowiesz się że naziści przy komunistach to dzieci ze szkółki niedzielnej. Oczywiście Hitlera nie popieram. Jestem jedynie obiektywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waka Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.cust.tele2.pl 11.12.07, 20:09 A kto nawołuje do propagowania jakichkolwiek komunistycznych treści na stadionach, kretynie? Nie zauważyłem nigdzie takowych, więc nie pisz o problemie, który nie istnieje. Istnieje natomiast - na co drugim stadionie- problem treści faszystowskich. Te dwie ósemki, ten załosny " żarcik" nie byłby śmieszny w żadnym innym kraju, natomiast w Polsce jest po prostu hańbą! Nawet tak "oczytany" ćwierćintelygent jak ty powinien to pojąć. Jeszcze raz w twój pusty łeb- nie walcz z tym, czego nie ma (pokaż mi jeden polski stadion z z sierpem i młotem na trybunach!), zwróc uwage na to co istnieje i hańbi Polaków. Jesli ci to w ogóle przeszkadza- w co wątpie, koleżko od 18, 88 i czego tam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 08:21 Analfabeto kilka postów wyżej masz przykład z Japonii a kilka postów niżej masz przykład z Włoch (Livorno). Także nie pieprz głupot że nikt nie propaguje komunizmu i że problem nie istnieje. Zresztą popatrz na kretynów w koszulkach Che Guevary - a co byś powiedział na kretynów paradujących w koszulkach z Hitlerem? Ja nie widzę między nimi różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 22:23 stalinizm do komunizmu ma się mniej więcej tak jak inkwizycja do pisma świętego... Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 08:24 Jasne komuchu! W Mein Kamf także nie ma nic o mordowaniu. To że w założeniach komunizmu nie ma nic o mordowaniu nie zmienia faktu że to właśnie komunizm a nie nazizm jest najbardziej morderczym systemem w dziejach ludzkości. Niezależnie czy komunizm nazwiemy stalinizmem czy maoizmem czy jak bądz to on wszędzie mordował. Twój tekst jest tak infantylny jak: "nazizm do faszyzmu" ma się mniej więcej tak jak inkwizycja do pisma świętego Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 12:35 Komunizm czyli ustrój gospodarczy zabijał ludzi? Hmm... w jaki sposób? Jeżeli Pol Pot morduje 3 miliony ludzi, i Pol Pot jest komunistą, to ofiary przypisujemy komunizmowi? Więc jeżeli Stany atakują Irak, to zabitych przypisujemy kapitalizmowi? Podejrzewam że przy takich genialnych obliczeniach, to najbardziej morderczym systemem jest nie komunizm a feudalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 15:42 > Jeżeli Pol Pot morduje 3 miliony ludzi, i Pol Pot jest komunistą, to ofiary > przypisujemy komunizmowi? Idąc Twoim tropem myślenia jeżeli Hitler morduje 6 mln Żydów i jest nazistą to czy ofiary przypisujemy nazizmowi ? Jeśli nie to w takim razie odrestaurujmy nazizm! Prawda jest taka że Pol Pot zabił 3 mln bo był komunistą, a Hitler zabił bo był nazistą. Nie koloryzuj historii! pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm "ilość ofiar komunizmu można by oszacować na 100 milionów" Co powiesz na fakty ? Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 13.12.07, 18:44 Z całym szacunkiem, ale po prostu się nie zgadzam. Nazizm zakłada wyższość własnego narodu ponad inne, stąd eksterminacja innych którą rozpoczął Hitler była (owszem, radykalną) realizacją tych idei. Komunizm to jest ustrój gospodarczy! Owszem, bardzo niewydajny, nigdzie się nie przyjął, chociaż założenia miał... nie zwyzywaj mnie tu teraz ;) - wg mnie szlachetne (wg Marksa - niezależnie od tego czy jesteś zdolny czy nie, masz takie samo prawo do godnego życia), stąd nie jestem zwolennikiem jego wprowadzania, żeby było jasne. Stalin rządził x-dziesiąt lat ZSRR, jeszcze jako gó..arz brał udział w rewolucji październikowej, śmiało go więc możemy nazwać komunistą. Ale nie mogę zrozumieć czemu przez jego przerośnięte ego i wręcz sadystyczne skłonności wszystkie jego ofiary są na poczet... komunizmu? Katyń to ponoć zemsta za Tucholę, czystka w Armii Czerwonej to jego obsesja, wielki głód na Ukrainie to represja na chłopach za bunty... jak to się ma do realizacji dzieł Marksa i Engelsa? Ja uważam że nijak... Zgadzam się z tym co pisałeś w innych postach odnośnie flag z Che - że jest to zbrodniarz, tylko że na mniejszą skalę. Odnośnie znaku równości to ja bym postawił znak równości między Che, Hitlerem, Stalinem, Pol Potem, Pinochetem, Mao i wieloma innymi, ale nie między komunizmem a nazizmem, bo jak napisałem wcześniej - działania nazisty Hitlera wynikały w pewien sposób z tego co zakłada nazizm, a działania komunistów jak Stalin czy Pol Pot - w żaden sposób... równie dobrze 99% ofiar wszelkich mordów można przypisać orientacji heteroseksualnej i ją za to potępić ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 14.12.07, 09:35 indy.m napisał: > Nazizm zakłada wyższość własnego narodu ponad inne, stąd eksterminacja innych > którą rozpoczął Hitler komunizm zakładal wyższość proletariatu nad burżujami i kułakami, stąd eksterminacja innych którą rozpoczęli np. Stalin i Pol Pot > Stalin rządził x-dziesiąt lat ZSRR, jeszcze jako gó..arz brał > udział w rewolucji październikowej, śmiało go więc możemy nazwać > komunistą. Ale nie mogę zrozumieć czemu przez jego przerośnięte > ego i wręcz sadystyczne skłonności wszystkie jego ofiary są na > poczet... komunizmu? nie wiem, może dlatego że gdyby nie komunizm to Stalin mógłby prowadzić nabożeństwa w cerkwi... masz jakieś inne pomysły? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 14.12.07, 18:04 > komunizm zakładal wyższość proletariatu nad burżujami i kułakami, > stąd eksterminacja innych którą rozpoczęli np. Stalin i Pol Pot Nie, Marks zakłada równość wszystkich klas, a że Lenin zinterpretował to jako zrównanie burżuazji z ziemią to nie ma nic wspólnego to nie ma nic wspólnego z Manifestem Komunistycznym. > nie wiem, może dlatego że gdyby nie komunizm to Stalin mógłby > prowadzić nabożeństwa w cerkwi... masz jakieś inne pomysły? Sugerujesz więc, że gdyby w ZSRR był kapitalizm tudzież feudalizm, Stalin by nie mordował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:24 to co wynika ze wszystkich twoich postów to lipna idea że można machać symbolami nazistowskimi jeśli nie jesteś nazistą... to się pytam czemu nie można komunistycznymi - jeśli nie jesteś komunistą, myśle że 90% tych japońskich kibiców nawet nie zna biografii Che i nie zna jego zbrodni, czemu im odbierasz prawo do machania takimi symbolami??? Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 14:13 Prafrazując Ciebie "to się pytam czemu nie można machać flagą z 88 - jeśli nie jesteś nazistą, myśle że 90% tych polskich kibiców nawet nie zna znaczenia symbolu 88 i nie wie z jakimi zbrodniami jest powiązany, czemu im odbierasz prawo do machania takimi symbolami???" Zauważ że Japończycy jawnie machają wizerunkiem mordercy, a kibice Wisły jedynie kpią z PZPNowskich przepisów. Przecież jawnie nikogo nie gloryfikują. Przecież 99% polaków nie ma pojęcia co znaczy 88. A jeżeli już to bądzmy uczciwi i zakażmy wszelkich symboli zbrodniczych reżimów. Myślę że tysiące matołów chodzących codziennie w koszulkach z Che Guevarą stanowią większe zagrożenie dla demokracji niż jedna pseudo-nazistowska prowokacja ze strony kibiców - gdzie zresztą wszyscy inteligentni widzą walkę z skompromitowanym PZPNem a nie pochwałę nazizmu. Pamiętaj że do 1941 to reżim komunistyczny wymordował więcej Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:15 czytamy ze zrozumieniem... ironia, sarkazm trudne słowa, ale pisałeś że masz wyższe wykształcenie, więc dziwie się nie rozumiesz co piszę:) Ani razu nie powiedziałem że takie zachowania są dozwolone, czy odpowiednie. zwróciłem jedynie uwagę że bagatelizujesz i usprawiedliwiasz głupie zachowania jednych piętnując przy tym innych, których motywów postępowania nawet nie znasz ani nie rozumiesz.(abyś zrozumiał i się nie czepiał podkreślę: NIE USPRAWIEDLIWIAM MANIFESTOWANIA SYMBOLI KOMUNISTYCZNYCH) "balcerowicz musi odejść" w twoim przypadku = "komunizm zamordował więcej Polaków" - no tak ale co to zmienia??? czy znaczy to że nazim był lepszy??? a ilu Che zamordował Polaków??? może jednak wolno nosić Che bo zamordował mniej Polaków(o ile jakiegokolwiek) niż Stalin czy Hitler??? bądźmy uczciwi więc jak mówisz(też jestem za zakazem manifestacji komunistycznych symboli), ale nie usprawiedliwiajmy głupoty. to że kretyni noszą Che(przeważnie bo "fajnie" w ich opinii wygląda) na koszulce nie oznacza że inni kretyni mają machać Hitlerem... PS: mylisz się twierdząc że 99% społeczeństwa nie zna symbolu "88"(myśle że jednak zna go znacznie więcej ludzi), a po tej nazistowskiej pseudo-prowokacji pozna go jednak więcej ludzi i będzie jeszcze popularniejszy. Kto wie może doczekamy się koszulek z "88"? czekam na kolejną prowokację wszyscy przychodzimy na stadion w koszulkach "88 lat PZPN", O tak pokażemy im!! Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 08:31 Widać że to raczej Ty masz problemy z ironią i z myśleniem Parafrazowałem Twoje słowa nie po to by gloryfikować ludzi którzy wielbią nazistów. W innych moich postach jasno piszę że nie popieram nazistów. Napisałem jednak te słowa by uzmysłowić Ci jakie głupoty wypisujesz broniąc prawa do noszenia ubrań z Che i machania flagami z Che a zabraniając machania symbolami nazistowskimi. Dla mnie komunizm = nazizm i jakiekolwiek propagowanie obojętnie którego systemu powinno być zabronione. Broniąc prawa do czczenia Che pokazujesz swoją dwulicowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 09:58 ręce opadają... piszę: "abyś zrozumiał i się nie czepiał podkreślę: NIE USPRAWIEDLIWIAM MANIFESTOWANIA SYMBOLI KOMUNISTYCZNYCH" odpowiadasz: jakie głupoty wypisujesz broniąc prawa do > noszenia ubrań z Che i machania flagami z Che a zabraniając machania symbolami > nazistowskimi Nawet Caps włączony nie pomaga:((( Uprzejmie proszę wypowiedz się tylko w jednej kwestii: co sądzisz o prowokacji kibiców? I spróbuj odpowiedzieć na pytanie nie konfrontując nazizmu z komunizmem... a i czytałem twoje posty, a ty przeczytaj moje(jeden został usunięty, ustosunkowałem się w nim do twojego liberalizmu "popierającego prowokacje wobec PZPN"). Napisałem wyraźnie że uważam za kretynizm noszenie koszulek z Che czy Leninem(takie też widziałem), jestem za zakazem manifestowania symboli komunistycznych. Osobiście nie chcę ścigać ludzi którzy wystawili te transparenty na stadionach, uważam tylko ich prowokację za niestowsowną i denerwuje mnie usprawiedliwianie ich min. tym że komunizm był gorszy, czy równy nazizmowi bo nie ma to nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 12:21 > Uprzejmie proszę wypowiedz się tylko w jednej kwestii: co sądzisz o prowokacji > kibiców? Ja bym tego nie zrobił, ale nie została ona stworzona by propagować nazizm, a by pokazać skostniałość istniejących rozwiązań. Poszukaj na internecie jakie flagi wcześniej kwestionował PZPN(min "Precz z Komuną" czy Flagę Reprezentacyjną Wisły (bo we fragmencie Roty zawarte było słowo "trumna") Niestety PZPN zachowuje się jak cenzura z PRL i dlatego dobrze się stało że taka akcja została zrobiona. Wkurza mnie tylko ostra reakcja Wyborczej na tą prowokacje a przymykanie oka na machanie flagami ze zbrodniarzem Che - na oficjalnej imprezie FIFA i to wczoraj! Jak już coś to atakujmy ostro dwie strony. Pozatym od oceny flag jest sąd a nie PZPN. Jak była rasistowska to niech skarze kogoś sąd. Z pewnością gdyby nie wcześniejsze zachowanie PZPNu do tej prowokacji by nie doszło. To nie kibice to zaczęli. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wukade Laku82- nie pie... 11.12.07, 13:14 Laku-rozumiem Twój wywód ale to już czysta demagogia. Mógłbym podać Ci milion powodów dla których porównanie Rudolfa Hessa z Che Guevarą świadczy o braku wyobraźni. Po pierwsze weż pod uwagę percepcję- Hess jest postrzegany przez polaków jako morderca z jasnych powodów, bowiem ludobójstwo którego dokonywał w Aushwitz odbiło się bez wątpienia na naszym narodzie. Che, choć fajnym gościem nigdy nie był, nawet nie zdążył wybić tylu ludzi, co pewnie stałoby się, gdyby nie zosał wysłany przez Fidela na pewną śmierć do Boliwii. Zatem pomiędzy zamiarem a jego dokonaniem zecydowanie 1:0 dla Hessa. Ponadto, jeśli jesteś człowiekiem myślącym, zdajesz sobie pewnie sprawę, że Che jest ikoną popkultury, fajnym wzorem na tatuaż albo na koszulkę a dla kibiców z Japonii liczy się fajny logotyp a nie fakty bo , umówmy się, mają w dupie historię z nim związaną, szczególnie, że Che nie zabijał Japończyków,a Hess polaków jak najbardziej. Nie wolo zapominać o tym, że np. w krajach ameryki południowej czy środkowej Che czy Sandino to bohaterowie w walce z reżimem U.S.A. Jeśli prześledzisz np.losy Nikaragui , to mają do tego pełne prawo. Hess nie jest bohaterem w żadnym kraju- chyba że wśród niemieckich neonazistów.Zatem to porównanie jest bez sensu. Między innymi dlatego myślę, że nie trzeba pisać artykułu o Japońskich kibicach. Osobiście uważam, że flagi były w pewnym sensie sprytnym dowcipem, obnażającym słabość regulacji zakazów na stadionach, bo żarcik z PZPN'em jest w końcu odzwierciedleniem stanu faktycznego. Pytanie brzmi razej po co na siłę przemycać coś, co jest niesmaczne ale to już bardziej pytanie skierowane do tych, którym chce się marnować na to czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Laku82- nie pie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:20 Pomyliłeś Rudolfa Hessa z Rudolfem Höss'em misiu! Odpowiedz Link Zgłoś
wukade Re: Laku82- nie pie... 11.12.07, 13:24 Racja-odpisywałem na posta i jak głupek napisałem tak jak przedmówca hehe ale jak już zauwayłem, to poszło...ale Hess przynajmniej ładnie pisał...a nie Hossa nie mogę zrobić bo z umlautami mam problem... Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Laku82- nie pie... 11.12.07, 14:28 Tak to po trochu demagogia Po prostu się pytam czemu jeden reżim jest stawiany wyżej od drugiego. Przecież reżim komunistyczny zabił ze 100 milionów więcej osób niż nazistowski. Ale wiem - to wszystko zależy od percepcji :) Bo Tobie zwyrodnialec dobrze się kojarzy. W latach 30 bardzo dobrze kojarzył się też Stalin. A w jego obronie stawali min. Bernard Show czy J.P. Sarte. Też był wtedy ikoną popkultury, ale czy to znaczy ze powinien nim pozostać? Zapewniam Cię ze gdyby wygrał Hitler to on byłby ikoną popkultury - ale co to zmienia? Morderca to morderca. Pozatym w rywalizacji Che - Rudolf Hess w zabójstwach wygrywa Che. >dla kibiców z Japonii liczy się fajny logotyp a nie > fakty bo , umówmy się, mają w dupie historię z nim związaną, > szczególnie, że Che nie zabijał Japończyków" Hitler Japończyków też nie zabijał - mam rozumieć że mogą go dać na koszulki i mieć w dupie historie? A swoją drogą to Hitler też może być fajnym logotypem. Zauważ że dla wielu popaparańców symbole nazistowskie też są fajnym logotypem. A sama swastyka jeszcze przed wojną także była bardzo popularnym logotypem - obejrzyj schronisko na Hali Gąsienicowej - tam masz pełno wyrzeźbionych swastyk jeszcze sprzed wojny. To że coś jest popularne musi oznaczać że jest nie do ruszenia? > Nie wolo zapominać o tym, że np. w krajach ameryki > południowej czy środkowej Che czy Sandino to bohaterowie w walce z > reżimem U.S.A." W niektórych środowiskach Hitler też jest symbolem walki z Żydokomuną nie oznacza to od razu że jest to walka słuszna, a symbol idealny. > Między innymi dlatego myślę, że nie trzeba pisać artykułu o > Japońskich kibicach. Pomijając fakt że reżim komunistyczny zgładził ponad 100 mln ludzi, ale co tam nie trzeba tego potępiać - to tylko statystyka. >Pytanie brzmi razej po co na siłę przemycać coś, co > jest niesmaczne ale to już bardziej pytanie skierowane do tych, > którym chce się marnować na to czas... Może zakazać po prostu PZPNowi cenzury ? Zwróć uwagę że w Polsce przed 1989 rokiem też kwitnęło tworzenie dzieł mających ośmieszyć/ ominąć cenzurę. Gdy cenzura się skończyła zniknęła także potrzeba omijania cenzury dziwolągami. Odpowiedz Link Zgłoś
wukade Re: Laku82- nie pie... 11.12.07, 15:43 Nie twierdzę, że w tym co napisałeś nie ma odrobiny prawdy. Wątpliwe jest jednak, że facet który był bliskim współpracownikiem Hitlera nie ponosi odpowiedzialności za to, co działo się Polakom. Niby sekretarz ale...Co do Che , to przecież napisałem, że nie był fajnym gościem. Tak samo, jak nie był fajnym gościem stojący po drugiej stronie barykady Pinochet. Poglądy nie mają znaczenia. Bardziej chodziło mi o to, że dla mnie, Polaka,pomiędzy Hesse a Che nie ma znaku równości. Między Stalinem a Che również. Pisałeś o walce z "Żydokomuną".Wydaje mi się, że jest różnica pomiędzy garstką neonazistów a prawie całym kontynentem.Co do cenzury, to faktycznie, zawsze akcja powoduje reakcje, niemniej takie jest prawo, że symbole nazistowskie, palenie flag, podżeganie do nienawiści na tle rasowym etc. są karalne a morda Che-nie. Może to jest niesprawiedliwość ale trudno- takie jest prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Laku82- nie pie... 11.12.07, 16:25 Ale Hess symbolizuje jeden zbrodniczy system a Che drugi. Znak równości jest oczywisty. Po co się sprzeczać co kto komu więcej zaszkodził. Obaj byli zbrodniarzami. A jak podam przykład faszystowskiego zbrodniarza który mordował np tylko we Francji to on będzie ok bo w Polsce nie mordował? "Wydaje mi się, że jest różnica pomiędzy garstką > neonazistów a prawie całym kontynentem." Chcesz mi powiedzieć że cała ameryka południowa wielbi Che? To zobacz w ilu krajach jest komunizm. To chyba znaczy że tak go tam nie wielbią. Owszem sporo jest popaparańców, ale zauważ też że w Ameryce płd jest także sporo faszystów. I co z tego? To że ktoś kogoś popiera ma kogoś wybielić? >niemniej takie jest prawo, że symbole > nazistowskie, palenie flag, podżeganie do nienawiści na tle rasowym > etc. są karalne a morda Che-nie. Może to jest niesprawiedliwość ale > trudno- takie jest prawo. Propagowanie systemu komunistycznego o ile się nie myle w Polsce także jest przestępstwem. A więc morda Che jest nielegalna, ale nikt tego nie przestrzega. A jeśli już to przed 1945 nazizm też był legalny i co ? I wystarczyło zmienić prawo! Komunizm należy wykopać z życia publicznego! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Laku82- nie pie... 14.12.07, 09:41 wukade napisał: > Nie twierdzę, że w tym co napisałeś nie ma odrobiny prawdy ano pewnie. Odrobinę. Bo w sumie 100 mln w te czy wewte różnicy nie czyni. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridee Re: Laku82- nie pie... IP: *.toya.net.pl 11.12.07, 16:44 Znakomita riposta. WIelkie brawa Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 16:33 laku82 napisał: > Sam akurat jestem liberałem w przeciwieństwie do Ciebie komunistyczna gnido. > Nie jesteś liberałem, tylko faszystowskim ścierwem. Jedź bydlaku, wielbicielu hitlera, do Oświęcimia. Ale takiej swołoczy jak ty i reszta bezmózgiego bydła, które sie tu wpisuje, nic nie nauczy rozumu. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 17:52 nie dawno sobie dopiero uświadomiłem że pewne grupy ludzi używają słowa faszysta,nie jako określenie człowieka popierającego syndykalistyczna gospodarkę narodowa,tylko jako najwieksze przeklenstwo na ludzi nie potrafiacych spojrzec na problem szerzej. I jezeli tak to interpretujesz to idealnie pasuje do Ciebie to okreslenie,nie wiesz co to jest pluralizm poznawczy,nie umiesz patrzeć na sprawy inaczej,nie starasz sie czegos zglebic,tylko klasyfikujesz wszystko po łebkach,rzucasz dwoma barwami,bielą i czernią. Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 08:34 Brawo! Skoro nienawidzę komunistów to jestem nazistą ! :) hahaha Nie ważne że piszę że nazistów także nienawidzę, ale skoro komunistów także to jednak jestem nazistą! Ale jesteś ograniczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon antynazi - sam jesteś tym czym nazwałeś kibiców IP: *.chello.pl 11.12.07, 13:40 Koleś napisał całą prawdę. Stec nie zająknie się na ten temat - przecież podobiznę Che Guevary wykorzystało w swojej kampanii reklamowej Radio Roxy FM - będące częścią holdingu, w którym pracuje pan Stec. A ty antynazi bełkoczesz nie pisząc nic sensownego. Żebyś chociaż udowodnić chciał że Che nie był zbrodniarzem czy coś... A ty tylko bredzisz. Swoją drogą wyrazy uznania dla moderatorów, którzy również są pracownikami tego samego holdingu a nie cenzuują - z tego co widze - komentarzy :) Mam nadzieję że i mój przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz anty_nazi jestes nietolerancyjną chrumm chrumm IP: *.e-wro.net.pl 11.12.07, 18:13 anty_nazi jesteś nietolerancyjną chrumm chrummm i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_Nowakowski Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 12:02 Nie tzreba szukac w Japonii. W artytluke pada pod koniec zdanie: "Tak jest na przykład w lidze włoskiej przez lata borykającej się z problemem obecnych na stadionach symboli faszystowskich i rasistowskich." - JAK JEST? Lazio sie sciga ( i slusznie za faszyzm), a LIVORNO ZA SZERZENIE KOMUNIZMU JUZ NIE MOZNA? argentina.indymedia.org/images/livorno3.jpg www.moleschino.org/upload/2006/09/livorno-la-curva.jpg www.kizilbayrak.net/uploads/RTEmagicC_lapresse72410491112155525_big.jpg.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:27 no to jedź do Włoch i ich nawracaj...ale łatwiej zająć się swoim podwórkiem, wprowadźmy u nas zakaz eksponowania takich symboli, może odgapią potem od nas i będziesz mógł spać z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_Nowakowski Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 12:35 Swietnie, ale readktorzy GW napisali, ze to my mamy brac przyklad z Wloch, a ja pisze, ze takiego przykladu nie chce. Ta cala walka-krucjata GW, pod przykrywka tolerancji jest Wybiorcza, ale typowa dla tej gazety-koziol ofiarny, atakowanie epitetami, "nauczanie" plebsu, dostosowywanie faktow do swoich potrzeb. Po co? Jest wtym jakis ukryty cel? Z tolerancja czy wolnosci nie ma to wiele wspolnego. Bede spal spokojnie (bo sumienie czyste mam) jak wszyscy beda MYSLEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:08 nie chcę być tu wielkim obrońcą GW, ale nie ma przykrywki "tolerancji" tylko właśnie "nietolerancji" dla symboli nazistowskich. Prawdą jest że Stec przegina, ale nie mogę przejść obojętnie wobec wywieszania flagi "88" gdzie jest ewidentny zamysł pokazania wała PZPN(co mnie nie razi, aczkolwiek pytam się po co?) przy pomocy niestety nazistowskiego pozdrowienia. nie doszukuje się tu "wielkiego problemu" jak Stec, tylko nie podoba mi się takie wrzucanie symboliki do ogólnego użycia. Obawiam się że poźniej zacznie się umieszczanie tego "88" coraz częściej, a używający zapomną o kontekscie całej sprawy(podobeństwo do popkulturowej podobizny Che - ciekaw jestem który z noszącyh go gnojów zdaje sobie sprawę że gloryfikuje zbrodniarza) Napiętnować, ale nie histeryzować. GW niestety się przekroczyła granicę. I dlatego jest śmiesznie, zamiast poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 14:31 Tobie jak widać komuna nie przeszkadza. Dla mnie komuna = nazizm. Wbrew pozorom oba systemy łączy wiele, tyle że jeden ma o wiele lepszą prasę. Pozatym PZPN wiele razy blokował kibicom także flagi antykomunistyczne. Czy to nie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 13:23 Pozwolisz Karolu że wkleję te zdjęcia na blog Steca Ciekawe co na nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_Nowakowski Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 13:38 Prosze, ale ja juz mu o tym pisalem m.in tu: www.legialive.pl/news/24096_Publikacja_Debata_czy_tylko_Duzo_huku.html Nie odpisal i nie odpowiedzial - to tez metoda GW - nie zauwazac argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 22:38 Faszyzm zakłada nacjonalizm, czyli stawianie jednych ludzi ponad innymi ze względu na narodowość. Propagowanie tego jest zabronione. Komunizm to ustrój gospodarczy na podstawie idei Karola Marksa, zakładający w uogólnieniu iż każdy ma takie samo prawo do szczęścia, niezależnie czy się urodzi zdolny czy niezdolny. O dziwo nie zabroniono tego. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 08:44 Brawo! Poczytaj sobie Mein Kamf - tam także nic nie pisze o mordowaniu! Jak byś czytał to byś zobaczył że niewiele różni Mein Kamf od dzieł Marksa. Ale jedno to idee a drugie to rzeczywistość. Marzeniami nazizmu było szczęście rasy aryjskiej. Nie tam nie pisało(w Mein Kamf) o mordowaniu Żydów i Polaków(i ogólnie Słowian). Rzeczywistość pokazała jednak że w tym systemie jednak o to chodziło. Marzeniem komunizmu było szczęście mas robotniczych. Nic tam nie pisało(w dziełach Marska) o mordowaniu księży, prześladowaniu gejów, głodzeniu Ukraińskich chłopów, masowych mordach NKWD, morderstwach na Polskich oficerach i terrorze w walce z kontrrewolucją. Rzeczywistość pokazała jednak że w tym systemie jednak o to chodziło. Dlatego komunizm = nazizm i propagowanie obu systemów powinno być zabronione. Jeżeli twierdzisz inaczej to jesteś gorszy niż naziści. Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 12:37 Poczytaj biblię, też nic nie piszę o mordowaniu niewiernych, paleniu czarownic, i wykorzystywaniu dzieci. Dlatego komunizm = nazizm = katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 15:38 Miło widzieć że przynajmniej doszedłeś do tego równania że: komunizm = nazizm :) Ale skala zbrodni katolicyzmu jest dużo mniejsza od nazizmu czy komunizmu. Idąc tropem że każdy kto choć raz zamordował czy wykorzystał to wyjdzie że nazizm = komunizm = "większość świata" pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm "ilość ofiar komunizmu można by oszacować na 100 milionów" Czyli ja bym dał nawet nierówność nazizm < komunizm :) Co nie oznacza że system nazistowski także był tak samo ochydny jak komunistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 12:46 przyrownuja hitlera do che guevary nie przesadzasz troszke? ten pierwszy stal sie symbolem jednego z najwiekszych dramotow w historii swiata, symbolem tych ktorym przeszkadza nie wlasciwy kolor skory, nie wlasciwa orientacja seksualna nie wlasciwe przekonania religijne i etc, zwalczal to terrorem i smiercia. che guevara stal sie symbolem walki o potrzeby najbiedniejszych i wykluczonych z zycia w dobie kapitalizmu, bral udzial w regularnych walkach partyzanckich w imie idei tej wlasnie. porownywanie tych dwoch postaci na niwie symboli nijak sie ma do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 13:00 Che Guevara zabijal ludzi osobiscie. Sam byl sadem, sam byl katem a kryterium bylo takie (kto nie z nami ten zdrajca). Oczywiscie osoby zboczone tez byly przesladowane przez Che jak i Fidela. Che nie walczyl o najbiedniejszych tylko dla siebie (mial wystawna wille, palil ekskluzywne cygara). Zabijal dla pieniedzy. Nie gloryfikuj go tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 13:19 mowie o symbolu. masa ludzi nie interesuje sie historia. podobizna hitlera a guevary racej ma inny wydzwiek w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Symbole symbolami 11.12.07, 13:47 A prawda prawda. Dla wielu Adolf tez jest symbolem walki o wyzwolenie ludzkosci spod jarzma pewnej nacji. Fakt pozostanie jednak faktem, ze niezaleznie od retoryki oboje byli mordercami. Natomiast widzenie wszedzie Hitlera to jakis fanatyzm. Akurat dla mnie 88 to zwykla liczba a jak juz ktos widzi w niej HH to dla mnie bedzie to Happy Halloween. I co? Nazizm czy nie nazizm. Das ist hier die Frage. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 14:39 > mowie o symbolu. masa ludzi nie interesuje sie historia Np w USA miliony osób nie wiedzą kto to Hitler, ale to nie powód by o tym zapominać i czynić kogoś gwiazdą popkultury. Założę się że w Indiach, Chinach, we wszystkich krajach arabskich(tam to pewnie się Hitler nawet dobrze kojarzy) oraz w Afryce niewiele osób słyszało o Hitlerze. Ale co to zmienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d kotkamelon to nieuk IP: *.eastwest.com.pl 11.12.07, 13:02 nie porownujesz Hitlera do Che , bo co? bo bawimy sie w statystyki kto ile zabil? Wygrywa Stalin tak cholubiony w naszej TV i u naszysc sasiadow. Wystarczy zobaczyc jak sie ciesza wszyscy jak sa urodziny Jozefa. A teraz do rzeczy. Che jest zwyklym smieciem i morderca ktory zakladal obozy koncetracyjne i tepil gejow. Mordowal, gwalcil i kradl a pozniej sprzedal swoich kolegow. Oczywiscie takie nieuki jak Ty ktore czerpia wiedze z Wyborczej nie moga tego wiedziec. Moga za to sie dowiedziec ze Agora wlasciciel Wyborczej wykorzustuje zbrodniarza Che w reklamie swojej rozglosni radiowej ale co to takiego nieuka jak Ty i takiego czegos jak Stec obchodzi. Liczy sie kasa i ,hipokryzja i nieuctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: kotkamelon to nieuk 11.12.07, 13:21 mowimy o symbolach, CHE nie jest dzis synonimem gwaltow rozbojow smierci etc, tylko symbolem walki o tzw. ogolnie rozumiany social. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_Nowakowski Re: kotkamelon to nieuk IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 13:28 Ej, ale wlasnie Ci tu tlumaczymy, ze jest tym symbolem BLEDNIE i popzrez KLAMSTWO HISTORYCZNE. Wiec po co holdowac mordercy, gwlatom, smierci i klamstwu? Moze tak powiedziec wprost kim byl i co robil, anie zyc clay czas w cieniu MITU. Wklejam jeszce raz PRZECZYTAJ. www.gazetawyborcza.pl/1,86719,4559366.html Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: kotkamelon to nieuk 11.12.07, 13:55 ok, tylko tlumaczac mojej skromnej osobie nie zmienicie tego ze CHE stal sie takim a nie innym symbolem. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: kotkamelon to nieuk 11.12.07, 14:46 Stał się symbolem ale niesłusznie - tak więc czy powinien pozostać tym symbolem? Czy zasługuje przez to na nietykalność ? Dla mnie ktoś noszący koszulkę z Che nie różni się od kogoś kto nosi koszulkę z Hitlerem, czy Stalinem. Zwyrodnialec to zwyrodnialec! Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: kotkamelon to nieuk 11.12.07, 14:44 > mowimy o symbolach, CHE nie jest dzis synonimem gwaltow rozbojow smierci etc, > tylko symbolem walki o tzw. ogolnie rozumiany social. Wiele osób nie ma pojęcia o większości hitlerowskich zbrodniarzy i nie są synonimami gwałtów i rozbojów np: Jürgen Stroop - kto go kojarzy ze zbrondiami? wyjdz na ulice i się popytaj? żeby nie było że tylko po jednej stronie: Zapytaj o Salomona Morela czy Helenę Wolińską ? Czy to że nikt ich nie kojarzy ze zbrodniami ma oznaczać że mamy ich powszechnie akceptować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: kotkamelon to nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 00:48 przykro mi ale w tym starciu wygrywa Mao Zedong Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_Nowakowski Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 13:04 A co nie mozna porownywac SYMBOLI totalitaryzmow? Inaczej wychodzi tylko RELATYWIZM - ten zabil miliony to jest ZLY, a ten tylko tysiace to DOBRY? Ernesto Guevara jest takim symbolem, ktory NIESLUSZNIE i otoczce KLAMSTWA stal sie ikona walki o DOBRO, a pozniej ikona POPKULTURY. Przeczytaj chocby ten artykul www.gazetawyborcza.pl/1,86719,4559366.html . Nie wiem jak to sie stalo ale nawet w GW "zjechano" te mit. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 13:28 tak ten swiat jest skonstruowany, masa ludzi z czasem wywali koszulki z podobizna CHE do smieci bo to nie bedzie trendy etc. rzecz w tym, ze podobizna CHE a podoizna HITLERA, bedzie kojarzona przez zwyklego zjadacza chleba w zupelnie inny sposob. po pierwsze, nie jestem ani fanem pana Steca ani GW. po drugie, nie siegam do historii tylko do symboliki. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 14:50 Gdy nie kampania walki z symbolami nazistowskimi już teraz wiele osób chodziło by z insygniami nazistowskimi. Przecież pamięć ludzka jest krótka. Dlatego też nie można czekać na to że to moda zlikwiduje symbol Che. Przecież w Niemczech w latach 30 i 40 też była moda na Adolfa i ona sama nie zniknęła - została wyrugowana ustawami antyfaszystowskimi. Czemu wg Ciebie nie możemy liczyć na ustawę anty komunistyczną zakazującą ludziom nosić Che? To może ubierzesz koszulkę "wampira z Bytowa" ew jakiegoś komendanta komunistycznego obozu. Proponuje Ci Salomona Morela Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 17:37 jesli juz poruszmy kwestie ustroju, to nalezy pamietac, ze komunizm byl wypaczeniem pewnej idei. faszyzm sam w sobie byl fatalny. przecientemu czowiekowi predzej CHE skojarzy sie pozytywnie niz negatywnie , a z HITLEREM jest odwrotnie. i to jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 08:52 Nie pieprz głupot! > komunizm byl wypaczeniem pewnej idei. faszyzm sam w sobie byl fatalny. Tak się składa że czytałem częściowo Mein Kamf i wiem że niewiele się ta książka różni od dzieł Marksa. Hitler chciał szczęścia swojego narodu, Che Guevara także. Zawsze można napisać że idea Hitlera także została wypaczona, że np do mordowania Żydów skłoniła go wojna totalna itp bzdety. Ale to nie będzie prawda. Komunizm nie jest wypaczeniem idei - to system równie zbrodniczy co nazizm i dlatego powinien być zakazany. Wielu ludziom się Hans Kloss dobrze kojarzy ale to nie powód by chodzić w jego faszystowskich insygniach! Zastanów się co piszesz! Mord to mord. Jak zabije Twoją siostrę, ale będę np popularnym rockmenem to nie powinienem iść siedzieć bo jestem fajny? Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 11:33 sorry ale Hitlera do tej rzezi nie sklonila wojna totalna (chyba ten termin powstal pod koniec wojny i byl autorstwa Goebelsa). fakt faktem, ze doszlo do masowego mordu i ludzie uosabiaja Hitlera z okrucienstwem, podzialem na rase etc. Che nie jest symbolem tego. wrocmy na stadion, do owych "88", to tez symbol i symbol rodem z Hitlera, wiec logiczne ze bedzie sie zle kojarzyc. a co do komunizmu, mowilem o idei socjalu, czyli takiego panstwa rodem np. ze Szwecji... ewentualnie dyskusyjne przemiany w panstawach ameryki pld. pisanie o Hansie KLossie jest bezzasadne, bo gdy bede chodzil po ulicy w fasystwokich insygniach, to nikt mnie z nim nie skojarzy. co do mordu... fajny w sumie podales przyklad, czesto jest tak, ze za ta sama zbrodnie rozne ludize dostaja wyroki. np. pedofilia, pedofile wsrod ksiezy nie sa tak srogo karani jak zwykli ludzie (co nie nosza sutanny). ale nie rozumiem jaki dla ciebei to moze miec zwiazek z dyskusja. dla mnie akurat moze miec o tyle, ze widzial bym w ikonie Che symbol walki z takimi nieorwnosciami wlasnie. osobiscie powiem ze nie dostrzegam w noszeniu kosuzlki z jego podobizna tej walki, ale zawsze to tez sposob na wyrazenie swoich mysli. i powtorze, inny wydzwkiek symbloiczny ma podobnizna Hitlera a inny Che. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 12.12.07, 15:53 > sorry ale Hitlera do tej rzezi nie sklonila wojna totalna Zobacz kiedy powstało pojęcie ostatecznego rozwiązania kwestii Żydowskiej - w chwili gdy Rzesza zaczęła przegrywać. Wielu pomyleńców może właśnie tłumaczyć te mordy wojną totalną i mają ku temu podstawy. >ludzie uosabiaja Hitlera z okrucienstwem, podzialem na rase > etc. Che nie jest symbolem tego. Ale jest wielu ludzi którzy właśnie z tym utożsamiają Che min. ja. Poczytaj biografie Che i dowiedz się że on tak walczył z nierównością że np prześladował gejów. >do owych "88", to tez symbol i symbol rodem z Hitlera, wiec > logiczne ze bedzie sie zle kojarzyc. To nie symbol hitlerowski a tajny znak powstały na potrzeby neonazistów. Co nie zmienia faktu że jest negatywny. Tak samo jak negatywny dla wielu jest symbol Che bo używają go ludzie chcący pokazać że sympatyzują ze skrajną-lewicą. pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm Zobacz na dział ofiary komunizmu (ok 100 mln) > i powtorze, inny wydzwkiek symbloiczny ma podobnizna Hitlera a inny Che. Fakt inny wydzwięk ale moralnie te symbole są równe. Ocena tej postaci i symbolu musi być uniwersalna nie może zależeć od tego czy ktoś go lubi czy nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Komunistyczni Kibole z Japoni!! 11.12.07, 14:37 Hahaha Parafrazując: ten drugi także jest symbolem jednego z największych dramatów w historii świata (mówie tu o komunizmie), symbolem tych ktorym przeszkadza nie wlasciwa klasa społeczna, nie wlasciwa orientacja seksualna(tak Chce nienawidził gejów i ich prześladował) nie wlasciwe przekonania religijne (bo za komuny nikt chrześcijan i żydów nie prześladował :) - pamiętasz w Polsce rok 1968? ) i etc, zwalczal to terrorem i smiercia (a komuna rozdawała cukierki walcząc z kontrrewolucją). Zobacz sobie który system zgładził więcej osób a potem dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faninho re IP: *.chello.pl 11.12.07, 11:22 " Ekstraklasa SA chce od rundy wiosennej wprowadzić nowy ład w transparentach, aby wyplenić ze stadionów symbole rasizmu, faszyzmu, nazizmu". No tak, jak zwykle o komunistach nie ma ani słowa, bo oni byli wspaniali i dla nich miejsce na stadionie zawsze się znajdzie. Stecowi to nie przeszkadza, Michnikowi też zapewne nie przeszkadza. Pan Stec nigdy nie powie głośno, że odcina się od komunistycznej myśli, lecz jednocześnie nigdy nie zaatakuje tej idei, gdyż straciłby ciepłą posadkę w Gazecie Wyborczej. To kolejny cios w kibiców i ograniczenie wolności słowa. Kiedy owy pomysł został wyszydzony przez kibiców, oczywiście Wyborcza zrobiła z kibiców kolejny raz popleczników Hitlera, rasistów i tak dale, zgodnie z hasłem: "kto nie z nami (komunistami), ten przeciwko nam". Oczywiście wykształciuchy, którzy kupią w kiosku gazetę o 6 rano nie wpadną na to, że kibice chcieli po prostu protest wyszydzić, a większość z nich napewno nie jest tak skrajnie prawicowa w poglądach, jakby tego chciał (albo i nie chciał?) pan Stec. A co do postu Tommyego: no tak, to plebs. Z mojego otoczenia zdecydowana większość studiuje albo już skończyła studiować. Ach ten plebs. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Wyborczo! A co z czerwonymi bandytami? 11.12.07, 11:31 Dokładnie! Ale zauważ że Stec pisze o kibolach - w moim odczuciu jest to określenie pejoratywne. Dlaczego o anty-globalistach pisze się alterglobaliści mimo że zamieniają całe miasta w perzyne. Są bardziej niebezpieczni niż największe nawet grupy kibiców (czy kiboli). Ta tzw "grupa Wileńska Legii" to przy alterglobalistach kompletni amatorzy :) To mnie boli ! Że bandę lewicowych idiotów Wybiórcza chwali, a całą społeczność kibicowską obrzuca obelgami. Jeżeli już nazywa się tych lewicowych bandytów alterglobalistami. To ja proszę także o nazywanie stadionowych chuliganów(którzy notabene już od dawna nie biją się na stadionach, a jedynie między sobą w lasach - w przeciwieństwie do alterglobalistów którzy demolują całe miasta, a ludność drży na wieść o ich przybyciu) ALTERKIBICAMI (bo chuligani proponują w praktyce to samo co ci lewaccy złoczyńcy, ale w dużo mniejszej skali) Sam śpiewam "Je**ć PZPN" gdy widzę że sędzia podejmuje ewidentnie błędne decyzje. Popieram prowokacje względem PZPNu bo jestem liberałem i jestem przeciwko jakiejkolwiek cenzurze. Ale w rozumieniu Steca jestem właśnie tępym kibolem - mimo że posiadam wyższe wykształcenie i nigdy nie brałem udziału w żadnej burdzie. Moim zdaniem pisanie o polskiej piłce w kategoriach kiboli obraża wszystkich kibiców! Ustalmy jedno słowo KIBOL jest PEJORATYWNE i jako takie obraża społeczność kibicowską. Skoro tak to od tej pory każdego dziennikarza GW nazywajmy np "czerwony morderca" , albo "kibolami polskiej prasy" Czekam na inne propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Wyborczo! A co z czerwonymi bandytami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:09 nie jestem obrońcą GW, ale nie zauważyłem żeby chwalili alterglobalistów-chuliganów. Stec odwala tutaj jakąś krucjatę, ale chyba przyznasz, że flaga odnosiła się wyraźnie do Hitlera(oglądałem mecz w TV i odrazu skojarzyłem 88-problemu nie wymyślił więc Stec). Nie twierdze że nasi kibice to naziści, tylko pokazują to że tak naprawde wszystkie zasady mają w d... "Popieram prowokacje wobec PZPN, bo jestem liberałem..." 1.jak już coś to nie popierasz, tylko akceptujesz, jak popierasz to jesteś tylko przeciwnikiem PZPN a nie liberał... 2.ręce opadają, cwaniakujesz bo PZPN ci w mordę nie da. 3.jak ktoś prowokuje Hitlerem, to pokazuje jego poziom. Taki sam jak pani co przypieła swego czasu pindola do krzyża i pokazywała to jako sztukę. 4.jak jesteś przeciwko jakiejkolwiek cenzurze, to zaraz zacznę ci tu jechać po matce... 5.lepiej mieć rozumek niż wykształcenie:) papier może mieć byle ciul w dzisiejszych czasch nie wiem czy jesteś kibolem, ale tępy to napewno... Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Wyborczo! A co z czerwonymi bandytami? 11.12.07, 14:03 > nie jestem obrońcą GW, ale nie zauważyłem żeby chwalili > alterglobalistów-chuliganów. Ale już sama nazwa alter-globaliści jest pozytywna i pochwalna (mówi że oni mają nam coś do zaproponowania): Obiektywnie patrząc na fakty zachowanie alterglobalistów bije na głowę najgorsze ekscesy stadionowych chuliganów. Pytam się więc czemu tych bandytów nazywa się pozytywną nazwą alterglobalistów a kibiców którzy w 99% większości zachowują się bez zarzutu w 99% meczy nazywa się pejoratywnie kibolami. Napisz kto jest gorszy kibole czy alterglobaliści? (to pytanie retoryczne) A teraz zastanów się kto ma lepszą prasę i dlaczego tak jest? > 1.jak już coś to nie popierasz, tylko akceptujesz, jak popierasz to jesteś tylko > przeciwnikiem PZPN a nie liberał... To powiedz mi jeżeli coś popieram to już nie mogę być liberałem? Jak jestem przeciwko chamskiej cenzurze to już nie jestem liberałem? Czy osoba nazywająca siebie liberałem może jedynie przytakiwać a nie może kogoś poprzeć albo być przeciw? > 2.ręce opadają, cwaniakujesz bo PZPN ci w mordę nie da. To żeby móc zabrać głos mój adwersarz musi mieć szansę dać mi w mordę? Czy jesteś małpą czy człowiekiem bo nie rozumiem? > 3.jak ktoś prowokuje Hitlerem, to pokazuje jego poziom. Ale już Che Guevarą - także mordercą i przedstawicielem reżimu znacznie gorszego niż nazizm - już może? Zaiste mentalność Kalego! > 4.jak jesteś przeciwko jakiejkolwiek cenzurze, to zaraz zacznę ci tu jechać po > matce... No to jedz! od tego są moderatorzy żeby hasła obrażające innych moderować. Co innego publikacje w prasie i na portalach - tu można pozwać do sądu za obrazę. Wole jednak by ktoś miał szansę mnie obrazić niż żeby panowała cenzura jak za komuny! > 5.lepiej mieć rozumek niż wykształcenie:) papier może mieć byle ciul w dzisiejszych czasch > nie wiem czy jesteś kibolem, ale tępy to napewno... Dziękuję za kulturalny komentarz! Właśnie pokazałeś swój poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Rozmyslania w "Wyborczej". 11.12.07, 12:30 Artykuł jest typowym przykładem rozmyślań grona "Wyborczej". Siedzieli, siedzieli, myśleli, myśleli, popijali... "-No tak - wywiesili transparent z dwiema cyframi "8", to straszne, to niedopuszczalne, nam się to tylko z jednym kojarzy..." I tutaj moja mała podpowiedź. Jeśli owe dwie "8" mają zaszyfrowaną treść, maskując w rzeczywistości dwie litery "H", to nie ma powodów do obaw. Wszak spróbujmy przeczytać dwie litery "H". Usłyszymy dwie głoski "Cha". Dokładniej: "Cha, cha". I o to przecież chodzi. Na myśl o PZPN godzi nam się tylko zaśmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: re IP: *.aster.pl 11.12.07, 15:03 Z tego co widzę problem nr 1 to przewaga intelektualna kibiców nad tymi którzy próbuja ich poskromić. Modę na prowokowanie napisami zaczeła prezecież nieinteligentna interwencja w sprawie barw Jag. na Legii, i co się dziwić obserwatorowi PZPN jesli i red. Stec zaniemógł intelektualnie przy tamtej okazji. Dobrze że chociaż dzis ten obserwator powstrzymał się bo napis z życzeniami na rzeczywista rocznicę PZPN to niestety ale tylko okazja do inteligentnego przemilczenia a nie dmuchania sprawy - takie oburzone tytuły to trzeba na lepsze okazje zostawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSW06 Re: Kibole grają AdolfeT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 16:51 mozg ci moze wypadl jak sie pochylales nad klawiatura zeby napisac te brednie?! obliczmy: 2007 - 1919 = ?? chyba 88 ja teraz sobie tak bede pisal ta liczbe do usranej smierci i co?? napisze np ze moja babcia ma 88 lat i nic mi nie zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funky_coval Re: Kibole grają AdolfeT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 18:18 i co z tego, że zabronią kibicom wywieszania flag z napisem 88 ? Zaraz pojawi się inna np. z napisem 666, która może znowu nieść zakazaną treść. Trzy 6 mogą oznaczać liczbę 72 ( 6+6*6). Liczba 72 to nie 88, ale różnica między 72 a 88 = 16.... hmmm 16 to nic innego jak dwie ósemki. Przykłady można mnożyć. Zawsze znajdzie się sposób na obejście stadionowej cenzury. Może zakazać umieszczania jakichkolwiek liczb na flagach? albo zakazać wywieszania falg w ogóle? Zakazać pioenki " je..ać, je..ać PZPN " , jednej z bardziej popularnych na naszych stadionach? Tak, wtedy może stadiony będą wolne od czegoś, czego nie chce PZPN Przypominam tylko, że piłka nożna jest dla kibiców. Kibice nie mogą bez niej żyć, ona nie będzie istnieć bez nich. Nie wypleni się niepożądanych zachowań na stadionach, jeśli zabiera się za to PZPN, organizacja do cna skorumpowana, nie mająca żadnego autorytetu wśród kibiców. I to właśnie PZPN mówi jak mają sie zachowywać kibice? Nie byłoby zadnego rasizmu i innych takich na stadionach, gdyby nie zabrano się do ich tępienia, nazywając przy tym wszystkich kibiców kibolami. Dla mnie sektorówka z napisem 88 ma troche inny wydźwięk. To nie jest prowokacja, to demonstracja, która wyraźnie mówi: wasze zakazy są absurdalne, dziś jest 88, jutro 666 czy inna. Zamist mnozyć głupie zakazy, zacznijcie rozmawiać, zacznijcie nas traktować jak poważnych ludzi!! Wszyscy na tym skorzystaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 09:55 Niestety musze przyznac, ze gazeta.pl jest oblakana - mozna Was sprowokowac jak dzieci, zajmujecie sie kompletnymi bzdurami i co poradzic, ze reakcja na Wasza bezsensowna krucjate sa jeszcze bardzeij surrealistyczne prowokacje Kibicow? Fajnie, ze znalezliscie jakis cel w zyciu, ale moze zamiast tego choc raz ktorys z Was poszedlby na stadion, wypilby piwko, pokrzyczal i poszedl do domu, zamiast oddawac sie tej pozalowania godnej rozrywce zza biurka. I jeszcze bral za to pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Kibole grają Adolfem IP: *.m.INTELINK.pl 11.12.07, 10:00 pieprzyc faszyzm!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Stec przegrywa debatę 27%-73% 11.12.07, 11:01 Dokładnie pieprzyć faszyzm! Tyle że ta oprawa nic nie miała wspólnego z faszyzmem! Stec chce powrotu komunistycznej cenzury ale społeczeństwo obywatelskie mu się sprzeciwia. Przez co z każdym artykułem popada zapewne w coraz większą depresję. Proszę spojrzeć na moje wpisy z Blogu Steca: rafalstec.blox.pl/2007/12/Kibol-Wisly-Krakow-wywiesil-flage.html Zrobiłem wyliczenie kto popiera to co pisze Stec a kto jest przeciw i wyszło że aż 73% ludzi wypowiadało się przeciwko niemu!! Demokratycznie rzecz biorąc to facet powinien się zamknąć bo nie wie o czym pisze. Te 27% które go popierają to najczęściej ludzie którzy nigdy nie byli na stadionie. Ewentualnie byli tylko sporadycznie. Rozmowa z nimi o piłce to tak jak rozmawiać ze ślepym o kolorach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonazista Kibole grają Adolfem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:00 Stec już większych głupot napisać nie mógł, ale nie ma się co dziwić, przecież to pseudodziennikarzyna na usługach komuchów z iti . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Podpisuj się zgodnie z prawdą. IP: *.devs.futuro.pl 11.12.07, 10:07 Tzn. "pseudointeligent". Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Podpisuj się zgodnie z prawdą. 11.12.07, 10:51 Zauważ że na zdjęciach do artykułu i na stronie głównej gazeta.pl Pokazali zdjęcia z jakiegoś innego meczu (żeby wyglądało groźnie) Nie przedstawili pełnej treści transparentu - a podali jedynie jego interpretacje. Tak by normalnie myślący ludzie nie mogli sobie wyrobić zdania. To są właśnie komunistyczne metody GW! Popierając GW popierasz zbrodniczy system komunistyczny który ma na sumieniu więcej istnień niż wszyscy naziści razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Podpisuj się zgodnie z prawdą. 11.12.07, 11:13 Jakby pokazali transparent to znow byla by plama, tak jak z transparentem Jagielloni, gdzie gosciu w czerwonej piesci dopatrzyl sie bialej i oznajmil ze to znak rasitowski (pierwsze slysze - najwyrazniej wszystko co biale kojarzy sie redaktorkowi z rasizmem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickitout kibol jest głupi jak but IP: 82.160.205.* 11.12.07, 10:09 Najlepsze jest jednak to, ze uwielbiany Adolf H. w calkiem niedalekiej kolejności wziąłby się też za tych bezmózgów. Pomijając fakt, ze większość jako "prawdziwi Polacy" skończyłaby marnie bardzo szybko. Czemu nie wezmą sobie liter z polskiego alfabetu ? A już wiem bo to Ę więc chyba tylko Ęckiego można wielbić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziefco Re: kibol jest głupi jak but IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:17 Gdzie ktos uwielbia Adolfa? Czy PZPN nie obchodzi w tym roku 88 urodzin Obchodzi czy nie? Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: kibol jest głupi jak but IP: *.pptp.stw-bonn.de 11.12.07, 10:22 no tak... to czemu jeszcze dodali 14? zeby wszystko bylo jasne! NAZI WHITE TRASH YOU'RE FULL OF SHIT, I HOPE YOU DIE SOONER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziefco Re: kibol jest głupi jak but IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:25 Jak to czemu? Gornik jest 14 krotnym mistrzem Polski. To zobowiazuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: kibol jest głupi jak but IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:31 daj spokoj, Stec i tak nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: kibol jest głupi jak but 11.12.07, 11:04 Jesteś takim prostakiem że nie rozumiesz zwykłej kibicowskiej prowokacji? Nie widzisz zabawy konwencją ? Jak nie widzisz to się nie wypowiadaj, ja też nie udzielam się w dyskusjach o archeologii bo się na tym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giełzo Kibole grają Adolfem, a mieli Srulem Michnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:17 Ja mam prośbę do ekspertów z GW-Mosieksiadu o zatwierdzenie lub odrzucenie nastepującego transparentu: WSZYSCY BUCE Z KIBUCA WITAJĄ BORUCA Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Zakaz transparentów, kibol i tak nie umie czytać 11.12.07, 10:20 Wrzeszczy to, co mu podpowiedzieli, i bazgrze jak mu pokazali. Przecież sam by tego nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf sTEC i jego misja IP: 79.97.17.* 11.12.07, 10:32 stec poczuł misje,on "walczy" z kibolami.To co ze wali babole,ze prowokacje łyka jak indor kluchy. on idealnie pasuje do "nigdy wieceJ,tam sa takie same lewackie miernoty jak on. Do tego te brudne nieumyte włosy :D "walczysz" dalej mopie,dawaaaaaj! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyStec Stec i GW grają urojonym Adolfem IP: *.chello.pl 11.12.07, 10:32 wyborcz nie dodaje oczywiście zdjęcia flagi, bo na niej, jak byk widać, że życzenia sa dla PZPN! Do wszystkich urodzonych w 88 roku, mieszkających w lokalach oznaczonych 88, mających rejestracje samochodowe z tymi cyframi - przestańcie grać Adolfem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antystec Re: Stec i GW grają urojonym Adolfem IP: *.chello.pl 11.12.07, 10:49 O i zdjęcie dodali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden skoro rzecz dziala sie w Polsce to 8 literą alfabe IP: *.eranet.pl 11.12.07, 10:35 tu jest Ę a nie H. Czyzby kibice zyczyli zdrowia Ędwardowi Ęckiemu ? :) to jakas rodzina do Ąckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Niedobra "GW", niedobra, fe IP: *.aster.pl 11.12.07, 10:40 Ależ oczywiście że życzenia są dla PZPN. Jak dziennikarze "GW" nie mogli tego zauważyć? No bo o co innego mogło chodzić, prawda? Przecież kibice o torcie na jednym z transparentów nawet napisali. No i powszechnie wiadomo, że kibice kochają PZPN miłością bezgraniczną, przy każdej okazji dają temu wyraz różnymi sympatycznymi okrzykami, więc nic dziwnego, że się skrzyknęli i taką miła niespodziankę postanowili związkowi zrobić. Tym bardziej że to przecież taka okrągła, 88. rocznica. Grzech było nie świętować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_Nowakowski Re: Niedobra "GW", niedobra, fe IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 11:46 Zajrzyj do Wikipedii (bo rozumiem, ze glownie siedziesz przed komputerem)i zobacz hasla: IRONIA, SARKAZM tudziez SZYDERSTWO (CHOC SADZAC PO TYTULE TWOJEGO KOMENENTARZA, ZNASZ TO I UMIESZ STOSOWAC!-ALE CHYBA NIE UMIESZ KOJARZYC FAKTOW). Moze to choc troche rozjasni Ci to , co GW chce zaciemniac. DO WSZYTSTKICH MYSLACYCH(?) 'POLITYCZNIE POPRAWNIE'- NAUCZCIE SIE ODCZYTYWAC KONTEKST, ANIE TYLKO ZNAKI. Podam przyklad: po upadku Apartheidu (zlego systemu) w RPA rzadzi polityczna poprawnosc (nie lepsza). Nawet w GW pisano, ze promuje sie tam czarnych, (choc gorszych) pilkarzy, rugbistow bo tak zakladaja tamtejsze przepisy, ze czarnoskorych ma byc wiecej. Zatem jesli ja napisze, ze PROMUJE BIALYCH ZAWODNIKOW w sporcie, bedzie to rasizm (przepisy w RPA nie sa rasistowskie?) czy poprostu walka ze zlymi przepisami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Niedobra "GW", niedobra, fe IP: *.aster.pl 11.12.07, 12:23 Rany, naprawdę? A to mnie zaskoczyłeś. No popatrz, tak samo jak durna gazeta dałem się nabrać - kibice sięgnęli po ironię i w niezwykle przewrotny i inteligentny sposób (jak to zwykle kibice, ich inteligentne i przewrotne pomysły na doping oraz głęboko intelektualne sposoby udowadniania sobie, która z drużyn jest lepsza są powszechnie znane) obśmiali ten durny przepis o którego egzekwowanie walczy równie durne PZPN - żeby na stadionach nie było rasistowskich i faszystowskich transparentów w rodzaj "Biała Siła" czy "88". PS. Jak masz za dużo do powiedzenia to weź lepiej wykrzycz się na swojej Żylecie albo dalej rób ten hip hop. Bo jako trybun kibiców trochę zbyt często ocierasz się o śmieszność - także tym że apelując o zrozumienie dla sarkazmu sam w swoich wypowiedziach jesteś tak zabawnie zapalczywy i kompletnie pozbawiony dystansu do tematu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_Nowakowski Re: Niedobra "GW", niedobra, fe IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 12:45 Przepraszam. Nastepnym razem zapytam Cie o pozwolenie. Powiesz mi kiedy moge sie odzywac, a kiedy nie bo widze, ze jestes ekspertem. Teraz juz zrozumialem. Ze powinienem siedziec cicho i sie nie odzywac, kiedy madrzejsi sie wypowiadaja i kiedy jedyna i sluszna Gazeta prowadzi sluszna batalie o jedyny sposob odczytywania i pojmowania swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramesis Banda głupków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:44 Wywieszają flagi z napisem KKK, lecz niestety nie wiedzą buce że KKK walczył również z katolikami, za jakich się pewnie większość z nich uważa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramesis cd banda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:48 Nie wspominając już o ich uwielbieniu dla Hitlera przez którego zginęły miliony Polaków. Nigdy tego nie zrozumiem jak można być tak głupim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antystec Re: cd banda.... IP: *.chello.pl 11.12.07, 10:52 o jakim uwielbieniu mówisz. dlaczego ulegasz retoryce steca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: cd banda.... IP: *.lanet.net.pl 11.12.07, 11:17 nie udawaj, że tutaj chodzi o urodziny PZPN! żaden tort tego nie zmieni! dwuznaczność 88 (nawiązanie do HH jest łatwo czytelne, a urodziny PZPN to tylko pretekst żeby dać upust poglądom), to świetny zabieg żeby ośmieszyć akcję GW przeciwko kibolom! mam nadzieję, że nic nie powstrzyma zmiany reguł na stadionach! chodzę na mecze Śląska Wrocław i mam po dziurki w nosie skinów i dresiarzy, którzy sobie przyklejają etykietę kibica jesteśmy świadkami tego co Europa Zachodnia przerabiała w latach '80., niektórzy lepiej (Anglia, Niemcy)inni gorzej (Włochy) poradzili sobie z porządkiem na stadionach. ALE tutaj trzeba zacząć od podstaw, czyli od STADIONÓW, na które wejdą Ci którzy kochają klub, piłkę nożną lub po prostu dobrą rozrywkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkSun Re: cd banda.... IP: *.geol.agh.edu.pl 11.12.07, 11:38 Lecz przecież akcji GW przeciwko kibolom specjalnie ośmieszać nie trzeba... Sama sie kompromituje... Dlatego szanowni "kibole" szydzą z walki z rasizmem ale nie z jej sensu ale z środków. Prosze poczytać choćby to forum why... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Niby masz racje a jednak jestes głupek ;) IP: *.chello.pl 11.12.07, 13:55 Czep się z tym tekstem do kibiców bodajże Odry Opole, którzy mają flage Missisippi z kolesiem w białym kapturze itp. a nie do kibiców Korony, gdzie jest to tylko element szydery. Myślisz że tu np. Górnikowi chodziło o "14 słów"? No przecież że nie o 14 tytułów mistrzowskich, ale własnie o to chodzi, zeby wykpic to, że może byc zakazana jakaś liczba, literka itp. Co innego swastyka a co innego tak pospolita rzecz jak pięść czy liczba! Jak za 7 lat powstanie jakaś gruba kibiców to nazwie się np. Ultras Fans'14 i co wtedy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Karp po zydowsku! 11.12.07, 10:57 Za niedlugo kibic nie bedzie mogl zjesc karpia po zydowsku, bez oskarzenia o rasizm. A Klan jest legalnie dzialajaca organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: Karp po zydowsku! IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 11.12.07, 11:23 Jak widać dzisiaj może opowiadać dyrdymały po forach PS. NSDAP też było w swoim czasie legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Karp po zydowsku! 11.12.07, 12:11 Jak widać dzisiaj może opowiadać dyrdymały w ogolnopolskiej gazecie. PS. Byla i nikogo nie ukarano za czlokostwo, ba, wielu jej czlonkow zrobilo kariere w polityce, administracji panstwowej lub biznesie. A Klan nadal jest organizacja legalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Karp po zydowsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:12 no właśnie legalni. a że czasem powieśili czarnucha czy spalili coś to nic ważne że legalnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivacee Kibole grają Adolfem IP: 81.210.112.* 11.12.07, 10:59 Kiedy redaktor stec napisze o suto zakrapianej imprezie, niedługo po której, "całkiem przypadkowo" zabrał się za pisanie o tzw. "kibolach"? Może wspomni przy okazji, kto był tej imprezy organizatorem? Ciekawy artykuł by z tego wyszedł, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:07 Idioci w tej wyborczej są. A następnym idiotyzmem będzie zatwierdzanie flag. Jak ktoś wywiesi niezatwierdzoną to przerwą mecz? Ehh lewacy, jak sie dorwą do władzy to wszystko chcą mieć pod kontrolą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Kibole Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:13 W Krakowie sa najbardziej popie..ni kibice w Polsce, najwieksze pojeby i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Kibole Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:49 Nie ma jak merytoryczna dyskusja poparta konkretami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane1906 powiedział co wiedział IP: *.compower.pl 11.12.07, 23:47 Widać gdzie indziej (gdzie nie wiadomo, bo autor się wstydzi swojej miejscowości i swojego klubu) za to są najwięksi kretyni, jak osoba powyżej, która do tego siedzi w jakiejś zabitej dechami wiochą, lecząc kompleksy przed monitorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans hebron Re: Kibole grają Adolfem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:44 a twoim zdaniem kibice rzeczywiscie zyczyli PZPN? wiesz co to znaczy hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:49 Wg mnie to była forma drwiny z PZPN. Zawsze znajdzie się jakiś sposób na wyszydzenie bzdurnych przepisów. Po prostu dzięki lewokom dochodzimy do absurdu w poprawności politycznej i to był sposób na wyrażenie o tym opinii. Chociaż oczywiście użycie znaku "88" nie było najlepszym pomysłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 Re: Kibole grają Adolfem IP: *.lanet.net.pl 11.12.07, 21:30 według wiekszosci z was jak zrobie sobie smieszną prowokację i dam swastykę bo to smieszny zart to nie ma sie czym przejmowac bo to byla ironie?? polewke mam z was bo palacie nienawiscią do GW bo tak powiedzial Kaczor. a najlepsze jest to ze mysliscie ze gdyby nie zakazac swastyk, **(jak ktos nie skapuje to shift+ 88) czy nawet podobizna CHA co uwazam za debilstwo. pomyslcie czasem co z tego ze piszecie ladne wywody pieknymi zdaniami jak uwazacie GW za gazete komunistyczną. oczywiste jest ze nie ma w tym kraju nic obiektywnego. ale z tego co tu wyczytalem to wiekszosc z was mysli ze TRWAm to najlepsze zrodlo informacji(niestety tak wynika z waszych wypowiedzi) pozdrawiam i zycze przybyci mózgu z wakacju 88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Kibole grają Adolfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 23:40 > według wiekszosci z was jak zrobie sobie smieszną prowokację i dam > swastykę bo to smieszny zart to nie ma sie czym przejmowac bo to > byla ironie?? Tylko że, kolego to nie był śmieszny żart. To był pokaz, że takie zakazy prowadzą do absurdu... To nie jest dobra forma walki z rasizmem, nazizmem itd... Ale ludzie lewicy tego nie widzą, oni chcą wszystko kontrolować. Wierzą, że zakazami i nakazami można uregulować cały świat... > polewke mam z was bo palacie nienawiscią do GW bo tak > powiedzial Kaczor. Uzasadnij swoją tezę... Kaczyński jest większym socjalistą niż Michnik i spółka. Tylko, że on reprezentuje inny odłam... > a najlepsze jest to ze mysliscie ze gdyby nie > zakazac swastyk, **(jak ktos nie skapuje to shift+ 88) czy nawet > podobizna CHA co uwazam za debilstwo. szczerze nie wiem o co Ci chodzi. >pomyslcie czasem co z tego ze > piszecie ladne wywody pieknymi zdaniami jak uwazacie GW za gazete > komunistyczną. Strasznie daleko posunięte wnioski, ale jak już poruszyłeś ten temat to napiszę co sądzę o GW. Jest to lewicowa gazeta, popierająca pewną linię myślenia i tyle... Jak rozumiem Twój wpis idealnie byłoby, gdybym pisał pięknymi zdaniami pochwały dla GW:) Inaczej jestem ciemnogrodem, bo mam czelność mieć inne zdanie? > oczywiste jest ze nie ma w tym kraju nic > obiektywnego. ale z tego co tu wyczytalem to wiekszosc z was mysli > ze TRWAm to najlepsze zrodlo informacji(niestety tak wynika z > waszych wypowiedzi) pozdrawiam i zycze przybyci mózgu z wakacju A oglądałeś kiedykolwiek TRWAM albo słuchałeś RM? Za co konkretnie krytykujesz te media? Proszę o przykłady... Ja mogę podać wiele rzeczy, które mi się nie podobają w tych mediach a Ty? Czasami słucham RM, czasami TOK FM. Wg mnie, poglądów nie można sobie wyrabiać opierając się tylko na opiniach jednej strony. Nie podoba mi się wiele w RM, nie podoba mi się też wiele w GW, ale mam prawo krytykować, bo znam obydwa media... Niestety z Twojego posta wysnułem wniosek (być może błędny), że jesteś kolejnym produktem masowego urabiania ludzi przez "jedynie słuszne" i bardzo poprawne politycznie media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec Re: Kibole grają Adolfem IP: *.centertel.pl 11.12.07, 11:14 faszystów i kiboli trzeba tępic jak robactwo - nękać wszystkimi możliwymi formami zgodnymi z prawem. W razie nieprzestrzegania prawa rozpędzać, albo lepiej wywozić 10-20km poza stadiony konfiskując na kilka dni telefony komórkowe. W razie oporu - środki przymusu bezpośredniego. Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Kibole grają Adolfem 11.12.07, 12:14 Uwazaj faszysto, ciebie tez to spotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeta Kibole grają Adolfem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:18 Czy ktoś kompetentny może mi powiedzieć czemu zakazane są symbole nazistowskie i faszystowskie a komunistyczne NIE ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Kibole grają Adolfem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:20 Nie rozumiem. Przecież są to proste życzenia stu lat dla PZPN-u. Że Biała Gwiazda, no a jaka ma być? Z tego co mi wiadomo znajduje się w herbie Wisły właśnie gwiazda w kolorze białym. Kraków to nie Belgrad, no chyba że coś się zmieniło. Czyli życzenia stu lat od kibiców Białej Gwiazdy. Oczywiście jeszcze urzekła mnie troska kibiców o działaczy PZPN-u. W dobie wzajemnych oskarżeń, korupcji, wyroków sądowych, kibice postarali się na jakże wielki gest wsparcia tychże w tych trudnych chwilach słowami: "chłopaki trzymajcie się". Kibice rozumieją i wspierają w ciężkich momentach (mimo panujących animozji) działaczy PZPN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YooteQ Re: Kibole grają Adolfem IP: *.pogaduszki.pl 11.12.07, 11:31 i wlasnie pomysl cenzurowania transparentow zalatuje tutaj czasami najgorszej czerwonej zarazy pokroju lenina i hitlera. ludzie pzpn-u sa ludzmi o komunistycznym rodowodzie, wiec nic dziwnego. a dlaczego niby mamy brac przyklad z wloch? jesli tak, to bierzmy moze i we wszystkim i niech kazdy mecz bedzie ustawiany (chociaz i tak pewnie jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim ŻAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:44 Żal, i to jeszcze w polsce... żal dupe ściska, banda debili i idiotów... YooteQ czyli tobie takie napisy nie przeszkadzają? :/ech... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka "88. urodzin życzy" a PZPN pominęliście 11.12.07, 11:33 "88. urodzin PZPN życzy" - taki jest napis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k jak kibol stec gra czytelnikami IP: 82.177.55.* 11.12.07, 12:27 stec pominales jakze wazne slownko "PZPN" w tresci transparentu. milo ze jest zdjecie - a na nim ja byk "100 lat z okazji 88. urodzin **PZPN** życzy armia Białej Gwiazdy (...)" a kto co kojarzy to problem redaktora steca ktory chyba by zezarl z lodowki tort wlasnej babci na 88 urodziny zeby cyfr nikt nie zobaczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibol Wiadomość dla Steca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 16:04 Stec. Watch your back. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-kibol Re: Wiadomość dla Steca IP: *.carolina.res.rr.com 11.12.07, 16:52 Do Kibola. Kibolu you are stupid, blind, and watch your face or i spit on it. Przetlumacz to - ty kibolskie bezmozgowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farth Osiem-osiem Stec jest łosiem! IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 20:16 Jak w każdej gazecie są tacy znawcy jak Stec, to chyba zacznę wierzyć w uczciwość polityków. A każdą aferę traktować zacznę, jako rozdmuchaną, z palca wyssaną, dziennikarską kaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub tylko debile mogą się bawić konwencją faszystowską IP: *.gdynia.mm.pl 11.12.07, 21:30 na stadionach piłkarskich. mało to było w przeszłości flag z krzyzem celtyckim? malo bylo flag z Rudolfem H (np. na Lechii)? malo bylo rzucania bananami i malpich odglosow. ja myslalem, ze w Krakowie to jednak nie ma az takich debili, co by na "prowokacje" wybierali symbole hitlerowskie. ale coz, jak ktos chce utrwalac stereotyp, ze czesc kibicow to faszysci i skini to sie udalo. brawo, tak trzymac... debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: tylko debile mogą się bawić konwencją faszyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:24 Krzyż Celtycki? Jesteś debilem i poucz się historii. Zwłaszcza jak mówisz o takich rzeczach to naprawdę poucz się historii. Chociażby z internetu bo w szkołach to naprawdę leży. Zamiast historii Polski uczymy się bitwy pod Verdun i 80% Polaków myśli, że swastykę wymyślił Hitler łamiąc krzyż chrześcijański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm nooo błysnąłeś !!! hahaha !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 23:05 z którego słownika żes przepisywał ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Kibole grają Adolfem 11.12.07, 11:47 I kto to pisze? Szmatławiec którego czytelnicy noszą na koszulkach czerwonego mordercę. Ernesto "Che" Fujarę? Ku... Hitler, Guevara, Stalin, to wszystko czerwone bydło. Jak przypieprzać się to do wszystko, a nie (nomen omen) wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Kibole grają Adolfem IP: *.chello.pl 11.12.07, 11:51 Transparenty pokazały absurdalność tego typu zakazów, absurdalność cenzury. Cenzura nigdy jeszcze się nie sprawdziła. Walczyć z faszyzmem trzeba inaczej - przede wszytskim tłumaczyć i uczyć historii. Zresztą założę się, że twórcy transparentów z faszyzmem nie mają nic wspólnego. Po prostu wyszydzili idiotyczne metody, a Stec dał się złapać jak dziecko. Ciekawe też, że gw nie oburza się na sierpy i młoty czy na wizerunki Che. Zwłaszcza podczas lewicowych czy tzw. antyglobalistycznych demonstracji. Dwulicowość to najgorsza cecha, Panowie redaktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 precz z rasizmem!!!! 11.12.07, 12:11 popieram ideę ekstraklasy. Trzeba walczyć z wszelkimi objawami nietolaeramcji i podłych ideologii Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: precz z rasizmem!!!! 11.12.07, 12:17 Cenzura to wlasnie przejaw nietolerancji. Brawo kibice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k jak kibol stec gra czytelnikami IP: 82.177.55.* 11.12.07, 12:26 stec pominales jakze wazne slownko "PZPN" w tresci transparentu. milo ze jest zdjecie - a na nim ja byk "100 lat z okazji 88. urodzin **PZPN** życzy armia Białej Gwiazdy (...)" a kto co kojarzy to problem redaktora steca ktory chyba by zezarl z lodowki tort wlasnej babci na 88 urodziny zeby cyfr nikt nie zobaczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mit Re: stec gra czytelnikami IP: *.aster.pl 11.12.07, 12:52 rzeczywiście, pominięcie PZPN w cytacie transparentu to manipulacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mit z tym że to nie Stec jest autorem tej manipulacji IP: *.aster.pl 11.12.07, 16:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f homonazisci,zwolennicy Che i miazga rowniez Good n IP: *.eastwest.com.pl 11.12.07, 13:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad liberalizm!...Good night left side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kater Kibole grają Adolfem IP: *.icpnet.pl 11.12.07, 12:29 automatycznie strzelac, byle w tulow, a nie w nogi. 100x bardziej wole panstwo policyjne niz huliganskie. oczywiscie, to przegiecie, bo wiadomo, ze o tej policyjnosci to kibole zwyczajnie nie maja pojecia. to banda durnych szczyli ogladajacych w TV vale tudo i powatrzajacych ACAB itd. dla takiego bydla nie mam litosci i szczerze i calkowicie popieram walke z tym, wszelkimi srodkami. lubie pileczke, gram i ogladam mecze, rowniez na stadionach i uwazam ze kibole nic dobrego nie wnosza do zjawiska jakim jest pilka nozna. CHWDkibolom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato_starszy niech GW stanowi co wolno a czego nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:36 Uważam, że Gazeta Wyborcza jest stworzona do tego aby recenzować transparenty kibiców. Nikt nie zrobi tego lepiej niż Stec, ktory jest tak głupi, że nadaje się w sam raz na cenzora. Odpowiedz Link Zgłoś