Dodaj do ulubionych

Lech gra o drugie miejsce w tabeli

IP: *.echostar.pl 02.05.08, 20:01
lechu czym fasona
Obserwuj wątek
    • Gość: mx to Platek dalej trenuje Jage? IP: *.chello.pl 02.05.08, 20:49
      czy go zdymisjonowali?
    • Gość: R. Re: Brawo Podgórski!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 21:06
      I chcę wierzyć, że to wynika tylko z nieudacznictwa tego pana dumnie nazywanego arbitrem.
    • Gość: rydwan Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.05.08, 21:08
      Norambuena był faulowany a dośrodkowywał Markiewicz na głowę Vuka Sotirovica. A
      tak obiektywnie to dziękuję sędziemu spotkania za stronnicze sędziowanie.
      Właśnie w taki sposób wypaczana jest piłka nożna w Polsce i chwała wam za
      to-arbitrzy.
    • Gość: Hahaha... Co z tym sędzią?! IP: 83.243.104.* 02.05.08, 21:19
      Czy to możliwe? Oczom nie wierzę. Prokuratura swoje, a sędzia swoje. Reakcja
      sędziego na bramkę Jagielloni: 2 czerwone kartki. Jeszcze ze 2 karne i Lech wygra.
      • Gość: Wit Ż. hahaha... pierwszy już jest... IP: 83.243.104.* 02.05.08, 21:46
        No no, panie sędzio.
        Zapłacili to muszą wygrać. Trzeba być fair.
        Piękne widowisko...
    • Gość: ddsa lechg chyba musi to wygrać IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 21:22
      sędziowie tego spotkania są świetni - dno dno dno !!! do podlewania trawy na
      stadionie a nie sędziować barany.
    • Gość: alex gol dla lech 62 minuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 21:26

juuupi
    • Gość: sec panowie sędziowie lech potrzebuje pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 21:31
      panie sędzio jesteś świetny, dzięki za pomoc w zwycięstwie - kibice słabego lecha.
    • mike_ Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 21:37
      Sędzia nic nie wziął... ma teraz tylko on i rodzina cały dom w sprzęcie amiki.
      Cóż - widać że jest parcie żeby Amikę Poznań na drugie miejsce wypchnąć.
      • mrozek6 Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 21:40
        Żałosny jesteś, wiesz?
        • mike_ Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 21:56
          A dlaczegóż to? Że sędzia drukuje? Nie mam co do tego wątpliwości - życie mnie
          nauczyło że w polskiej piłce takie rzeczy to normalność i prokuratura z
          Wrocławia niewiele zmieniła.
          • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 22:23
            ktos powiedzial publicznie,ze teraz sa najwieksze łowy dla sedziow...toc nikt
            nie bedzie podejrzewal,ze kiedy prokuratura dziala to bedzie sie sprzedawac

a tu mamy przyklad...
    • Gość: Gość Kto pisze tą relację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 21:49
      A mogę się zapytać, kto piszę tą relację minuta po minucie? Na głowę upadliście,
      czy co? To ma być obiektywna relacja, prawda? Nigdzie nie ma napisane, że to
      komentują kibice Lecha dla kibiców Lecha. Może się przedstawcie, panowie
      komentatorzy.
    • Gość: AA Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 21:58
      hehe, wygrywa kolejorz ale sędzia drukorz...
    • Gość: LE PER Cała Polska Widziała!!! IP: *.chello.pl 02.05.08, 22:05

DO 8 LIGI Z TYM LECHEM CO MECZE KUPUJE!!!!
      • Gość: mlx Re: Cała Polska Widziała!!! IP: *.icpnet.pl 03.05.08, 03:03
        Jak wiesz, że kupuje, zgłaszaj do Prokuratury, no już!
    • Gość: kwas36 Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.bsk.vectranet.pl 02.05.08, 22:07
      wykartkowali jagę teraz pozostało nastawić się na baraże
    • Gość: gosc Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 22:11
      żal gdyby nie sędzia lech ani jednego gola by nie strzelił i z jagą by przegrał
      • Gość: p niechcący opowiedziałeś dowcip :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 22:38
        Chłopczyku, jeszcze grając w 11 Jagiellonia oddała jeden strzał, po wrzutce z
        wolnego z 40 metra. Broniła się też w 7-8 we własnym polu karnym.

Sędzia dzisiaj przesadził z kartkami (właściwie tylko z jedną - tą drugą żółtą
        dla Markiewicza), i nie odgwizdał paru fauli na Sotiroviciu, ale bez przesady,
        Lech tak czy tak by wygrał. Z czym do ludu?

Zresztą z drugiej strony Kikut dostał kartkę zupełnie za nic, bo wykonał
        czyściutki wślizg, najpierw trafił w piłkę, nogi cały czas na ziemi, tam w ogóle
        faulu nie było (polecam powtórki).

PS. Wasiluk dostał kartkę zupełnie słusznie. Nie przekonują mnie te szukane na
        siłę usprawiedliwienia komentatorów, że "nie widział Rengifo, bo był tyłem".

Jasne, tak sobie zamachnął się znienacka łokciem na powietrze, bo mu za mocno
        zawiało. Wiedział doskonale, że Rengifo tam jest, bo Peruwiańczyk sekundę
        wcześniej na niego wpadł, co widać w powtórkach.

Może i nie chciał go trafić w głowę, ale nawet jakby go trafił w brzuch czy w
        pierś to by niczego nie zmieniało.

Piłka była wtedy kilkanaście metrów dalej, czyli obrońca Jagiellonii uderzył
        _celowo_ piłkarza drużyny przeciwnej nie uczestniczącego w danej chwili w grze.
        • Gość: ciekawski Re: niechcący opowiedziałeś dowcip :) IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 17:10
          a jak 3 kolejki temu piłkarzyk Wisły Kraków znacznie bardziej
          chamsko strzelił rywala łokciem w nos - to było tylko żółtko.

więc nie broń słabiutkiego sędziego - co pokręcił to jego
    • Gość: kwas36 ratunku Jaga tonie pomocy ! IP: *.bsk.vectranet.pl 02.05.08, 22:13
      kim się teraz postawią Legji.Przecierz nie będą mieli
      wartościowych ,,grajków"Rozpacz
    • Gość: batoR1920 Złodzieje Amica Poznań IP: 89.174.33.* 02.05.08, 22:18
      Gościu dostał pełne wyposażenie kuchni od firmy amica. Info z pewnego źródła.

• Gość: rzeczny Re: Złodzieje Amica Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 22:27
        Sędzia złodziej, żal było patrzeć
    • Gość: Zbychu Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 22:22
      Aż taki słaby ten Lech że musi kupować mecze z Jagielonią? wstyd! a sędziego do
      prokuratury po meczu powinni zawieźć od razu po meczu.
      • Gość: Lol Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 22:27
        Hmm, narazie to widzę kibolów, którzy nie umieją sie pogodzić z porażką taka
        prawda, zresztą idzcie do Gdańska, kibicować Lechii bo tam przynajmniej nikt nie
        będzie czytał waszych komentarzy, nara pozdro&poćwicz bałwanie :)
        • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 22:34
          widac nie ogladales meczu..lolu..
          • pacal2 to podyskutujmy o faktach, "lolu"... 02.05.08, 23:26
            Ja oglądałem, rozżalona kibicko Jagiellonii.

Nie śmiem się wypowiadać na temat tego, czy mecz był kupiony. Nie mam w zwyczaju
            mówić o rzeczach o których nic nie wiem. Może tak, może nie?
            Ale o tym co widziałem dokładnie w powtórkach w TV mogę porozmawiać:

- KTÓRA kartka, poza drugą żółtą dla Markiewicza, budzi twoje wątpliwości?
            :dla Wasiluka za celowe uderzenie przeciwnika bez piłki?
            :dla Alexisa za przepychanki z chłopcem do podawania piłek?
            :dla Nawotczyńskiego który sfaulował mijającego go i wychodzącego na dobrą
            pozycję lechitę?
            :dla Markiewicza za faul na Djurdjeviciu (ta pierwsza)?
            :dla lechity Kikuta za czyściutki, trafiony w piłkę wślizg z obiema nogami na ziemi?

- czy może karny był niezasłużony?

- czy może Lech grając 11 na 11 wcale nie miał miażdżącej przewagi, a
            Jagiellonia wcale nie broniła się całą drużyną na własnej połowie?

- każdy postronny obserwator przyzna, że kartki dla Jagiellonii jedynie
            zwiększyły wymiar kary. Gdyby mecz skończył się wynikiem 2:1, to pewnie czułbym
            lekki niesmak po wyrzuceniu Markiewicza, ale tak...

Podsumowując: Jedynym naprawdę grubym błędem sędziego było wyrzucenie
            Markiewicza z boiska. Oczywiście wg kibiców z Białegostoku sędziego trzeba
            skrócić o głowę, bo pozbawił Jagiellonię kilku wolnych po faulach na
            osamotnionym Sotiroviciu. Nic dziwnego, w końcu przy atakowaniu jednym
            zawodnikiem, były one dla Jagiellonii jedyną szansą na zdziałanie czegokolwiek
            na połowie Lecha.

A teraz zmiażdż mnie ripostą wujka Staszka.
            • tygrysio_misio Re: to podyskutujmy o faktach, "lolu"... 02.05.08, 23:35
              sam jestes lolem skoro nie widziales dlaczego uzylam tego "slowa" <szyderczy smiech>

ja i cala Polska poza Poznaniem wlasnie do czeronej kartki dla Wasiluka mamy
              zastrzezenia...nie zauwazyles?

wynik tego spotkania nie byl przesadzony..bo rownie dobrzevmoglby sie skonczyc
              2-2 a moze i 1-2...wszak nie zadko ruzyna broniaca sie wyprowadza skuteczne
              kontry...tak sie gra na calym swiecie przeciw druzynie z drugiego konca
              tabeli...i czesto tak sie urywa punkty najsilniejszym

a postawa Jagieloni z stanu 11/10 dawala ku temu mocne postawy..wiec nawet jesli
              tak bardzo kole Cie w oczy Jagielonia (zapewne za jesienny mecz z Lechem)
              uwazasz,ze pierwsza czerwona byla sluszna..to musisz przyznac,ze druga wypaczyla
              znacznie mecz
              • pacal2 ? 03.05.08, 00:05
                > ja i cala Polska poza Poznaniem wlasnie do czeronej kartki dla
                > Wasiluka mamy zastrzezenia...nie zauwazyles?

Taaak. Tzn konkretnie kto? Bo tu sami kibice Lecha i Jagi.
                Czy może masz na myśli komentatorów C+?

Wiesz co, w zwolnionym tempie wszystkie ruchy wyglądają mniej energicznie niż w
                rzeczywistości. Ja nie mam żadnej wątpliwości, że Wasiluk wiedział że obok jest
                lechita (bo jeśli nie, to chyba próbował powietrze trafić w zęby?) I że miał
                zamiar go trafić. I że to nie było "przypadkowe odmachnięcie".

Jak dla mnie nic więcej nie trzeba do pokazania czerwonej kartki.
                Jakby lechita zrobił to samo to słowa bym na sędziego nie powiedział.
                Najwyżej mógłbym nawrzucać debilowi który się tak nieodpowiedzialnie zachował.
                Tak jak nawrzucałem Djurdjeviciowi po czerwonej w meczu z Widzewem.

> wynik tego spotkania nie byl przesadzony..bo rownie dobrzevmoglby
                > sie skonczyc 2-2 a moze i 1-2... a postawa Jagieloni z stanu 11/10
                > dawala ku temu mocne postawy..wszak nie zadko ruzyna broniaca sie
                > wyprowadza skuteczne kontry...

Słucham? Podstawy do czego? Że grali _trochę_ odważniej niż 11-11 to są podstawy
                do korzystnego wyniku? Najwyraźniej oglądaliśmy inny mecz. Przypomnę tylko, że
                1:0 było jeszcze przy grze 11-11, a wg komentatorów bramka na 1:1 nie powinna
                zostać uznana, bo w pomeczowych powtórkach zauważyli, że Sotirović faulował przy
                bramce. Czy może ten kawałek ci umknął?

Ok, załóżmy, że nie ma żadnych kartek, nie ma też gola dla Jagi.
                Gramy II połowę 11 na 11 przy stanie 1:0. Lech może sobie spokojnie kontrować
                Jagiellonię. A kontrować Lech potrafi jak mało kto. Czym Jagiellonia, która
                przyjechała się tu bronić, miałaby nas przycisnąć? Jedynym napastnikiem bez
                wsparcia? Błagam :) Bramki dla Lecha były tylko kwestią czasu, bez względu na
                ilość ludzi na boisku. W 11-tu skończyłoby się na 3:0 zamiast 6:1 i tyle.

> wiec nawet jesli tak bardzo kole Cie w oczy Jagielonia (zapewne za
                > jesienny mecz z Lechem)

Litości :) Jagiellonia mnie obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg.
                Ale broniliście się dzielnie przez większość meczu, z tego dołu najbardziej
                zasługujecie na pozostanie, więc mam nadzieję że to akurat wam uda się nie spaść.
              • pacal2 aha 03.05.08, 00:09
                Druga kartka dla Markiewicza była niesłuszna, pisałem to już nieraz. Faul
                wyglądał na przypadkowy.

Czy wypaczyła mecz? Myślę że nawet 11-11 mecz skończyłby się wynikiem ok. 3:0
                dla Lecha. Szczególnie jeśli założymy, że sędzia sędziuje perfekcyjnie cały mecz
                i nie uznaje również bramki na 1:1, zdobytej po faulu na Kucharskim
                (przynajmniej tak stwierdzili po meczu komentatorzy C+, ja tam się nie znam:) ).
      • Gość: ... Zbychu .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 01:20
        aleś ty rozgarnięty !!!!!!!!!!!
        jak gó.. patykiem !!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Widzew Re: Zbychu .... IP: *.toya.net.pl 03.05.08, 01:24
          Brawo LECH wyru..cie te ci..ka z Warszawy
    • Gość: arek Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 22:24
      gra lecha jest po prostu piEkna bardzo mnie fascynuje ich skutecznoś
      mają zarypisty atak i są dobrzy w obronie..
    • Gość: kwas36 Jaga grała o Życie ale sędziowie w dziwnych ... IP: *.bsk.vectranet.pl 02.05.08, 22:26
      rozpacz na PODLASIU Jagusiu niepoddawaj się!!!
    • kaukonsky Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 22:26
      Ależ słabiak, ależ słabiak z tego sędziego. Lech i tak by pewnie w końcu wdusił Jagę, ale zakręcił się jak baran z kartkami i karnym.
    • Gość: kwas36 okolicznościach wymieżyli wyrok IP: *.bsk.vectranet.pl 02.05.08, 22:28
      ...brak już słów.To koniec.Pozamiatano
    • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 22:29
      ja naprawde lubilam Lecha do tej pory i chcialam,zeby w pucharach reprezentowal
      Polske zespol z stadionem

ale po dzisiejszym meczu...

to teraz jedyna "sprawiedliwosc" na dole tabeli bedzie jak kupia mecz z Polonia
      Bytom...

• Gość: barto(L)o Fryzjer dziala IP: *.motorola.com 02.05.08, 22:31
      Wielkopolski Festiwal Drukarzy - Poznan, 2 Maja, 2008
    • Gość: kwas36 lechu wypływaj na szerokie wody IP: *.bsk.vectranet.pl 02.05.08, 22:32
      sory za łąd ort.To chyba z nerwów.
      • Gość: anty GW Re: lechu wypływaj na szerokie wody IP: *.acn.waw.pl 02.05.08, 22:36
        a GW jak zwykle udaje głupa i problemu nie widzi bo przecież Zdech goni Legię.
        "Nam nie jest wszystko jedno" dokładnie kłamcy z Czerskiej
    • superkinio Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 22:37
      Żałosny poziom polskiego sędziowania. Nie zdziwiłbym się jakby mecz
      był ustawiony.
      Żółte kartki za faule na które w Anglii nikt by nie zwrócił uwagi.
      To nie są panienki - tylko wysportowani mężczyźni. Piłkarz Jagi
      dostaje żółtą kartkę (chodzi o drugą Markiewicza), a piłkarz Lecha
      od razu wstaje i biega normalnie więc za co ta kartka skoro nic
      nikomu się nie stało. Sytuacja była w środku boiska więc jakaś ważna
      akcja też nie została przerwana.
      Jak dla mnie to Jaga wcale nie była gorsza, co było widać gdy grali
      11 NA 11 ! Bo 9 na 11 to nawet nie ma co oceniać.
      Szkoda, że takiej drużynie jak Lech musi pomagać sędzia. Jak Jaga
      strzeliła wyrównującą bramkę to widziałem te zdziwienie na twarzach.
      Co tu się dziwić piłkarze Jagi i Lecha prezentują ten sam poziom !
      Szkoda bo na początku sądziłem, że mecz będzie emocjonującym
      widowiskiem...
      • Gość: EU Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.05.08, 22:49
        Ty chyba inny mecz widziałeś. Jaga w 11 grała systemem 9-0-1 i poza fuksiarską
        bramką z wolnego nie zaprezentowali kompletnie nic. Lech był dwie klasy lepszym
        zespołem, ale niestety nie jest łatwo sforsować taką obronę Częstochowy, tym
        bardziej jak się traci frajerskie bramki.
        Sędziowanie to inna kwestia, choć druga czerwona kartka nie była tak kontrowersyjna.
        • Gość: R. Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 22:57
          Nie był dwie klasy lepszym bo poza łądną bramką też nie stworzył niczego wielkiego. Zagrożenie bramki Jagi wynikało tylko z nieporadności jej stoperów, któzy chyba uparli się by sprawdzić tego nowego bramkarza. Zresztą. Wystarczyło spojrzeć na statystyki pierwszej połowy.
          Jak dla mnie mecz skończył się w momencie drugiego żółtka dla Markiewicza - o dziwo zasłużonego, w przeciwieństwie do pierwszego przewinienia tego zawodnika, za ktore otrzymał żółtą kartkę. Wyłączyłem TV bo szkoda mojego czasu na takie "widowiska". A już człowiek miał nadzieję, że czasy fryzjerstwa odchodzą w niepamięć. A tu masz. Człowiek z Wrocławia i robi przekręt sezonu w I lidze.
          • Gość: EU Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.05.08, 23:04
            Trudno żeby stworzyli dużo sytuacji, gdy grają przeciwko zespołowi grającemu
            systemem 9-0-1, broniącym się od 40 m. Zresztą, gdyby nie fuksiarski gol na 1-1,
            to prędzej czy później Jaga dostałaby trójeczkę i na tym samym by się skończyło.
            • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 23:07
              nie zauwazyles ze Jaga w polu miala 8 zawodnikow przez znaczna czesc spotkania?

a kiedy grali ponoc 9-0-1 to jakos nawet stac ich bylo na atak?
            • Gość: R. Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 23:14
              No ok. To po co pomoc Podgórskiego?
        • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 22:57
          no tak...pilkarz Lecha ladniej sie przewrocil;]

obejrzyj mecz jeszcze raz...gral zespol aspirujacy do wicemistrza przeciw jednej
          z najslabszych druzyn ligi....tylko Sosnowiec jest chyba gorszy tej wiosny!!

uwazasz, ze to co pokazal byc moze przyszly wicemistrz grajac przeciwko 10 to
          bylo to co opisujesz?
        • Gość: kuzyn fryzjera Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.bsk.vectranet.pl 02.05.08, 23:01
          Powiedz mi co ty widziales do momentu czerwonej kartki dla
          wasiluka, bo ja widzialem dwa strzaly lecha ( bramka i strzala
          pitrego ) i jeden strzal jagi ( bramka ). Sedzia ewidentnie
          przekrecil spotkanie - choc nie uwarzam, ze mecz byl kupiony -
          tylko po prostu chlop nie wytrzymal presji 20 tys. kibicow i
          powinien moze posedziowac najpierw w IV lidze ..., natomiast jakies
          tlumaczenie, ze dal zawonikowi lecha nieslusznie zolta kartke - jak
          juz bylo pozamiatane to gwizdna pare fauli pod jagiellonie - tylko
          przy wyniku 4 czy 5:1 - to juz rownie dobrze mogl tego nie reobic bo
          to nie zmien faktu ze chcac czy nie wygral lechowi ten mecz.
          • Gość: ja Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 23:24
            >Powiedz mi co ty widziales do momentu czerwonej kartki dla
            > wasiluka, bo ja widzialem dwa strzaly lecha ( bramka i strzala
            > pitrego )

Pitry wszedł w 71 min a Wasiluk wyleciał w 39 min,więc jak mógł Pitry strzelać
            gdy go jeszcze na boisku nie było.
          • Gość: Darkoski Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 23:29
            To inny mecz oglądałeś ZAFCO. Pitry zagrał w końcówce meczu już po dwóch
            czerwonych kartkach.
            Jaga grała jak ogrodnicy cięła równo z trawą. Sędzia mógł im jeszcze z czystym
            sumieniem pokazać ze 3 żółte kartki.
      • pacal2 Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 22:57
        > Jak dla mnie to Jaga wcale nie była gorsza, co było widać gdy grali
        > 11 NA 11 !

Szczególnie że grając w komplecie mieli na połowie Lecha jednego gracza, bronili
        się prawie całym zespołem a przez pierwsze 40 minut oddali jeden(!) strzał - ten
        po którym padł gol. I ciężko go nazwać "sytuacją stworzoną z dobrej akcji".
        W posiadaniu piłki do przerwy było 63% do 37%, to nie są proporcje, które się
        widzi przy wyrównanej grze, człowieku.

> Nie zdziwiłbym się jakby mecz był ustawiony.
        Wolne żarty. Przy tym poziomie przeciwnika? Szkoda pieniędzy :)
        Grając 11 na 11 Lech i tak wygrałby, tylko niżej.

> Piłkarz Jagi
        > dostaje żółtą kartkę (chodzi o drugą Markiewicza), a piłkarz Lecha
        > od razu wstaje i biega normalnie więc za co ta kartka skoro nic
        > nikomu się nie stało.

Chyba się obudziłeś po 10-letnim śnie zimowym. Już od dawna sędziowie mają nakaz
        od FIFA i UEFA żeby ostro karać za ataki na nogi od tyłu. Czy "coś się stało"
        nie ma tu żadnego znaczenia. Inna sprawa, że to był przypadkowy faul, i moim
        zdaniem ta kartka była niesłuszna.

> Jak Jaga strzeliła wyrównującą bramkę to widziałem te zdziwienie
        > na twarzach.

Co w tym zaskakującego? Ja też się zdziwiłem. A ty nie? Że drużyna, która prawie
        nie wychodzi z własnej połowy i gra jednym napastnikiem, którego nikt nie
        wspomaga w akcjach, nagle strzela gola?

Chyba że jesteś kibicem z Białegostoku, w takim razie przepraszam.
        Rozumiem, że w twojej alternatywnej rzeczywistości cały czas szła wymiana cios
        za cios, a bramka dla Jagiellonii była tylko kwestią czasu.
        • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 23:05
          uwaszasz, ze cala załoga komentatorow w Canale+ to ludzie z Bialegostoku;]

to prawda,ze przesada jest powiedzenie,ze mecz byl rowny..ale szczegolnie przy
          stanie 11-10 zawodnikow nie byl tak jednostronny jak piszesz

smiejesz sie z ustawiania takiego meczu....jesli druzyna aspirujaca do
          wicemistrza gra tak slabo przeciw 10 zawodnikom prawie najslabszej druzyny OE to
          musi kupowac mecze zeby o 2 miejscu w tabeli w ogle marzyc

latwiej jest dac mala sume (bo za mecz z najslabsza druzyna nie chodza duze
          stawki) i miec pewny mecz, wysokie zwycienstwo i spokoj niz meczyc sie i
          nastawiac na smiesznosc w kraju

a wiadomo ile meczy ustawil Lech?
          • Gość: Krze Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.echostar.pl 02.05.08, 23:12
            Tygrysio, jaka pogoda w Białymstoku? Bo chyba jakaś burza utrudniała
            odbiór C+ ;)
            • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 23:16
              oj Ty w Poznaniu tez nie slyszales komentatorow?
              moze zrobimy wam zrzutke na nowy telewizor bo widac, macie problemy z dzwiekiem
              • Gość: Krze Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.echostar.pl 02.05.08, 23:33
                No wiesz, mimo wszystko większą wagę przywiązywałem do obrazu ;)
                • tygrysio_misio Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli 02.05.08, 23:37
                  posluchaj wiec czasem bardziej zaznajomionych z pilka i obiektywnych ludzi..
                  • Gość: Krze Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.echostar.pl 03.05.08, 00:06
                    Słucham każdego ale nikogo nie uważam za wyrocznię. Mecz widziałem w
                    telewizji, z wszystkimi tegoż wynalazku dobrodziejstwami. Na piłce
                    nożnej znam się na tyle, żeby wiedzieć, że to co wygląda na celowe
                    uderzenie łokciem w twarz, w rzeczywistości nim jest :) nie
                    twierdzę, że sędzia działał dobrze - byłbym szalony myśląc w ten
                    sposób. Jednakże nie uważam, że działał tak źle jak się to tutaj
                    opisuje.
              • pacal2 ja słyszałem komentatorów 02.05.08, 23:42
                To że im się nie nie podobały niektóre decyzje sędziego.
                A także to, że jak się przyjrzeli powtórce bramki na 1:1, to się okazało, że
                Sotirović faulował Kucharskiego i bramka nie powinna zostać uznana.

Czy może w tym momencie miałaś "akurat" kłopoty z dźwiękiem?

Ciekawa logika, "kupiony" sędzia zalicza nieprawidłową bramkę tym którzy "mają"
                przegrać.
          • Gość: arturo Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 00:11
            z tego co pamietam - w Zabrzu rzut karny z kapelusza, w Warszawie - czerwona
            kartka z kapelusza i tak mozna wymieniac i wymieniac.
            • pacal2 Źle pamiętasz. 03.05.08, 00:41
              Wskazana wizyta u neurologa.

> z tego co pamietam - w Zabrzu rzut karny z kapelusza, w
              > Warszawie - czerwona kartka z kapelusza i tak mozna
              > wymieniac i wymieniac.

Owszem karny w Zabrzu wątpliwy. Kartka w Warszawie dla nikogo nie była z
              kapelusza. Chyba że się zaczytałeś w "obiektywnym do bólu" Kucharskim, to śnij
              dalej.

Wymieniaj wymieniaj. A nie zapomnij o błędach sędziów na niekorzyść Lecha:

- 1 pkt z Widzewem zamiast 3, po bramce ze spalonego
              - niepodyktowany karny na Zającu w meczu z Cracovią
              - pierwsza kartka dla Djurdjevicia z kapelusza -> za chwilę druga i Lech z
              Dyskobolią grał w 10-tkę przez 60 minut.
              Można tak wymieniać i wymieniać.

Co, coś się dziecku czarno-biały obrazek rozmazał na szaro?
              • Gość: arturo Re: Źle pamiętasz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 09:57
                Mysle, ze jestes obiektywny az do bolu. Ale dla Amicolecha.
                2 czerwone i dwa karne w meczu. To nie moze byc przypadek.
                • Gość: EU Re: Źle pamiętasz. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.05.08, 10:08
                  Jakie 2 karne?? Oglądałeś mecz czy tylko p.......?
                  A na Quinterosie co miało być jak nie karny? Aut?
                  Co za ludzie..
                • pacal2 wiadomo 03.05.08, 16:08
                  > Mysle, ze jestes obiektywny az do bolu.
                  Oczywiście że jestem "obiektywny" :D Inaczej nie byłbym kibicem.
                  Ale w przeciwieństwie do ciebie zachowuję pewne granice.

-Nie plotę po meczu w którym jeden z zespołów, grając w komplecie, w pierwszej
                  połowie nie istniał na boisku, że "sędzia wydrukował mecz".
                  -Nie plotę o "nieprzypadkowych 2 karnych" (gdy był jeden i to bardzo oczywisty).
                  -Po meczu z Cracovią nie mówiłem że Lech przegrał przez sędziego.
                  A gwizdał równie słabo jak Podgórski.
                  -Nie szukam teorii spiskowej.

Powiedz mi jakiej drużynie kibicujesz, a przedstawię ci jej dokonania z twojego
                  spiskowego punktu widzenia.

PS. Co to Amicolech? Ma coś wspólnego z Wisłofonicą, Legiti, Cracomarchem i
                  Górianzem?
              • Gość: ciekawski Re: Źle pamiętasz. IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 17:16
                karny za faul na Zającu w meczu z Cracovią? Kpisz czy o drogę
                pytasz. Nie każde przewrócenie się na polu karnym jest karane
                jedenastką
          • pacal2 przyznam że nie bardzo rozumiem... 03.05.08, 00:33
            > uwaszasz, ze cala załoga komentatorow w Canale+ to ludzie z
            > Bialegostoku;]

Twierdzisz, że komentatorzy C+ określali mecz jako wyrównany?

Ja tylko śmieję się z typka, który napisał że do momentu usunięcia Wasiluka Jaga
            grała z Lechem jak równy z równym :)

> to prawda,ze przesada jest powiedzenie,ze mecz byl rowny..
            > ale szczegolnie przy stanie 11-10 zawodnikow nie byl tak
            > jednostronny jak piszesz

Powiedzmy, że przy stanie 11-10 był najbardziej zbliżony do wyrównanego :)

> smiejesz sie z ustawiania takiego meczu....

No owszem, śmieję się bo wybacz, ale nie wierzę że Lech kupił mecz z
            Jagiellonią. Myślę że dzisiejsze błędy sędziego są po prostu błędami. Zresztą na
            niekorzyść Lecha też się znacząco pomylił (uznana bramka na 1:1).

> jesli druzyna aspirujaca
            > do wicemistrza gra tak slabo przeciw 10 zawodnikom prawie
            > najslabszej druzyny OE to musi kupowac mecze zeby o 2 miejscu w
            > tabeli w ogle marzyc

Chciałem zauważyć że przeciw 10-tce Jagi Lech grał przez raptem 15 minut.
            Zarówno wcześniej jak i później grał lepiej, więc może raczej wysnuwajmy wnioski
            o jakości gry na podstawie 75 minut a nie 15-tu, ok?

> latwiej jest dac mala sume (bo za mecz z najslabsza druzyna nie
            > chodza duze stawki) i miec pewny mecz, wysokie zwycienstwo i spokoj
            > niz meczyc sie i nastawiac na smiesznosc w kraju
            >
            > a wiadomo ile meczy ustawil Lech?

Nie mam pojęcia, pewnie niejeden, mam nadzieję że nie w ostatnich latach, kiedy
            już przestało to być świńską normą. Jeśli pojawią się jakieś fakty i dowody to
            niech nas zdegradują. Trudno. Trzeba przejść przez czyściec. Ale co to ma do
            rzeczy?

PS. Z publikowanych w gazetach zeznań różnych drukarzy wynikało, że właśnie
            stawki były stałe, ustalane przed sezonem :)
      • Gość: MS Re: Lech gra o drugie miejsce w tabeli IP: *.softdesk.com.pl 02.05.08, 22:59
        Jakoś tylko nik nie zauważył, że bramka dla Jagi też nie powinna być
        uznana. Vuk faulował wcześniej Kucharskiego. Tak czy inaczej
        sędziowanie nisko leży.

Ładne bramki Cueto. tyle należy z tego meczu zapamiętać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka