Dodaj do ulubionych

Porażka bez wstydu

IP: 213.134.166.* 09.06.08, 00:08
przynajmniej w miarę normalny artykuł z opinią "pozytywną".

trudno, niemcy są lepszym zespołem i to była tylko kwestia czasu, ale
reprezentacja polski pokazała bardzo ładną i składną grę, fakt brakowało
czasami wykończenia, mocnego strzału, ale akcje, przeżuty były świetne, co
napawa optymizmem. Mogę zaryzykować, że graliśmy lepiej niż kiedykolwiek,
szczególnie w drugiej połowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak Re: Porażka bez wstydu IP: *.3s.pl 09.06.08, 00:20

Zgadzam się ;)

Dziękujemy :)
    • loppe Re: Porażka bez wstydu 09.06.08, 00:21
      zabrakło mi nasuwającej się w tej sytuacji oceny czy 0:1 dwa lata
      temu było ze wstydem, też bez wstydu...(?)
    • europejczyk1947 Porażka bez wstydu - komentarz z Francji 09.06.08, 00:47
      rzeczywiscie w komentarzach francuskich bardzow chwala Polakow,
      chociaz Niemcy byli bardziej konsekwentni - no i jak wszyscy tu sie
      rozpisuja, mieli dwoch Polakow, Podolskiego i Klose.
      • Gość: Olympique Lyonnais Re: Porażka bez wstydu - komentarz z Francji IP: *.237.194-77.rev.gaoland.net 09.06.08, 01:43
        Dodam, ze komentatorzy na francuskim kanale M6 kilkakrotnie podkreslali duzy
        postep w grze, jaki polski zespol zrobil od Mundialu .

Leo wykonal naprawde dobra robote z zawodnikami, ktorych ma. Pamietajmy, ze
        indywidualnie praktycznie kazdy z nich odstaje podstawowym wyszkoleniem
        pilkarskim od graczy niemieckich, francuskich, wloskich itp. Gdyby nie to,
        zespol Leo walczylby o tytul mistrzowski.

Troche wiecej dyscypliny w obronie, troche przyspieszenia w ataku i bedzie
        dobrze jeszcze w tym turnieju !

Pozdrowienia dla wszystkich.
        • Gość: zzz Re: Porażka bez wstydu - komentarz z Francji IP: *.cable.mindspring.com 09.06.08, 05:49
          > Dodam, ze komentatorzy na francuskim kanale M6 kilkakrotnie podkreslali duzy
          > postep w grze, jaki polski zespol zrobil od Mundialu .
          >
          > Leo wykonal naprawde dobra robote z zawodnikami, ktorych ma. Pamietajmy, ze
          > indywidualnie praktycznie kazdy z nich odstaje podstawowym wyszkoleniem
          > pilkarskim od graczy niemieckich, francuskich, wloskich itp. Gdyby nie to,
          > zespol Leo walczylby o tytul mistrzowski.

Zdaje sie ze ze nawet polska mysl szkoleniowa to zrozumiala - mimo porazki nie
          widze wielu glosow ze Janas byl lepszy, bo tanszy.
        • Gość: ania Re: Porażka bez wstydu - komentarz z Francji IP: *.nokia.com 09.06.08, 10:17
          To samo komentatorzy w Finlandii. Jeden z nich byl pod wrazeniem postepu, jaki
          zrobil polski zespol. No i ciagle nas obwiniaja o to, ze sie nie zakwalifikowali
          do Euro. :D
    • Gość: Cortez i Pizarro Ile jeszce o tym "Brazylijczyku z polskim IP: *.vn.shawcable.net 09.06.08, 01:13
      paszportem"? Czy o Tusku pisze sie "Niemiec z polskim paszportem"?

Roger jest Polakiem czy sie to ksenofobom z "Gazrury
      Wymiotnej"podoba czy nie!!!

• maruda.r Re: Ile jeszce o tym "Brazylijczyku z polskim 09.06.08, 08:40
        Gość portalu: Cortez i Pizarro napisał(a):

> paszportem"? Czy o Tusku pisze sie "Niemiec z polskim paszportem"?
        >
        > Roger jest Polakiem czy sie to ksenofobom z "Gazrury
        > Wymiotnej"podoba czy nie!!!
        >

Tusk jest Polakiem od zawsze. Roger od niedawna i tylko z okazji gry w piłkę.
        Nie ma w stwierdzeniu "Brazylijczyk z polskim paszportem" ksenofobii, a
        zwyczajne stwierdzenie faktu.

• Gość: hrb Uszaszowski Tylko po co to stwierdzac? IP: 220.253.192.* 09.06.08, 09:18
          Podolski to pol-Polak z niemieckim paszportem?...Czy to pieknie
          brzmi?...O folksdojczu Klose tego nigdy nie powiem, bo spiewa w
          niemieckim chorze.
          • Gość: rempek Re: Tylko po co to stwierdzac? IP: *.aster.pl 09.06.08, 09:52
            Podolski jest o.k. bez 2 zdan-Klose,pies niemiecki,kapo,tatus fryca
            gral w Odrze Opole/pol-niemieckim miasteczku/z
            Tycem.Wojcickim,trenowal ich /chyba/A.piechniczek
            • Gość: viking 2 wojna światowa wam sie odbija czkawką? IP: 212.181.1.* 09.06.08, 12:29
              "Folksdeutsche" jest pojęciem z czasów 2 wojny a piłka nożna to taki
              rodzaj sportu, jakbyście nie wiedzieli...
            • Gość: oplau Re: Tylko po co to stwierdzac? IP: 77.223.226.* 09.06.08, 13:25
              gral w Odrze Opole/pol-niemieckim miasteczku/z

byłeś kiedyś w tym jak to nazywasz pół-niemieckim miasteczku, młocie?
              przyjedz tu i powiedz to komuś, zobaczymy jak entuzjastycznie zostaniesz przyjęty..
    • karo144 Porażka bez wstydu 09.06.08, 01:17
      "Dobrze wypadł Roger. Brazylijczyk z polskim paszportem grał tylko pół meczu,
      ale bardzo dużo wniósł do drużyny."
      Wypadł tak dobrze, bo jest jedynym reprezentantem Polski który z przyczyn
      naturalnych nie cierpi na kompleks Niemców. Niestety, znów było widać, jak
      naszych piłkarzy przerasta zadanie zwycięstwa nad RFN. Na niektóre sprawy
      chyba nawet Beenhakker nie znajdzie sposobu...
    • Gość: jimmy Wiesz kto robi wstyd.... IP: *.manc.cable.ntl.com 09.06.08, 01:49
      gray sie faktycznie nie trzeba bylo wstydzic. najgorsze sa polskie buraki, ktore
      przed meczem, i po loguja sie na niemieckich forach, czy nawet youtube, i
      rzucaja miesem na lewo i prawo. ciagle tylko fuck nazi, etc. ci to dopiero robia
      siare
    • Gość: piłka Porażka bez wstydu IP: *.cust.tele2.pl 09.06.08, 04:58
      "Niemieccy kibice w centrum Klagenfurtu przed i w trakcie meczu Niemcy-Polska wznosili antypolskie, nazistowskie okrzyki m.in. o tym, że "wszyscy Polacy muszą nosić żółtą gwiazdę"

Czyli co ? ,że Polacy to nie Polacy ? Jak nie Polacy to kto ?
      Dlaczego Niemcy tak nienawidzą Polaków niepolaków ? Dlaczego Niemcy kojarzą Polskę z gawiazdą - symbolem stricte żydowskim ?

• tw.zenek Chyba mam problem z telewizorem, 09.06.08, 08:39
      mam wrażenie, że kolejny raz oglądałem inny mecz niż komentatorzy. U mnie na
      ekranie widać było 11 wystraszonych zająców, którzy tylko marzyli, żeby ten mecz
      już się skończył. Jeśli to, co zrobił ten Roger nazywa sie "dużo wniósł" to
      świadczy tylko o tym ile "wnieśli" pozostali.
      • maruda.r Re: Chyba mam problem z telewizorem, 09.06.08, 08:43
        tw.zenek napisał:

> mam wrażenie, że kolejny raz oglądałem inny mecz niż komentatorzy. U mnie na
        > ekranie widać było 11 wystraszonych zająców, którzy tylko marzyli, żeby ten mec
        > z
        > już się skończył. Jeśli to, co zrobił ten Roger nazywa sie "dużo wniósł" to
        > świadczy tylko o tym ile "wnieśli" pozostali.

Fakt. Ożywienie, jakie wniósł ten w sumie przeciętny piłkarz, niezbyt dobrze
        świadczą o możliwościach polskiej drużyny.

• Gość: coss Re: Chyba mam problem z telewizorem, IP: *.streamnet.pl 09.06.08, 11:45
        Spodziewałem się więcej głosów takich futbolowych neptyków jak ty.
        Najpierw wywieszacie milion flag bo na pewno wygramy z Niemcami (urra,urra,urra!!!), a kiedy następuje to, co przy takiej różnicy w umiejętnościach piłkarzy nastąpić musi, słychać tylko zawiedzione, polackie "wracajcie do domu frajerzy".
        Chyba serio nie widziałeś meczu.
        • Gość: tw.zenek Flag nie wywieszałem, w bębny nie waliłem IP: *.ghnet.pl 09.06.08, 12:03
          • Gość: viking Ale masz problemy ze zdrowiem tw.zenek IP: 212.181.1.* 09.06.08, 12:14
            Ktos juz tu cytowal miedia francuskie, ja tylko dodam, ze
            komentatorzy szwedzkiej telewizji bardzo chwalili polska druzyne za
            opor jaki dali Niemcom i za styl gry. Nic nie bylo o "wystraszonych
            zajacach"... Bardziej sobie cenie te wypowiedzi, niz takich
            zawodowych narzekaczy, jak ty.
            Leo, buduj dalej druzyne i nigdy nie sluchaj poalkoholowych
            malkontentow!!!
            • Gość: tw.zenek Nigdy nie wołałem "daj nam ich głowy" IP: *.ghnet.pl 09.06.08, 12:20
              ani nie twierdziłem, że "jedziemy po medal".

Komentatorom szwedzkim raczej nie zależy na sukcesach Polaków - mogą sobie być
              grzeczni. Ja pewnie też chwaliłbym reprezentację Górnej Wolty. Zawsze się chwali
              słabszych. Gorzej jak sami słabsi się chwalą i to bez pokrycia.
              • Gość: wygrany Re: Nigdy nie wołałem "daj nam ich głowy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:14
                No cóż dużo nie płacili za wygraną u buka ale lepszy wróbel w garści
                niż gołąb na dachu . Dla mnie ta drużyna tym się różni od drużyny
                Janasa na MŚ w 2006 roku że przegrała z niemcami 2-0 a Tamta 1-0 .
                Styl gry bez zmian , aha sentyment do niektórych zawodników
                okazywany przez Leo jeszcze większy niż za czasów Engela - a król
                strzeców polskiej OE zdolny i szybki napastnik zamiast na ME opala
                się na wczasach na Krecie . Pozdrowienia dla realistów , i tych co
                patrzą na to wszystko nie przez różowe okulary .
      • Gość: Nemo Re: Chyba mam problem z telewizorem, IP: *.acn.waw.pl 09.06.08, 12:47
        Zenek ma absolutna racje! Gralismy slabo, przy takiej formie Niemcow
        to remis bylby sukcesem! Wyszly nam 2-3 dobre akcje, z kondycja
        kiepsko, skoro faceci dostaja po 70 min. gry skurczow, a wcale nie
        bylo jakiegos wyjatkowego tempa. Zespol jest bez formy i kondycji.
        Kiepsko to widze i z Austria, i z Chorwacja. Ale, jak nasi odpadna,
        to wreszcie bedzie mozna ogladac dobra pilke bez nerwow i wstydu!
      • Gość: didi Re: Chyba mam problem z telewizorem, IP: *.chello.pl 09.06.08, 15:31
        Zgadzam się ! Polacy byli spięci i przede wszystkim nie potrafili
        grać piłką, czyli utrzymywać się przy piłce. Boruc kopał daleko,
        Niemcy przejmowali piłkę a my się broniliśmy. Wstyd.
    • jarus16 Wstyd i to wielki.Po tak totalnej propagandzie 09.06.08, 08:49
      o wielkości Polaków i ich pewnym i wysokim zwycięstwie to na pewno wstyd i to
      duży.To nie Niemcy, to los wskazał ponownie Polakom, że brak umiaru w głupocie
      jest złym doradcą.
    • Gość: profanator Porażka bez wstydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 10:07
      Nam jeszcze brakuje dużo żeby byc dobrym zespołem. Z Niemcami nie mają szans
      wygrac ponieważ Niemcy grają taktycznie i z rozwagą. A nasi (plejboje) grają na
      hura !!!
    • Gość: lole Re: Porażka bez wstydu IP: *.sdl.vectranet.pl 09.06.08, 11:03
      jaka porażka bez wstydu Żurawski znowu się osrał przed ważnym meczem..zasapał
      się jak alergik ślimak...i zmarnował sytuacje w swoim stylu piłka leciała mu na
      but a on źle wypatrzył ją swoimi alergicznymi gałami i nietrafił nie w bramkę a
      w piłkę ot co!!
    • Gość: realista Porażka bez wstydu IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.08, 13:13
      Podpisuję się!
      Większość postów udowadnia niestety, że kibole to nacja głupia i
      bezlitosna. Dziś noszą na rękach jutro opluwają i wyzywaja od
      najgorszych swoich bohaterów.
      Jeśli ktoś był realistą i nie wierzył w cuda, mógł być mile
      zaskoczony grą naszej drużyny. Co prawda zawiodły nasze gwiazdy:
      Krzynówek i Smolarek, co prawda popełniliśmy błędy w obronie - ale
      do cholery: ta drużyna grała w piłkę i walczyła do końca! Ktoś
      przegrać musi bo to sport! A że do Niemców trooooszku nam jeszcze
      brakuje... No cóż ja to wiedziałem przed meczem;)
      • Gość: REALISTA Re: Porażka bez wstydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:20
        Ja byłem realistą i oglądając sparingi naszych z Macedonią i Albanią
        bez wachania u buka postawiłem na niemców .No cóż pomimo tEj
        świetnej gry-jak to nazwałeś - właściwie "nasi świetni grajkowie "
        oddali kilka niecelnych strzałów w bezpiecznej odległości od
        bramki .A ponieważ podmęczyliśmy trochę niemców( w co wątpię) więc
        Chorwaci dostaną ich nadgryzionych to mogą wygrać gdyż są lepsi od
        niemców , więc 17 czerwca będziesz mógł powitać na okęciu Leo i jego
        wspaniałą drużynę i zakrzyknąć LEO WHY? .
        • Gość: td Re: Porażka bez wstydu IP: *.crowley.pl 09.06.08, 13:52
          Co do tych strzałów to poczytaj statystyki. Strzałów celnych mieliśmy tyle samo co Niemcy, wszystkich strzałów więcej. Uważam, że mecz był dobry w wykonaniu Polaków, przegraliśmy przez dwa głupie błędy i brak skuteczności (Lehmann popełnił więcej błędów niż nasza cała obrona). Cóż, nie udało się, ale to był najtrudniejszy przeciwnik w grupie. Też oczywiście mówiłem że wygramy, nie miałem racji, przegraliśmy ale nie uważam tego za narodową tragedię bo nią nie jest. Jak dzisiaj np. Holandia przegra z Włochami to znaczy że są cioty i mają jechać do domu?? (albo odwrotnie?). Zostały dwa mecze, więc gramy dalej.
          A co do Chorwacji, po wczorajszym ich meczu uważam, że też da się z nimi powalczyć.
          • Gość: sabaku.no.gaara Re: Porażka bez wstydu IP: 195.20.110.* 09.06.08, 14:35
            Mysle ze mecz w wykonaiu Polakow byl dobry i zdecydowane lepszy od
            2006 z jednej prostej przyczyny. W 2006 mecz przypominal obrone
            czestochowy i jedyne na co liczylismy to na kontry, ktore
            wyprowadzalismy i tak niesmialo zeby sie przypadkiem za bardzo nie
            odslonic. We wczorajszym bylo widac juz gre bardziej ofensywna,
            proby stwarzania zagrozenia i strzaly z dystansu. Wygladalo to
            bardziej kombinacyjnie. Niestety Zurawski zapomnial jak sie strzela,
            a Smolarek i Krzynowek mieli kiepski mecz ogolnie (zdaza sie, tylko
            szkoda ze w takim meczu). Do tego klasa Niemcow i dwa debilne bledy
            polskich obroncow, czego sie cholernie obawialem przed meczem.
            Trzymam kciuki za naszych w meczu z Austria i Chorwacja!!!

• Gość: jdmisiunio właśnie, że wstyd!! IP: *.171.7.6.crowley.pl 09.06.08, 14:15
      0:2 to pogrom!! niezależnie od stylu gry.. okazuje się, że na
      mistrzostwach jesteśmy od zmywania naczyń w stołówce lub hotelu..
      żenada!!
    • Gość: CUD kiewicz Re: mecz dopiero się zaczyna IP: *.centertel.pl 09.06.08, 14:25
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=80610615&a=80623657
    • Gość: slawek73 Porażka bez wstydu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 14:52
      ja się k..wa wstydzę. Jesli takie patałachy maja reprezentowac mój
      kraj, to jest mi wstyd. Bo to ma byc reprezentowanie a nie
      kompromitowanie. Bo teraz Niemcy smieją się nam w twarz. a z nimi
      pół Europy. Z powodu 11 baranów, którzy całe zycie napierniczaja w
      piłkę trenują itp. i nadal k...wa grać nie umieją.
      Ja sobie nie zyczę aby mnie (i mój kraj akurat oni reprezentowali).
    • Gość: Jarek Porażka bez wstydu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 14:52
      Najsłabsi na boisku Krzynówek i Żurawski.Reszta sprawiała wrażenie
      przestraszonych facetów, no cóż jeżeli żadna nasza drużyna klubowa nie jest
      wstanie przejść do drugiej rundy europejskich pucharów , a nasze
      "gwiazdeczki", które grają w drużynach na zachodzie to siedzą na ławce
      rezerwowych lub na trybunie bo na rezerwę się też nie nadają to cóż wymagać od
      reprezentacji jest taka doskonała jak PIS pod wodzą Jarusia.
    • Gość: cert Porażka bez wstydu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 14:57
      Pan redaktor chyba ogladal inny mecz, to była roznica kilku klas, cieszmy sie ze
      nie dowalili nam 5:0.
      • Gość: td Re: Porażka bez wstydu IP: *.crowley.pl 09.06.08, 15:46
        Po raz kolejny odsyłam do statystyk. Mecz był wyrównany. Posiadanie piłki 48% Polska, 52% Niemcy, strzały: 5 celnych Polska, 5 celnych Niemcy, 6 niecelnych Polska, 5 niecelnych Niemcy. Były fragmenty gdzie się broniliśmy i gubiliśmy, ale były też fragmenty gdzie ostro ich cisnęliśmy i to ich obrona i Lehmann się gubili. Mecz był dobry jak na spotkanie z tak dobrą drużyną jaką są Niemcy. I to chyba Ty oglądałeś jakiś inny mecz...
        Jak czytam takie wpisy to mam odczucie że niektórzy zaczynają oglądać mecz i mając jakieś poczucie niższości na siłę próbują udowodnić że jesteśmy dużo słabsi. Jak się chce tak twierdzić to zawsze się znajdzie jakieś błędy. Gdyby piłkarze byli bezbłędni to wszystkie mecze na świecie kończyły by się remisem 0:0. Niemcy popełniali w obronie też głupie błędy, niewykorzystaliśmy ich, oni nasze tak. Bywa. Dokopiemy im następnym razem (może np. w półfinale;D).
    • Gość: nika Porażka bez wstydu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:00
      Chłopaki, nawet nie rozpakowujcie walizek,a Benhakera na woz z gnojem.
      • Gość: piotrus Re: Porażka bez wstydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:05
        A wskocz sobie, nika, na wóz, będzie wóz z gnojem.
        Czytając takie wpisy jak Twój i niektóre wyżej wstydzę się, że jestem Polakiem. Oglądając mecz naszych się nie wstydzę.
    • Gość: Throwend Porażka bez wstydu IP: *.portnet.pl 09.06.08, 17:09
      Jeden Roger meczu nie wygra. Pewnie, że wyglądało na to, że mieli szansę nawet na wygraną, ale jej nie wykorzystali. Lewandowski, który kopał jak leci i rzadko trafiał w bramkę, Smolarek, który po kartce w ogóle zniknął jakoś z boiska, Krzynówek, który sporo zaczynał i niczego nie kończył. Widać od samego początku było jedno - niemcy byli konserkwentni i grali jak zgrany zespół a Polacy, chociaż nieźli, jeszcze są daleko za nimi. Gdyby strzelający trafili, Niemcy mieliby co najmniej dwa punkty więcej.

Niemcy zawsze mieli kogoś na swoim polu karnym jak nasi tam dobiegali, zawsze też mieli co najmniej dwóch na naszym. Wszystkie gole, a także najgroźniejsze sytuacje wyglądały tak samo - ominięcie nszych obrońców, podanie na druga strone i strzał. U nas obrona zostawała za atakującymi Niemcami, a atakował jeden i nie miał komu podać. Albo jak miał to tego nie robił tylko próbował sam.

• Gość: klucz klucz IP: *.sdl.vectranet.pl 11.06.08, 10:13
      kluczem do wszystkich porażek na mundialu jest Maciej Żurawski. Jak nie ma
      presji to wszystko mu wychodzi a jak jest presja to nietrafia w piłke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka