Gość: tamerlan Alleluja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:05 Alleluja!!! To jednak radość, że jest sprawiedliwość na świecie i w końcu każdy otrzymuje to na co zasługuje. 1. Drużyna (choć to słowo nie jest chyba do końca uprawnione), bo pokazała, że należałoby ją rozwiązać. Jeśli nie jest w stanie strzelić w trakcie trzech eliminacyjnych meczów ani jednej uczciwej/prawidłowej (spalony) bramki, to nie powinna na Euro w ogóle się wybierać. Nie mówiąc już o aspiracjach do ćwierćfinału. 2. Trener, bo to jednak za mało. Może Leo jest i doskonałym trenerem, ale selekcjoner z niego żaden, skoro z prawie czterdziestomilionowego narodu nie potrafi wyselekcjonować jedenastk zdolnej grać w piłkę. 3. PZPN, bo czemu to ciągle jeszcze funkcjonuje? Już dawno polscy kibice pownni to rozwieźć taczkami. 4. Polska liga piłkarska, bo tę powinni rozwiązać, zlikwidować na minimum osiem lat, aż wymrą (w sensie użyteczności sportowej oraz działaczowskiej) obecne tuzy polskiej "piłki nożnej" (piłkaże, działecze, trenerzy). Potem próbować zacząć organizować ją całkiem od nowa, pod żelaznym warunkiem zakazu współuczestnictwa kogokolwiek z obecnego systemu. Organizować w oparciu o nowych ludzi, w nadziei, że nie przeżarci współuczestnictwem w dzisiejszej degrengoladzie, nie zmarnowani osiągami obecnego szkolenia, ligowymi "rozgrywkami", itd, itp, oparci wyłącznie o piłkę podwórkową, będą w stanie (z pewnością) osiągnąć więcej niż bieżąca "piłkarska" "elita". Odpowiedz Link Zgłoś
sapinek komentatorzy polsatu :/ 17.06.08, 09:10 najbardziej denerwowaly mnie w czasie wczorajszego spotkania komentarze odnosnie Leo Benkahera. nie ma to jak towarzystwo wzajemnej adoracji. komentatorzy Borek czy Kolton wraz z bylymi "gwiazdorami" Swierczem czy Hajto. 0 szacunku. juz wole pieprzenie Szpakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P_S Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.mrozak.com.pl 17.06.08, 09:10 Co za kretyn wystawial te oceny. W czasie relacji caly czas przewijalo sie nazwisko Krzynowek. Moze nie jest w najwyzszej formie, ale to jedyny zawodnik ktory chcial walczyc, a nie chowal sie za plecami przeciwnikow. JEDYNY AMBITNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafel Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:12 Krzynówek... jesteś zagrożony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Co do oceny Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:27 To nie jest do konca sprawiedliwa. Fakt nie gral porywajaco, ale dlaczego? Bo za kazdym razem jak dostal pilke to mial przy sobie 2 lub 3 Chorwatow a Polacy stali bezradni i czekali na to co uda mu sie wyczarowac. Mial tez kilka kiepskich podan- tu musze wyrazic nadzieje, ze nie zarazil sie marazmem od reszty druzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borucGóra Bezmyślne lenie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:30 Polscy piłkarze są poprostu LENIWI!!! Jak patrzyłem na grę z Chorwacją miałem wrażenie że nasi grają na czas bo to chorwaci muszą ugrać 2:0 żeby awansować. Wasilewski, Krzynówek, Żewłakow i inni truchtali sobie po boisku w kluczowych momentach, nie biegli do piłek oddalonych więcej niż 507 metrów bo ... nie dlaczego bo im sie chyba najzwyczajniej NIE CHCIAŁO!!!. Koszmar - wyglądali jak amatorska drużyna weekendowa!!! A to niby piłkarze zawodowi. Co za farsa!!!!! Nie dość żę nie umieją grać to jeszcze IM SIĘ NIE CHCE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb A tych frajerów z Polsatu się słuchać nie dało!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:35 CO to za przydupasy z pod krowiego ogona - wiejscy wodzireje komentują te mecze na Polsat!!! Jak już koniec meczu sie zbliżył to Sz. P. Kołtoń prawie zawału dostał emocjonując się i narzekając na Benhakera, a ten drugi oczywiście przytakiwał. Okazuje się, że wszystkich nas Leo oszukał i jednak nie wygraliśmy meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Ocena Lewandowskiego to chyba pomyłka ! IP: *.77.classcom.pl 17.06.08, 09:56 Ocena Lewandowskiego to chyba jakaś pomyłka. Przecież on zdechł w połowie pierwszej połowy ! Nie nadążał za piłką i przeciwnikami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.06.08, 09:53 proponuję sprowadzić z Brazylii kilkunastu dobrych piłkarzy i nadać im obywatelstwo polskie a wtedy jest szansa na wygeywanie meczów z najlepszymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: 217.31.70.* 17.06.08, 10:00 Jakieś 2 tygodnie temu Zbigniew Boniek wypowiedział się, że polscy piłkaże są inteligentniejsi niż niemieccy. Dlatego nie wygrali żadnego z 3-ch meczów. Proponuję im zatem dalszą karierę sportową w szachach - tam inteligencja jest bardziej potrzebna. W piłce nożnej wygrywa drużyna strzelająca więcej goli i ludzi do strzelania goli nam potrzeba - obronę można u nas praktycznie zlikwidować bo mamy Artura Boruca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goli Re: Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynów IP: 82.139.34.* 17.06.08, 10:26 Największa pomyłka na tym turnieju to moim zdaniem Łojtek Łobodzinski.Przed EURO miałem nadzieje ze godnie zastąpi Blaszczykowskiego ze będzie odkryciem reprezentacji, jednak po wczorajszym meczu straciłem do niego szacunek. Jedna akcja udana w meczu z Niemcami(szczęśliwie), zero asekuracji dla wasilewskiego przez co słabiej tez wypadł Wasyl, palone akcje ofensywne, brak sprytu i dynamiki, nieudane dryblingi. Oglądając Łojtka czułem sie zniesmaczony. Najgorszy skrzydłowy na Euro. Nie siedzę w futbolu wiec nie jestem w stanie po 5 meczach ocenić jaki w nim drzemie potencjał. Skoro Leo go zabrał i na niego stawiał to znaczy ze coś w nim jest. Ja osobiście bylem zszokowany tym co zaprezentował i musiałby diametralnie zmienić podejście do gry w reprezentacji żebym go znowu powołał. Pierwszy raz spotkałem sie z takim nieprofesjonalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: 193.138.110.* 17.06.08, 10:32 Co za idiota wystawiał te oceny?! Wasyl musiał sam walczyć na swojej stronie z dwoma przeciwnikami, gdy Łobodziński dreptał gdzieś w oddali. Bramka zaś padła przy kompletnej bierności Żewłakowa, który nie umiał przeciąć strzału oddanego tuż przy nim. Jaki tam najlepszy mecz w jego wykonaniu, na emeryturę czas tego płaczącego pana wysłać. Podobnie jak Bąka i Krzynówka, którego, pytam się, po jaką ciężką cholerę grał na skrzydle zamiast w środku pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper 10=0, 1=6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:49 10 piłkarzy ocena 0 (wszystko jedno ktorzy akurat byli na boisku) 1 piłkarz ocena 6 (boruc rzecz jasna) nasz skład: na 3 mecze, 1 gol - czyli 30 piłkarzy przez 270minut potrafiło raz celnie uderzyć koło bramkarza. Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... 17.06.08, 11:04 Jak w pierwszej połowie zobaczyłem 10 polaków w białych garniturkach,ktorzy przyglądali się jak drużyna czerwonych Austryjakow z łatwością panujac nad piłką bestrosko biegała po calym boisku,próbujac gdzie i jak sie da strzelic Polakom bramkę,to tak byłem pewnym przegranej Polaków że moglem wiele zyskać na Zakladach. Wiadomo,że pressing stosuje się w stosunku do słabszego pod względem technicznym przeciwnika.Tu się trener Polaków nie popisał.Po meczu westchnąłem z ulgą,ze naszą drużyną wyrzucą i nie będzie nas wiecej kompromitowała.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silent Balaz Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 11:14 co za bałwan pisał oceny. Łobo nie wiedział która bramka czyja, a Krzynek był słaby? najlepiej w Polsce nie grać, nie walczyć, nie próbować, bo wtedy nikt nie zwróci uwagi. Gdyby jeszcze ze trzech zawodników próbowało jak JK, to może udało by się mecz wygrać. Nie wychodziło - a do kogo miał podawać. Smolarka nie było, a jedne Rogeiro się nie rozerwie. Eksperci pracowi - tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedy ROMAN KOłTOŃ IP: *.zibi.pl 17.06.08, 12:13 zdecydowanie najgorszy w polskiej ekipie. komentator z wadą wymowy do tego gadający od rzeczy. jeszcze sie wyglupil na koniec wywiadem z beenhakkerem i swoimi wywodami na temat kadry narodowej i propozycjami skladu - Garncarczyk, hehehe. Czlowieku stuknij sie w webb, jesteś tylko komentatorem jakiejś marnej stacji która ustawilem w swoim tv tylko z powodu euro. PS. i idź do logopedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukis Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.08, 12:18 Czmu Wawrzyniak ma tak niska note??? Wg. mnie byl najlepszym obronca. Jak pilka krazyla ciagle po obronie on przenosil ciezar gry do przodu. Kilka udanych pojedynkow 1 na 1. Nie bal sie takiej gry. Sam bronil i wylaczyl praktycznie prawa strone Chorwatow z gry. Boruc we wczorajszym meczu podrozal o kolejne 1,5-2 mln. Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:21 te oceny sa chyba wyciagniete z kapelusza np jak dudka dostal 2+ jak gral lepiej od lewandowskiego i duzej czesci zespolu ktora dostala od was lepsze noty, jest to jeden z wielu tekstow tego portalu ktory niema zadnego poparcia w faktach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re:Mieszanie kijem w go*nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:34 Analizujcie, oceniajcie , stawiajcie oceny .Polacy! Z go*na bicza nie ukrecisz. A moze jednak trener z Niemiec, co ? Powoli,powoli a dojdziecie do tego samego wniosku jak moj.Tylko Niemiec moze nauczyc czegos Polaka,dyscypliny, gry zespolowej ,MYSLENIA.Dac mu szerokie uprawnienia ,by mogl jak trzeba dak komu po ryju.Wasz KUBIKA PRZYSZEDL DO NASZEGO , NIEMIECKIEGO ZESPOLU, SLUCHA CO MU NIEMIECKI DORADCA kaze ROBIC i ma sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf4 pilkarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:30 Moim zdaniem nie chodzi o to kto gra. Czy pojechal Wichniarek czy Smolarek co to za roznica jezeli wychodza na boisko i jedyne co chca zrobic to jak najszybciej podac do najblizszego zawodnika......umieja grac z Portugalia w Chorzowie i Lisbonie tak samo z Belgia i tu i w Brukseli potrafia strzeli 2 bramki w Belgradzie ale jak jada na mistrzostwa i wychodza na mecz z Austria /dwa razy pokonana w ElMS/ to ich jakby otoczka imprezy i oczekiwania przygnitały!!!!!! Snuja sie po boisku i patrza kiedy to sie w koncu skonczy ;( Jak napisal Kasperczak oni sie jakby mecza gra na duzej imprezie, brakuje im radosci z gry i z tego co robia. To jest glowne pytanie dlaczego bedac 2 razy na MS i raz na Euro Ci pilkarze mecza sie gra i nie czerpia radosci z takiego swieta???????? Jedynie Boruc i moze Roger czuja sie na boisku jak ryby w wodzie, przeciez taka impreza to spelnienei marzen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremy Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 14:46 Panie Kołtoń popsułeś mi pan przyjemność oglądania meczu.Zamiast skupić się na meczu popisywałeś się pan swoją wątpliwą eurudycją i każdym słowem chciałeś podkreślić że nie lubisz Beenhakkera.Komentować to pan powinieneś szachy,tam jest mniej emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: 156.17.74.* 17.06.08, 14:58 Czas na zmianę sposobu sędziowania, aby ignoranci nie wypaczali sportowego zmagania i nie niszczyli tak łatwo w jednym marny geście energii włożonej w przygotowanie. To co sędziowie pokazali w pierwszych meczach i co szczególnie dotknęło naszych zawodników mówi o pilnej potrzebie odebrania decydującego głosu ludziom słabym i w pewnym sensie przez to ułomnym, może nieodpowiedzialnym. Nasza drużyna dobrze zaprezentowała się w pierwszy meczu z Niemcami, była w miarę wyluzowana i pokazała grę dojrzałą i gdyby nie interpretacje sędziego miała szansę wystąpić w drugim meczu z większą swobodą i bez takiego zniewalającego napięcia. Naszych piłkarzy sparaliżowało ogromne oczekiwanie nas wszystkich i niekorzystna atmosfera na boisku. Konsekwencje przeniosły się też na następny mecz. To nie eliminacje gdzie pewne niedoskonałości można jeszcze wyeliminować w kolejnych spotkaniach, to jest występ pod presją. Chłopcy dziękuję Wam za całość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypress Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.t-mobile.sk 17.06.08, 15:56 Pilkarzow jak jest Smolarek znajdete na kazdej z ulic Polsky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 17:18 Wy se chyba jaja robice. Lebo i Lewy zagrali tak samo jak Sagan ? Jak Marek byl naszym najlepsyzm pilkarzem w tym meczeu.!! i Ebi ocena 4. hahaha smiechu warte. ludzie co wy za maniane robicie podjedzcie do tego porzadnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek... 17.06.08, 22:53 lewandowski nie zasłuzył na tak wysoką ocene ,grał słabo we wszystkich meczach a z chorwacja tragicznie ,to samo krzynówek ,smolarek przebudził sie dopiero po wejsciu z chorwacją,zurawski to facet bez charakteru jaj i zwykły tchórz .saganowski grał na swoim poziomie a ze ten poziom nie jest za duzy i nigdy nie był to było wiadomo przed mistrzostwami ,zabrakło błaszczykowskiego ,bronowickiego ,radomskiego i matusiaka ,leo popełnił ten sam błąd co janas ,zabrakło ofensywnych zawodników co mieli robic gre i strzelac bramki ale powinien zostać bo moja opinia jest taka ze i tak grali lepiej niz za janasa czy engela ,powinna byc tylko lepsza ostateczna selekcja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek.. IP: *.acn.waw.pl 17.06.08, 23:10 ja widzialem oceny a raczej statystyki na reklamowanym castrolindex.pl to juz rece zalamalem jak zobaczylem jakie sa oceny itp i wcale sie nie dziwie ze jedziemy do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynów IP: *.compi.net.pl 18.06.08, 01:39 Też co i raz spoglądam na te statystyki Castrola i po każdym meczu Polaków tylko kręciłem głową. Straszna nędza, nawet liczby były przeciwko nam... Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynówek.. 18.06.08, 09:53 A ja akurat nie czuję się rozczarowany. Momentami grali w piłkę (ci co się na tym znają wiedzą o co chodzi). Należę do tych którzy pamiętają jak nawet Orły Górskiego organizowali obronę Częstochowy a Smolarek senior przetrzymywał piłę w narożniku boiska, doprowadzając niektórych do zawałów. Teraz tak nie było. Próbowali dlatego nagłych zgonów nie stwierdzono tylko gniew. Przesadnych oczekiwań nie miałem. Przed turniejem nabyłem w Tesco mały kalkulator na złotych polskich 2 i podsumowałem wartości rynkowe piłkarzy poszczególnych drużyn. Wyszło mi, że nasza drużyna w całości jest warta tyle co jeden albo dwuch zawodników rywali (oprócz Austrii- tu remis!). W sporcie cuda się zdarzają, stąd nadzieje. Ale rzadko, dlatego bez rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Sport.pl ocenia Polaków. Beznadziejny Krzynów 20.06.08, 01:05 alan.ski napisał: > A ja akurat nie czuję się rozczarowany. Momentami grali w piłkę (ci > co się na tym znają wiedzą o co chodzi). Należę do tych którzy > pamiętają jak nawet Orły Górskiego organizowali obronę Częstochowy a > Smolarek senior przetrzymywał piłę w narożniku boiska, doprowadzając > niektórych do zawałów. Teraz tak nie było. Próbowali dlatego nagłych > zgonów nie stwierdzono tylko gniew. Przesadnych oczekiwań nie > miałem. Przed turniejem nabyłem w Tesco mały kalkulator na złotych > polskich 2 i podsumowałem wartości rynkowe piłkarzy poszczególnych > drużyn. Wyszło mi, że nasza drużyna w całości jest warta tyle co > jeden albo dwuch zawodników rywali (oprócz Austrii- tu remis!). W > sporcie cuda się zdarzają, stąd nadzieje. Ale rzadko, dlatego bez > rozczarowań. i to jest racjonalna pozbawiona emocji ocena,w pełni sie zgadzam ,i tak gramy teraz lepiej bardziej otwarcie niż przedtem,a że mamy zawodników jakich mamy na dodatek bez formy z eliminacji to mamy to co mamy .inna sprawa że trener troche przesadził z pozbywania sie w ostaniej chwili lekką reką z zawodników którzy niby tez byli bez formy albo nie w pełni zdrowi ale którzy mieli napewno większy potencjał niż ci którzy za nich pojechali,myśle tu o radomskim,matusiaku ,bronowickim i błaszczykowskim,to był jedyny ale poważny błąd benhakkera. Odpowiedz Link Zgłoś