Dodaj do ulubionych

Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia?

IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 09:19

Viva Espana! !OLE!
Obserwuj wątek
    • haryjesion Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? 29.06.08, 09:20
      Pewność siebie Niemców jest rozbrajająca. Zapomnieli jednak o
      ostatnich dniach i co się w nich działo. Ich wymęczone w końcówce
      zwycięstwo z osłabioną Turcją w porównaniu z systematycznym
      dławieniem i walcowaniem sbornej przez Hiszpanię? Zabawne. Bardzo
      mnie ciekawi jak długo beznadziejna niemiecka obrona wytrzyma...
      • Gość: dejourent Jak Polacy nie swietowuja sukcesow swojej druzyny, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.08, 10:46
        to robia sobie wlasnie takie swieta pilkarskie w Polsce... dzis swietuja
        Hispanie, dwa lata temu Francje, za dwa lata Rosje lub...
        A kiedy zaczniecie swietowac zwyciestwo waszej druzyny...???
        • Gość: anty-szkop Re: Jak Polacy nie swietowuja sukcesow swojej dru IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 13:50
          nam w zupełności wystarczy, kiedy szwaby dostaną dziś od Hiszpanów 3:0 - za
          Krzyżaków, za rozbiory, za 1939 i za zdrajcę Podolskiego - w pakiecie! ;>>
          • Gość: Schlesien Niech polactwo slucha co mowie wielki Effi IP: 91.192.144.* 29.06.08, 14:09
            Effi ma racje Niemcy zadziobia Hiszpanow w takim samym stylu jak zrobili to z
            paskudna polska ktorej ktos przez przypadek dal uprawnienia do wykonywania
            zawodu pilkarza
            • manhu Re: Niech polactwo slucha co mowie wielki Effi 29.06.08, 14:20
              Póki co Niemcy mogą się "szczycić" fartownym zwycięstwem nad drugą drużyną Turcji:) Bardzo fartownym, bo przewaga Turków była ogromna (szczególnie w statystykach).
              Oby ci żałosni Niemcy nie wygrali, a już napewno nie zadziobią Hiszpanów, mogą wygrać tylko fartem, napewno nie będą lepsi na boisku (niestety często lepszy nie wygrywa, choć wygrywa częściej niż gorszy).
              • Gość: anty-szkop Re: Niech polactwo slucha co mowie wielki Effi IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 14:29
                nie zapominajmy o wydrukowanym zwycięstwie nad Portugalią!
                • Gość: Miroslav_Klozet Brawo!!__Hiszpanie_Skopali_D..pę_ K artoflom__:)))) IP: *.co.kr 30.06.08, 00:13
                  Wspaniale technicznie Hiszpanie !!!

nie dali szans miernej opartej na cudzoziemcach
                  i folksdojczach szwabskiej reprezentacji :)))

Tym razem nie pomogło przekupywanie sędziów
                  i cudowne chemizowanie znane z bundeslipy :))

• Gość: konrad.ludwik02 Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.08, 09:39
      Minie kilkanaście godzin i ... zobaczymy! Obie drużyny finałowe są
      przewspaniałe, jako Polakowi wypadaloby mi życzyć zwycięstwa
      drużynie z dwoma wybitnymi zawodnikami pochodzenia poskiego, ale ...
      Ale mnie się bardziej podobał styl hiszpański i wola zwycięstwa
      okazana w grze z dobrymi wreszcie Rosjanami! W rezultacie -
      kibicował będę drużynie grającej bardziej fair i może też bardziej
      porywającej, mam nadzieje że w tym pojedynku gigantów zwycięży
      piękno sportu!
      • gostom1 Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry 29.06.08, 09:44
        Niemcy - Hiszpania
        2 : 1 1966
        2 : 0 1976
        1 : 1 1976
        2 : 1 1982
        1 : 2 1984
        2 : 0 1988
        1 : 1 1994
        4 : 1 2000
        1 : 3 2003 (na Mallorce; inne na MS i ME)
        • Gość: Ratheal Re: Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 10:08
          tak samo pisano gdy Hiszpania grała przeciw włochom...
          • Gość: raskolnikov Re: Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry IP: *.chello.pl 29.06.08, 10:40
            Niech ktoś wreszcie się zastanowi jaki sens ma przypominanie meczów
            sprzed 30 czy 40 lat w kontekście dzisiejszego. Inni piłkarze, inni
            trenerzy, inna epoka w sensie sportowym - tak to się ma do rzeczy
            jak nasze przypominanie wiktorii grunwaldzkiej przed meczem z
            Niemcami.
        • Gość: Jack Re: Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 11:09
          Jakbyś nie wiedział to może podpowiem: statystyką NIE wygrywa się meczów/meczy (obie formy są poprawne)
    • Gość: Radzioo Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 09:43
      Niemcy jak grają każdy widzi. Jedno co mnie imponuje w drużynie niemieckiej to
      kapitalne akcje przeprowadzane "książkowo" i to, że mają po 2 strzały na bramkę
      w meczu a strzelają 3 gole:).
    • stix Cała Polska przeciw Niemcom! 29.06.08, 10:06
      Dzisiaj będzie święto w Hiszpanii i w Polsce!
      • Gość: Pawel Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.chello.pl 29.06.08, 10:18
        J.W. To walka w obronie piekna pilki noznej pzreciwko mordercom milionow,
        oprawcom ludzkosci i zabojcom piekna sportu. Dobro vs zlo.Mam nadzieje, ze
        Hiszpanie nie tylko wygraja, ale tez upokorza Niemcow wysoka wygrana i jej
        stylem. Viva Espania!
        • Gość: hanys Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.08, 11:12
          co maja oprawcy 3 rzeszy z pilka wspolnego, kopneli ciebie w glowe? widocznie tak
        • Gość: Jack Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 11:23
          Skoro już Niemców wyzywasz od morderców.... Nie zapominaj że Hiszpanie zniszczyli cywilizacje Inków i Azteków, wymordowali ogromne ilości Indian południowoamerykańskich, przywieźli choroby, grabili złoto, gwałcili kobiety, stłamsili ich religię w zamian dając katolickie mamidło i "cywilizację". Nie zapominaj też o tym gdzie najbardziej szalała inkwizycja i gdzie z tego powodu najwięcej wymordowano ludzi w strasznych torturach (w tym pięknych kobiet posądzanych o czary)... A poza tym nie zapominaj tez gdzie podnicone tłumy wiwatują mordercom byków.
          Ale zgoda, hiszpański futbol jest wspaniały i dlatego ja też będę im kibicował, choć nie mam do nich szacunku jak i do Niemców
        • Gość: Shaq Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:00
          Czlowieku, jestes chory z nienawisci. Na szczescie coraz wiecej
          ludzi w Polsce jest, szczegolnie mlodego pokolenia, ktorzy nie mysla
          w ten sposob. Ja mam 33 lata i zadnych animozji do Niemcow. Owsze, o
          historii trzeba pamietac, ale nie przekladac jej ponad wszystko.
          Nawet moja 80-letnia babcie tak myslic, chociaz Niemcy wyrzadzili
          jej szkode...
        • Gość: Alois Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.hsi.ish.de 29.06.08, 18:04
          Jestem przeciwko takim fanatykom z okresu komuny.
          Lepszy powinien wygrac. Mysle, ze wygra druzyna Podolskiego i Klose.
        • Gość: schlesia Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.adsl.alicedsl.de 30.06.08, 12:35
          co ty za glupoty wygadujesz morderzom milionow to nie ma nic wspulnego z pilko
          zreszto inni tez mordowali. Deuschtland naprzud
      • Gość: not-me Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 11:09
        Rzeczywiście, w Hiszpanii wielka narodowa żałoba, a Polska cieszy się ze zwycięstwa swojego sąsiada :)
      • Gość: hanys Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.08, 11:10
        ja swietowalem porazke polusow z niemcami
      • Gość: maecki Puknij sie w glowke. Ja kibicuje Niemcom. IP: 83.1.88.* 29.06.08, 11:41
        I Niemcy wygraja.
      • Gość: a,m Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.proxy.aol.com 29.06.08, 19:40
        stix napisał:

> Dzisiaj będzie święto w Hiszpanii i w Polsce!

Dzisiaj zaloba w Polsce i Hiszpanii.Juz nawet jest mi was troche
        zal,same nieszczescia:Papiez umarl,znowu porazka ze "Szwabami" a w
        tym miesiacu to nie jedna.No,a teraz jeszcze Niemcy wygraja!
        • Gość: Mieszko83 Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.centertel.pl 30.06.08, 09:12
          A nie mówiłem!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ktoś Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 10:07
      Viva Espana !! Hiszpania wygra !! obstawiam 3:2 dla pięknych, a bramki strzelą
      (Silva, Torres i Xavi) :):):):)::):))) i tak źle pewnie obstawiłam kto trafi :D
    • Gość: sb Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.adsl.alicedsl.de 29.06.08, 10:15
      Niemcy - Hiszpania 3:2 Bestia nie spi !!!!!!
    • Gość: Ratheal Większość tych argumentów jest bez sensu IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 10:22
      Hiszpania nie osiągnęła tak wielkiego sukcesu od dwudziestu paru lat tak więc to dla nich już sukces, sam awans do finału. Niemcy są znani z swojego turniejowego charakteru, a ponadto to co wyczyniają ich dzienniki jest szalone! Organizując już wielką fetę i rozpisując się tak, jakby już byli mistrzami stwarzają niewyobrażalnie wielką presję na swoich graczach (choć nie można powiedzieć, że hiszpanie nie robią tego samego vide wakacje za darmo w miejscowości jeśli przyjedziecie z pucharem). Idąc dalej, Hiszpania za kadencji Aragonesa rozegrała nieporównywalnie więcej meczy jednym napastnikiem aniżeli dwoma. To, że grał David Villa było wynikiem jego wspaniałej, nie do zignorowania formy. Hiszpanie grając teraz Torresem jako klasycznym napastnikiem wrócą po prostu do systemu który przyniósł im awans, a wzmocnią środek pola (czy Fabregasem nie wiem, Aragones nie zwykł stawiać na Xaviego i Fabregasa od pierwszej minuty, ale zobaczymy) Tak więc strata Ballaca ze strony Niemiec, wydaje się byc dużo bardziej znacząca. W końcu [przygotowanie fizyczne, Niemcy dużo bardziej biegają, fakt nie zagrali żadnej dogrywki, ale i tak statystycznie przebiegli dużo więcej kilometrów niż Hiszpanie. No i na koniec ogólne statystyki potyczek Hisz vs Niem, ale z Włochami ich statystyki wyglądały jeszcze gorzej...
      • ballest Poloki za to strugac koniku umiom i to fajne! 29.06.08, 10:49
        hiszpanie mogom byc w oczach polakow faworytami ale am ende gewinnem
        immer die deutschen!
        ;)
    • Gość: bbbbbb Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.08, 10:50
      Co do Włochów, Hiszpanie mieli więcej szczęście niż rozumu. Włochów
      nie pokonali był remis, tak że statystike dalej mają złą. Niemcy to
      jak narazie perfect killer tego turnieju.
      Na koniec Moje serce jest z Hiszpanami ale pieniądze postawić mogę
      tylko na Niemców ;)
    • Gość: baba Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: 89.243.145.* 29.06.08, 10:51
      HIIIIIIIIIIISZPAAAAAAAAAAAAANIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
      • aprox99 Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be 29.06.08, 11:03
        Nie wiedziałem że hiszpan i polak to dwa bratanki!To nowe,ta awersja przeciwko
        niemcom tak samo jak wieczny wstręt do rosjan jest powoli objawem schorzenia
        polakow.I to jest ponoc narod katolicki,śmiech mnie bierze.Jesteście najbardziej
        zakompleksionym i niedowartościowanym narodem Europy,ktory jeszcze nie wyszedł z
        okopów 2 wojny światowej.Wygra ten kto w tym dniu będzie w lepszej formie.Jak
        czytam te populistyczne hasla polskich dziennikarzy to bierze mnie sraczka.I
        prosze was,szukajmy tego co nas łączy a nie dzieli.Pozdr
        • Gość: not-me Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 11:11
          Schorzenie nie Polaków a polactwa. Ale niestety to polactwo jest w przewadze liczebnej.
    • Gość: krzysiuzbysiu Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 29.06.08, 11:02
      Por eso se oye este refrán,
      que viva españa
      Y siempre la recordarán
      que viva españa
      La gente canta con ardor,
      que viva españa
      La vida tiene otro color, españa es la mejor !!!

zimoch porownuje
      wlosy karela brucknera do sniegu na alejskich szczytach
      kibicow holenderskich do pola tulipanow hodowanych przez van bastena
      niemcow do niemieckiego mlota :)
      zmeczenie do huby narastajacej na pniu drzewa
      lahma do kochanka ktorego beda otaczaly najpiekniejsze kobiety
      ballacka do diabla
      niemcow do zelazka
      sneijdera do pomnika 'nie lenina'
      holandie do dzieci we mgle
      hiddinka do samowaru
      holandie do plasteliny
      rece van der saara do galezi dorodnego drzewa owocowego lamiacych
      sie pod ciezarem przepieknych owocow, a te owoce to cudowne chwilami
      akcje druzyny rosji
      obrone holandii do sera szwajcarskiego
      mecz do wulkanu
      arszawina do boksera wagi papierowej lub zapasnika wagi 'tez muszej'
      nogi pilkarzy do anakondy
      obronce holenderskiego do rybaka
      mecz bez goli do akwarium bez wody
      podolskieo do niemieckiego ferrari
      lydki sabriego do burakow cukrowych
    • Gość: Sisi Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: *.osd.vectranet.pl 29.06.08, 11:48
      Masakra... Niemcy są na mój gust żałośni... "Po słabym meczu z Austrią
      przyszedł fantastyczny z Portugalią, po nim przeciętny z Turcją, więc logiczną
      konsekwencją jest wielki występ przeciwko Hiszpanii." Jaaasne... Spójrzmy na
      mecze Niemiec od początku. Uznajmy, że dobry mecz z Polską, później okrutna
      porażka z Chorwacją, potem słaby mecz z Austrią (czyli 2 złe pod rząd), dobry
      z Portugalią (według Niemców), potem znowu słaby z Turcją, czyli teraz czeka
      ich słaby mecz z Hiszpanią (2 pod rząd słaby) To było chamskie liczyć tylko
      tak żeby wyszło, że czeka ich wspaniały mecz... phi... żal mi ich... Niemcy są
      strasznymi egoistami, a ich gra wcale nie jest piękna i jeśli wygrają z
      Hiszpanią, która gra piękny football to nie wiem co zrobię... Chyba stracę
      wiarę w urodę piłki nożnej, jeśli inna drużyna gra znakomicie, a i tak Niemcy
      wygrywają x/
    • Gość: Lineker Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.08, 12:25
      "piłka nożna to taka gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na
      końcu i tak wygrywają Niemcy"
      pl.wikipedia.org/wiki/Gary_Lineker
      • Gość: Jack Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 19:20
        Głupi mit. Jeśli już to powinno to brzmieć: "na końcu i tak wygrywa Brazylia". Niemcy ostatnimi czasy grają średnio a czasem tylko dobrze - podobnie jak Anglicy i Francuzi. A w dodatku siłowo i bez polotu. Ot, maszyna do grania i tyle.
        • Gość: Mieszko83 Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.centertel.pl 29.06.08, 19:31
          Pełne poparcie!! Niemcy to maszyna turniejowa, ale w końcu się
          potknie! Podejrzewam, że może być jak w meczu półfinałowym Hiszpanii
          z Rosją! W pierwszej połowie Hiszpanie dadzą się wybiegać Niemcom, a
          w drugiej części meczu wybiją z głowy tytuł naszym zachodnim
          sąsiadom!!
    • Gość: GFDS Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.08, 12:37
      GEEEEEEWWWWWWIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEERRRRR IIISSSTTT
      DDDDEEEUUUUTTTTSSSCCCCHHHHLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNDDDDDD:::::
    • Gość: major Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 13:28
      Dzisiaj Panie i Panowie bedziemy fetowac zwyciestwo finezyjnego i
      pieknego futbolu nad fuksiarskim walcowaniem rywala. Obym sie nie
      mylil, a kurz po tym pogromie niemieckiego walcownika opadal jeszcze
      dluugi czas.
      • Gość: partyzant Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 14:18
        amen, herr major - przyłączam się do życzeń! ;D
    • Gość: zzz Panie Michale, tytul jak u Steca!!! IP: 24.42.121.* 29.06.08, 18:17
      !
    • Gość: seba 81 Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: *.eranet.pl 29.06.08, 18:52
      niemcy do domu !!!! przegracie!!!!!!!
    • Gość: Mieszko83 Po Euro!!! IP: *.centertel.pl 30.06.08, 10:18
      Co z polskimi piłkażami?? Boruc (15 mln funtów) za drogi nawet dla
      Milanu czy Arenalu! Smolarek krok do tyłu (Toulouse)! Jedynie
      brazylijczyk z polskim paszportem ma szansę uciec z Polski. Reszta
      dalej bedzie grzać ławę, bądź grać w, co jak co, bardzo przeciętnej
      polskiej lidze!!
      Budujmy stadiony, szukajmy polskich Abramowiczów. Może za cztery
      lata, mam nadzieje młoda krew, postawi wyżej poprzeczkę naszym
      rywalom!!
      Już nie wspominam o MŚ w RPA za dwa lata, bo kto jest w 100%
      przekonany, że tam pojedziemy walczyć o medale!!
      Dużo pracy przed, mniemam, Leo Beenhakkerem, a także szkoleniowcami
      klubowymi, by wypromować młodych zawodników!
      To oni będą stanowić o naszym potencjale za cztery lata, a może
      nawet w RPA za dwadzieścia cztery miesiące!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka