Gość: Homo Erectus IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 09:19 Viva Espana! !OLE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haryjesion Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? 29.06.08, 09:20 Pewność siebie Niemców jest rozbrajająca. Zapomnieli jednak o ostatnich dniach i co się w nich działo. Ich wymęczone w końcówce zwycięstwo z osłabioną Turcją w porównaniu z systematycznym dławieniem i walcowaniem sbornej przez Hiszpanię? Zabawne. Bardzo mnie ciekawi jak długo beznadziejna niemiecka obrona wytrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dejourent Jak Polacy nie swietowuja sukcesow swojej druzyny, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.08, 10:46 to robia sobie wlasnie takie swieta pilkarskie w Polsce... dzis swietuja Hispanie, dwa lata temu Francje, za dwa lata Rosje lub... A kiedy zaczniecie swietowac zwyciestwo waszej druzyny...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-szkop Re: Jak Polacy nie swietowuja sukcesow swojej dru IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 13:50 nam w zupełności wystarczy, kiedy szwaby dostaną dziś od Hiszpanów 3:0 - za Krzyżaków, za rozbiory, za 1939 i za zdrajcę Podolskiego - w pakiecie! ;>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesien Niech polactwo slucha co mowie wielki Effi IP: 91.192.144.* 29.06.08, 14:09 Effi ma racje Niemcy zadziobia Hiszpanow w takim samym stylu jak zrobili to z paskudna polska ktorej ktos przez przypadek dal uprawnienia do wykonywania zawodu pilkarza Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Niech polactwo slucha co mowie wielki Effi 29.06.08, 14:20 Póki co Niemcy mogą się "szczycić" fartownym zwycięstwem nad drugą drużyną Turcji:) Bardzo fartownym, bo przewaga Turków była ogromna (szczególnie w statystykach). Oby ci żałosni Niemcy nie wygrali, a już napewno nie zadziobią Hiszpanów, mogą wygrać tylko fartem, napewno nie będą lepsi na boisku (niestety często lepszy nie wygrywa, choć wygrywa częściej niż gorszy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-szkop Re: Niech polactwo slucha co mowie wielki Effi IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 14:29 nie zapominajmy o wydrukowanym zwycięstwie nad Portugalią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslav_Klozet Brawo!!__Hiszpanie_Skopali_D..pę_ K artoflom__:)))) IP: *.co.kr 30.06.08, 00:13 Wspaniale technicznie Hiszpanie !!! nie dali szans miernej opartej na cudzoziemcach i folksdojczach szwabskiej reprezentacji :))) Tym razem nie pomogło przekupywanie sędziów i cudowne chemizowanie znane z bundeslipy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.08, 09:39 Minie kilkanaście godzin i ... zobaczymy! Obie drużyny finałowe są przewspaniałe, jako Polakowi wypadaloby mi życzyć zwycięstwa drużynie z dwoma wybitnymi zawodnikami pochodzenia poskiego, ale ... Ale mnie się bardziej podobał styl hiszpański i wola zwycięstwa okazana w grze z dobrymi wreszcie Rosjanami! W rezultacie - kibicował będę drużynie grającej bardziej fair i może też bardziej porywającej, mam nadzieje że w tym pojedynku gigantów zwycięży piękno sportu! Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry 29.06.08, 09:44 Niemcy - Hiszpania 2 : 1 1966 2 : 0 1976 1 : 1 1976 2 : 1 1982 1 : 2 1984 2 : 0 1988 1 : 1 1994 4 : 1 2000 1 : 3 2003 (na Mallorce; inne na MS i ME) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratheal Re: Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 10:08 tak samo pisano gdy Hiszpania grała przeciw włochom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raskolnikov Re: Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry IP: *.chello.pl 29.06.08, 10:40 Niech ktoś wreszcie się zastanowi jaki sens ma przypominanie meczów sprzed 30 czy 40 lat w kontekście dzisiejszego. Inni piłkarze, inni trenerzy, inna epoka w sensie sportowym - tak to się ma do rzeczy jak nasze przypominanie wiktorii grunwaldzkiej przed meczem z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Fakty dla skompleksowanych Polakow..! Sorry IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 11:09 Jakbyś nie wiedział to może podpowiem: statystyką NIE wygrywa się meczów/meczy (obie formy są poprawne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzioo Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 09:43 Niemcy jak grają każdy widzi. Jedno co mnie imponuje w drużynie niemieckiej to kapitalne akcje przeprowadzane "książkowo" i to, że mają po 2 strzały na bramkę w meczu a strzelają 3 gole:). Odpowiedz Link Zgłoś
stix Cała Polska przeciw Niemcom! 29.06.08, 10:06 Dzisiaj będzie święto w Hiszpanii i w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.chello.pl 29.06.08, 10:18 J.W. To walka w obronie piekna pilki noznej pzreciwko mordercom milionow, oprawcom ludzkosci i zabojcom piekna sportu. Dobro vs zlo.Mam nadzieje, ze Hiszpanie nie tylko wygraja, ale tez upokorza Niemcow wysoka wygrana i jej stylem. Viva Espania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.08, 11:12 co maja oprawcy 3 rzeszy z pilka wspolnego, kopneli ciebie w glowe? widocznie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 11:23 Skoro już Niemców wyzywasz od morderców.... Nie zapominaj że Hiszpanie zniszczyli cywilizacje Inków i Azteków, wymordowali ogromne ilości Indian południowoamerykańskich, przywieźli choroby, grabili złoto, gwałcili kobiety, stłamsili ich religię w zamian dając katolickie mamidło i "cywilizację". Nie zapominaj też o tym gdzie najbardziej szalała inkwizycja i gdzie z tego powodu najwięcej wymordowano ludzi w strasznych torturach (w tym pięknych kobiet posądzanych o czary)... A poza tym nie zapominaj tez gdzie podnicone tłumy wiwatują mordercom byków. Ale zgoda, hiszpański futbol jest wspaniały i dlatego ja też będę im kibicował, choć nie mam do nich szacunku jak i do Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shaq Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:00 Czlowieku, jestes chory z nienawisci. Na szczescie coraz wiecej ludzi w Polsce jest, szczegolnie mlodego pokolenia, ktorzy nie mysla w ten sposob. Ja mam 33 lata i zadnych animozji do Niemcow. Owsze, o historii trzeba pamietac, ale nie przekladac jej ponad wszystko. Nawet moja 80-letnia babcie tak myslic, chociaz Niemcy wyrzadzili jej szkode... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alois Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.hsi.ish.de 29.06.08, 18:04 Jestem przeciwko takim fanatykom z okresu komuny. Lepszy powinien wygrac. Mysle, ze wygra druzyna Podolskiego i Klose. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schlesia Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.adsl.alicedsl.de 30.06.08, 12:35 co ty za glupoty wygadujesz morderzom milionow to nie ma nic wspulnego z pilko zreszto inni tez mordowali. Deuschtland naprzud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: not-me Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 11:09 Rzeczywiście, w Hiszpanii wielka narodowa żałoba, a Polska cieszy się ze zwycięstwa swojego sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.08, 11:10 ja swietowalem porazke polusow z niemcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Puknij sie w glowke. Ja kibicuje Niemcom. IP: 83.1.88.* 29.06.08, 11:41 I Niemcy wygraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a,m Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.proxy.aol.com 29.06.08, 19:40 stix napisał: > Dzisiaj będzie święto w Hiszpanii i w Polsce! Dzisiaj zaloba w Polsce i Hiszpanii.Juz nawet jest mi was troche zal,same nieszczescia:Papiez umarl,znowu porazka ze "Szwabami" a w tym miesiacu to nie jedna.No,a teraz jeszcze Niemcy wygraja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko83 Re: Cała Polska przeciw Niemcom! IP: *.centertel.pl 30.06.08, 09:12 A nie mówiłem!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 10:07 Viva Espana !! Hiszpania wygra !! obstawiam 3:2 dla pięknych, a bramki strzelą (Silva, Torres i Xavi) :):):):)::):))) i tak źle pewnie obstawiłam kto trafi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.adsl.alicedsl.de 29.06.08, 10:15 Niemcy - Hiszpania 3:2 Bestia nie spi !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratheal Większość tych argumentów jest bez sensu IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 10:22 Hiszpania nie osiągnęła tak wielkiego sukcesu od dwudziestu paru lat tak więc to dla nich już sukces, sam awans do finału. Niemcy są znani z swojego turniejowego charakteru, a ponadto to co wyczyniają ich dzienniki jest szalone! Organizując już wielką fetę i rozpisując się tak, jakby już byli mistrzami stwarzają niewyobrażalnie wielką presję na swoich graczach (choć nie można powiedzieć, że hiszpanie nie robią tego samego vide wakacje za darmo w miejscowości jeśli przyjedziecie z pucharem). Idąc dalej, Hiszpania za kadencji Aragonesa rozegrała nieporównywalnie więcej meczy jednym napastnikiem aniżeli dwoma. To, że grał David Villa było wynikiem jego wspaniałej, nie do zignorowania formy. Hiszpanie grając teraz Torresem jako klasycznym napastnikiem wrócą po prostu do systemu który przyniósł im awans, a wzmocnią środek pola (czy Fabregasem nie wiem, Aragones nie zwykł stawiać na Xaviego i Fabregasa od pierwszej minuty, ale zobaczymy) Tak więc strata Ballaca ze strony Niemiec, wydaje się byc dużo bardziej znacząca. W końcu [przygotowanie fizyczne, Niemcy dużo bardziej biegają, fakt nie zagrali żadnej dogrywki, ale i tak statystycznie przebiegli dużo więcej kilometrów niż Hiszpanie. No i na koniec ogólne statystyki potyczek Hisz vs Niem, ale z Włochami ich statystyki wyglądały jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Poloki za to strugac koniku umiom i to fajne! 29.06.08, 10:49 hiszpanie mogom byc w oczach polakow faworytami ale am ende gewinnem immer die deutschen! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbb Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.08, 10:50 Co do Włochów, Hiszpanie mieli więcej szczęście niż rozumu. Włochów nie pokonali był remis, tak że statystike dalej mają złą. Niemcy to jak narazie perfect killer tego turnieju. Na koniec Moje serce jest z Hiszpanami ale pieniądze postawić mogę tylko na Niemców ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: 89.243.145.* 29.06.08, 10:51 HIIIIIIIIIIISZPAAAAAAAAAAAAANIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be 29.06.08, 11:03 Nie wiedziałem że hiszpan i polak to dwa bratanki!To nowe,ta awersja przeciwko niemcom tak samo jak wieczny wstręt do rosjan jest powoli objawem schorzenia polakow.I to jest ponoc narod katolicki,śmiech mnie bierze.Jesteście najbardziej zakompleksionym i niedowartościowanym narodem Europy,ktory jeszcze nie wyszedł z okopów 2 wojny światowej.Wygra ten kto w tym dniu będzie w lepszej formie.Jak czytam te populistyczne hasla polskich dziennikarzy to bierze mnie sraczka.I prosze was,szukajmy tego co nas łączy a nie dzieli.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: not-me Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 11:11 Schorzenie nie Polaków a polactwa. Ale niestety to polactwo jest w przewadze liczebnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiuzbysiu Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 29.06.08, 11:02 Por eso se oye este refrán, que viva españa Y siempre la recordarán que viva españa La gente canta con ardor, que viva españa La vida tiene otro color, españa es la mejor !!! zimoch porownuje wlosy karela brucknera do sniegu na alejskich szczytach kibicow holenderskich do pola tulipanow hodowanych przez van bastena niemcow do niemieckiego mlota :) zmeczenie do huby narastajacej na pniu drzewa lahma do kochanka ktorego beda otaczaly najpiekniejsze kobiety ballacka do diabla niemcow do zelazka sneijdera do pomnika 'nie lenina' holandie do dzieci we mgle hiddinka do samowaru holandie do plasteliny rece van der saara do galezi dorodnego drzewa owocowego lamiacych sie pod ciezarem przepieknych owocow, a te owoce to cudowne chwilami akcje druzyny rosji obrone holandii do sera szwajcarskiego mecz do wulkanu arszawina do boksera wagi papierowej lub zapasnika wagi 'tez muszej' nogi pilkarzy do anakondy obronce holenderskiego do rybaka mecz bez goli do akwarium bez wody podolskieo do niemieckiego ferrari lydki sabriego do burakow cukrowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: *.osd.vectranet.pl 29.06.08, 11:48 Masakra... Niemcy są na mój gust żałośni... "Po słabym meczu z Austrią przyszedł fantastyczny z Portugalią, po nim przeciętny z Turcją, więc logiczną konsekwencją jest wielki występ przeciwko Hiszpanii." Jaaasne... Spójrzmy na mecze Niemiec od początku. Uznajmy, że dobry mecz z Polską, później okrutna porażka z Chorwacją, potem słaby mecz z Austrią (czyli 2 złe pod rząd), dobry z Portugalią (według Niemców), potem znowu słaby z Turcją, czyli teraz czeka ich słaby mecz z Hiszpanią (2 pod rząd słaby) To było chamskie liczyć tylko tak żeby wyszło, że czeka ich wspaniały mecz... phi... żal mi ich... Niemcy są strasznymi egoistami, a ich gra wcale nie jest piękna i jeśli wygrają z Hiszpanią, która gra piękny football to nie wiem co zrobię... Chyba stracę wiarę w urodę piłki nożnej, jeśli inna drużyna gra znakomicie, a i tak Niemcy wygrywają x/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lineker Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.08, 12:25 "piłka nożna to taka gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na końcu i tak wygrywają Niemcy" pl.wikipedia.org/wiki/Gary_Lineker Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 19:20 Głupi mit. Jeśli już to powinno to brzmieć: "na końcu i tak wygrywa Brazylia". Niemcy ostatnimi czasy grają średnio a czasem tylko dobrze - podobnie jak Anglicy i Francuzi. A w dodatku siłowo i bez polotu. Ot, maszyna do grania i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko83 Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.centertel.pl 29.06.08, 19:31 Pełne poparcie!! Niemcy to maszyna turniejowa, ale w końcu się potknie! Podejrzewam, że może być jak w meczu półfinałowym Hiszpanii z Rosją! W pierwszej połowie Hiszpanie dadzą się wybiegać Niemcom, a w drugiej części meczu wybiją z głowy tytuł naszym zachodnim sąsiadom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GFDS Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.08, 12:37 GEEEEEEWWWWWWIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEERRRRR IIISSSTTT DDDDEEEUUUUTTTTSSSCCCCHHHHLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNDDDDDD::::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 13:28 Dzisiaj Panie i Panowie bedziemy fetowac zwyciestwo finezyjnego i pieknego futbolu nad fuksiarskim walcowaniem rywala. Obym sie nie mylil, a kurz po tym pogromie niemieckiego walcownika opadal jeszcze dluugi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partyzant Re: Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy be IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 14:18 amen, herr major - przyłączam się do życzeń! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba 81 Finał Niemcy - Hiszpania. Wygra piękna czy bestia? IP: *.eranet.pl 29.06.08, 18:52 niemcy do domu !!!! przegracie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko83 Po Euro!!! IP: *.centertel.pl 30.06.08, 10:18 Co z polskimi piłkażami?? Boruc (15 mln funtów) za drogi nawet dla Milanu czy Arenalu! Smolarek krok do tyłu (Toulouse)! Jedynie brazylijczyk z polskim paszportem ma szansę uciec z Polski. Reszta dalej bedzie grzać ławę, bądź grać w, co jak co, bardzo przeciętnej polskiej lidze!! Budujmy stadiony, szukajmy polskich Abramowiczów. Może za cztery lata, mam nadzieje młoda krew, postawi wyżej poprzeczkę naszym rywalom!! Już nie wspominam o MŚ w RPA za dwa lata, bo kto jest w 100% przekonany, że tam pojedziemy walczyć o medale!! Dużo pracy przed, mniemam, Leo Beenhakkerem, a także szkoleniowcami klubowymi, by wypromować młodych zawodników! To oni będą stanowić o naszym potencjale za cztery lata, a może nawet w RPA za dwadzieścia cztery miesiące!!! Odpowiedz Link Zgłoś